גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראדא מבקשת להקצות למנכ"ל דב סלע 500 אלף אופציות

וגם: בתיה ועידן עופר אירחו שוחרי אמנות; מי הגיע במפתיע למרות שלא הוזמן?

יוסי בן שלום /  צילום: תמר מצפי
יוסי בן שלום / צילום: תמר מצפי

בתיה ועידן עופר מארחים שוחרי אמנות; מי הגיע במפתיע למרות שלא הוזמן?

בביתם של בתיה ועידן עופר שבארסוף התקבצו השבוע אנשי ונשות עסקים חובבי אמנות, אוצרים ומנהלי מוזיאונים. הסיבה: חשיפת פרס סותבי'ס העולמי לתערוכה פורצת דרך.

המארחים: בתיה עופר, המכהנת כחברת המועצה הבינלאומית של סותבי'ס; רובין וודהד, מנכ"ל סותבי'ס אינטרנשיונל וסיגל מרדכי מנכ"לית סותבי'ס ישראל. אלה, הציגו את הפרס (עד 250 אלף דולר) המוענק למוסדות, לאוצרים ולמנהלי מוזיאונים השואפים לקדם פרויקטים חלוציים בתחום האמנות. במתרשמים: רותי דירקטור, אוצרת לאמנות עכשווית במוזיאון תל-אביב; ד"ר איה לוריא, מנהלת ואוצרת ראשית של מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית; ד"ר עדינה קמיאן קשדן, אוצרת לאמנות מודרנית במוזיאון ישראל; דרורית גור אריה, מנהלת ואוצרת ראשית של מוזיאון פתח-תקווה; רפי אתגר, אוצר ראשי של מוזיאון על התפר בירושלים; סרג'יו אדלשטיין, יו"ר הוועד המנהל של המרכז לאמנות עכשווית; ואחרים.

מי שהפתיע יחסית את הנוכחים, היה הגשם האביבי. הנוכחים שכבר התמקמו בחצר בית עופר, נהנים מקוקטייל וצפו מהשקיעה, נאלצו לנטוש את השולחנות ולנוס מפני טיפות הגשם אל חלל הבית יחד עם הציוד המעוצב. וודהד הדגיש וציין כי ישראל ייחודית בפוטנציאל שלה ליצירת אמנות חברתית-פוליטית ועודד את הנוכחים להגיש את מועמדותם. לדבריו מרבית הפניות לבקשת תמיכה נעשו דווקא על-ידי מוזיאונים בארה"ב, והוא היה שמח לראות יותר פניות ממוזיאונים במקומות אחרים.

רותי דירקטור, עידן עופר, סיגל מרדכי, בתיה עופר ורובין וודהד/ צילום: אבישי פינקלשטיין

ראדא מבקשת להקצות למנכ"ל דב סלע 500 אלף אופציות

החברה הביטחונית ראדא מבקשת להקצות למנכ"ל, דב סלע, 500 אלף אופציות. באסיפה השנתית של בעלי המניות שתתכנס במשרדי החברה בנתניה ב-7 ביוני, הנושא יעמוד להצבעה, לצד נושאים נוספים כגון בחירה מחדש של דירקטורים.

ראדא מתמחה בפיתוח מערכות רדארים ופתרונות אוויוניקה והיא נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 80 מיליון דולר. בעלת השליטה בחברה היא DBSI, חברת ההשקעות הפרטית של יוסי בן-שלום וברק דותן, שמחזיקה ב-27.4% מהמניות. בעלי מניות בולטים אחרים הם הווארד יאונג שהיה בעבר בעל השליטה והוא מחזיק ב-5.4%, וילין לפידות עם 5.1%.

סלע מכהן כמנכ"ל החברה מנובמבר 2016 וזכאי לשכר חודשי בסך 75 אלף שקל. בעבר קיבל סלע אופציות לרכישת מניות במחירי מימוש של 1.16 דולר ו-2.96 דולר, לעומת המחיר הנוכחי של המניה שהוא 2.43 דולר. לפי הזימון לאסיפה, הדירקטוריון אישר הקצאה של 500 אלף אופציות לסלע, כשמחיר המימוש שלהן יהיה המחיר הממוצע של המניה ב-30 ימי המסחר טרום ההקצאה. רבע מהאופציות יבשילו אחרי שנה, והיתר יבשילו ב-12 מנות מדי רבעון, כל עוד סלע יישאר המנכ"ל.

יוסי בן שלום / צילום: תמר מצפי

עניין של השפעה 1: מה צריך כדי להצמיח את ענף ההשקעות החברתיות בישראל?

המכללה למינהל, קרן דואליס וקרן אדמונד דה רוטשילד, קיימו ביום חמישי האחרון כנס שעסק בהשקעות אימפקט (השקעות בעלות תשואה חברתית לצד תשואה כלכלית).

סר רונלד כהן, יו"ר סושיאל פייננס ישראל, הגיע לכנס, וציין כי ישראל בדרך להיות גם "אימפקט ניישן". לדבריו, אנחנו בעיצומה של מהפכה בחשיבה ובכוונות, כך שהשקעות האימפקט יביאו לשינוי חברתי וסביבתי אמיתי.

האמנם אנחנו בדרך לשם? בכנס נערך שיח בין דורית סלינגר, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר לבין העיתונאי סמי פרץ, המשמש גם כמרצה בביה"ס למינהל עסקים במכללה. סלינגר ציינה כי "על הגופים המוסדיים לשקול, בראש ובראשונה, שיקולי תשואה תוך התייחסות למאפייני הסיכון, כי בסופו של דבר המטרה העיקרית שלנו היא שלחוסכים תהיה פנסיה ראויה. לגופים יש שיקולים רבים ומגוונים שנלקחים בחשבון בעת בחינת כל השקעה, כדי שניתן יהיה להעריך את הכדאיות שלה ולקבל החלטה מושכלת וראויה. אנו רואים שהגופים המוסדיים משקיעים בחברות בעלות תרומה משמעותית לכלל המשק ותורמים לצמיחת המשק ברבדים שונים".

עוד השתתפו בכנס: פרופ' דפנה קריב, מנהלת המחלקה לאסטרטגיה ויזמות בבית הספר למינהל עסקים; אבנר סטפק, בעלי מיטב דש; צביקה זיו, יו"ר קרן דואליס-יוזמה; אלה אלקלעי, סמנכ"לית פיתוח עסקי ויו"רית ניהול תיקי השקעות ב-אי.בי.אי; אלונה בר און, יו"רית קרן הנדל"ן בית וגג ויו"רית "גלובס"; ענת עופרי, מנהלת אחריות תאגידית בחברת מגדל ואחרים. אלי בוך, מנהל הפילנתרופיה בקרן אדמונד דה רוטשילד, צינן מעט את ההתלהבות כשאמר כי "באקלים הסביבתי של השקעות חברתיות המתפתח בעולם, עדיין חסרות בארץ התשתיות לכך".

הוא אמר כי הקרן מבקשת לבנות את התשתיות שיצמיחו את השוק המתאים גם בצד של היזמים וגם בצד של המשקיעים.

חנוך ברקת, דפנה קריב ורונלד כהן/ צילום: קובי אשכנזי

עניין של השפעה 2: "אחריות תאגידית היא כבר לא ניקיון הפארק פעם בשנה"

ועוד בענייני אחריות חברתית: הבוקר נערך במשרדי הרצוג פוקס נאמן בתל-אביב, כנס בנושא אחריות תאגידית, אותו יזם משרד עורכי הדין יחד עם פירמת עורכי הדין הגלובלית DLA PIPER, בשיתוף לשכת המסחר ישראל-אמריקה. וויליאם רודניק, שותף בכיר ב-DLA PIPER ומייסד Global FoodBanking Network, אמר כי "הניסיון מראה שכאשר עובדים הם אלה שבוחרים את מושא ההתנדבות או התרומה, זה גורם להם להיות הרבה יותר מחויבים".

עו"ד ג'נט לוי פחימה, שותפה וראש תחום ההשקעות החברתיות בהרצל פוקס נאמן, הוסיפה כי "בשנים האחרונות תופסת האחריות התאגידית מקום גדול יותר בשיקולי המשקיעים, ומדובר במגמה שרק תגבר. אחריות חברתית תאגידית היא הרבה מעבר לתרומת כספים, צביעת בתים או ניקיון הפארק פעם בשנה. הדרישה מגיעה הן מבעלי מניות שדואגים למוניטין של החברה והן מדור המילניאלס המבקש לעבוד בארגונים בעלי תדמית הגונה מבחינה חברתית".

עוד נכחו: עוה"ד ג'רמי לוסטמן מפירמת DLA PIPER; עודד רוז, מנכ"ל לשכת המסחר ישראל-אמריקה; מאיה ברלב, דירקטורית ומנהלת קבוצת ההון האנושי ב-Deloitte; עידית דובדבני, מנהלת אחריות תאגידית באמדוקס ישראל; מתי גיל, מנהל קשרי ממשל בטבע; דנה שושן-ווהל, מנהלת האחריות החברתית של מרכז הפיתוח של מיקרוסופט ישראל; ירון נוידרפר, מנכ"ל ומייסד שותף IFS להשקעות חברתיות; רויטל ביתן, מנהלת אחריות תאגידית באינטל ישראל; נועה בנימין (אלמוג), יועצת קשרי ממשל בנובל אנרג'י; עברי ורבין, מייסד ומנכ"ל גוד ויז'ן, ואחרים.

וויליאם רודניק, ג'רמי לוסטמן וג'נט פחימה/ צילום: מאי בינסטוק אורון

עוד כתבות

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו