גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפשרה אושרה: לראשונה ייגבו אגרות על הגשת תביעה ייצוגית

(עדכון) - לפי המתווה שאושר, האגרות יופחתו בשליש ויעמדו על 8,000 שקל לייצוגית בבימ"ש השלום ועל 16,000 שקל לייצוגית במחוזי או כנגד רשות מינהלית - וזאת בשני תשלומים ■ אם מגיש הייצוגית יזכה בתביעתו, יושב לו התשלום הראשון ע"י הנתבע, והוא לא ישלם את התשלום השני

איילת שקד  / צילום: איליה מלניקוב
איילת שקד / צילום: איליה מלניקוב

יוזמה חשובה לצמצום הליכי-סרק בבתי המשפט או מהלך שיפגע קשות באפשרות של האזרח הקטן לבוא חשבון עם התאגידים החזקים במשק? תלוי את מי שואלים.

כשנה וחצי אחרי שנחשפה ב"גלובס" יוזמת שרת המשפטים, איילת שקד, להטיל לראשונה אגרה כתנאי להגשת תביעה ייצוגית, אישרה היום (ד') ועדת החוקה של הכנסת את התקנות שמעגנות את הטלת האגרות כתנאי להגשת תביעה ייצוגית.

בתום דיון סוער שכלל הפסקות להתייעצויות קואליציוניות ואופוזיציוניות אישרה הוועדה, ברוב של 9 תומכים מול 6 מתנגדים מתווה פשרה שהציעו היו"ר ח"כ סלומינסקי והשרה שקד.

לפי המתווה שאושר, כתנאי להגשת תביעה ייצוגית לבית משפט שלום יצטרך התובע לשלם 8,000 שקל. התשלום הזה יחולק לשניים: תשלום ראשון עם הגשת התובענה בסך 3,000 שקל ותשלום שני בסך 5,000 שקל. לפי ההצעה, האגרה לתובענות ייצוגיות שמוגשות לבית המשפט המחוזי תהיה בסך 16 אלף שקל. גם תשלום האגרה למחוזי יחולק לשניים: תשלום ראשון של 5,500 שקל ותשלום שני של 10,500 שקל.

לפי ההצעה, במקרים בהם התובע זוכה בתביעתו, או ניתן פסק דין שמאשר הסדר פשרה שבמסגרתו מתקן הנתבע את העוול ומפצה את חברי הקבוצה הייצוגית - התובע לא ישלם את החלק השני של האגרה, והחלק הראשון של האגרה יוחזר לו על-ידי הנתבע.

כמו כן, במקרה שניתן פסק דין שמאשר הסתלקות - לשופט יהיה שיקול-דעת האם לפטור את התובע מהחלק השני של האגרה ולהשיב לו את החלק הראשון של האגרה, בהתאם לנסיבות ההסתלקות (אם ההסתלקות הייתה בגלל שהנתבע תיקן את דרכיו וכדומה - השופט יוכל לפטור; אם ההסתלקות הייתה בגלל שלא הייתה עילה - השופט לא יפטור).

בנוסף, לפי מתווה הפשרה יינתן פטור מוחלט מתשלום אגרות בנושאים של אכיפת זכויות בתחום איכות הסביבה, איסור אפליה במוצרים, שירותים וכניסה למקומות בידור ומקומות ציבוריים, דיני עבודה ופגיעה באנשים עם מוגבלות.

עוד נקבע לראשונה שבמקרה של תביעת-סרק השופט יהיה רשאי - מטעמים מיוחדים שיירשמו - להטיל הוצאות על עורך הדין שייצג בתביעה. דבר נוסף שהוחלט הוא שהקרן למימון תובענות ייצוגיות שעד היום בהוראת שעה תעוגן בהוראת קבע ויישקל להגדיל אותה.

ההחלטה התקבלה, כאמור, אחרי ויכוח גדול בין חברי הכנסת באשר לנחיצות התקנות וגובה האגרות שתוטלנה. ח"כ מרב מיכאלי טענה כינתה את ההליך שהיה היום בוועדה היה "הליך מגונה". לדבריה, "'הפשרה' בנוגע לאגרות בייצוגיות משאירה בחוץ את הציבור. זאת אגרה שבאה לחסל את יכולתו של הציבור לתבוע תביעה ייצוגית ואנחנו ממשיכות להיאבק נגדה".

בסופו של דבר תמכו בתקנות האגרות: היו"ר סלומינסקי וחברי הכנסת שולי מועלם רפאלי (הבית היהודי), בני בגין, דודי אמסלם, דוד ביטן (הליכוד), יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו), טלי פלוסקוב (כולנו), מיכאל מלכיאלי (ש"ס) ואורי מקלב (יהדות התורה). התנגדו: חברי הכנסת יעל כהן-פארן, מרב מיכאלי (המחנה הציוני), מסעוד גנאים (הרשימה המשותפת), יעל גרמן, אלעזר שטרן (יש עתיד) ומוסי רז (מרצ).

נציין, כאמור, כי יוזמת השרה שקד להטיל לראשונה אגרה כתנאי להגשת תביעות ייצוגיות נחשפה ב"גלובס" ב-26 ביולי 2016. לפי היוזמה המקורית של שקד, האגרה אמורה הייתה להיות משמעותית הרבה יותר מכפי שנקבע היום, בשיעורים קבועים של 62.5 אלף שקל בבקשות לאישור ניהול תביעות ייצוגיות לבית המשפט המחוזי ו-50 אלף שקל בבקשות לאישור תביעות ייצוגיות לבית משפט השלום.

בעקבות ביקורת חריפה שהתעוררה על כך שאגרה גבוהה תפגע בתכלית של התביעות הייצוגיות שנועדו לאפשר ל"אזרחים הקטנים" להתארגן נגד עוולות של גופים גדולים וחזקים, הוחלט להפחית את גובה האגרה.

"ההשלכות יהיו דרמטיות"

התגובות היום על ההחלטה להטיל אגרות כתנאי להגשת תביעות ייצוגיות היו מעורבות. בדומה לח"כ מרב מיכאלי ולשאר חברי הכנסת שהתנגדו בוועדה לתקנות, עו"ד רם גורודיסקי, שמשרדו מגיש לא מעט תביעות ייצוגיות, חושב שמדובר בצעד שלילי ביותר. "לא ברור מה עומד מאחורי הדחף המשיחי של משרד המשפטים להטיל אגרות בשיעור שאין לו אח ורע דווקא על תביעות ייצוגיות", אומר גורודיסקי.

לדבריו, "האגרות המוצעות הן בסכומים מנופחים ומופרזים. מדובר בתקנות שעומדות בניגוד לחוק תובענות ייצוגיות, שאחת ממטרותיו היא מתן זכות גישה לבית המשפט לאוכלוסיות מוחלשות וככל הנראה את המילה האחרונה יגיד בגץ בעתירה שתוגש כנגד חוקיות התקנות".

- היוזמה המקורית של שרת המשפטים הייתה להטיל אגרות גבוהות הרבה יותר.

"היוזמה המקורית הייתה מטורפת, והיה ברור שלא יהיו הסכומים עליהם דובר בתחילה, אבל גם התוצאה שהתקבלה היא הזויה בעיניי. היה הגיוני יותר שישוו את הסכומים למה שמשולם בהליכים של הגשת בגץ או תביעה נגזרת, או לכל היותר ירימו את גובה האגרה ל-2000 שקל".

- מה תהינה ההשלכות?

"ההשלכות יהיו דרמטיות. אני מעריך שחלק מהתביעות הייצוגיות המוצדקות לא יוגשו יותר מהחשש לתשלום אגרה גבוהה. זו תהיה בכייה לדורות לאזרח הקטן וסיבה למסיבה לחברות הגדולות במשק. אני מעריך שמספר התביעות שיוגשו ירד דרמטית. חשוב להזכיר שתכלית חוק התביעות הייצוגיות הייתה מתן זכות גישה לערכאות גם לאוכלוסיות מוחלשות, שהכלי הזה של תביעה ייצוגית משרת אותם. הפגיעה היא בראש ובראשונה באוכלוסייה הזו. לכן, לדעתי, יש עילה טובה להגשת בג"ץ נגד התיקון לחוק".

עמדה שונה מציג עו"ד ירון רייטר ממשרד עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ. לדבריו, "המצב עד כה היה אבסורדי - היה קל יותר להגיש תביעה ייצוגית, המוערכת במילוני שקלים, מאשר להגיש תביעה קטנה, המוערכת בסכומים נמוכים. רק ב-2016 הוגשו כ-1500 בקשות אישור לתביעה ייצוגית, כשהמספר רק עולה משנה לשנה, ובסופו של דבר רוב הבקשות מסתיימות בדחייה או בהסתלקות מהבקשה".

לדברי רייטר, "כל תביעה ייצוגית מעמיסה עלויות גם על הציבור, גם על בתי המשפט וגם על הגופים הנתבעים. ההחלטה לאמץ מנגנון שמגביל את התופעה הזו באמצעות הטלת אגרות היא מבורכת".

התאחדות התעשיינים: "קץ לסחטנות"

יו"ר ועדת כלכלה בהתאחדות התעשיינים, התעשיין ד"ר רון תומר, אמר כי "התביעות הייצוגיות הן כלי משפטי ואזרחי חשוב, אולם בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה מסחררת בכמות התביעות הייצוגיות המוגשות, כאשר רבות מהן הנן תביעות-סרק ותביעות קנטרניות וסחטניות, אשר כל מטרתן הנה לגרוף כספים על הגב של המגזר העסקי. מצב זה מהווה נטל כלכלי ונפשי קשה על אנשי העסקים בישראל, פוגע במגזר העסקי ומקשה עליו לצמוח וליצור מקומות עבודה חדשים במשק".

לדברי תומר, "כמו כן תביעות אלה מובילות לעלייה ביוקר המחייה, שכן עלויות ההגנה המשפטיות של המגזר העסקי מתגלגלות לבסוף לצרכנים. על כן אנו מודים לשרת המשפטים כי בחרה במהלך הטלת האגרות, ככלי לצמצום מספר תביעת-הסרק המוגשות לבית המשפט. מדובר בצעד נבון וחשוב, הן מבחינה חברתית והן מבחינה כלכלית, אשר יאפשר לבית המשפט להתמקד בתביעות המוצדקות, מבלי להקשות ולהוות נטל על המגזר העסקי בישראל".

"שביל הזהב לייעול המערכת" 

לדברי שרת המשפטים שקד, הצורך בהטלת אגרה כתנאי להגשת ייצוגיות נובע מכך ש"תביעות-סרק רבות גרמו לפגיעה קשה בעסקים קטנים ובינוניים והעלו את מחירי המוצרים השונים".

לדברי שקד, "בשנה האחרונה, מאז הכרזתי על בחינת הטלת אגרה על תובענות ייצוגיות, שמעתי מגורמים שונים, בניהם אנשי אקדמיה, שופטי בתי משפט המחוזיים השונים, נציגי עמותות וארגונים שונים טיעונים אשר נלקחו בחשבון בעת קביעת גובה האגרה והתנאים לפטור ממנה. הצלחנו למצוא את האיזון בין החשיבות בהפסקת הצפת בתי המשפט בתובענות-סרק לבין מתן האפשרות לתיקון עוולות ציבוריות אשר מצדיקות תובענות ייצוגיות. חשוב לשמר את הכלי הזה, באופן מידתי, ככלי אכיפה אזרחי חשוב. אמשיך לפעול למען כלל הציבור תוך התחשבות בעסקים הקטנים והבינוניים". 

יו"ר ועדת החוקה, ח"כ סלומינסקי (הבית היהודי), שהיה שותף לפשרה המתגבשת, מסר כי "הצעת הפשרה היא שביל הזהב לייעול המערכת. סכומי האגרות יאפשרו הגשת תובענות אמיתיות ויורידו את התמריץ לתביעות-סרק. במקרים בהם התובע זוכה, או ניתן פסק דין שמאשר הסדר פשרה שבמסגרתו מתקן הנתבע את העוול ומפצה את חברי הקבוצה - הוא לא ישלם את המחצית השנייה, והמחצית הראשונה של האגרה תוחזר לו. במקרה שניתן פסק דין שמאשר הסתלקות - לשופט יהיה שיקול-דעת האם לפטור את התובע מהחצי השני של האגרה ולהשיב לו את החצי הראשון של האגרה, בהתאם לנסיבות ההסתלקות (אם ההסתלקות הייתה בגלל שהנתבע תיקן את דרכיו וכדומה - השופט יוכל לפטור; אם ההסתלקות הייתה בגלל שלא הייתה עילה - השופט לא יפטור)".

איגוד לשכות המסחר: מסננת ראשונית למיגור "הספורט הלאומי" 

מאיגוד לשכות המסחר נמסר בתגובה: "אנו מברכים את שרת המשפטים איילת שקד ואת משרד המשפטים על העברת התקנות המחייבות בתשלום אגרה בעת הגשת בקשה לאישור תובענה כתובענה ייצוגית. תקנות אלה היו צריכות לבוא לעולם לפני כ-11 שנים, ושרי המשפטים לדורותיהם לא דאגו לכך.

"התביעה הייצוגית, שאכן יש לה יעוד צרכני חברתי חשוב, התפתחה במהלך השנים, תוך שיבוש האיזון בין האינטרס הציבורי צרכני לבין האינטרסים הלגיטימיים של המגזר העסקי. המגזר העסקי לא יכול להיות מותקף לעתים קרובות ללא כל מחסומים, כאשר בהרבה מקרים עצם הגשת התביעה הייצוגית הבלתי מרוסנת מטילה עליו הוצאות כבדות ללא הצדקה ומחייבת אותו להתפשר, גם אם התביעה הייצוגית אינה צודקת בעליל.

"האגרות מהוות מסננת ראשונית וחשובה למיגור התופעה שהפכה ל'ספורט לאומי' לתביעות בעלי עסקים בתביעות-סרק ייצוגיות.

"תם השלב הזה, אך לא נשלם הטיפול במיגור התופעה השלילית של תביעות-סרק ייצוגיות כנגד המגזר העסקי. בכוונת איגוד לשכות המסחר לפעול להנחת הצעת חוק שתיצור מסננות מידתיות נוספות, בהן חובת משלוח הודעה לבעל העסק מאת הצרכן טרם הגשת התביעה ומניעת הגשת תביעה ייצוגית בגין נזק שאינו ממוני".

עוד כתבות

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

האינפלציה בישראל מתחממת / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מרימה ראש? מדד מרץ חם מהצפוי - קצב של 2.7%; מחירי הדירות ממשיכים לעלות

בקצב חודשי עלה המדד ב-0.6% • נתוני האינפלציה הפתיעו את התחזיות המוקדמות, שציפו לעלייה חודשית של 0.5% ועלייה שנתית של 2.6% ● מחירי הדירות ממשיכים לטפס ● מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס: "בנק ישראל ימשיך לנקוט משנה זהירות, ולכן הסיכויים להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה נמוכים בשלב זה"

מייסדי אנטייטל - מימין: אבי זצר ורון נסים / צילום: דימה קרמינסקי

החזר של פי 10 על ההשקעה: חברת הסייבר אנטייטל נמכרת ב-150 מיליון דולר

חברת אנטייטל של היזמים רון נסים ואבי זצר הודיעה על רכישתה ע"י חברה אמריקאית בסדר גודל בינוני, BeyondTrust, שמבצעת כאן את הרכישה הראשונה שלה וצפויה להפוך את הפעילות הישראלית למרכז הפיתוח המקומי שלה ● נסים: "העסקה שנחתמה בתקופה זו משקפת כבוד למדינה"

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

החשש מעימות חזיתי בין ישראל לאיראן הפיל את וול סטריט

הנאסד"ק ירד בכ-1.8% ● הניקיי ירד ב-1.2% ● מאסק: "עשינו בדיקה מעמיקה והחלטנו, בהחלטה קשה, לפטר יותר מ-10%" ● BDO: "המתיחות מול איראן ובמיצרי הורמוז צפויה להשפיע על שוק הנפט העולמי" • בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" ● 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

תשואות קרנות הפנסיה והגמל: מעל כולם בלטו שוב המסלולים העוקבים אחר מדד ה-S&P 500 / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החודש החזק של קרנות הפנסיה וההשתלמות: אלו הגופים המצטיינים

קרנות ההשתלמות רשמו במרץ תשואה ממוצעת של 2.3% במסלול הכללי ו-3.8% במסלול המנייתי ● אלטשולר שחם הצטיינה בכל המסלולים בחודש החולף, מור בלטה בסיכום הרבעון ● וגם: התשואות החריגות של מסלולי ה-S&P 500

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

אנדרו אביר אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כי בשבועות הקרובים בנק ישראל יוציא לדרך פרויקט טכנולוגי משמעותי, כחלק מתהליך בחינת ההיתכנות להנפקת מטבע דיגיטלי ● לפי התוכנית של בנק ישראל, "השקל הדיגיטלי יהיה פלטפורמה לחדשנות"

השופט בדימוס ד''ר עדי זרנקין / צילום: פאול אורלייב

בן הבורר הוא בכיר בחברה מתחרה - האם זו עילה לפסילתו?

ביהמ"ש דחה את בקשת קבוצת סיגמא לפסול את הבורר ד"ר עדי זרנקין, שופט בית המשפט המחוזי בדימוס, בשל טענה לחשש לניגוד עניינים, מאחר שבנו מכהן כבכיר ומחזיק במניות של חברה מתחרה לחברה שבלב המחלוקת

בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס / צילום: Shutterstock, New Africa

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

מטוס של EasyJet / צילום: Shutterstock

איזיג'ט מבטלת טיסות עד סוף אוקטובר: איזה קווים יושפעו במיוחד?

ענקית הלואו קוסט רק החזירה פעילות לישראל, ותוך שבועיים ביטלה את כל הטיסות לארץ עד סוף אוקטובר ● המהלך צפוי להשפיע על כ־100 אלף נוסעים, שלדברי החברה יקבלו החזר כספי ● בשוק מעריכים כי הנפגעים העיקריים יהיו הקווים למערב אירופה

רחוב כנפי נשרים 24 בירושלים / צילום: דוברות עיריית ירושלים

רשות המסים שכרה מקומות חניה ל-17 עובדים. כמה היא משלמת?

מאז פרצה המלחמה, רשות המסים שוכרת חניה ל־17 עובדים ותשלם כ־180 אלף שקל עד סוף 2024 ● "העובדים הועסקו במוקד למתן מענה לצורכי המלחמה. עובדים אלו נדרשו להגיע בשעות הבוקר המוקדמות וסיימו את עבודתם בשעות הערב המאוחרות" ● נכון להיום רשות המסים שוכרת חניות מבעלי חניונים פרטיים ב־48 חניונים ברחבי הארץ

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם הממשלה הנוכחית בלמה את הכניסה של פועלים מעזה?

השר מירי רגב טענה כי הממשלה הקודמת הכניסה פועלים מעזה. אך כך גם ממשלתה שלה ● המשרוקית של גלובס

מנכ''ל שטראוס, שי באב''ד / צילום: איל יצהר

נפרדת מתחומים עם רווחיות נמוכה: אלה הפעילויות ששטראוס מתכוונת למכור

קבוצת שטראוס חוזרת להתמקד בפעילויות הליבה שלה ומעמידה על המדף את חלקה במפעל וכוורת יד מרדכי, את פעילות הירקות הטריים והמצוננים "טעם הטבע" ואת רשת קפה עלית

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

מייסדי חברות Ermetic, Snappy ו-Pecan, שדורגו בעבר / צילומים: איל יצהר, אלעד מלכה

רווח במקום צמיחה: תובנות מהסטארט־אפים המבטיחים של השנים הקודמות

לקראת חשיפת 10 חברות הסטארט־אפ המבטיחות של גלובס לשנת 2024 ביום חמישי הקרוב, בדקנו מה אפשר ללמוד מחברות שדורגו פה בעבר וכעת מתמודדות עם מציאות שונה בחוץ ● "המשקיעים נוהרים להשקעה במספר מצומצם יותר של חברות, אך בעלות איכות גבוהה יותר"

יירוטי כיפת ברזל מעל שמי אשקלון, ערב מתקפת הכטב''מים מאיראן / צילום: Reuters, Amir Cohen

ישראל החליטה: תקיפה ברורה ונחרצת נגד איראן; נשלמה היערכות חיל האוויר

דיווח: סעודיה ואיחוד האמירויות חלקו מידע מסווג עם ארה"ב כדי לסכל את המתקפה האיראנית ● קבינט המלחמה התכנס ב-14:00 לדיון נוסף על תגובת ישראל מול איראן ● נשיא צרפת מקרון הודיע כי ישוחח היום עם נתניהו; שר החוץ הבריטי: "שוקלים להטיל סנקציות נוספות על איראן" שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן שוחח עם שרי החוץ של ערב הסעודית, ירדן ומצרים עדכונים שוטפים

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

איזי ג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את הטיסות לישראל עד סוף אוקטובר

אתמול הודיעה איזי ג'ט על השהיה זמנית של הפעילות לתל אביב וממנה עד 21 באפריל, אולם כבר אמש באתר החברה לא היה ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר. כעת הגיע האישור הרשמי ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?