גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חומוס ברחפנים? שטראוס תשתף פעולה עם אמזון בחו"ל

בעוד ענקית הסחר המקוון מקדמת את כניסתה לפעילות מקומית ישראל, שטראוס החלה למכור בפלטפורמה שלה את מוצרי מותג הסלטים "סברה" ■ במהלך פברואר בכירי קבוצת שטראוס, בראשם המנכ"ל, יבקרו במטה אמזון במטרה לבסס שיתוף-פעולה בין החברות

שטראוס החלה למכור מוצרים באמזון תחת זרוע הפעילות האמריקאית שלה, "סברה" - כך נודע ל"גלובס". בחודשים האחרונים החלו להימכר מוצרי סברה באתרי סחר מקוון של ענקיות המזון בארה"ב, והיה זה עניין של זמן עד שמוצריהן יחלו להימכר גם באמזון.קום.

סברה היא חלק מזרוע המטבלים והממרחים הגלובלית של קבוצת שטראוס ותאגיד פפסיקו, הפעילה בארה"ב ובקנדה לצד אובלה, הפעילה באוסטרליה ובמקסיקו ונכנסה לאחרונה גם לפעילות באירופה. כעת הסלטים היחידים שמופיעים באמזון הם סלטי החומוס של סברה, אך היא צפויה להרחיב את המגוון בהמשך.

מהלך זה נעשה כחלק מהמאמצים של אנשי חטיבת המכירות של סברה להבין איך להציג את מוצרי החברה באמזון. עד לאחרונה נמכרו מוצרים ישראליים על מדפי ענקיות מסחר מקוונות באופן ספורדי באמצעות סיטונאים מקומיים שביקשו להביא מוצרים עם זיקה לישראל גם למי שמתגורר בארה"ב, אולם היה מדובר במכירות בהיקפים קטנים יחסית, ולא במכירה של ספקיות המזון באופן עצמאי.

עוד נודע ל"גלובס" כי הנהלת קבוצת שטראוס צפויה בתחילת פברואר לבקר במטה של אמזון העולמית בסיאטל, על-מנת לבסס את הקשר בין הגופים. מדובר בנסיעה של כשבוע, שבמהלכה כ-8 מבכירי הקבוצה ייפגשו עם נציגי אמזון העולמית לטובת למידה וחיזוק הקשרים עמה, ובין היתר יסיירו בפורמט החדש של החברה - אמזון גו. בחברה מעוניינים ללמוד עוד על הצרכנות העתידית, כיצד עסק נערך והיכן הפערים והאתגרים.

סברה היא חברת המטבלים והממרחים המצוננים הגדולה ביותר בארה"ב, עם נתח שוק כספי שעמד בסוף ספטמבר 2017 על 24.4%. פעילותה של שטראוס, הנמצאת בשליטת משפחת שטראוס, ונחלקת ל-4 מגזרים: שטראוס ישראל, שטראוס קפה (ישראל ובינלאומי), פעילות מטבלים וממרחים בינלאומית (סברה ואובלה) ופעילות בתחום המים (תמי 4 בישראל ופעילות של מסנני מים בסין).

בניגוד לרוב הפעילויות של קבוצת שטראוס, סברה הפגינה חולשה ברבעון השלישי של 2017. בסיכומו נחלשו הכנסותיה בכ-9% והסתכמו ב-337 מיליון שקל, והרווח התפעולי ירד ב-76% ל-7 מיליון שקל. החולשה היחסית של סברה נרשמה בעקבות ריקול וולונטרי שביצעה החברה לפני כשנה לכמה ממוצרי החומוס המובילים שלה.

כעת היקפי המכירות של סברה באונליין - ובכללם המכירות באמזון - עדיין אינם מהותיים עבור קבוצה בסדר הגודל של שטראוס, אך ככל הנראה בקבוצה רואים בפלטפורמה החדשה פוטנציאל להצמחת הפעילות הזו, ובכוונתם ללמוד היטב את שוק המזון המקוון בארה"ב כדי להחדיר אליו מוצרים נוספים.

במקביל לבחינה שהיא מקיימת לקראת כניסה להפצה בישראל, אמזון עמלה בימים אלה עם מנוע צמיחה משמעותי בהרבה עבורה: אמזון גו - סופרמרקט ללא קופות שנפתח לקהל הרחב בשבוע שעבר. החנות, שממוקמת בסיאטל, שבה שוכנים משרדיה הראשיים של החברה, משתמשת בטכנולוגיית ראייה ממוחשבת כדי לעקוב אחרי הקונים ולגבות מהם את התשלום עבור המוצרים שבחרו, מה שלמעשה פוטר אותה משימוש בקופות.

מעבר לגימיק המסקרן, הטכנולוגיה מאפשרת לאמזון להשיג את הדבר שנחוץ לה יותר מכול - מידע. ולא סתם מידע, אלא מידע רלוונטי להרגלי הצריכה המפורטים של כל צרכן. החנות החדשה למעשה מהווה סוג של ניסוי מתמשך שמאפשר לאמזון לבחון את ההחלטות המודעות והלא מודעות שצרכנים מבצעים בעת הכניסה לסופר, כמו כמה זמן החזיקו במוצר, אילו מוצרים נלווים אליו באופן קבוע, ובין אילו חלופות הייתה התלבטות עד שהמוצר נבחר.

את ההתעניינות של אמזון בתחום המזון ניתן לראות בכמה זירות. ביוני אשתקד טלטלה אמזון את מגזר הקמעונאות בארה"ב, כאשר דיווחה על רכישת רשת הול פודס ב-13.7 מיליארד דולר, ובכך הגדילה בין-לילה את מספר החנויות הפיזיות של אמזון ב-470 חנויות.

כמו כן, היא מפעילה את "אמזון פרש" - שירות המאפשר משלוח ירקות ופירות טריים למנויים קבועים בכמה ערים בארה"ב. שילוח מוצרי המזון ללקוחות הוא מורכב יותר מאשר של המוצרים האחרים שאמזון מפיצה, שכן הוא דורש שרשרת קירור.

ההתעניינות של אמזון בחברות ישראליות אינה רק בהיבטי קמעונאות מקוונת, אלא גם בתחום שירותי מחשוב הענן שלה AWS) Amazon Web Services), המקיימת פעילות בישראל מול קונצרנים בהיבטים טכנולוגיים. קמעונאים ויצרנים שמבינים שהם צריכים לעשות קפיצת מדרגה טכנולוגית, בוחנים שימוש בתשתיות שהיא מציעה, ובכך בין השאר פותחים דלת עבור הממשק עמה. במסגרת שירותים אלה מקווה אמזון להציע גם שירותים של ניהול דאטה לחברות מקומיות.

עוד כתבות

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית התעופה שמתגברת טיסות חילוץ לישראלים

ברקע השעיית הטיסות הישירות לישראל והגבלות המרחב האווירי, ויזאייר מוסיפה כמעט 30 טיסות שבועיות לשארם א-שייח' כנתיב חלופי דרך סיני ● גם בלו בירד, טוס וארקיע מתגברות פעילות במצרים, בעוד שאל על נמנעת בשל אזהרת המסע

פטריק דרהי / צילום: Studio Alterego

לאחר התנגדות הרגולטורים: פטריק דרהי מודיע על שני משקיעים בינלאומיים שיצטרפו לעסקת רשת 13

הבעלים של HOT ו-i24News, פטריק דרהי, מודיע על שני משקיעים בינלאומיים בכירים שיצטרפו לעסקה של רשת 13 ● "מדובר בשילוב כוחות עוצמתי של שחקני מפתח בזירה העסקית הבינלאומית", ציין בדבריו ● במקביל להצעת דרהי, קבוצת ההייטקיסטים בראשות אסף רפפורט עדיין בתמונה

יגאל דמרי, יצחק תשובה, יאיר המבורגר / צילום: אייל פישר, גדעון לוין, גבע טלמור

הקבלן המוכר והטייקון שהסתבך: האנשים שהרוויחו מאות מיליונים ביום אחד

הזינוק החד בבורסה בת"א בעקבות המבצע באיראן, הקפיץ את שווי החזקותיהם של בעלי שליטה בשורת חברות בעשרות ובמאות מיליוני שקלים ● בין המרוויחים: יצחק תשובה, אהרון פרנקל, יעקב אטרקצ'י ושלמה אליהו ● וגם: האם הקפיצה של דמרי תשאיר אותה במדד הדגל?

עשן מיתמר מעל אזור תעשיית הנפט בפוג'יירה שבאיחוד האמירויות / צילום: Reuters, REUTERS

מדינות המפרץ פועלות נגד הזמן במאמץ להדוף את המתקפות של איראן

יש בידי מדינות המפרץ מספר מוגבל של מיירטים להגנה אווירית, לעומת מספר כמעט בלתי מוגבל של כטב"מים איראניים ● המלחמה בין רוסיה לאוקראינה הוכיחה שכטב"מים מסוגלים לגרום נזק קטסטרופלי למתקני אנרגיה דליקים כמו בתי זיקוק, תחנות שאיבה ומסופי נפט

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת הדירוג S&P: "התרחיש מול איראן חמור, אבל ישראל הוכיחה חוסן היסטורי"

סוכנות הדירוג היא הראשונה שמתייחסת למלחמה עם איראן ● ישראל מקבלת הערכה טובה באופן יחסי לנקודת המוצא של המלחמה: "הכלכלה הישראלית הוכיחה חוסן היסטורי בזכות מגזר הטכנולוגיה העילית שלה"

רקטת אקסטרא של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

לא רק אלביט: הביטחוניות מישראל שקפצו בוול סטריט ולא הכרתם

"שאגת הארי" החזיר לקדמת הבמה את המניות הביטחוניות שזינקו בחדות ביום המסחר הראשון לפרוץ המלחמה עם איראן ● אבל לצד השמות המוכרים, קפצו גם שורה של מניות ישראליות בתחום שנסחרות בוול סטריט. עבור חלקן מדובר בהפוגה קלה מירידות של עשרות אחוזים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת על יום המסחר בשווקים

היום לא יתקיים מסחר בתל אביב לרגל חג הפורים ● הבורסה המקומית הציגה את עוצמתה לנוכח המלחמה עם איראן וסיכמה את היום החזק ביותר שלה מזה שש שנים ● ירידות חדות בבורסות אסיה, מחירי הנפט ממשיכים לזנק ● וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת, סקטור הטכנולוגיה התאושש ● וגם: אנליסטים מעריכים מדוע הבורסה בניו יורק נותרה ללא פגע, בניגוד לרוב השווקים בעולם ● גלובס עושה סדר לקראת יום המסחר

רמי לוי / צילום: יונתן בלום

ביהמ"ש אישר לנהל ייצוגית נגד רמי לוי על טעות בדוחות

התביעה הוגשה על ידי בעל מניות ברמי לוי שיווק השקמה, בשל נזק שספגו המשקיעים לאחר שהחברה דיווחה על טעות שהגדילה את הרווח שלה ב-44 מיליון שקל ● רשות ני"ע הטילה קנס אישי על לוי בפרשה ● החברה: "אוחזים בטענות הגנה טובות"

תקיפה משותפת לארה''ב וישראל בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

המרוץ נגד השעון: ארה"ב מנסה להכריע את איראן לפני שתיגמר התחמושת

בפנטגון חוששים שקצב השימוש בתחמושת גבוה מיכולת הייצור ● בעוד ארה"ב וישראל מנסות לשתק את מערכי הטילים של טהרן, המחסור במיירטי THAAD וחץ 3 מעמיד את המזה"ת בסיכון ● האם המלאים המיועדים להרתעת סין וצפון קוריאה ייפתחו לטובת המערכה באיראן?

אנשים רצים לחניון תת קרקעי בעת אזעקה בתל אביב / צילום: ap, Leo Correa

נתוני האזעקות מגלים: מה השעה הכי גרועה להיכנס למקלחת?

סטטיסטיקת ההתראות מגלה: השיגורים לישראל מתנקזים ברובם לחלון זמנים של שמונה שעות ● והמקומות השקטים ביותר הם בדרום, למעט אזור אחד מפתיע ● שאלת השעה, מדור חדש

השקעות ריטייל / איור: Shutterstock

המשקיעים שמובילים את העליות בבורסה בת"א בשנתיים האחרונות

בעבר נחשבו משקיעי הריטייל ל"ידיים החלשות" בשוק המקומי, שממהרים למכור בעת חשש או חוסר ודאות ● אלא שמתחילת המלחמה לפני כשנתיים וחצי, הללו מפגינים חסינות ומספקים רוח גבית לשוק המניות המקומי: "הם מסתכלים לטווח ארוך יותר ומבינים שיש כאן הזדמנות"

חביות נפט / צילום: Shutterstock, RachenStocker

המדריך למשקיע בזהב השחור: איך אפשר להרוויח מהעלייה במחיר הנפט

שותפויות להפקת גז ונפט, חברות הפועלות בתחום האנרגיה המתחדשת ותעודות סל על סחורות ומניות ● הדרכים שבהן ניתן לההשקיע ולהרוויח מהתייקרות מחיר הנפט ● וגם: המדד האנרגטי שהניב למשקיעים בת"א תשואה של 433% בחמש שנים - יותר מכפול מת"א 35

כלי רכב חדשים בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

ההודעה של רשות הספנות שעלולה להוביל לעיכובים כבדים במסירות רכבים

רשות הספנות והנמלים הורתה לנמלים במפרץ חיפה ואשדוד שלא לאכסן כלי רכב חדשים נוספים ולפנות אותם תוך 3 ימים ● המשמעות: אוניות להובלת רכב יופנו לנמלים זרים ועלולים להיווצר עיכובים משמעותיים במסירות כלי הרכב

מיצרי הורמוז / עיבוד: Shutterstock

"להורמוז אין חלופה": מה המשמעות של הצעד הדרמטי של איראן, ואיך תגיב ארה"ב

"להכרזה על סגירת מיצרי הורמוז יש יותר משמעות תודעתית מכל דבר אחר", כך אומר פרופ' יהושע קרסנה, מנהל הפורום לשת"פ אזורי במרכז דיין באוניברסיטת ת"א ● עוד מציין קרסנה, כי אם החסימה תימשך לאורך זמן, תהיה לה השפעה חמורה על השווקים "מחירי הנפט יזנקו, אולי אפילו ל-100 דולר"

טיל בליסטי באיראן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

כמה רחוק יכולים להגיע הטילים האיראניים?

הטיל בעל הטווח הארוך ביותר הוא הטיל הבליסטי ח'וראמשהר, שיכול להגיע לטווח של 2,500 ק"מ ● טיל בעל טווח דומה הוא טיל השיוט סומאר שטווחו מוערך בכ־2,000־2,500 ק"מ

האחים צחי (מימין) ועידו חג'ג' / צילום: יח''צ - שי תמיר

התביעה נגד האחים חג'ג': העליון אישר לחתוך בחצי את שכר הטרחה לעורכי הדין

אחרי שהמחוזי אישר פשרה בתביעה על ניצול הזדמנות עסקית, העליון צידד בהחלטה להפחית את שכר עורכי הדין של התובע בתיק למיליון שקל ● השופט גרוסקופף קבע כי חוות דעת כלכלית צריכה להיות מטעם מומחה שמינה ביהמ"ש, ולא מטעם בעלי עניין

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תרחיש יום הדין של הכלכלה: מיצרי הורמוז נסגרים, מחיר הנפט מזנק

איום של משמרות המהפכה על חופש השיט בעורק הימי המרכזי של מדינות המפרץ מזניק את מחירי הנפט: ברנט קופץ ב-9% לכ-80 דולר ● אנליסטים מזהירים מתרחיש שידחוף את המחיר מעל 100 דולר לחבית

שרית שטיינר מנהלת תיקים בכירה פעילים / צילום: סיון פרג

מנהלת ההשקעות שטוענת: אלה שני האירועים שיכולים להחליש את השקל

שרית שטיינר, מנהלת תיקים בכירה ב"פעילים", מעדיפה את הבורסה בת"א גם לאחר העליות החדות בעקבות המלחמה, בזמן שבוול סטריט "בלי AI הצמיחה מתונה בהרבה" ● מעריכה שהנדל"ן המניב והאנרגיה ייהנו אחרי המלחמה, לצד סקטור מניות הגז שהן "עוגן סולידי" בתיק

אילוסטרציה: shutterstock

טלטלה בשווקים: יום שלישי של ירידות באסיה

הבורסה בסיאול מובילה את המגמה השלילית באסיה ● החוזים העתידיים על וול סטריט לעומת זאת משדרים יציבות ● מחיר הנפט עומד על כ-82 דולר לחבית מסוג ברנט

מיצרי הורמוז / צילום: Reuters, Stringer

איראן שלפה את הנשק החזק ביותר שברשותה, ומאיימת על העולם בגל אינפלציוני חדש

חסימת מצר הורמוז על ידי משטר האייתוללות הציתה זינוק במחירי האנרגיה ● החשש בשווקים: מחיר הנפט עלול לנסוק ל־100 דולר ויותר לחבית ● כלכלנים מזהירים: הלחצים האינפלציוניים מתעוררים, והסוחרים כבר מתמחרים פחות הורדת ריבית בארה"ב עד סוף השנה