גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אישום: בעלי קרן אור, חיליק טפירו ואמיר בירמן, הונו משקיעים

השניים מואשמים כי השתמשו בכספי המשקיעים בהיקף מיליוני שקלים למתן הלוואות חוץ-בנקאיות לאחרים, ובין היתר לחברות שהם היו בעלי עניין בהן, העבירו לחשבונות בשליטתם מיליוני שקלים מכספי המשקיעים וכן רכשו נכסי נדל"ן לעצמם מכספים אלה

חיליק טפירו, מומחה לפתרונות מימון חוץ בנקאיים / צילום: שלמה שוהם
חיליק טפירו, מומחה לפתרונות מימון חוץ בנקאיים / צילום: שלמה שוהם

במשך כשנתיים גייסה קרן ההשקעות "קרן אור" עשרות מיליוני שקלים ממאות משקיעים, תוך הטעיית ציבור המשקיעים בנוגע לשימוש בכספם ואי-עמידה בהתחייבויות כלפיהם, וכן תוך ביצוע "הונאת פונזי"; בעלי החברה, יחיאל (חיליק) טפירו ואמיר בירמן, השתמשו בכספי המשקיעים בהיקף מיליוני שקלים למתן הלוואות חוץ-בנקאיות לאחרים, ובין היתר לחברות שהם היו בעלי עניין בהן, העבירו לחשבונות בשליטתם מיליוני שקלים מכספי המשקיעים וכן רכשו נכסי נדל"ן לעצמם מכספים אלה.

כך עולה מכתב אישום שהגישה פרקליטות מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה) לבית המשפט המחוזי בתל-אביב כנגד טפירו ובירמן, מבעלי השליטה לשעבר ב"קרן אור" שקרסה ב-2014, וכן נגד החברה חברת "ט.ב. מתקדמים בכספים" בפירוק (המוכרת לציבור כקרן ההשקעות "קרן אור").

טפירו ובירמן נעצרו ביוני 2015 על-ידי רשות ניירות ערך, לאחר שעלה חשד כי השניים עשו שימוש שלא כדין בכספים שגייסה "קרן אור". זאת, בין היתר, לצורך מימון חברות פרטיות של טפירו ורכישת נכסי נדל"ן פרטיים.

החקירה נגעה לפעילותה של חברת ט.ב, שהוקמה בספטמבר 2012 כמיזם שמטרתו גיוס כספי משקיעים לצורך מימון פרויקטים בתחום תמ"א 38. אולם, בעקבות חובות עתק שצברה "קרן אור", היא נכנסה להליכי פירוק במאי 2014.

כתב האישום מייחס לטפירו ובירמן עבירות של גיוס משקיעים ללא תשקיף, עבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בסכום של כ-80 מיליון שקל, עבירות גניבה בידי מורשה בסכום של כ-45 מיליון שקל ועבירות מנהלים בתאגיד.

בין השנים 2014-2012 גייסה ט.ב. סכום כולל של כ-80 מיליון שקל מכ-500 משקיעים. הכסף גויס באמצעות הסכמי השקעה בהם ט.ב. כונתה "לווה" והמשקיעים כונו "מלווים". טפירו עסק בעיקר בגיוס הכספים, באמצעות מערך מגייסים שהיו עובדי סוכנות הביטוח ובירמן, עורך דין בהשכלתו שהיה בעלים של משרד עורכי דין, עסק בעיקר באיתור עסקאות בהן יושקעו הכספים, במתן שירותים משפטיים לט.ב., ייצוגה בעסקאות וכן ריכז במשרדו את הנהלת החשבונות של ט.ב.

עד מאי 2014 שימש טפירו כבעל השליטה ומנהלה של "קרן אור" (בשרשור דרך חברת "טפירו נכסים"), וכן שימש כבעל שליטה ומנהל בחברת "טפירו סוכנות לביטוח פנסיוני (2007)", "קפיטל פרופיט" ובשורת חברות פרטיות נוספות ("טפירו נכסים", "טפירו ניהול השקעות ופיננסים" ו"אלפא פלטינום ניהול השקעות", כיום "סופריור בית השקעות", בה החזיק טפירו 70% באמצעות "טפירו נכסים").

עו"ד בירמן שימש כבעל השליטה ב"קרן אור" ומנהלה (בשרשור דרך חברת "טפירו נכסים") ובחברת "קפיטל פרופיט". בשלב מסוים התגלעה מחלוקת בין טפירו לבירמן, בנובמבר 2013 הם החליטו על פירוק השותפות ביניהם, ובמארס 2014 חתמו השניים על הסכם פירוד, במסגרתו העביר בירמן את השליטה בחברות שהיו בבעלותם לטפירו.

מהסכם הפירוד עלה כי היקף הגיוס המשקיעים עמד על סך של כ-36 מיליון שקל בדצמבר 2013, כאשר נותרה יתרה לפירעון של כ-27.64 מיליון שקל. לאחר פירוק השותפות נותר טפירו הבעלים והמנהל היחיד של החברה, אך טפירו, על-פי האישומים נגדו, המשיך בגיוס כספים ובביצוע עבירות. פעילות גיוס הכספים נפסקה באפריל 2014, בעקבות דרישת הרשות ניירות ערך מטפירו לחדול מגיוס הכספים.

כתב האישום כולל 3 אישומים. בראשון מואשמים טפירו ובירמן בגיוס כ-34 מיליון שקל ללא תשקיף כמתחייב מהוראות חוק ניירות ערך, ותוך הטעיית ציבור המשקיעים ואי-עמידה בהתחייבויות כלפיהם.

האישום השני מייחס לטפירו ובירמן גניבה וקבלת דבר במרמה לאחר שהציגו בפני משקיעים מצגי-שווא בנוגע לתנאי ההשקעה, ובין היתר יצרו רושם כי מדובר בהשקעה סולידית בסיכון נמוך, הנושאת תשואות גבוהות. על יסוד מצגים אלה גייסו כ-42 מיליון ש"ח מכ-330 משקיעים. "סכום זה התקבל במרמה, נוכח העובדה שבמועד גיוס הכספים ידעו הנאשמים כי אחוזים ניכרים מכספי המשקיעים לא מיועדים להשקעה אלא ישמשו אותם לפירעון התחייבויותיהם האישיות ולשימושים שסוטים מהמצג שניתן למשקיעים", נכתב באישום.

בנוסף, נכתב באישום, "שלחו טפירו ובירמן יד בכספים שגויסו". שליחת היד נעשתה על-ידי העברה של סכומים ניכרים מכספי המשקיעים לחשבונות של חברות פרטיות בבעלותם, על-ידי רכישת שתי דירות על-שמם של נאשמים טפירו ובירמן, וכן על-ידי שימוש בכספים באופן שהעמיד בסיכון את יכולתם של טפירו, בירמן והחברה לעמוד בהתחייבויות שנטלו כלפי המשקיעים.

מהאישום עולה כי טפירו ובירמן העבירו סכום של כ-7.5 מיליון שקל מכספי המשקיעים לחשבונותיהם ולחשבונות של חברות פרטיות בבעלותם; השתמשו בסכום של כ-910,000 שקל מכספי המשקיעים למימון חלקי של רכישת דירות לבעלותם האישית ושיפוצן; והשתמשו בסכום של כ-13.6 מיליון שקל מכספי המשקיעים לפירעון התחייבויותיה החודשיות של חברת ט.ב כלפי המשקיעים - קרי לביצוע תשלומי הקרן והריבית החודשיים למשקיעים. התנהלות עבריינית זו מוכרת בכינוי "הונאת פונזי".

"העובדה שסכומים אלה כלל לא הושקעו פגעה ברווחיות המיזם והעמידה בסיכון את יכולת הנאשמים לעמוד בהתחייבויותיהם", נכתב באישום.

לטענת הפרקליטות, הנסיבות המחמירות שאופפות את העבירה התבטאו בריבוי הלקוחות, בהיקף הכסף שגויס, בתקופה הממושכת בה בוצעה המרמה, בעבירות הנוספות שבוצעו אגב גיוס הכספים ובנזקים הכבדים שנגרמו למשקיעים.

האישום השלישי בכתב האישום עוסק אף הוא בגניבה וקבלת דבר במרמה, ואולם הוא מיוחס רק לחיליק טפירו ולחברה, היות והמעשים המתוארים בו נעשו לכאורה לאחר הניתוק בין טפירו לבירמן. על-פי האישום, לאחר הניתוק הרחיב טפירו את שיטות הגיוס באמצעות פרסום באינטרנט, פניות מטעם חברה חיצונית שאיתרה משקיעים פוטנציאלים עבור ט.ב. וחלוקה של עלון פרסומי למשקיעים רלוונטיים.

בתקופה זו אימצה ט.ב. את השם השיווקי "קרן אור", והפרסומים השונים בוצעו תחת שם זה. כחלק ממאמצי הגדלת הגיוס לט.ב. שכרה ט.ב. את חברת מרקטינג סולושנס שהתחייבה לבצע פרסום באינטרנט, לפנות למשקיעים פוטנציאלים ולהעביר לט.ב. פרטים של לפחות 150 משקיעים בחודש שהביעו עניין בהשקעות שט.ב. מציעה.

בפרסומים באמצעי התקשורת ובאתר האינטרנט של קבוצת טפירו הוצג הכלכלן המפורסם שלמה מעוז ככלכלן הקבוצה, וכמי שעומד בראשה. ואולם התברר כי בפועל, מעוז לא היה בעל תפקיד בט.ב., לא היה מעורב בניהולה ואף לא היה בקיא בפעילותה. מעורבותו של מעוז בקבוצת טפירו הסתכמה במתן ייעוץ לאלפא פלטינום, בית השקעות שהיה בשליטתו של טפירו. השימוש בשמו ובתמונתו של מעוז, כפי שנעשו בפועל, כמו גם חלק מהדברים שיוחסו לו בפרסומים השונים, לא אושרו על-ידי מעוז, והוא ביקש להסירם.

על-פי האישום, השימוש בשמו של מעוז היתה מניע משמעותי בהחלטות ההשקעה של חלק מהמשקיעים, וכן הוצג למשקיעים מצג תרמיתי לפיו כספיהם מושקעים בפרויקטים של תמ"א 38 ובאשראי חוץ-בנקאי, כי ההשקעה מבטיחה תשואה גבוהה, בסיכון נמוך ובביטחונות מלאים.

על יסוד מצגים אלה גייס טפירו כ-39 מיליון שקל, מכ-245 משקיעים. "סכום זה התקבל במרמה, נוכח העובדה שבמועד גיוס הכספים ידע טפירו כי אחוזים ניכרים מכספי המשקיעים לא מיועדים להשקעה אלא ישמשו אותו לפירעון התחייבויותיו האישיות ולשימושים שסוטים מהמצג שניתן למשקיעים", נכתב באישום.

על-פי האישום, גם בכספים אלה מעל טפירו, על-ידי העברה של סכומים ניכרים מכספי המשקיעים לחשבונותיו הפרטיים ולחשבונות של חברות פרטיות בבעלותו; על-ידי רכישת דירה על-שמה של אשתו; על-ידי מתן הלוואה לחבר קרוב; ועל-ידי שימוש בכספים בניגוד למטרות ההשקעה המוצהרות.

הליך נפילתו של הכוכב של העולם הפיננסי

עד פתיחת החקירה נגדו, נחשב יחיאל (חיליק) טפירו, 43, נשוי ואב לארבעה ואחיו של הכדורסלן מאיר טפירו, לכוכב עולה בעולם הפיננסים החיפאי. לפי פרסומי עבר, חברות שבבעלותו, בעיקר בתחום הביטוח, ניהלו נכסים עבור כעשרת אלפים לקוחות.

סיפור קריסתה של "קרן אור", שגייסה משקיעים בהבטחה לתשואה של 23% בשנתיים מפעילות השבחת נדל"ן, התפוצץ בראשית 2014 - אז התלוננו משקיעי החברה - בהם פנסיונרים, סטודנטים, ושכירים שהתפתו לתשואה הפנומנלית שהובטחה להם - כי השקעות בהיקף 150 מיליון שקל נעלמו כלא היו. באפריל 2014 הגישו 29 משקיעים וסוכנים של קרן ההשקעות בקשה למינוי מפרק זמני לקרן ולתפקיד מונו עורכי הדין רמי קוגן וליאור מזור.

כבר בדוח הבדיקה הראשוני שהגישו לבית המשפט המחוזי בחיפה על מצב הקרן, העלו המפרקים ממצאים חמורים בנוגע להתנהלות בעלי החברה, ובהם רכישת דירות פרטיות על-שם הבעלים באמצעות כספי החברה, נטילת הלוואות לצרכים עסקיים פרטיים של הבעלים בחברות אחרות, העמדת הלוואות לחברות שונות ללא עריכת הסכמים ומסמכים, שימוש בכספים של משקיעים ללא תכנית כלכלית סדורה וללא תיעוד ועוד.

בין היתר צוין בדוח כי לפני הפירוד בין שני הבעלים, רכשו טפירו ובירמן במשותף פנטהאוז ודירה בחיפה, ובנוסף נרכשה דירת גן על-ידי רעייתו של טפירו, קרין, מכספי משקיעים בקרן. רכישת דירת הפנטהאוז בחיפה לא הושלמה על-ידי טפירו ובירמן, אך הושקעו בה כספים של הקרן.

בדוח המפרקים צוין עוד כי בניגוד לפרסומים השונים של החברה בדבר גיוסים בהיקף כולל של כ-150 מיליון שקל, גייסה קרן אור בסך-הכול כ-80 מיליון שקל.

בהמשך אושר הסדר נושים בתיק, שבמסגרתו התחייב טפירו לשלם, בפריסה למספר שנים, 7.5 מיליון שקל לטובת החזר החובות. בירמן הגיע להסדר תשלום של 7.8 מיליון שקל לקופת הפירוק. 

 פרשת קרן אור

עוד כתבות

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

כללים פיסקליים / צילום: Shutterstock

הוצאות הממשלה מזנקות? זה מה שמונע מהן להשתולל

המלחמה הביאה לזינוק בכספים שמשלמת המדינה, והתקציב עומד להיפתח מחדש ● מהו המנגנון ששומר על רמה נשלטת של הוצאות ממשלתיות? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

ג'זוף עאון, נשיא לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו

דיווח: נשיא לבנון מסר את התשובה על המתווה האמריקני לפירוק חיזבאללה מנשקו ● "מבצע דגל שחור": 20 מטוסי קרב השתתפו במבצע בתימן הלילה, ותקפו באמצעות יותר מ-50 חימושים ● שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

תל אביב / צילום: Shutterstock

פס"ד דרמטי מציע גישה חדשה לחישוב היטל השבחה בפינוי־בינוי, שתעלה הרבה כסף ליזמים

פסק דינו של השופט גלעד הס מציג נוסחה לחישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי־בינוי, שמעלה את שווי המצב החדש של הנכס ● המשמעות היא תוספת עלות מהותית ליזם, שעלולה לפגוע בהיתכנות הכלכלית של פרויקטים מהסוג הזה

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק