גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראדא מבקשת להקצות למנכ"ל דב סלע 500 אלף אופציות

וגם: בתיה ועידן עופר אירחו שוחרי אמנות; מי הגיע במפתיע למרות שלא הוזמן?

יוסי בן שלום /  צילום: תמר מצפי
יוסי בן שלום / צילום: תמר מצפי

בתיה ועידן עופר מארחים שוחרי אמנות; מי הגיע במפתיע למרות שלא הוזמן?

בביתם של בתיה ועידן עופר שבארסוף התקבצו השבוע אנשי ונשות עסקים חובבי אמנות, אוצרים ומנהלי מוזיאונים. הסיבה: חשיפת פרס סותבי'ס העולמי לתערוכה פורצת דרך.

המארחים: בתיה עופר, המכהנת כחברת המועצה הבינלאומית של סותבי'ס; רובין וודהד, מנכ"ל סותבי'ס אינטרנשיונל וסיגל מרדכי מנכ"לית סותבי'ס ישראל. אלה, הציגו את הפרס (עד 250 אלף דולר) המוענק למוסדות, לאוצרים ולמנהלי מוזיאונים השואפים לקדם פרויקטים חלוציים בתחום האמנות. במתרשמים: רותי דירקטור, אוצרת לאמנות עכשווית במוזיאון תל-אביב; ד"ר איה לוריא, מנהלת ואוצרת ראשית של מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית; ד"ר עדינה קמיאן קשדן, אוצרת לאמנות מודרנית במוזיאון ישראל; דרורית גור אריה, מנהלת ואוצרת ראשית של מוזיאון פתח-תקווה; רפי אתגר, אוצר ראשי של מוזיאון על התפר בירושלים; סרג'יו אדלשטיין, יו"ר הוועד המנהל של המרכז לאמנות עכשווית; ואחרים.

מי שהפתיע יחסית את הנוכחים, היה הגשם האביבי. הנוכחים שכבר התמקמו בחצר בית עופר, נהנים מקוקטייל וצפו מהשקיעה, נאלצו לנטוש את השולחנות ולנוס מפני טיפות הגשם אל חלל הבית יחד עם הציוד המעוצב. וודהד הדגיש וציין כי ישראל ייחודית בפוטנציאל שלה ליצירת אמנות חברתית-פוליטית ועודד את הנוכחים להגיש את מועמדותם. לדבריו מרבית הפניות לבקשת תמיכה נעשו דווקא על-ידי מוזיאונים בארה"ב, והוא היה שמח לראות יותר פניות ממוזיאונים במקומות אחרים.

רותי דירקטור, עידן עופר, סיגל מרדכי, בתיה עופר ורובין וודהד/ צילום: אבישי פינקלשטיין

ראדא מבקשת להקצות למנכ"ל דב סלע 500 אלף אופציות

החברה הביטחונית ראדא מבקשת להקצות למנכ"ל, דב סלע, 500 אלף אופציות. באסיפה השנתית של בעלי המניות שתתכנס במשרדי החברה בנתניה ב-7 ביוני, הנושא יעמוד להצבעה, לצד נושאים נוספים כגון בחירה מחדש של דירקטורים.

ראדא מתמחה בפיתוח מערכות רדארים ופתרונות אוויוניקה והיא נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 80 מיליון דולר. בעלת השליטה בחברה היא DBSI, חברת ההשקעות הפרטית של יוסי בן-שלום וברק דותן, שמחזיקה ב-27.4% מהמניות. בעלי מניות בולטים אחרים הם הווארד יאונג שהיה בעבר בעל השליטה והוא מחזיק ב-5.4%, וילין לפידות עם 5.1%.

סלע מכהן כמנכ"ל החברה מנובמבר 2016 וזכאי לשכר חודשי בסך 75 אלף שקל. בעבר קיבל סלע אופציות לרכישת מניות במחירי מימוש של 1.16 דולר ו-2.96 דולר, לעומת המחיר הנוכחי של המניה שהוא 2.43 דולר. לפי הזימון לאסיפה, הדירקטוריון אישר הקצאה של 500 אלף אופציות לסלע, כשמחיר המימוש שלהן יהיה המחיר הממוצע של המניה ב-30 ימי המסחר טרום ההקצאה. רבע מהאופציות יבשילו אחרי שנה, והיתר יבשילו ב-12 מנות מדי רבעון, כל עוד סלע יישאר המנכ"ל.

יוסי בן שלום / צילום: תמר מצפי

עניין של השפעה 1: מה צריך כדי להצמיח את ענף ההשקעות החברתיות בישראל?

המכללה למינהל, קרן דואליס וקרן אדמונד דה רוטשילד, קיימו ביום חמישי האחרון כנס שעסק בהשקעות אימפקט (השקעות בעלות תשואה חברתית לצד תשואה כלכלית).

סר רונלד כהן, יו"ר סושיאל פייננס ישראל, הגיע לכנס, וציין כי ישראל בדרך להיות גם "אימפקט ניישן". לדבריו, אנחנו בעיצומה של מהפכה בחשיבה ובכוונות, כך שהשקעות האימפקט יביאו לשינוי חברתי וסביבתי אמיתי.

האמנם אנחנו בדרך לשם? בכנס נערך שיח בין דורית סלינגר, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר לבין העיתונאי סמי פרץ, המשמש גם כמרצה בביה"ס למינהל עסקים במכללה. סלינגר ציינה כי "על הגופים המוסדיים לשקול, בראש ובראשונה, שיקולי תשואה תוך התייחסות למאפייני הסיכון, כי בסופו של דבר המטרה העיקרית שלנו היא שלחוסכים תהיה פנסיה ראויה. לגופים יש שיקולים רבים ומגוונים שנלקחים בחשבון בעת בחינת כל השקעה, כדי שניתן יהיה להעריך את הכדאיות שלה ולקבל החלטה מושכלת וראויה. אנו רואים שהגופים המוסדיים משקיעים בחברות בעלות תרומה משמעותית לכלל המשק ותורמים לצמיחת המשק ברבדים שונים".

עוד השתתפו בכנס: פרופ' דפנה קריב, מנהלת המחלקה לאסטרטגיה ויזמות בבית הספר למינהל עסקים; אבנר סטפק, בעלי מיטב דש; צביקה זיו, יו"ר קרן דואליס-יוזמה; אלה אלקלעי, סמנכ"לית פיתוח עסקי ויו"רית ניהול תיקי השקעות ב-אי.בי.אי; אלונה בר און, יו"רית קרן הנדל"ן בית וגג ויו"רית "גלובס"; ענת עופרי, מנהלת אחריות תאגידית בחברת מגדל ואחרים. אלי בוך, מנהל הפילנתרופיה בקרן אדמונד דה רוטשילד, צינן מעט את ההתלהבות כשאמר כי "באקלים הסביבתי של השקעות חברתיות המתפתח בעולם, עדיין חסרות בארץ התשתיות לכך".

הוא אמר כי הקרן מבקשת לבנות את התשתיות שיצמיחו את השוק המתאים גם בצד של היזמים וגם בצד של המשקיעים.

חנוך ברקת, דפנה קריב ורונלד כהן/ צילום: קובי אשכנזי

עניין של השפעה 2: "אחריות תאגידית היא כבר לא ניקיון הפארק פעם בשנה"

ועוד בענייני אחריות חברתית: הבוקר נערך במשרדי הרצוג פוקס נאמן בתל-אביב, כנס בנושא אחריות תאגידית, אותו יזם משרד עורכי הדין יחד עם פירמת עורכי הדין הגלובלית DLA PIPER, בשיתוף לשכת המסחר ישראל-אמריקה. וויליאם רודניק, שותף בכיר ב-DLA PIPER ומייסד Global FoodBanking Network, אמר כי "הניסיון מראה שכאשר עובדים הם אלה שבוחרים את מושא ההתנדבות או התרומה, זה גורם להם להיות הרבה יותר מחויבים".

עו"ד ג'נט לוי פחימה, שותפה וראש תחום ההשקעות החברתיות בהרצל פוקס נאמן, הוסיפה כי "בשנים האחרונות תופסת האחריות התאגידית מקום גדול יותר בשיקולי המשקיעים, ומדובר במגמה שרק תגבר. אחריות חברתית תאגידית היא הרבה מעבר לתרומת כספים, צביעת בתים או ניקיון הפארק פעם בשנה. הדרישה מגיעה הן מבעלי מניות שדואגים למוניטין של החברה והן מדור המילניאלס המבקש לעבוד בארגונים בעלי תדמית הגונה מבחינה חברתית".

עוד נכחו: עוה"ד ג'רמי לוסטמן מפירמת DLA PIPER; עודד רוז, מנכ"ל לשכת המסחר ישראל-אמריקה; מאיה ברלב, דירקטורית ומנהלת קבוצת ההון האנושי ב-Deloitte; עידית דובדבני, מנהלת אחריות תאגידית באמדוקס ישראל; מתי גיל, מנהל קשרי ממשל בטבע; דנה שושן-ווהל, מנהלת האחריות החברתית של מרכז הפיתוח של מיקרוסופט ישראל; ירון נוידרפר, מנכ"ל ומייסד שותף IFS להשקעות חברתיות; רויטל ביתן, מנהלת אחריות תאגידית באינטל ישראל; נועה בנימין (אלמוג), יועצת קשרי ממשל בנובל אנרג'י; עברי ורבין, מייסד ומנכ"ל גוד ויז'ן, ואחרים.

וויליאם רודניק, ג'רמי לוסטמן וג'נט פחימה/ צילום: מאי בינסטוק אורון

עוד כתבות

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד