גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הוארך מעצרו של ראש העיר חדרה צבי גנדלמן החשוד בשוחד

(עדכון) - כשבועיים אחרי שפורסם ב"גלובס" תחקיר על הקשר הקרוב בין ראש עיריית חדרה עם קבלן שפועל בעיר, נעצר היום גנדלמן בחשד לקבלת שוחד מקבלן אחר ● יחד עמו נעצרו הקבלן ו-3 חשודים נוספים: עובדת בעיריית חדרה, נהג עובד עירייה וכן מקורבת לגנדלמן ● ראש העיר הושעה מתפקידיו במפלגת יש עתיד; מעצרו הוארך ב-6 ימים

ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן / צילום: תמר מצפי
ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן / צילום: תמר מצפי

המשורר נתן אלתרמן כתב באחד משיריו את שורת האהבה האלמותית: "ישנן יפות יותר ממנה, אך אין יפה כמוה". על בכירי עיריית חדרה בשנים האחרונות אפשר לומר, להבדיל, כי "יש מושחתים מהם, אך אין מושחתים כמוהם" (לפי החשד). היום (ב') עצרה המשטרה את ראש העיר חדרה, צבי (צביקה) גנדלמן, בחשד כי הוא קיבל שוחד מקבלן שבונה באזור חדרה ובתמורה סייע לאותו קבלן. גנדלמן חשוד גם בביצוע עבירות מס ובמרמה והפרת אמונים.

מעצרו של גנדלמן בעיתוי הנוכחי הוא רגיש במיוחד, לאור העובדה שהבחירות לרשויות המקומיות ייערכו בעוד כ-4 חודשים. המשמעות היא, ככל הנראה, שיש בידי המשטרה ראיות חזקות נגד גנדלמן. אם יתברר אחרת, יהיו לכך השלכות קשות על טוהר ותקינות מערכת הבחירות בחדרה. 

ממפלגת יש עתיד נמסר בתגובה כי היא משעה את גנדלמן מכל תפקידיו במפלגה. "הנוהל ביש עתיד חד וברור: איש ציבור שנפתחה נגדו חקירה פלילית, ישעה את עצמו מכל תפקידיו באופן מיידי, וחברותו במפלגה תופסק עד לבירור העניין. אנחנו מקווים שהחשדות יתבררו כשווא". 

גנדלמן הוא ראש העיר השלישי של חדרה שנחקר בחשד לעבירות שחיתות. ראש העיר הקודם, חיים אביטן, נחקר אף הוא בחשד לקבלת שוחד מקבלנים בעיר. ביולי 2015 סגרה פרקליטות מחוז חיפה את התיק נגד אביטן בעילה של היעדר ראיות מספיקות. ישראל סדן, שהיה ראש העיר חדרה לפני אביטן, הורשע בנובמבר 2005 על-ידי בית המשפט המחוזי בחיפה במתן שוחד ונידון ל-8 חודשי מאסר בפועל, 7 חודשי מאסר על-תנאי וקנס בגובה 60 אלף שקל. הוא ריצה 4.5 חודשי מאסר בכלא מעשיהו.

היום בשעות הצהריים החליט גנדלמן לוותר על הזכות לאיסור פרסום שמו. סנגורו, עו"ד ליאור אפשטיין, שלח למשטרה מכתב שבו הודיע על הוויתור. לדברי אפשטיין, "בעולמנו המודרני על רשתות התקשורת הלא מסורתיות שבו, ולאור היותו של מרשי שליח ציבור ודמות שהציבור מגלה בה עניין, אין מקום לחרושת השמועות, וחלק מחובותיו המוסריות של מרשי לציבור הוא שקיפות בכל היבט".

הסנגור הוסיף וכתב לחוקרי המשטרה כי "פעולה זו אינה קשורה בחקירה, ואין בה כדי להביא טרוניה או להטיל דופי חלילה". עו"ד אפשטיין גם הודה לחוקרים על "היחס המקצועי והאישי" לו זכה לדבריו גנדלמן מהם עד כה.

הקבלן החשוד במתן שוחד לגנדלמן הוא דמות מאוד מוכרת בחדרה ובעבר אף מילא את תפקיד ממלא-מקום ראש העיר. לא מדובר בפעם הראשונה שהקבלן מסתבך בפלילים. בנובמבר 2016 הוא הורשע על-פי הודאתו בשורה של עבירות מס הכנסה ומע"מ, ונשלח ל-34 חודשי מאסר ו-9 חודשי מאסר על-תנאי. בנוסף, הוא שילם קנס בסך חצי מיליון שקל. קודם לכן הוא הורשע בבעילה אסורה בהסכמה.

בנוסף על ראש העיר והקבלן, שהם שני החשודים המרכזיים, עיכבה המשטרה לחקירה עוד 3 אנשים - את אחת מהעובדות בעירייה שעובדת בצמוד לגנדלמן, נהג שעובד בעירייה וכן מקורבת לגנדלמן.

המשטרה מסרה כי "על-פי החשד, החשודים, כל אחד על-פי חלקו, פעלו לכאורה במסגרת תפקידם על-מנת לקדם תועלתם של אחרים וזאת בניגוד לחוק". עם מעצרם של החשודים נערכו חיפושים בבתיהם ומשרדיהם. החשודים הובאו לחקירה במשטרה, ובשעות הצהריים יובאו ככל שיידרש מבחינה חקירתית, לדיון בעניינם בבית משפט השלום בראשון-לציון.

המעצרים והעיכובים של ראש העיר, הקבלן, ושלושת החשודים הנוספים היום הגיעו אחרי חקירה סמויה נגד המעורבים בפרשה שנמשכה שבועות ארוכים על-ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433. מדובר בחקירה המנוהלת על-ידי משטרת ישראל בשיתוף יחידת יהלום ברשות המסים ובליווי פרקליטות מיסוי וכלכלה ומתמקדת בתופעת השחיתות הציבורית. 

עו"ד ליאור אפשטיין מסר בשמו של ראש העירייה גנדלמן: "חובה לחקור וחובה לבדוק, שום אדם אינו מעל החוק. השאלה הקשה היא טיב המכשירים והכלים של חקירה. האוטומטיות של מעצר ויצירת הדהוד תקשורתי לא בהכרח נכונות לנו כחברה. אזרחי המדינה ותושבי העיר הם בעלי המניות האמיתיים, וכלפיהם חלה החובה, ולהם הסמכות לבחור ולהחליט. כרגע כל פרסום הוא אינפורמציה מחושבת וקמצנית, בין שהיא באה מהסנגור, מהדוברות החקירתית או מעיתונאים. במקום שהתשובה תלויה בניתוח משפטי, לא בטוח שמעצר הוא כלי שמשרת פתרון נכון לציבור". 

הארכות מעצר

אחר-הצהריים האריך בית המשפט את מעצרו של ראש עיריית חדרה צבי גנדלמן ב-6 ימים נוספים עד לתאריך 10.6.18.

בית המשפט ציין כי גנדלמן חשוד במספר עבירות, ובהןשוחד בחירות, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה וסיוע לקבלת דבר במרמה וכן עבירות נוספות ונלוות.

השופט אבנון הוסיף כי חומר החקירה נושא מסמכים רבים שנאספו במהלך החודשים האחרונים, ועולה ממנו חשד סביר לביצוע החשדות המיוחסות לגנדלמן.

בא-כוחו של גנדלמן, עו"ד ליאור אפשטיין, הסכים למעצרו של גנדלמן וציין כי גנדלמן אמר לו היום: "אם המשטרה צריכה לעצור, תסכים".

בית המשפט קבע כי אין חולק לקיומן של עילות מעצר, ובראש ובראשונה עבירה של חשש לשיבוש הליכי חקירה. בית המשפט לא התעלם מכך שעוד כ-4 חודשים מתקיימים בחירות, אך דחה את טענותיו של עו"ד אפשטיין כי מעצרו של גנדלמן הוא "סיכול ממוקד", וכי "למעצר יש סוג של מחיר חברתי". בהתאם ציין השופט כי "אם אני הייתי חושב שהתשתית הראייתית מבוססת על תלונות למיניהן של כל מיני אנשים שלא מרוצים או שלא רוצים שיהיה ראש עיר, אם הייתי חושב שזה מה שיש כאן - היינו במקום אחר". 

מעצר נהגו של ראש העיר הוארך אף הוא ב-6 ימים. לחשוד מיוחסות עבירות של סיוע לקבלת ומתן שוחד, קשירת קשר לביצוע פשע, עבירות על חוק איסור הלבנת הון, קבלת דבר במרמה ומרמה והפרת אמונים. לפי בית המשפט, חומר החקירה מבסס תשתית ראייתית המקימה חשד סביר ביחס לכל העבירות המיוחסות לו.

מעצרו של הקבלן החשוד בפרשה, שהוא גם איש עסקים מוכר בעיר חדרה, הוארך על-ידי בית המשפט ב-6 ימים עד לתאריך 10.6.18.

איש העסקים חשוד במתן שוחד בחירות, קבלת שוחד, תיווך לשוחד, קשירת קשר לפשע, שיבוש מהלכי חקירה ועבירות לפי החוק לאיסור הלבנת הון. בית המשפט ציין כי חומר החקירה בעניינו של איש העסקים נאסף לאורך תקופה בלתי מבוטלת, ולפי בית המשפט, "מדובר בחומר חקירה בהיקף ניכר". בנוסף ציין בית המשפט כי חומר החקירה שהוצג בפניו מבסס חשד סביר לביצוע עבירה של שיבוש מהלכי חקירה.

בכל הנוגע לעובדת העירייה שנעצרה היום יחד עם ראש העיר, הקבלן ומקורבת לראש העיר, קבע בית המשפט כי יש כנגדה "תשתית ראייתית לא פשוטה".

בהחלטתו ציין השופט גיא אבנון כי לחשודה מיוחסות עבירות של סיוע בקבלה ומתן שוחד, מרמה והפרת אמונים וכן עבירה לפי חוק המחשבים. בנוסף ציין בית המשפט כי בעניינה של החשודה מתקיימת עילת מעצר מובהקת מסוג חשש לשיבוש הליכי חקירה.

בעניינה של עובדת עיריית חדרה, הנמצאת בתפקיד רגיש בעירייה, בית המשפט הבהיר כי "בניגוד למקרים רבים אחרים, אחת העבירות עצמן, שחומר החקירה מבסס, היא בעוצמה של חשד סביר, היא עבירה של שיבוש אקטיבי של הליכי החקירה". על כן קבע בית המשפט כי לא ניתן להורות על שחרורה בשעה זו, והורה על מעצרה ב-6 ימים נוספים, וזאת עד לתאריך 10.6.18. 

חשיפת "גלובס": הסיפור המוזר של הכביש שנהרס בשעת לילה

יצוין כי לפני כשבועיים פורסם ב"גלובס" תחקיר אודות ראש העיר גנדלמן שנעצר היום. במסגרת התחקיר העלינו תהיות באשר ליחסיו של גנדלמן עם קבלן אחר שבונה בחדרה - עודד תורג'מן שבונה את מתחם "האנרג'י פארק" בחדרה. יודגש כי תורג'מן לא נעצר ולא נחקר היום. עם זאת, חקירת גנדלמן נמשכת, וייתכן שהיא תתפתח למקומות נוספים.

במסגרת התחקיר, שכונה "הסיפור המוזר של הכביש שנהרס בשעת לילה", הראינו איך בגיבוי ובמימון עיריית חדרה סלל הקבלן תורג'מן כביש שמוביל מכביש החוף אל מתחם אנרג'י פארק מעל קווי דלק של חברת קצא"א (חברת קו צינור נפט אילת-אשקלון), באופן שעלול לסכן את שלום הציבור. לדברי קצא"א, הכביש שסללו תורג'מן והעירייה נבנה ללא מיגון מתאים, ללא קבלת אישורים מתאימים ממנה ומהגופים המוסמכים הנוספים, ולכן היא הרסה את הכביש.

בתוך כך חשפנו את מערכת היחסים הקרובה למדי בין הקבלן לבין ראש העיר גנדלמן. בין היתר נחשף כי ראש העיר רכש דירה בפרויקט שבנה תורג'מן בחדרה, שהוא מקדם פרויקטים שבונה הקבלן, ושהקבלן מצדו תורם לקבוצות הספורט בעיר שהן ה"בייבי" של גנדלמן.

במסגרת התחקיר שוחחנו עם גורמים בכירים בפרקליטות שמעורים בנעשה בעיריית חדרה בשנים האחרונות. אותם גורמים אמרו לנו כי "כשקבלן יותר מדי פעיל בשטח גיאוגרפי מסוים, אז זה עלול להטריד. נקודות התורפה של עיריית חדרה, כמו של עיריות אחרות, היא ביחסים מול קבלנים".

עם זאת, הגורמים בפרקליטות ציינו לטובתו של גנדלמן כי מאז שהוא נבחר לראשות העירייה, חל שיפור בתרבות השלטונית בעירייה. המשטרה, כך הסתבר היום, חושבת אחרת.

עוד נציין על רקע המעצרים היום כי בחודש שעבר הגיש קבלן שעבד עם עיריית חדרה תביעה בסך 10 מיליון שקל נגד גנדלמן והעירייה, בטענה כי הם הפלו אותו לרעה במכרזי בנייה בשל קרבתו הפוליטית לכאורה לראש העיר הקודם. במסגרת התביעה נטען כי במקביל גנדלמן פעל לקידום אינטרסים של יזמים שהיו מקורבים אליו.

בתביעה נטען, בין היתר, כי למרות התחייבות מפורשת של העירייה להעברת פרויקטים לידי החברה של הקבלן התובע, ובעיצומן של הכנות אחרונות של החברה לביצוע הפרויקטים, קיבלה החברה לתדהמתה דוא"ל במסגרתו התבקשה להחזיר את תיקי המכרז. הקבלן התובע טען כי אותם פרויקטים הועברו לקבלנים אחרים בעיר עבור תשלום גבוה יותר מזה שהוא עצמו הציע.

למרות הכול, דווקא היום חשוב לנו להדגיש כי גנדלמן הוא בשלב זה בחזקת חשוד, ועומדת לו חזקת החפות. גנדלמן, שמיוצג כאמור על-ידי עו"ד ליאור אפשטיין, טוען כי החשדות נגדו יתבררו כלא כלום. ראינו בעבר מקרים לא מעטים שבהם בכירים ברשויות המקומיות וחשודים בכלל נחקרו בחשד לביצוע מעשים פליליים, אך התיקים בתום החקירה התיקים נגדם נסגרו בנימוק של חוסר אשמה או של חוסר ראיות. 

לאחר שהותר לפרסום כי ראש עיריית חדרה נעצר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות, מהתנועה לאיכות השלטון נמסר בתגובה: "ברשויות המקומיות ממשיכים לספור את הימים עד ליום הבחירות, אך במקביל נאלצים לספור גם את ראשי הרשויות שממשיכים להיות חשודים במעורבות בפרשות שחיתות. עם כל יום שמושכת הפרקליטות את ההכרעה בחקירות שכבר נפתחו, גדל החשש שביום הבחירות ימצאו עצמם התושבים כשהם נאלצים לבחור באדם - שיכול מאוד וימצא עצמו מאחורי סורג ובריח מיד לאחר הכניסה לתפקיד. התנועה למען איכות השלטון קוראת לראשי הפרקליטות ומערך התביעה להגיע להכרעה בהקדם, על-מנת להבטיח מערכת בחירות נקייה ודמוקרטית ואת אמון הציבור ברשויות ובנבחריו".

עוד כתבות

האי חראג' / צילום: ויקיפדיה

האם אי אלמוגים קטנטן במפרץ הפרסי ישנה את פני המערכה כולה?

האי ח'ארג, שממוקם כ-20 קילומטר מדרום לאיראן, אחראי לפי ההערכות על 90%-98% מכלל הנפט המיוצא מהמדינה הפרסית ● כיבוש האי יספק לאמריקאים אפשרות להתמקח, אך גם עשוי להיות הימור על הנפט

משרדי מיקרוסופט בחיפה / צילום: יח''צ מיקרוסופט

ימי חופשה והחזר על בייביסיטר: סל הטבות החירום של ענף ההייטק

ממימון מלונות ועד הגדלת תקציבי המזון והטיפול הנפשי: חברות הטכנולוגיה מציעות מעטפת סיוע חריגה לעובדיהן בצל המלחמה ● והיכן דווקא לוחצים על חזרה לעבודה במשרדים?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

להכניס את עלויות המלחמה? הדילמה באוצר רגע לפני הדד־ליין לאישור התקציב

בצל המערכה מול איראן, במשרד האוצר מתלבטים אם לאשר תקציב "כפול" שיוחלף בהמשך, או לעדכן את תקציב 2026 כבר עתה - למרות אי־הוודאות לגבי משך הלחימה ועלותה ● בעוד שהדד־ליין מתקרב, נמשכת ההתגוששות הפוליטית בוועדות שמאיימת לעקר רפורמות מרכזיות

צוותי חיל האוויר שמשתתפים בתקיפות באיראן / צילום: דובר צה''ל

הממריץ שטייסים לוקחים בגיחות לאיראן מעורר מחלוקת בקרב רופאים

בצה"ל אישרו שטייסים המבצעים גיחות לאיראן נעזרים בתרופה מודפיניל כדי לשמור על ערנות ● איך היא פועלת, ומה הסכנות שרופאים מזהירים מהן? ● שאלת השעה

עשן בדוחא לאחר מתקפה איראנית

איראן פוגעת במכ"מים שעליהם מבוססת מערכת ההגנה האמריקאית

טהרן מבצעת תקיפות רבות באמצעות רחפני תקיפה חד־כיווניים ומכוונת למערכות המכ"ם שעליהן נשענות מערכות ההגנה האווירית האמריקאיות באזור ● לפי גורמים אמריקאים ותצלומי לוויין, נפגעו מתקנים בכמה מדינות והיכולת לזהות שיגורי טילים נפגעה

שבבים / אילוסטרציה: Shutterstock

מניות השבבים הובילו היום את הירידות בבורסה בת"א. זו הסיבה

סרגיי וסצ'ונוק מאופנהיימר מסביר כי הירידות במניות השבבים, ובראשן טאואר, נובה וקמטק, מגיעות על רקע מחירי הנפט שמזנקים והירידות החדות בבורסות אסיה, ובמיוחד קוריאה ויפן - "שתי מדינות שתלויות מאוד בנפט, שמגיע בעיקר מהמפרץ" ● למרות זאת, וסצ'ונוק דווקא שומר על אופטימיות ומעריך: "הבעיה הזו לא תמשיך להכביד לנצח"

מיכלית גז נוזלי (LNG) בנמל קטאר / צילום: ap

התעשייה המפתיעה שעשויה להשתבש בשל המחסור בגז הקטארי

אחת מתעשיות הלוואי של ענף הגז הטבעי היא הפקת ההליום, חומר חיוני בשלבים רבים בתהליך ייצור השבבים ● בימים שקדמו לירידות החדות בשווקי אסיה, הזהירו בכירים בדרום קוריאה כי למחסור בהליום שמקורו בקטאר יהיו השפעות מרחיקות לכת על חברות תעשיית השבבים המקומית ● הבוקר מניות אלה הובילו את הירידות באסיה

מטוס בואינג 767 של צ'אלנג' איירליינס / צילום: צ'אלנג' איירליינס

עיכובים, התייקרויות ו-250 טון דגי סלמון: כך נראה השבוע בענף המטענים

מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי" ירדה קיבולת המטען האווירי העולמית בכ־22% בעקבות ביטול טיסות וסגירת נתיבי אוויר, ומחירי השילוח עלו ב–5%–6% ● בצ'אלנג' איירליינס הישראלית הרחיבו את הפעילות בעוד שלושה מטוסים, ומבהירים: משלוחי חבילות הם בתחתית סדרי העדיפויות

מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט, וינון קוסטיקה / צילום: אבישג שאר ישוב

האקזיט הגדול בתולדות ישראל יוכרז השבוע

גוגל עשויה להכריז כבר מחר על השלמת רכישת וויז ב-32 מיליארד דולר ● ארבעת המייסדים של החברה עשויים לשלשל לכיסם כל אחד 2.2 מיליארד דולר אחרי מס

מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

למה מפקד חיל האוויר טס בעצמו בשמי איראן?

בישראל, גיחות קרביות של אלופים בצבא הן לא דבר נדיר, אבל בעולם אין לזה אח ורע.
אז למה אצלנו מתעקשים להמשיך לעשות את זה? ● שאלת השעה

אילוסטרציה: Shutterstock

הבורסה בתל אביב ננעלה בירידות חדות; מדד הביטוח צנח במעל 5%

בצל הירידות בבורסות בעולם והזינוק במחירי הנפט, מדד ת"א 35 השיל כ-3% ● מניית הבורסה הובילה את הירידות במדד ת"א 125 ונחלשה במעל 10% ● מניות השבבים הדואליות צנחו ● פייננשל טיימס: שרי האוצר של מדינות ה-G7 שוקלים הזרמה של נפט מהמאגרים האסטרטגיים ● השקל נחלש מול הדולר, שערו עומד על 3.10 שקלים

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה ומבעלי מניותיה / צילום: כדיה לוי

"קונים בשמועה ומוכרים בידיעה": מדוע מניות הפיננסים צנחו לאחר תוצאות שיא

אחרי זינוק של עשרות אחוזים בשנה האחרונה, מניותיהם של הבנקים הגדולים ושל הבורסה בת"א איבדו גובה בשבוע שעבר, דווקא לאחר פרסום תוצאות מצוינות וחלוקת דיבידנדים חסרת תקדים ● גורמים בשוק מסבירים מה הוביל לכך וחלוקים לגבי הפוטנציאל קדימה

פיצוץ במתקן נפט באיחוד האמירויות כתוצאה מתקיפה איראנית / צילום: ap, Altaf Qadri

הנפט בשיא: בעולם מתחילים לתמחר העלאות ריבית, ותרחיש האימים של ג'יי.פי מורגן

מחיר הזהב השחור זינק בפתיחת שבוע המסחר לרמה של כ-120 דולר לחבית מסוג ברנט, הרמה הגבוהה ביותר מאז 2022 ● בשווקים כבר מתמחרים העלאות ריבית, בין היתר באיחוד האירופי ובבריטניה ● הבורסות בעולם מגיבות בחריפות - וגם בישראל

מימין: עפרה שטראוס, יו''ר קבוצת שטראוס ומו''ל גלובס, אלונה בר און / צילום: שלומי יוסף

עופרה שטראוס: "חוסן לאומי הוא הדבר היחיד שיביא גם לחוסן עסקי"

בכנס "יוזמות שינוי" של גלובס לחיזוק הכלכלה היזמית הנשית בתעשייה, הציגה יו"ר קבוצת שטראוס עופרה שטראוס בשיחה עם מו"ל גלובס אלונה בר און את תפיסתה בנוגע לניהול נשי, בדגש על עיתות משבר ● שטראוס סיפרה כי בין הקורונה והמלחמה מצאה חשיבות בהיותה בצפון, לצד נשים, כדי שימצאו משאבים לפרוח, "כעת עלינו להתחיל מחדש, לחזור לכל היוזמות שהתחלנו ולבנות את חוסננו" ● "חוסן זה לא משהו שבונים ברגעי משבר אלא בונים כל יום"

קבינט הקורונה הכריע: שנת הלימודים תיפתח בסדרה / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד החינוך: הלימודים יחזרו החל מרביעי ברשויות צהובות שירצו בכך

גם תחת אש תלמידים יוכלו לחזור ללימודים, אבל באופן חלקי - ורק לפי רצון הרשויות, וייתכן שגם בתוכן זה יהיה באופן מדורג • במקביל, גם מחר הלימודים ימשיכו במתכונת של למידה מרחוק בלבד • שר החינוך קיש: "הביטחון והבטיחות של התלמידים ועובדי החינוך נמצאים בראש סדר העדיפויות שלנו"

תקיפה רוסית על תחנת חשמל באוקראינה, 2024 / צילום: ap, Alex Babenko

100 דולר לחבית, שוב: מה למדנו מהעבר?

הזינוק במחיר הנפט מחזיר את השווקים לרמות שנראו לאחר הפלישה הרוסית לאוקראינה, אך כלכלנים סבורים כי הפעם הסיכון לאינפלציה עולמית נמוך יותר בשל גידול בהיצע ובמקורות האספקה ● אילו תנאים צריכים להתקיים לפי המומחים בשביל שנראה פגיעה משמעותית בשווקים?

מחירי הדלק / צילום: טלי בוגדנובסקי

ההערכות: היכונו לעלייה חדה במחיר הבנזין בישראל באפריל

לפי הערכות מכון הישראלי לאנרגיה וסביבה, הבנזין צפוי לעלות ולהגיע למחיר של בין 8.02 שקלים ל-8.05 שקלים בתחילת החודש הבא ● זו תהיה הרמה הגבוהה ביותר במחיר הדלק לצרכן שנרשמה מאז יולי 2022

ביטולים ועיכובים בטיסות בהודו, בעקבות המלחמה / צילום: Reuters, IMAGO/Hindustan

320 דולר לכל דקה נוספת באוויר: כך שיבשה המלחמה את ענף התעופה בכל העולם

מאז פרוץ המערכה מול איראן, למעלה מ־23 אלף טיסות בוטלו, וחברות התעופה מצאו נתיבים עוקפים למזרח תיכון ● התוצאה: הטיסות מתארכות, העלויות מזנקות, ומחירי הטיסות צפויים לקפוץ כבר בשבועות הקרובים ● בינתיים, בענף כבר מצביעים על החשש המרכזי הבא

יפית גריאני, מנכ''לית כאל / צילום: ענבל מרמרי

כאל: הפעילות בכרטיסי אשראי צנחה ב-30% בשבוע הראשון של המלחמה

בחברת כרטיסי האשראי ניתחו את הפעילות בשבוע הראשון של המלחמה - הרכישות ברשתות המזון זינקו, אך נרשמה צניחה חדשה ברשתות האופנה, המסעדות ובענף התיירות ● ומה היה בדוחות כאל בשנה שחלפה?

בנייה במרכז הארץ / צילום: Shutterstock

"עלייה בבקשות לחדלות פירעון ובחזרת צ'קים": את מי מטרידים קשיי הקבלנים

בעוד שבבנק ירושלים ובפנינסולה טוענים לעלייה בסיכון וקשיי תזרים של לווים בענף הבנייה, בלאומי והפועלים טוענים לפגיעה מינורית אם תתרחש ירידה חדה במחיר הדירות ● מידרוג: "נותני האשראי הקטנים נשארים עם מה שהגדולים משאירים ואלה הפרויקטים הפחות איכותיים"