גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למרות האטת פעילות החומוס בארה"ב: שטראוס צמחה במכירות

הצמיחה מיוחסת בעיקר לפעילות הקפה, אף שברבעון הרביעי נפגעה זו מירידה במכירות במזרח אירופה ומהשפעות מט"ח

גדי לסין, נשיא ומנכ"ל קבוצת שטראוס / צלם: תמר מצפי
גדי לסין, נשיא ומנכ"ל קבוצת שטראוס / צלם: תמר מצפי

יצרנית המזון והמשקאות שטראוס  סיכמה הבוקר (ד') שנת פעילות חיובית ל-2017, שבאה לידי ביטוי בצמיחה של 7% בהכנסותיה, שהגיעו ל-8.5 מיליארד שקל. בשורה התחתונה הציגה שטראוס צמיחה של 24%, לרווח נקי שנתי של 415 מיליון שקל. ברבעון הרביעי של השנה המגמה הייתה דומה, עם עלייה של 6% במכירות לכ-2 מיליארד שקל, וזינוק של 34% ברווח, שהגיע ל-77 מיליון שקל.

את הצמיחה ברווח מייחסת שטראוס בעיקר לעליית הרווח התפעולי ולעלייה בתרומת רווחי פעילות הקפה שלה, לאחר שבמהלך 2017 רכשה את מניות המיעוט בשטראוס קפה (25.1%) תמורת כ-1 מיליארד שקל.

תוצאות שטראוס 3-18

פעילותה של שטראוס, בשליטת משפחת שטראוס, נחלקת לארבעה מגזרים מרכזיים, הכוללים את שטראוס ישראל, שטראוס קפה, פעילות מטבלים וממרחים בינלאומית (בעיקר "סברה" בארה"ב) ופעילות בתחום המים ("תמי 4"). בסך-הכול מעסיקה הקבוצה 15,180 עובדים.

למרות המגמות החיוביות בדוחות, מניית שטראוס הגיבה לתוצאות בירידות, שעמדו בשעות הצהריים על כ-2%-3%, וזאת כשהמניה נמצאת ברמות שיא של כל הזמנים, ומשקפת לחברה שווי של יותר מ-9 מיליארד שקל, אחרי שבשנה האחרונה טיפסה בקרוב ל-30%.

המגמה החיובית ברבעון הרביעי נרשמה לאחר שברבעון האחרון של 2016 סבלה החברה, בניהולו של גדי לסין, מתקלת ייצור בחברת סברה, שבה מחזיקה שטראוס ב-50% לצד תאגיד הענק פפסיקו. זאת בעקבות החלטה על איסוף (Recall) וולנטרי בצפון אמריקה של כמה מוצרי חומוס, שנעשתה בנובמבר 2016.

ההחלטה שחקה את תוצאות הקבוצה אז, והשפעותיה ניכרות גם בסיכום הרבעון האחרון של השנה החולפת ובסיכום 2017. ברמה הרבעונית המכירות של סברה (100%) קפצו ב-26% ל-294 מיליון שקל, אולם היא הציגה הפסד תפעולי של 3 מיליון שקל, אחרי הפסד של 26 מיליון שקל ברבעון המקביל. בסיכום שנתי ירדו הכנסות סברה ב-6.5% ל-1.25 מיליארד שקל, והרווח התפעולי שלה צלל ב-49% ל-60 מיליון שקל. למרות השחיקה בפעילות, סברה היא עדיין חברת המטבלים והממרחים המצוננים הגדולה בארה"ב, עם נתח שוק כספי של כ-24%, שבתחום החומוס עומד על כ-57%.

הפעילות העיקרית של שטראוס, פעילות הקפה, האחראית לכמחצית ממחזור המכירות שלה, סיכמה את 2017 בצמיחה של כ-12% בהכנסות, ל-4.1 מיליארד שקל, והרווח התפעולי ממנה עלה בכ-11%, ל-393 מיליון שקל.

עם זאת, ברבעון הרביעי השיפור בהכנסות מתון יותר, והוא עמד על כ-2.5% ל-1.1 מיליארד שקל, וזאת לצד שחיקה של 6% ברווח התפעולי, ל-79 מיליון שקל, תוך שחיקת שיעורו מהמכירות. בשטראוס מייחסים מגמה זו, בין היתר, לירידה במכירות ברוסיה וברומניה ולהשפעות מט"ח.

בישראל נחשבת שטראוס לחברה השנייה בגודלה בשוק המזון, לאחר תנובה, עם נתח שוק של קרוב ל-12% (מונחי ערך כספי). בסיכום שנתי מציגה שטראוס צמיחה של כ-5.5% במכירות בשוק המקומי ל-3.1 מיליארד שקל, לצד עלייה של 4.5% ברווח התפעולי מפעילות זו, ל-328 מיליון שקל.

התוצאות הטובות של שטראוס בשוק הישראלי נובעות בין היתר מהיתרונות המובהקים שיש לה על המתחרות, הן מבחינת המגוון והן מבחינת הרגולציה. בסך-הכול, תוצאותיה הכספיות של שטראוס יוצאות דופן אל מול המתחרות, שחלקן מתמודדות עם ירידות בנתחי שוק ועם צמיחה צנועה יחסית בשוק המזון.

שכרו השנתי של מנכ"ל שטראוס, גדי לסין, התקרב ל-11 מיליון שקל

דוחות שטראוס שלחו את מנהלי החברה לצמרת שיאני השכר של 2017 בחברות הבורסאיות, ובראשם המנכ"ל גדי לסין, שעלות העסקה מרשימה במיוחד - שהתקרבה אשתקד ל-11 מיליון שקל - שלחה אותו היישר לעשיריית השיאנים הבורסאיים עד כה.

לסין, המכהן כמנכ"ל ונשיא שטראוס החל מחודש יולי 2009 (וטרם לכך כיהן כשנתיים כמנכ"ל שטראוס ישראל), נהנה בתפקידו הנוכחי משכר חודשי ברוטו של כ-153 אלף שקל, ומהטבות נוספות, וכן הוא נהנה בסיכום שנתי ממענק בהיקף של כ-1.7 מיליון שקל, כך שהתשלומים שקיבל ללא תגמול מנייתי הסתכמו ב-4.4 מיליון שקל, שהתווספו לכ-6.5 מיליון שקל שקיבל כתשלום מבוסס מניות.

יו"רית החברה, עופרה שטראוס, נהנתה אשתקד מתגמולים בהיקף של 5 מיליון שקל - שלא כללו תשלומים מבוססי מניות כלל.

שכרה החודשי של שטראוס, ממשפחת בעלת השליטה בחברה, המכהנת בתפקיד מחודש יוני 2001, עומד על 175 אלף שקל ותנאים נלווים, ובסיכום שנתי עלות שכרה הצטברה ל-3.1 מיליון שקל, נוסף על מענק בהיקף של כ-2 מיליון שקל.

היקף תגמולים זה מיקם את שטראוס בין 30 שיאני השכר ל-2017, ומבין הנשים היא ניצבת רק שנייה לאחראית על המו"פ בענקית הגנריקה טבע, האפרון פרידריקסדוטיר, שעלות שכרה התקרב ל-13 מיליון שקל.

בסך-הכול עלות חמשת שיאני השכר בשטראוס הצטברה אשתקד ל-29 מיליון שקל, ומלבד לסין ושטראוס, שלושת הבכירים הנוספים (ששניים מהם כבר עברו תפקיד) נהנו מתגמולים בהיקף של כ-4.5 מיליון שקל כל אחד.

חמשת שיאני השכר של שטראוס

עוד כתבות

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה ברשת שופרסל / צילום: יונתן בלום

דוחות שופרסל: המכירות בחנויות זהות נפלו בחדות

הכנסות רשת המזון הסתכמו ב-3.7 מיליארד שקל ברבעון השלישי, ירידה של 9% בתוך שנה ● הרווח הנקי של שופרסל ירד ברבעון השלישי ב-36% ל-168 מיליון שקל, אך בנטרול מכירת ההחזקה בפייבוקס ברבעון המקביל אשתקד, הרווח הנקי עלה בכ-4.5%

א.ל.מ / צילום: אייל טואג

לא רק בנקים וחברות תעופה: א.ל.מ נכנסת לעולם סוכני ה-AI

רשת מוצרי החשמל משיקה סוכן AI שלומד את העדפות וצרכי הלקוח, משווה דגמים ועונה על שאלות ● מהנדסי ישראל קוראים להאצת פרויקטי תשתיות לאומיים ● סטודיו באובאב יוצא במכירת אמנות פומבית למען נפגעי המלחמה ● וגם: המינויים החדשים של הח"כ ומנהל רשות המסים לשעבר ● אירועים ומינויים

מנכ''ל מקורות, עמית לנג, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

דוחות מקורות: הרווחים קפצו ב-47% בתשעת החודשים הראשונים של 2025

הזינוק ברווחי חברת המים הממשלתית נרשם בעיקר בעקבות עלייה בשיעור התשואה על ההון שמוכר לה, בעקבות העלייה בתשואות על אגרות החוב הממשלתיות ● מתחילת השנה, השקיעה החברה כ-1.3 מיליארד שקל בהקמה וחידוש מפעלי מים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה חיובית בתל אביב; דוראל זינקה ב-17%, אל על ושופרסל נפלו

ת"א 35 הוסיף 0.5% ות"א 90 עלה ב-0.9%  ● אל על נפלה על רקע ההתקדמות להקמת בסיס ווייזאייר בישראל ● דוראל זינקה לאחר הדוחות, ושופרסל נפלה ● אנבידיה עלתה במסחר אתמול, ואלפאבית ירדה, אך עדיין לא רחוקה מרף שווי השוק של 4 טריליון דולר ● וגם: האנליסט שצופה לאורקל אפסייד של 90%

חלום הרכבת הטרנס-אירופית נתקל במציאות / צילום: Shutterstock

אירופה יצאה בתוכנית חלומית שתחבר את היבשת כולה. בפועל אין לה סיכוי

הנציבות האירופית חשפה תוכנית שאפתנית - לחבר את ערי הבירה של היבשת ברכבות מהירות עד 2040 ● אלא שהתשתיות המיושנות דורשות השקעה של כ-400 מיליארד אירו, תקציב שהמדינות עצמן לא יכולות לעמוד בו ● ונדמה שבמצב שבו הטיסות קצרות וזולות יהיה קשה לשכנע באלטרנטיבה

בועז ביסמוט, יו''ר ועדת חוץ וביטחון / צילום: ראובן קסטרו- פול וואלה

ביסמוט חשף את הטיוטה לחוק הפטור מגיוס: "יוצאים לדרך"

במסגרת השינויים בהצעה - תבוטל הדרישה למכסה של לוחמים קרביים, ושירות אזרחי-ביטחוני יוכר כחלק מהמכסה ● בנט תקף: "החוק הכי אנטי-ציוני בתולדות המדינה, לא ניתן לזה לעבור" ● גם איזנקוט ביקר בחריפות: "הממשלה בוחרת בהחלשת הצבא. ההצעה - תעודת עניות לפוליטיקה הישראלית"

מגדל ביונד של תדהר ויוניון / הדמיה: סטודיו 84

למרות שחתם על חוזה שכירות: משרד עוה"ד פישר לא יעבור למגדל ביונד

משרד עורכי הדין פישר-בכר-חן החליט לוותר על המעבר ולהישאר במגדל עזריאלי טאון ● רמ"י והרצליה חתמו על הסכם גג, במסגרתו יושקעו בעיר יותר מ-5.5 מיליארד שקל ● רק עם 60% הסכמה: זו רפורמת ההתחדשות העירונית שמקודמת בחוק ההסדרים ● וגם: שתי תוכניות לשכונות ענק עשו צעדים משמעותיים ● חדשות השבוע בנדל"ן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

חברת בנייה חדשה בדרך לבורסה: עומר הנדסה תנסה לגייס לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל

חברת הבנייה צפויה להצטרף בקרוב לבורסה עם השלמת ההנפקה, שתכלול הנפקת מכר בהיקף של 120 מיליון שקל ● בין הפרויקטים שהוקמו על ידיה: מגדלי בסר ברמת גן, מגדל ART בבני ברק וקניון רמות בירושלים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

הבנקים הגדולים בארה"ב מעריכים: מה יקרה ל-S&P 500 בשנה הבאה?

בנקי השקעות בארה"ב ובעולם מפרסמים את תחזיותיהם העדכניות למדד הדגל האמריקאי - ורבות מהן חיוביות באופן ניכר ● בג'יי. פי. מורגן מאמינים כי ייתכן שה-S&P 500 יחצה את רף 8,000 הנקודות - מה שישקף עבורו אפסייד של מעל 17% ● מנגד, בבנק אוף אמריקה צופים "תשואות צנועות" ומזהירים מפני "כיס אוויר" בתחום ה-AI

חיילי מילואים בחוף עזה / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

רגע לפני מועד התשלום, מאות קצינים עלולים לאבד מענק של אלפי שקלים

כחלק ממתווה הסיוע למשרתי המילואים, הממשלה הבטיחה לפני כחצי שנה מענקים מיוחדים למפקדים לוחמים עבור שירותם במלחמה ● המענקים, בגובה של עד 20 אלף שקל אמורים לעבור ללוחמים ב-1 בדצמבר, אולם כעת מתברר שעשרות עד מאות מפקדים נשמטו מהרשימה למרות זכאותם ● היום יתכנסו נציגי משרד האוצר ומערכת הביטחון בניסיון לפתור את הסוגייה

פרופיל בעלי העסקים בישראל מתבהר / צילום: Shutterstock

שנה לרפורמה שמקילה על עוסקים זעירים: 80% טרם ניצלו את ההטבות

לפי נתוני רשות המסים רוב העסקים הזעירים הם בבעלות צעירים בני 35 ומטה, המרוויחים פחות מ־6,000 שקל בחודש ● עד כה נרשמו קצת יותר מ־100 אלף מהזכאים, רבים מהם מתחת לסף המס ● המהלך הביא לעלייה במספר המדווחים בזכות ההקלות והנגישות שהרפורמה מאפשרת

זום גלובלי / צילום: Reuters

אסון בהונג קונג, מהפכה צבאית באפריקה ועוד חדשות מהעולם

הונג קונג מתמודדת עם השריפה הגדולה ביותר בעשרות שנים ● גינאה־ביסאו תחת עוצר בעקבות מהפכה צבאית ● ובאיטליה - חוק חדש מגדיר רצח נשים כעבירה נפרדת • זום גלובלי, מדור חדש

אנה זק ואילנית בקמפיין דיסקונט / צילום: צילום מסך

יד ביד עם הארנק הירוק, הפרסומת של דיסקונט מתברגת במקום הראשון בזכירות

הפרסומת של ביטוח 9 מתברגת במקום הראשון באהדה זה השבוע השלישי, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● אחרי כוכבה, רמזי ואחרים, גם ניסים מ"קופה ראשית" מקבל קמפיין - עם חברת הביטוח מגדל

מכוניות ליצוא בנמל בסין / צילום: Shutterstock

המאבק סביב הריכוזיות עולה מדרגה: יבואני רכב זומנו לשימוע במשרד התחבורה

משרד התחבורה שוקל שלא לחדש רישיונות ליבואנים גדולים בעקבות המלצות רשות התחרות; ממשלת סין עשויה להתערב ● אחרי שנתיים של חרם טורקי, הקורולה ההייברידית עושה קאמבק לישראל ביבוא חדש הפעם מיפן ● וגם: מרצדס מציגה דגם חשמלי חדש ו־BYD מוסיפה לשוק גרסת פלאג־אין מוזלת ● השבוע בענף הרכב

עוצר הוטל על מעון הנשיא / צילום: ap, Mark Schiefelbein

שני אנשי המשמר הלאומי נורו מחוץ לבית הלבן, עוצר הוטל על מעון הנשיא

יריות בוושינגטון: חשוד אחד נעצר אחרי שפתח באש לעבר אנשי המשמר הלאומי • שני הנפגעים הובהלו לבתי חולים, אחד מהם במצב קריטי • היורה הוא אזרח אפגניסטן בן 29, שנכנס לארה"ב ב-2021, ולפי דיווח ב-CNN לא משתף פעולה בחקירה • הנשיא טראמפ נמצא בביתו שבפלורידה ושיתף ברשת החברתית שלו: "החיה שירתה באנשי המשמר הלאומי - תשלם על זה מחיר כבד"

ניצול קשישים / צילום: Shutterstock

כשהמטפלת הופכת ליורשת: שני פסקי דין חדשים חושפים טפח מתופעת ניצול הקשישים

בשני פסקי דין שפורסמו לאחרונה פסל ביהמ"ש צוואות בהן עותרים טענו כי מדובר היה בניצול של קשיש ● מומחים מסבירים איך להתגונן ומהן נורות האזהרה

פינוי בינוי בתל אביב / צילום: שי אשכנזי

לשכת עוה"ד מזהירה מפני הקשחת תנאי ערבות חוק המכר בהתחדשות עירונית

לשכת עורכי הדין פנתה לבנק ישראל בטענה כי הערבויות שניתנות לדיירים בפרויקטי התחדשות עירונית הלכו והורחבו מעבר לחוק בשנים האחרונות, מכבידות על היזמים ומסכנות פרויקטים ● וגם: איך ההגנות הללו עלולות לפגוע גם בדיירים עצמם?

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המספרים נחשפים: 120 אלף ישראלים עושים בכל שנה את הטעות הגדולה ביותר בפנסיה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● נתונים שהגיעו לידי גלובס חושפים כי התופעה של משיכת כספים מקרנות הפנסיה מוקדם מדי, הולכת וצוברת תאוצה, הגם שבכך מאבדים החוסכים זכויות ומשלמים קנס גדול ● בכיר בלשכת סוכני הביטוח: "עם ישראל מפרק לעצמו את הפנסיה תחת שידול ורמייה"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

מה שחק את הרווח של רמי לוי, ואלטשולר ממשיך לאבד לקוחות

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● התחזקות השקל וירידה בתיק ני"ע פגעו ברווח של רמי לוי ● אלטשולר שחם איבד 150 אלף לקוחות מתחילת השנה

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מאחורי הנתונים על ירידת מחירי הדיור יש עיר אחת שהמחירים בה רק עולים

מדד מחירי הדיור מבשר כבר שבעה חודשים רצוף על ירידות שלא נראו זמן רב בשוק המקומי ● אבל כשצוללים לנתונים מגלים שהירידות מתמקדות במרכז, בעוד שבירושלים ובפריפריה המחירים ממשיכים לעלות ● מה הסיבות לתופעה ואיך תשפיע הורדת הריבית של בנק ישראל על השוק?