גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

חומוס ברחפנים? שטראוס תשתף פעולה עם אמזון בחו"ל

בעוד ענקית הסחר המקוון מקדמת את כניסתה לפעילות מקומית ישראל, שטראוס החלה למכור בפלטפורמה שלה את מוצרי מותג הסלטים "סברה" ■ במהלך פברואר בכירי קבוצת שטראוס, בראשם המנכ"ל, יבקרו במטה אמזון במטרה לבסס שיתוף-פעולה בין החברות

שטראוס החלה למכור מוצרים באמזון תחת זרוע הפעילות האמריקאית שלה, "סברה" - כך נודע ל"גלובס". בחודשים האחרונים החלו להימכר מוצרי סברה באתרי סחר מקוון של ענקיות המזון בארה"ב, והיה זה עניין של זמן עד שמוצריהן יחלו להימכר גם באמזון.קום.

סברה היא חלק מזרוע המטבלים והממרחים הגלובלית של קבוצת שטראוס ותאגיד פפסיקו, הפעילה בארה"ב ובקנדה לצד אובלה, הפעילה באוסטרליה ובמקסיקו ונכנסה לאחרונה גם לפעילות באירופה. כעת הסלטים היחידים שמופיעים באמזון הם סלטי החומוס של סברה, אך היא צפויה להרחיב את המגוון בהמשך.

מהלך זה נעשה כחלק מהמאמצים של אנשי חטיבת המכירות של סברה להבין איך להציג את מוצרי החברה באמזון. עד לאחרונה נמכרו מוצרים ישראליים על מדפי ענקיות מסחר מקוונות באופן ספורדי באמצעות סיטונאים מקומיים שביקשו להביא מוצרים עם זיקה לישראל גם למי שמתגורר בארה"ב, אולם היה מדובר במכירות בהיקפים קטנים יחסית, ולא במכירה של ספקיות המזון באופן עצמאי.

עוד נודע ל"גלובס" כי הנהלת קבוצת שטראוס צפויה בתחילת פברואר לבקר במטה של אמזון העולמית בסיאטל, על-מנת לבסס את הקשר בין הגופים. מדובר בנסיעה של כשבוע, שבמהלכה כ-8 מבכירי הקבוצה ייפגשו עם נציגי אמזון העולמית לטובת למידה וחיזוק הקשרים עמה, ובין היתר יסיירו בפורמט החדש של החברה - אמזון גו. בחברה מעוניינים ללמוד עוד על הצרכנות העתידית, כיצד עסק נערך והיכן הפערים והאתגרים.

סברה היא חברת המטבלים והממרחים המצוננים הגדולה ביותר בארה"ב, עם נתח שוק כספי שעמד בסוף ספטמבר 2017 על 24.4%. פעילותה של שטראוס, הנמצאת בשליטת משפחת שטראוס, ונחלקת ל-4 מגזרים: שטראוס ישראל, שטראוס קפה (ישראל ובינלאומי), פעילות מטבלים וממרחים בינלאומית (סברה ואובלה) ופעילות בתחום המים (תמי 4 בישראל ופעילות של מסנני מים בסין).

בניגוד לרוב הפעילויות של קבוצת שטראוס, סברה הפגינה חולשה ברבעון השלישי של 2017. בסיכומו נחלשו הכנסותיה בכ-9% והסתכמו ב-337 מיליון שקל, והרווח התפעולי ירד ב-76% ל-7 מיליון שקל. החולשה היחסית של סברה נרשמה בעקבות ריקול וולונטרי שביצעה החברה לפני כשנה לכמה ממוצרי החומוס המובילים שלה.

כעת היקפי המכירות של סברה באונליין - ובכללם המכירות באמזון - עדיין אינם מהותיים עבור קבוצה בסדר הגודל של שטראוס, אך ככל הנראה בקבוצה רואים בפלטפורמה החדשה פוטנציאל להצמחת הפעילות הזו, ובכוונתם ללמוד היטב את שוק המזון המקוון בארה"ב כדי להחדיר אליו מוצרים נוספים.

במקביל לבחינה שהיא מקיימת לקראת כניסה להפצה בישראל, אמזון עמלה בימים אלה עם מנוע צמיחה משמעותי בהרבה עבורה: אמזון גו - סופרמרקט ללא קופות שנפתח לקהל הרחב בשבוע שעבר. החנות, שממוקמת בסיאטל, שבה שוכנים משרדיה הראשיים של החברה, משתמשת בטכנולוגיית ראייה ממוחשבת כדי לעקוב אחרי הקונים ולגבות מהם את התשלום עבור המוצרים שבחרו, מה שלמעשה פוטר אותה משימוש בקופות.

מעבר לגימיק המסקרן, הטכנולוגיה מאפשרת לאמזון להשיג את הדבר שנחוץ לה יותר מכול - מידע. ולא סתם מידע, אלא מידע רלוונטי להרגלי הצריכה המפורטים של כל צרכן. החנות החדשה למעשה מהווה סוג של ניסוי מתמשך שמאפשר לאמזון לבחון את ההחלטות המודעות והלא מודעות שצרכנים מבצעים בעת הכניסה לסופר, כמו כמה זמן החזיקו במוצר, אילו מוצרים נלווים אליו באופן קבוע, ובין אילו חלופות הייתה התלבטות עד שהמוצר נבחר.

את ההתעניינות של אמזון בתחום המזון ניתן לראות בכמה זירות. ביוני אשתקד טלטלה אמזון את מגזר הקמעונאות בארה"ב, כאשר דיווחה על רכישת רשת הול פודס ב-13.7 מיליארד דולר, ובכך הגדילה בין-לילה את מספר החנויות הפיזיות של אמזון ב-470 חנויות.

כמו כן, היא מפעילה את "אמזון פרש" - שירות המאפשר משלוח ירקות ופירות טריים למנויים קבועים בכמה ערים בארה"ב. שילוח מוצרי המזון ללקוחות הוא מורכב יותר מאשר של המוצרים האחרים שאמזון מפיצה, שכן הוא דורש שרשרת קירור.

ההתעניינות של אמזון בחברות ישראליות אינה רק בהיבטי קמעונאות מקוונת, אלא גם בתחום שירותי מחשוב הענן שלה AWS) Amazon Web Services), המקיימת פעילות בישראל מול קונצרנים בהיבטים טכנולוגיים. קמעונאים ויצרנים שמבינים שהם צריכים לעשות קפיצת מדרגה טכנולוגית, בוחנים שימוש בתשתיות שהיא מציעה, ובכך בין השאר פותחים דלת עבור הממשק עמה. במסגרת שירותים אלה מקווה אמזון להציע גם שירותים של ניהול דאטה לחברות מקומיות.

עוד כתבות

ואדוז, ליכטנשטיין / צילום: Shutterstock

לעשירי אירופה יש ממה לחשוש: פריצת ענק למאגר הנתונים הסודי

המאגר הסודי של רשם החברות והעמותות בליכטנשטיין נפרץ על ידי האקרים ● נגנבו כ־31 אלף רשומות הקושרות בין אנשים לפעילות עסקית ● הדליפה מעוררת חשש לחשיפת משפחות עשירות באירופה וברוסיה ● זהות הפורצים אינה ידועה

עבודות הרכבת הקלה / צילום: דרור מרמור

אפילו רותי ברודו בחרה בראשל"צ: כך שוחקת תל אביב את מנוע הצמיחה שלה

יותר ויותר ישראלים מעדיפים בשנים האחרונות לבלות ולקנות ליד הבית במקום לנסוע לתל אביב - גם כי ההיצע כבר לא מספיק ייחודי ומעניין, וגם בגלל הכאוס התחבורתי ● אם העירייה לא תתעורר, לא רחוק היום שהעיר "בלי הפסקה" תצא להפסקה ארוכה

פינוי-בינוי / אילוסטרציה: רפי דלויה

"לא יכול להחליף הכרעה משפטית": שינוי מודל התמורות בפינוי-בינוי מסעיר את השוק

בעקבות פסק דין שניתן לאחרונה ויצר אי-ודאות בענף, משרד המשפטים והרשות להתחדשות עירונית פרסמו מתווה שיאפשר ליזמי נדל"ן להציע לדיירים תמורות שונות בפרויקטים של פינוי-בינוי ותמ"א 38 ● מה חושבים מומחי הנדל"ן על המתווה המוצע?

שרון אגובל ואיתי לב, מנכ''לים משותפים של LAYAM / צילום: גיא יחיאלי

ג'טקס ולים משיקות שני טרקליני VIP בנתב"ג, בהשקעה של 17 מיליון שקל

שני הטרקלינים של ג'טקס ולים בנתב"ג ישתרעו יחד על שטח של כ-620 מ"ר, וצפויים לבקר בהם מאות אלפי נוסעים בשנה ● מחלבות גד משיקות סדרת תחליפי חלב חדשה ● וגם: קרן תל אביב משקיעה כ-5 מיליון שקל במחנה קיץ נטול מסכים לכ-800 בני נוער ● אירועים ומינויים

אנתרופיק / צילום: Shutterstock

דיווח: אנתרופיק במגעים לרכישת דקארט הישראלית ב־6 מיליארד דולר

לפי בלומברג, מפתחת קלוד מנהלת מגעים לרכישת חברת ה־AI שהקימו יוצאי 8200 ● אם תושלם, תהיה זו רכישת ענק חריגה עבור אנתרופיק ואחד האקזיטים הגדולים בהייטק הישראלי ● השבוע דווח בכלכליסט כי דקארט "על הכוונת של מאסק", אך הוא הכחיש: "פייק ניוז"

צבא החות'ים בצנעא / צילום: ap, Osamah Abdulrahman

המעצמה האזורית ששוקלת לפלוש קרקעית לתימן

כותרות העיתונים בעולם: ה-CIA מטיל ספק במידע המודיעיני הישראלי על ניסיון ההתנקשות בטראמפ, החות'ים מסכנים הכול בשביל איראן ומסתכנים במלחמה קרקעית עם סעודיה, והאיראנים למדו מאוקראינה איך להפיל מטוסי קרב באמצעות נחיל רחפנים • גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

אורן נהרי / צילום: תמר מצפי

העיתונאי אורן נהרי הלך לעולמו בגיל 70

נהרי, העיתונאי ומגיש חדשות החוץ הוותיק, מהקולות המזוהים ביותר עם השידור הציבורי בישראל, הלך לעולמו • רק לפני חמישה ימים נפרד מהמיקרופון בשל מחלת ה-ALS ואמר למאזיניו: "המחלה מתקדמת במהירות" • בשידורו האחרון הותיר מסר: "המשיכו להסתכל, להקשיב, לשאול שאלות ולא לקחת דברים כמובנים מאליהם"

ניקש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו / צילום: מולי גולדברג

150% בחצי שנה: מנכ"ל פאלו אלטו קנה מניות בשפל. זה השתלם לו בענק

רכישת המניות בשפל העמידה למנכ"ל ניקש ארורה רווח נקי של כ-16 מיליון דולר תוך חצי שנה • עם הכנסות של מעל 3 מיליארד דולר, כניסה למדדי ת"א 35 ות"א 125 ושווי המתקרב שטריליון שקל - חברת הסייבר ממשיכה לשבור שיאים

אפליקציית וואטסאפ / צילום: Shutterstock

כתבתם צוואה? שימו לב שהתייחסתם לסעיף הזה

הנה נושא שבטח לא חשבתם עליו כשערכתם צוואה: מי יקבל לידיו את הטלפון הנייד שלכם - בו שמורות כל התכתבויות הוואטסאפ, הסרטונים והתמונות שצילמתם, המיילים ועוד ● אז למה בעצם חשוב לכלול בצוואה הוראה באשר לשימוש בתכני הטלפון ע"י היורשים?

סניף של רשת אייס / צילום: יח''צ

אקזיט חמוץ מתוק: קרן קדמה הרוויחה פי 3 על השקעתה ברשת אייס, למרות צניחת המניה

לאחר ירידה של 70% במניה מאז ההנפקה: קרן ההשקעות קדמה מוכרת לרונן גנון את השליטה בחברת מולטי ריטיייל, המחזיקה ברשתות אייס, אוטו דיפו וביתילי, לפי שווי של 240 מיליון שקל – פרמיה של 60% על מחיר השוק ● הרוכש, מבעלי רשת המוצרים זול סטוק, עשוי לפעול בעתיד למיזוג בין הרשתות

בנק ירושלים / צילום: איל יצהר

"אין ממצאים למעילה": מניית בנק ירושלים נופלת על רקע שמועות ברשתות החברתיות

מבנק ירושלים נמסר כי "לא נמצא כל ממצא המעיד על פעולות חריגות כלשהן בכספי הבנק או בנכסיו" ● המניה נסחרת בתנודתיות גדולה על רקע שמועות ביחס לפרשה שחל עליה צו איסור פרסום

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

המסחר באירופה מעורב, החוזים בוול סטריט ירוקים; מחירי הנפט לוחצים כלפי מטה

המדדים המובילים באירופה נסחרים בירוק בהובלת הבורסה בגרמניה; הבורסה באנגליה מעיבה על המסחר ● בורסת סיאול קפצה במעל 3% ● המסחר בחוזים העתידיים על וול סטריט מתנהל במגמה חיובית ויציבה ● סיטי מעלה תחזיות ל-S&P 500 ● מחירי הנפט נחלשים בכ-1.7% וקוטעים את רצף העליות ● טוב מדי מכדי להימשך? למה בוול סטריט חוששים משיא הרווחים ב-S&P 500?

אילוסטרציה: Shutterstock

בנקי ההשקעות מעלים תחזיות. אם הם צודקים, S&P 500 יעשה היסטוריה

אחד אחרי השני בנקי ההשקעות הגדולים החלו להעלות את התחזיות שלהם למדד S&P 500 ● אם הציפיות יתממשו, המדד יסיים את השנה עם תשואה דו־ספרתית בפעם הרביעית ברציפות

פעילי חיזבאללה / צילום: ap, Hussein Malla

לא רק טילים: נקודת התורפה של חיזבאללה שישראל זיהתה

כותרות העיתונים בעולם: המלחמה בחיזבאללה נכנסת עמוק לזירה הכלכלית, כשישראל מנסה לפגוע במקורות הכסף האחרונים שמאפשרים לארגון לפעול, ארה"ב מגלה שגם עליונות צבאית מוחלטת אינה מבטיחה הכרעה, וההכרה של קולומביה בריבונות ישראל בגולן מעלה את השאלה האם זו תחילתה של מגמה ● גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל 

חיילים בעזה / צילום: ap, Leo Correa

פרטים חדשים: 50 מחבלים זוהו ב-3:00 בלילה, צה"ל סירב לתקוף

ארה"ב במתקפה חריגה: טרוריסטים ישראלים, אין לזה הצדקה ● הישגי חמאס - ואזהרת מערכת הביטחון: "צריך תפנית מדינית שתוביל לשינוי מבצעי" ● דיווח: ישראל ולבנון הסכימו על המדינות שישתתפו במנגנון הפיקוח ● בכיר בממשל טראמפ נגד דברי כ"ץ: "ישראל הבהירה באופן חד-משמעי כי אין לה שאיפות טריטוריאליות בלבנון" ● עדכונים שוטפים

הקלטה / צילום: Shutterstock

הצד הפחות מוכר של חוק ההקלטות: חשיפה לקנסות ענק על הפרת הפרטיות

חוק חדש יחייב עסקים מסוימים להקליט שיחות מכירה ולשמור אותן עד שנתיים, במטרה להילחם בהונאות ובניצול צרכנים ● אולם המתנגדים למהלך מזהירים מפני נטל כלכלי כבד שיגולגל לצרכן, חשיפת עסקים לקנסות של הרשות להגנת הפרטיות וגל תביעות אזרחיות

טיסות של חברות התעופה השונות על הצג בנתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

רשות שדות התעופה: "צפויים עיכובים בנתב"ג בגלל עומס תעבורתי ביוון"

לפי ההודעה, רשויות התעופה היווניות מגבילות את מספר הטיסות המורשות לעבור במרחב האווירי של יוון בדרך לאירופה ● צפויים עיכובים בחלק מהטיסות הממריאות מנתב"ג

איור: גיל ג'יבלי

הפרדוקס של אפל: משקיעה הכי פחות ב־AI, ומזנקת לשווי שיא

למרות השקעות נמוכות בבינה מלאכותית והימנעות מפיטורים, אפל נגעה בשיא של 5 טריליון דולר, לפני שאיבדה שוב את הבכורה לאנבידיה ● מדוע הגישה השמרנית משתלמת למשקיעים, והאם החברה תצליח להתגבר על הרוויה בשוק הסמארטפונים עם חידושים נוספים? ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט 

אבי לוי, מנכ''ל קבוצת דיסקונט / צילום: רמי זרנגר

הרווח הנקי של דיסקונט זינק ל-1.2 מיליארד שקל - אך הבנק יחלק פחות דיבידנד מהמתחרים

מדובר בצמיחה של 8% לעומת הרבעון המקביל, כאשר אם מנטרלים את המס המיוחד שהטיל האוצר על הבנקים, היה הרווח הנקי מטפס ב-4% ל-1.3 מיליארד שקל ● דירקטוריון הבנק החליט על חלוקת דיבידנד בשיעור של 40% מרווחי הרבעון השני

הפרסומות לחופשות שהוצעו ליועצי המשכנתאות

המחירון נחשף: כך מתמרצים הגופים החוץ־בנקאיים את יועצי המשכנתאות

טיסות יוקרה לניו יורק ולאס וגאס, תשלום ישיר של עשרות אלפי שקלים ותחרות אגרסיבית על כל לווה: גופי המימון החוץ־בנקאיים מפתים את יועצי המשכנתאות בתמריצים נדיבים ● התוצאה: הלקוחות נדחקים להלוואות יקרות, לפעמים בריבית כפולה ● בענף מודים: "זה יוצר ניגוד עניינים"