גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עד המדינה נגד נוחי דנקנר: "משעמם להיות סחי"

"גלובס" חושף כי עדי שלג, עד המדינה בפרשת הרצת מניות IDB, הודה כי השתמש בסמים במשך שנים "שימוש חברתי" ● הפרקליטות: "הטענות לא נשמעו לאורך ההליך המשפטי" ● מקורבי שלג: השימוש בסמים נבע ממצוקה אישית

עדי שלג / צילום: אלון רון
עדי שלג / צילום: אלון רון

כשנה וחצי אחרי שנשלח לשנתיים מאסר בגין הרשעתו בהרצת מניות חברת אי.די.בי אחזקות, ידון מחר (ב') בית המשפט העליון בערעורו של נוחי דנקנר, לשעבר האיש החזק ביותר במשק הישראלי, על הרשעתו ועל העונש שהוטל עליו.

לקראת הדיון הגורלי מבחינתם של דנקנר, ושל שותפו לביצוע העבירות, איתי שטרום, ושתהיה לו השפעה רבה על עולם העסקים בישראל ועל שוק ההון בפרט, אנחנו חושפים היום פרטים נוספים אודות עד המדינה, עדי שלג, שותפם של דנקנר ושטרום לביצוע העבירות שהחליט להעיד נגד השניים כדי למלט את עצמו מאימת הדין.

לפי המידע שנחשוף כאן לראשונה, שלג השתמש באלכוהול ובסמים גם בתקופה שקדמה לעדותו במשפט דנקנר ובמשך שנים ארוכות. לפי המידע שבידינו, הפרקליטות לא בחנה האם השימוש בסמים ובאלכוהול השפיע על עדותו של שלג. ככל הידוע, שלג לא נחקר על כך.

בנוסף, ומהצד השני של המתרס אנחנו חושפים כאן לראשונה עדות שמסר נוחי דנקנר במשטרה במסגרת חקירת פרשת השחיתות ברשות המסים שהסעירה את הארץ לפני כעשור. יצוין כי נציב התלונות על הפרקליטים, השופט המחוזי בדימוס דוד רוזן, כבר בודק מזה זמן את נסיבות גניזתו של תיק עב כרס שעסק בחקירת רשות המסים בגלגולה הראשון. תיק שנגנז על ידי פרקליטת מחוז תל-אביב דאז, רות דוד, החשודה במעורבות בפרשת רונאל פישר. כעת, רוזן קיבל פנייה לבדוק גם את נסיבות גניזת התיק הכולל את עדותו של דנקנר.

"עד מדינה קלאסי"

אבל נתחיל בחשיפת הפרטים הנוספים אודות עד המדינה במשפט דנקנר, עדי שלג. לאחרונה, הפרקליטות שמה לה למטרה, ביתר שאת, לגייס עדי מדינה בכל תיק חשוב. הנאום שנשא פרקליט המדינה, שי ניצן, בנושא בוועידת "גלובס" האחרונה הפך לנאום כמעט מכונן בתחום והוא מצוטט בכל פעם שנושא גיוס עדי מדינה עולה על הפרק. באותו נאום הצהיר ניצן כי חתימת הסכמים עם עדי מדינה נועדה להעביר מסר חד משמעי: "יידע כל מי שעומד לבצע עבירה - לעולם לא תוכלו לסמוך על איש משותפיכם, עוזריכם, או הקרובים לכם ביותר, שלא יסגירו אתכם באחד הימים. לא תוכלו לסמוך - לא על המזכירה האישית המלווה אתכם עשרות שנים, לא על הנהג הצמוד והנאמן, לא על העוזר האישי". ניצן ציין כי הסכמי עדי מדינה נחתמים עם עבריין שחומרת מעשיו פחותה בחומרתה מחומרת מעשיו של החשוד נגדו הוא מעיד.

עדי שלג, עד המדינה בתיק דנקנר, הוא במובנים רבים "עד מדינה קלאסי". מצד אחד, לפי הכרעת בית המשפט המחוזי בתל-אביב, הוא היה שותף מלא של דנקנר ושטרום לביצוע העבירה, הרצת המניות. מצד שני, שלג הוא פחות בכיר בעולם העסקים ושוק ההון משטרום והרבה פחות בכיר מדנקנר - הנאשם המרכזי. במהלך המשפט ובערעור טוענים דנקנר ושטרום כי הם הצליחו להפריך את גרסתו של שלג המפלילה אותם בעיקר בשל עדות שלג על שתי פגישות שקיים עם שטרום, במסגרתן חשף בפניו לכאורה שטרום את התוכנית התרמיתית והנחה אותו כיצד לפעול.

דנקנר ושטרום טוענים כי הם הצליחו להפריך את גרסתו של שלג, באופן פשוט - לטענתם, על-פי איכוני מכשיר הטלפון של שלג, הוא בכלל לא היה היכן שטען שהתקיימו הפגישות עם שטרום שבמהלכן הורה לו שטרום, לגרסתו, לבצע את הרצת המניות, בשעה שטען שהתקיימו. מנגד, בתביעה אזרחית שהגיש שלג נגד שטרום לאחרונה הוא טוען בתצהיר כי בדיקת פוליגרף שביצע הוכיחה כי נפגש עם שטרום שהנחה אותו לבצע פעילות במניית אי.די.בי. בכל מקרה, יש להדגיש כי הכרעת הדין המרשיעה של השופט חאלד כבוב בתיק דנקנר מבוססת על עדויות וראיות רבות נוספות ולא רק על עדות שלג (ראו מסגרת).

במסגרת הפרסום אודות אותו תצהיר של שלג, הופיעה באחד מכלי התקשורת ציטוט מפי "מקורבים לשלג" שאמרו כי זמן רב אחרי העדות והכרעת הדין בתיק אי.די.בי, "עדי עבר תקופה קשה מאוד שהתבטאה במשבר אישי ומשפחתי ובעקבותיו סבל כחודשיים מבעיית התמכרות לסמים". אותם "מקורבים לשלג" הוסיפו ומסרו אז שתוך זמן קצר מאוד פנה עדי מיוזמתו לטיפול פרטי והמשבר והטיפול בהתמכרות הסתיימו תוך שבועות ספורים.

גמילה אחרי חודשיים

מידע שהגיע לידינו לאחרונה מאשש את הטענות שצוטטו מפי מקורבי עדי שלג כי בעיית ההתמכרות שלו לסמים נמשכה כחודשיים וכי הוא פנה לגמילה. עם זאת, מהמידע שבידינו עולה בנוסף כי שלג השתמש בסמים ואלכוהול במשך שנים רבות. זאת, גם בתקופה שקדמה לעדותו במשפט דנקנר. הדברים עולים מדברים שאמר שלג עצמו לאנשים בסביבתו בסוף 2016 ושתיעוד שלהם הגיע לידינו.

כך למשל, במסגרת שיחה שניהל באותה תקופה שוחח שלג עם מכרה על שימוש בקוקאין וסיפר כי "במשך איזה חודשיים שלושה ככה הגזמתי עם איזה שלושה גרם ליום". כאשר שלג נשאל כמה שנים בסך הכול הוא השתמש בקוק הוא השיב כי הוא משתמש בקוק מגילאי העשרים שלו אבל שימוש שאותו הוא הגדיר כ"חברתי".

סיטואציה חברתית

שלג ציין כי השימוש שעשה בקוק היה "בסוף שבוע פעם ב.. בסיטואציה חברתית (ולא בקביעות או באופן ממכר. ח',מ')" שלג הדגיש כי רק בחודשיים/שלושה (שקדמו לדצמבר 2016. ח',מ') הוא "נתן גז" והגיע לשימוש של 3 גרם ליום. מדברי שלג לבן שיח אחר עמו שוחח עולה כי השימוש שלו בסמים או אלכוהול (אף שהוחרף בתקופה שלפני שפנה לדבריו לטיפול), נמשך באופן רציף במשך שנים ארוכות.

שלג, כך מתברר היה מכור גם לאלכוהול או לפחות עשה שימוש רב באלכוהול. בשיחה שניהל באותה עת אמר שלג כי זה נראה לו משעמם להיות "סחי" (כינוי לאדם שאינו משתמש באלכוהול או בסמים). שלג הוסיף ואמר כי זה "מגניב" להיות שיכור.

בדברו על השימוש בסמים אמר שלג כי "אף פעם לא נתתי לעצמי הפסקה". עם זאת חשוב להדגיש כי שלג הוסיף ואמר כי ברגע שהשימוש בסמים התחיל "לנהל אותו" הוא הפסיק את השימוש. שלג אמר כי אחרי שהוא "איבד את הצפון", הוא הפסיק. במועד בו נוהלו השיחות הללו, דצמבר 2016, שלג ציין כי הוא כבר נקי במשך חודש וחצי. ב-5 בדצמבר 2016 שלח בית המשפט המחוזי את נוחי דנקנר לשנתיים מאסר בגין הרשעתו בהרצת מניות. שטרום נשלח לשנת מאסר בגין השותפות שלו במעשים האסורים.

מקורבים לעדי שלג: השימוש בסמים - בעקבות חוויה קשה

מקורבים של עדי שלג מסרו כי "משבר ההתמכרות של עדי שלג החל בעקבות חוויה אישית קשה מאוד שנבעה מהתמודדות עם לקות של בנו. התמודדות זו שברה את עדי במיוחד על רקע משבר אישי נוסף".

המקורבים הוסיפו כי "איתי שטרום יודע מהו הבסיס להתמכרות, ועל כך שהיא מנותקת לחלוטין מההליך המשפטי בעניינו - גם במהות וגם בזמן. התנסויות קודמות כאלה ואחרות בסיטואציות חברתיות (בסמים) אף הן אינן רלוונטיות לא לעדותו ולא להרשעתו של שטרום. בחירתו של שטרום לנצל את המשבר האישי הרגיש לצורך התחמקות מלשאת את הדין על מעשיו הפליליים מצערת ואף מבישה.

"מעבר לכך, הניסיון החוזר והנשנה לפגוע בעדי שלג על רקע מתן עדותו כעד מדינה, באמצעות כותרות והשמצות עיתונאיות, לא משנה את המציאות, ואת התרשמותו הברורה והחד משמעית של השופט כבוב, ובמילותיו: 'בתיק דנן הזדמן לי לתהות על קנקנו של עד המדינה, שעה שזה עמד על דוכן העדים במשך עשרות שעות.. ניתן היה להתרשם מקרוב ובאופן מאוד אינטנסיבי מהעד'.

"וכן: 'שלג, בלשון המעטה, אינו טלית שכולה תכלת. יחד עם זאת, עדותו בבית המשפט הותירה רושם חיובי ומהימן בחלקה העיקרי, עדותו נמסרה באופן ראוי ושוטף משך מספר ימים, כמעט ברצף, מטלה שאינה פשוטה כלל ועיקר. שלג הותיר רושם של אדם עקבי, מתון ושקול. הסבריו וגרסתו מתחילה ועד הסוף לא השתנו ולו במקצת וגרסתו נותרה עקבית וברורה. דבריו לפי מיטב התרשמותי היו כנים, זאת מבלי להמעיט ערך בסתירה שנתגלתה בדבר מועד מיקום או עצם קיומה של הפגישה הראשונה בינו לבין שטרום.

"כפי ששלג לא ביקש לייפות את המציאות התרשמתי כי לא ניסה בעדותו להפליל את הנאשמים ולא ניסה לצייר את שטרום באור שחור. לא התרשמתי מעד שמנסה להפליל שותף לדבר עבירה, הוא פירט במדויק את חלקו של שטרום ובחלקים מסוימים מעדותו ניסה אף לגונן עליו, לא ייחס לו מעשים מעבר למפורט על ידו, לא התייחס אליו 'כאיש הרשע', חזר והדגיש את העובדה ששטרום ניסה לשכנע אותו ב'נאום ציוני' שבניסיון להציל את המשק הישראלי על ידי תמיכה בחברת אי.די.בי".

מקורבי שלג מוסיפים כי "התרשמותו של השופט כבוב משטרום עצמו, הייתה שונה בתכלית, כאשר קבע: 'ניסיונותיו של שטרום להציג בפני בית המשפט תזה הגיונית באשר לרצף האירועים שבנדון וכיצד שורשיה של זו נטועים בכוונה לבניית פוזיציה כלכלית היו לא מספקים בעליל. הרושם שהותיר שטרום על בית המשפט - כבנקאי השקעות סולידי, מחושב, שרגיל לפעול באופן הגיוני על סמך ניתוחים והערכות מבוססות - מחזק את טיעוני התביעה שהתנהגותו ואופן פעילותו בימים הרלוונטיים לכתב האישום היו פועל יוצא של תכנית לא כלכלית בעליל שנועדה לסייע להנפקה דווקא ולא כדי לצבור רווחים. דהיינו, שטרום שם לעצמו למטרה לפעול 'לטובת' ההנפקה ויהי מה. זהו עקב האכילס בתזה שניסה שטרום להציג לבית המשפט, כאשר הטענות שביקש להציג היו כאמור מופרכות ואף מעליבות, עמדתי על כך בהרחבה במסגרת הכרעת הדין במקומות הרלוונטיים.

"ובאשר לדנקנר קבע: 'דווקא דמותו של נאשם כמו דנקנר, איש עסקים מוכר, מוערך ומקצועי שאופיו האישי מעיד על קפדנות ויסודיות חסרת פשרות היא שהקשתה עליי לקבל את הסבריו המיתממים, ואף מנותקים לפרקים'.

"אותה "סתירה גדולה" בעדותו של מר שלג, עליה מטילים הנאשמים כל יהבם בערעור, לא היוותה למעשה סתירה כלל, וכפי שקבע השופט כבוב, כל שהוכח הוא מיקומו של מכשיר הנייד של שטרום ולא שטרום עצמו: "התביעה בסיכומיה לא העלתה את הטיעון שייתכן ששטרום נכח במשרדי החברה כאשר המכשיר הסלולרי לא היה ברשותו, אף שמדובר בראיה בקשר למיקום המכשיר הסלולרי ולא בהכרח למיקומו של שטרום, ולכן אינני מתייחס לאפשרות זאת.

"כפי שנחשף לאחרונה, שלג עצמו העמיד עצמו לבדיקת פוליגרף אודות קיום הפגישה במשרדו של שטרום במועד ובשעה שנקבע בעדותו, ויצא דובר אמת באופן מובהק.

פרטים נוספים מתוך תגובתו של שלג, אשר נוגעים לקטינים או לצנעת הפרט, הושמטו ע"י "גלובס".

עו"ד איריס ניב-סבאג, באת כוחו של איתי שטרום מסרה בתגובה כי: "יש לנו טענות חזקות מאוד כנגד העדות של עדי שלג על סמך ממצא מדעי. ככל שתתבררנה עובדות חדשות נשקול את צעדנו".

מהפרקליטות נמסר בתגובה כי "מדובר בטענות שלא נשמעו לאורך ההליך המשפטי, כולל בערעור. מאחר ומדובר בערב הדיון בבית המשפט העליון, לא נוכל להתייחס לתיק לגופו".

נוחי דנקנר בחר לא להגיב.

*** שיקולי הפרסום

ההחלטה לפרסם את המידע שקיבלנו אודות שלג לא התקבלה כלאחר יד. החלטנו לפרסם רק חלק מהמידע שברשותנו, בשל העובדה שעדותו של שלג היא במוקד המשפט וסוגיית עדי המדינה נמצאת בלב הדיון הציבורי. שלג עצמו חשף את העובדה שהתמכר לסמים. הדברים פורסמו בכפוף לייעוץ משפטי וכן בהתייעצות עם מומחית בתחום האתיקה.

עוד כתבות

מנה ב''לונל'' / צילום: דוד מויאל

כך הפך שיפוד טוסיקים לסמל ההצלחה הקולינרית של פלורנטין

שלוש מסעדות שכדאי להכיר ברביעיית פלורנטין ● "לונל" מביאה לשכונה ביסטרו שף צרפתי-תימני עם פרשנויות יצירתיות למנות מהמטבח של סבתא ● "סיח" מציעה שיפודייה מודרנית שמבוססת על ליקוט, התססות ונתחים לא שגרתיים ● "מפגש שאבי" הוא פופ-אפ של טבחית-נוודת שמגישה אוכל מסורתי ואינטימי בסטייל מקומי

יו''ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד / צילום: דוברות ההסתדרות

פרשת "יד לוחצת יד": ביהמ"ש ידון בבקשת המשטרה להרחיק את ארנון בר דוד מההסתדרות עד מרץ 2026

לפי המשטרה, יו"ר ההסתדרות "רקם מנגנון שוחדי", וחזרתו לתפקיד עלולה לאפשר ביצוע עבירות זהות ושיבוש חקירה ● בר דוד, המורחק מההסתדרות מאז נעצר בנובמבר, מסכים להרחקה נוספת לשבועיים בלבד – ומציע כי אז יחזור לתפקיד, אך לא יעסוק במינוי דירקטורים ובמכרזים, וייפגש עם מעורבים בפרשה רק בנוכחות יועץ משפטי או מבקר ההסתדרות

עץ האשוח בכיכר המעיין בנצרת / צילום: יזיד חמיס

מסעדת שף, יקב משפחתי ועץ אשוח: היישוב בגליל שמציע חוויית כריסמס שלמה

שוק לילה במלון מיתולוגי, מאפייה מטריפה, ארוחה אותנטית בבית אבן עתיק, מסעדת שף וגם יקב ● ביקרנו בשלושה יישובים נוצריים בגליל שיציינו בשבוע הבא את חג המולד ● חגית אברון תופרת יום

השטח שעליו תוקם תחנת הכוח ''קסם'' / צילום: דין שמואל אלמס

תחנת הכוח "קסם" סגרה פיננסית ותקבל תגמול מוגדל מרשת החשמל

ההלוואה מבנק הפועלים עומדת על 1.1 מיליארד אירו ועוד 300 מיליון שקל - ובסך-הכול כ-4.5 מיליארד שקל ● בכך הבטיחה "קסם" את הקמתה ואת "תשלום הזמינות" הגבוה שתקבל מרשת החשמל - זאת מכיוון שמדובר בתחנה קריטית לאספקת חשמל באזור צפון גוש דן

עומרי כספי / צילום: Ilya Melnikov

עולה ליגה: עומרי כספי גייס 100 מיליון דולר לקרן ההון סיכון שלו

משקיע ההון סיכון וכוכב הכדורסל לשעבר גייס 100 מיליון דולר נוספים לקרן ההון סיכון, סוויש קפיטל ● הקרן החדשה תאפשר לסוויש להמשיך ולשמור על החזקותיה גם בשלבי גיוס מאוחרים יותר לחברות ● ויש לו גם מסר מעודד: "המשקיעים שלנו מאוד אופטימיים לגבי ישראל"

טסלה, אקספנג וטויוטה. ''דגמי בסיס'' מוזלים / צילום: יח''צ

הדגמים המוזלים של טסלה והחשמלית החדשה של טויוטה מגיעים לישראל. כמה הם יעלו?

יצרניות הרכב החשמלי החלו להשיק "דגמי בסיס" חדשים ומוזלים שפונים לקהל יעד רחב יותר ● חברת טלקאר החלה לשווק את הטנדר החשמלי החדש של חברת KMG ● "שגריר" מכניסה לישראל מסחריות חשמליות ● ומותג הרכב השלישי במספר בישראל של קבוצת צ'רי הסינית הושק רשמית ● השבוע בענף הרכב

BYD SEALION 05  פלאג–אין / צילום: יח''צ

בפחות מ-170 אלף שקל: הקרוס אובר הזה עושה כמעט 50 ק"מ לליטר דלק

הסינים ממשיכים לשנות את שוק הרכב, והפעם מגיע אלינו BYD SEALION 05: קרוס-אובר משפחתי מרווח ומאובזר היטב, המצויד בהנעת פלאג-אין בוגרת ומעניק טווח משולב חשמל-בנזין של מעל 1,000 ק"מ ● הרכב אינו חף מפגמים, אבל במחיר פתיחה של פחות מ–170 אלף שקל יש לו פוטנציאל להיות להיט מכירות

שי אהרונוביץ, מנהל רשות המסים / צילום: מורג ביטן

כדי להתחמק ממס הרווחים הכלואים: חברות רבות מחפשות תכנון מס יצירתי

רפורמת הרווחים הכלואים מאלצת בעלי חברות רבים לחלק עד סוף השנה 5% דיבידנד על רווח שנצבר או לשלם קנס בגובה 2% ● בשוק יודעים לספר כי בעלי חברות רבים לא נערכו לכך ומחפשים תכנוני מס יצירתיים ● "החוק תפס רבים לא מוכנים, וכולם בלחץ"

קובי אלכסנדר / איור: גיל ג'יבלי

הסבלנות השתלמה: קובי אלכסנדר מממש רווח גדול באי.בי.אי

קובי אלכסנדר מכר אתמול 240 אלף ממניות בית ההשקעות אי.בי.אי, בסכום כולל של 66 מיליון שקל ● מניית בית ההשקעות זינקה ב-450% בתוך חמש שנים ● לאחר המימוש ממשיך להחזיק אלכסנדר ב-15.8% ממניות אי.בי.אי

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

מגמה מעורבת בוול סטריט; מניות הקנאביס קופצות, מניית לולולמון מזנקת

מגמה מעורבת באירופה ● מניות הקנאביס קופצות בעקבות כוונת טראמפ להקל על הרגולציה ● הסקפטיות סביב תחום ה-AI נמשכת: אורקל נפלה במעל 10% בעקבות הדוחות, ברודקום נופלת על אף שפרסמה תוצאות חזקות ● מחיר הנפט עלה לשיא של מעל שבעה שבועות ● הביטקוין נסחר סביב 92 אלף דולר

מנכ''ל אפל טים קוק. לפי דיווח בבלומברג יעזוב ב–2026 / צילום: ap, Richard Shotwell

שמרנות, דשדוש ב-AI ותוכנית ירושה: מאחורי גל העזיבות באפל

שורת מנהלים בכירים עזבה בשנה האחרונה את אפל במה שנראה כמו חילופי דורות בארגון שמשיל את עורו ● ברקע: הניסיונות הכושלים של ענקית הטכנולוגיה להכות את המתחרים ב-AI, תרבות זהירה מדי שמבריחה טאלנטים והיערכות לסוף עידן המנכ"ל טים קוק ● בריחת מוחות או ניקוי אורוות?

עוזי סופר, מנכ''ל אלפא תאו / צילום: אלפא תאו, מיכאל טולוב

חברת הביומד הישראלית שזינקה בוול סטריט בעקבות ניסוי בטיפול בסרטן המוח

הניסוי החדש הקפיץ את מניית אלפא טאו ב-21% מתחילת השבוע ● החברה עומדת להגיש את הטכנולוגיה שלה לאישור שיווק ביפן, אם יתקבל, יהיה זה המוצר המסחרי הראשון של החברה שעדיין אין לה הכנסות

משתתפי המפגש, מימין: יאיר לפידות, מבעלי ילין לפידות, מורן סיטון, מנכ''ל ארבע עונות, גילעד אלטשולר מבעלי אלטשולר שחם, אילן רביב מנכ''ל מיטב ודייב לובצקי, מנכ''ל ומבעלי אי.בי.אי / צילום: יח''צ

"זה לא הזמן להגדיל את רכיב המניות": התחזיות והטיפים של מנהלי בתי ההשקעות הגדולים

יאיר לפידות טוען כי "צריך לראות את השנתיים־שלוש האחרונות כחריגות, ביחס למה שאפשר לצפות מהבורסה לאורך זמן" ● באירוע שיזמה חברת ארבע עונות טען מנכ"ל מיטב אילן רביב כי הוא "נשאר עם המדדים המקומיים, למרות ה'מוב' הפנטסטי שעשו", בעוד גילעד אלטשולר מעדיף בטווח הארוך את נאסד"ק ● וגם: באילו סקטורים המליצו הבכירים להתמקד, והמחלוקת על ההשקעה במדד S&P 500

מפעל של יצרנית הרכב צ'רי בווהו, סין / צילום: Reuters, Xiao Benxiang/VCG

בתעשיות הביטחוניות כבר מודאגים: האם הגיע הזמן לחשוב מחדש על הרכבים הסיניים?

כלי הרכב החכמים תוצרת סין מצוידים במצלמות, חיישנים ומערכות מקושרות לרשת, ומסוגלים לאסוף כמויות עצומות של מידע לאורך זמן ● בעוד שגופי הביטחון בישראל הולכים אחרי ארה"ב ומטילים מגבלות שימוש, כרבע מיליון כלי רכב סיניים כבר נוסעים בכבישי ישראל ● האם אובדן הפרטיות הוא מחיר סביר לנוחות טכנולוגית, או שמא מדובר בסיכון ביטחוני?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שיאים חדשים בוול סטריט; אורקל צללה וגררה את אנבידיה ואלפאבית לירידות

נאסד"ק ירד ב-0.3% ● אורקל נפלה בכ-10% לאחר האכזבה מהדוח הרבעוני ● דיסני תשקיע מיליארד דולר ב-OpenAI ● הפד הוריד את ריבית ארה"ב כצפוי, אך אותת כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב ● מספר המובטלים בארה״ב עלה בשיעור הגבוה ביותר מאז פרוץ הקורונה ● ירידות במטבעות הקריפטו, הביטקוין בכ-90,000 דולר ● נעילה חיובית באירופה

ניר ברקת ובצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת

השר ברקת נגד החלטת השר סמוטריץ' להכפיל את הפטור ממע"מ: "לא נערכה בחינה כלכלית. יפגע בצמיחה"

שר הכלכלה טוען במכתב ששלח הערב לשר האוצר שהכפלת תקרת הפטור ממע"מ על יבוא אישי אינה מבוססת נתונים ועלולה לפגוע בעסקים קטנים ובצמיחה של המשק ● בין החלופות שהוא מונה: הפחתת מע"מ על חשמל ומים או קביעת מע"מ דיפרנציאלי על ירקות ופירות

ח'אן יונס / צילום: ap, Jehad Alshrafi

קצה חוט חדש: ישראל בודקת שטח שבו ייתכן שנקבר החטוף החלל רן גואילי

בישראל חוששים להישאר באפלה לקראת שלב ב' של הפסקת האש ברצועת עזה, אליו חותרת ארה"ב, ומתנים את תחילתו בהשבת החלל החטוף האחרון רן גואילי ● טראמפ מתכנן למנות גנרל אמריקני לפקד על הכוח הבינלאומי בעזה ● לפי מקורות בביירות, השליחה האמריקאית הזהירה כי ישראל תבצע תקיפות גדולות ומשמעותיות נגד חיזבאללה  ● חברת הסייבר פאלו אלטו: חשפנו קמפיין ריגול מתקדם של חמאס ● מגעים חשאיים בבית הנשיא להקמת ועדת חקירה ממלכתית ● עדכונים שוטפים

נשיא סוריה אל־ג'ולאני / צילום: ap, Mosa'ab Elshamy

שנה אחרי המרד של א-שרע: סוריה מתפוררת ובינתיים יש רק מנצחת אחת

מחליפו של אסד קיבל לידיו מדינה מוכת בעיות: 90% מתחת לקו העוני, מיעוטים שמסרבים להתיישר וטרוריסטים שמתבססים ● טורקיה ניצלה את שעת הכושר לבסס את מקומה במדינה באמצעות הזרמת נשק, כסף וגדודי ג'יהאדיסטים ● כעת היא מכוונת בין היתר לקידוחים במים הכלכליים שלה: "לטורקים יש תוכנית לחנוך בסיסים צבאיים במרכז סוריה, ואם יתאפשר - גם לרדת דרומה"

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

האנליסטים לא רואים בועת AI, אבל מסמנים מנצחות ומפסידות בשוק

בכמה בתי השקעות מובילים בוול סטריט כבר לא עוסקים בתהייה האם הראלי בקרב מניות הבינה המלאכותית משקף בועה ● במקום זאת הם מזהירים מהערכת חסר לעתיד התחום, וממפים את החברות שינצחו מההתפתחויות ב־AI ואת אלו שבכוננות ספיגה ● ומה מצב הישראליות?

גל תקיפות בלבנון (ארכיון)

3 שבועות לדדליין לחיזבאללה: גל תקיפות של צה"ל בלבנון

שר החוץ הלבנוני: קיבלנו אזהרות מגורמים ערביים ובין-לאומיים שישראל מתכננת פעולה צבאית נרחבת בלבנון ● ב"עובדה" נחשפו תיעודים של ששת החטופים שנרצחו בשבי ● בישראל חוששים להישאר באפלה לקראת שלב ב' של הפסקת האש ברצועת עזה, אליו חותרת ארה"ב, ומתנים את תחילתו בהשבת החלל החטוף האחרון רן גואילי ● אתמול דווח כי ישראל בודקת שטח שבו ייתכן שנקבר גואילי