גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הוארך מעצרו של ראש העיר חדרה צבי גנדלמן החשוד בשוחד

(עדכון) - כשבועיים אחרי שפורסם ב"גלובס" תחקיר על הקשר הקרוב בין ראש עיריית חדרה עם קבלן שפועל בעיר, נעצר היום גנדלמן בחשד לקבלת שוחד מקבלן אחר ● יחד עמו נעצרו הקבלן ו-3 חשודים נוספים: עובדת בעיריית חדרה, נהג עובד עירייה וכן מקורבת לגנדלמן ● ראש העיר הושעה מתפקידיו במפלגת יש עתיד; מעצרו הוארך ב-6 ימים

ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן / צילום: תמר מצפי
ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן / צילום: תמר מצפי

המשורר נתן אלתרמן כתב באחד משיריו את שורת האהבה האלמותית: "ישנן יפות יותר ממנה, אך אין יפה כמוה". על בכירי עיריית חדרה בשנים האחרונות אפשר לומר, להבדיל, כי "יש מושחתים מהם, אך אין מושחתים כמוהם" (לפי החשד). היום (ב') עצרה המשטרה את ראש העיר חדרה, צבי (צביקה) גנדלמן, בחשד כי הוא קיבל שוחד מקבלן שבונה באזור חדרה ובתמורה סייע לאותו קבלן. גנדלמן חשוד גם בביצוע עבירות מס ובמרמה והפרת אמונים.

מעצרו של גנדלמן בעיתוי הנוכחי הוא רגיש במיוחד, לאור העובדה שהבחירות לרשויות המקומיות ייערכו בעוד כ-4 חודשים. המשמעות היא, ככל הנראה, שיש בידי המשטרה ראיות חזקות נגד גנדלמן. אם יתברר אחרת, יהיו לכך השלכות קשות על טוהר ותקינות מערכת הבחירות בחדרה. 

ממפלגת יש עתיד נמסר בתגובה כי היא משעה את גנדלמן מכל תפקידיו במפלגה. "הנוהל ביש עתיד חד וברור: איש ציבור שנפתחה נגדו חקירה פלילית, ישעה את עצמו מכל תפקידיו באופן מיידי, וחברותו במפלגה תופסק עד לבירור העניין. אנחנו מקווים שהחשדות יתבררו כשווא". 

גנדלמן הוא ראש העיר השלישי של חדרה שנחקר בחשד לעבירות שחיתות. ראש העיר הקודם, חיים אביטן, נחקר אף הוא בחשד לקבלת שוחד מקבלנים בעיר. ביולי 2015 סגרה פרקליטות מחוז חיפה את התיק נגד אביטן בעילה של היעדר ראיות מספיקות. ישראל סדן, שהיה ראש העיר חדרה לפני אביטן, הורשע בנובמבר 2005 על-ידי בית המשפט המחוזי בחיפה במתן שוחד ונידון ל-8 חודשי מאסר בפועל, 7 חודשי מאסר על-תנאי וקנס בגובה 60 אלף שקל. הוא ריצה 4.5 חודשי מאסר בכלא מעשיהו.

היום בשעות הצהריים החליט גנדלמן לוותר על הזכות לאיסור פרסום שמו. סנגורו, עו"ד ליאור אפשטיין, שלח למשטרה מכתב שבו הודיע על הוויתור. לדברי אפשטיין, "בעולמנו המודרני על רשתות התקשורת הלא מסורתיות שבו, ולאור היותו של מרשי שליח ציבור ודמות שהציבור מגלה בה עניין, אין מקום לחרושת השמועות, וחלק מחובותיו המוסריות של מרשי לציבור הוא שקיפות בכל היבט".

הסנגור הוסיף וכתב לחוקרי המשטרה כי "פעולה זו אינה קשורה בחקירה, ואין בה כדי להביא טרוניה או להטיל דופי חלילה". עו"ד אפשטיין גם הודה לחוקרים על "היחס המקצועי והאישי" לו זכה לדבריו גנדלמן מהם עד כה.

הקבלן החשוד במתן שוחד לגנדלמן הוא דמות מאוד מוכרת בחדרה ובעבר אף מילא את תפקיד ממלא-מקום ראש העיר. לא מדובר בפעם הראשונה שהקבלן מסתבך בפלילים. בנובמבר 2016 הוא הורשע על-פי הודאתו בשורה של עבירות מס הכנסה ומע"מ, ונשלח ל-34 חודשי מאסר ו-9 חודשי מאסר על-תנאי. בנוסף, הוא שילם קנס בסך חצי מיליון שקל. קודם לכן הוא הורשע בבעילה אסורה בהסכמה.

בנוסף על ראש העיר והקבלן, שהם שני החשודים המרכזיים, עיכבה המשטרה לחקירה עוד 3 אנשים - את אחת מהעובדות בעירייה שעובדת בצמוד לגנדלמן, נהג שעובד בעירייה וכן מקורבת לגנדלמן.

המשטרה מסרה כי "על-פי החשד, החשודים, כל אחד על-פי חלקו, פעלו לכאורה במסגרת תפקידם על-מנת לקדם תועלתם של אחרים וזאת בניגוד לחוק". עם מעצרם של החשודים נערכו חיפושים בבתיהם ומשרדיהם. החשודים הובאו לחקירה במשטרה, ובשעות הצהריים יובאו ככל שיידרש מבחינה חקירתית, לדיון בעניינם בבית משפט השלום בראשון-לציון.

המעצרים והעיכובים של ראש העיר, הקבלן, ושלושת החשודים הנוספים היום הגיעו אחרי חקירה סמויה נגד המעורבים בפרשה שנמשכה שבועות ארוכים על-ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433. מדובר בחקירה המנוהלת על-ידי משטרת ישראל בשיתוף יחידת יהלום ברשות המסים ובליווי פרקליטות מיסוי וכלכלה ומתמקדת בתופעת השחיתות הציבורית. 

עו"ד ליאור אפשטיין מסר בשמו של ראש העירייה גנדלמן: "חובה לחקור וחובה לבדוק, שום אדם אינו מעל החוק. השאלה הקשה היא טיב המכשירים והכלים של חקירה. האוטומטיות של מעצר ויצירת הדהוד תקשורתי לא בהכרח נכונות לנו כחברה. אזרחי המדינה ותושבי העיר הם בעלי המניות האמיתיים, וכלפיהם חלה החובה, ולהם הסמכות לבחור ולהחליט. כרגע כל פרסום הוא אינפורמציה מחושבת וקמצנית, בין שהיא באה מהסנגור, מהדוברות החקירתית או מעיתונאים. במקום שהתשובה תלויה בניתוח משפטי, לא בטוח שמעצר הוא כלי שמשרת פתרון נכון לציבור". 

הארכות מעצר

אחר-הצהריים האריך בית המשפט את מעצרו של ראש עיריית חדרה צבי גנדלמן ב-6 ימים נוספים עד לתאריך 10.6.18.

בית המשפט ציין כי גנדלמן חשוד במספר עבירות, ובהןשוחד בחירות, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה וסיוע לקבלת דבר במרמה וכן עבירות נוספות ונלוות.

השופט אבנון הוסיף כי חומר החקירה נושא מסמכים רבים שנאספו במהלך החודשים האחרונים, ועולה ממנו חשד סביר לביצוע החשדות המיוחסות לגנדלמן.

בא-כוחו של גנדלמן, עו"ד ליאור אפשטיין, הסכים למעצרו של גנדלמן וציין כי גנדלמן אמר לו היום: "אם המשטרה צריכה לעצור, תסכים".

בית המשפט קבע כי אין חולק לקיומן של עילות מעצר, ובראש ובראשונה עבירה של חשש לשיבוש הליכי חקירה. בית המשפט לא התעלם מכך שעוד כ-4 חודשים מתקיימים בחירות, אך דחה את טענותיו של עו"ד אפשטיין כי מעצרו של גנדלמן הוא "סיכול ממוקד", וכי "למעצר יש סוג של מחיר חברתי". בהתאם ציין השופט כי "אם אני הייתי חושב שהתשתית הראייתית מבוססת על תלונות למיניהן של כל מיני אנשים שלא מרוצים או שלא רוצים שיהיה ראש עיר, אם הייתי חושב שזה מה שיש כאן - היינו במקום אחר". 

מעצר נהגו של ראש העיר הוארך אף הוא ב-6 ימים. לחשוד מיוחסות עבירות של סיוע לקבלת ומתן שוחד, קשירת קשר לביצוע פשע, עבירות על חוק איסור הלבנת הון, קבלת דבר במרמה ומרמה והפרת אמונים. לפי בית המשפט, חומר החקירה מבסס תשתית ראייתית המקימה חשד סביר ביחס לכל העבירות המיוחסות לו.

מעצרו של הקבלן החשוד בפרשה, שהוא גם איש עסקים מוכר בעיר חדרה, הוארך על-ידי בית המשפט ב-6 ימים עד לתאריך 10.6.18.

איש העסקים חשוד במתן שוחד בחירות, קבלת שוחד, תיווך לשוחד, קשירת קשר לפשע, שיבוש מהלכי חקירה ועבירות לפי החוק לאיסור הלבנת הון. בית המשפט ציין כי חומר החקירה בעניינו של איש העסקים נאסף לאורך תקופה בלתי מבוטלת, ולפי בית המשפט, "מדובר בחומר חקירה בהיקף ניכר". בנוסף ציין בית המשפט כי חומר החקירה שהוצג בפניו מבסס חשד סביר לביצוע עבירה של שיבוש מהלכי חקירה.

בכל הנוגע לעובדת העירייה שנעצרה היום יחד עם ראש העיר, הקבלן ומקורבת לראש העיר, קבע בית המשפט כי יש כנגדה "תשתית ראייתית לא פשוטה".

בהחלטתו ציין השופט גיא אבנון כי לחשודה מיוחסות עבירות של סיוע בקבלה ומתן שוחד, מרמה והפרת אמונים וכן עבירה לפי חוק המחשבים. בנוסף ציין בית המשפט כי בעניינה של החשודה מתקיימת עילת מעצר מובהקת מסוג חשש לשיבוש הליכי חקירה.

בעניינה של עובדת עיריית חדרה, הנמצאת בתפקיד רגיש בעירייה, בית המשפט הבהיר כי "בניגוד למקרים רבים אחרים, אחת העבירות עצמן, שחומר החקירה מבסס, היא בעוצמה של חשד סביר, היא עבירה של שיבוש אקטיבי של הליכי החקירה". על כן קבע בית המשפט כי לא ניתן להורות על שחרורה בשעה זו, והורה על מעצרה ב-6 ימים נוספים, וזאת עד לתאריך 10.6.18. 

חשיפת "גלובס": הסיפור המוזר של הכביש שנהרס בשעת לילה

יצוין כי לפני כשבועיים פורסם ב"גלובס" תחקיר אודות ראש העיר גנדלמן שנעצר היום. במסגרת התחקיר העלינו תהיות באשר ליחסיו של גנדלמן עם קבלן אחר שבונה בחדרה - עודד תורג'מן שבונה את מתחם "האנרג'י פארק" בחדרה. יודגש כי תורג'מן לא נעצר ולא נחקר היום. עם זאת, חקירת גנדלמן נמשכת, וייתכן שהיא תתפתח למקומות נוספים.

במסגרת התחקיר, שכונה "הסיפור המוזר של הכביש שנהרס בשעת לילה", הראינו איך בגיבוי ובמימון עיריית חדרה סלל הקבלן תורג'מן כביש שמוביל מכביש החוף אל מתחם אנרג'י פארק מעל קווי דלק של חברת קצא"א (חברת קו צינור נפט אילת-אשקלון), באופן שעלול לסכן את שלום הציבור. לדברי קצא"א, הכביש שסללו תורג'מן והעירייה נבנה ללא מיגון מתאים, ללא קבלת אישורים מתאימים ממנה ומהגופים המוסמכים הנוספים, ולכן היא הרסה את הכביש.

בתוך כך חשפנו את מערכת היחסים הקרובה למדי בין הקבלן לבין ראש העיר גנדלמן. בין היתר נחשף כי ראש העיר רכש דירה בפרויקט שבנה תורג'מן בחדרה, שהוא מקדם פרויקטים שבונה הקבלן, ושהקבלן מצדו תורם לקבוצות הספורט בעיר שהן ה"בייבי" של גנדלמן.

במסגרת התחקיר שוחחנו עם גורמים בכירים בפרקליטות שמעורים בנעשה בעיריית חדרה בשנים האחרונות. אותם גורמים אמרו לנו כי "כשקבלן יותר מדי פעיל בשטח גיאוגרפי מסוים, אז זה עלול להטריד. נקודות התורפה של עיריית חדרה, כמו של עיריות אחרות, היא ביחסים מול קבלנים".

עם זאת, הגורמים בפרקליטות ציינו לטובתו של גנדלמן כי מאז שהוא נבחר לראשות העירייה, חל שיפור בתרבות השלטונית בעירייה. המשטרה, כך הסתבר היום, חושבת אחרת.

עוד נציין על רקע המעצרים היום כי בחודש שעבר הגיש קבלן שעבד עם עיריית חדרה תביעה בסך 10 מיליון שקל נגד גנדלמן והעירייה, בטענה כי הם הפלו אותו לרעה במכרזי בנייה בשל קרבתו הפוליטית לכאורה לראש העיר הקודם. במסגרת התביעה נטען כי במקביל גנדלמן פעל לקידום אינטרסים של יזמים שהיו מקורבים אליו.

בתביעה נטען, בין היתר, כי למרות התחייבות מפורשת של העירייה להעברת פרויקטים לידי החברה של הקבלן התובע, ובעיצומן של הכנות אחרונות של החברה לביצוע הפרויקטים, קיבלה החברה לתדהמתה דוא"ל במסגרתו התבקשה להחזיר את תיקי המכרז. הקבלן התובע טען כי אותם פרויקטים הועברו לקבלנים אחרים בעיר עבור תשלום גבוה יותר מזה שהוא עצמו הציע.

למרות הכול, דווקא היום חשוב לנו להדגיש כי גנדלמן הוא בשלב זה בחזקת חשוד, ועומדת לו חזקת החפות. גנדלמן, שמיוצג כאמור על-ידי עו"ד ליאור אפשטיין, טוען כי החשדות נגדו יתבררו כלא כלום. ראינו בעבר מקרים לא מעטים שבהם בכירים ברשויות המקומיות וחשודים בכלל נחקרו בחשד לביצוע מעשים פליליים, אך התיקים בתום החקירה התיקים נגדם נסגרו בנימוק של חוסר אשמה או של חוסר ראיות. 

לאחר שהותר לפרסום כי ראש עיריית חדרה נעצר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות, מהתנועה לאיכות השלטון נמסר בתגובה: "ברשויות המקומיות ממשיכים לספור את הימים עד ליום הבחירות, אך במקביל נאלצים לספור גם את ראשי הרשויות שממשיכים להיות חשודים במעורבות בפרשות שחיתות. עם כל יום שמושכת הפרקליטות את ההכרעה בחקירות שכבר נפתחו, גדל החשש שביום הבחירות ימצאו עצמם התושבים כשהם נאלצים לבחור באדם - שיכול מאוד וימצא עצמו מאחורי סורג ובריח מיד לאחר הכניסה לתפקיד. התנועה למען איכות השלטון קוראת לראשי הפרקליטות ומערך התביעה להגיע להכרעה בהקדם, על-מנת להבטיח מערכת בחירות נקייה ודמוקרטית ואת אמון הציבור ברשויות ובנבחריו".

עוד כתבות

מחסן אונקיות זהב / צילום: Shutterstock, Art disain

המקלט הבטוח של השווקים רשם חודש גרוע, מי יכול להחליף אותו?

המלחמה עם איראן סיפקה למשקיעים טלטלות רבות במהלך החודש האחרון, והביקוש לחוף מבטחים הולך וגובר ● בדקנו איזה אפיק השקעה הוכיח את עצמו במשברים הגדולים מהעבר, והתשובה הייתה חד־משמעית - הזהב ● אלא שהפעם הוא רושם את החודש הגרוע מאז 2008 ● אז איפה בכל זאת אפשר למצוא הגנה מפני הזעזועים?

יפית גריאני, מנכ''לית כאל / צילום: ענבל מרמרי

היא עזבה את ישרכארט כדי לנהל את המתחרים, ואז החברה חטפה מכה

לאחר תקופה מפוארת בישראכרט נאלצה יפית גריאני לסיים את דרכה - בעקבות פארסה פנימית בעיצומה של המכירה לקבוצת דלק ● אלא שלא חלף זמן רב, ובדצמבר היא מונתה להוביל את המתחרה כאל ● כעת היא צריכה להתמודד עם עסקת הענק של Fly Card, שתפקיע את המועדון היוקרתי מידיה

עדי לויתן / צילום: טל שחר

מנכ"לית אנלייט החדשה על הבעלים: "כשהוא רואה שאני שולטת, הוא לוקח צעד אחורה"

באוקטובר האחרון חזרה עדי לויתן לארץ, אחרי שנים בענקיות בינלאומיות, וקיבלה את המושכות לחברת האנרגיה המתחדשת אנלייט ● כעת מצופה ממנה לשמור על הביצועים הגבוהים של החברה, שרשמה זינוק של כ-150% ברווח בשנה החולפת ● בראיון היא מספרת על ההחלטה הקשה שהיא נדרשת לה, ולמה לדעתה יש מעט מנכ"ליות בבורסה

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

מנהל חדר המסחר שממליץ על שתי מניות שיעלו "דרמטית" – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

איך השפיעה המלחמה על חסכונות הציבור במרץ ● מנהל חדר המסחר של בנק ירושלים מסמן את הסיכונים לשווקים ● מה יקרה למחיר הנפט אם המלחמה תיגמר מחר ● החברה הביטחונית הלוהטת ארית תעשיות מאבדת מומנטום אבל המנכ"ל לא מוותר ● וגם: המניה שבאפט חושב שמכר מוקדם מדי

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן / צילום: Reuters, Anadolu

עם טווח של 1,500 ק"מ: הטיל שטורקיה בונה עליו

יצרנית החימושים המשוטטים הישראלית והמבוקשת חונכת חברת-בת אירופאית במינכן ● אלביט מרחיבה את יכולות תקשורת הלייזר שלה ● טורקיה מרחיבה את ייצור הטילים לטווח ארוך ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יהוא עופר, מנכ''ל אודיסייט / צילום: שלומי יוסף

פאלו אלטו פתחה דלת: הישראלית הקטנה שמגיעה מהנאסד"ק לת"א

אודיסייט, המפתחת פתרונות מבוססי AI לניטור ותחזוקה של רכיבים, תשתיות ומכונות, הונפקה אשתקד בנאסד"ק ● בין לקוחותיה חיל האוויר הישראלי וסוכנות החלל האמריקאית

צילומים: Shutterstock, AP-Alex Brandon

רגע לפני פקיעת האולטימטום: ההפתעה הגדולה של המלחמה וההשלכות

ההערכה הרווחת ערב המלחמה שקרסה ● ביבשת הצומחת בעולם גילו לפתע שנתיב שייט אחד יכול להביא למשבר מזון ● תגובת השווקים ביחס למשבר האנרגיה של שנות ה-70 ● והמוניטין שקרס למדינות המפרץ ● ההפתעות הכלכליות בסיכום חמישה שבועות של מלחמה ● טור אורח

רחוב ארנון 22 בשכונת הוורדים בקריית שמונה / צילום: דוברות עיריית קרית שמונה

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 3 חדרים בקריית שמונה?

דירת 3 חדרים בשטח של 100 מ"ר בקריית שמונה נמכרה תמורת 700 אלף שקל – בשבוע השני למלחמה ובמחיר קרוב לעסקאות דומות ● המבנה הספציפי כולל מקלט לתושבי הבית

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

אפריל הוא בדרך כלל חודש חזק בוול סטריט. הסיבות שהראלי בסכנה

עליית האינפלציה והחשש מהעלאות ריבית מצד הפד עלולים לקלקל את החגיגה המסורתית של אפריל ● אך רווחי החברות הצפויים להתפרסם בקרוב וההיסטוריה של המלחמות עשויים לשמור על שמו הטוב

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הבן ועורך הדין ניסו לגזול חמישה נכסים מאב המשפחה. מה קבע ביהמ"ש?

ביהמ"ש דחה טענה של מהנדס כי איש עסקים התחייב בהסכם שבע"פ להחזיר לו 8 מיליון שקל ● בן ועורך דין רקמו מזימה חשאית לרוקן את האב מנכסיו ולחלוק בשלל ● ומדוע אייר פראנס תשלם החזר ו-6,000 שקל פיצוי לנוסעים שטיסתם בוטלה? ● 3 פסקי דין בשבוע 

משכנתא / אילוסטרציה: Shutterstock

הרוויחו יותר מ־200 אלף שקל בממוצע על ערך הדירה וייהנו מסבסוד משכנתאות

הממשלה אישרה עקרונית את החוק לסבסוד משכנתאות למשך חמש שנים, בניגוד לעמדה המקצועית של האוצר ובנק ישראל ● מה כוללת ההצעה, איך יחושב הסיוע ללווים, מי האוכלוסייה שתיהנה מההטבה במלואה, ומה הביקורת על המהלך?

כותרות העיתונים בעולם

למה שימוש בפצצות מצרר נגד ישראלים לא מעורר ביקורת בינלאומית?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: שימוש בפצצות מצרר הן נגד אמנה עולמית, אבל לא נשמעת ביקורת כשיורים אותן על ישראל; היועץ לביטחון לאומי לשעבר ג'ון בולטון בטוח שהדרך לניצחון עוברת בסין; ולמה טראמפ עבר להתמקד בהשמדת תשתיות באיראן • כותרות העיתונים בעולם

מטוס מעקב יוצא למשימה מנושאת המטוסים האמריקאית לינקולן / צילום: Reuters, US Navy

הרגע שבו מבצע החילוץ הדרמטי באיראן כמעט נכשל

מקורות אמריקאים סיפרו לרויטרס כיצד כוחות מיוחדים של צבא ארה"ב כמעט נתקעו על אדמת איראן, על ההחלטה הלא שגרתית שהתקבלה ועל מבצע ההטעיה בשטח

ראסל אלוונגר / צילום: מיכה בריקמן

עם תשואה של מעל 500% בשנה מנכ"ל טאואר חושף: "זו הסיבה שאנחנו מצליחים"

כשראסל אלוואנגר מונה למנכ"ל טאואר, היו מי שחשבו שהחברה לא תשרוד ● 21 שנה אחר־כך, טאואר היא כבר החברה הישראלית החמישית בגודלה בשוק הציבורי, עם תשואה פנומנלית של כמעט 526% בשנה האחרונה ● בראיון לגלובס אלוואנגר מספר על הדרך שעברה החברה בשנים האחרונות, על ההתאוששות אחרי ביטול העסקה עם אינטל ועל שיתופי־הפעולה החדשים עם אנבידיה

השמאים גולן שבי ורועי פישמן / צילום: יניב בן יהודה, מתן קפלן

השמאים מעריכים: אלו תחנות המטרו שהכי כדאי לרכוש נכסים לידן

פרויקט המטרו ממשיך להתקדם, אך הצפי האופטימי ביותר מדבר על פתיחה חלקית רק ב־2037 ● מחקרים מראים שערך הנכסים ליד התחנות צפוי לעלות, אך איפה הוא צפוי לעלות יותר ואיפה פחות?

לוגו ביט / צילום: יח''צ

ביט מקפיצה מחירים: זו העמלה החדשה ללקוחות

העמלה על קבלת כספים בביט תעלה מ־0.6% ל־0.8% החל ממאי, ותחול על משתמשים שמקבלים מעל 25 אלף שקל בשנה ● בבנק הפועלים מציינים כי הדבר רלוונטי לכ־7% בלבד מכלל המשתמשים באפליקציה

תחנת כוח / אילוסטרציה: יוסי וייס

למרות התנגדות העירייה: פאוורג'ן ושמיר אנרגיה יקימו תחנת כוח ליד בית שמש

הממשלה מתקדמת עם פרויקט תחנת הכוח "דוד": לאחר הדחייה בינואר, השותפות קיבלה הסמכה ראשונית ותעבור כעת לבחינת הוות"ל ואישור סופי • התחנה, בהספק של עד 900 מגה־וואט, מיועדת לחזק את ביטחון האנרגיה ולספק חשמל לכ-400 אלף משקי בית

מטוס אמריקאי שנהרס לכאורה באיראן, במהלך המאמצים לאיתור הנווט / צילום: Reuters

36 שעות בשטח אויב: איך שרד הנווט האמריקאי באיראן?

כוחות מיוחדים אמריקאים השלימו היום מבצע חילוץ מורכב בתוך איראן, לאחר שמטוס F-15E הופל ביום שישי, והנווט נותר מאחור בשטח עוין ● לפי הדיווחים, הנווט הסתמך על הכשרת ההישרדות שלו כדי להתחמק מחטיפה, התרחק מההריסות, טיפס לרכס גבוה והסתתר, תוך שהוא מאותת לכוחות החילוץ באמצעות מכשיר קשר מתקדם

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

הנתונים מגלים: 1 מכל 4 כלי רכב חדשים שנרשמו בישראל שייך לאותו המותג

שוק הרכב סיים את הרבעון הראשון של השנה עם יציבות מרשימה, עם כמעט 100 אלף מסירות ● אולם מאחורי הנתונים מסתתרים גורמים סמויים המטשטשים את התמונה: מימוש צברי הזמנות, החלפת אלפי כלי רכב שנפגעו בלחימה ומכירות מאסיביות של יבואנים "בתוך הבית"

צילום: Shutterstock

לא רק הבנזין: גם בלון הגז לבישול מתייקר

בלוני הגז מתייקרים בעד 20% בשל עליית מחירי הנפט והשיבושים בשרשראות האספקה ● וגם: קניון קריית אתא משלים שדרוג רחב־היקף עם כניסת רשתות נוספות והקמת מתחם הסעדה חדש ● אירועים ומינויים