גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

אפריקה: לבטל דרישת רשות המסים למס בהיקף 245 מיליון שקל

לטענת אפריקה ישראל והחברה שצפויה לרכוש אותה, "משמעות המס היא גדיעת הבראת החברה עוד לפני שזו החלה. אין לאפריקה מקורות לשלם חוב שכזה"

מוטי בן משה (מימין) ולב לבייב / צילומים:  תמר מצפי
מוטי בן משה (מימין) ולב לבייב / צילומים: תמר מצפי

"לבטל את דרישת רשות המסים למס בהיקף 245 מיליון שקל מאפריקה ישראל" - כך מבקשות מבית המשפט המחוזי בתל-אביב החברות אפריקה ישראל ואקסטרה פיתוח וייזום, הרוכשת את אפריקה במסגרת הסדר נושים שגובש בימים האחרונים.

במסגרת בקשה שהגישו החברות הבוקר (ה') לנשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט איתן אורנשטיין, הדן בתיק הבראת אפריקה ישראל שנקלעה להליכי פירוק, טוענות החברות כי הצו שהוציאה רשות המסים לאפריקה ישראל לפני כשבוע וחצי, ובו דרישה לסכום מס-עתק בגין חוב של החברה מ-2010, הוא "צו מופרך, שמבקש להתכחש לסיכום מפורש שהושג עם רשות המסים (שיצא כרולינג מס), לגבי הסדר החוב מ-2010, שלפיו ביצוע הוראות אותו הסדר לא יביא לחיוב החברה במס כלשהו".

עוד נטען כי "חוב בסך של 245.5 מיליון שקל, משמעו גדיעת הבראת החברה עוד לפני שזו החלה. אין לחברה מקורות לשלם חוב שכזה, גם בהינתן ההסדר המוצע. חוב שכזה הופך את ההון העצמי של החברה להון עצמי שלילי באופן מובהק, גם בהינתן ההסדר המוצע".

במקביל לבקשה לבטל את שומות המס, הגישה אפריקה ישראל להשקעות בקשה לאישור הסדר הבראה בחברה, על-פי הצעת חברת אקסטרה, שאליה מצורפות הצעותיהן של אלון רבוע כחול ישראל ודור-אלון אנרגיה בישראל.

עיתוי תמוה

בסוף השבוע שעבר אישרו אספות הנושים ובעלי המניות של אפריקה ברוב מוחץ את הסדר החוב השני של החברה, שיעביר את הבעלות מידיו של לב לבייב לידי איש העסקים מוטי בן-משה, בעל השליטה באקסטרה. אולם, דרישת רשות המסים תוקעת מקלות בגלגלי הסדר החוב.

רגע לפני ההצבעות על אישור ההסדר באסיפות הנושים החליטה הרשות להוציא לאפריקה שומת מס מתוקנת בגין הסדר החוב הקודם שלה מ-2010, שלפיה החברה חייבת בתשלום מס מיידי של 245.5 מיליון שקל. נוסף על כך, בשומה החדשה נקבע כי על אפריקה ישראל להפחית ב-600 מיליון שקל את יתרת ההפסדים הצבורים שלה לצורכי מס, וזאת בגין רווחים שהוכרו ללא הסכמה בהסדר החוב הקודם שהושלם.

ההחלטה החדשה של הרשות עלולה להוות מכת מוות לאפריקה ישראל במצבה הנוכחי ולסתום את הגולל על האפשרות להציל את החברה במסגרת של הסדר חוב.

לטענת אפריקה, השומה המנוגדת להסכמות בינה לבין רשות המסים. "ב-2016 הוציאה הרשות שומה, שלפיה בגין שנת 2010 החברה אינה חייבת בתשלום מס כלשהו. לפי השומה, סכום המס לתשלום בגין שנת 2010 הוא - 0", נכתב בבקשה. "בצו שהתקבל לפני ימים אחרים מבקשת הרשות להפוך על פיה את החלטתה שלה במסגרת השומה, כדי להציג - יש מאין - דרישת תשלום בסך-עתק של 245.5 מיליון שקל".

עוד מציינות אפריקה ואקסטרה כי העיתוי של דרישת רשות המסים תמוהה. "את דרישת התשלום בחרה הרשות לשלוף רק לפני ימים אחדים, מספר שעות לפני שהתקופה להוציאו התיישנה, הכול לאחר שבמשך למעלה משנה אינטנסיבית מאין כמוה גובש הסדר נושים מורכב שנועד להבראת החברה, וכאשר משך כל תהליך גיבוש ההסדר בחרה הרשות להחריש ולא לדווח למי מהמעורבים הרבים אודות דרישתה".

את הרוכשת מייצגים עורכי הדין גיורא ארדינסט רענן קליר ועמית גולדמן. את אפריקה השקעות מייצגים עורכי הדין עופר ינקוביץ ומיכל לדר.

עוד כתבות

צילום: בר לביא

מבחירת אותיות למימון מפלגות: כל מה שצריך לדעת על סגירת הרשימות לכנסת

מה בדיוק מגישים ב"הגשת הרשימות", כיצד מחולקות למפלגות האותיות שעל הפתקים, ואיך הכסף נכנס למשוואה? ● אלה הסוגיות הבוערות לקראת השלמת תמונת ההתמודדות לכנסת ● המשרוקית של גלובס עושה סדר

ינקי קוינט ועו''ד גלית רוזובסקי, בפאנל משותף בהנחיית מאיה לוין / צילום: מיכל מוסלר

ינקי קוינט: "לו אני קבלן בשדה דב, אני מציין ומתעד את כל העיכובים - ומגיש אחר כך תביעה נגד המדינה"

מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל לשעבר, עו"ד ינקי קוינט, דיבר בפאנל בוועידת ישראל לנדל"ן על הסיטואציה המורכבת בשדה דב, ברקע הזיהום שהתגלה, ואמר: "זו בעיה טקטית, שלדעתי לא מטופלת בצורה נכונה" • עו"ד גלית רוזובסקי, ממנהלי הגוש הגדול: "בעינינו זה לא מה שעושים מזה - משהו שאפשר לטפל בו והוא מאוד נקודתי"

אסף בן דב, מנכ''ל טבע נאות היוצא / צילום: איל יצהר

מנכ"ל טבע נאות עוזב תוך פחות משנה - מנהלת הפעילות בארה"ב תחליף אותו

אסף בן דב נכנס לתפקידו בטבע נאות בנובמבר האחרון. כעת תחליף אותו איילת לקס, בתם של הבעלים סטיב וסוזי לקס ● באפריל האחרון מונה מנכ"ל חדש לפעילות החברה בישראל, וחודשיים קודם לכן מונתה סמנכ"לית שיווק

אביב שפירא / צילום: באדיבות XTEND

קבלת פנים חמה לאקסטנד: "יש לנו את הניסיון הכי עשיר ומגוון במבצעים וקרב אמיתי"

מניית חברת הרובוטיקה הישראלית זינקה ביום המסחר הראשון בבורסת ניו יורק ב־25%, לאחר שהגיעה אליה בשווי של 1.5 מיליארד דולר ● אביב שפירא, המנכ"ל: "שואפים להיות האנדרואיד של עולם הרובוטיקה. אנחנו לא מתמקדים ברובוט או ברחפן, אלא בתוכנה ובמערכת ההפעלה"

מגמות, השקעות והזדמנויות: ועידת ישראל לנדל"ן יוצאת לדרך

מקבלי החלטות, יזמים ומשקיעים יפגשו על במה אחת באירוע השנתי של גלובס ובנק לאומי ● הוועידה תעניק מבט עומק לצד העסקי של הענף, ויוצגו בה ניתוחים שגובשו במיוחד עבורה ● וגם: סדנאות מיוחדת על השקעות נדל"ן לצעירים ואיך נכון לבצע בדיקת נאותות

קווין וורש, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: ap, Amber Baesler

ארה"ב חוזרת להעלאות ריבית? ליו"ר הפד חסר נתון אחרון כדי להכריע

לראשונה מזה 3 שנים, על שולחן הפד עומדת שאלה - האם צריך להעלות את הריבית ● ברקע ההחלטה עומדים שורה של נתונים כלכליים, איום מצד טראמפ, והגורם המכריע: מה קרה לאינפלציה באוגוסט

עדכון תוכנה במכונית / צילום: יח''צ

מי מקשיב לכם? 350 אלף מכוניות בישראל משדרות לשרתים מעבר לים

מספר כלי הרכב החכמים ומקושרי הרשת מתוצרת סין שנעים כיום בישראל עשוי להגיע בשנה הבאה לחצי מיליון ● אבל למרות הפוטנציאל לסיכון הביטחון הלאומי, הנובע מהעברת מידע לשרתים בחו"ל, התקנות שפרסם משרד התחבורה נמנעות מלתת הנחיות מחייבות

השקל הפך אדיש להפחתות הריבית / אילוסטרציה: Shutterstock

השקל הפך אדיש להפחתות הריבית: אלה הכוחות ששומרים על עוצמתו מול הדולר

גם שורה של הפחתות ריבית לא החלישו את כוחו של המטבע המקומי ● אילן גילדין, קרני פמילי אופיס: "חשיפה חסרת תקדים של המוסדיים לחו"ל, מגמדת את השפעת פער הריביות מול ארה"ב" ● המרות מט"ח ע"י יצואניות ביטחוניות תורמות ל"עודף היצע משמעותי של דולרים"

עידן שפירא, ראש סקטור בנייה ונדל''ן, בנק לאומי / צילום: מיכל מוסלר

בכיר בלאומי: הפרמטר שכדאי לבחון לפני השקעה בפרויקט נדל"ן

בסדנה מיוחדת בנושא "השקעות לצעירים" בוועידת ישראל לנדל"ן, הציג עידן שפירא, ראש סקטור בנייה ונדל"ן בלאומי, את המדדים שכדאי לבחון לפני השקעה בפרויקט ● לדבריו, כושר הספיגה יכול להעיד על יכולתו להתמודד עם חריגות ועלויות בלתי צפויות ● על שוק הדיור העריך: "אני לא צופה קפיצות מחירים"

פול לנדס, לשעבר ראש צלצל והמט''ל / צילום: ערוץ היוטיוב של Bitcoin Israel ‏

הבכיר שחושף: מה באמת קרה ליחידת צלצל במוסד

לדברי הבכיר לשעבר, פול לנדס, יחידת "צלצל" הפסיקה לפעול כבר ב-2014, אך לא נסגרה אז סופית ● ב-2017 הוא יזם את העברת פעילותה ממשרד ראש הממשלה למשרד הביטחון, שם הוקם המט"ל ● יוסי כהן היה זה שאישר את המהלך, לדבריו, במטרה להפוך את הלוחמה הכלכלית לאפקטיבית וגלויה יותר

נטעלי שם טוב / צילום: מיכל ממן להידרומדיה, ויקימדיה

חדשות 13 הסכימה לפצות את נטע לי שם-טוב בכ-700 אלף שקל. ואז חזרה בה

לאחר סכסוך מתוקשר ופיטורים, נטעלי שם-טוב וחדשות 13 הצליחו להגיע להסכם פשרה ● אך כעת חברת החדשות מבקשת לבטלו בעקבות הודעה שפרסמה מפלגת "עמך ישראל"

אונייה של צים / צילום: Shutterstock

הפג-לויד וקרן פימי הודיעו: נגיש הצעה מעודכנת לרכישת צים

ענקית הספנות וקרן ההשקעות הודיעו כי יגישו עד לסוף החודש הצעה מעודכנת, במטרה "לחזק את העצמאות והביטחון הימיים של ישראל" ● מנכ"ל הפג-לויד: "ההסכם ימנע כל התערבות זרה בשינוע מטענים רגישים של ישראל, ומהווה שיפור משמעותי ביחס למצב הקיים כיום"

צחי ארצי, יובל גביש, שמאי קמה, צחי דידי ואפי שקדי, בפאנל משותף בהנחיית הלית ינאי / צילום: כדיה לוי

צחי דידי: "המדינה היא הגורם מספר 1 במחיר הדירה"; יובל גביש: "פיתוח תשתיות צריך להיות פרויקט לאומי"

האשראי לנדל״ן ממשיך לצמוח, הבנקים נעשים בררניים יותר והאשראי החוץ־בנקאי משמש פתרון משלים ● בוועידת ישראל לנדל"ן שוחחו בכירים בענף על עלויות בנייה ומימון גבוהות, מחסור בעובדים ובירוקרטיה ממושכת ● הבכירים קוראים למדינה להגדיל היצע קרקעות ועובדים, לקצר הליכים ולפתח תשתיות ● שמאי קמה, אשטרום: על המדינה לייצר חלופה יציבה לשוכרים

צחי אבו, מנכ''ל ארי נדל''ן, בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: כדיה לוי

"טעיתי": צחי אבו מתוודה לאחר הניסיון שכשל לרכישת ג'י סיטי

בוועידת ישראל לנדל"ן דיבר אבו, מנכ"ל ארי נדל"ן, על אסטרטגיית ההשקעות של הקבוצה, על העסקאות האחרונות ועל ההזדמנויות שהוא מזהה בשוק ● "כל זמן שמחיר מטרה פועלת, שוק הדיור ימשיך לדשדש"", הוא טוען, ומעריך כי "התחדשות עירונית היא כיום המנוע הכי גדול בענף המגורים"

יודפת אפק ארזי, יו''ר נת''ע / צילום: כדיה לוי

יו״ר נת"ע חשפה: "קנסנו זכיין ב-70 מיליון שקל. נוודא עמידה בלוחות זמנים"

יודפת אפק ארזי דיברה בוועידת ישראל לנדל"ן על המתח בין הרצון לפיתוח בסביבת המטרו לבין הוראות תוכנית המתאר של עיריית ת"א־יפו: "צריך לדאוג שהפרויקט ימצה את הפוטנציאל שלו עד הסוף" • על העיכובים בקו הירוק של הרכבת הקלה, אמרה אפק ארזי: "יש התקדמות משמעותית, אבל לא מספקת. קנסנו את הזכיין"

כביש חוצה ישראל / צילום: עינת לברון

2.1 מיליון שקל: רשות החברות אישרה בונוסים לבכירים בחוצה ישראל

רשות החברות תעניק תגמול של 2.14 מיליון שקל ל־28 בכירים בחוצה ישראל עבור ביצועי 2025 ● במקביל, הרשות מקדמת את מיזוג חוצה ישראל לתוך נתיבי ישראל, תוך העברת פעילותה לחברות התחבורה הממשלתיות

אלונה בר און, מו''ל גלובס בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און מו"ל גלובס: "כשהכל הופך לדעות והעובדות לא משחקות תפקיד, הציבור משלם את המחיר"

"מקווה שנעמוד פה בשנים הבאות ונראה מפה קצת אחרת, כי המדינה זקוקה לזה", אמרה מו"ל גלובס, אלונה בר און בועידת ישראל לנדל"ן ● "הפוליטיקאים היחידים שיתראיינו פה היום הם או בעלי תפקידים מקצועיים או מרשויות מקומיות. זאת על מנת שנצליח לייצר דיון יותר מקצועי"

יעקב אטרקצ'י, בעלים ומנכ''ל אאורה, בוועידת ישראל לנדל''ן / צילום: כדיה לוי

יעקב אטרקצ'י: "אני לא מצליח להבין את הקמצנות והטיפשות של המדינה בתוכניות התחדשות עירונית"

בוועידת ישראל לנדל"ן, אמר יעקב אטרקצ'י, בעלים ומנכ"ל של חברת אאורה, כי רכישות דירות ב-2 עד 3 מיליון שקל מובילות את השוק ● לגבי תוכניות ההתחדשות העירונית אמר כי "חלק גדול מהתוכניות, מאות אלפי דירות, לא יקרו" ● בנוסף אמר כי "גם אם יחזירו את כל הפועלים הפלסטינים - נעבוד רק עם זרים. לא עובדים עם מחבלים"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים ציפתה למיליארדים, ונחלה אכזבה קשה

למרות הציפייה להכנסות של 2 עד 3 מיליארד שקל, נוהל הגילוי מרצון הסתיים עם דיווחים על הון בהיקף 1.89 מיליארד שקל ומס משוער של 152.6 מיליון שקל בלבד ● גם משקיעי הקריפטו, שהיו קהל היעד המרכזי, הגישו בקשות בהיקפים נמוכים מהצפוי

באי הוועידה

האנשים, הרגעים והתמונות מוועידת ישראל לנדל"ן

מאות יזמים, קבלנים, אנשי מימון ורגולטורים השתתפו בוועידת ישראל לנדל"ן של גלובס בשיתוף בנק לאומי, שהתקיימה במלון הילטון ● הוועידה עסקה במגמות, בהשקעות ובהזדמנויות הטמונות בענף, בדגש על יזמות נדל"ן