גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי עדן הפסיקה השאיבה ממעיין הסלוקיה בעקבות זיהום

ממי עדן נמסר כי "החברה מבצעת דגימות במי מעיין הסלוקיה פעמיים ביום באופן שוטף. בנוסף מבצעת החברה דגימות בתהליך הייצור על בסיס שעתי. בבדיקה האחרונה שבוצעה נתגלתה חריגה מהתקן. כניסת המים למפעל הופסקה באופן מיידי, והנושא דווח למשרד הבריאות" ● "המים שבמלאי המפעל נבדקו ונמצאו תקינים"

אחרי שתי חריגות שהביאו להפסקת הייצור של בקבוקי מי עדן במעיין בצפון, היום (ד') מאשרת החברה כי התגלתה חריגה נוספת בבדיקות של מי המעיין כשנמצאה במים כמות חיידקים גבוהה יותר מזו שמאושרת בתקן של משרד הבריאות. בעקבות כך הודיעה היום החברה כי תפסיק את ייצור המים הנשאבים ממעיין סלוקיה באופן מיידי.

בעקבות החריגה שנמצאה היום, אומרים היום בחברה כי כניסת המים למפעל הופסקה, אולם "המפעל ממשיך בעבודה שגרתית" וממלא את הבקבוקים וכדי המים ממיכלי אגירת המים הנמצאים במפעל מי עדן בקצרין. לפי מי עדן, "המים שבמלאי המפעל נבדקו ונמצאו תקינים".

הפסקות הייצור הללו, שמתרחשות באוגוסט, אחד החודשים החמים בשנה כשהביקושים למים מינרליים גבוהים מהרגיל, הביאו לחוסרים באספקת הסחורה של בקבוקי המים המינרליים של חברת מי עדן לרשתות השיווק. היום אישרה כאמור החברה כי בבדיקה האחרונה שבוצעה במעיין הסלוקיה שממנו היא שואבת מים נתגלתה חריגה מהתקן, זאת למרות שאתמול (ג') הכחישה והודיעה כי "אין זיהום במעיין הסלוקיה, וחברת מי עדן מייצרת באופן מלא את מוצריה, ואין כל מחסור במוצריה בשוק". מפניית "גלובס" לחברה בנוגע לסוגיית המחסור עליה מדווחים הקמעונאים, טרם התקבל מענה.

מחסור במים אצל הקמעונאים

לפי הודעה בנושא שמסר משרד הבריאות, "מרגע גילוי החריגות המפעל הפסיק מילוי ושיווק מוצרים עד לקבלת תוצאות תקינות, וזאת בהתאם לנהלים. לאחר קבלת תוצאות תקינות, ב-6 באוגוסט חודש הייצור במפעל. מאז מתבצעות בדיקות שוטפות, ואין חריגות".

עוד מסר המשרד כי "ככלל, בהתאם לחקיקה, ייצור ומילוי של מים מינרליים מחויבים בביצוע בדיקות יומיות למקור המים. חברת מי עדן מחויבת על-פי חוק לבצע, בין היתר, בדיקות מיקרוביולוגיות למקור המים. לכן מתבצעות בדיקות שוטפות כל הזמן, וכאשר יש חריגה בייצור - השיווק נעצר, כפי שנעשה עד כה. המשרד מעדכן את הציבור במקרה שנמצא כי מים עם חריגה שווקו לציבור. המשרד בודק ויעדכן כשיתקבלו תוצאות מעבדה מדויקות. המשרד פועל בשיתוף רשות הטבע והגנים והרשויות המקומיות".

בהמשך לכך, המשרד ביקש לעדכן גם את המטיילים בצפון הארץ כי "בכל מקרה יש לפעול בהתאם לשילוט במסלולי טיולים ברמת הגולן, ומומלץ שלא להיכנס למקווי מים עומדים".

כאמור, לפי שעה טוענת מי עדן כי לא קיימים חוסרים במוצריה, ואולם משיחות עם קמעונאים עולה תמונה אחרת. בשבועות האחרונים קמעונאים שביקשו להזמין כמות מסוימת של ארגזים של בקבוקי מים נאלצו להסתפק בחצי מהכמות המבוקשת. הקמעונאים ששוחחנו עמם לא עודכנו על כך שהמצב הזה מתרחש על רקע חריגות שהביאו להפסקת ייצור. כך, בשבוע שעבר, כשברשתות קמעונאות ניסו להבין מהחברה את הסיבה לכך שהיא אינה יכולה לספק את כמות המים שהזמינו, הן קיבלו מענה לפיו "יש ביקוש גבוה, ואין מספיק סחורה". 

בסביבת החברה טוענים כי "המחסור נבע מקושי לוגיסטי של שינוע ולא בבעיית ייצור", וכי השנה החברה מייצרים בהיקף של כ-40%-30% יותר מאשר בתקופה המקבילה, ועל אף זאת מתקשה לעמוד בביקושים".

ההערכה היא שהמחסור נוצר על רקע הודעה של משרד הבריאות לפיה נוצר זיהום במקור מים ברמת הגולן. לפי ההודעה, משרד הבריאות בודק מספר של מקרים שנדבקו, ככל הנראה, במחלת העכברת (לפטוספירוזיס), שכאמור מקורה הוא ככל הנראה במקור מים ברמת הגולן.

מובילה בקטגוריית המים המינרליים

מי עדן היא שחקנית מובילה בקטגוריית המים המינרליים ומחזיקה כ-35% מנתח השוק הכספי והכמותי, זאת לפי נתוני נילסן לרבעון הראשון של 2018. בנוסף אליה פועלות שתי שחקניות גדולות בשוק - נביעות שבשליטת החברה המרכזית (קוקה-קולה ישראל), שאחזה בנתח שוק של כ-27%; ועין-גדי מקבוצת יפאורה-תבורי, שאחזה בנתח שוק של כ18.5%; כששאר השוק מתחלק בין שחקניות קטנות יותר.

מי עדן-פאי

ממי עדן נמסר כי עוד היא "מבצעת דגימות במי מעיין הסלוקיה פעמיים ביום באופן שוטף, כשבנוסף היא מבצעת דגימות בתהליך הייצור על בסיס שעתי. מי עדן פועלת בהתאם לתקני איכות מהגבוהים ומהמחמירים בעולם. החברה מבהירה כי כל מוצריה יוצאים לשיווק רק לאחר שנבדקו כנדרש, והתוצאות נמצאו תקינות. בנוסף, מי עדן מבצעת מדי שעה ניטור שוטף בתהליך הייצור להבטחת איכות מוצריה.

"המוצרים משווקים בחלוף 48 שעות לפחות ממועד ייצורם, וזאת על-מנת להבטיח כי המוצרים המשווקים בטוחים וראויים לשימוש. במקרה שנמצאת חריגה כל שהיא במי המעיין, כניסת המים למפעל מופסקת במיידית, ועמה גם תהליך הייצור.

"בחודש האחרון הופסק הייצור פעמיים למשך מספר ימים בעקבות חריגה אשר נמצאה במי המעיין. מי עדן שבה לייצר לאחר שווידאה כי מי המעיין תקינים ולאחר אישורו של משרד הבריאות, כמתבקש במקרים מעין אלה. מי עדן פועלת בהתאם לתקני איכות מהמחמירים והמובילים בעולם ותוך שיתוף-פעולה ושקיפות מלאה למול משרד הבריאות. מי עדן מדגישה ומציינת כי כל מוצרי החברה המשווקים על-ידה ואשר נמצאים ברשות הלקוחות וברשתות השיווק הם איכותיים, בריאים וכמובן ראויים לשתייה".

עוד כתבות

חבר הכנסת אחמד טיבי יומן השבוע, כאן ב', 04.02.26 / צילום: איל יצהר

עד כמה הרצח בחברה הערבית חריג ביחס לעולם?

ח"כ אחמד טיבי אמר ששיעור הרצח בחברה הערבית גבוה ביחס לעולם ● הנתונים מראים שהוא צודק - ויש רק שלוש מדינות שרשמו שיעורי רצח גבוהים יותר ● המשרוקית של גלובס

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; הנאסד"ק נפל בכ-1.5%, AMD צללה

המשקיעים המשיכו לברוח ממניות התוכנה בעקבות הפיתוחים החדשים שהשיקה חברת ה-AI אנתרופיק ● AMD צללה בכ-16% בעקבות תחזית שאכזבה את המשקיעים ● המתיחות בין ארה"ב ואיראן הכבידה על השווקים, מחירי הנפט קפצו ● החולשה בשוק העבודה האמריקאי נמשכת: מדד התעסוקה של ADP פספס את התחזיות ● הביטקוין יורד ונסחר סביב 73 אלף דולר ● דריכות בוול סטריט לקראת דוחות אלפאבית

עו''ד שגית אפק ויו''ר ועדת הכנסת, ח''כ אופיר כץ, בדיון על פיצול חוק ההסדרים / צילום: נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חוק ההסדרים נותר ללא בשורה אמיתית: אילו רפורמות נשארו בפנים, והמאבקים שטרם הוכרעו

במשך 15 שעות דנו חברי ועדת הכספים של הכנסת בחוק ההסדרים, שלבסוף נותר רזה למדי ● מרפורמת החלב, דרך המיסוי הנוסף על הבנקים ועד הסעיף שהיה בקונצנזוס - אך לא עבר ● הרפורמות שנותרו בחוץ, אלו שנשארו והמשמעויות הקריטיות

סניף הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הדיווח שהגדיל את הונו של צדיק בינו בחצי מיליארד שקל בתוך יום

בעקבות דיווח על כוונת פיבי של צדיק בינו להתמזג עם הבנק הבינלאומי שבשליטתה, זינקה מניית חברת ההחזקות בכ־17% וצמצמה את הדיסקאונט העמוק בו נסחרה ביחס לשווי החזקותיה בבנק ● אי.בי.אי: "השוק חיכה למהלך הזה. בינו מעוניין לסגור את הדיסקאונט ו'להתקרב לצלחת'"

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

שואבי אבק של דייסון / צילום: Shutterstock

פוקס קיבלה את הזיכיון הבלעדי להפצה ושיווק מוצרי דייסון בישראל

עפ"י הודעת פוקס, תקופת ההסכם עם דייסון נקבעה לחמש שנים ● עוד נמסר כי בהמשך השנה תפתח פוקס חנות ייעודית למותג במתחם ביג גלילות ● מדובר בעסקה ראשונה שמכניסה את הקבוצה, בבעלותו של הראל ויזל, לתחום האלקטרוניקה ומוצרי החשמל

יו''ר דירקטוריון צים יאיר סרוסי והמנכ''ל אלי גליקמן / צילום: איל יצהר, don-monteaux

המדינה לא מסתפקת במניית זהב ומגבשת מודל חדש בצים

ברקע מגעים למכירת צים, רשות החברות מקדמת מעבר מ"מניית זהב" לצו אינטרסים חיוני ● הרגולציה שנבחנת תאפשר למדינה להשתלט על ניהול החברה במקרה של פגיעה באינטרס הלאומי

שטח פתוח סמוך לרהט. בעיגול: שרת התחבורה מירי רגב / צילום: צילומים: בר - אל, עמית שאבי - ידיעות אחרונות

הממשלה צפויה לאשר: שדה תעופה בינלאומי יוקם בציקלג שבנגב

לאחר שנים של מחלוקות, הממשלה צפויה לאשר ביום ראשון את הקמת שדה התעופה הבינלאומי המשלים הראשון בישראל ● ההכרעה התקבלה בדיון שקיים ראש הממשלה עם שרת התחבורה ובכירים נוספים, חרף הסתייגויות מקצועיות וביקורת בענף התעופה

בצלאל זיני / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בצלאל זיני, אחיו של ראש השב"כ, מואשם בהברחות לעזה במאות אלפי שקלים

הפרקליטות מייחסת לבצלאל זיני, שהיה אחראי על הכנסת כלים הנדסיים לעזה, עבירות של סיוע לאויב במלחמה, פעולה ברכוש למטרות טרור ולקיחת שוחד, אחרי שהבריח סיגריות לרצועה בשלושה סבבים ● "הנאשמים היו מודעים לאפשרות שהסחורות יגיעו לידי חמאס ויסייעו לו לשמר שרידות כלכלית ואחיזה שלטונית"

מרטין שלגל, נגיד הבנק המרכזי השוויצרי / צילום: Reuters, Maximilian Schwarz

הדילמה השוויצרית: איך להגן על הכלכלה, לשמור על הפרנק ולא לעצבן את טראמפ

בעוד שהדולר מוסיף ונחלש, והעולם מחפש יציבות, שווייץ ניצבת בפני "צרות של עשירים": המטבע המקומי בשיא של עשור, האינפלציה במדינה אפסית, והחשש מפגיעה ביצוא גובר ● האם הנגיד מרטין שלגל יחזור לריבית שלילית ויסתכן בעימות חזיתי מול ממשל טראמפ?

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

תשובה חושף את עסקיו בניו יורק ופלורידה לקראת גיוס אג״ח של 100 מיליון דולר

ארבע שנים אחרי שהגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח, איש העסקים יצחק תשובה רוצה להחזיר את פעילות הנדל"ן שלו בארה"ב לבורסה המקומית ● החברה, המחזיקה בארבעה נכסי נדל"ן למגורים בהקמה, תבקש לגייס מהמוסדיים 100 מיליון דולר

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

שליש מהשטח מזוהם: מה עומד לקרות כעת בפרויקט שדה דב?

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי? ● גלובס עושה סדר

חייל חשד א–שעבי באירוע לציון הניצחון על דאע''ש בבגדד / צילום: Reuters, Ahmed Saad

תקציב של 3.4 מיליארד דולר ו"חיילי רפאים": נתיב הכסף האחרון של איראן

טהרן מהדקת אחיזה בעיראק כצינור מימון לפעילות הטרור ● באמצעות משרות פיקטיביות ושליטה על משרדי ממשלה, ארגון פרו־איראני מקומי בונה אימפריה כלכלית על חשבון האזרחים

אילוסטרציה: Shutterstock

המסרון שעלה לאיש בדירת הפנטהאוז שלו כשנפרד מבת זוגו

בני זוג ידועים בציבור נפרדו, והאישה דרשה לקבל את חלקה בנכס שנרכש לפני תחילת מערכת היחסים, ושלא שימש את בני הזוג "בחיי היומיום" או למגוריהם ● למה בכל זאת בית המשפט פסק לטובתה?

סונדר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: ap, Jose Luis Magana

תחרות באנבידיה או מיזם חלל: על מה תוציא גוגל 180 מיליארד דולר?

מנכ"ל גוגל הפתיע אמש כאשר חשף את הסכום העצום שהוא מתכנן לשים השנה על השקעות הוניות ● המשקיעים קצת פחות אהבו את זה, אך מה בעצם פיצ'אי מתכנן? ● שלושה תסריטים אפשריים

שליחים של וולט / צילום: פביו טרופה

השת"פ בין וולט לסיבוס בצומת דרכים: עשויים להיפרד ברבעון הבא

שיתוף הפעולה בין חברת המשלוחים לענקית כרטיסי ההסעדה נבחן מחדש ועשוי להסתיים כבר בחודשים הקרובים ● לגלובס נודע כי בעקבות שיחה בניהן הוחלט כי לעת עתה שיתוף הפעולה יימשך כסדרו

יזמי MyOr. מימין:  ד''ר מיכאל ברנדווין, ד''ר אריאל כץ ופרופ' רוני כהן / צילום: באדיבות החברה

ליזם שהפך את אנזימוטק לסיפור הצלחה יש תוכנית חדשה לשינוי עולם הבריאות

ד"ר אריאל כץ, היזם שהוביל את חברת אנזימוטק ופרש רגע לפני שנמכרה במאות מיליוני דולרים, רוצה לרתום את קליניקות התזונה למהפכה ברפואה מונעת ● בראיון הוא מספר על המודל העסקי של חברת MyOr שהקים וצופה לה השנה הכנסות של 30 מיליון דולר

קמפיין של הלוטו / צילום: צילום מסך מיוטיוב

כ-15 מיליון שקל בשנה: תקציב הפרסום של הלוטו עובר ידיים

פרסום הגרלת הלוטו עובר ממשרד באומן בר ריבנאי למשרד אדלר חומסקי - שלמעשה יטפל מעתה במרבית תקציב הפרסום של מפעל הפיס, העומד על 60 מיליון שקל בשנה ● מקס ממתגת מחדש את הלייב פארק בראשון לציון כ־אמפי MAX ● חברת הפינטק הישראלית april חותמת על שיתוף פעולה עם פייפאל ● וגם: שורת מינויים חדשים בגלידות שטראוס תחת הבעלים החדשים ● אירועים ומינויים