גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עובד יחזקאל העיד בפרשת "ישראל ביתנו": "עבודתנו נקייה"

מזכיר הממשלה לשעבר התייצב היום לעדות ב"פרשת ישראל ביתנו", במסגרתה מואשמת סגנית השר לשעבר פאינה קירשנבאום בקבלת שוחד בתמורה לתקציבים קואליציוניים ● "אנחנו עושים עבודה מאוד נקייה ואיכותית שמקדמת הרבה מאוד נושאים ציבוריים במדינה"

עובד יחזקאל / צילום: אוריה תדמור
עובד יחזקאל / צילום: אוריה תדמור

"כשהייתי מזכיר ממשלה הגענו להבנה שלא נאפשר תקציבים קואליציוניים אבל כל עוד המדינה מאפשרת את זה, זה תקין. המרחב המדינתי הוא מרחב שמחייב משאבים. אין לך שחקן במגרש הציבורי שלא נזקק למשאבים. איך אתה מייצר את המשאבים - זה אירוע מאוד נוכח בחיים הציבוריים. בעבר זה היה אזור פילנתרופי וכיום זה כבר תקציבים קואליציוניים", כך העיד היום (ב') מזכיר הממשלה לשעבר, עובד יחזקאל, במשפטה של סגנית שר הפנים לשעבר, פאינה קירשנבאום בפרשת "ישראל ביתנו".

קירשנבאום מואשמת, בין היתר, בקבלת שוחד בתמורה להעברת כספים ממשלתיים-קואליציונים של מפלגת ישראל ביתנו. עוד מואשמת סגנית שר הפנים לשעבר כי ב-2014 הגיעה לסיכום מושחת עם עמותת "איילים" לפיו בתמורה לכך שקירשנבאום תעביר ל"איילים" כספים ממשלתיים-קואליציונים של מפלגת ישראל ביתנו, תשלם העמותה עבור שירותי יחסי הציבור שסיפק משרדו של צור לפוליטיקאית הבכירה.

יחזקאל, שסיפק לקירשנבאום ייעוץ אסטרטגי - לאחר שפרש מתפקידו כמזכיר הממשלה והקים את חברת הייעוץ האסטרטגי ת.א.ר.א - נחקר בעצמו כחשוד במסגרת פרשת "ישראל ביתנו", אך התיק נגדו נסגר.

על פי עדותו הכיר את קירשנבאום כאשר כיהנה כסגנית שר הפנים. "פאינה קירשנבאום, סגנית שר הפנים ומזכ"לית המפלגה הייתה כתובת ראויה ורצויה של תקציבים קואליציוניים, ובהחלט פנינו אליה כמו לגורמים אחרים במטרה לסייע לאינטרסים ציבוריים בלבד", העיד יחזקאל. לדבריו, "היה ניסיון שנכשל לצערי לעזור למוזיאון טרומפלדור שעד היום הוא פצוע". המוזיאון לא היה לקוח של יחזקאל, ואולם זה העיד כי פעל לטובתו מכח פעילותו הציבורית, ופעילות הפרו בונו.

"חלק מהפעילות היא פרו בונו, הייתה לנו הבנה שאם יקבלו משהו גם אנחנו נקבל", העיד. עוד העיד, כי פנה אל קירשנבאום גם בשם התאחדות הסטודנטים בישראל ונאות קדומים, "במטרה שתעזור לנו בהעברת תקציבים קואליציוניים תקינים".

פאינה קירשנבאום בבית המשפט / צילום: שלומי יוסף

השופט ירון לוי, בפניו מתנהל המשפט, שאל את יחזקאל, "האם אני יכול לבוא אליך למשרד ולהגיד שהמטרה שלי לעשות שימוש בשירותים שלכם כדי לקבל כספים קואליציוניים?", וזה השיב: "לא. המדינה לא מתקצבת גופים חלשים. המדינה תהיה שותפה עם גופים שיכולים לייצר בעצמם. המדינה תעזור לגוף שיש לו מספיק עוצמות שהוא יכול ליזום".

השופט הקשה שוב: "ואם אני גוף כזה, בשנת 2014, ואני רוצה תמיכה כזו של כספים קואליציוניים אז אתם הכתובת?" - ויחזקאל השיב: "אנחנו כתובת של גיוס משאבים בהיבט הרחב שלהם וכל עוד המדינה מאשרת את זה, זה בהחלט הליך תקין".

יחזקאל העיד כי פנה אל פאינה בשם מספר לקוחות לצורך קבלת תקציבים, ובהמשך היא אף פנתה אליו מיוזמתה. "יום אחד קיבלתי טלפון מפאינה. היא שאלה אם אנחנו כותבים החלטות ממשלה, וקישרה אותנו לראש עיריית נצרת עילית. לא היה לו כסף ולבסוף הוא מצא עמותה שראתה לנכון לממן את זה".

לשאלת התובע, עו"ד יונתן קרמר, אם הבטיח לקרישנבאום משהו בתמורה לקישור שהיא עשתה אל הלקוח, השיב יחזקאל: "לא. חבל לי שאתם לא מכבדים את המקצוע שלנו. אנחנו עושים עבודה מאוד נקייה ואיכותית שמקדמת הרבה מאוד נושאים ציבוריים במדינה".

בהמשך העיד יחזקאל על פנייתה של קירשנבאום אליו בשנת 2013, והתעניינותה בשירותי הייעוץ שלו, במטרה לקדם את מעמדה הציבורי והפוליטי. "בשלב מסוים פאינה... אנחנו מתחילים לדבר כיצד אפשר לייצב את המיצוב הציבורי שלה. אני מבקש לזכור את זה שאנחנו מתייחסים לפאינה של לפני החקירה, לפני כל מה שהתגלה. ואז היה לה מעמד, והתחילו שיחות כיצד נכון לעשות את זה. איך נכון ליצור בולטות".

לשאלה למה סגנית שר צריכה ליצור בולטות לעצמה, השיב יחזקאל, כי "פוליטיקאי צריך לעמוד לבחירה כל 4 שנים ואצלנו כל שנתיים וחצי... בדמוקרטיה הישראלית יש מפלגות דיקטטורה ומפלגות פריימריז, ופאינה שייכת לחלק הראשון".

לדברי יחזקאל הם נפגשו פעמיים שלוש בבית קפה ובמשרדו, והוא הציע לה להיפגש עם יועץ התקשורת רונן צור. רונן צור, אחד מיועצי התקשורת המוכרים בארץ, העיד בינואר השנה במשפט בנוגע לתת-פרשה הקשורה בעמותת איילים במסגרתה מואשמת קירשנבאום כי סיכמה שבתמורה לכך שתעביר לאיילים כספים ממשלתיים-קואליציונים של מפלגת ישראל ביתנו, תשלם העמותה עבור שירותי יחסי הציבור שסיפק משרדו של צור לפוליטיקאית הבכירה. צור העיד בין היתר כי היה ברור שקירשנבאום עומדת מאחורי התשלומים. "היא הלידר", העיד.

יחזקאל ציין כי הוא היה זה שהמליץ לקירנשבאום על רונן צור, ופאינה והוא קבעו פגישה עם צור. "עיקר הפעילות היא קידום יחסי ציבור ואני לא חברת יח"צ. היו שתי פגישות משולשות שלי, רונן ופאינה", העיד. "המפגשים האלה הם מפגשים חברתיים וראיתי פגישות כאלה של שופטים... אני מניח שכבוד השופט לא יופתע שלשופטים יש אנשי יח"צ. עכשיו הנשיאה שכרה יועץ תקשורת".

על דברים אלה הגיב השופט: "עכשיו הפתעת אותי".

באשר לשאלה מה סוכם לגבי התשלום לשירותי היח"צ שיתנו, השיב יחזקאל, כי "התייעצתי עם היועץ המשפטי ואמרתי לה ששירות כזה יכול להתקבל רק באופן מסודר עם תשלום באופן שקוף".

בתגובה לדברים תהה השופט לוי "למה צריך לקבל ייעוץ על זה? אתה יכול להגיד לי איזה חשש קינן בליבך?"

יחזקאל השיב: "אתה דואג להיות בסדר, ולהסיר ספק מכל מקום שאולי יהיה ספק", והמשיך בעדותו על שכירת השירותים על ידי קירשנבאום: "ואז פאינה ביקשה לקבל שירות מקצועי. יח"צ מרונן צור ואסטרטגי מת.א.ר.א. ואז אמרנו ששירות כזה יכול להתקבל רק בתשלום ובאופן גלוי, והיא אמרה שאין לה מקור מימון. ואז הפסקנו את הפגישות ולא קרה כלום, ואז בשלב מסוים קיבלתי טלפון מפאינה שאמרה שקיבלה מקור תקציבי ושאלתי אותה אם המקור הוא תקין פוליטית והיא אמרה שכן. אמרתי שעיקר העבודה צריכה להיות מול חברת היח"צ... פאינה אמרה שהיא תתקשר מול רונן צור ואנחנו נהיה ספק משנה של צור שזו פרקטיקה נהוגה. מבחינתי זה היה בסדר, כי עיקר העבודה היה יח"צ והסכמתי שרוב התקציב ילך ליח"צ".

השופט לוי: "דיברתם אז על מספרים?"

יחזקאל: "לא זוכר את הפרטים. התוצאה הייתה התקשרות בגובה 20 אלף שקל, שאנחנו נקבל 7,000 שקל והיתר ילך ליח"צ מתוך הסכמה שלי שרוב הפעילות צריכה להיות בנושא היח"צ".

עוד העיד יחזקאל, כי "במשך 4 חודשים נעשתה עבודה שבחנה את הנושאים האסטרטגיים בהם צריכה פאינה להתמקד ובמקביל נעשים יחסי תקשורת".

לטענתו, הוא חשב שפאינה משלמת להם את השכר בעבור השירותים.

זוהי אינה הפעם הראשונה שבה עובד יחזקאל מתייצב על דוכן העדים בפרשת "ישראל ביתנו". בדצמבר אשתקד העיד יחזקאל במשפטם של "נותני השוחד" בפרשה, שהתנהל במקביל למשפטה של קירשנבאום, אך בכתב אישום נפרד. לפי כתב האישום שהוגש כנגד מספר ראשי עמותות (אשר חלקם בינתיים חתמו על הסדרי טיעון ונגד אחרים נסגר התיק), עמותת איילים נתנה שוחד לקירשנבאום, באמצעות תשלום שכרם של צור ועובד כאמור (זאת באמצעות עמותת רוח חדשה, שהייתה שותפה לפרויקטים שקידמה איילים). יחזקאל אמר בעדותו הקודמת, כמו גם היום, כי לא ידע שהתשלום נעשה בצורה סיבובית שכזאת, וכי כשגילה זאת הוא הזדעזע מכך.

"באותו רגע שהבנתי שהגורם שמשלם את תשלום הכסף הוא עמותת איילים - אני מבין שהכסף שחשבתי שממן את העבודה הוא לא מה שחשבתי, והסתבר לי שגורם ציבורי משלם עבור שירות שניתן לגורם אחר - ביקשתי להחזיר את כל הכסף והפסקתי את ההתקשרות", העיד.

בדברים אלה התייחס יחזקאל לתכתובת מייל שהציג לו עו"ד קרמר, ממנה עולה, כי נודע לו שהתשלום עבור השירות שסיפקה ת.א.ר.א לקירשנבאום, שולם על ידי עמותת איילים. לשאלת עו"ד קרמר כיצד פעל בזמן שהבין זאת לראשונה, השיב יחזקאל: "ביקשתי להחזיר את כל הכסף והפסקתי את ההתקשרות עם פאינה". לשאלת בית המשפט, כיצד פאינה את הידיעה שת.א.ר.א מפסיקה לספק לה שירותי ייעוץ אסטרטגי, השיב יחזקאל, "שהיא מבינה". עו"ד קרמר הקשה על יחזקאל ושאל, האם הוא בטוח שהודיע על סיום ההתקשרות לפאינה. על כך השיב יחזקאל, "למיטב זכרוני כן".

יחזקאל ציין עוד, כי לאחר שגילה כי איילים נושאת בתשלום עבור השירות שסיפק לפאינה, הוא דיבר עם "כולם במשרד" ואמר להם "שהייתה כאן שגגה". לדבריו, הוא ביקש להשיב את הכספים שקיבלו למשרדו של רונן צור, וכך גם חשב שקרה בפועל. ואולם לדבריו, במהלך חקירתו במשטרה (יחזקאל נחקר 3 פעמים באזהרה), נודע לו, כי חרף בקשתו מסמנכ"ל הכספים להשיב את הכספים שקיבלו מרונן צור, הדברים לא נעשו בפועל וזאת, בהמשך להחלטתם של סמנכ"ל הכספים של ת.א.ר.א והיועץ המשפטי של ת.א.ר.א שלא להשיב כסף שלגביו ניתן שירות בפועל.

יחזקאל העיד כי "בשלב מסוים דיברה איתי פאינה על חברת הכנסת ליה שמטוב ושאלה אם אפשר לסדר לה עבודה". יחזקאל ציין, כי מדובר ב"פרקטיקה נהוגה".

יחזקאל ציין, כי בשלב הראשון, הוא חיפש לחברת הכנסת לשעבר עבודה בגוף אקדמי, אך אופציה זו ירדה מהפרק נוכח העובדה שלא היה לשמטוב תואר אקדמי.

לשאלת עו"ד קרמר מדוע דווקא ליה שמטוב, ענה יחזקאל "כל מי שיפנה אלי ויבקש עזרה במציאת פרנסה אני אעזור לו בשמחה גדולה ובמסירות רבה....היא הייתה חברת כנסת ונשארה ללא עבודה". יחזקאל התייחס גם לנושא השכר של שמטוב, וציין כי פאינה ביקשה ממנו למצוא לה עבודה סביב משכורת של 20 אלף שקל. בהקשר זה, השמיעו במהלך העדות, שיחה שהוקלטה במסגרת החקירה הסמויה, שהתקיימה בין גודובסקי לבין יחזקאל, במסגרת השיחה, עולה שמה של ליה שמטוב וכן לכאורה ניסיון לתפור לליה שמטוב תפקיד כלשהו שיספק לה משכורת דומה או קרובה למשכורת שקיבלה כחברת כנסת.

עוד כתבות

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות