גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל קופאס: "יש תחרות מספקת בשוק הביטוח בישראל"

מנכ"ל חברת ביטוח האשראי הקטנה והצעירה קופאס, שכבר מחזיקה בכ-11% מהשוק שבו היא פועלת בארץ, אופטימי לגבי ישראל, ומספר: "בתחילה הופתעתי לראות עד כמה השוק פה ללא שחקנים בינלאומיים, בביטוח ובבנקים"

שוק הביטוח בישראל הוא שוק ישראלי מאוד. פעם היו בישראל שתי קבוצות ביטוח בינלאומיות, מהגדולות בעולם, שפעלו פה: AIG, בחברה שנושאת את שמה, וג'נרלי, ששלטה במגדל.

בסוף 2012 ג'נרלי יצאה מפה, ובכל זאת, כיום עדיין יש שתי חברות בינלאומיות שפועלות פה ישירות ובשמן, ושולטות בפעילותן בארץ, האחת מוכרת לכולם, והשנייה היא קופאס (Coface), חברת ביטוחי האשראי מהגדולות ביותר בעולם, שנכנסה לפה לפני שנים אחדות, וכבר מחזיקה בנתח שוק דו-ספרתי. מי שמנהל אותה מאז הקמתה הוא כרמינה מנדולה, שבריאיון ל"גלובס" מסמן שהוא עדיין רחוק מלמצות את מה שהוא רוצה עבורה.

פעילותה של קופאס העולמית בארץ החלה בתחילת 2015, והיא הצטרפה כשחקנית שלישית לשוק ביטוחי האשראי לטווח קצר בישראל, נוסף על בססח וכלל ביטוח אשראי. הקבוצה העולמית פתחה באותו זמן פעילויות גם בקולומביה ובמרוקו. "קודם לישראל עבדתי כמנהל הכספים באזור אפריקה, המזרח התיכון ואגן הים התיכון בקופאס, מהמטה במילאן", אומר מנדולה בראיון ל"גלובס", ומוסיף: "קופאס היא חברה בינלאומית שמחולקת לכמה אזורים.

"אחד הפרויקטים שעליהם הייתי אחראי הייתה הבדיקה להיכנס בתחום ביטוח האשראי למדינות נוספות. אחת המדינות הייתה מרוקו, שם הקמתי את הפעילות ב-2013. אז גרתי לבדי בקזבלנקה לחצי שנה, על מנת להוציא את הפעילות לדרך.

"לאחר מכן שבתי למילאן, וכעבור כמה חודשים התחלתי לבדוק אם להקים פעילות בישראל. מדוע ישראל? לישראל יש צמיחה מרשימה בתמ"ג, יש כלכלה מגוונת ופעילות יצוא משמעותית. לכן באתי לתקופה של כחצי שנה לשבוע מדי חודש, החל מהמחצית השנייה של 2013, כדי ללמוד את השוק, את הלקוחות ועוד.

"לאחר מכן ניסחתי תוכנית עסקית שאושרה על-ידי הקבוצה באפריל 2014. ביולי אותה שנה באתי לפה עם משפחתי, ומאז אני כאן. עשיתי את הרילוקיישן במהלך המבצע בעזה, והאזעקה הראשונה בתל אביב תפסה אותי באחד מבתי המלון בעיר, ולפתע ראיתי רבים רצים מהחוף לכיוון אחד. זה היה נראה לי מוזר, פניתי למלצר ושאלתי אם זה מה שאני חושב שזה, והוא אמר לי שעליי למצוא מחסה. אז הייתי עוד בלי משפחתי. זה לא היה הלם עבורי, כי חשתי בטוח כל הזמן".

ביטוח אשראי לעסקים נועד להגן על העסק המקומי מפשיטת רגל או הפסד בגין אי קבלת תשלום מלקוחות בארץ או בחו"ל מכל מיני סיבות. קופאס היא קבוצת ביטוח האשראי השנייה בגודלה בעולם במונחי פרמיות, "ובעלת הנוכחות הכי גדולה בעולם, מאחר שאנו מספקים כיסוי ביטוחי ביותר מ-200 מדינות", אומר מנדולה.

שתי הגדולות האחרות הן היולר הרמס, הגדולה בעולם, והשלישית בגודלה - אטרדיוס, ששתיהן גם מחזיקות בנוכחות בישראל; לראשונה יש שותפות עם הראל הישראלית בבססח שהוקמה בשנת 1957, והשנייה מחזיקה בחמישית ממניות כלל ביטוח אשראי, שבשליטת כלל ביטוח שהוקמה ב-1981. אגב, ככל הידוע אטרדיוס פועלת בכמה חוזים ישירות בישראל, לא דרך כלל ביטוח אשראי, וגם AIG העולמית עובדת בקטן מאוד בתחום זה עם חברות בישראל.

השוק הישראלי מתחלק בין שלוש החברות. מדובר בשוק גדל, שחווה צניחה אדירה בפרמיות בשנת 2014 - אז הפרמיות ירדו מכמעט 240 מיליון שקל לכ-219 מיליון שקל, על פי הערכות, כנראה בגלל שבססח איבדה את כיל לאטרדיוס העולמית. מאז כניסתה של קופאס, השוק חזר לגודל שלו מלפני 2014, והיום הוא מסתכם ביותר מ-240 מיליון שקל. "תרמנו רבות להגדלת השוק הזה בישראל", אומר מנדולה, ששב ומדגיש כי "יש לקוחות חדשים שלא בוטחו קודם בביטוח אשראי".

כבר יש לך נתח שוק של 10.6%.

"התוצאות התפעוליות שלנו חיוביות, אך בשורה התחתונה אנו עדיין בדרך לשם, משום שטרם הגענו לגודל הנדרש. אנו עולים על התוכניות המוקדמות; אני מקדים בשנה את התוכנית העסקית שאני בניתי. נתח השוק שלנו אף גבוה מ-10.6% כעת, בסביבות 12%. אין ספק שהשוק הישראלי חיכה לשחקן שלישי בשוק ביטוחי האשראי, והכניסה של קופאס ענתה על ביקוש בשוק. הכניסה שלנו לשוק הגדילה אותו".

מה היעד שלכם?

"אנו רוצים לגדול, ככל שנוכל להשיג. זה שוק פתוח, ויש חברות רבות שלא מבוטחות בביטוח אשראי. זה לא אוקיינוס כחול, אבל יש פוטנציאל. השוק הזה היה של שתי חברות, שרצו לשמור על הדובדבן שבקצפת, והיו חברות עסקיות רבות שלא קיבלו מענה. אנו מכוונים לחברות הללו. אנו מעוניינים בחברות קטנות ובינוניות, עם מחזור של 20 מיליון שקל עד 100 מיליון שקל. מעל לרף הזה זה לא שוק המטרה שלנו כעת. זה לא שאיננו מעוניינים בזה כמו שזה לא בפוקוס שלנו כעת".

אתה נותן מחירי רצפה כדי לצמוח?

"אנו לא נותנים מחירים נמוכים. כלל וכלל לא. המטרה שלנו היא שירות טוב וכיסוי טוב ונרחב".

באילו סקטורים אתה מתמחה?

"אנו עובדים עם כל הסקטורים. אין סקטור מסוים שאיני עובד עימו".

מה אתה אומר על בססח ועל כלל ביטוח אשראי?

"איני מדבר על המתחרים".

ומה דעתך על שוק הביטוח בישראל?

"זה שוק מפוזר ומגוון, עם חמש-שש חברות גדולות ועוד כשבע-שמונה חברות נוספות. יש תחרות מספקת בשוק הביטוח בישראל להבנתי. בתחילה הופתעתי לראות עד כמה השוק פה ללא שחקנים בינלאומיים, בביטוח ובבנקים".

קופאס תישאר בארץ לטווח ארוך?

"לעד. זו מחויבות של הקבוצה, שבאה לפה כדי להישאר פה".

מה דעתך על מצב הכלכלה בישראל?

"הכלכלה הישראלית מעניינת מאוד. היא צומחת כל הזמן בשיעור גבוה, וכל הסקטורים גדלים. אנו גם רואים גידול במחזורים של החברות העסקיות, ויש פעילויות וחברות חדשים, ומוצרים חדשים, ושירותים חדשים, וזו באמת כלכלה מאוד מעניינת".

איך ישראל נתפסת היום אצל קופאס בעולם?

"בהיבט הגיאופוליטי, ישראל תמיד נראית אותו דבר. המצב הגיאופוליטי תמיד מעניין, אך הקונפליקט בין ישראל לפלסטין צפוי להימשך עוד שנים, כך שיש איום, אך אפשר להמשיך ולחיות איתו, כפי שהיה עד כה. כלומר, יש נקודה שחורה אך ניתן לחיות עימה".

אילו סקטורים מסוכנים יותר במשק הישראלי?

"הסקטורים המסוכנים בישראל הם בנייה וקבלנות, אופנה ובתי עסק של קמעונות, מוצרי אלקטרוניקה ואביזרי סלולר. אני מעריך שנראה עוד פשיטות רגל, במיוחד בתחום האופנה".

כמה שנים אתה גר בישראל?

"כמעט ארבע שנים. אני אוהב את ישראל ואני חושב מה עליי לעשות כדי להישאר פה. אעשה הכל כדי להישאר כאן, חוץ מלהתגייר. מבחינתי אשאר מנכ"ל קופאס ישראל ככל שאדרש, אני אוהב זאת. אני מעורב במספר פרויקטים ברמת הקבוצה, אך תפקידי הוא מנכ"ל הפעילות בישראל".

ביקשת אזרחות פה?

"לא, אבל אני חושב על כך. אבדוק את האפשרויות". 

עוד כתבות

אבישי אברהמי, ניר זוהר, ערן זינמן, רועי מן, מיכה קאופמן / צילום: אלן צצקין, נתנאל טוביאס, NYSE

צניחת מניות התוכנה: היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר

מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● הללו רשמו ירידה מצטברת של מעל ל־80% משוויין בשיא ● ההפסדים שרשמו הבכירים של מאנדיי, וויקס, פייבר וסימילרווב - והמכה לאופציות של העובדים בהן

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

פרויקט ישע של אנלייט / צילום: באדיבות Belectric Israel

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט עוקפת את התחזיות, המניה זינקה

אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת הגדולה בבורסת ת"א, עקפה את התחזיות שלה לשנת 2025, זאת הודות להקמה מהירה מהצפוי של פרויקטים בדרום-מערב ארה"ב והתחזקות השקל מול הדולר ● בנוסף מדווחת החברה על התקדמויות בפרויקטים נוספים בארה"ב ובאירופה, וצופה צמיחה של 32% בהכנסותיה ב-2026

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

עורכי הדין שירוויחו מעסקת פאלו אלטו וסייברארק / צילום: Shutterstock

משרדי עורכי הדין שירוויחו מיליונים מהעסקה שמשנה את הבורסה

רישומה של פאלו אלטו למסחר בת"א מוביל גם את משרדי עורכי הדין שליוו את העסקה לגזור קופון משמעותי ● במיתר צפויים לגרוף סביב מיליון דולר, ומה במשרדים האחרים?

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים בין ארה"ב ואיראן

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים; באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן הגידור שחשף: אני בשורט על השוק האמריקאי

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים אקסטנד מתמזגת בנאסד"ק בעסקת מניות לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

החברה הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר ● בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

שלמה קרמר, מנכ''ל ומייסד קייטו נטוורקס / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום

שלמה קרמר, מנכ"ל קייטו נטוורקס, אמר בראיון ל"ביזנס אינסיידר", כי למרות התמחור המנופח של שוק ה-AI, הוא עדיין ממשיך לחפש השקעות עם פוטנציאל אמיתי ● עוד אמר, כי מבחינתו יש שלושה תנאים מרכזיים הכרחיים להצלחה עסקית שחשוב להכיר

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

כוחות איטלקיים לצד סירת מהגרים, בסמוך לאי למפדוזה / צילום: Reuters, Juan Medina

"מצור" בים התיכון: איטליה משנה את כללי המשחק נגד ההגירה הלא־חוקית

במסגרת רפורמה דרמטית, איטליה תאפשר לחיל הים למנוע כניסת סירות מהגרים למים הטריטוריאליים ולגרשם למדינות שלישיות שהוגדרו "בטוחות" ● החוק החדש גם מטיל קנסות כבדים על ארגוני הסיוע למבקשי המקלט, ומהווה חלק מהחרפת המאבק האירופי בהגירה הלא־חוקית

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון בטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

מניית האופנה שצנחה וגררה איתה את שאר הענף

ההכנסות של רשת האופנה הישראלית דלתא מותגים אומנם עלו מעט ברבעון האחרון של 2025, אך הרווח הנקי נשחק ● מניות אופנה נוספת נפלו היום בבורסה

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל