גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מי עדן הפסיקה השאיבה ממעיין הסלוקיה בעקבות זיהום

ממי עדן נמסר כי "החברה מבצעת דגימות במי מעיין הסלוקיה פעמיים ביום באופן שוטף. בנוסף מבצעת החברה דגימות בתהליך הייצור על בסיס שעתי. בבדיקה האחרונה שבוצעה נתגלתה חריגה מהתקן. כניסת המים למפעל הופסקה באופן מיידי, והנושא דווח למשרד הבריאות" ● "המים שבמלאי המפעל נבדקו ונמצאו תקינים"

אחרי שתי חריגות שהביאו להפסקת הייצור של בקבוקי מי עדן במעיין בצפון, היום (ד') מאשרת החברה כי התגלתה חריגה נוספת בבדיקות של מי המעיין כשנמצאה במים כמות חיידקים גבוהה יותר מזו שמאושרת בתקן של משרד הבריאות. בעקבות כך הודיעה היום החברה כי תפסיק את ייצור המים הנשאבים ממעיין סלוקיה באופן מיידי.

בעקבות החריגה שנמצאה היום, אומרים היום בחברה כי כניסת המים למפעל הופסקה, אולם "המפעל ממשיך בעבודה שגרתית" וממלא את הבקבוקים וכדי המים ממיכלי אגירת המים הנמצאים במפעל מי עדן בקצרין. לפי מי עדן, "המים שבמלאי המפעל נבדקו ונמצאו תקינים".

הפסקות הייצור הללו, שמתרחשות באוגוסט, אחד החודשים החמים בשנה כשהביקושים למים מינרליים גבוהים מהרגיל, הביאו לחוסרים באספקת הסחורה של בקבוקי המים המינרליים של חברת מי עדן לרשתות השיווק. היום אישרה כאמור החברה כי בבדיקה האחרונה שבוצעה במעיין הסלוקיה שממנו היא שואבת מים נתגלתה חריגה מהתקן, זאת למרות שאתמול (ג') הכחישה והודיעה כי "אין זיהום במעיין הסלוקיה, וחברת מי עדן מייצרת באופן מלא את מוצריה, ואין כל מחסור במוצריה בשוק". מפניית "גלובס" לחברה בנוגע לסוגיית המחסור עליה מדווחים הקמעונאים, טרם התקבל מענה.

מחסור במים אצל הקמעונאים

לפי הודעה בנושא שמסר משרד הבריאות, "מרגע גילוי החריגות המפעל הפסיק מילוי ושיווק מוצרים עד לקבלת תוצאות תקינות, וזאת בהתאם לנהלים. לאחר קבלת תוצאות תקינות, ב-6 באוגוסט חודש הייצור במפעל. מאז מתבצעות בדיקות שוטפות, ואין חריגות".

עוד מסר המשרד כי "ככלל, בהתאם לחקיקה, ייצור ומילוי של מים מינרליים מחויבים בביצוע בדיקות יומיות למקור המים. חברת מי עדן מחויבת על-פי חוק לבצע, בין היתר, בדיקות מיקרוביולוגיות למקור המים. לכן מתבצעות בדיקות שוטפות כל הזמן, וכאשר יש חריגה בייצור - השיווק נעצר, כפי שנעשה עד כה. המשרד מעדכן את הציבור במקרה שנמצא כי מים עם חריגה שווקו לציבור. המשרד בודק ויעדכן כשיתקבלו תוצאות מעבדה מדויקות. המשרד פועל בשיתוף רשות הטבע והגנים והרשויות המקומיות".

בהמשך לכך, המשרד ביקש לעדכן גם את המטיילים בצפון הארץ כי "בכל מקרה יש לפעול בהתאם לשילוט במסלולי טיולים ברמת הגולן, ומומלץ שלא להיכנס למקווי מים עומדים".

כאמור, לפי שעה טוענת מי עדן כי לא קיימים חוסרים במוצריה, ואולם משיחות עם קמעונאים עולה תמונה אחרת. בשבועות האחרונים קמעונאים שביקשו להזמין כמות מסוימת של ארגזים של בקבוקי מים נאלצו להסתפק בחצי מהכמות המבוקשת. הקמעונאים ששוחחנו עמם לא עודכנו על כך שהמצב הזה מתרחש על רקע חריגות שהביאו להפסקת ייצור. כך, בשבוע שעבר, כשברשתות קמעונאות ניסו להבין מהחברה את הסיבה לכך שהיא אינה יכולה לספק את כמות המים שהזמינו, הן קיבלו מענה לפיו "יש ביקוש גבוה, ואין מספיק סחורה". 

בסביבת החברה טוענים כי "המחסור נבע מקושי לוגיסטי של שינוע ולא בבעיית ייצור", וכי השנה החברה מייצרים בהיקף של כ-40%-30% יותר מאשר בתקופה המקבילה, ועל אף זאת מתקשה לעמוד בביקושים".

ההערכה היא שהמחסור נוצר על רקע הודעה של משרד הבריאות לפיה נוצר זיהום במקור מים ברמת הגולן. לפי ההודעה, משרד הבריאות בודק מספר של מקרים שנדבקו, ככל הנראה, במחלת העכברת (לפטוספירוזיס), שכאמור מקורה הוא ככל הנראה במקור מים ברמת הגולן.

מובילה בקטגוריית המים המינרליים

מי עדן היא שחקנית מובילה בקטגוריית המים המינרליים ומחזיקה כ-35% מנתח השוק הכספי והכמותי, זאת לפי נתוני נילסן לרבעון הראשון של 2018. בנוסף אליה פועלות שתי שחקניות גדולות בשוק - נביעות שבשליטת החברה המרכזית (קוקה-קולה ישראל), שאחזה בנתח שוק של כ-27%; ועין-גדי מקבוצת יפאורה-תבורי, שאחזה בנתח שוק של כ18.5%; כששאר השוק מתחלק בין שחקניות קטנות יותר.

מי עדן-פאי

ממי עדן נמסר כי עוד היא "מבצעת דגימות במי מעיין הסלוקיה פעמיים ביום באופן שוטף, כשבנוסף היא מבצעת דגימות בתהליך הייצור על בסיס שעתי. מי עדן פועלת בהתאם לתקני איכות מהגבוהים ומהמחמירים בעולם. החברה מבהירה כי כל מוצריה יוצאים לשיווק רק לאחר שנבדקו כנדרש, והתוצאות נמצאו תקינות. בנוסף, מי עדן מבצעת מדי שעה ניטור שוטף בתהליך הייצור להבטחת איכות מוצריה.

"המוצרים משווקים בחלוף 48 שעות לפחות ממועד ייצורם, וזאת על-מנת להבטיח כי המוצרים המשווקים בטוחים וראויים לשימוש. במקרה שנמצאת חריגה כל שהיא במי המעיין, כניסת המים למפעל מופסקת במיידית, ועמה גם תהליך הייצור.

"בחודש האחרון הופסק הייצור פעמיים למשך מספר ימים בעקבות חריגה אשר נמצאה במי המעיין. מי עדן שבה לייצר לאחר שווידאה כי מי המעיין תקינים ולאחר אישורו של משרד הבריאות, כמתבקש במקרים מעין אלה. מי עדן פועלת בהתאם לתקני איכות מהמחמירים והמובילים בעולם ותוך שיתוף-פעולה ושקיפות מלאה למול משרד הבריאות. מי עדן מדגישה ומציינת כי כל מוצרי החברה המשווקים על-ידה ואשר נמצאים ברשות הלקוחות וברשתות השיווק הם איכותיים, בריאים וכמובן ראויים לשתייה".

עוד כתבות

מכוניות בנמל בסין / צילום: Shutterstock

המותגים הסיניים מסתערים על עסקי הליבה של ב.מ.וו ומרצדס

עם זינוק של 99% במסירות באירופה ב–2025 ושבירת שיאים היסטוריים, תעשיית הרכב הסינית מתחרה גם מול מכוניות היוקרה ביבשת ● בזמן שיבואנים ישראלים בונים על "אקזיט" באירופה, מותגי הענק מיפן ומקוריאה מאבדים אחיזה, וגם בשוק היוקרה האירופי נאבקים על הטריטוריה

לו הנג / אילוסטרציה: AI

היזם שגילה 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש - וגרף רווחים עצומים

לו הנג, יזם מכפר דייגים בסין, גילה באפריקה אוצר בלום: 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש ● אז הוא החל להשכיר אותן מחוץ ליבשת ● ההזדמנות שזיהה הפכה לעסק מצליח שגרף רווחים עצומים ● כשספקיות האינטרנט התעוררו, הוא הואשם בפעילות לא חוקית - והצדדים יצאו לקרב

מי מגן על הקשישים? / צילום: Shutterstock

שבעה דברים שכדאי לוודא שעשינו - לקראת היום שבו נזדקק לטיפול סיעודי

תוחלת החיים מתארכת, ומספר המבוגרים הזקוקים למטפלים גבוה פי 20 מהערכות קודמות ● חברות הסיעוד, שנהנו מהבוננזה, נתקלות כעת בסטנדרטים חדשים של ביטוח לאומי, והזהירו מפני ירידה בהכנסות ● בינתיים, הקשישים נאבקים על זכויותיהם ונתונים לפגיעה וניצול ● כך תצליחו לנווט בסערה

מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל / צילום: דוברות הרשות השופטת

הנהלת בתי המשפט: לבלום את החוק שיפגע בשכר השופטים

ועדת הכנסת צפויה לדון השבוע בהצעת החוק של ח"כ בוארון, ולפיה ועדה ציבורית תקבע את שכר נושאי המשרה הבכירים במגזר הציבורי כאחוז משכר נשיא המדינה ● על רקע ההערכות כי ההצעה תוביל לפגיעה בשכר השופטים, בהנהלת בתי המשפט מתריעים: השכר מבטא את האינטרס בעצמאות השופטים, ופגיעה בו תשליך על איכות השירות לציבור"

הפנטהאוז ברחוב חושן 12 בנס ציונה

"ביקוש לשכונה": בכמה נמכר פנטהאוז בנס ציונה?

ברחוב חושן בשכונת הדגל בנס ציונה נמכר פנטהאוז בן 5 חדרים, בשטח של 127 מ"ר עם שתי מרפסות בקומה החמישית תמורת 5.4 מיליון שקל ● מחירי פנטהאוזים בבנייה רוויה בעיר מגיעים עד ל־6.5 מיליון שקל, אך שטחם גדול מבעסקה זאת

הזהב בשיא / צילום: Shutterstock

לראשונה: הזהב נסחר מעל רף של 5,000 דולר

הזינוק במחירי המתכות נמשך, והזהב והכסף שוברים שיאים חדשים ● בין הסיבות: הטלטלות הגיאו פוליטיות, חולשת הדולר ומהלכים של בנקים מרכזיים

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

מגמה מעורבת באסיה; בורסת טוקיו יורדת בכ-2%

ירידות בחוזים בוול סטריט לקראת שבוע דרמטי: דוחות של ענקיות הטכנולוגיה והחלטת הריבית, אבל טלטלה מאיימת ממקום רחוק - יפן • מחיר הזהב פרץ הבוקר את רף ה-5,000 דולר לאונקייה ● הדולר נחלש בעולם, היין היפני מתחזק ב-1%

בניין משרדים של חברת מבנה. ''סמוך לתחנה של הקו הירוק'' / הדמיה: אלכס לובימוב

2,600 חדרים בקו ראשון לים: מה מתוכנן במלונות של הרובע החדש של תל אביב

לצד 16 אלף דירות שחלקן כבר בתכנון מתקדם יהיו בשדה דב גם 3,000 חדרי מלון ● בעוד שבתחום המגורים המחירים מגוונים, בתחום המלונאות היזמים מכוונים רק לפלח היוקרה ולתיירות עסקית

החשב הכללי יהלי רוטנברג / צילום: תדמית הפקות

מתחת לצפי אך עדיין גבוה: יחס החוב לתוצר עמד על 68.6% ב-2025

יחס החוב לתוצר של הממשלה עמד ב-2025 על 68.6% - עלייה של 0.9% משנת 2024 ● העלייה, מטבע הדברים, מיוחסת להוצאות הכבדות של המלחמה, אך נראה כי הדרך לירידה משמעותית, גם בזמן הפסקת האש, עוד ארוכה ● נגיד בנק ישראל: "אנחנו לא ארה"ב ולא יכולים להתנהל עם חוב כפי שהם מתמודדים איתה"

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

"הדולר עשוי לרדת לרמות של 2 שקלים": 4 תרחישים במקרה של עימות עם איראן

המתיחות בין ארה"ב לאיראן מגיעה לשיא עם השלמת פריסת הכוחות האמריקאים במזרח התיכון ● מומחים משרטטים כיצד יושפעו שוק ההון בישראל ושער הדולר־שקל ● ליאו ליידרמן, לשעבר ראש חטיבת המחקר בבנק ישראל: "ייתכנו שערי חליפין הרבה יותר נמוכים ממה שראינו עד עכשיו"

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חגיגה בבנקים: כמה הכניסו להם העמלות במחצית הראשונה של 2025?

החגיגה בבורסה מנפחת את עמלות ניירות הערך בבנקים: דוח הפיקוח על הבנקים מגלה כי ההכנסות מהעמלות שגבו הבנקים ממשקי בית ומעסקים קטנים בששת החודשים הראשונים של 2025 הסתכמו ב-3.1 מיליארד שקל

הומנואידים. סין משקיעה בהם הרבה משאבים / צילום: Shutterstock

בלי ששמנו לב, זירת הרובוטים דמויי אדם עשתה קפיצת מדרגה

השבוע התריע מנכ"ל גוגל DeepMind בוועידת דאבוס כי סין רחוקה רק כחצי שנה מהישגי המעבדות המערביות המובילות בגזרת ה–AI ● באילו תחומים סין כבר עוקפת את היתר, ולמה זה כל כך מפחיד את המערב

אורי אלון וטוני בלייר / צילום: תמונה פרטית

​ערב עם טראמפ ובלייר: יו"ר לאומי היה הישראלי היחיד במפגש המנהיגים העסקיים בדאבוס

במסגרת הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שהתקיים בשבוע שעבר, ערך נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מפגש סגור לכ–100 מבכירי המגזר העסקי הגלובלי - אורי אלון מלאומי היה הישראלי היחיד ● בכירי משק האנרגיה נפגשו באילת, והספריה הלאומית נחנכה סוף–סוף באופן רשמי ● אירועים ומינויים

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית מתנגדת להצעת לוין: "פגיעה קשה בציבור"

שר המשפטים יריב לוין מציע לשנות את תקנון הממשלה כך שלא תידרש חוות-דעת משפטית לקידום החלטות והצעות חוק – לרבות חוקים עם משמעות תקציבית ● היועמ"שית גלי בהרב-מיארה: "פגיעה חמורה בשלטון החוק, החלפת משילות בפריצות מסגרות התקציב"

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורה של עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, מיתוג והתוכניות להנפקה בבורסה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד, אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

ועדת החקירה בפרשת הצוללות מצאה: ליקויים ברכש במיליארדים והחלטות שסיכנו את ביטחון המדינה

ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השיט, בראשות נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס, מצאה "ליקויים מערכתיים היורדים לשורשם של תהליכי בניין הכוח וקבלת ההחלטות ברכש ביטחוני, בעלות של מיליארדי שקלים, ובתהליכים ביטחוניים-מדיניים רגישים אחרים" ● על המוקד: המל"ל, חיל הים, משרד הביטחון והקבינט המדיני-ביטחוני

היטל השבחה / איור: Shutterstock

העליון: פטור מהיטל השבחה בשכונות שיקום - גם בעת מכירת דירה בפרויקט התחדשות עירונית

הרכב של שלושה שופטים דחה את מרבית טענות עיריית תל אביב־יפו, ואת חוו"ד היועצת המשפטית לממשלה, וקבע כי כל עוד לא מדובר בבנייה חדשה – הפטור מהיטל השבחה תקף גם במכר ● השופט גרוסקופף אף קבע "עקרונות ליישום הוראת הפטור"

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● השקל מוסיף ומתחזק הבוקר מול הדולר שנחלש בעולם ● ירידות בחוזים בוול סטריט לקראת שבוע דרמטי: דוחות של ענקיות הטכנולוגיה והחלטת הריבית, אבל טלטלה מאיימת ממקום רחוק - יפן ● מחיר הזהב פרץ הבוקר את רף ה-5,000 דולר לאונקייה ● פריחת ה-AI מלבה את הביקוש למתכות, וכדאי לשים לב למניות הכרייה ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

מחיר הזהב בנסיקה / צילום: Shutterstock

חמש סיבות לרף מחיר של 5,000 דולר: מה דוחף את הזהב לשבור עוד ועוד שיאים

בין שזו ירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות, יוקר המניות או המכסים שמטיל הנשיא טראמפ — רכישת המתכת הזהובה הפכה לתרופת–נגד לכל התקף עצבנות בשוק ● מי מתדלקים את הרכישות, אילו אפיקים נפגעים מהמגמה, ומה יקבע אם המומנטום בזהב יימשך

מטוס של דלתא איירליינס / צילום: דלתא איירליינס

החברה האמריקאית שמבטלת טיסות לישראל בגלל הסופה בארה"ב

חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה על ביטול טיסות בקו תל אביב-ניו יורק ● זאת על רקע סופה הפוקדת את צפון-מזרח ארה"ב, שהובילה לביטול של אלפי טיסות במדינה