גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי עשור של יובש: האם ההשקעות חוזרות למכשור הרפואי?

חברת הדירוג מודי'ס מעריכה כי תחום המכשור הרפואי יצמח ב-4%-5% בשנה וחצי הבאות, אבל בתעשייה המקומית עדיין חשדנים ■ רות אלון ואורה דר, שתיים מעורכות כנס הביומד השנתי, מזהירות שהשוק הישראלי עלול לאבד את היתרון שלו בתחום עד שיגיע הכסף

רות אלון / צילום: תמר מצפי
רות אלון / צילום: תמר מצפי

במשך כמעט עשור סבלו חברות בתחום המכשור הרפואי ממחסור במימון. האם העידן הזה עומד להסתיים? דוח שפרסמה החודש חברת הדירוג מודי'ס מאותת על תחילתו של שינוי לטובה: החברה שינתה את התחזית לחברות המכשור הרפואי הבינלאומיות הגדולות (מדטרוניק, ג'ונסון אנד ג'ונסון, בוסטון סיינטיפיק) מ"יציבה" ל"חיובית". "אנחנו מעריכים שהתחום ירשום צמיחה של 4%-5% ב-12-18 החודשים הקרובים. הצמיחה תהיה חייבת להגיע מחדשנות במוצרים, בעוד שמוצרים ותיקים ממשיכים לסבול מלחץ מחירים", נכתב בדוח.

התחזית אמנם ניתנה לחברות הגדולות, אולם היא רלוונטית גם לחברות הסטארט-אפ הישראליות. במודי'ס מעריכים שהחברות ירצו כעת להצטייד במוצרים חדשניים, אחרי כמה שנים שבהן עשו זאת בקצב איטי יחסית והעדיפו להתמזג זו עם זו ולחכות על הקווים כדי לראות כיצד יתפתחו יחסי הכוחות בין החברות לבין עצמן, בינן לבין בתי החולים ובינן לחברות הביטוח. "החברות נהנות כעת מהסינרגיות שנבעו מגל המיזוגים שעברו בשנים הקודמות, ופנויות יותר להתרחב באופן נקודתי", אומרים במודי'ס.

בשוק הביומד הישראלי מקבלים את הניתוח הזה בברכה אם כי עדיין במעט חשדנות. לקראת כנס MIXiii-Biomed השנתי שיתקיים בחודש מאי, דיברנו עם שתיים מהמובילות שלו: רות אלון, שפרשה לאחרונה מתפקידה כשותפה לתחום הביומד בקרן הון הסיכון פיטנגו ועובדת כיום על מיזם חדש שאת פרטיו היא עוד לא חושפת; ואורה דר, שפרשה לאחרונה מתפקידה כראש תחום הביומד ברשות החדשנות. לצדן עורך את הכנס ד"ר ניסים דרוויש, שותף מנהל בקרן אורבימד ישראל.

המספרים של חברות הניומד

"אין ספק שהמטוטלת צריכה לזוז חזרה לכיוון המכשור הרפואי, אחרי כמעט עשור שבו התחום עובר הרעבה מימונית קשה", אומרת אלון. "המצב הזה היה קשה לכל תעשיית הביומד בארץ, כי זה התחום שאנחנו מתמחים בו. אני לא יודעת אם הדוח של מודי'ס מציג את הסימנים שחיכינו להם, אולם אין ספק שמצוקת המימון של התחום לא יכולה להימשך לעולם ועד. בשלב כלשהו יגיע השינוי לטובה, אם כי הוא כנראה יגיע לישראל בעיכוב מסוים".

הסינים כבר לא משקיעים כמו פעם

לדברי אלון, השאלה הגדולה היא אם התחום המורעב יוכל להחזיק מעמד עד שהמצב ישתפר. "האם כאשר ייכנס הכסף לשוק המכשור הרפואי, עדיין יהיה לישראל יתרון בתחום הזה? אי-זמינות ההשקעות משמעותה שיזמים מפסיקים לפתח מוצרים פורצי דרך ומורכבים, ואלה המוצרים שבעבר קהילת המכשור הרפואי העולמית ידעה לחפש בישראל. האם הם יפסיקו לבוא? האם הם יפסיקו לחפש כאן?".

אפשר אולי להתנחם בכך שהבעיה אינה נחלת ישראל בלבד. "בעבר פיתוח של מוצר רפואי נחשב פיתוח שדורש פחות זמן וכסף מאשר פיתוח תרופה, ואילו היום למוצרים המשמעותיים באמת דרושים לא פחות זמן ולא פחות כסף, ונוסף על הסיכון שיש גם בתרופות יש גם סיכון שיווקי, שיש לצלוח אותו לרוב לפני שאפשר להגיע לאקזיט", אומרת אלון.

לדבריה, מי שהחזיק את התעשייה הזאת בשנים שחלפו היו המשקיעים הסינים, "אבל היום קשה להם יותר להוציא כסף מסין. הם גם הבינו שהחברות בישראל לרוב רחוקות מהשוק, יותר מכפי שהם העריכו. הישראלים מקימים חברה סביב מוצר בשלב מוקדם. כמו כן, בעוד שישראלים מוכנים להיכשל לפעמים, אם בממוצע ההצלחות הן יותר גדולות, הרי שהסינים מאוד מאוד לא אוהבים להיכשל. זה לא מקובל בתרבות שלהם. לכן אחרי כמה כישלונות שנרשמו, לצד כמה הצלחות, הכסף היום זורם פחות בקלות. אנחנו מעריכים שהם יוציאו מפה את מה שנראה להם מעניין וימשיכו הלאה".

למרות הדאגה, נרשם השנה אקזיט מרשים מאוד בתחום המכשור הרפואי - המכירה של חברת וולטק לאדוורדס האמריקאית, בעסקה של עד 990 מיליון דולר. "וולטק שייכת לתחום המסתמים, שבו למרות הכול היה טרנד של רכישת חברות צעירות, לפני מכירות. ישראל התבססה כחלוצה בתחום הזה והצליחה יפה מאוד", אומרת אלון.

"הקרנות הישראליות ברובן לא היו מעורבות בהצלחה הזאת, למעט קרן פרגרין שהייתה זכיינית החממה שהחברה בגרה בה. לארי בסט, לשעבר בכיר בבוסטון סיינטיפיק, השקיע בחברה והכיר אותה למשקיעים אמריקאים נוספים, ובהם קרן NGT, OXO ו-IFA. הגורמים שהיו מעורבים בחברה ידעו מה הם עושים והכירו את השוק הבינלאומי, ולכן החברה נוהלה היטב מנקודת המבט האסטרטגית".

דר: "המטוטלת תחזור אל תחום המכשור הרפואי או כבר חוזרת. קרנות הון הסיכון הישראליות מבינות את זה. אני מאמינה שהן יתמכו במספיק חברות טובות כדי שתמשיך להיות כאן תעשיית מכשור רפואי. אני עדיין רואה כאן מוצרים מאוד מעניינים".

אלון: "הקרנות משקיעות בשלבים מאוחרים. זו טענה צודקת מבחינת החברות אך לא הוגנת כלפי הקרנות, משום שהקרן חייבת להגיע למימוש זמן מסוים מתחילת פעילותה. אם האקזיט מתרחק, הקרן חייבת להשקיע מאוחר מדי. נהיה חייבים למצוא את המשקיעים של טווח הביניים כדי לוודא שהתחום ישרוד. מהבחינה הזאת, מזל שהחממות השתפרו מאוד ויודעות היום לסייע לחברות ולהביא להן מנהלים טובים".

חברות הזומבי מושכות למטה

בשוק קיימות היום לא מעט "חברות זומבי" שלא הצליחו לגייס הון משמעותי אך ממשיכות להתנהל איכשהו משנה לשנה. האם החברות הללו יעשו קאמבק כשהמטוטלת תחזור? איך קיומן משפיע על התעשייה?

אלון: "כשיש כל כך הרבה יותר חברות, מול מעט הצלחות, זה עושה רושם לא טוב. יותר מדי חברות לא מצליחות, זו תופעה שמושכת את התעשייה למטה".

דר: "אפשר להתמודד עם זה על ידי איחוד חברות, כך שכל אחת תשפר את מצבה. עד היום זה לא מאוד הצליח, אבל המדינה יכולה לתמרץ איחודים כאלה".

לאלון ולדר חשוב לומר שלמרות הכול, תמונת המצב בתחום הביומד בסך הכול טובה ומשתפרת. "התחום מגייס כ-1.2 מיליארד דולר בשנה, כ-20% מההייטק. בשנה טובה בוול סטריט, אפשר אפילו להגדיל את הסכום בכ-50%", אומרת אלון. השנה, למשל, מסתמנת כשנה טובה: מאז מאי האחרון גויסו כ-152 מיליון דולר לשלוש חברות, וחברות נוספות בתור. מיזמים טובים בתחום המכשור הרפואי ובתחום הפארמה תמיד יש. כסף ממשלתי וקרנות ארלי סטייג' - יש. הניהול בחברות הולך ומשתפר. התשתית העוטפת אותן השתפרה מאוד".

דר: "ואם לא בארץ אז אפשר להגיע לתשתיות בחו"ל. בכל מקרה התשתיות הן נגישות".

הבעיה עם תחום בריאות דיגיטלית

ישראל גם התמקמה בעמדה טובה כדי לרכוב על גל הבריאות הדיגיטלית. אלון ודר נלהבות לראות את התחום שצומח, אך מזהירות מפני השקעה בו על חשבון המכשור הרפואי הקלאסי.

דר: "המידע הרב שנאסף יכול לתרום לפיתוח מוצרים חדשים, גם תרופות. נניח בתחום האינסולין, אפשר במקביל להזריק את התרופה, למדוד את התוצאה ולתקן את המינון להזרקה הבאה".

אלון: "אבל לא כל מה שהוא בריאות דיגיטלית יכול להיחשב למכשור רפואי. מכשור רפואי, גם אם יש בו תוכנה, גם אם יש בו מידע, הוא מוצר שצריך להתאים לצינור מסוים בגוף, לגודל מסוים, לרמת סטריליות מסוימת. תחום המכשור הרפואי צריך את התקציב שלו ולא ניתן סתם לגדל את תחום הבריאות הדיגיטלית על חשבונו. יש מוצרי בריאות דיגיטלית שמשפרים את מצב החולים, אבל לא כולם, וצריך להיזהר לאן הולך הכסף הממשלתי ושל הקרנות".

דר: "הבעיה הגדולה של מוצרי הבריאות הדיגיטלית שמכוונים יותר למניעה ולשיפור איכות החיים עבור בריאים ולא לריפוי היא שלא ברור מי ישווק אותם".

אלון: "אין בכלל ספק שצריך לאסוף מידע ולנתח אותו, כי הרופאים עומדים היום מול שפע המידע ואין להם מושג מה לעשות איתו. עם זאת, העובדה שאספת מידע, אין פירושה בהכרח שאפשר לשפר תהליך קליני".

כאשר חברה מציגה אלגוריתם לניתוח דאטה, עד כמה הוא ייחודי ומגן מתחרות על אותה משבצת בדיוק?

אלון: "לא כל חברות ניתוח המידע נולדו שוות. יש הבדלים גדולים באיכות המידע שעל בסיסו נבנה ותוקף האלגוריתם, יש הבדל באיכות האלגוריתמיקאים ויש הבדל בהבנת המצב הקליני שעליו יש לתת מענה. גם כשכל אלה קיימים, לא תמיד יש אפשרות להשיג פטנט על התהליך".

אם יש דאטה איכותי, כל אלגוריתמיקאי סביר יכול להוציא מתוכו תשובות טובות, או רק יחידי סגולה?

דר: "לא. כל אלגוריתמיקאי מעולה יכול. למזלנו יש לנו בארץ מידע ייחודי וגם אלגוריתמיקאים מעולים. למשקיעים מומלץ להסתכל על צוות החברה - יש שכבר הוכיחו היתכנות בתחומים אחרים".

אלון: "כשעושים עיבוד ביג דאטה כמו שצריך, זה גם עולה לא מעט כסף, יחסית. צריך להשקיע בהשגת המידע וביצירת שיתופי פעולה, זה לא פשוט".

ומה הסיכון שהכספים יזרמו לחברות שלאו דווקא עושות זאת כמו שצריך, על חשבון חברות מוצלחות יותר?

אלון: "את אמרת".

דר: "בעקבות רכישת חברות רבות בישראל, מדטרוניק עכשיו הצטרפו גם לחממה. הם היום מתעניינים בבריאות דיגיטלית, בעיבוד תמונה וכמובן במידע הרפואי שיש בישראל. חברות רבות מגיעות לישראל עבור המידע הייחודי שיש כאן".

המידע הרפואי בישראל באמת ייחודי כפי שאומרים?

דר: "98% מהתושבים בארץ הם בעלי תיקים רפואיים דיגיטליים מלאים, ובחו"ל משמעותית פחות. במקרה של כללית, התיקים של הקופה מקושרים עם רוב התיקים של בית החולים. אולם בהדרגה אנחנו מאבדים את הייחוד. ככל שהמדינות האחרות ממחשבות את התיקים הרפואיים שלהן ומאחדות מידע הנמצא אצל גופים רפואיים שונים. עלינו לזוז מהר כדי שלא נאבד את היתרון היחסי. למשל, אם אנחנו רוצים להתחיל לנתח את הנתונים הקליניים יחד עם נתוני ההדמיה, צריך לפתוח את הדלת לחברות לעשות את זה".

ממחלות עיניים ועד ננו-רפואה - הנושאים החמים של כנס הביומד השנתי

כנס MIXiii-Biomed, שיתקיים באמצע מאי בתל-אביב, ייערך, כמו בשנה שעברה, ב-9 מסלולים שמסמנים את התחומים החמים:

■ אופתלמולוגיה (רפואת עיניים) ומחלות מטבוליות (מחלות לב וסוכרת): בעיני עורכי הכנס אלה הם תחומים מתפתחים ומלהיבים ופועלות בהם חברות ישראליות מסקרנות עם מוצרים יחסית בשלים.

■ נוירולוגיה (מוח) ואונקולוגיה (סרטן): אלה התחומים התוססים ביותר בתחום התרופות היום.

■ בריאות דיגיטלית: כפי שנכתב כאן בשבוע שעבר, בעקבות הדוח של PwC וסטארט-אפ ניישן, מדובר באחד התחומים הפעילים בישראל.

■ אבחון וטיפול מותאמים אישית, על בסיס סמנים ביולוגיים (ביומרקרים): המסלול הזה יעסוק בין היתר בנגישות לבדיקות ולטיפולים כאלה (האם יינתנו רק בבית החולים? בבית המרקחת? בבית?) ובהשלכות האתיות של אבחון מוקדם מאוד.

■ ננו-רפואה: זהו תחום חדש בכנס. "אני מאמינה בתחום הזה ובעיקר בשינוי שהוא עשוי להביא לתחום הולכת התרופות", אומרת אורה דר. "מוצרים רבים בתחום זה הם עדיין בשלב המחקר. לתחושתנו, יש פער בין השלב המחקרי לבין שלב הפיתוח, אולי יותר מאשר בתרופות הקלאסיות, ולכן חשוב מאוד לחבר את החוקרים והיזמים של החברות הצעירות בתחום הזה עם התעשייה, ובמיוחד החברות הבינלאומיות העוסקות בתחום".

■ טכנולוגיות חדשות לתכנון ניסויים קליניים, וקשר בין האקדמיה לתעשייה: "ה-FDA (רשות המזון והתרופות האמריקאית) מנסה, תחת ראש הרשות החדש ד"ר סקוט גוטליב, לקצר את הדרך של המוצרים אל השוק באמצעות הפחתת הפיקוח והצעת מגוון מסלולים מקוצרים", אומרת אלון. "ישנה חדשנות רבה בסוגי הניסוי שאפשר להציע לרשות, וגם מסלולים המאפשרים פיקוח כשהמוצר כבר בשוק.

"כך, אנחנו רואים שמוצרים פורצי דרך וחשובים מאוד לעולם הרפואי יכולים להגיע לניסוי קליני פיבוטלי (שיכול להיות הניסוי האחרון לפני שיווק) בתוך שנתיים-שלוש. אולי זה מה שידחוף את המטוטלת שוב לכיוון השקעה במכשור רפואי".

עוד כתבות

לוחמי צה''ל ברצועת עזה, השבוע

דיווח: טנקים ישראלים השלימו את כיתור מזרח רפיח

צה"ל השלים שורת תרגילים בצפון: "דימה לחימה בלבנון" • דיווח: הסיבה לפיצוץ במו"מ לשחרור החטופים - הדרישה של חמאס להפסקת אש של 12 שבועות • הבית הלבן: סיפקנו לישראל אלטרנטיבות לפעולה נגד חמאס • בריטניה וארה"ב לא מוכנות להציב חיילים ברציף ההומניטרי ברצועה - הפתרון: קבלן ישראלי • מטוסי קרב תקפו תשתיות טרור בלבנון • עדכונים בולטים

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון, אמש / צילום: Associated Press, Martin Meissner

יותר מנועה קירל ונטע ברזילי: עדן גולן שוברת שיאי רייטינג עבור תאגיד השידור הציבורי

עדן גולן לא רק הצליחה לתת מופע מרשים - אלא גם לשבור שיאי רייטינג לתאגיד השידור הציבורי ● משדר חצי גמר אירוויזיון אמש רשם לתאגיד השידור הציבורי 25.9 נקודות רייטינג - יותר מהמשדרים של 2023 ו-2018, אז התחרו נטע ברזילי ונועה קירל ● האם התאגיד יצליח לשמר את הצופים החדשים?

רינת אפרימה, מנכ''לית קימברלי קלארק ישראל / צילום: נירי גתמון

אחרי 7 חודשים עם מ"מ: זו המנכ"לית החדשה של קימברלי קלארק ישראל

אפרימה תחליף את דורון רוזנפלד, סמנכ''ל הכספים, שכיהן כמ"מ מנכ"ל קימברלי קלארק ישראל מאז סוף ספטמבר 2023, לאחר שטל רבן הודיע על פרישה

שוק הנדל''ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע / צילום: Shutterstock

הכלכלן הראשי: שוק הנדל"ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע

ברבעון הראשון של השנה נמכרו הכי הרבה דיורת מאז הרבעון השני 2022 ● עם זאת, הנתונים נמוכים בכ-17% מהמוצע חודשי רב שנתי של רכישת דירות, והדרך להתאוששות הענף עוד רחוקה ● וגם, כמה דירות רכשו תושבי חוץ?

הפגנה פרו־פלסטינית בטריניטי קולג' בדבלין, ביום שבת האחרון / צילום: Reuters, Mostafa Darwish

האוניברסיטה היוקרתית באירלנד שנכנעה למפגינים הפרו־פלסטינים

התקשורת בבריטניה דיווחה כי טריניטי קולג', המוסד האקדמי היוקרתי ביותר באירלנד, הודיע שיסיט השקעות מישראל, בתום משא ומתן עם מוחים פרו־פלסטיניים בקמפוס ● המפגינים השתלטו על הכניסה למכללה, המהווה אטרקציה תיירותית, ומנעו כניסה של תיירים ומבקרים לאתר

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

בזכות ה-AI: קמטק מציגה תוצאות שיא בדוחותיה הרבעוניים

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אורמת הציגה גידול מרשים בשורת הרווח וההכנסות ואופטימית גם לגבי ההמשך ● איי סי אל דיווחה על ירידה במחירי האשלג והדשנים אך עקפה את התחזיות המוקדמות ● קמטק הציגה דוח מרשים בעקבות הביקוש לתחום ה-AI ● מניית טאואר קופצת לאחר דוח חזק ● ונובה הפתיעה את האנליסטים עם תחזיות חזקות ● מדור חדש

היישוב עלי ביהודה ושומרון / צילום: מיכאל יעקובסון

לראשונה: בג"ץ חייב את המשטרה לחקור בנייה לא חוקית ביו"ש

בג"ץ קבע כי על משטרת ישראל לפתוח בחקירה פלילית בגין בנייה לא חוקית במאחז היובל, שנמצא ביישוב עלי ● ההכרעה בעתירה, שהוגשה על־ידי תנועת "שלום עכשיו", נדחתה מאז 2018, עקב הצהרת המדינה כי תוקם יחידת אכיפה ייעודית שתחקור חשדות לבנייה לא חוקית - שהקמתה בסוף בוטלה

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך דחף נתניהו את ביידן אל קצה "הקו האדום" שלו

הפעולה הצבאית ברפיח דחפה את ביידן, ששאף להגיע להפסקת אש של 6 שבועות, לעצור משלוח נשק לישראל ● נשיא ארה"ב חטף ביקורת על ההחלטה מצד אנשי מפלגתו ומצד רפובליקנים ● ובמבט לאחור, נראה שביידן רמז על ההחלטה כבר לפני חודש

קמפיין טורנדו

האם הצופים עדיין זוכרים מי הייתה הפרזנטורית הקודמת של טורנדו?

הנוכחות הגבוהה של מותג המזגנים על המסך הופכת את הפרסומת בכיכובה של נעמי לבוב לאהובה ביותר השבוע, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● המפרסם שהשקיע את הסכום הגבוה ביותר, זה השבוע השני, הוא free TV כ–1.4 מיליון שקל

עמית גוטליב / צילום: ענבל מרמרי

"לא צריך להתנצל על זה שאני מרוויח": היו"ר החדש של ארגון הקבלנים בתל אביב בראיון

לתפקיד יו"ר איגוד הקבלנים בתל אביב נכנס עמית גוטליב בתקופה של משבר חמור בענף הבנייה, עם מחסור בכוח אדם וחרם על יבוא מטורקיה ● "אחי ואני באנו לאתר לעשות שפכטל בעצמנו כדי לסיים את הפרויקטים בזמן"

מטוס הריגול הבריטי ''Shadow R1'' / צילום: צילום מאתר חיל האוויר הבריטי

דיווח: מטוסי ריגול בריטיים אספו 1,000 שעות של צילום ברצועת עזה

לפי הפרסום באתר Declassified UK, במהלך גיחות האיסוף של חיל האוויר נאספו עד 1,000 שעות של צילומים מאז חודש דצמבר, ואלו נמשכות גם בימים האחרונים ● בין 132 החטופים שנמצאים בשבי חמאס מאז ה־7 יש שני אזרחים בריטים, והמשימות נובעות גם מהצורך לאתר אותם

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א סוגרת שבוע ירוק: המדדים המובילים זינקו ביותר מ-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.9% ● הבורסה פרסמה את סיכום המסחר השבוע: מדדי הטכנולוגיה הובילו את העליות ● עליות שערים אפיינו גם את מדדי איגרות החוב המקומיות, בדומה לאגרות בארה"ב ● מניות קמטק, טאואר ונובה זינקו היום בעקבות הדוחות

מכונית הסופר–מיני ההיברידית MG3 / צילום: יח''צ

חסכונית וזולה: המכונית שעשויה לטלטל את השוק תגיע בקרוב לישראל

מכונית הסופר־מיני ההיברידית MG3 של קבוצת SAIC הסינית, שנחשבת ההיברידית "המלאה" הזולה באירופה, צפויה להגיע לישראל במחצית השנייה של השנה ● דלק מוטורס השיקה השבוע קרוס־אובר חשמלי חדש של NIO ● וגם: יצרנית הרכב הסינית GAC חוזרת לישראל ● השבוע בענף הרכב

אפליקציית Gett / צילום: סטודיו גט

העסקה נחתמה: פנגו רוכשת את גט תמורת 175 מיליון דולר

סכום הרכישה דומה לשווי שפורסם בגלובס בחודש מרץ האחרון, אז לפי ההערכות התנהל המו"מ לפי שווי של 150-160 מיליון דולר עבור גט ● לפי גורם המקורב לעסקה, שתי החברות ימשיכו לפעול בצורה נפרדת ועצמאית, ולא מתוכננת כל השפעה על מצבת כוח-האדם

זעם בהולנד: אוניברסיטה העבירה שמות של ישראלים למפגינים פרו פלסטינים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: אוניברסיטת אמסטרדם העבירה רשימות של מוסדות מחקר ישראליים למוחים פרו פלסטינים, שר בממשלה הספרדית נגד ישראל וממשלת בריטניה קוראת לאוניברסיטאות להגן על סטודנטים יהודים ● כותרות העיתונים בעולם 

עידו אהרונוביץ / צילום: מסע ישראלי

הסדנה שטייסי הקרב עוברים כדי לעבד את חוויות המלחמה

חיל האוויר וארגון מסע ישראלי מציעים לטייסים סדנה בת יומיים שבה הם רוכשים כלים להתמודדות עם קשיים רגשיים ומנטליים ● "אלה דברים שלא יעלו בתחקיר מבצעי", מסבירים המארגנים ● ישראל מתגייסת

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

רשות החברות דורשת להקפיא את הליך מינוי מנכ"ל נת"ע

דרישה מאחד מחברי ועדת האיתור לפרוש, גרמה למ"מ רשות החברות ינקי קוינט להקפיא את הליך בחית המנכ"ל "מחשש לתקינות ההליך" ● אך לגלובס נודע כי והבה לא השתתף בניקוד המועמדים ● ומי המועמדים המובילים לתפקיד?

אלכס קארפ, מנכ''ל פלנטיר / צילום: ap, Thibault Camus

ענקית ה-AI הייתה אחת מהמניות האהודות בוול סטריט. ואז היא פרסמה דוחות

פלנטיר, אחת החברות הגדולות בתחומי ה־AI, נסקה בשנה האחרונה ביותר מ־175% והפכה לאחת המניות היקרות בוול סטריט ● עד שהגיעו הדוחות שהביאו לצניחה של 15% במניה

דורון טאובמן / צילום: אמנון חורש

זה עורך הדין שייצג את הממשלה בבג"ץ חוק הגיוס

בחודש שעבר אישרה היועמ"שית לממשלה לקבל ייצוג נפרד בבג"ץ חוק הגיוס ● מי שהסכים לקחת את המשימה הוא עו"ד דורון טאובמן, שותף במשרד רם כספי, בעל ניסיון בייצוג בבג"צים המציגים עמדה שמרנית ● בין היתר מייצג טאובמן את הרבנים הראשיים בבג"ץ מתווה הכותל