גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מחיר הנפט מזנק ועימו היחידות של נאוויטס ורציו פטרוליום

שותפות רציו פטרוליום, "אחותה" של רציו, השלימה התקדמות של קרוב ל-180% בשנה, ואילו נאוויטס של גדעון תדמור קפצה בכ-140% מאז החלה להיסחר לפני כשנה, ושוויה של מגיע לכ-564 מיליון שקל

גדעון תדמור / צלם: איל יצהר
גדעון תדמור / צלם: איל יצהר

בחודש האחרון רשם החוזה על נפט מסוג "ברנט" עלייה של כ-8%. העלייה החדה במחיר הנפט הובילה לזינוק בניירות הערך של שותפויות הגז והנפט הנסחרות בת"א, ומדד ת"א נפט וגז עלה בכ-12% בחודש. את המגמה החיובית בסקטור הובילו יחידות ההשתתפות של שתי שותפויות חיפושים "צעירות" - הנסחרות בבורסה בת"א ופועלות מחוץ לישראל - נאוויטס פטרוליום  ורציו פטרוליום , שהוסיפו 40%-50% לערכן בחודש האחרון.

יחידות ההשתתפות של רציו פטרוליום קפצו בקרוב ל-170% בשנה האחרונה

יחידת ההשתתפות של נאוויטס, שאותה מוביל גדעון תדמור, זינקה ביומיים האחרונים בכ-15%, והשלימה התקדמות של קרוב ל-40% בחודש ושל 140% מאז החלה להיסחר בבורסה לפני כשנה. שוויה של השותפות מגיע כעת לכ-564 מיליון שקל.  

נאוויטס, שגייסה בקיץ 2017 כ-530 מיליון שקל בהנפקת אג"ח ויחידות השתתפות, עוסקת באיתור ופיתוח נכסי נפט וגז בצפון אמריקה. פעילותה של השותפות מתמקדת בחיפוש ובאיתור של פרויקטים בעולם, וכן בפיתוח רישיונות קיימים במפרץ מקסיקו, ובביצוע עבודות ראשוניות לעיבוד המידע לגבי הרישיונות הללו.

נכון להיום, השותפות היא בעלת זכויות ב-12 פרויקטים, הכוללים 20 זיכיונות לקידוח ולחיפוש נפט וגז טבעי בארה"ב, במימיו של מפרץ מקסיקו, דרומית לחופי מדינות טקסס ולואיזיאנה, וכן בתוך היבשה במדינת לואיזיאנה.

כמו כן, לשותפות רישיון אקספלורציה בים, באזור ניופאונדלנד הנמצא במזרח קנדה. חלקה בכלל התגליות שבהן היא מחזיקה עומד על כ-112 מיליון חביות, בשווי נוכחי של כ-8 מיליארד דולר (לפי מחיר של כ-72 דולר לחבית נפט "מתוק").

בנאוויטס שולט תדמור יחד עם חנן רייכמן (המשמש כמנכ"ל החברה), קובי כץ וחנן וולף. עם המשקיעים בשותפות נמנים אודי רקנאטי, גיל אגמון, אבינעם פינקלמן, ישראל גורן, צבי ברק, דניאל חוסידמן וקרנות ההשתלמות למורים.

יחידת ההשתתפות של נאוויטס פטרוליום טיפסה בקרוב ל-140% בשנה האחרונה

השותפות החדשות בשיננדואה דרום

בתחילת החודש דיווחה נאוויטס כי ענקית האנרגיה הנורבגית אקווינור (Equinor), לשעבר סטאטאויל (Statoil), רכשה 11.2% בתגלית שיננדואה דרום של השותפות, במפרץ מקסיקו. נוסף על כך, הצטרפה לפרויקט גם קרן ההשקעות בלקסטון (Blackstone) - באמצעות חברת הפורטפוליו שלה, Beacon Offshore Energy, השותפה עם נאוויטס ועם LLOG בפיתוח תגלית הענק Buckskin - ורכשה 13.9% מהזכויות במאגר שיננדואה דרום. נאוויטס תמשיך להחזיק 23.1% בפרויקט שיננדואה דרום.

כל זאת, לאחר שנאוויטס דיווחה לאחרונה כי הגיעה להסכמות עם שותפתה האסטרטגית בארצות הברית ומפעילת פרויקט שיננדואה, חברת LLOG, על פיתוח של תגליות שיננדואה דרום (49 מיליון חביות נפט) ושיננדואה (155 מיליון חביות) כפרויקט משותף בהיקף של 204 מיליון חביות, מה שיוביל לשיפור משמעותי בכלכליות הפרויקט.

תגלית שיננדואה ממוקמת במרחק של כ-170 ק"מ צפונית-מזרחית מפרויקט בקסקין, פרויקט הדגל שבו שותפה נאוויטס, בהיקף מוערך של כ-515 מיליון חביות נפט, הצפוי להתחיל להפיק נפט ביולי 2019.

כשבוע לאחר ההודעה בנוגע לשיננדואה, בתחילת החודש, דיווחה נאוויטס כי הסתיימו עבודות ההשלמה בקידוח הפיתוח הראשון בבקסקין, שבו מחזיקה השותפות ב-7.5% מהזכויות. נאוויטס פטרוליום ומפעילת הפרויקט LLOG, השותפה האסטרטגית של נאוויטס במפרץ מקסיקו, דיווחו כי עבודות ההשלמה כללו, בין היתר, ביצוע של מבחני הזרמה שבהם הופק בהצלחה נפט מכל השכבות שהושלמו להפקה בפרויקט.

שני קידוחי הפיתוח של תגלית בקסקין במפרץ מקסיקו הושלמו בהצלחה במהלך שנת 2018, ואוניית הקידוח של הפרויקט סיימה לאחרונה את עבודות ההשלמה בקידוח הראשון, והיא עושה את דרכה לעבודות ההשלמה בקידוח השני בפרויקט.

הזינוק של רציו פטרוליום

מי שהובילה את העליות בסקטור הגז והנפט בחודשים האחרונים היא יחידת ההשתתפות של השותפות רציו פטרוליום, שקפצה בכ-50% בחודש האחרון והשלימה התקדמות של קרוב ל-180% בשנה. רציו פטרוליום, שגייסה בהנפקה בבורסה כ-105 מיליון שקל בינואר 2017, היא "אחותה" של שותפות חיפושי הגז רציו (המחזיקה ב-15% ממאגר הגז לוויתן). השותפות המונפקת עוסקת בחיפושי נפט וגז מחוץ למדינת ישראל (בעלת זכויות חיפושים שונות במלטה, בגיאנה, באירלנד ובפיליפינים), בפיתוחם ובהפקתם, בנכסים ימיים בעיקר.

שני הזיכיונות המשמעותיים של רציו פטרוליום הם לחיפושי נפט וגז בגיאנה, שנמצאת בצד הצפון-מזרחי של דרום אמריקה, וזיכיון לחיפוש נפט וגז במלטה. בגיאנה גילתה ב-2015 ענקית האנרגיה אקסון מוביל את מאגר הענק ליזה (LIZA) המוערך כיום בכ-4 מיליארד חביות נפט, שנמצא בסמוך לרישיון של רציו (בלוק Kaieteur) ומאז, כולל בחודשים האחרונים, היא הכריזה על עוד מספר תגליות באזור (בסך הכול הכריזה ענקית האנרגיה האמריקאית על תשע תגליות בגיאנה). אקסון מוביל צפויה להתחיל להפיק נפט משדה "ליזה" במהלך 2020, ועד 2025 עשויה התפוקה מהשדה להגיע לכ-750 אלף חביות נפט ביום.

הענקית האמריקאית התחייבה לבצע עבור השותפות אקספלורציה בשדה שבו שותפה רציו, שמשתרע על שטח ימי בהיקף של של כ-5,700 קמ"ר (שטח המקביל ליותר מ-14 רישיונות ימיים בישראל) ובתמורה, אם יתגלה מרבץ נפט או גז, אקסון תפתח אותו. בבלוק בגיאנה מחזיקה רציו ב-25% מהזכויות, לצד Esso המחזיקה ב-35%, שותף מקומי עם 25% וחברת Hess שהצטרפה לרישיון לפני חמישה חודשים ומחזיקה ב-15%.

החברה ביצעה סקר סייסמי תלת-ממדי ובימים אלה מתבצע שלב הפענוח, שצפוי להסתיים במחצית הראשונה של 2019.

מי ששולט ברציו פטרוליום (השותף הכללי) הם בעלי השליטה ברציו - משפחת לנדאו (40% מהשותף הכללי), משפחת רוטלוי (40%), הגיאולוג איתן אייזנברג (10%), שבלת נאמנויות (5%) ועו"ד אורית מרום אלבק (5%). מנכ"ל השותפות הוא איתי רפאל, הגיאולוג אייזנברג משמש כיועץ בכיר, מנהל החיפושים הוא ד"ר גל הרטמן וכיועץ משפטי חיצוני מכהן ריצ'ארד רוברטס.

לרציו פטרוליום יש כאמור גם זיכיון במלטה (אזור 5) בשטח של כ-8,800 מ"ר (שווה בערך ל-22 רישיונות בישראל), עומק הים בבלוק הוא 70-700 מטר ומדרום ומערב לבלוק קיימות תגליות, חלקן משמעותיות, של נפט וגז. ברישיון זה מחזיקה השותפות בבעלות מלאה.

במהלך הרבעון הרביעי של 2016 בוצע סקר סייסמי תלת-ממדי, ומבוצעות עבודות עיבוד נתונים ופענוח שלו, הצפויות להסתיים עד לסוף השנה. לפי השותפות, שהשקיעה עד היום כ-3.7 מיליון דולר בזיכיון זה, פוטנציאל המשאבים בזיכיון עומד על 4.4 טריליון רגל מעוקבת (TCF) ו-965 מיליון חביות נפט.

ארבעה מוקדי פעילות נוספים של השותפות הם בסורינאם (20% בזיכיון) באירלנד, בפיליפינים ובים הצפוני. 

עוד כתבות

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

רוברט אנטוקול ותומר וינגרטן / צילום: אוהד רומנו, יח''צ

כמה עולה האבטחה למנכ"לים ישראלים בארה"ב?

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

צה״ל ושב״כ חיסלו את מפקד הכוח הימי של חמאס בעיר עזה

בכיר ישראלי לתקשורת הזרה: ממשלת ישראל מתוסכלת מעיכוב משלוחי הנשק • חיזבאללה דחה את המתווה של צרפת להסדרה בצפון • צה"ל תקף בלבנון: יותר מ-20 מטרות הותקפו מהאוויר ומהקרקע, כטב"ם התפוצץ באזור יערה • הותר לפרסום: מת מפצעיו פקד ייטב לב הלוי, פקד ולוחם בימ"מ, שנפצע באורח אנוש בפעילות מבצעית בטולכרם • עדכונים שוטפים

נמל חיפה, בספטמבר 2023 / צילום: Shutterstock

ענקיות הקרוזים העולמיות התאהבו בישראל, ואז הגיעה המלחמה

שנת 2024 הייתה אמורה להמשיך את השגשוג בענף הקרוזים, אולם מאז פרצה המלחמה עזבו החברות הבינלאומיות את ישראל ● מנו ספנות, היחידה שתפליג הקיץ, מבטיחה שלא תעלה מחירים ● מומחים: "גם אם התיירות תחזור לשגרה, ייקח לענף שנה לפחות להתאושש"

מגדל יורוקום ברמת גן / הדמיה: חברת קנדה ישראל, מילוסלבסקי אדריכלים

מ-6 קומות ל-60: התוכנית של מגדל יורוקום ברמת גן עולה שלב

רמת גן המליצה להפקיד את התוכנית לבניית מגדל יורוקום של קנדה ישראל, שיכלול 60 קומות בעירוב שימושים למגורים, לתעסוקה ולמסחר ● רמת גן מאשרת תוכנית עירונית חלופית לתמ"א 38, הכוללת את כלל שטחה של העיר ● וחברת יבוא האלכוהול שתקים מגדל בן 30 קומות בנתניה ● חדשות השבוע בנדל"ן

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

העימותים עם מתנגדי ישראל בקמפוסים התפשטו לאירופה

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

במצרים מעריכים: נתניהו יכול להכריז על ניצחון בימים הקרובים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הערכות המצריות להמשך המלחמה, איך ניצחון של טראמפ ישפיע על התמודדות מול איראן ומה הפך את איראן וישראל לאויבות ● כותרות העיתונים בעולם 

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור כי עיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל / אילוסטרציה: Shutterstock

העלות הכלכלית של מתקפות סייבר בישראל: 12 מיליארד שקל בשנה

הטיפול בנזקי מתקפת סייבר ועלויות ההפסד הכספי הישיר מהמתקפה בישראל עומדות על כ-12 מיליארד שקל בשנה - כך לפי דוח של מערך הסייבר הלאומי ● עוד נכתב בדוח כי צעדים בסיסיים להגנת סייבר בארגון יכולים להפחית משמעותית את ההסתברות למתקפות

עשן מתקיפות חיל האויר מיתמר מאזור רפיח / צילום: ap, Ismael Abu Dayyah

כלב רובוטי ורחפנים: איך תיראה הפעולה שתחסום את "צינור החמצן של חמאס"?

התמרון בעיר הדרומית ביותר ברצועה, רפיח, יאפשר לצה"ל לסגור את מנהרות ההברחה שמתחזקות את חמאס כלכלית ולוגיסטית ● הסכנה טמונה בהימצאות אפשרית של החטופים ובפגיעה באוכלוסייה האזרחית

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב - יפו / צילום: איל יצהר

חניונים יתייקרו, אירועים יבוטלו: עיריית ת״א נקלעה לבור תקציבי ומתכננת קיצוץ ענק

החניונים העירוניים יתייקרו, סבסוד הצהרונים יצומצם ואירועי תרבות יבוטלו ● עיריית תל אביב נערכת לקיצוץ התקציבי הגדול ביותר שלה בשנים האחרונות ● הסיבות: ההתייקרויות במשק, הוצאות המלחמה ופסיקות בית המשפט בשנה שעברה באשר להיטלי השבחה ● האם רשויות אחרות ילכו בעקבותיה? ● עיריית ת"א: "הצמצום הוא בגדר נקיטת צעדי־מנע אחראיים"

יבוא כלי רכב לנמל אילת / צילום: Shutterstock

יבואנית טויוטה בישראל: צפויים חוסרים בדגמי הרכב הפופולריים

יוניון מוטורס מודיעה על "השפעה מיידית" בשיווק קורולה ו־CH-R, ומוסרת שתעביר את המלאי הקיים לחברות הליסינג כמתוכנן, אך "לא תוכל להיענות לכל הביקוש"

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

החברה הישראלית שתספק שמונה מלט"ים לצי הגרמני

במסגרת העסקה יסופקו שמונה מל"טים מדגם הרמס 900 של אלביט לצי הגרמני ● בחברה הגרמנית מעריכים כי הפרויקט המשותף יושק בסלון האווירי בברלין ביוני

140 מיליארד שקל, מדד מניות אחד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

האם טרנד ההשקעה שסוחף את הישראלים מסוכן, ולמה יש מי שחושב ש"זו קטסטרופה"

מסלולים עוקבי S&P 500 הולכים וצומחים בקצב מסחרר. בכל מוצרי החיסכון וההשקעה בישראל, לטווחים ארוכים בינוניים וקצרים, מוצעים מסלולים שעוקבים אחר מדד הדגל האמריקאי ● בינתיים המדד הניב בעיקר תשואות חיוביות, אבל המומחים מזהירים שיש גם סכנות בתופעה, הן לחוסכים והן למשק הישראלי

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock

פעם נוספת: יונייטד איירליינס מבטלת את הטיסות עד יוני

חברת התעופה האמריקאית חזרה לפעילות בישראל במרץ האחרון והפעילה טיסה יומית לניו יורק ● בסמוך למתקפה האיראנית היא השהתה את הפעילות בארץ עד תחילת מאי, ולאחר מכן האריכה את תוקף ההשהיה למספר ימים נוספים ● כעת עולה מלוח הטיסות של יונייטד איירליינס כי היא מבטלת את הטיסות עד תחילת יוני

מערכת ההגנה האווירית כיפת ברזל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

בגלל המלחמה בעזה: בדנמרק מתנגדים לרכש של מערכות הגנה מישראל

מפלגות בקואליציה הדנית התנגדו לרכישת מערכות הגנה אווירית ישראליות, מטעמים מוסריים ● לפי שרים בממשלה הנוסח שהוסכם לבסוף מעורפל ו"יקשה מאוד" על רכש צבאי מישראל

''זו כנראה ההשקה הכי חזקה שנעשתה למוצר מציאות מדומה לטיפול נפשי אי פעם'' / אילוסטרציה: Shutterstock

טייס הקרב שהקים חברת מציאות מדומה וגייס אותה לטיפול בנפגעי המלחמה

ערן אור הקים את XRHealth ב-2016 בעקבות פריצת דיסק שחווה. מאז החברה פועלת בעיקר בארה"ב ומציעה טיפולים בתחום הפיזיותרפיה, הכאב והטראומה באמצעות מציאות מדומה ● כשפרצה המלחמה, הוא החליט להשיק במהירות את המוצר גם בישראל, מוקדם מכפי שתכנן

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים