גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

AIG משיקה פוליסות ביטוח שיתגמלו אנשים שחיים בריא

חברת הביטוח תציע הנחות למנהלי אורח חיים בריא או המפחיתים סיכוני סייבר או צנרת ■ "הרעיון הוא להיטיב עם מי שכן עושה, ולא לגרוע ממי שלא עושה" אומר המנכ"ל שי פלדמן

מנכ"ל AIG שי פלדמן / צילום: איל יצהר
מנכ"ל AIG שי פלדמן / צילום: איל יצהר

3 שנים אחרי שהשיקה פוליסת ביטוח מועדפת לנהגים זהירים, מרחיבה AIG את פוליסות הביטוח המותאמות אישית לעולמות ביטוחי הבריאות והבית. במהלך 2018 תציע החברה שתי פוליסות חדשות המתגמלות את הזהירים והמנהלים אורח חיים בריא: AIG Safe Life ו-AIG Safe Home.

האחת תציע הנחות למבוטחים המנהלים אורח חיים בריא, והשנייה תציע הנחות למי שיתקין מערכות טכנולוגיות שיוכלו לזהות נזקי צנרת פוטנציאליים והפחתת סיכונים למתקפות סייבר ביתיות.

החברה לא מפרטת את גובה ההנחה הקונקרטי שיוכלו המבוטחים לקבל במסלול הבריאות למשל, שם אחת לשנתיים ישקלל אלגוריתם את ההנחה על בסיס אורח החיים של המבוטח תוך דגש על פעילות ספורטיבית ותזונה בריאה.

"בעולמות הביטוח יש בעיה מזווית הצרכן", אמר שי פלדמן מנכל AIG בעת ההשקה היום (ב'), "כיום לקוח שרוכש ביטוח הוא במובן מסוים במצב של lose-lose. אני קונה מוצר ביטוחי, משלם פרמיה חודשית, וגם אם הכול מצוין אני משלם פרמיה קבועה ולא מקבל ערך כנגדה. אני כצרכן מרגיש שאני לא מרוויח שום דבר. מהזווית השנייה של עולמות הביטוח קיימים מקרים שבהם מתרחשים אירועים. קורה משהו והעובדה שיש ביטוח מקלה על הפגיעה לאור התגמול הכספי שאני מקבל אבל הכאב לאור האירוע עדיין קיים כך שבסופו של דבר עדיין נמצא תודעתית במצב של הפסד. ולכן נוצרת תחושה לא תמיד חיובית ביחס לביטוח למרות החשיבות הצרכנית של הביטוח כרשת הגנה. הגדרנו לעצמנו מטרה ארגונית כחברת ביטוח שלוקחת אחריות ליצירת עולם בטוח יותר".

אחת ממטרות החברה היא להגביר את המודעות לסיכון לאור הטענה כי בעולמות הנהיגה, מדידת רמת הזהירות של הנהג הובילה לפי החברה להפחתת סיכון למעורבות בתאונות דרכים (על בסיס 17 מיליון מכוניות ברחבי העולם בהן מותקנת המערכת). סיכון שקיים גם בקרב מי שלא מנהל אורח חיים בריא וגם בעולמות הסייבר שהסיכונים בהם מוכרים בעיקר למגזר המסחרי.

פלדמן מסביר שהפרמיה לפי סוג המוצר משתנה לאורך הדרך. לדבריו, ההנחה של הפרמיה יכולה להגיע לעשרות אחוזים מהחיתום הרגיל. נזכיר שכיום תהליך החיתום הוא בנאלי למדיי וכולל שאלות כלליות כך שאדם בן 50 שמנהל אורח חיים בריא ישלם יותר ממישהו בגיל 40 ולא מנהל אורח חיים בריא רק לאור החיתום הסטנדרטי. את הסיטואציה הזו הפרמיה יכולה לשנות עם ההתאמה האישית.

הניתור על אורח החיים ייעשה למשל באמצעות שעונים חכמים שיעבירו מידע לחברה. כרגע האלגוריתם נמצא בשלב פיתוח בין היתר עם אפליקציות ספורט וגופים שמתמחים בנושא של תזונה."הביג דאטה שקיים ברשת יישמר בתוך מערכת שתדע לתמחר את זה", אמר פלדמן. "הרעיון הוא להיטיב עם מי שכן עושה, ולא לגרוע ממי שלא עושה". הפרמיה לא תעניש את מי שמפסיק אורח חיים בריא, במקרה זה היא תחזור למחיר המקורי שלה.

בנוגע לנושא החדירה לפרטיות, פלדמן מסביר שגם בפוליסת הנהג הזהיר נהגים הביעו חשש. "אין לי ידע על נהג מעבר לציון שאני מקבל אחת לשנה לגבי אופן הנהיגה שלו", הוא מבטיח ומוסיף שקביעת המדדים לאורח חיים בריא נשענת על "מה שמקובל בעולמות הללו, ולפי מה שמיושם במדינות בהן התכנית כבר מוטמעת".

הציון שכל מבוטח יקבל קובע את גובה ההנחה שיעודכן כל שנתיים. גובה ההנחה לא ברור בשלב זה אולם בחברה שמים את הדגש על היכולת האישית לעקוב אחר אורח החיים ולשפר. את המידע תקבל החברה משיתוף של המבוטח דרך אפליקציות המותקנות על השעון החכם או באפליקציה. בכל הנוגע לתזונה המידע מבוסס בעיקר על מה שהלקוח חולק. מטבע הדברים טמונים סיכונים בעניין, לאור העובדה שהחברה נסמכת על הצהרות.

המוצר Safe Drive שפועל כאמור מזה 3 שנים ומתגמל נהגים זהירים, פועל באמצעות אפליקציה שמקבלת תשדורת מרכיב שמותקן ברכב (של איתוראן). הרכיב מספק מידע על מהירות הנסיעה ואירועים בדרך. הנהג המשלם 19 שקל בחודש עבור המידע, יכול לשפר את איכות הנהיגה והוא משלם פחות פרמיה. "אחרי 3 שנים  ראינו שהסיכוי של המבוטח להיות מעורב בתאונת דרכים קטן. מעבר להנחה אנחנו נוכחים שיש הקטנה בסיכון להיפגע בתאונת דרכים".

מוצר ה-Safe Home שם את הדגש על נזקי צנרת שהם אחד העיקריים בעולמות ביטוחי הדירה. "בסופו של דבר בנזק צנרת כזה או אחר שמסב נזקים לריהוט ולמזכרות שבבית, הערך הרגשי עשוי להיות חזק מהכלכלי. ניישם טכנולוגיה שתוכל לזהות נזילות בשלבים מוקדמים ותקטין סיכונים להצפות". את המערכות הללו הלקוחות יתקינו וישלמו עבורן.

"בראייה קדימה גם סיכוני הסייבר מגיעים לבתים פרטיים, ונציע הגנות גם בזירה הפרטית ולא רק בזירה המסחרית. שלושת המוצרים יחד משנים את דרך הפעולה שלנו, ועוברת לייצר עולם בטוח וערך ללקוחות".

המודלים הללו כבר קיימים במדינות שונות באירופה ובארה"ב. בשלב הבא, פוליסות אורח החיים הבריא שכרגע תקפה לפוליסת הבריאות, תיושם כנראה גם בעולמות ביטוחי החיים. האם מדובר בגימיק או בתגמול ממשי שהלקוחות הזהירים יוכלו לחסוך מכיסם? אחרי שהאלגוריתם יוכל להציג תחשיב הנחה מבוסס, אפשר יהיה לשקלל האם השיתוף בפרטיות הקשורה באורח החיים שלנו משתלמת או לא. מה שהחברה מבטיחה הוא שהשיתוף לא יכול להזיק בהיבט המחיר עבור הפוליסה.

עוד כתבות

תעריף הדלק עודכן / צילום: ap, Marta Lavandier

אחרי ההוזלה בינואר: מיום ראשון מחיר הדלק יעלה ב-3 אגורות לליטר

משרד האנרגיה הודיע כי מחירו המרבי של ליטר בנזין 95 יתעדכן בחצות הלילה שבין יום שבת לראשון ויעמוד בחודש פברואר 2026 על 6.88 שקלים בתדלוק בשירות עצמי ● מדובר בעלייה של 3 אגורות לעומת המחיר בינואר, שעמד על 6.85 שקלים לליטר אחרי הוזלה ניכרת של 26 אגורות

צבי סטפק / צילום: איל יצהר

צבי סטפק מסביר מה עומד מאחורי הנסיקה במתכות היקרות, ומזהיר: "המחירים נכנסו לסחרור מסוכן"

מחירי המתכות היקרות ממשיכים להמריא לשיאים חדשים ● הסיבות לכך: השימוש בכסף בתחומים מעבר לתכשיטים, ותפישת הזהב כגידור מפני אי־הוודאות הגאו־פוליטית ההולכת וגוברת ● אך סטפק גם מזהיר: "הנסיקה עשויה להימשך, אבל בדרך־כלל בשלב מסוים מגיע מימוש ואיתו הפסדים גדולים לחלק מהמשקיעים"

צילומים: AP- Alex Brandon, Ahn Young-joon, Chung Sung-Jun

לא רק איראן: האיום החדש של טראמפ על מדינה במזרח התיכון

לאחר ניסוי מוצלח צפון קוריאה מציגה תוכניות לחיזוק ההרתעה הגרעינית • טראמפ שולח איום חריג לעיראק • והגברת הראשונה של דרום קוריאה בדרך ל־20 חודשי מאסר • זום גלובלי, מדור חדש

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה המפתיעה שהחליטה לנקום באיראן על מתקפת טילים

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

השבוע בענף הרכב / צילומים: Shutterstock, AP / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אובר בוחנת את שוק הרכב הישראלי: צפויה לשתף פעולה עם BYD וטסלה

אובר החלה לבצע הכנות ראשוניות לכניסה לישראל לקראת סוף השנה ● מחירי הליתיום מזנקים בחדות ורומזים על עליית מחירים קרובה ברכבים חשמליים ● אחרי הפסקה ממושכת, טויטה חוזרת לפלח החשמלי ● ויצרנית הרכב הווייטנאמית תאמץ את מערכת הנהיגה האוטונומית של חברת Autobrains הישראלית ● השבוע בענף הרכב

השף בר צנגר / צילום: אסף קרלה

בר צנגר מביא את מה שהוא למד במסעדת המישלן בפריז ללב יפו

השף של ג'יארדינו, מתמודד בולט ב"משחקי השף", הוא פריק של חומרי גלם, ובדרך להיות אחד האנשים המעניינים בשיח הקולינרי הישראלי

יהלי רוטנברג, החשכ''ל היוצא, בכנס גלובס השבוע / צילום: שלומי יוסף

בהסתדרות כועסים על דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס

דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס שהכעיסו את ההסתדרות ● גינדי גלובל עלתה בקמפיין נדל”ן חדש בלימסול בכיכובו של רון שחר ● ד”ר ציפי איסר־איציק מקימה משרד למשפט סביבתי ואקלים ● פקטורי 54 ומאיה קלרה-בהרב במכירה פומבית משותפת של יצירות אומנות ● וגם: מינויים חדשים בAT&T וב-iTalent ● אירועים ומינויים

נעלי Nike Mind 001 / צילום: נייקי

כוכבות פופ וחוקרי מוח: נייקי מוציאה את התותחים הכבדים בדרך לקאמבק

ענקית אופנת הספורט מנסה לחזור לקדמת הבמה לאחר שסיימה את שנת 2025 עם נפילה של כ־17% במניה ● לצורך כך היא מגייסת את קים קרדשיאן לקמפיין משותף ומשיקה נעליים שמיועדות לעזור לספורטאים להתרכז

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

נקמה בארקיע? סומליה לא מאפשרת לחברת התעופה לטוס במרחב האווירי שלה

טיסות של ארקיע לתאילנד ולווייטנאם יצטרכו לעבור בימים הקרובים במסלול טיסה חלופי, לאחר שסומליה מעכבת אישור לחידוש מעבר במרחב האווירי שלה ● לפי הערכות, מדובר בצעד על רקע מבצע ההטסה של שר החוץ גדעון סער לסומלילנד, עליו הייתה אחראית ארקיע ● נכון לעכשיו, לאל על יש אישורים לטוס מעל סומליה עד סוף חודש מרץ

האוצר משיק פיילוט למערכת תשלומים מבוססת ''אסימונים דיגיטליים'' / איור: Shutterstock

האוצר משיק: פיילוט תשלומים חדש לספקים ממשלתיים

לפני ארבעה חודשים הכריז החשכ"ל על כוונתו להקים מערכת שתחליף את העברות הכספים המסורתית לגופים ציבוריים וספקיהם ● כעת, לאחר שנבחרו שלושה פתרונות, בחודש הבא יתחילו הפיילוטים ברשויות המקומיות

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

כוננות שיא לתקיפה: משחתת אמריקנית נוספת הגיעה לאזור

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

סיור בשוק הכרמל / צילום: שלומי יוסף

כיצד תשתיות במרכזי ערים נדרשות להתמודד עם המציאות המשתנה


משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור עירוני שיצא מאזור הבורסה והתקדם ברגל דרך רחוב גרוזנברג, נחלת בנימין ועד לשוק הכרמל ● הסיור הדגיש עד כמה קיים הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

עבודות המטרו בתל אביב / צילום: בר לביא

המטרו יוצא לדרך ומפת התחבורה של ת"א נכנסת לכאוס

בשנה הקרובה יחלו עבודות להקמת תחנות המטרו בצמתים מרכזיים בתל אביב כמו דרך השלום־נמיר, הבימה ושוק הכרמל ● מה מתוכנן ואיך צריך להתארגן לקראת התחלת הפרויקט התחברותי הגדול ביותר שנעשה בישראל? ● גלובס עושה סדר

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס ועמית גל, הממונה על שוק ההון / איור: גיל ג'יבלי

סלייס: ביהמ"ש דחה את עתירת גולדברג נגד הזרמת 71 מיליון שקל

הממונה על שוק ההון דרש מבעל השליטה בחברת הגמל להזרים את הסכום לצורך כיסוי הגרעון והשלמת ההון העצמי ● גולדברג התנגד, אך ביהמ"ש דחה את טענותיו. באי כוחו של גולדברג: "פסק הדין כולל קביעות שגויות"

אילון מאסק / צילום: ap, Brandon Bell

טסלה מאותתת, שוב: העתיד שלה כבר לא נמצא על הכביש

למרות ירידה שנתית ראשונה בהכנסות, אילון מאסק משקיע מיליארדים בחברת הבינה המלאכותית שלו xAI, ואפילו רומז כי טסלה עשויה להידרש בעתיד גם ליכולות ייצור שבבים עצמאיות ● המסר ברור מתמיד: טסלה רואה את עצמה בראש ובראשונה כחברת בינה מלאכותית ורובוטיקה, ורק אחר־כך כיצרנית רכב

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

מתחרה שלישית על אינמוד: קרן סטיל פרטנרס מציעה לרכוש 51% מהחברה

הקרן מציעה לרכוש 51% מהחברה ב-18 דולר למניה ● "פנינו להנהלה אבל לא זכינו לתגובה", נמסר מן הקרן, שמשקיעה בחברות תעשיה ונסחרת לפי שווי דומה לזה של אינמוד ● ההצעה מגיעה לאחר שבתחילת השבוע נחשף כי שתי מתחרות מעוניינות לרכוש את החברה כולה ולהפוך אותה לפרטית

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

מדד התעשיות הביטחוניות צנח היום ביותר מ-4%. אלו הסיבות

אחרי תשואות של מאות ואלפי אחוזים, המשקיעים מממשים רווחים ● האם זו הזדמנות קנייה או אזהרה? ● אנליסטים: "יציאת אוויר טבעית" ● הירידות החדות פסחו על אלביט, האם ייתכן שהסיבה מסתתרת באיזון מחדש במשקל של המניות במדד שיתבצע בעוד שבוע?

טסלה מודל 3 RWD לונג ריינג' / צילום: יח''צ

טסלה 3 החדשה: טווח הנסיעה השתפר, ומה לגבי המחיר?

טסלה מודל 3 המחודש מציג טווח מרשים, קפיצה באיכות הייצור והתנהגות שלא תבייש מכונית ספורט ● שמרנות בהנדסת האנוש והאבזור פוגעת בתחרותיות שלו