גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מצעד התירוצים של פישמן: "טובה לא האמינה במטבעות"

קריסתו של אליעזר פישמן, עם חובות של 4 מיליארד שקל, הובילה את הנאמן לנכסיו, עו"ד יוסי בנקל, לחקור כיצד אירעה פשיטת הרגל הגדולה ביותר בהיסטוריה של המדינה ■ תיק פישמן

אליעזר פישמן / צילום: שלומי יוסף
אליעזר פישמן / צילום: שלומי יוסף

סיפור קריסתו של איש העסקים, אליעזר פישמן, יכול היה לספק חומר למותחן כלכלי מרתק. הפרשה מספקת לנו גיבור שנוי במחלוקת - איש עסקים שבתקופת הצלחתו הכלכלית כולם חיזרו אל פתחיו, והבנקים כמעט זרקו לעברו את שטרות הכסף בטרם הספיק לפתוח את פיו ולבקש, אך עם קריסתו נטשו אותו כולם, למעט בני-משפחתו; אובדן של 4 מיליארד שקל עקב החלטות של אדם אחד וקריסה כלכלית דרמטית שמתגלה כמעט במקרה בעקבות החוב הזעום ביותר בערימת החובות - חוב מס של 200 מיליון שקל בלבד למס הכנסה. עלילה שכזו היה קשה לתסריטאים הטובים ביותר להמציא.

אבל ככל שחולף הזמן הולך ומתברר, כי החלק הטוב ביותר בתסריט-המציאותי-מדי של סיפור קריסתו של פישמן הם "שחקני המשנה" בעלילה - הרעיה טובה פישמן ושלושת ילדיהם - ענת מניפז, רונית פישמן-אופיר והבן אייל; והפרטים "הקטנים" שמשלימים את העלילה - ובהם העובדה שכל בני-המשפחה קיבלו מהאב הון לא קטן במהלך השנים, אך מעולם לא היו שותפים להפסדיו.

מאז התפוצצה הבועה הכלכלית שניפח פישמן במשך שנים, ניצבים לצדו כל בני-משפחתו - רעייתו טובה, ילדיו ובני-זוגם - מציעים כתף וליווי בהליכים המשפטיים ועונים למבקריו. מנגד, הם לא מציעים להחזיר חלק מהנכסים הרבים שקיבלו מהאב במהלך השנים, ובהם שלל וילות יוקרתיות בסביון, בנין בת"א ומניות בחברות שונות מקבוצת פישמן. האם הם אמורים להחזירם?

השאלות הללו הפכו לאחרונה למוקד המחלוקת המרכזי בזירת הקרב בין הנאמן בתיק פשיטת הרגל של פישמן, עו"ד יוסי בנקל, לבין פישמן ובני-משפחתו - ונדמה כי הדרמה בעלילה הגיעה לשיאה. זאת, בעיקר בעקבות הטענות שמעלה הנאמן נגד פישמן ובני-משפחתו, שלפיהן פישמן מתכונן במשך למעלה מעשור לפשיטת הרגל הצפויה שלו, ומבריח נכסים אל רעייתו וילדיו.

בשורה של בקשות שהגיש הנאמן לאחרונה לביהמ"ש לביטול "מתנות" ו"הענקות" שהעניק פישמן האב לרעייתו, לבנותיו ולבנו, טוען הנאמן כי מדובר למעשה בהברחת נכסים מתוכננת לאורך שנים ארוכות. חלק מהנכסים הועברו לילדים בעודם קטינים. המשפחה, מנגד, זועמת, וטוענת כי הבקשות לביטול ההענקות סותרות את החוק, וכי עו"ד בנקל מתיימר ליצור עבור משפחת פישמן "מערכת חוקים מפלנטה אחרת".

"המטומטמים שלי"

מאחורי הקלעים, וכדי להוכיח את טענותיו, ניהל הנאמן מערך של חקירות של כל בני- המשפחה, החל בכוכב הראשי של הסאגה, אליעזר פישמן, דרך רעייתו וילדיו וכלה בבני ובנות זוגם. החקירות - שהתקיימו בנוכחות בא-כוחה של המשפחה, עו"ד שולי גולדבלבט - חושפות תמונה מורכבת של קונצרן ישראלי ובינלאומי שבראשו עומד אדם אחד, אך לכל בני-משפחתו הייתה נגיעה כזו או אחרת בו. האם כל אחד מהם ידע בדיוק אילו מניות ותפקידים יש לו בחברה? לא בטוח; האם הרעיה והילדים היו שותפים לחובות שנוצרו בחברות? לרוב (כמעט תמיד) לא. מהי הסיבה לכך?

כך מסביר זאת פישמן האב באחת מחקירות בפני הנאמן: "אני אסביר לך משהו מוזר. היה לי חבר שהיה איתי בצבא והוא היה עו"ד צעיר. השתחרר מקבע, והיה עו"ד צעיר. והוא אמר לי: 'למה אתה נותן מניות לילדים שלך? הם בני 10, 12, 15, וכשהם יהיו גדולים, אתה לא יודע אם הם יהיו מטומטמים או לא מטומטמים או לא ראויים, אז למה את נותן להם?' אמרתי לו: 'אם הם יהיו מטומטמים, הם מטומטמים שלי, אז מה זה משנה?' זה בדיוק מה שהיה, ולכן הם קיבלו כולם, לדעתי באופן שווה".

עו"ד בנקל כנראה לא התרגש במיוחד מהאהבה ללא תנאים שהפגין פישמן האב בתשובתו, והקשה: "סיפרת סיפור יפה, לא שאני חלילה מזלזל בו, אלא באמת סיפור יפה, למה הם קיבלו את ההחזקות. למה הילדים לא הזרימו יחד איתך (כספים לחברות שנקלעו לקשיים - א' ל"ו), לפחות בחברות שהם היו בהן בעלי מניות, ולמה הם לא שעבדו נכסים כמוך?

פישמן השיב: "הם לא היו מעורבים בפעילות, ולא שאלתי אותם אם לעשות את זה, ולכן הם גם לא השתתפו בהפסדים. זה הכול. כל-כך פשוט. גם אשתי לא. גם היא לא הזרימה (כספים), וגם היא אמרה לי: 'עד פה, אני רוצה לדעת מה שלי נקודה'".

החקירות של בני-המשפחה לא נותנות מענה ברור לרוב השאלות בתיק, בין היתר מאחר שלחלק מהשאלות בני-המשפחה לא נתנו תשובות (לאור הייעוץ המשפטי שקיבלו). החקירות בעיקר חושפות שתי גרסאות: גרסת הנאמן, שלפיה בני-משפחה נהנו מכספים ונכסים בשווי עשרות מיליוני שקלים שהופקו מהכנסות "קבוצת פישמן", אך לא נשאו בשום חובות; וגרסת המשפחה, שלפיה הנכסים והכספים שבבעלותם הם פרטיים, והם אינם צריכים לשאת בחובות של האב או של "קבוצת פישמן". הבעיה המרכזית היא שאפילו סביב השאלה מהי "קבוצת פישמן" נוצרה מחלוקת בין הנאמן לבני-המשפחה.

"טובה, כמה את רוצה?"

במסגרת החקירות עוברת כחוט השני הטענה של פישמן, כי כל החובות הם שלו, ולא של בני-משפחתו, ובוודאי לא של רעייתו. הנאמן בנקל מבקש מביהמ"ש לקבוע כי טובה פישמן חייבת יחד עם פישמן בכל חובותיו.

עו"ד בנקל התייחס בחקירה ל"הזרמות כספים" שהוא אמר שהוא עשה לחברות בקבוצת פישמן במהלך השנים. "למה אתה מתכוון כשאתה אומר 'הזרמתי כסף שלי'", תהה הנאמן, "זה מחשבונות משותפים שלך ושל טובה?; ופישמן עונה ללא היסוס: "לא. רק שלי". בנקל מתעקש ושואל: "לך ולטובה היו חשבונות נפרדים?", ופישמן משיב: "לגמרי. טובה לא האמינה במטבעות. בוא נבין את זה פעם אחת פשוט".

בשלב זה מגולל פישמן בפני עו"ד בנקל את האופן בו התנהל לכאורה בית משפחת פישמן מבחינה כלכלית - תוך הפרדה רכושית מוחלטת.

פישמן: "בחיי משפחה יש עליות, ירידות... אז זה גרם לחיכוכים במשפחה ויום אחד אמרתי לטובה: 'בואי, אני רוצה לעבוד. אני לא רוצה לעבוד בקצבים ובהיקפים שאת רוצה. אז בואי, תגידי לי מה את רוצה שיהיה בטוח שלך, ונסדר את זה'. אז היא אמרה.

"היא קנתה את הבית באותה שנה, ואני קניתי את הבית שלי. היו לנו שני בתים. שלי היה בת"א, כי אני רציתי בת"א, והיא רצתה בסביון. היא קנתה בסביון, אני קניתי בת"א. זו הייתה ההחלטה - אחד שלי, אחד שלה. אז יש לה אחד ולי יש אחד. יש לה בית, יש לי בית ויש לנו עוד את הבית האורגינאלי שלנו, שהתחתנו, שלא מכרנו אותו, אז הוא חצי-חצי והוא מושכר".

אחרי ההפרדה בין נכסי הנדל"ן, מסביר פישמן, החליטו בני-הזוג על הפרדה גם בכספים. פישמן: "אמרתי לה: 'טובה, תגידי מה את רוצה. החברות חייבות לי מאז מאות מיליונים של שקלים, תגידי לי כמה את רוצה לקבל?' לא כסף, להעביר לה כל חודש. ואז החלטנו בשיטה מסוימת ללכת כל חודש. יותר מאוחר עוד פעם היו לה טענות, אז אמרתי לה - 'כמה את רוצה בחודש? אני אעביר לך. יש לי מספיק כסף בחברות, אני אעביר לך, והכסף הוא שלי, כי חייבים לי ולא לך'. זו הייתה האמת.

"רוב הנכסים היו שלי, לא שלה. היא הייתה במיעוט של הנכסים, שותפה. אני הייתי ברוב הנכסים, ואני מכרתי נכסים בהרבה מיליארדים, והם היו רק שלי. אז קבעתי שאני אתן לה 80 או 90 אלף שקל לחודש במועד שעובר כסף לעובדים - וזהו, וככה זה התנהל".

עו"ד בנקל ציין בהקשר זה, כי כל "הסידורים האלה, אני מניח, שהם לא היו בהסכמים בכתב אלא כהסכמות בע"פ, כי זו משפחה, ". אולם, פישמן הכחיש: "לא. הן היו הסכמות... לא הלכנו לעו"ד".

"אני לא מבינה בזה"

את אותן הסכמות על חלוקת הכסף בין בני-המשפחה, מנסה עו"ד בנקל לברר, כנראה, גם בחקירתה של טובה פישמן, אך היא - כך נראה - לא זוכרת את אותן הסכמות בעל-פה, שלפיהן יועבר אליה סכום של עשרות אלפי שקלים. כך, בין היתר, שואל הנאמן את טובה פישמן, אם מעבר להכנסה של כ-15 אלף שקל מעבודתה בחברות בקבוצת פישמן, כדירקטורית - היו לה עוד הכנסות חודשיות, ובתגובה עונה טובה פישמן: "אין משהו אחר. אין לי עוד הכנסות".

עו"ד בנקל שואל שוב: "את יכולה להגיד לנו באיזו חברה את מקבלת שכר או שזה מצטבר מכמה חברות?"

טובה: "לא. זה חברה אחת, על הישיבות בדירקטוריון של 'קירור' (חברת 'מפעלי קירור' שבאזור תעשייה קיסריה, מקבוצת פישמן - א' ל"ו). זה הברוטו... זה היחיד שאני מקבלת, מכל האחרים".עו"ד בנקל: "יש לך בשנים האלה הכנסות נוספות?"

טובה: "עכשיו ההכנסות שיש לי? יש לי ביטוח לאומי 1,531 שקל, ויש לי עכשיו מה שנכנס מאליעזר, איזה סכום שלו, המשכורת שלו לחיות (סכום שנקבע בהליך פשיטת הרגל לטובת המחיה - א' ל"ו)".בנקל: "בסדר, אבל לא על זה אני מדבר".

טובה: "אין לי עוד... הלוואי שהיו לי עוד הכנסות. אה, יש לי עוד הכנסה מהחצי שלי של שכר דירה ברמת אילן".

בנקל: "אבל אני שואל האם מעבר לשכר הדירה ברמת אילן".

טובה: "הכנסות? לא זכור לי".

כך במשך דקות ארוכות ממשיך בנקל לברר האמנם הוסכם בין בני-הזוג פישמן כי יועבר לטובה סכום כספי חודשי למחייתה, אך טובה פישמן לא מזכירה את הסכום של 80-90 אלף שקל שהועברו אליה כל חודש מבעלה. לבסוף בנקל שואל ישירות: "האם מעבר לזה הייתה לך איזושהי הקצבה של סכומי כסף שקיבלת מהחברות או מאליעזר מעבר למה שפירטת עד לרגע זה?" ובשלב הזה עו"ד שולי גולדבלט מתערב, ואומר כי מדובר בשאלה שנמצאת במחלוקת במסגרת אחת הבקשות שהוגשו בתיק - הבקשה לחייב את טובה פישמן בחובות בעלה - ולכן היא לא תענה עליה.

בחלק אחר של החקירה של טובה פישמן מנסה הנאמן לברר למי בעצם שייכת קבוצת פישמן, ואומר לטובה פישמן כי בעלה אמר לו את המשפט הבא: "רעייתי ואנוכי ובבעלות ילדיי מבנה החזקות של חברות, חלקן פרטיות, חלקן האחר ציבוריות". בנקל מפנה שאלה בעניין לטובה פישמן: "האם ההצהרה (של בעלך - א' ל"ו) נכונה?; וזו משיבה: "אני לא יודעת. אמרתי לך, אני לא מבינה בדברים האלה. מה אני אגיד על דברים שאני לא יודעת?"

ונחזור לחקירותיו של אליעזר פישמן, ולשאלה המרכזית שמטרידה את הנאמן: איך ייתכן שטובה פישמן והילדים קיבלו מניות בחברות מקבוצת משפחת פישמן, ונכסים, אך מעולם לא היו שותפים לחובות. במהלך החקירה והתיק עולה כל העת הגרסה של פישמן כי הוא מחל על חובות לחלק מהחברות והזרים כספים לחברות כבעל מניות מרכזי, אך שתי בנותיו ובנו לא היו שותפים לחובות. "כל מה שאני שואל זו שאלה אחת. למה, גם אחרי שהם לא קטינים ... למה הילדים וטובה לא נותנים ערבויות?", שואל עו"ד בנקל את פישמן, וזה משיב: "כי הם לא רצו. זה הכול. כל-כך פשוט. וגם הבנק לא רצה אז הכול בסדר".

עו"ד בנקל: "ולמה הבנק לא רצה? כי הם לא היו שווים את זה?"

אליעזר: "כי מה היה להם (לילדים - א' ל"ו)? כלום. את החברות - הבנקים שיעבדו, אז מה היה שווה לבנקים שאייל (הבן) ישעבד לי את 5 המניות שלו למעלה? זה לא עניין את הבנקים, עניין אותם התוכן. את התוכן הבנקים שיעבדו".

עו"ד בנקל: "אבל ערבויות אישיות אתה נתת".

אליעזר: "אני נתתי... אני הסכמתי לתת, הם (הילדים) לא רצו לתת".

עו"ד בנקל: "והבנקים לא ביקשו?"

אליעזר: "הבנקים ידעו שהילדים ואשתי לא רוצים לתת ערבויות. יש בארץ 7-8 בנקים, כולם ידעו את זה. גם לא ביקשו ממני. ביקשו פעמיים-שלוש, אמרתי להם, 'היא (טובה פישמן - א' ל"ו) לא מוכנה... עובדה שאין חתימה שלהם בשום בנק. זה לא שבבנק אחד הם נתנו, ובבנק אחר לא".

עו"ד בנקל: "האם היה איזשהו הסדר בכתב בינך לבין טובה והילדים, שנגע לזה שרק אתה תיתן ערבות אישית?".

אליעזר: "לא. לא היה צריך הסדר. טובה הסבירה לילדים יפה מאוד - 'אתם לא נותנים ערבויות אישיות ואני לא נותנת, ושינסה לשבור את הראש לבד'. פשוט. נכון שזה דבר פשוט?".

בתו של פישמן, ענת מניפז: "בחיים לא נתתי ערבות לחוב. לא יודעת אם קיבלתי דיבידנד, אם כן - זה היה גרוש וחצי"

הנאמן לנכסין של אליעזר פישמן, עו"ד יוסי בנקל, שאל במהלך חקירותיו בנוגע לקריסתו של איש העסקים, גם את אחת מבנותיו, ענת מניפז, היא אם נשאה בחובות החברות או שיעבדה נכסים אישיים שלה לטובת החברות מקבוצת פישמן, כפי שעשה אביה.

בנקל: "באף אחת מהחברות שאבא שלך פרע להן התחייבויות, את מעולם לא נדרשת לא לתת, לא להשקיע בהון מניות? באופן אישי, לא באמצעות חברה"; ומניפז השיבה: "באופן אישי, לא". הנאמן הוסיף ותהה, "בשלב שאבא שלך פרע ושילם את חובותיהן של החברות שבהן יש לך מניות, נדרשת על-ידי אבא שלך - פורמלית, לא פורמלית, זה פחות חשוב לי - להשתתף בפירעון החוב, להחזיר לו את החוב או לתת לו משהו בתמורה?", ומניפז ענתה: "לא. אני לא מבינה בתמורה למה, אבללא נדרשתי".

עוד שאל עו"ד בנקל את מניפז, מדוע לא נתנה אף פעם ערבויות אישיות לחברות בהם היו להם מניות, ורק אביה נתן, ואיך מתקבלת החלטה מי נותן ערבות, ומניפז ענתה: "מי שמוכן לתת ערבות אישית, מחליט שהוא נותן. מי שלא מוכן, בוא נלך אחורה, בסדר? אני לא מוכנה לתת ערבויות אישיות לדברים האלה. לא הייתי מוכנה. וזה גם כן הרוב נובע מהמט"ח (הפסדים שנגרמו בעקבות השקעות במטבע חוץ, א' ל"ו).

"כאילו מה, די ברור, נראה לי. גם כמעט אף פעם אף בנק לא ביקש מאיתנו ערבות אישית. הוא לא חשב שאנחנו צריכים לתת ערבות אישית. מקרים ספציפיים שהיו, שמישהו נתן, יש לדעתי שני מקרים ספציפיים - אחד שאני שיעבדתי מניות שלי בחברת 'פישמן רשתות' לטובת בעלי האג"ח בהום סנטר, מסיבות אישיות".

מניפז המשיכה והסבירה מדוע החליטה במקרה של "פישמן רשתות" להעניק ערבויות בדרך של שעבוד מניותיה. לדבריה, "(זו הייתה) בחירה שלי. האחים שלי לא הסכימו, דרך אגב, לא נתנו. (ה)בחירה שלי נבעה מהסיטואציה, מהמו"מ - אני ניהלתי איזה מו"מ עם האג"חים, עם הבנקים, נוצרה איזו סיטואציה לא נעימה, מכל מיני סיבות, ש (בעלי האג"חים) הרגישו שהם הבינו את ההסדר אחרת ממה שהבנקים. הם נתנו לי להרגיש... שהצגתי איזה הסדר שבסוף אי-אפשר היה להשיג אותו מהבנקים.

"ישבו לי מאוד חזק על המצפון, אז הסכמתי לתת את המשהו המאוד ספציפי הזה, את המניות שלי ב'פישמן רשתות' ותו לא... זה שעבוד. ערבות כמו של אבא שלי, בחיים לא נתתי, לא אתן. (נתתי שעבוד) על משהו מאוד ספציפי. זה גם מאוד מאוד מגודר".

מניפז סיפר על מקרה נוסף שבו אחיה נתן ערבות לחוב. "אחי, באיזו סיטואציה, במקרה אחר שאמרו לו - 'גם אתה מנהל את פישמן רשתות, פישמן רשתות זה אתה', והוא נתן ערבות אישית למשהו שקשור ל'פישמן רשתות', לאיזה נושה. אז אלה היו דברים מאוד קונקרטיים שטיפלנו בהם גם באופן מאוד מאוד אישי... זה בעיקר אחי ואני קצת...

"אבא שלי כבר ילד גדול, אם הוא מחליט לתת ערבויות אישיות, בניגוד לדעתי הרבה פעמים, אז הוא נותן, אני לא יכולה למנוע ממנו לתת. הוא ילד גדול. אני לא חייבת לתת. בשביל זה משקיעים בחברות ולא באופן אישי. פרופיל הסיכון של אבא שלי ושלי אינו אותו דבר".

הנאמן הוסיף ושאל את מניפז: "בחברות האלה שאת בעלת מניות בהן, ואבא שלך פרע חובות שלהן במאות מיליוני שקלים לבנקים, לפחות ב-2005-2006, האם עלתה שם אפשרות שאתם, כנגד ההשקעה הזו, תדוללו בהחזקת המניות שלכם?", ומניפז השיבה בשלילה.

לשאלה אם הדיבידנדים ויתר הסכומים שמניפז והאחים שלה קיבלו מהחברות - בהם דמי ניהול ובונוסים - שימשו להחזר הלוואות?, השיבה מניפז: "האמת, אני לא חושבת. עוד פעם, אני לא חושבת שקיבלתי, אני לא יודעת להגיד על האחים שלי. לא חושבת שקיבלתי אי-פעם דמי ניהול, לא חושבת שקיבלתי אי-פעם דמי בונוס, לא יודעת אם אי-פעם קיבלתי דיבידנד, אם כן - זה היה גרוש וחצי".

"המקום לברר הטענות - בבית המשפט"

עו"ד דוד לשם מסר בתגובה בשם משפחת פישמן: "איננו יכולים להתייחס לתוכן הכתבה, שכן הוא לא הועבר לתגובתנו מבעוד מועד. מכל מקום, מן הראוי שטענות שמעלה הנאמן בהליכים שהגיש יתבררו בבית המשפט ולא ב"גלובס".

מתוך החקירות

א. פישמן: "היה לי חבר שאמר לי: 'למה אתה נותן מניות לילדים שלך? הם בני 10, 12, 15, וכשהם יהיו גדולים, אתה לא יודע אם הם יהיו מטומטמים או לא, או לא ראויים - אז למה את נותן להם?'; אמרתי לו: 'אם הם יהיו מטומטמים, הם מטומטמים שלי, אז מה זה משנה?' זה בדיוק מה שהיה, ולכן הם קיבלו כולם, לדעתי באופן שווה"

בנקל: "למה אתה מתכוון כשאתה אומר 'הזרמתי כסף שלי' (לחברות בקבוצה). זה מחשבונות משותפים שלך ושל טובה?"

א. פישמן: "לא. רק שלי".

בנקל: "לך ולטובה היו חשבונות נפרדים?"

פישמן: "לגמרי. טובה לא האמינה במטבעות"

א. פישמן: "היו לנו שני בתים. שלי היה בת"א, כי אני רציתי בת"א, וטובה רצתה בסביון, היא קנתה בסביון. זו הייתה ההחלטה - אחד שלי, אחד שלה... ויש לנו עוד את הבית האורגינאלי שלנו, שהתחתנו, שלא מכרנו אותו, אז הוא חצי-חצי והוא מושכר"

א. פישמן: "אמרתי לה: 'טובה, תגידי כמה את רוצה בחודש? אני אעביר לך. יש לי מספיק כסף בחברות, אני אעביר לך, והכסף הוא שלי, כי חייבים לי ולא לך'. זו הייתה האמת. רוב הנכסים היו שלי, לא שלה. היא הייתה במיעוט של הנכסים, שותפה. אני הייתי ברוב הנכסים, ואני מכרתי נכסים בהרבה מיליארדים, והם היו רק שלי. אז קבעתי שאני אתן לה 80 או 90 אלף שקל לחודש - וככה זה התנהל"

טובה פישמן: "אין לי עוד הכנסות (בנוסף להכנסה של 15 אלף ש' בחודש מקבוצת פישמן). זה חברה אחת, על הישיבות בדירקטוריון של 'קירור' (חברת 'מפעלי קירור'). זה הברוטו... זה היחיד שאני מקבלת... אין לי עוד הכנסות... הלוואי שהיו לי עוד הכנסות"

בנקל: "למה גם אחרי שהם לא קטינים ... למה הילדים וטובה לא נותנים ערבויות?"

א. פישמן: "כי הם לא רצו. זה הכול. כל-כך פשוט. וגם הבנק לא רצה, אז הכול בסדר.

מה היה לילדים ולטובה? כלום. את החברות - הבנקים שיעבדו, אז מה היה שווה לבנקים שאייל (הבן) ישעבד לי את 5 המניות שלו למעלה? זה לא עניין את הבנקים, עניין אותם התוכן. את התוכן הבנקים שיעבדו"

גילוי מלא

איש העסקים, אליעזר פישמן, הוא בעל השליטה הקודם בחברת "מוניטין", המחזיקה (100%) בעיתון "גלובס". באחרונה, ביקשה חברת "מוניטין" להצטרף לבקשת הפירוק של חברת "השקעות כדאיות", שבבעלות משפחת פישמן, וההליך המשפטי בעניין עודנו מתנהל. כפי שהצהרנו באחרונה, "גלובס" מסקר, על-פי אמות מידה עיתונאיות ועל-פי שיקולי מערכת, כל עניין וכל נושא הקשורים לנושאי משרה או בעלי שליטה בעיתון, בעבר או בהווה.

מסלול ההתרסקות

שנת 2013 - הונו של אליעזר פישמן מוערך ב-2.7 מיליארד שקל

דצמבר 2015 - רשות המסים מגישה לביהמ"ש בקשה לפשיטת רגל נגד פישמן בגין חוב מס של כ-200 מיליון שקל

יולי 2016 - ביהמ"ש קובע כי על פישמן לשלם לרשות המסים כ-200 מיליון שקל

אוגוסט 2016 - רשות המסים ונושים נוספים מבקשים להכריז על פישמן פושט רגל

דצמבר 2016 - ניתן צו לכינוס נכסי פישמן, ועו"ד יוסי בנקל מונה למנהל מיוחד לנכסיו

יוני 2017 - פישמן מוכרז כפושט רגל באופן רשמי, עם חובות של כ-4 מיליארד שקלים

נובמבר 2017 - בפני ביהמ"ש שלל בקשות לחיוב טובה פישמן וילדי פישמן להשתתף בחובותיו; המשפחה מתנגדת

עוד כתבות

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב