גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיק המניות של 2018: יותר גלובלי, פחות אמריקאי

אחרי שנים של ביצועי חסר במדדי המניות הגלובליים, יש היום לפחות 5 גורמים שתומכים בביצועי יתר של שוקי המניות מחוץ לארה"ב בשנים הקרובות ■ זה הזמן לגוון את תיק המניות ולהתחיל להשקיע גם במדינות נוספות ● ניהול תיקים – יתרונות וחסרונות

וול סטריט / צילום: רויטרס
וול סטריט / צילום: רויטרס

בעוד שהעיניים (והכסף) של רוב המשקיעים בעולם נשואים לשוק המניות האמריקאי, ניכר בחודשים האחרונים מהפך בזרימת הכסף בעולם. מניתוח ההתפתחויות בחצי השנה האחרונה עולה, כי אחרי הגמוניה שנמשכה ברציפות כמה שנים, ההשקעות בקרנות נאמנות מנייתיות וב-ETF המשקיעות במניות מחוץ לארה"ב, גדלה פי שלושה, בעוד שההשקעה במניות דרך מכשירים אלה בארה"ב צנחה.

מתחילת השנה הזרימו משקיעים בעולם כ-180 מיליארד דולר במצטבר לקרנות נאמנות ו-ETF מנייתיים בשווקים שמחוץ לארה"ב, בעוד שמשוק המניות האמריקאי יצאו השקעות בהיקף של כ-40 מיליארד דולר, לפי נתונים של ICI, העוקבת אחר ההתפתחויות בתעשייה.

בהתחשב בעובדה שמרכיב המניות בארה"ב הפך בשנים האחרונות לחלק הגדול בתיקי המניות של רבים, נשאלת השאלה מה רואים המשקיעים בעולם שנסתר מעיני המשקיע הישראלי? ואולי שאלה עוד יותר חשובה - האם מי שלא מיהר להסיט השקעות מחוץ לארה"ב כבר איחר את הרכבת?

התמחור מחוץ לארהב זול יותר

כמו שהדברים נראים כעת, התשובה על כך שלילית. יש לפחות חמישה גורמים שמסבירים את הביצועים הטובים יותר של השווקים מחוץ לארה"ב מתחילת 2017 - והם תומכים גם בהמשך פיזור תיק המניות לשווקים מחוץ לארה"ב בשנים הקרובות.

1. התמחור מחוץ לארה"ב זול יותר

בחלק ניכר משמונה השנים שבהן הפגין השוק האמריקאי ביצועים פנומנליים ועקף את כל השווקים האחרים, המפותחים והמתעוררים, עלו המניות בארה"ב בשיעור מהיר יותר מהעלייה ברווחים. ניתן לראות זאת היטב כאשר בוחנים את היחס EV/Ebitda, המאפשר להשוות בין חברות מסקטורים שונים. בעוד שבארבע השנים האחרונות ב-500 S&P עלה היחס הזה במהירות מ-10 ל-13 כיום, במדד הדקס הגרמני יחס זה נשאר ללא שינוי ברמה של 7 בלבד במשך כל התקופה. כך גם ביפן ובקוריאה. במדד השווקים המתעוררים של MSCI הוא ניצב כעת ברמה של 9.9, לעומת 7.5 בשנת 2013.

גם מכפילי הרווח של החברות האמריקאיות עלו במהירות בשנים האחרונות, כך שהם ניצבים כיום ברמות גבוהות יחסית לעצמם, וגם בהשוואה עולמית. מכפיל הרווח הנוכחי של מדד 500 S&P כיום הוא 21.8, והמכפיל החזוי ל-12 החודשים הקרובים עומד על 19.3 - נתון גבוה יחסית.

בשנה האחרונה הניבו שווקים רבים מחוץ לארה"ב ביצועים עודפים על השוק האמריקאי - אבל למרות הביצועים העדיפים, רמת המכפילים שלהם עדיין נמוכה יותר. אחרי עלייה של 13% השנה, המכפיל הנוכחי של מדד הדקס בגרמניה הוא 18.9 והמכפיל העתידי 14.6. במדד הניקיי המכפיל הנוכחי והעתידי הם 19, במדד הקוספי שעלה השנה ב-25% המכפיל הנוכחי הוא 15.7 והעתידי 10.9. מדד MSCI של השווקים המתעוררים, שעלה ב-30% מתחילת 2017, נסחר במכפיל של 16 ובמכפיל עתידי של 14.

2. דוחות כספיים מפתיעים לחיוב מחוץ לארה"ב

עונת הדוחות הכספיים לרבעון השלישי הייתה מפתיעה לחיוב, לא רק בשל הצמיחה החזקה בהכנסות וברווחים, אלא בכך שלראשונה זה שנים הורגש השיפור לא רק בפעילותן של החברות האמריקאיות. גם החברות האירופיות והיפניות, למשל, הפתיעו בדוחות כספיים מצוינים - שסיפקו למשקיעים הוכחה כי השיפור בפעילות הכלכלית מחלחלת סוף סוף גם לחברות מעבר לים.

בדומה לארה"ב, גם בשווקים האחרים בעולם הסקטור החזק ביותר בעונת הדוחות החולפת היה הטכנולוגיה. באירופה זינקו רווחי סקטור הטכנולוגיה בכ-30%, בדומה לחברות האמריקאיות, וקצת מעל החברות היפניות, שרווחיהן גדלו ב-20%.

בדומה לארה"ב, הטכנולוגיה הייתה גם הסקטור שהוביל את העליות האחרונות בשוקי המניות. בעוד שבארה"ב היו אלה חברות כמו גוגל, פייסבוק, אפל ואמזון, ביפן ובכל אזור מזרח אסיה היו אלה בעיקר מניות סקטור השבבים, החווה מחזור עסקי ארוך מהרגיל, עם ביקושים חזקים, שהובילו לביצועים מעולים של כל תת-הסקטור ולעליות של עשרות אחוזים במניות הסמיקונדקטורס.

בניגוד לארה"ב, בשווקים בעולם בלט גם סקטור התעשייה, בעוד שבביפן רווחי החברות הכפילו עצצם ובאירופה הם זינקו ביותר מ-15%. בארה"ב השתפרו רווחי חברות התעשייה בכ-3.6% בלבד. שיפור נאה נרשם גם ברווחי חברות הצריכה, הבריאות, האנרגיה וחומרי הגלם.

ההשקעה המצטברת במניות

3. בעולם הריביות יישארו נמוכות מבארה"ב, בשילוב תנאי מאקרו תומכים

לראשונה זה שנים, נתוני המאקרו בכל העולם תומכים בהמשך ההאצה כלכלית, ומדדי מנהלי הרכש בתחומי התעשייה והשירותים מצביעים על המשך התרחבות. הצמיחה הכלכלית באירופה השנה צפויה לראשונה זה שנים להיות דומה לזו שבארה"ב, ושווקים רבים אחרים מפגינים צמיחה מהירה יותר.

הכלכלה העולמית צפויה לצמוח השנה ב-3.6%, בעוד שהשווקים המפותחים יצמחו ב-2.2%, לפי תחזית של קרן המטבע הבינלאומית. אירופה דווקא צפויה לבלוט בצמיחה גבוהה עוד יותר של 2.4%. הצמיחה בשווקים המתפתחים צפויה להסתכם ב-4.6%. למרות השיפור בצמיחה, אין איום אינפלציוני כמעט באף מדינה - מה שיוביל לכך שלמעט בארה"ב, לא צפויה העלאת ריבית באף שוק מפותח בשנה הקרובה.

בארה"ב תעלה הריבית כבר בדצמבר הקרוב, והשווקים כבר מגלמים צפי לעוד שתי העלאות ריבית ב-2018. למרות שהריבית צפויה לעלות לאט, ולכן לא צפויה לפגוע בשוק האג"ח בארה"ב, עליית הריבית תייצר אלטרנטיבה סולידית לכספים דולריים סולידיים, ותייקר את עלויות המימון של החברות האמריקאיות. בכך היא עשויה להכביד על שוק המניות האמריקאי - ולתרום דווקא לביצועים של שווקים כמו אירופה ויפן, שהריבית בהם תישאר אפסית. בשווקים מתעוררים צפויה מגמה הפוכה, של הורדות ריבית.

בשווקים באירופה תומכים לא רק הריבית הנמוכה ותנאי המאקרו, אלא גם המשך תוכנית ההרחבה המוניטרית וההערכה של הבנק המרכזי כי המדיניות המרחיבה תימשך עוד זמן רב.

בשוק היפני בחירתו מחדש של ראש הממשלה המכהן מבטיחה המשך מדיניות מוניטרית מרחיבה לצד מדיניות פיסקאלית מרחיבה, לצד הציפייה לשינוי משמעותי בחוקה ולהגדלה תקציבית נוספת, כולל השקעות בתחום הביטחון והצבא.

מנגד, בארה"ב דווקא רפורמת המס של טראמפ, שהייתה אמורה לתמוך בעלייה ברווחיות החברות, נדחתה ככל הנראה לתוך 2019.

4. הדולר מתחזק, שאר המטבעות נחלשים

עליית ההסתברות הנגזרת מהשווקים לעליית ריבית בארה"ב בשנה הקרובה הובילה באחרונה להתחזקות מחודשת של הדולר - מה שעשוי להכביד על החברות הבינלאומיות האמריקאיות הגדולות, שנתח ניכר מהכנסותיהן מגיע ממעבר לים. ככל שיגדל פער הריביות בין ארה"ב לשאר העולם, בהנחה שהריבית בארה"ב תמשיך לעלות, הדולר עשוי לשמור על חוסנו.

בשלושת החודשים האחרונים נחלש הין מול הדולר בכ-3.5% והאירו בכ-1%, ומול מטבעות אחרים נרשמו שינויים גדולים עוד יותר. בשלושת החודשים האחרונים רשמו מטבעות של שווקים מתעוררים כמו טורקיה, דרום אפריקה ומקסיקו ירידה של יותר מ-5%. בשווקים מסוימים כמו הונג-קונג וטייוואן התחזק המטבע בכ-0.5%, על רקע זרימת כספים מסיבית של משקיעים זרים, שהובילה להתחזקות המטבע.

5. המשך זרימת כסף לשוקי המניות הגלובליים מחוץ לארה"ב

בששת החודשים האחרונים לא מפסיקים משקיעים למשוך כספים מקרנות נאמנות ומ-ETF המשקיעות במניות בארה"ב, וזאת במקביל להגדלת ההשקעה בהיקפים גדולים יותר בשווקים מחוץ לארה"ב. מאז חודש אפריל משכו משקיעים מקרנות ומ-ETF המשקיעות במניות בארה"ב יותר מ-8 מיליארד דולר מדי חודש (עד ספטמבר, החודש האחרון שעליו יש נתונים), בעוד שבשווקים מחוץ לארה"ב גדלו ההשקעות ב-10-30 מיליארד דולר מדי חודש. לשם השוואה, בסיכום 2016 כולה יצאו מהשווקים שמחוץ לארה"ב כספים בהיקף מצטבר של כ-2.5 מיליארד דולר.

זרימת הכספים האדירה הזו מתחילת 2017 היא אחד הגורמים המשמעותיים התומכים בגל העליות שאנו רואים השנה מחוץ לארה"ב. בשנים האחרונות היו לא מעט נקודות שבהן העריכו משקיעים ואנליסטים כי הנה המגמה עשויה להתהפך, והשוק האמריקאי לא ימשיך להוביל - רק כדי להתבדות זמן קצר לאחר מכן. ואולם, הפעם נראה כי יש יותר גורמים מבעבר התומכים בהמשך ביצועי היתר של השווקים מחוץ לארה"ב, מגמה שאנו עדים לה כבר מתחילת 2017. סיכונים כמובן יש בלא מעט שווקים באופן נקודתי.

אם אתם זקוקים לגורם נוסף התומך בהמשך המגמה, חובבי ההיסטוריה ישמחו לדעת כי ניסיון העבר מלמד שתקופות שבהן בלטו השווקים מחוץ לארה"ב בביצועים טובים יותר מהשוק האמריקאי נמשכו לפחות ארבע שנים. לפי שעה אנו בעיצומה של השנה הראשונה במחזור הזה, וכעת נשאר לראות כמה זמן זה יימשך.

■ הכותב הוא מנהל הפרויקטים ופיתוח עסקי בהראל פיננסים. הכותב ו/או חברות בקבוצת הראל ו/או בעלי עניין בהן ו/או בעלי השליטה בקבוצה, עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסיים המצוינים בכתבה זו. אין לראות בכתבה משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות המתחשב בצרכיו האישיים והמיוחדים של כל משקיע. 

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

איזה נשק ישראל תקנה בתקציב של 14 מיליארד דולר?

הסיוע האמריקאי לישראל שאושר בבית הנבחרים עומד על כ-26 מיליארד דולר, מתוכו 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

לוטרה. דגי בריכות הנוי חוסלו כמעט לחלוטין / צילום: Shutterstock

קרבות על טריטוריה, פלישות וחיסולים: משפחות הפשע של סינגפור הן בכלל לוטרות

הסגרים שהונהגו בקורונה נתנו לבעלי חיים רבים הזדמנות להשתלט על שטחים אורבניים ● בתום המגפה הם נדחקו בחזרה לשיפולי הערים, אבל לא הלוטרות בסינגפור: אלה עושות שם שמות אפילו על חשבון קרוקודילים

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-4%

מדד ת"א 35 קפץ ב-1.1% ות"א 90 הוסיף לערכו כ-1.4% ● הדולר חצה רף של 3.8 שקלים ונחלש חזרה בסוף השבוע ● S&P הודיעו על הורדת הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● הסיכויים להפחתת ריבית בישראל וארה"ב הולכים ומתרחקים ● בעוד שבישראל יתקיים שבוע מסחר מקוצר לרגל החג, בוול סטריט יפרסמו דוחות כמה מענקיות הטכנולוגיה המשתייכות לשבע המופלאות

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

ענבר שעשוע בר ניר ועדי אטון לפידות / צילום: דרור סיתהכול

קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים

מענקי הצמיחה יינתנו לפי שיטה שבה בעלי עסקים שמגישים מועמדות צריכים במקביל לבחור מי מעמיתיהם ראוי לקבל את הכסף ● מאז פרוץ המלחמה חילקה הקרן 21 מיליון שקל למטרות שונות ● ישראל מתגייסת

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

מגמה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קופצות

הנאסד"ק קופץ ב-1.9% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● הנפט נסחר בירידות ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● הערב אחרי נעילת המסחר בוול סטריט יפורסמו דוחות טסלה

במשרד המשפטים סבורים כי התיקון יעודד הגשה של תובענות ייצוגיות ראויות / אילוסטרציה: Shutterstock, Morakot Kawinchan

הסוף למסחרה? משרד המשפטים מקדם חוק שמבקש לטלטל את מוסד התובענות הייצוגיות

ברקע הסערה הציבורית בנוגע לתובענות ייצוגיות, משרד המשפטים הפיץ תזכיר חוק בנושא ● בתזכיר מוצע להגביל את מספר התובענות הייצוגיות שיכול אדם להגיש בשנה, לקבוע תקרות ברורות לגמול ושכר הטרחה, וגם לאפשר לשופטים לפסוק הוצאות משפט אישיות לחובתם של עורכי הדין במקרים של תביעות סרק

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

גילון בק, ריצ'רד פרנסיס, אייל פסו / צילום: תמר מצפי, אלעד מלכה, Gauzy

בדרך לנאסד"ק: הישראלית שמאמינה שהשוק הזה יגיע ל-124 מיליארד דולר ב-2028

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● גאוזי, יצרנית הזכוכית החכמה מתל אביב בדרך לנאסד"ק ● טבע משנה את אופן דיווח התוצאות שלה על בסיס גיאוגרפי ● וסנסטאר, חברת הפורטפוליו של קרן פימי הציגה תוצאות חלשות לרבעון

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוק המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

מניה בשפל ושלל צרות: מה צפוי בדוחות הענקית "שנתקעה מאחור"

טסלה, שצפויה להציג את תוצאותיה הכספיות הערב, איבדה כ-40% ממחיר המניה שלה מתחילת השנה ● האנליסטים בוול סטריט חוזים כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על