גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בתחילתה של 2018: רמי לוי נכנס לקופיקס ויוצר נוכחות עירונית

רמי לוי ירכוש 20% מקופיקס לפי שווי של 105 מיליון שקל, עם אופציה לרכישת השליטה בפעילות המרכולים ■ מייסד קופיקס, אבי כץ: "ההחלטות יהיו של רמי לוי, לא משנה כמה מניות הוא יחזיק; תנאי הסחר שלו יעבירו את סופר קופיקס לרווח"

רמי לוי / צילום: איל יצהר
רמי לוי / צילום: איל יצהר

רגע לפני כניסת השנה האזרחית החדשה הודיע רמי לוי כי חתם על העסקה שתכניס אותו לתחום המרכולים העירוניים. אם וכאשר הממונה על ההגבלים העסקיים תאשר את העסקה, יהפוך לוי לבעל 20% בקופיקס וחלק מגרעין השליטה בה, והקבוצה סיכמה עם שותפתה בחברה-הבת סופר קופיקס על עסקה אפשרית לרכישת החזקותיה והפיכת קופיקס, שתכלול את לוי, לבעלת המניות היחידה ברשת המרכולים העירוניים.

בשלב הראשון תשלם חברת רמי לוי  כ-21 מיליון שקל במזומן או תמורת מניותיה בשווי דומה, זאת לבחירתה של רמי לוי. על-פי הערכות, לוי צפוי להרחיב את רשת סופר קופיקס ואף להכפיל את מספר הסניפים כבר בשנתיים הקרובות. כיום כוללת סופר קופיקס 30 סניפים, ובכוונת קופיקס והשותף המיועד להוסיף בתקופה האמורה 20-30 סניפים.

רמי לוי שיווק השקמה וקופיקס חתמו על עסקה שלפיה יוקצו לרמי לוי 20% מקופיקס גרופ, שבשליטת אבי כץ, לפי שווי חברה של 105 מיליון שקל, המהווה דיסקאונט של כ-9% מהשווי של קופיקס בבורסה. בעקבות ההודעה על העסקה נסקה מניית קופיקס  ביותר מ-20%.

בנוסף, ניתנו ללוי אופציות להגדיל במשך שנתיים את חלקו, בשתי פעימות, כך שיהפוך לבעל המניות הגדול בקופיקס ולאחר מכן גם לבעל 50.01% ממניות קבוצת בתי הקפה והמרכולים העירוניים. בתמורה לאופציות תקצה רמי לוי ממניותיה לקופיקס.

לפי העסקה, כבר מהשלב הראשון יהיה ללוי הסכם בעלי מניות עם מייסד קופיקס, אבי כץ, ועם חגית שינובר (בתו של כץ), חנניה שמש וגיל אונגר (בעלי מניות נוספים). השלמת העסקה תלויה בכמה תנאים, בהם אישור הממונה על ההגבלים ושינוי דירקטוריון קופיקס, ככל הנראה על-מנת למנות את לוי.

במקביל, קופיקס ולוי התקשרו עם קרן גרין לנטרן של ריצ'י האנטר, המחזיקה ב-50% מסופר קופיקס, בעסקה שלפיה לקופיקס תינתן אופציה של 18 חודשים לרכישת החזקות גרין לנטרן בחברה-הבת בתמורה להחזרת הלוואות בעלים והון שהושקע בסופר קופיקס בריבית של 12%.

כמו כן, הוסכם כי רמי לוי תסייע לפעילות סופר קופיקס בשיפור הסכמי הסחר וההלוואות באמצעות עוצמתה של רמי לוי. עבור כץ וקופיקס מדובר בגב חזק אחרי תקופה שבה הציגה הרשת תוצאות חלשות.

כץ אמר היום (א') ל"גלובס" כי "זה מובן מאליו, וזו הייתה המטרה. תנאי הסחר של רמי לוי יעבירו את סופר קופיקס לרווח".

"אנחנו צריכים לשמור על המהפכה שקוראים לה קופיקס", הוסיף כץ. "כשמהפכה כמו רמי לוי מצטרפת למהפכה כמו קופיקס - שהם שני שמות גנריים למהפכה בישראל בשנים האחרונות - זה יהיה לטובת הצרכן".

ביחס לבתי הקפה של קופיקס אמר כץ כי "אין ספק שהקמת 30 סניפי סופר והמפעל הכבידה עליהם. עכשיו יהיה לנו זמן לתת להם יותר תשומת-לב ניהולית".

בתשובה לשאלה אם סופר קופיקס תשנה את שמה ל"רמי לוי בשכונה", אמר כץ כי "יש סנטימנט למטרה ולא למסגרת. הסנטימנט הוא למכור בזול במרכז העיר, וזו המטרה", והוסיף לגבי ההחלטות האסטרטגיות של החברה כי "ההחלטות יהיו של רמי. מה שרמי יחליט, אני אצטרף. לא משנה כמה מניות הוא יחזיק, הוא יחליט. אין בסופרים מי שמבין יותר מרמי, ואני אתמוך בכל החלטה שלו. גם אם רמי לוי היה נכנס לקופיקס באחוז אחד, הייתי נותן לו להחליט". 

רק לאחרונה הודיעה קופיקס כי היא חוזרת למכור את מוצרי הבסיס שלה ב-5 שקלים, בניסיון לשנות את המגמה השלילית שגם השפיעה על המניה שלה.

עבור לוי מדובר בדריסת רגל בשוק הסניפים העירוניים שנחשב לאטרקטיבי בזכות רווחיות גבוהה ביחסי לסניפי הדיסקאונט, שבו הוא אינו מהווה שחקן. כיום יש ללוי רק סניף עירוני אחד בפורמט "רמי לוי בשכונה", לעומת כ-30 סניפי סופר קופיקס.

לוי ניסה בעבר לרכוש את רשת מגה הקורסת, ובכך להשתלט על רשת הסופרמרקטים העירוניים "מגה בעיר". עתה, הוא מקווה, יוכל להשתמש בסניפי סופר קופיקס כדי ליצור לעצמו רשת של סניפים עירוניים קטנים - מהלך שהוא מנסה לקדם זה זמן, ללא הצלחה משמעותית עד כה. לרמי לוי יש נוכחות מרשימה מאוד בשוק הדיסקאונט.

קופיקס מפעילה רשת של בתי קפה מוזלים באמצעות החברה-הבת אורבן קופיקס. לרשת יש 134 בתי קפה וכן פעילות בינלאומית ברוסיה, המונה 36 סניפים, ובטורקיה. לצד זאת היא מחזיקה במחצית ממניות רשת המרכולים סופר קופיקס, וקרן גרין לנטרן מחזיקה ב-50% הנותרים.

עוד כתבות

פיטר פלצ'יק / צילום: פאקו לוזאנו

"התמסחרתי? אין לי בעיה עם זה": פיטר פלצ'יק לא מתנצל על זה שהוא עושה כסף

לצד קריירת הספורט המרשימה, פיטר פלצ'יק דאג לפתח קריירה מסחרית, לשמש כפרזנטור של מותגים חזקים ואפילו להשתתף ברוקדים עם כוכבים ● בראיון לפודקאסט "מגרש עסקי" הוא מספר איך נראים החיים הכלכליים של ספורטאי אולימפי בישראל, ומשחזר את הרגע המיוחד עם המאמן שלו אורן סמדג'ה ● והיעד הבא? "אני בשלבים של הבאת מותג בלוקצ'יין לארץ. בעוד עשור אהיה עמוק בעולם העסקי"

רפי ליפא  וגל עמית, יועצי ההנפקות שפעלו עם פועלים אי.בי.אי בעבר / צילום: תמר מצפי

150 מיליון שקל ליועצים, קשיים לשתי החברות שהביאו מארה"ב

לפני שני עשורים הביאו רפי ליפא וגל עמית את חברת הנדל"ן האמריקאית דה לסר לגיוס חוב ראשון בת"א ● בעקבותיה הגיעה דה זראסאי, שקרסה אשתקד ● השבוע עבר הלחץ לאג"ח של חלוצת ההנפקות הזרות, שתשואות האג"ח שלה זינקו מחשש שתתקשה לעמוד בהתחייבויותיה ● כסף בסיכון

משרדי רשת 13 / צילום: Shutterstock

השותף המפתיע בשיחות על רכישת רשת 13

בחברת אקסס החליטו להתקדם עם הצעת פטריק דרהי לרכישת רשת 13, וברשות השנייה מערימים קשיים על הבקשה שהוגשה ● קבוצת יזמי ההייטק בראשות אסף רפפורט רואה בכך הזדמנות לחזור לשולחן, ולפי מידע שהגיע לגלובס, בין השחקנים שנמצאים על המגרש נמצאת שותפה מעניינת במיוחד: התנועה הקיבוצית

ניקולאי טנגן, מנכ''ל קרן העושר הנורבגית / צילום: Reuters, NTB Scanpix/Nina E. Rangoy

אחת המשקיעות הגדולות בעולם חשפה כלי חדש לאיתור סיכונים

קרן העושר הנורווגית הודיעה כי החלה להשתמש בכלי בינה מלאכותית כדי לאתר סיכונים ולקבל החלטות על מכירת אחזקות ● כך היא עושה את זה

דירה להשכרה / צילום: איל יצהר

קפיצה של 40%: למה יותר מ-1,500 משקיעים קנו דירה בדצמבר?

מחירי הדירות תקועים, ושוק השכירות רותח ומזניק את האינפלציה - כמו שקרה גם בעשור שהחל ב-1998 ● אבל בזמן שהשוכרים יושבים על הגדר וסופגים עליות במחירי החוזים, המשקיעים שמזהים את הפרצה וחוזרים לשוק עם מבצעי מימון אגרסיביים וקוצרים תשואות גבוהות יותר

סקוט ראסל מנכ''ל נייס / צילום: באדיבות נייס

השכר נחשף: כמה הרוויח מנכ"ל נייס בשנת 2025?

חברת התוכנה נייס פרסמה הלילה את מסמך ה-20F שלה לשנת 2025 וחשפה את עלות שכרו של המנכ"ל שעמדה על 12.7 מיליון דולר, בעיקר באמצעות תגמול הוני ● וכמיטב המסורת של נייס, גם שאר בכירי החברה נהנו משכר גבוה

הקריה בתל אביב / צילום: Shutterstock

תל השומר בפנים, הקריה עדיין לא: נחתם הסכם לפינוי 11 בסיסי צה"ל

על פי ההסכם, פינוי הבסיסים יאפשר הקמה של כמעט 19 אלף יח"ד על פני כ־2,300 דונמים במרכז הארץ • לגבי פינוי הקריה בתל אביב – תוקם מנהלת משותפת שתקדם תהליך לבחינת היתכנות ההעתקה

אמיר אליחי, מייסד משותף ומנכ''ל Carbyne / צילום: Carbyne

"צופים התרחבות משמעותית": מנכ"ל קרביין בראיון אחרי האקזיט הענק

רכישת קרביין על ידי אקסון האמריקאית ב–625 מיליון דולר הושלמה רשמית, והחברה הישראלית הופכת לזרוע הטכנולוגית של ענקית הציוד המשטרתי במוקדי ה–911 ● בראיון ל"גלובס" מספר המייסד אמיר אליחי על הדרך מהשוד בחוף הים ועד לאימפריית ניהול אירועי החירום

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

יעקב אטרקצ'י, בעל השליטה באאורה / צילום: ראובן קפלינסקי

בהיקף 650 מיליון שקל: שיתוף הפעולה החדש של כלל ביטוח ואאורה

חברת הביטוח תשקיע 450 מיליון שקל בפרויקטים אותם מקדמת חברת הבת של חברת הנדל"ן, "אאורה מחדשים את ישראל" ● בתמורה, היא תחזיק ב-30-35% מהזכויות בפרויקטים, ותקבל זכות ראשונים להשקיע בפרויקטים עתידיים בהיקף של עד 200 מיליון שקל

משה סעדה, הליכוד. פרסום ברשתות החברתיות, 24.02.26 / צילום:  דני שם טוב, דוברות הכנסת

מי יחקור את השוטרים? כך הגיעה מח"ש לפרקליטות, וזאת משמעות ההוצאה ממנה

המאבק על הכפיפות של המחלקה לחקירות שוטרים עולה מדרגה - והמשפטנים מזהירים מפני הפיכת המחלקה ל"כלי בידי השלטון" ● אבל למה מלכתחילה מח"ש הגיעה דווקא לפרקליטות המדינה, והאם זה הסדר שיש כמותו בעולם?

מטוס הקרב הטורקי KAAN / צילום: Reuters, Anadolu

מטוס העתיד של ארדואן, הרוכשת המפתיעה וההתנגדות האמריקאית

על רקע האמברגו וההרחקות מתערוכות באירופה, התעשיות הביטחוניות הישראליות מגבירות מאמצים באמריקה הלטינית - ופרגוואי מסתמנת כלקוחה חדשה למערכות של התעשייה האווירית ואלתא ● במקביל, רפאל מקימה מפעל מנועים רקטיים בארה"ב, מפרולייט משיקה סמן לייזר חדש, וטראמפ מפעיל לחץ נגד עסקת מטוסים טורקית לסעודיה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יהלי רוטנברג, החשב הכללי באוצר / צילום: יוסי זמיר

הבכיר לשעבר שבטוח: "אנחנו הכי קרובים להשבתת פעילות הממשלה מאי פעם"

כחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג גייס חוב חסר תקדים, התמודד עם הורדת הדירוג הראשונה של ישראל ונדרש לצנן את הוצאות הביטחון: "אמרתי - אל תאלצו אותי לבחור בין צה"ל לעמידה בתקציב" ● עכשיו הוא חושף את הפינות האפלות שדורשות פיקוח - ומתכנן את הטרק בנפאל

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

טורבינות רוח / צילום: Shutterstock, Angela Crimi

הדוחות שהפילו את מניות האנרגיה המתחדשת בתל אביב

דוחות חלשים במיוחד של חברת האנרגיה המתחדשת אנרג'יקס הפילו את מדד הקלינטק בבורסה המקומית, שירד  ב-1% ● הכנסות החברה בשנת 2025 הצטמצמו ב-15% והרווח הנקי ירד בשיעור של 26%

אילוסטרציה: Shutterstock

הותר לפרסום: חברה ביטחונית ישראלית עומדת בלב פרשת עבירות מס ועבירות כלכליות

החקירה, שנפתחה בשנת 2021, התנהלה ע"י רשות המסים ומשטרת ישראל תחת צו איסור פרסום גורף ● אתמול התיר ביהמ"ש לפרסם את עצם קיום החקירה, ואולם פרטי הפרשה המלאים, החשדות, שם החברה ושמות החשודים עדיין אסורים בפרסום

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

צילומי לוויין חושפים: מטוסי ה-F22 על מסלול ההמראה בבסיס עובדה

ארה"ב קוראת לעובדים לא חיוניים לעזוב את ישראל ● בתיאום מלא עם ארה"ב: דריכות שיא במערכת הביטחון ● שר החוץ של עומאן ייפגש היום סגן נשיא ארה"ב לשיחות בנושא איראן ● שגרירות ארה"ב בישראל הודיעה על פינוי עובדים שאינם נדרשים בחירום ● משרד החוץ של קנדה: קוראים לאזרחינו לעזוב את איראן עכשיו כל עוד ניתן לעשות זאת בבטחה ● עדכונים שוטפים

כנס המטרו הבינלאומי של נת''ע / צילום: עמוס לוזון

כנס החשיפה הבינ"ל של המטרו: "יש פה חברות תשתית מהטופ של הטופ"

נת"ע ערכה השבוע בת"א כנס חשיפה בינלאומי לפרויקט המטרו בגוש דן, שנועד להציג לחברות תשתית את המכרזים הצפויים בשלב האינפרא הראשון, בהיקף של 65 מיליארד שקל ● לכנס הגיעו נציגים של למעלה מ־60 חברות תשתית בינלאומיות מכ־20 מדינות ● נציג של אחת מהחברות ההודיות: "פרויקט המטרו נתפס כמרגש מאוד"

מה עשה החיסכון בפברואר? / צילום: Shutterstock

הירידות במניות העיבו, אבל החודש חיובי: מה עשה החיסכון שלכם בפברואר?

למרות הירידות בבורסה בימים האחרונים, חודש פברואר צפוי להסתיים עם תשואה חיובית בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות ● לפי תחזית מיטב, התשואה הממוצעת ברוטו של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות תהיה בפברואר 0.5% ובחודשיים הראשונים של השנה 2.6%

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה במגמה מעורבת; המניה שזינקה ב-88% מתחילת השנה

ת"א 35 ננעל בעלייה של 0.6%, ת"א 90 ירד ב-0.6% ומדד הבנקים עלה ב-1.4% ● הדולר מתחזק על רקע המתיחות בגזרת איראן ● מניית מגה אור בלטה בעליות והשלימה זינוק של 88% מתחילת השנה ● ואיך סיכמו המדדים את חודש פברואר?