גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שאול שני מנסה להנפיק את ECI לפי שווי של כ-600 מיליון דולר

החברה תנסה לפי שווי של כ-650 מיליון דולר "לפני הכסף" ● חברת ציוד התקשורת הוותיקה ולמודת המשברים, שנרכשה על ידי שני ב-2007, מציגה בשנתיים האחרונות צמיחה בהכנסותיה, אך היא עדיין רושמת הפסדים, שעמדו על 19 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2018 ● תנסה לגייס 230 מיליון דולר במקביל להצעת מכר של הבעלים שני

שאול שני / צילום: איל יצהר
שאול שני / צילום: איל יצהר

חברת ציוד התקשורת הוותיקה אי.סי.איי (ECI), הנמצאת כיום בבעלות איש העסקים שאול שני, יוצאת להנפקת מניות בבורסה של לונדון. החברה פרסמה טיוטת תשקיף לקראת הנפקה שמתוכננת להתבצע בחודשים הקרובים. את ההנפקה, שמטרתה לצמצם את חובות החברה לצד המשך השקעות, יובילו בנקי ההשקעות ברקליס ו-UBS.

מניות ECI נמחקו מהמסחר בנאסד"ק בשנת 2007 - לאחר 25 שנים כחברה ציבורית שם - בעקבות מכירתה לקבוצת משקיעים שכללה את שני (באמצעות Swarth Group) וקרן אשמור הבריטית, שביצעה ככל הידוע את רוב ההשקעה בחברה, תמורת סכום של 1.24 מיליארד דולר.

כעת תנסה החברה לשוב ולהפוך לציבורית לפי שווי נמוך בהרבה, המשקף את התלאות שחוותה בעשור האחרון, באמצעות גיוס של 170-180 מיליון ליש"ט (כ-230 מיליון דולר) לפי שווי של 450-500 מיליון ליש"ט "לפני הכסף" (580-650 מיליון דולר) - הנמוך בכחצי מהשווי שבו נרכשה החברה בעשור הקודם. כחלק ממהלך ההנפקה מתכוון הבעלים שני למכור מניות ECI שבידיו באמצעות הצעת מכר.

בחברה צופים שהצמיחה תימשך

ECI, שהוקמה ב-1961, היא ספקית עולמית של מוצרים ופתרונות כוללים לרשתות תקשורת והעברת נתונים, עבור ספקי שירותים, גופי תשתיות וממשלות, וכן לקוחות הגנה וביטחון. מנתונים שפרסמה החברה לקראת ההנפקה עולה, כי הכנסותיה במחצית הראשונה של 2018 הסתכמו בכ-198 מיליון דולר, צמיחה של 24% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

הרווח התפעולי שלה הסתכם בכ-11 מיליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של כ-5 מיליון דולר, ובשורה התחתונה היא הציגה בתקופת המחצית הראשונה הפסד נקי של כ-19 מיליון דולר, לעומת הפסד של כ-34 מיליון דולר בתקופה המקבילה. הרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) הגיע במחצית הראשונה של השנה לכ-30 מיליון דולר, קפיצה של 130% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ההון העצמי של החברה עמד בסוף יוני השנה על כ-101 מיליון דולר.

את שנת 2017 כולה סיימה החברה עם צמיחה של 12.5% בהכנסות לעומת 2016, שהסתכמו בכ-367 מיליון דולר. הרווח התפעולי שמר על יציבות ברמה של כ-13 מיליון דולר, ובשורה התחתונה רשמה אי.סי.איי הפסד נקי של כ-42 מיליון דולר, לאחר הפסד של כ-31 מיליון דולר ב-2016. ה-EBITDA שלה הסתכם אשתקד בכ-50 מיליון דולר, בדומה לשנת 2016. 

אי.סי.איי תוצאות מחצית ראשונה

ב-ECI, שאותה מוביל המנכ"ל דאריל אדוארדס (Darryl Edwards), שהחליף ב-2012 את רפי מאור, צופים כי הצמיחה בהכנסות החברה תימשך בחצי השני של השנה ולתוך 2019 (בשיעור של 10%-20%), בעיקר על רקע השקעות גדולות באירופה ובאמריקה בתשתיות דור חמישי של רשתות תקשורת ונתונים.

ECI, שנחשבה בעבר לספינת דגל של ההייטק הישראלי, ואשר חוותה מספר משברים בעשור האחרון, שינתה לפני מספר שנים את האסטרטגיה שלה למיקוד בפתרונות אופטיים ובפתרונות העברת נתונים. מאז הוציאה החברה לשוק מערך חדש של פתרונות ומוצרים מתקדמים, המהווים כיום את מרבית המכירות שלה. כיום מעסיקה החברה כ-1,700 עובדים, מחציתם בישראל.

20 הסכמי שותפות מתחילת 2018

עוד עולה מטיוטת התשקיף, כי במהלך שנת 2018 חתמה ECI על יותר מ-20 הסכמי שותפות חדשים. ההסכם החשוב מכולם נחתם בתחילת 2018 עם חברת אריקסון, ספקית כלל-עולמית מובילה של טכנולוגיית תקשורת, שהודיעה לאחרונה כי בחרה בפתרונות הרשת של ECI להיות חלק מהפתרון הכולל שלה לרשתות החדשות מהדור החמישי של רשתות הסלולר ("5G").

עסקת הרכישה של ECI ב-2007 התבצעה בעיתוי מצוין מבחינת המוכרים, בראשות קבוצת אי.די.בי, שהייתה אז בשליטת נוחי דנקנר, אשר קיבלה כ-483 מיליון דולר תמורת מניותיה (החזיקה בכ-40% ממניות ECI באמצעות כור וכלל תעשיות). מאידך גיסא, היא התבצעה בתזמון גרוע במיוחד מבחינת הרוכשים - שני ובעיקר קרן אשמור.

זאת מאחר שתעשיית הטלקום הוותיקה בכלל, ו-ECI בפרט, סבלו בעשור שחלף מאז מכניסתן האינטנסיבית של חברות ציוד התקשורת הסיניות - בעיקר Huawei - שגרמה פגיעה קשה בהכנסות וברווחיות של החברות בענף, ועוד קודם לכן מירידה בהשקעות של חברות הטלקום בציוד, בעקבות המשבר הכלכלי בשנים 2008-2009.

ECI עברה כאמור משברים חריפים לאחר שנרכשה על-ידי שני ואשמור הבריטית, שנאלצו להזרים לה מאות מיליוני דולרים, ובמקביל להפעיל תוכניות התייעלות, שכללו פיטורי יותר מ-1,000 עובדים במספר סבבים (בעת רכישתה ב-2007 עבדו בחברה מעל ל-3,000 עובדים). בשנת 2014 קנה שני את חלקה של אשמור (שיצאה מהמהלך בהפסד המוערך בכמיליארד דולר), ומאז הוא הבעלים היחיד בחברה.

במשך חלק גדול מהזמן שחלף מאז רכישת החברה עם אשמור ב-2007, כיהן שני כיו"ר החברה, לצד כהונת רפי מאור בתפקיד המנכ"ל, שהייתה סוערת ולא מוצלחת. מאז כניסתו של אדוארדס לתפקיד המנכ"ל, הוא הצליח לייצב את מצב החברה, שצומחת בשנתיים האחרונות בקצב שנתי של יותר מ-10%. 

עוד כתבות

טהרן, איראן / צילום: ap, Vahid Salemi

"צאו באופן מיידי": שורת מדינות במסר לאזרחיהן במזרח התיכון

גרמניה, הודו, קוריאה הדרומית, אוסטרליה ומדינות נוספות הוציאו בזו אחר זו אזהרות רשמיות לאזרחיהן לעזוב את איראן מיידית ● ראש ממשלת פולין: "כולנו יודעים מה הכוונה"

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: ap, Ross D. Franklin

מהפך דרמטי בארה"ב: בוורנר ברדרס מעדיפים את ההצעה המשופרת של פרמאונט, נטפליקס נסוגה

לאחר שחתמה עם נטפליקס בחודש דצמבר על עסקה שהוערכה בכ-83 מיליארד דולר, חברת וורנר ברדרס מסרה אמש כי הצעתה המשופרת של חברת פרמאונט בסך 111 מיליארד דולר "עדיפה" ● מנכ"לי נטפליקס בתגובה הלילה: "העסקה כבר אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית"

משה סעדה, הליכוד. פרסום ברשתות החברתיות, 24.02.26 / צילום:  דני שם טוב, דוברות הכנסת

מי יחקור את השוטרים? כך הגיעה מח"ש לפרקליטות, וזאת משמעות ההוצאה ממנה

המאבק על הכפיפות של המחלקה לחקירות שוטרים עולה מדרגה - והמשפטנים מזהירים מפני הפיכת המחלקה ל"כלי בידי השלטון" ● אבל למה מלכתחילה מח"ש הגיעה דווקא לפרקליטות המדינה, והאם זה הסדר שיש כמותו בעולם?

ג'נסן הואנג / צילום: ap, Lee Jin-man

מנכ"ל אנבידיה יבקר בישראל לקראת יום העצמאות

לגלובס נודע כי ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה, צפוי להגיע לישראל בסוף חודש אפריל על רקע התרחבות פעילות החברה בארץ

בורסת אחד העם, בימים עברו / צילום: הבורסה

בדקנו: איך השתנתה הבורסה על פני 3 עשורים ומה הטיפ המנצח של גילעד אלטשולר

מחברות החזקה שהתרסקו, דרך ענקיות הפארמה שאיכזבו ועד הזינוק במניות הביטחון והטכנולוגיה: גלובס בדק כיצד השתנתה הבורסה על פני יותר משלושה עשורים ● אלטשולר ממליץ להיצמד למדדים, ש"שמזהים ראשונים את ה'ווינרים' החדשים", וסטפק מחזק: "לא חשוב כמה אתה אוהב את המניה ומעריך את סיכוייה בעתיד - תפזר" ● וגם: איזו חברה פספסה הבורסה, שהייתה יכולה להכפיל את שווייה

איזו בשורה יקבלו בקרוב 700 אלף עובדי המגזר הציבורי?

מה הם היעדים המבוקשים לרילוקיישן מצד ישראלים עשירים, ומדוע הנגיד הותיר את הריבית על כנה? ● חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם ● החידון הכלכלי של גלובס

פרויקט של קטה בפתח תקווה / הדמיה: VIEWPOINT

כמה שוות ההטבות בשוק הדיור לעמיתי חבר?

מבצע של חברת קטה גרופ למילואימניקים בפתח תקווה מבטיח ארנונה לחמש שנים, ומבצע של חבר בשלושה פרויקטים שונים מציע הנחות עמוקות יותר, של כ־15% ממחיר הדירה ● מאחורי המבצעים

רה''מ בנימין נתניהו ורה''מ הודו נרנדרה מודי בתערוכת חדשנות / צילום: מעיין טואף -לע''מ

מקורות רשמיים: ישראל מקדמת יבוא כלי רכב מהודו

ישראל מכוונת לתעשיית הרכב ההודית: בממשלה מקדמים יבוא רכב ואף פתיחת הדלת לתקינה הודית, סוגיה שנדונה גם בביקורו של ראש הממשלה נרנדרה מודי ● במקביל צ'רי מתרחבת באירופה באמצעות יבואן ישראלי ● וגם: מגמת הורדת מחירי המחירון של דגמים חדשים לא עוצרת ● השבוע בענף הרכב

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

צחי נחמיאס מכה בברזל החם: הנפקת ענק לאחר דוח חזק

מגה אור מגייסת 615 מיליון שקל בהנפקה פרטית למנורה ומגדל ● ההנפקה מתבצעת בפרמיה של 5% על מחיר הנעילה בבורסה

גם זה קרה פה / צילום: צילום מסך

ההצעה להרחיב את הפטור ממע"מ מוכיחה שאין לח"כים משנה סדורה

שר האוצר זרק עוד הצעה ● בצבא לא רוצים את עקבות הפיצה ● ובענף הבנייה מרגישים היטב את המתח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

כותרות העיתונים בעולם

בלי לירות ירייה אחת: האסטרטגיה הסינית במלחמה המסתמנת באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איך מסקרים בעולם את ביקור ראש ממשלת הודו בישראל, מה סין יכולה להפסיד אם איראן תיפול, וטראמפ עלול לחזור על הטעות של בוש במלחמת עיראק • כותרות העיתונים בעולם

המבורגר שרימפס / צילום: חיים יוסף

לא טרנדית ולא מתחנפת: מסעדה שהיא עדיין אחת הטובות בת"א

המסעדה שייסד אוראל קמחי לפני 13 שנה מציעה אוכל גבוה או פשוט, בצלחות פיין דיינינג או שאוכלים עם הידיים – העיקר שתתענגו

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

בשורה ליזמים הסולאריים: רשות החשמל יוצאת למבצע פינוי מקום ברשת

רשות החשמל מנסה "לנקות" את הרשת מפרויקטים שלא יוצאים לפועל, ומציעה ליזמים החזר של עד 50 מיליון שקל ● בכך, היא מנסה לפתור את העומס על רשת החשמל ולתת מקום לפרויקטים חדשים ● ואיך ימנעו בעיות כאלה בעתיד?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; אנבידיה נפלה ב-5.5%, מניות הקוונטים זינקו

נאסד"ק ירד ב-1.2% ● מניות התוכנה עלו, זה היום השלישי ברציפות ● מניות הקוונטים זינקו בעקבות דוחות טובים של IonQ ודי ווייב ● עלייה קלה במספר המובטלים החדשים בארה"ב ● התשואה על אג״ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים ירדה לשפל של 2026 ● אחרי ההתאוששות אתמול, הביטקוין נסחר סביב 68 אלף דולר

ג'ק דורסי, מייסד טוויטר וסקוור / צילום: Shutterstock, Frederic Legrand - COMEO

היזם שמפטר 4,000 עובדים ביום אחד. מה הוא יודע שאנחנו לא

גל פיטורים נוסף; ג'ק דורסי, ממייסדי טוויטר ומנכ"ל חברת התשלומים האמריקאית בלוק, הודיע בדואר אלקטרוני לבעלי המניות שלו כי החברה תקצץ קרוב למחצית מעובדיה ● בלוק, שנסחרת בבורסת ניו יורק לפי שווי שוק של 33 מיליארד דולר, ייצרה רווח נקי של כחצי מיליארד דולר ברבעון השלישי של השנה שעברה ● המנייה זינקה במסחר המאוחר בכ- 24%

ביקור ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת

יותר מנשק או טכנולוגיה: מה חיפש ראש ממשלת הודו בישראל השבוע

השבוע נולדה בישראל "ארכיטקטורת היהלום": רשת בריתות אסטרטגית המשתרעת מיוון במערב ועד הודו ● בלב הציר עומד נרנדרה מודי שהגיע לירושלים כדי לקבוע סדר עולמי חדש ● איך נראה המרחב מהעיניים שלו ומה אנחנו מביאים לשולחן? ● טור אורח 

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

פגוש קדמי בחצי מחיר: פסק הדין ששם סוף לחגיגה של מחירי החלפים

בג"ץ קבע השבוע כי אין לחייב את חברות הביטוח לשלם מחירי המחירון הגבוהים על חלפים בתאונות רכב ● זאת בניגוד לדרישת איגוד המוסכים, שהגיש את העתירה ● בשוק מקווים כי הפסיקה, שמוזילה את עלויות תיקוני הרכב, תתגלגל לפרמיות הביטוח לטווח הארוך

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

ניקולאי טנגן, מנכ''ל קרן העושר הנורבגית / צילום: Reuters, NTB Scanpix/Nina E. Rangoy

אחת המשקיעות הגדולות בעולם חשפה כלי חדש לאיתור סיכונים

קרן העושר הנורווגית הודיעה כי החלה להשתמש בכלי בינה מלאכותית כדי לאתר סיכונים ולקבל החלטות על מכירת אחזקות ● כך היא עושה את זה

כנס המטרו הבינלאומי של נת''ע / צילום: עמוס לוזון

כנס החשיפה הבינ"ל של המטרו: "יש פה חברות תשתית מהטופ של הטופ"

נת"ע ערכה השבוע בת"א כנס חשיפה בינלאומי לפרויקט המטרו בגוש דן, שנועד להציג לחברות תשתית את המכרזים הצפויים בשלב האינפרא הראשון, בהיקף של 65 מיליארד שקל ● לכנס הגיעו נציגים של למעלה מ־60 חברות תשתית בינלאומיות מכ־20 מדינות ● נציג של אחת מהחברות ההודיות: "פרויקט המטרו נתפס כמרגש מאוד"