גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"מניית ויקטורי בעלת האפסייד הגבוה ביותר מבין המתחרות"

בית ההשקעות אי.בי.אי ציין כי בעוד המתחרות שופרסל ורמי לוי עסוקות בהתרחבות לתחומים חדשים ויקטורי צפויה להמשיך ולהתמקד בפעילות המסורתית ● בשורות טובות לוויקטורי גם בגזרת החוב: על רקע שיפור בפרופיל הפיננסי של רשת המזון, העלתה חברת מידרוג את דירוג האג"ח שלה בדרגה אחת, מ-A3 ל-A2

ימים של אופטימיות עוברים על רשת קמעונאות המזון ויקטורי, שקיבלה בשבוע החולף התייחסויות חיוביות הן לגבי מצב החוב שלה והן לגבי תמחור מנייתה.  

בזירת החוב, על רקע שיפור בפרופיל הפיננסי של ויקטורי, חברת מידרוג העלתה את דירוג האג"ח שלה בדרגה אחת, מ-A3 ל-A2 ושינתה את אופק הדירוג מחיובי ליציב. במידרוג מציינים כי ויקטורי מציגה ירידה הדרגתית במינוף, תוך מגמת שיפור מתמשכת "הן בצד הקטנת החוב והן בצד שיפור ברווחיות והגדלת בסיס התזרים התפעולי".

במידרוג סבורים כי לרשת, שבשליטת משפחת רביד, "מיצוב עסקי ושיווקי הולם בקטגוריית הדיסקאונט שבה היא פועלת", וכי אלה "מייצרים לויקטורי יכולת ייצור הכנסות ורווחיות סבירה ביחס לענף ויציבה לאורך זמן". לגבי התרחבות הפעילות, במידרוג מציינים כי ויקטורי "הוכיחה יכולת ביצוע גבוהה, שבאה לכדי ביטוי בפתיחת 18 סניפים מתחילת 2016, בהם סניפים שנרכשו מרשת מגה".

צמיחת הפעילות לפי מידרוג, "צפויה לאורך זמן לתרום לשיפור פיזור ההכנסות בין הסניפים, וכן תומכת בכוח הסחר והמיקוח מול הספקים". במידרוג מעריכים את הגמישות הפיננסית של ויקטורי כגבוהה, "נוכח רמת מינוף נמוכה אשר צפויה להמשיך במגמת השיפור, נגישות טובה למקורות מימון הנתמכת ביחסי כיסוי חוב וריבית מהירים וכן בשל לוח סילוקין נוח של האג"ח".

לוויקטורי סדרת אג"ח נסחרת אחת (א' ), בהיקף של 90 מיליון שקל, אותה הנפיקה לפני שלוש שנים (אוגוסט 2015), במח"מ נוכחי של כ-2.5 שנים והתשואה הנוכחית עליה עומדת על קצת יותר מ-2%. 

התייחסויות חיוביות בולטות של מידרוג ואי.בי.אי לגבי ויקטורי

"קמעונאות - עדיין סיכון גבוה"

ברקע לשיפור הנתונים הפיננסים של ויקטורי, במידרוג מתייחסים למצב שוק הקמעונאות ומציינים כי "התחרות העזה והסביבה המאתגרת אשר אפיינה את ענף הקמעונאות בשנים האחרונות התמתנה במהלך השנה האחרונה, אם כי הענף עודנו מאופיין ברמת סיכון עסקי גבוהה".

לפי מידרוג, מאז קריסת רשת מגה נרשמה מגמה של "הורדת רמת המבצעים ברשתות ורוויה בכמות הסניפים במשק. אין בכך כדי לומר שהענף לא נותר תחרותי מאוד, שכן עדיין קיימים חסמי כניסה נמוכים הבאים לידי ביטוי במספר רב של שחקנים קטנים ומקומיים או רשתות בינוניות בפריסה רחבה יותר, ערך מוסף ובידול נמוכים בין המתחרים בענף וכן נאמנות צרכנים נמוכה (בעיקר בפלח הדיסקאונט)".

תחומים חדשים ומטה מצומצם

בעניין שווי השוק של מניית ויקטורי , בבית ההשקעות אי.בי.אי סבורים בהתייחסות עדכנית שפרסמו כי היא "בעלת האפסייד הגבוה ביותר מבין המתחרות שופרסל ורמי לוי". מניית ויקטורי, המשקפת לרשת שווי נוכחי של כ-600 מיליון שקל, שמרה על יציבות בשנה האחרונה, וזאת לעומת מניית שופרסל  שטיפסה כמעט ב-20% תוך שנה ומניית רמי לוי  שהתחזקה בתקופה זו בכ-5%.

זאת תוך שציינו כי בעוד שתי רשתות הקמעונות הגדולות בבורסה עסוקות בהתרחבות לתחומים חדשים, "ויקטורי צפויה להמשיך ולהתמקד בפעילות המסורתית, בשיפור הרווחיות והפידיון למ"ר, וזאת לאחר כמה שנים של התרחבות מואצת".

ההערכה באי.בי.אי היא כי ההתרחבות של ויקטורי לצד שמירה על מטה פעילות מצומצם יתמכו בצמיחתה וכי העלייה ברווחיות "תנבע בעיקר הודות לשיפור תנאי הסחר שיתמכו במרווח הגולמי. בנוסף, עדכון תנאי הפעילות עם חברת ישראכרט וסביבת המאקרו התומכת צפויים גם הם לסייע לתוצאות של החברה בתקופה הקרובה".

בהתאם לצפי החיובי, באי.בי.אי העלו את המלצתם למניית ויקטורי מ"תשואת שוק" ל"תשואת יתר", ואת מחיר היעד ל-51 שקל - גבוה ביותר מ-20% משוויה הנוכחי.

ויקטורי, שבראשה עומד המנכ"ל אייל רביד, הפעילה בסוף הרבעון הראשון של השנה 45 סניפי סופרמרקט עם שטחי מכירה של כ-51 אלף מ"ר, וחתומה על הסכמים לפתיחת 3 סניפים נוספים בתל-אביב, חדרה וחיפה, אותם היא מעריכה שתפתח במהלך השנה הנוכחית.

ויקטורי לא מסתפקת באלה, ומציינת בדוחות כי היא "ממשיכה לבחון התרחבות בתחום פעילותה, באמצעות רכישת פעילות מרכולים ברחבי הארץ". 

עוד כתבות

הסכמי מתנה / איור: לירון בר עקיבא

אחות נתנה לאח את הדירה שירשו, ואז התחרטה. מה קבע ביהמ"ש?

אחות העבירה לאחיה את כל זכויותיה בנכסים שירשו יחדיו מהוריהם המנוחים ללא תמורה ● לאחר שהאח העביר את הזכויות בנכסים לבתו ללא תמורה, הגישה האחות תביעה נגד אחיה ובתו בטענה כי החוזים היו למראית עין בלבד ● מה קבע בית המשפט?

מנכ''ל מקורות, עמית לנג, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

דוחות מקורות: הרווחים קפצו ב-47% בתשעת החודשים הראשונים של 2025

הזינוק ברווחי חברת המים הממשלתית נרשם בעיקר בעקבות עלייה בשיעור התשואה על ההון שמוכר לה, בעקבות העלייה בתשואות על אגרות החוב הממשלתיות ● מתחילת השנה, השקיעה החברה כ-1.3 מיליארד שקל בהקמה וחידוש מפעלי מים

יו''ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן / צילום: Associated Press, Jade Gao

הכלכלה הפלסטינית ביהודה ושומרון ספגה פגיעה אנושה - ויש ריקושטים גם בישראל

בעקבות המלחמה, יהודה ושומרון חווה צניחה כלכלית חסרת תקדים: עסקים נסגרים ו־43% מתקשים לרכוש מזון ● ברמאללה מנסים למתוח את התקציב - אך עדיין משלמים משכורות למחבלים ● במקביל, חמאס והג'יהאד האסלאמי מנצלים את המשבר לחיזוק זרועות ארגוני הטרור

זום גלובלי / צילום: Reuters

אסון בהונג קונג, מהפכה צבאית באפריקה ועוד חדשות מהעולם

הונג קונג מתמודדת עם השריפה הגדולה ביותר בעשרות שנים ● גינאה־ביסאו תחת עוצר בעקבות מהפכה צבאית ● ובאיטליה - חוק חדש מגדיר רצח נשים כעבירה נפרדת • זום גלובלי, מדור חדש

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המספרים נחשפים: 120 אלף ישראלים עושים בכל שנה את הטעות הגדולה ביותר בפנסיה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● נתונים שהגיעו לידי גלובס חושפים כי התופעה של משיכת כספים מקרנות הפנסיה מוקדם מדי, הולכת וצוברת תאוצה, הגם שבכך מאבדים החוסכים זכויות ומשלמים קנס גדול ● בכיר בלשכת סוכני הביטוח: "עם ישראל מפרק לעצמו את הפנסיה תחת שידול ורמייה"

בועז ביסמוט, יו''ר ועדת חוץ וביטחון / צילום: ראובן קסטרו- פול וואלה

ביסמוט חשף את הטיוטה לחוק הפטור מגיוס: "יוצאים לדרך"

במסגרת השינויים בהצעה - תבוטל הדרישה למכסה של לוחמים קרביים, ושירות אזרחי-ביטחוני יוכר כחלק מהמכסה ● בנט תקף: "החוק הכי אנטי-ציוני בתולדות המדינה, לא ניתן לזה לעבור" ● גם איזנקוט ביקר בחריפות: "הממשלה בוחרת בהחלשת הצבא. ההצעה - תעודת עניות לפוליטיקה הישראלית"

מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי וראש ה־CIA לשעבר / צילום: Reuters, Nina Liashonok/Ukrinform

המוח מאחורי מדיניות החוץ של טראמפ בראיון בלעדי

מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי וראש ה־CIA לשעבר, היה מעורב עמוקות בעיצוב הסכמי אברהם • בראיון מיוחד לגלובס הוא מדבר על הסיכויים לנורמליזציה בין ישראל לערב הסעודית, מתייחס ליחסים עם טראמפ, וחושף: "האיראנים עדיין מנסים לחסל אותי"

לב לבייב / צילום: תמר מצפי

המחוזי קבע: חברת היהלומים של לבייב תשלם עשרות מיליונים במס

שנים לאחר שחברת היהלומים ארגנה מחדש את פעילותה בחו"ל ומכרה את חלקה בחברות בארה"ב, קובע המחוזי כי העסקאות ההן יובילו כעת לחיוב מס בישראל

עמיר אהרון, מנכ''ל מחלבות גד / צילום: זוהר שטרית, עמית פרבר דניאל לילה סטיילינג

דוח ראשון למחלבות גד לאחר ההנפקה: עלייה במכירות לצד ירידה ברווחים

מחלבות גד החלה להסחר בבורסה בת"א בספטמבר 2025 ● המכירות ברבעון השלישי גדלו בכ-4.2% והסתכמו בכ-185 מיליון שקל, אולם הרווח הגולמי ירד והסתכם בכ-49.7 מיליון שקל, ואילו הרווח הנקי הסתכם ב-11.3 מיליון שקל לעומת כ-13 מיליון שקל ברבעון השלישי אשתקד

מנכ''ל וויזאייר ג'וזף וראדי ומירי רגב / צילום: צילום מסך

מנכ"ל וויזאייר בפגישה עם שרת התחבורה: "מתכננים להקים בסיס בישראל באפריל"

בפגישה בין מנכ"ל חברת התעופה ההונגרית ג'וזף וראדי ושרת התחבורה מירי רגב, הודיע המנכ"ל שוויזאייר מתכוונת להקים בסיס כבר באפריל הקרוב ● עם זאת, לא כל הפערים נפתרו והתנגדות ועדי העובדים הישראליים וההסתדרות עשויים להרים קשיים

בני זוג חויבו להחזיר מיליונים למאהב / צילום: Shutterstock

המאהב דרש מאישה ובעלה להשיב לו מיליוני שקלים. מה קבע בית המשפט?

לאחרונה דן בית משפט בתביעה חריגה, במסגרתה אדם תבע את המאהבת שלו ואת בעלה ודרש מהם להשיב לו כספים שהעביר להם לאורך השנים בהם ניהל עימה רומן ● בית המשפט בחן האם מדובר בהלוואות עסקיות או במתנות שניתנו כחלק ממערכת היחסים - מה נפסק?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

הבנקים הגדולים בארה"ב מעריכים: מה יקרה ל-S&P 500 בשנה הבאה?

בנקי השקעות בארה"ב ובעולם מפרסמים את תחזיותיהם העדכניות למדד הדגל האמריקאי - ורבות מהן חיוביות באופן ניכר ● בג'יי. פי. מורגן מאמינים כי ייתכן שה-S&P 500 יחצה את רף 8,000 הנקודות - מה שישקף עבורו אפסייד של מעל 17% ● מנגד, בבנק אוף אמריקה צופים "תשואות צנועות" ומזהירים מפני "כיס אוויר" בתחום ה-AI

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מאחורי הנתונים על ירידת מחירי הדיור יש עיר אחת שהמחירים בה רק עולים

מדד מחירי הדיור מבשר כבר שבעה חודשים רצוף על ירידות שלא נראו זמן רב בשוק המקומי ● אבל כשצוללים לנתונים מגלים שהירידות מתמקדות במרכז, בעוד שבירושלים ובפריפריה המחירים ממשיכים לעלות ● מה הסיבות לתופעה ואיך תשפיע הורדת הריבית של בנק ישראל על השוק?

רחפן הנושא מצלמה של נקסט ויז'ן / צילום: נקסט ויז'ן

המדד הביטחוני החדש בבורסת ת"א לא מצליח להתרומם, ואיפה בכל זאת יש הזדמנות?

פחות מחודש מאז שהושק בקול תרועה, המדד הביטחוני של ת"א מציג ירידות של כמעט 5% ● המו"מ להסכם בין אוקראינה לרוסיה, וסיום המלחמה בעזה, מעיבים לאחרונה על ביצועי המניות שכיכבו בשלוש השנים האחרונות ● האם בבורסה הצטרפו לחגיגה מאוחר מדי?

פרופיל בעלי העסקים בישראל מתבהר / צילום: Shutterstock

שנה לרפורמה שמקילה על עוסקים זעירים: 80% טרם ניצלו את ההטבות

לפי נתוני רשות המסים רוב העסקים הזעירים הם בבעלות צעירים בני 35 ומטה, המרוויחים פחות מ־6,000 שקל בחודש ● עד כה נרשמו קצת יותר מ־100 אלף מהזכאים, רבים מהם מתחת לסף המס ● המהלך הביא לעלייה במספר המדווחים בזכות ההקלות והנגישות שהרפורמה מאפשרת

מוצרי סוגת בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנפקת סוגת מתקרבת: תגייס 300 מיליון שקל, לפי שווי של 850 מיליון שקל

חברת המזון, שבשליטת פורטיסימו, ממשיכה לקדם את הנפקתה שצפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● הנהלת סוגת, בראשות המנכ"ל גיא פרופר, תחזיק מניות בהיקף של כ-28 מיליון שקל

סכר מרכזי באיראן שנפגע מהבצורת / צילום: Reuters, Vantor

כך מייצר המחסור במים במדינות שכנות הזדמנות לגופי אנרגיה והתפלה בישראל

בעוד איראן מתפוררת כתוצאה ממחסור במים, גם ירדן ומצרים בסיכון גבוה להתייבשות, והופכות לתלויות בישראל לאספקת מים ואנרגיה ● מהן המשמעויות הכלכליות שייגזרו מכך, היכן הזדמנויות ההשקעה, ואיך זה יתגלגל עד האג"ח הממשלתיות והדירוג של ישראל

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח: איראן העבירה סכומי עתק לחיזבאללה במהלך השנה דרך דובאי

הוול סטריט ג'ורנל חושף את מנגנון העברת הכספים מאיראן לחיזבאללה בשנה האחרונה ● דיווחים בלבנון: צה"ל ממשיך את התקיפות ● כוח של צה"ל ומג"ב ירה בשני מבוקשים במהלך מעצר - האירוע תחת חקירה ● דיווח: צוות של הצלב האדום והזרוע הצבאית של חמאס מחדשים את החיפושים אחר חלל חטוף ● הרמטכ"ל זמיר אישר את גרף הלחימה של צה"ל לשנת 2026, במסגרתו משרתי המילואים צפויים לבצע כ-60 ימים ● עדכונים שוטפים

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

מה גרם למניית דוראל לזנק בחדות בבורסת ת"א?

מניית דוראל זינקה ביותר מ-17% ביום המסחר, בעקבות התוצאות החיוביות של הדוח שלה לרבעון השלישי של 2025: עלייה של יותר מ-50% בהכנסות, מגוון רחב של פרויקטים עתירי הון בארה"ב, וצפי לביקוש גבוה במיוחד ● בחצי השנה האחרונה מניית דוראל יותר מהכפילה את עצמה

ניצול קשישים / צילום: Shutterstock

כשהמטפלת הופכת ליורשת: שני פסקי דין חדשים חושפים טפח מתופעת ניצול הקשישים

בשני פסקי דין שפורסמו לאחרונה פסל ביהמ"ש צוואות בהן עותרים טענו כי מדובר היה בניצול של קשיש ● מומחים מסבירים איך להתגונן ומהן נורות האזהרה