הבורסה היא זירת המפגש עבור קונים ומוכרים הסוחרים ביניהם בניירות ערך מסוגים שונים – ובהם מניות של חברות, איגרות חוב, אופציות ועוד.
בין המדדים הבולטים בבורסה בתל אביב ניתן למצוא את מדד ת"א-35, המשקף את רמת המחירים הממוצעת של 35 המניות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר בבורסה; מדד ת"א-125 , הכולל את 125 המניות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר; ומדדי תל-בונד, העוקבים אחר רמת המחירים הממוצעת של איגרות חוב קונצרניות.
בבורסה בתל אביב מתקיים גם מסחר במניות בעלות רישום כפול – המאפשר לחברות שניירות הערך שלהן רשומים למסחר בבורסות זרות מסוימות (ארה"ב, בריטניה, סינגפור, הונג קונג וקנדה), לרשום אותם למסחר גם בישראל, ולהיסחר כחברות דואליות.
בשנים האחרונות סבלה הבורסה בתל אביב מ"התייבשות" – ירידה משמעותית במחזורי המסחר. אם ב-2007 היה מחזור המסחר היומי הממוצע בהיקף של 2.45 מיליארד שקל, ב-2012 הוא ירד ל-1.1 מיליארד שקל – האטה שנמשכה גם בשנים הבאות. אמנם ברחבי העולם נראתה מגמה דומה של ירידה במחזורי המסחר; אולם הנהלת הבורסה בתל אביב החליטה לצאת בשורת צעדים כדי להפוך אותה לאטרקטיבית יותר עבור משקיעים, מישראל ומחו"ל.
כחלק מצעדים אלה, ב-2017 ביצעה הבורסה רפורמה במדדים – כדי להגדיל את מספר המניות בכל מדד ואת הפיזור שלהן, ולמנוע מצב שבו מניה דומיננטית אחת שקורסת, תגרור מטה את המדד כולו. באוגוסט 2019, נהפכה הבורסה מחברה פרטית שנשלטה בעיקר על ידי הבנקים, לחברה ציבורית הנסחרת בבורסה ונמצאת בשליטתם של גופים זרים, שאינם חברי בורסה.