גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו יכולים לתמחר מה יהיה שווי חברות בעוד שנה וחצי"

הפורטפוליו של ד"ר טיראן רוטמן | גיל: 38, תפקיד: מנכ"ל פרוסט אנד סאליבן ישראל, חברת ייעוץ ומחקר בינלאומית

ד"ר טיראן רוטמן / צילום: איל יצהר
ד"ר טיראן רוטמן / צילום: איל יצהר

אני: סקרן, שאפתן, ולמרות כל זה חשוב לי הבאלנס בין העבודה למשפחה.

משפחה: סבא מצד אבא הגיע מלבוב. עם פלישת הגרמנים, הפולנים רצחו תשעה מעשרת אחיו וירו באחותו מול עיניו. הוא הצליח לברוח לאוסטריה ולצרפת ועלה לארץ ב-45'. הוא הגיע חסר כול לירושלים ושם פגש את סבתא, שבעה דורות בעיר. הם התחתנו ב-48' וסבא הגיע באחת השיירות לעיר הנצורה כדי להשתתף בחופה. לימים היה מנהל הפיתוח העסקי של פניציה. המשפחה של אמא עברה את המלחמה בבוקרשט, ולאחריה עלו לארץ והגיעו לקריות.

הורים: אבא נולד בירושלים ואחרי כמה שנים עבר עם המשפחה לחיפה. אמא נולדה בקריית אתא. כשהייתה בת 16 ואבא בן 17, הם נפגשו במסיבה. אחרי חמש שנים התחתנו ונשארו בקריית אתא. אבא התגייס לקורס חובלים והיה הקצין הראשון שחצה את התעלה עם נושאת טנקים. הוא השתחרר כסרן וכהנדסאי, עבד שנים ברפא"ל והיום הוא ראש תחום בקרה ואוטומציה, סגן ראש עיריית קריית אתא ומועמד לראשות העיר. מאחר שצלל בקישון ואיבד חברים שחלו בסרטן, הוא הפך לפעיל איכות סביבה. אמא כימאית, הייתה עובדת צה"ל והיום עוסקת בתחום הנדסת המיקרו-אלקטרוניקה, בסטארט-אפ שקשור לרפא"ל.

ילדות: קריית אתא, מעמד בינוני קלאסי. את השם שלי נתנו לי ההורים על-שם האי טיראן. שיחקתי כדוריד והייתי בכיתת ספורט עד י"א, כשההורים הטילו וטו, ומשם עברתי לכיתת מצטיינים ועשיתי בגרות בביולוגיה, כימיה ואיסלם. אז גם התחלתי להתעניין באיראן.

עתודה: למדתי מדע המדינה, מזרח תיכון וכלכלה באוניברסיטת חיפה, כי רציתי להיות בגיל 21 קצין עם תואר ראשון. מתחילת הדרך יועדתי למודיעין, שם ביליתי שמונה שנים כחוקר איראן. במסגרת השירות למדתי פרסית, עבדתי במחלקת שבויים ונעדרים תחת ליאור לוטן, ובין לבין עשיתי MBA. השתחררתי בדרגת רב-סרן.

רוני: אשתי, סמנכ"לית אסטרטגיה ומטה בדיפלומט ישראל, חברת הנהלה. למדה פסיכולוגיה וניהול ובהמשך עשתה MBA. אישה חכמה, בעלת אינטליגנציה רגשית, ובזכותה אני פה. נפגשנו ב"בור" בקריה ב-2003, עם הפלישה לעיראק, כשהייתה חוקרת סעודיה, ובילינו שם יחד יותר מחודשיים. שש שנים לאחר מכן התחתנו. אנחנו גרים בנווה גן ויש לנו שלושה ילדים.

קריירה: התחלתי לעבוד אצל אורי וולף, שממנו למדתי כל מה שאני יודע בתחום הערכות השווי, ואחרי שלוש שנים עברתי לאמפל של יוסי מימן ככלכלן הראשי של הקבוצה, ואחר כך כסמנכ"ל פיתוח עסקי וניהול, אחראי לכ-3 מיליארד שקלים בחברות באירופה ובארצות הברית.

ביו אסוסייט: אחרי שנתיים החלטתי לצאת לעצמאות ופתחתי עם שני שותפים, אחר מהם דוקטור לרפואה, חברת ייעוץ שהתמחתה בתחום הביומד. עבדנו עם חברות תרופות וגיליתי שדווקא אחרי שהן מקבלות את אישור ה-FDA, הן יורדות בבורסה, מה שדחף אותי למחקר. ב-2014 החברה נמכרה לקרן הון סיכון ואני הגעתי לפרוסט אנד סאליבן.

דוקטורט: במסגרת המחקר חברתי לפרופ' דורון קליגר באוניברסיטת חיפה, והתחלתי דוקטורט בפסיכולוגיה של המניות במקביל לעבודה. קיבלתי את התואר לפני שנתיים ואני כותב עכשיו ספר על פיתוח תרופות וסייבר, בהמשך להתמחות שלי בתמחור של חדשנות.

פרוסט אנד סאליבן: חברת ייעוץ ומחקר בינלאומית, השלישית בגודלה בעולם, עם יותר מ-50 סניפים ו-2,000 יועצים. אני עובד מול המטה באירופה. התחלתי כפרילאנסר, התקדמתי בסולם הדרגות, ולפני חודשיים מוניתי למנכ"ל. אנחנו ממוקדים בטכנולוגיות בתחומים כמו מדעי החיים, תחבורה אוטונומית, ביטחון, סייבר ושירותים פיננסיים. בארץ אנחנו עובדים, בין היתר, עם טבע, נובורטיס, רפא"ל, משרד הביטחון, אלביט וכי"ל.

בורסה: יש לנו פרויקט אנליזות גדול וחדשני עם הבורסה. אנחנו נותנים מחיר יעד לסטארט-אפים של אנרגיות מתחדשות, סייבר ומדעי החיים. האנליזה שאנחנו עושים יכולה לתמחר מה יהיה השווי של החברות בעוד שנה וחצי.

אקדמיה: עשיתי פוסט דוקטורט במימון בניו יורק, בתוכנית מיוחדת של שבעה חודשים, בזכות אשתי, שתמכה בי ועודדה אותי לגור שם ולהיות על הקו לארץ. תוך כדי לימודים מוניתי לראש בית הספר לניהול וכלכלה של המכללה האקדמית ויצ"ו בחיפה. הקמתי את המסלול לעיצוב, יזמות וטכנולוגיה, ואני מלמד יזמות ומימון.

פנאי: רץ ריצות קצרות בחוץ ומשחק פוקר, שבעיניי אין מתאים ממנו לעוסקים בשוק ההון.

תפיסת עתיד: הפוטנציאל של פרוסט אנד סאליבן בארץ מטורף ויש אתגר עצום בלהפוך אותה לחברת הייעוץ הגדולה בישראל.

עוד כתבות

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות; נמשכו הירידות במניות התוכנה

נאסד"ק עלה ב-0.1% ● צים זינקה לאחר שנחתמה באופן רשמי עסקת הרכישה מול ענקית הספנות הפג לויד ● איטורו זינקה בעקבות הדוחות הכספיים ● פאלו אלטו הודיעה על כוונתה לרכוש את חברת הסייבר הישראלית קוי (Koi) ● וורנר ברדרס מחדשת את המו"מ עם פרמאונט ●  אורמת חתמה על הסכם רכישת חשמל עם NV Energy, שיתמוך בפעילות של אלאפבית ● פאלו אלטו תדווח אחרי הנעילה

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים בין ארה"ב ואיראן

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים; באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

שלמה קרמר, מנכ''ל ומייסד קייטו נטוורקס / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום

שלמה קרמר, מנכ"ל קייטו נטוורקס, אמר בראיון ל"ביזנס אינסיידר", כי למרות התמחור המנופח של שוק ה-AI, הוא עדיין ממשיך לחפש השקעות עם פוטנציאל אמיתי ● עוד אמר, כי מבחינתו יש שלושה תנאים מרכזיים הכרחיים להצלחה עסקית שחשוב להכיר

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

"עסקה רגישה, שיש לה שיקולים פוליטיים": מניית הפג־לויד צנחה בעקבות רכישת צים

התגובה המיידית בשווקים להכרזה כי החברה תרכוש את צים הייתה שלילית ● אנליסטים מיהרו להסביר בתקשורת הגרמנית כי ישנה מגמת קונסולידציה כעת בשוק התובלה הימית, וכי רכישות ומיזוגים הם רוח התקופה

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל שטראוס: "מירב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בת"א; ארית יורדת בעקבות חקירת רשות ני"ע

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.5%, ת"א 90 יורד בכ-0.2% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● עדכונים שוטפים

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון ביטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

רשות המסים חשפה שיטת העלמת מס במכולות ובפיצוציות

כחלק ממאבקה של רשות המסים בהון השחור ובשיטות שונות להלבין הון, חוקרת רשות המסים בעלי מכולות ופיצוציות שמבצעים העלמות באמצעות מכשירי כספומט המוצבים בבתי עסק

נתוני הלמ''ס / צילום: Shutterstock

בשוק וברשות ני"ע לא מאמינים יותר לנתוני הדיור של הלמ"ס

ברשות ני"ע מחמירים את חובות הדיווח של יזמיות המגורים הציבוריות, מחשש שהמחירים בפועל נמוכים יותר בשל המבצעים ● זאת, בעוד שהשבוע דיווחה הלמ"ס על חודש שני ברציפות של עליות במחירי הדירות ● רשות ני"ע: "צריך להבין שכל מבצעי הקבלן מגלמים ירידה במחיר האפקטיבי"