גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

חומוס ברחפנים? שטראוס תשתף פעולה עם אמזון בחו"ל

בעוד ענקית הסחר המקוון מקדמת את כניסתה לפעילות מקומית ישראל, שטראוס החלה למכור בפלטפורמה שלה את מוצרי מותג הסלטים "סברה" ■ במהלך פברואר בכירי קבוצת שטראוס, בראשם המנכ"ל, יבקרו במטה אמזון במטרה לבסס שיתוף-פעולה בין החברות

שטראוס החלה למכור מוצרים באמזון תחת זרוע הפעילות האמריקאית שלה, "סברה" - כך נודע ל"גלובס". בחודשים האחרונים החלו להימכר מוצרי סברה באתרי סחר מקוון של ענקיות המזון בארה"ב, והיה זה עניין של זמן עד שמוצריהן יחלו להימכר גם באמזון.קום.

סברה היא חלק מזרוע המטבלים והממרחים הגלובלית של קבוצת שטראוס ותאגיד פפסיקו, הפעילה בארה"ב ובקנדה לצד אובלה, הפעילה באוסטרליה ובמקסיקו ונכנסה לאחרונה גם לפעילות באירופה. כעת הסלטים היחידים שמופיעים באמזון הם סלטי החומוס של סברה, אך היא צפויה להרחיב את המגוון בהמשך.

מהלך זה נעשה כחלק מהמאמצים של אנשי חטיבת המכירות של סברה להבין איך להציג את מוצרי החברה באמזון. עד לאחרונה נמכרו מוצרים ישראליים על מדפי ענקיות מסחר מקוונות באופן ספורדי באמצעות סיטונאים מקומיים שביקשו להביא מוצרים עם זיקה לישראל גם למי שמתגורר בארה"ב, אולם היה מדובר במכירות בהיקפים קטנים יחסית, ולא במכירה של ספקיות המזון באופן עצמאי.

עוד נודע ל"גלובס" כי הנהלת קבוצת שטראוס צפויה בתחילת פברואר לבקר במטה של אמזון העולמית בסיאטל, על-מנת לבסס את הקשר בין הגופים. מדובר בנסיעה של כשבוע, שבמהלכה כ-8 מבכירי הקבוצה ייפגשו עם נציגי אמזון העולמית לטובת למידה וחיזוק הקשרים עמה, ובין היתר יסיירו בפורמט החדש של החברה - אמזון גו. בחברה מעוניינים ללמוד עוד על הצרכנות העתידית, כיצד עסק נערך והיכן הפערים והאתגרים.

סברה היא חברת המטבלים והממרחים המצוננים הגדולה ביותר בארה"ב, עם נתח שוק כספי שעמד בסוף ספטמבר 2017 על 24.4%. פעילותה של שטראוס, הנמצאת בשליטת משפחת שטראוס, ונחלקת ל-4 מגזרים: שטראוס ישראל, שטראוס קפה (ישראל ובינלאומי), פעילות מטבלים וממרחים בינלאומית (סברה ואובלה) ופעילות בתחום המים (תמי 4 בישראל ופעילות של מסנני מים בסין).

בניגוד לרוב הפעילויות של קבוצת שטראוס, סברה הפגינה חולשה ברבעון השלישי של 2017. בסיכומו נחלשו הכנסותיה בכ-9% והסתכמו ב-337 מיליון שקל, והרווח התפעולי ירד ב-76% ל-7 מיליון שקל. החולשה היחסית של סברה נרשמה בעקבות ריקול וולונטרי שביצעה החברה לפני כשנה לכמה ממוצרי החומוס המובילים שלה.

כעת היקפי המכירות של סברה באונליין - ובכללם המכירות באמזון - עדיין אינם מהותיים עבור קבוצה בסדר הגודל של שטראוס, אך ככל הנראה בקבוצה רואים בפלטפורמה החדשה פוטנציאל להצמחת הפעילות הזו, ובכוונתם ללמוד היטב את שוק המזון המקוון בארה"ב כדי להחדיר אליו מוצרים נוספים.

במקביל לבחינה שהיא מקיימת לקראת כניסה להפצה בישראל, אמזון עמלה בימים אלה עם מנוע צמיחה משמעותי בהרבה עבורה: אמזון גו - סופרמרקט ללא קופות שנפתח לקהל הרחב בשבוע שעבר. החנות, שממוקמת בסיאטל, שבה שוכנים משרדיה הראשיים של החברה, משתמשת בטכנולוגיית ראייה ממוחשבת כדי לעקוב אחרי הקונים ולגבות מהם את התשלום עבור המוצרים שבחרו, מה שלמעשה פוטר אותה משימוש בקופות.

מעבר לגימיק המסקרן, הטכנולוגיה מאפשרת לאמזון להשיג את הדבר שנחוץ לה יותר מכול - מידע. ולא סתם מידע, אלא מידע רלוונטי להרגלי הצריכה המפורטים של כל צרכן. החנות החדשה למעשה מהווה סוג של ניסוי מתמשך שמאפשר לאמזון לבחון את ההחלטות המודעות והלא מודעות שצרכנים מבצעים בעת הכניסה לסופר, כמו כמה זמן החזיקו במוצר, אילו מוצרים נלווים אליו באופן קבוע, ובין אילו חלופות הייתה התלבטות עד שהמוצר נבחר.

את ההתעניינות של אמזון בתחום המזון ניתן לראות בכמה זירות. ביוני אשתקד טלטלה אמזון את מגזר הקמעונאות בארה"ב, כאשר דיווחה על רכישת רשת הול פודס ב-13.7 מיליארד דולר, ובכך הגדילה בין-לילה את מספר החנויות הפיזיות של אמזון ב-470 חנויות.

כמו כן, היא מפעילה את "אמזון פרש" - שירות המאפשר משלוח ירקות ופירות טריים למנויים קבועים בכמה ערים בארה"ב. שילוח מוצרי המזון ללקוחות הוא מורכב יותר מאשר של המוצרים האחרים שאמזון מפיצה, שכן הוא דורש שרשרת קירור.

ההתעניינות של אמזון בחברות ישראליות אינה רק בהיבטי קמעונאות מקוונת, אלא גם בתחום שירותי מחשוב הענן שלה AWS) Amazon Web Services), המקיימת פעילות בישראל מול קונצרנים בהיבטים טכנולוגיים. קמעונאים ויצרנים שמבינים שהם צריכים לעשות קפיצת מדרגה טכנולוגית, בוחנים שימוש בתשתיות שהיא מציעה, ובכך בין השאר פותחים דלת עבור הממשק עמה. במסגרת שירותים אלה מקווה אמזון להציע גם שירותים של ניהול דאטה לחברות מקומיות.

עוד כתבות

חומרים: wikimedia,AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בדרך להנפקת המאה, מה מלמדת ההיסטוריה על הסיכוי להרוויח

ההיסטוריה לא מעודדת - לרוב, תשואות של הנפקות נוצצות נוטות להיות שליליות בשנים הראשונות ● לקראת ההנפקה הגדולה בהיסטוריה של SpaceX ואלה של אנטרופיק ו-OpenAI, יש אומרים שהפעם זה יהיה אחרת, האמנם?

אוניברסיטת בר-אילן / צילום: אוניברסיטת בר-אילן

החוג המיתולוגי לתרגום בבר־אילן נסגר. מהם המקצועות הבאים שעל כוונת ה־AI?

סגירת חוג הדגל בבר-אילן היא רק סנונית ראשונה בגל ה"מקצועות המתים" שצפויה לחולל הבינה המלאכותית ● מומחים מנתחים האם מדובר ב"מוות" של המקצוע או בהולדה מחדש של מומחיות מסוג אחר ● האם זה סופו של עידן המתרגם האנושי?

צילום מסך מטלגרם

סוף לעדכוני טילים בטלגרם? צה"ל סגר את צינור הגישה להתרעות מקדימות

פיקוד העורף צמצם משמעותית את הגישה למערכת שוע"ל, שהזינה במשך שנים קבוצות וואטסאפ וטלגרם במידע על שיגורי טילים לפני ההתרעות הרשמיות ● מה עומד מאחורי המהלך?

פקקים / צילום: שלומי יוסף

שלושה מופעי ענק והפגנה: עומסי תנועה חריגים צפויים היום במרכז

היום בשעות הערב צפוי גל תנועה חריג לאזור המרכז: עומר אדם, אייל גולן ובן צור יופיעו במקביל ברמת גן, תל אביב ופתח תקווה וימשכו יותר מ־80 אלף צופים ● במקביל צפויות הפגנות של הפלג הירושלמי במספר מוקדים במרכז הארץ, שעלולות לגרום לחסימות ולשיבושים נוספים בתנועה

עורכי דין / איור: גיל ג'יבלי

עורכי הדין לא אחראים לכישלון העסקי של ענבל אור. הפסיקה, המשמעות והחריג

בית המשפט המחוזי דחה את רוב התביעה בסך 12.7 מיליון שקל שהגישו רוכשים נגד עורכי הדין שליוו את קבוצת הרכישה של יזמית הנדל"ן המורשעת, ענבל אור ● פסק הדין משרטט מחדש את האחריות של עורכי דין בעסקאות נדל"ן: מחובת גילוי הסיכונים ועד החובה להתערב כשמופרות התחייבויות כלפי רוכשים

יונתן אוריך / צילום: ויקיפדיה

הוגש כתב אישום נגד יונתן אוריך בפרשת ה"בילד"

כתב האישום נגד יונתן אוריך, הוגש בגין גניבת מידע סודי ורגיש במיוחד ממערכות אמ"ן, ופרסומו בכלי תקשורת זר, לאחר שהצנזורה פסלה את פרסומו ● וזאת במטרה להשפיע על השיח הציבורי בנושא הטיפול בסוגיית החטופים ● בקשת הפרקליטות להרחקת אוריך מלשכת רה"מ נדחתה

מלון הנסיכה, אילת / צילום: ויקימדיה

כעשור לאחר רכישת מלון הנסיכה באילת: נצבא תשלם מס של מעל 17 מיליון שקל

העליון דחה את ערעורה של נצבא על חיובה במס רכישה בגין העסקה לרכישת מלון הנסיכה באילת ● החברה טענה כי רכשה חברה בעלת פעילות מלונאית ולא "איגוד מקרקעין", אך נקבע כי בעת העסקה המלון עמד בפני סגירה ושיפוץ נרחב ולכן חיוב המס נותר על כנו

אזור הפגיעה הישירה של הטיל האיראני בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

באופן חריג: בית המשפט הורה בצו זמני לפנות בני 90 לצורך פרויקט פינוי בינוי

בעל דירה והוריו בני ה-90 יחויבו לחתום על הסכם פינוי בינוי בבית שמש, כך קבע בית המשפט המחוזי בירושלים ● הפרויקט מצוי סמוך למקום נפילת טיל מאיראן, אירוע שבו נהרגו תשעה בני אדם ● נקבע כי "הנזק הכלכלי שייגרם לתובעים גבוה עשרות מונים מהנזק שייגרם לנתבעים"

אלביט מערכות / צילום: Shutterstock

אלביט לעובדים: לבחור מכונית רק מרשימה "מערבית"

בעקבות תע"א וצה"ל: גם אלביט מוציאה את הסיניות מהליסינג ● חברת מכשירי תנועה החלה לשווק בישראל את גרסת הפלאג-אין של הקרוס-אובר דיפאל S05, ששווק עד כה בישראל בגרסה חשמלית בלבד ● השבוע בענף הרכב

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה באדום בוהק, על רקע איומו של טראמפ לתקוף באיראן

הנאסד"ק נפל בכ-2%, מניות השבבים המשיכו לאבד גובה ● המסחר התנהל כשברקע המתיחות הגוברת בין ארה"ב ואיראן ופרסום מדד המחירים לצרכן לחודש מאי, שעלה לשיא של שלוש שנים ● סופר מיקרו קומפיוטר צללה בעקבות תוכנית לגיוס הון בגובה 7 מיליארד דולר ● מחירי הנפט טיפסו, מחיר הזהב ירד ● בורסת סיאול נחלשה בכ-4.5%

נודי בחמאת סחוג ועגבניות / צילום: יעל יצחקי

הרבה יותר מג'חנון ומרק רגל: "דיוואן" נותנת במה למטבח תימני עדכני, מסקרן ועם טוויסט

המטבח התימני העדני רווי ההשפעות כמעט לא זוכה לייצוג במסעדנות המקומית הגבוהה. המקום החדש בפרדס חנה עושה כבוד למסורת

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

אחרי 35 שנה: חיים כצמן רוצה לוותר על השליטה בג'י סיטי

חברת האחזקות נורסטאר שדרכה שולט כצמן בחברת הנדל"ן המניב ג'י סיטי, שפועלת בעיקר בחו"ל, מעוניינת למכור את רוב החזקותיה בחברה ולרדת משליטה ● המטרה: הקטנת מינוף והנפקה של חברות בנות מבלי להיקלע ל"פירמידה" ● כצמן מחפש "רוכש אסטרטגי"

מאיר דוידי / איור: גיל ג'יבלי

לאחר הרשעה בפלילים והסתבכות בחובות: יזם הנדל"ן שמנסה לגייס אג"ח

מאיר דוידי (לשעבר דוד), פועל לגייס 150 מיליון שקל עבור חברת הנדל"ן ניצנים ● בעבר הורשע בשורה של עבירות חמורות בקשר לעסקיו בבורסה ● מי שביקש להכריז על עצמו בעבר כפושט רגל, ערב כיום לחובות החברה בסכום של 232 מיליון שקל ● מניצנים נמסר: מדובר באירועים שהתרחשו לפני 34 שנה, ולחברה אין כל קשר לאותם אירועים היסטוריים"

ד''ר ג'ורג'ה ליפ / צילום: באדיבות המצולמת

בכנופיות של לוס אנג'לס קוראים לה "ליטל מאמא": החוקרת שחושפת את מסלול ההידרדרות של בני נוער לפשע

ד"ר ג'ורג'ה ליפ, אנתרופולוגית שזכתה לאמון הכנופיות המסוכנות בלוס אנג'לס, פיתחה מודל שיקום קהילתי שעשוי להציל בני נוער מחיי אלימות ● בראיון לגלובס היא מספרת איך זכתה באמון מנהיגי הכנופיות, למרות בעלה השוטר, ומזהירה: "הן נוצרות מחוסר תקווה קטלני"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה בעליות חדות בהובלת המניות הבטחוניות

מדד ת"א 35 זינק ב-1.5%, ת"א 90 ב-2% ● המסחר התנהל בצל החלפת מהלומות לילית בין ארה"ב ואיראן והעליות בוול סטריט ● נורסטאר זינקה על רקע כוונתה למכור את מרבית החזקותיה בחברת הנדל"ן המניב ג'י סיטי ולרדת משליטה ● מניית מגה אור התאוששה

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים מערערת על חיובה בהחזר מאות מיליוני שקלים לקבלנים

רשות המסים חויבה להשיב למאות חברות בנייה מאות מיליוני שקלים בגין מס רכישה ששילמו במכרזי מחיר למשתכן ● השאלה העומדת בלב המחלוקת נוגעת לפסק הדין התקדימי שקיבל את עמדת חברת הבנייה אשדר, והיא: האם יזמים שזכו במכרזי "מחיר למשתכן" רכשו זכות בקרקע או נתנו שירותי בנייה

המלון החדש שצפוי לקום בנתב''ג / הדמיה: עמי שנער אדריכלים

קיבל אישור: בית המלון החדש שיוקם בנתב"ג

המלון החדש יוקם בצמוד לטרמינל 3 מעל מבנה לבידוק כבודה שיוקם בקרוב ● על אף האישור להיתר, ההקמה לא תתחיל בזמן הקרוב, ולפי מינהל התכנון, העבודות צפויות להתחיל במהלך 2028

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

טראמפ הקפיץ את וול סטריט: נאסד"ק זינק ב-2.4%, מחירי הנפט נפלו

S&P 500 עלה ב-1.5%, ראסל 2000 ב-3% ●  מניות השבבים זינקו ● אינטל זינקה לאחר שדרוג המלצה ● ריבית הבנק האירופי עלתה מ-2% ל-2.25% ● ארה"ב: אינפלציית המחירים ליצרן זינקה ל-6.5%, מעל הצפי ושיא של כארבע שנים

צילומים: רווח הפקות-ויקיפדיה, בר-אל, טלי בוגדנובסקי

המתעשרים החדשים: התגמול שהופך שכירים למיליונרים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● אם בעבר תגמול באמצעות אופציות היה מזוהה בעיקר עם חברות טכנולוגיה, הרי שבשנים האחרונות עוד ועוד חברות מתחומי הנדל"ן, התעשייה והפיננסים מעניקות אותו לעובדיהן ● מנהל בשפיר הנדסה: "בדיוק קניתי בית, כך שזה סגר לי את הפינה. עכשיו אשתי רוצה רכב חדש, אז אמרתי לה 'חכי, אמור להיות לי עוד סיבוב בעוד חצי שנה'"

תקלה עולמית בג'מיני / צילום: Shutterstock

תקלה עולמית בג'מיני: משתמשים אינם מצליחים להשתמש בשירות

הצ'אטבוט של גוגל הפסיק להגיב עבור משתמשים רבים ברחבי העולם במגוון פלטפורמות ● החברה הודיעה כי זיהתה פתרון וכי הוא נמצא בתהליך הפצה, אך טרם מסרה מועד לחזרה מלאה של השירות לפעילות