גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  משפט

הוארך מעצרו של ראש העיר חדרה צבי גנדלמן החשוד בשוחד

(עדכון) - כשבועיים אחרי שפורסם ב"גלובס" תחקיר על הקשר הקרוב בין ראש עיריית חדרה עם קבלן שפועל בעיר, נעצר היום גנדלמן בחשד לקבלת שוחד מקבלן אחר ● יחד עמו נעצרו הקבלן ו-3 חשודים נוספים: עובדת בעיריית חדרה, נהג עובד עירייה וכן מקורבת לגנדלמן ● ראש העיר הושעה מתפקידיו במפלגת יש עתיד; מעצרו הוארך ב-6 ימים

ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן / צילום: תמר מצפי
ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן / צילום: תמר מצפי

המשורר נתן אלתרמן כתב באחד משיריו את שורת האהבה האלמותית: "ישנן יפות יותר ממנה, אך אין יפה כמוה". על בכירי עיריית חדרה בשנים האחרונות אפשר לומר, להבדיל, כי "יש מושחתים מהם, אך אין מושחתים כמוהם" (לפי החשד). היום (ב') עצרה המשטרה את ראש העיר חדרה, צבי (צביקה) גנדלמן, בחשד כי הוא קיבל שוחד מקבלן שבונה באזור חדרה ובתמורה סייע לאותו קבלן. גנדלמן חשוד גם בביצוע עבירות מס ובמרמה והפרת אמונים.

מעצרו של גנדלמן בעיתוי הנוכחי הוא רגיש במיוחד, לאור העובדה שהבחירות לרשויות המקומיות ייערכו בעוד כ-4 חודשים. המשמעות היא, ככל הנראה, שיש בידי המשטרה ראיות חזקות נגד גנדלמן. אם יתברר אחרת, יהיו לכך השלכות קשות על טוהר ותקינות מערכת הבחירות בחדרה. 

ממפלגת יש עתיד נמסר בתגובה כי היא משעה את גנדלמן מכל תפקידיו במפלגה. "הנוהל ביש עתיד חד וברור: איש ציבור שנפתחה נגדו חקירה פלילית, ישעה את עצמו מכל תפקידיו באופן מיידי, וחברותו במפלגה תופסק עד לבירור העניין. אנחנו מקווים שהחשדות יתבררו כשווא". 

גנדלמן הוא ראש העיר השלישי של חדרה שנחקר בחשד לעבירות שחיתות. ראש העיר הקודם, חיים אביטן, נחקר אף הוא בחשד לקבלת שוחד מקבלנים בעיר. ביולי 2015 סגרה פרקליטות מחוז חיפה את התיק נגד אביטן בעילה של היעדר ראיות מספיקות. ישראל סדן, שהיה ראש העיר חדרה לפני אביטן, הורשע בנובמבר 2005 על-ידי בית המשפט המחוזי בחיפה במתן שוחד ונידון ל-8 חודשי מאסר בפועל, 7 חודשי מאסר על-תנאי וקנס בגובה 60 אלף שקל. הוא ריצה 4.5 חודשי מאסר בכלא מעשיהו.

היום בשעות הצהריים החליט גנדלמן לוותר על הזכות לאיסור פרסום שמו. סנגורו, עו"ד ליאור אפשטיין, שלח למשטרה מכתב שבו הודיע על הוויתור. לדברי אפשטיין, "בעולמנו המודרני על רשתות התקשורת הלא מסורתיות שבו, ולאור היותו של מרשי שליח ציבור ודמות שהציבור מגלה בה עניין, אין מקום לחרושת השמועות, וחלק מחובותיו המוסריות של מרשי לציבור הוא שקיפות בכל היבט".

הסנגור הוסיף וכתב לחוקרי המשטרה כי "פעולה זו אינה קשורה בחקירה, ואין בה כדי להביא טרוניה או להטיל דופי חלילה". עו"ד אפשטיין גם הודה לחוקרים על "היחס המקצועי והאישי" לו זכה לדבריו גנדלמן מהם עד כה.

הקבלן החשוד במתן שוחד לגנדלמן הוא דמות מאוד מוכרת בחדרה ובעבר אף מילא את תפקיד ממלא-מקום ראש העיר. לא מדובר בפעם הראשונה שהקבלן מסתבך בפלילים. בנובמבר 2016 הוא הורשע על-פי הודאתו בשורה של עבירות מס הכנסה ומע"מ, ונשלח ל-34 חודשי מאסר ו-9 חודשי מאסר על-תנאי. בנוסף, הוא שילם קנס בסך חצי מיליון שקל. קודם לכן הוא הורשע בבעילה אסורה בהסכמה.

בנוסף על ראש העיר והקבלן, שהם שני החשודים המרכזיים, עיכבה המשטרה לחקירה עוד 3 אנשים - את אחת מהעובדות בעירייה שעובדת בצמוד לגנדלמן, נהג שעובד בעירייה וכן מקורבת לגנדלמן.

המשטרה מסרה כי "על-פי החשד, החשודים, כל אחד על-פי חלקו, פעלו לכאורה במסגרת תפקידם על-מנת לקדם תועלתם של אחרים וזאת בניגוד לחוק". עם מעצרם של החשודים נערכו חיפושים בבתיהם ומשרדיהם. החשודים הובאו לחקירה במשטרה, ובשעות הצהריים יובאו ככל שיידרש מבחינה חקירתית, לדיון בעניינם בבית משפט השלום בראשון-לציון.

המעצרים והעיכובים של ראש העיר, הקבלן, ושלושת החשודים הנוספים היום הגיעו אחרי חקירה סמויה נגד המעורבים בפרשה שנמשכה שבועות ארוכים על-ידי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433. מדובר בחקירה המנוהלת על-ידי משטרת ישראל בשיתוף יחידת יהלום ברשות המסים ובליווי פרקליטות מיסוי וכלכלה ומתמקדת בתופעת השחיתות הציבורית. 

עו"ד ליאור אפשטיין מסר בשמו של ראש העירייה גנדלמן: "חובה לחקור וחובה לבדוק, שום אדם אינו מעל החוק. השאלה הקשה היא טיב המכשירים והכלים של חקירה. האוטומטיות של מעצר ויצירת הדהוד תקשורתי לא בהכרח נכונות לנו כחברה. אזרחי המדינה ותושבי העיר הם בעלי המניות האמיתיים, וכלפיהם חלה החובה, ולהם הסמכות לבחור ולהחליט. כרגע כל פרסום הוא אינפורמציה מחושבת וקמצנית, בין שהיא באה מהסנגור, מהדוברות החקירתית או מעיתונאים. במקום שהתשובה תלויה בניתוח משפטי, לא בטוח שמעצר הוא כלי שמשרת פתרון נכון לציבור". 

הארכות מעצר

אחר-הצהריים האריך בית המשפט את מעצרו של ראש עיריית חדרה צבי גנדלמן ב-6 ימים נוספים עד לתאריך 10.6.18.

בית המשפט ציין כי גנדלמן חשוד במספר עבירות, ובהןשוחד בחירות, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה וסיוע לקבלת דבר במרמה וכן עבירות נוספות ונלוות.

השופט אבנון הוסיף כי חומר החקירה נושא מסמכים רבים שנאספו במהלך החודשים האחרונים, ועולה ממנו חשד סביר לביצוע החשדות המיוחסות לגנדלמן.

בא-כוחו של גנדלמן, עו"ד ליאור אפשטיין, הסכים למעצרו של גנדלמן וציין כי גנדלמן אמר לו היום: "אם המשטרה צריכה לעצור, תסכים".

בית המשפט קבע כי אין חולק לקיומן של עילות מעצר, ובראש ובראשונה עבירה של חשש לשיבוש הליכי חקירה. בית המשפט לא התעלם מכך שעוד כ-4 חודשים מתקיימים בחירות, אך דחה את טענותיו של עו"ד אפשטיין כי מעצרו של גנדלמן הוא "סיכול ממוקד", וכי "למעצר יש סוג של מחיר חברתי". בהתאם ציין השופט כי "אם אני הייתי חושב שהתשתית הראייתית מבוססת על תלונות למיניהן של כל מיני אנשים שלא מרוצים או שלא רוצים שיהיה ראש עיר, אם הייתי חושב שזה מה שיש כאן - היינו במקום אחר". 

מעצר נהגו של ראש העיר הוארך אף הוא ב-6 ימים. לחשוד מיוחסות עבירות של סיוע לקבלת ומתן שוחד, קשירת קשר לביצוע פשע, עבירות על חוק איסור הלבנת הון, קבלת דבר במרמה ומרמה והפרת אמונים. לפי בית המשפט, חומר החקירה מבסס תשתית ראייתית המקימה חשד סביר ביחס לכל העבירות המיוחסות לו.

מעצרו של הקבלן החשוד בפרשה, שהוא גם איש עסקים מוכר בעיר חדרה, הוארך על-ידי בית המשפט ב-6 ימים עד לתאריך 10.6.18.

איש העסקים חשוד במתן שוחד בחירות, קבלת שוחד, תיווך לשוחד, קשירת קשר לפשע, שיבוש מהלכי חקירה ועבירות לפי החוק לאיסור הלבנת הון. בית המשפט ציין כי חומר החקירה בעניינו של איש העסקים נאסף לאורך תקופה בלתי מבוטלת, ולפי בית המשפט, "מדובר בחומר חקירה בהיקף ניכר". בנוסף ציין בית המשפט כי חומר החקירה שהוצג בפניו מבסס חשד סביר לביצוע עבירה של שיבוש מהלכי חקירה.

בכל הנוגע לעובדת העירייה שנעצרה היום יחד עם ראש העיר, הקבלן ומקורבת לראש העיר, קבע בית המשפט כי יש כנגדה "תשתית ראייתית לא פשוטה".

בהחלטתו ציין השופט גיא אבנון כי לחשודה מיוחסות עבירות של סיוע בקבלה ומתן שוחד, מרמה והפרת אמונים וכן עבירה לפי חוק המחשבים. בנוסף ציין בית המשפט כי בעניינה של החשודה מתקיימת עילת מעצר מובהקת מסוג חשש לשיבוש הליכי חקירה.

בעניינה של עובדת עיריית חדרה, הנמצאת בתפקיד רגיש בעירייה, בית המשפט הבהיר כי "בניגוד למקרים רבים אחרים, אחת העבירות עצמן, שחומר החקירה מבסס, היא בעוצמה של חשד סביר, היא עבירה של שיבוש אקטיבי של הליכי החקירה". על כן קבע בית המשפט כי לא ניתן להורות על שחרורה בשעה זו, והורה על מעצרה ב-6 ימים נוספים, וזאת עד לתאריך 10.6.18. 

חשיפת "גלובס": הסיפור המוזר של הכביש שנהרס בשעת לילה

יצוין כי לפני כשבועיים פורסם ב"גלובס" תחקיר אודות ראש העיר גנדלמן שנעצר היום. במסגרת התחקיר העלינו תהיות באשר ליחסיו של גנדלמן עם קבלן אחר שבונה בחדרה - עודד תורג'מן שבונה את מתחם "האנרג'י פארק" בחדרה. יודגש כי תורג'מן לא נעצר ולא נחקר היום. עם זאת, חקירת גנדלמן נמשכת, וייתכן שהיא תתפתח למקומות נוספים.

במסגרת התחקיר, שכונה "הסיפור המוזר של הכביש שנהרס בשעת לילה", הראינו איך בגיבוי ובמימון עיריית חדרה סלל הקבלן תורג'מן כביש שמוביל מכביש החוף אל מתחם אנרג'י פארק מעל קווי דלק של חברת קצא"א (חברת קו צינור נפט אילת-אשקלון), באופן שעלול לסכן את שלום הציבור. לדברי קצא"א, הכביש שסללו תורג'מן והעירייה נבנה ללא מיגון מתאים, ללא קבלת אישורים מתאימים ממנה ומהגופים המוסמכים הנוספים, ולכן היא הרסה את הכביש.

בתוך כך חשפנו את מערכת היחסים הקרובה למדי בין הקבלן לבין ראש העיר גנדלמן. בין היתר נחשף כי ראש העיר רכש דירה בפרויקט שבנה תורג'מן בחדרה, שהוא מקדם פרויקטים שבונה הקבלן, ושהקבלן מצדו תורם לקבוצות הספורט בעיר שהן ה"בייבי" של גנדלמן.

במסגרת התחקיר שוחחנו עם גורמים בכירים בפרקליטות שמעורים בנעשה בעיריית חדרה בשנים האחרונות. אותם גורמים אמרו לנו כי "כשקבלן יותר מדי פעיל בשטח גיאוגרפי מסוים, אז זה עלול להטריד. נקודות התורפה של עיריית חדרה, כמו של עיריות אחרות, היא ביחסים מול קבלנים".

עם זאת, הגורמים בפרקליטות ציינו לטובתו של גנדלמן כי מאז שהוא נבחר לראשות העירייה, חל שיפור בתרבות השלטונית בעירייה. המשטרה, כך הסתבר היום, חושבת אחרת.

עוד נציין על רקע המעצרים היום כי בחודש שעבר הגיש קבלן שעבד עם עיריית חדרה תביעה בסך 10 מיליון שקל נגד גנדלמן והעירייה, בטענה כי הם הפלו אותו לרעה במכרזי בנייה בשל קרבתו הפוליטית לכאורה לראש העיר הקודם. במסגרת התביעה נטען כי במקביל גנדלמן פעל לקידום אינטרסים של יזמים שהיו מקורבים אליו.

בתביעה נטען, בין היתר, כי למרות התחייבות מפורשת של העירייה להעברת פרויקטים לידי החברה של הקבלן התובע, ובעיצומן של הכנות אחרונות של החברה לביצוע הפרויקטים, קיבלה החברה לתדהמתה דוא"ל במסגרתו התבקשה להחזיר את תיקי המכרז. הקבלן התובע טען כי אותם פרויקטים הועברו לקבלנים אחרים בעיר עבור תשלום גבוה יותר מזה שהוא עצמו הציע.

למרות הכול, דווקא היום חשוב לנו להדגיש כי גנדלמן הוא בשלב זה בחזקת חשוד, ועומדת לו חזקת החפות. גנדלמן, שמיוצג כאמור על-ידי עו"ד ליאור אפשטיין, טוען כי החשדות נגדו יתבררו כלא כלום. ראינו בעבר מקרים לא מעטים שבהם בכירים ברשויות המקומיות וחשודים בכלל נחקרו בחשד לביצוע מעשים פליליים, אך התיקים בתום החקירה התיקים נגדם נסגרו בנימוק של חוסר אשמה או של חוסר ראיות. 

לאחר שהותר לפרסום כי ראש עיריית חדרה נעצר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות, מהתנועה לאיכות השלטון נמסר בתגובה: "ברשויות המקומיות ממשיכים לספור את הימים עד ליום הבחירות, אך במקביל נאלצים לספור גם את ראשי הרשויות שממשיכים להיות חשודים במעורבות בפרשות שחיתות. עם כל יום שמושכת הפרקליטות את ההכרעה בחקירות שכבר נפתחו, גדל החשש שביום הבחירות ימצאו עצמם התושבים כשהם נאלצים לבחור באדם - שיכול מאוד וימצא עצמו מאחורי סורג ובריח מיד לאחר הכניסה לתפקיד. התנועה למען איכות השלטון קוראת לראשי הפרקליטות ומערך התביעה להגיע להכרעה בהקדם, על-מנת להבטיח מערכת בחירות נקייה ודמוקרטית ואת אמון הציבור ברשויות ובנבחריו".

עוד כתבות

יהודה פוליקר / צילום: רפי דלויה

5 הדירות של יהודה פוליקר יוצאות להתחדשות עירונית בתום סכסוך שכנים ארוך

פרויקט ההתחדשות ליד כיכר המדינה מתקדם, לאחר שנדחתה בקשת אחת מבעלות הדירות לעצור את ביצועו ● כפי שפורסם בגלובס, נקבע כי פוליקר לא קיבל תמורה עודפת, אך שתי המתנגדות זכאיות לפיצוי בשל יתרון שניתן לבעלת דירות אחרת

אביר קארה / איור: גיל ג'יבלי

המדינה שלחה מטפלת לסייע למתמודדת נפש - ולא בדקה את עברה הפלילי

ט', מתמודדת נפש הזכאית לשירותי שיקום, גילתה להפתעתה שכספה נעלם ● היא הבינה שהעוזרת האישית ששלח אליה משרד הבריאות היא אסירה משוחררת שגנבה ממנה ● הסיפור חושף מחדל מתמשך של מערכת שלא בודקת למי היא נותנת את המפתחות ● שומר הסף, מדור חדש

רונן יפו, מנכ''ל דוניץ־אלעד / צילום: שי בראל

מניית דוניץ צללה בתל אביב במחזור ענק. מה הסיבות?

ליאור וידר, האנליסט ומנהל שירות המידע "מכפיל רווח", מעריך כי מאחורי תנועת המניה עומדת מכירה של מספר קרנות גידור לקופת גמל ● דוניץ משכה לאחרונה עניין בעקבות מזכר הבנות למיזוג עם פעילות הנדל"ן של חברת דן

זאק פולנסקי, מנהיג מפלגת ''הירוקים'' הבריטית / צילום: Reuters

יו"ר המפלגה שקבע "שציונות היא גזענות" יישאר מחוץ לפרלמנט הבריטי

זאק פולנסקי, מנהיג מפלגת הירוקים ואחד הקולות הפרו-פלסטיניים הבולטים בבריטניה, הפסיד בבחירות למושב שהתפנה בפרלמנט ● לאחר ההפסד התייחס לראשונה להחלטת מפלגתו להגדיר את הציונות כגזענות, וטען כי ישראל מבצעת "רצח עם מתמשך" ברצועת עזה ● למרות ההפסד בקלפי והביקורת שספג בתוך מפלגתו, הבהיר כי אין בכוונתו להתפטר מתפקידו

מטה מיקרון בסן חוזה, קליפורניה / צילום: Shutterstock

המניה שילשה את ערכה השנה - והאנליסט הוותיק אומר שתעשה זאת שוב

אנליסט הטכנולוגיה הוותיק גיל לוריא הקפיץ את מחיר היעד שלו על יצרנית שבבי הזיכרון מיקרון ל-3,000 דולר, כך שהוא משקף לה כעת אפסייד של כ-190% ● מדובר במחיר יעד שהוא כמעט כפול לעומת מחיר היעד הממוצע בקרב האנליסטים בוול סטריט ● המניה כבר יותר משילשה את ערכה מתחילת השנה, על רקע בום ה-AI

קמפיין לוריאל / צילום: יח''צ

תקציב אחד, 22 מותגים: אתגר הפרסום של לוריאל

השבוע חשפנו בגלובס כי ענקית הקוסמטיקה בחרה במקאן ת"א לנהל את תקציב הפרסום והמדיה שלה, שעומד על כ–100 מיליון שקל ● מה הייחודיות של אחד מהתקציבים הגדולים בישראל?

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מדד הדגל של ת"א ירד השבוע בכמעט 4%; נקסט ויז'ן מחקה רבע מהשווי שלה

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.7%, מדד ת"א 90 זינק בכ-1.6% ● טאואר ונובה איבדו גובה בעקבות פערי ארביטראז' שליליים ● נקסט ויז'ן המשיכה ליפול אחרי מימוש הענק של פידליטי ● הנאסד"ק נפל אמש בחדות אחרי שדיווח חשף כי קצב ההכנסות השנתי של OpenAI נמוך בכ-20 מיליארד דולר מהערכות השוק ● וגם: המניה שיותר משילשה את ערכה מתחילת השנה - וצופים שיש לה עוד הרבה לאן לעלות

יובל סמו בקמפיין הפניקס סמארט / צילום: צילום מסך

נוסעים אל הדאבל: הפניקס סמארט בפסגת הזכורות והאהובות של השבוע

אחרי שבועיים כפרסומת האהובה ביותר, חברת הביטוח מובילה גם במדד הזכירות - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר שייכת למותג הניקיון טאצ', שעלה בקמפיין משעשע עם הפרזנטורית מירן בוזגלו ומשפחתה

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

עליות בוול סטריט; טבע קופצת ב-6%, מחירי הנפט יורדים

טבע מזנקת לאחר שדיווחה כי קיבלה אישור מה-FDA לתרופה WELTRUZA, לטיפול במחלת הסכיזופרניה ● המסחר באירופה ננעל בעליות ● תשואות האג"ח נסוגו אתמול, אך נותרות בשיאים של עשרות שנים

סרן אליאב חיים צפלמוס ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סרן אליאב חיים צפלמוס נפל בקרב בדרום לבנון

שלושה לוחמי צה"ל נפצעו קל באותה תקרית. הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית חולים ומשפחותיהם עודכנו ●  הרמטכ"ל עודכן: ארה"ב נערכת לחידוש הלחימה באיראן בשבועות הקרובים – והזהיר מדחיית הבחירות בישראל ● נשיא ארה"ב הודיע כי מתנהלות "שיחות פרודוקטיביות" עם איראן, אך הבהיר שהמצור יישאר בתוקף ● לדבריו, ארה"ב לא תתקוף את איראן לפני בחירות האמצע ב-3 בנובמבר 

מייסדי האניבוק עוז אלון (מימין), נעמה אלון ודרור שמעוני / צילום: האניבוק

עוד שתי חברות ישראליות יוצאות למהלך פיטורי AI

סילק פיטרה יותר מ־30 עובדים, כ־25% מעובדי המחקר והפיתוח שלה, זמן קצר לאחר שגייסה 45 מיליון דולר • האניבוק הוותיקה, שפיתחה תוכנה לניהול עסקים קטנים, נפרדה מ־35 עובדים • בשתי החברות מסבירים את המהלכים בהתאמת מבנה העבודה והחברה לעידן ה־AI

מקלובה ב''פרח המדבר'' / צילום: פאטמה אל זאמאל

לעיר הזו אין פילטר רומנטי - אבל יש בה מעמולים נימוחים, קפה וענני תבלינים

יצאנו למסע אל מאחורי הקלעים ברהט עמוסת האתגרים, ומצאנו בית קפה עם קטאיף אלוהי, שמלות צבעוניות ושפית מריאליטי שהמקלובה שלה היא רק תירוץ ● חגית אברון תופרת יום ברהט

הימורים על הזוכים בפרס נובל / צילום: Shutterstock

החוקרים שמככבים בבורסת ההימורים על הנובל בכלכלה, והקשר הישראלי

שלושה כלכלנים בעלי זיקה ישראלית מככבים השנה ברשימות המועמדים לנובל בכלכלה ● מי מוביל בפלטפורמות ההימורים, מדוע המחקרים נחשבים פורצי דרך ומה ההיסטוריה מלמדת על הסיכוי להמר נכון? ● וגם: הדומיננטיות האמריקאית והמועדון הסגור של הזוכים

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

בדיקה לזיהוי מוקדם של עשרות סוגי סרטן מתקרבת לאישור. מה יקרה למחיר שלה?

בדיקת הדם של חברת גרייל קיבלה המלצה חיובית מוועדה מייעצת של ה־ FDA ● מדוע סיימה פוליפיד הישראלית את הסכם השיווק שלה באירופה ● והחממה החדשה והמסקרנת של אלביט, אוניברסיטת בר־אילן וקרן aMoon ● השבוע בביומד

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

למה המטה לביטחון לאומי צריך הנחיה לדאוג לביטחון הלאומי

למה במל"ל זקוקים להנחיה ● מה הבינו האמריקאים על הפעלת לחץ ● ומה חשבו בשוק על הרכישות של גולדמן זאקס ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Africa Studio

בני הזוג נפרדו והבעל ירכוש לאישה דירה בכ-4 מיליון שקל

בית המשפט המחוזי קבע כי לפי הסכם הממון שנחתם, על הבעל לרכוש לאישה דירה חדשה והוא אינו יכול להעביר לה דירה שברשותו בשרון ● האישה תקבל דירה בשווי 4.2 מיליון שקל בתוספת ריבית מיום הפרישה לפני שלוש שנים

המאם אל-המאמי, טייס המשנה המחבל מטיסת פליי-דובאי

התובע הכללי באיחוד האמירויות: טייס המשנה של טיסת פליי-דובאי תכנן להתרסק בנתב"ג

חרם על ישראל בפריז: עובדים בנמל התעופה מסרבים להעמיס מטען ביטחוני לטיסת אל על ● טראמפ על המלחמה עם איראן: "תיגמר במהירות - בדרך זו או אחרת" ● בניו יורק טיימס דווח כי בכירים אמריקאיים דנו באפשרות למערכה קצרה שתתמקד במאגרי הטילים והכטב"מים של איראן ● ארה"ב הזהירה את אזרחיה במזרח התיכון מפעולות של החות'ים ואיראן

אי תשלום פנסיה / אילוסטרציה: Shutterstock

המעסיק ששילם כמיליון שקל לעובד של חודשיים והמסר החד-משמעי של בית הדין

חברה שלא הפקידה לפנסיה במשך 52 ימי עבודה חויבה לשלם לעובד לשעבר 890 אלף שקל ● בית הדין קבע כי הזכאות להפקדות מתחילה ביום העבודה הראשון, גם אם העובד עוזב לפני שחלפו 90 יום ● מומחים מזהירים: גם העסקה קצרה עלולה להוביל לחשיפה כספית כבדה

צ'נגאן דיפאל S05 פלאג אין / צילום: יח''צ

החל מ-155 אלף שקל: המכונית שנכנסת לפלח שוק צפוף במיוחד

גרסת הפלאג־אין של הקרוס־אובר המשפחתי של צ'נגאן שומרת על העיצוב הידידותי והמרחב הפנימי הענק של הגרסה החשמלית, אבל מציעה מערכת הנעה חסכונית ומעודנת ויכולת דינמית משופרת ● היא יוצאת לפלח תחרותי רווי

מגדל אינפיניטי של קבוצת חג'ג'. 61 דירות לא מכורות, נכון למחצית הראשונה של 2026 / צילום: קבוצת חג'ג'

כיכר המדינה בתל אביב עולה לגובה: המכירות תקועות, ומה עם המחירים?

רובע 4 בתל אביב - בין נתיבי איילון לרחוב אבן גבירול - התאפיין תמיד בבניינים נמוכים יחסית, אולם מגדלי המגורים שצפויים להתאכלס בו בקרוב ישנו את פניו ● המחירים במגדלי DUO ואינפיניטי במתחם סומייל ומגדלי כיכר המדינה מגיעים ל־80 אלף שקל למ"ר ויותר ● אלא שבעוד הבנייה מתקדמת, המכירות מתקשות לשמור על הקצב של שנות הגאות