גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי עדן הפסיקה השאיבה ממעיין הסלוקיה בעקבות זיהום

ממי עדן נמסר כי "החברה מבצעת דגימות במי מעיין הסלוקיה פעמיים ביום באופן שוטף. בנוסף מבצעת החברה דגימות בתהליך הייצור על בסיס שעתי. בבדיקה האחרונה שבוצעה נתגלתה חריגה מהתקן. כניסת המים למפעל הופסקה באופן מיידי, והנושא דווח למשרד הבריאות" ● "המים שבמלאי המפעל נבדקו ונמצאו תקינים"

אחרי שתי חריגות שהביאו להפסקת הייצור של בקבוקי מי עדן במעיין בצפון, היום (ד') מאשרת החברה כי התגלתה חריגה נוספת בבדיקות של מי המעיין כשנמצאה במים כמות חיידקים גבוהה יותר מזו שמאושרת בתקן של משרד הבריאות. בעקבות כך הודיעה היום החברה כי תפסיק את ייצור המים הנשאבים ממעיין סלוקיה באופן מיידי.

בעקבות החריגה שנמצאה היום, אומרים היום בחברה כי כניסת המים למפעל הופסקה, אולם "המפעל ממשיך בעבודה שגרתית" וממלא את הבקבוקים וכדי המים ממיכלי אגירת המים הנמצאים במפעל מי עדן בקצרין. לפי מי עדן, "המים שבמלאי המפעל נבדקו ונמצאו תקינים".

הפסקות הייצור הללו, שמתרחשות באוגוסט, אחד החודשים החמים בשנה כשהביקושים למים מינרליים גבוהים מהרגיל, הביאו לחוסרים באספקת הסחורה של בקבוקי המים המינרליים של חברת מי עדן לרשתות השיווק. היום אישרה כאמור החברה כי בבדיקה האחרונה שבוצעה במעיין הסלוקיה שממנו היא שואבת מים נתגלתה חריגה מהתקן, זאת למרות שאתמול (ג') הכחישה והודיעה כי "אין זיהום במעיין הסלוקיה, וחברת מי עדן מייצרת באופן מלא את מוצריה, ואין כל מחסור במוצריה בשוק". מפניית "גלובס" לחברה בנוגע לסוגיית המחסור עליה מדווחים הקמעונאים, טרם התקבל מענה.

מחסור במים אצל הקמעונאים

לפי הודעה בנושא שמסר משרד הבריאות, "מרגע גילוי החריגות המפעל הפסיק מילוי ושיווק מוצרים עד לקבלת תוצאות תקינות, וזאת בהתאם לנהלים. לאחר קבלת תוצאות תקינות, ב-6 באוגוסט חודש הייצור במפעל. מאז מתבצעות בדיקות שוטפות, ואין חריגות".

עוד מסר המשרד כי "ככלל, בהתאם לחקיקה, ייצור ומילוי של מים מינרליים מחויבים בביצוע בדיקות יומיות למקור המים. חברת מי עדן מחויבת על-פי חוק לבצע, בין היתר, בדיקות מיקרוביולוגיות למקור המים. לכן מתבצעות בדיקות שוטפות כל הזמן, וכאשר יש חריגה בייצור - השיווק נעצר, כפי שנעשה עד כה. המשרד מעדכן את הציבור במקרה שנמצא כי מים עם חריגה שווקו לציבור. המשרד בודק ויעדכן כשיתקבלו תוצאות מעבדה מדויקות. המשרד פועל בשיתוף רשות הטבע והגנים והרשויות המקומיות".

בהמשך לכך, המשרד ביקש לעדכן גם את המטיילים בצפון הארץ כי "בכל מקרה יש לפעול בהתאם לשילוט במסלולי טיולים ברמת הגולן, ומומלץ שלא להיכנס למקווי מים עומדים".

כאמור, לפי שעה טוענת מי עדן כי לא קיימים חוסרים במוצריה, ואולם משיחות עם קמעונאים עולה תמונה אחרת. בשבועות האחרונים קמעונאים שביקשו להזמין כמות מסוימת של ארגזים של בקבוקי מים נאלצו להסתפק בחצי מהכמות המבוקשת. הקמעונאים ששוחחנו עמם לא עודכנו על כך שהמצב הזה מתרחש על רקע חריגות שהביאו להפסקת ייצור. כך, בשבוע שעבר, כשברשתות קמעונאות ניסו להבין מהחברה את הסיבה לכך שהיא אינה יכולה לספק את כמות המים שהזמינו, הן קיבלו מענה לפיו "יש ביקוש גבוה, ואין מספיק סחורה". 

בסביבת החברה טוענים כי "המחסור נבע מקושי לוגיסטי של שינוע ולא בבעיית ייצור", וכי השנה החברה מייצרים בהיקף של כ-40%-30% יותר מאשר בתקופה המקבילה, ועל אף זאת מתקשה לעמוד בביקושים".

ההערכה היא שהמחסור נוצר על רקע הודעה של משרד הבריאות לפיה נוצר זיהום במקור מים ברמת הגולן. לפי ההודעה, משרד הבריאות בודק מספר של מקרים שנדבקו, ככל הנראה, במחלת העכברת (לפטוספירוזיס), שכאמור מקורה הוא ככל הנראה במקור מים ברמת הגולן.

מובילה בקטגוריית המים המינרליים

מי עדן היא שחקנית מובילה בקטגוריית המים המינרליים ומחזיקה כ-35% מנתח השוק הכספי והכמותי, זאת לפי נתוני נילסן לרבעון הראשון של 2018. בנוסף אליה פועלות שתי שחקניות גדולות בשוק - נביעות שבשליטת החברה המרכזית (קוקה-קולה ישראל), שאחזה בנתח שוק של כ-27%; ועין-גדי מקבוצת יפאורה-תבורי, שאחזה בנתח שוק של כ18.5%; כששאר השוק מתחלק בין שחקניות קטנות יותר.

מי עדן-פאי

ממי עדן נמסר כי עוד היא "מבצעת דגימות במי מעיין הסלוקיה פעמיים ביום באופן שוטף, כשבנוסף היא מבצעת דגימות בתהליך הייצור על בסיס שעתי. מי עדן פועלת בהתאם לתקני איכות מהגבוהים ומהמחמירים בעולם. החברה מבהירה כי כל מוצריה יוצאים לשיווק רק לאחר שנבדקו כנדרש, והתוצאות נמצאו תקינות. בנוסף, מי עדן מבצעת מדי שעה ניטור שוטף בתהליך הייצור להבטחת איכות מוצריה.

"המוצרים משווקים בחלוף 48 שעות לפחות ממועד ייצורם, וזאת על-מנת להבטיח כי המוצרים המשווקים בטוחים וראויים לשימוש. במקרה שנמצאת חריגה כל שהיא במי המעיין, כניסת המים למפעל מופסקת במיידית, ועמה גם תהליך הייצור.

"בחודש האחרון הופסק הייצור פעמיים למשך מספר ימים בעקבות חריגה אשר נמצאה במי המעיין. מי עדן שבה לייצר לאחר שווידאה כי מי המעיין תקינים ולאחר אישורו של משרד הבריאות, כמתבקש במקרים מעין אלה. מי עדן פועלת בהתאם לתקני איכות מהמחמירים והמובילים בעולם ותוך שיתוף-פעולה ושקיפות מלאה למול משרד הבריאות. מי עדן מדגישה ומציינת כי כל מוצרי החברה המשווקים על-ידה ואשר נמצאים ברשות הלקוחות וברשתות השיווק הם איכותיים, בריאים וכמובן ראויים לשתייה".

עוד כתבות

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

הדוח הסופי של האוצר: מס מדורג על רווחי הבנקים שמעל ל-50% ביחס לשנים קודמות

לפי הדו"ח הסופי של הצוות הבין משרדי: העלייה החריגה בשיעורי הרווחיות של הבנקים נובע מהריבית הגבוהה ומסביבה תחרותית מוגבלת וריכוזית ■ אגף התקציבים ונציג בנק ישראל התנגדו: "הכיוון שהתגבש בדוח הסופי, לא שיקף את הלך הרוח במהלך דיוני הצוות"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה בעליות, מניות האנרגיה זינקו

ת"א 35 עלה בכ-0.7% לשיא ה-59 שלו השנה ● השקל תנודתי לאחר פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב ● מניות התקשורת יורדות ומעיבות על השוק, מנגד אישור עסקת הגז תומכת בשוק ● אפקון גייסה 74 מיליון שקל ממשקיעים מוסדיים, מור תהפוך לבעלת עניין ● ה-ECB הותיר את הריבית ללא שינוי, בבריטניה הריבית ירדה ברבע אחוז כצפוי

מייקל ברי. הפך לנביא זעם

זה ייגמר רע: "ביג שורט" מצביע על הנתון המדאיג בוול סטריט

משקי הבית בארה"ב נוהרים לשוק המניות, ומייקל ברי מזהיר שבפעמים האחרונות שכך היה, זה נגמר רע מאוד ● הוא גם טוען כי שוק ה-AI הוא בועה, והימר על ירידות במניות אנבידיה ופלנטיר ● לעומת זאת, הוא מאמין גדול בענקית טכנולוגיה אחרת

אביגדור קפלן / צילום: יונתן בלום

"אנחנו עם של בכיינים. רבים ממי שעוזבים היום, יחזרו": אביגדור קפלן מציג את הפתרונות לבעיות הכי בוערות בישראל

האיש שניהל את גופי הבריאות והביטוח מהגדולים במשק, החליט לחזור להיות סטודנט כדי להתמודד עם פצצה מתקתקת של החברה הישראלית: משבר הביטוח הסיעודי ● בראיון מיוחד הוא מנתח את הזינוק בעלויות המערכת ומציע רפורמה שתאחד את כלל תקציבי הטיפול תחת קורת גג אחת ● וגם: איך להישאר חיוני בגיל השלישי וכמה חשובה המלחמה בבדידות

גיל שי / צילום: עומר הכהן

בגיל 14 הוא כבר כתב קוד. היום הוא אחרי שני אקזיטים ומנהל מאות מיליוני דולרים

"בכיתה ד' עברנו לברוקלין. אבא חשב שיהיה שם טוב יותר כלכלית, אבל נאבק לשרוד במכירת מקלטי רדיו בדוכנים. גרנו בשכונה לא טובה. גנבו ממני כסף באיומי סכין וקראו לי 'יהודי מלוכלך' בבית הספר" ● שיחה קצרה עם גיל שי, שותף-מנהל בקרן מירון קפיטל

עגבניות / צילום: עינת לברון

בדיקה שגרתית בנמל אשדוד גילתה: הפיקוח על העגבניות מאזרבייג'ן מזויף

משלוחי עגבניות שהוצגו כמגיעים מאזרבייג'ן לוו בתעודות מזויפות, ולעיתים אף הפנו לאתר אינטרנט מתחזה ● משרד החקלאות והיחידה המרכזית לאכיפה וחקירות בודקים ניסיון שיטתי לעקוף את מנגנוני הפיקוח על יבוא תוצרת חקלאית

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

חשד: מנהלים בחברת יזמות הגישו תביעה כוזבת לקרן הפיצויים בסך 40 מיליון שקל

שני המנהלים טענו כי למבנה בת"א נגרמו נזקים בהיקף 40 מיליון שקל כתוצאה מהדף של טיל איראני שנפל באזור - אך מהחקירה עולה חשד כי מאז 2021 המבנה מוכר ע"י העירייה כלא ראוי למגורים ● השניים חשודים בקבלת דבר במרמה, לאחר שקיבלו מהמדינה כ-2 מיליון שקל על בסיס התביעה ● לבקשת החשודים, שמם נאסר בשלב זה לפרסום

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

זנדסק מגיעה לישראל: רוכשת את אנליש בכ-40-50 מיליון דולר

הרכישה תאפשר לחברת התוכנה האמריקאית לפתוח לראשונה מרכז פיתוח בישראל ● בין המשקיעים המוקדמים בחברת ה-AI הקטנה: קרן TLV Partners, אביגדור וילנץ, בני שניידר ואריק קליינשטיין מקרן גלילות

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שמעריך: מחירי הדירות ימשיכו לרדת, עד לנקודה הזו

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

הדמיה של הקמפוס / הדמיה: באדיבות אנבידיה

העיירה המנומנמת שתהפוך לאנבידיה-סיטי: עשרת אלפים עובדים בדרך לעיר הווילות של הצפון

ג'נסן הואנג, האיש שעומד מאחורי מהפכת ה־AI, הודיע רשמית כי קריית טבעון תהפוך לבית החדש של 10,000 עובדי אנבידיה ● הקמפוס החדש שיוקם בשטחה של המועצה המנומנמת, עשוי לשנות את הרכב היישוב הקטן בעל 20 אלף איש ● "יהיו כאלה שיעזבו", חוששים התושבים, "אבל מן הצד השני בעלי דירות ירוויחו מעלייה חדה במחירי הנדל"ן"

מה הייתה הסדרה הראשונה שהפיקה נטפליקס? / צילום: Shutterstock

מה הייתה הסדרה הראשונה שהפיקה נטפליקס?

כמה ערי בירה יש לרפובליקת דרום אפריקה, מה מקור השם שפעת ובאיזו סדרת אנימציה חיית המחמד נקראת Santa's Little Helper? ● הטריוויה השבועית

תבשילים בלחם בית / צילום: דוד ששון

העסק שהתחיל על תלת־אופן לפני 40 שנה הוא היום ממלכה קולינרית נדירה

סמבוסק חומוס ממולא בסביח, בוריקה בתוך לחם, קבב עיראקי בלאפה וסופגניות שהן אגדה ● שבע תחנות אוכל באור יהודה, שגרמו לנו להכתיר אותה כמלכה קולינרית בלתי מעורערת

בעלי השליטה והמנכ''לים המשותפים, האחים צחי ועידו חג'ג', עם רותם סלע / צילום: Israel Hadari

שלוש דירות, 100 מיליון שקל: האחים חג'ג' חושפים את העסקאות בשדה דב

באירוע חגיגי האחים חג’ג’ חשפו את הדגם של פרויקט FIRST העתידי בשדה דב, הכולל מגדל בן 45 קומות ושלושה בנייני בוטיק בני 9 קומות ● מוזיאון ישראל קיבל תרומה נדירה מהאספן האמריקאי מרטין מרגוליס ● ובסאפיינס מתחיל סבב מינויים חדש לאחר המעבר לבעלות חדשה וההפיכה לחברה פרטית ● אירועים ומינויים

גיא נתן / צילום: תומר שלום

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

בודקים את המיתוס. נס פך השמן / צילום: Shutterstock

החשמונאים לא שמעו על פך שמן שהספיק לשמונה ימים

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו • והשבוע: כולנו שרים את "כד קטן", אך למעשה הוא הפך לחלק מסיפורי החג רק כעבור מאות שנים

ראשת ממשלת יפן סנאה טקאיצ'י בפרלמנט. האישה הראשונה בתפקיד / צילום: ap, Eugene Hoshiko

התיירות הישראלית ליפן קפצה ב־88% מהשנה שעברה. זו הסיבה האמיתית

הציבור המזדקן, התוצר המתכווץ והיחלשות המטבע הכניסו את הכלכלה הרביעית בגודלה לסחרור, וחבילת תמריצים ממשלתית כבר יצאה לדרך ● אבל כשהשמיים מתקדרים מעל ארץ השמש העולה, נדמה שדווקא לישראלים נוצרות הזדמנויות יוצאות דופן - מההייטק והביטחון ועד החופשה שהוזלה

חיסכון בגמל / צילום: Shutterstock

התקרה בגמל להשקעה מתעדכנת: כמה ניתן יהיה להפקיד בשנה הבאה?

בקופות הגמל להשקעה ניתן כיום להפקיד סכום של עד 81.7 אלף שקל בשנה וליהנות מהטבת מס משמעותית ● החל מ-1 בינואר התקרה מתעדכנת בהתאם לאינפלציה

KGM טורס הייבריד / צילום: יח''צ

עם מנוע מסין והחל מ-180 אלף שקל: הקוריאנית החדשה שתתחרה ביונדאי וטויוטה

היצרנית הקוריאנית חדורת המוטיבציה נכנסת לפלח ההיברידי באמצעות "קיצור דרך": KGM טורס הייבריד כולל מערכת הנעה מוכחת מתוצרת BYD ● העיצוב קשוח, צריכת הדלק נמוכה יחסית ורמת האבזור מכובדת ביחס למחיר, אבל השכנים מקוריאה מציבים תחרות קשה

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?