גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

8 דברים שצריך לבדוק כדי לבחור את הלפטופ הנכון

שנת הלימודים האקדמית בדרך להיפתח, ולא מעט סטודנטים יצטיידו לקראתה במחשב נייד חדש ● אליהם יצטרפו צרכנים שרוצים להשתדרג, או שהלפטופ הישן שלהם שבק חיים ● איך בוחרים את הדגם המתאים לכם, ממה צריך להיזהר ולמה חשוב לשים לב? אנחנו כאן כדי לעזור

מחשב נייד / צילום: Shutterstock
מחשב נייד / צילום: Shutterstock

אין ספק שבחירת מחשב נייד היא אחת המשימות הצרכניות הכי מתסכלות. כל כך מתסכלת, עד שבחירת המחשב הנייד המושלם נראית כמו משימה כמעט בלתי אפשרית. מילא ריבוי המותגים, הסדרות והדגמים - האפשרויות לאינספור קונפיגורציות בכל דגם ודגם מקשות על מיפוי האפשרויות, ומכאן על יכולת הבחירה. מאמצי השיווק של היצרניות, במקום להפחית את הבלבול, בעיקר מוסיפים עליו.

במדריך שלפניכם לא תקבלו תשובות לכל השאלות. לא נגיד אם מק עדיף על PC, או להיפך. לא נמליץ על יצרן כזה או אחר. לא נחליט בשבילכם אם ללכת על 13 או 15 אינץ', ואם להעדיף מעבד של אינטל או של AMD. כן ניתן שמונה עצות למיפוי השאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם ואת החנות שאתם רוכשים ממנה, כדי שלא תתייאשו ותבחרו במחשב הראשון שיציעו לכם רק כדי לגמור עם זה. שתהיה קנייה מוצלחת ומהנה.

1. הגדירו צרכים

אלא אם יש לכם 10,000 שקל מיותרים, אין הצדקה לקנות מכונת מלחמה, עם המעבד הכי חזק, המסך הכי חד ואינסוף זיכרון, שהיא גם קלה, דקה, מעוצבת, מתקפלת לשניים והורגת ג'וקים. לפני שניגשים למלאכת סקר השוק, צריך להבין את הצרכים, אחרת תטבעו בים האפשרויות.

נניח שהמחשב ישמש אתכם לצפייה בסרטים - מה יכול להיות הרכיב הכי חשוב אם לא איכות המסך וגודלו? אם אתם גיימרים - נוסף למסך, תצטרכו גם מעבד וכרטיס מסך עוצמתיים. גם אז הדבר תלוי בסוג המשחקים: לא דין משחקי אסטרטגיה כדין עולם תלת-ממדי מרובה משתתפים.

למי שנמצאים הרבה בדרכים חשובים המשקל וזמן הסוללה. מעצבים גרפיים ואמנים חייבים לפחות מסך איכותי, אבל עורכי וידאו ואנימציה מוכרחים שגם המעבד וכרטיס המסך יהיו חזקים. אפילו סטודנטים או אנליסטים שעובדים עם מספר רב של טאבים בדפדפן זקוקים לכוח עיבוד ולנפח זיכרון כדי לשמור על זמן תגובה מהיר.

אז מה עושים? ראשית, לא בוחרים מחשב "טוב באופן כללי", אלא מחשב שמתאים לקבוצה שאתם משתייכים אליה. אם אתם גיימרים או מעצבים, כדאי להתייעץ בפורומים ייעודים ולהתכוונן לדגמים ספציפיים שיצמצמו את טווח האפשרויות. שנית, מגדירים 2-3 פרמטרים שאתם לא מוכנים להתפשר עליהם. לא יותר.

2. אל תחסכו בכוח

בדברים שימושיים שיש לנו איתם מגע יומיומי ומשפיעים על איכות החיים והתפוקה שלנו - מומלץ לא לחסוך בכוח. זה נכון לגבי המכונית והמזרן, וזה נכון גם לגבי הלפטופ.

זה לא אומר שצריך לקנות מחשב ב-12 אלף שקל בשביל לגלוש ביוטיוב ולכתוב מסמכים בוורד (ראו סעיף 1), אבל מומלץ להגדיר תקציב סביר ולחפש את המחשב הכי טוב במסגרתו. אל תתפשרו על זיכרון רק כדי לחסוך כמה גרושים.

אגב זיכרון - מדובר בהשקעה משתלמת במיוחד, שתשמור על המחשב שלכם צעיר ורענן זמן רב יותר. אם המחשב הישן שלכם רק בן שלוש והוא כבר מרגיש תקוע, שווה לבדוק אם ניתן לשדרג לו את הזיכרון. תמורת 200-300 שקל אפשר לשחרר צוואר בקבוק משמעותי. הצלחתי פעם להחזיר לחיים מחשב שכבר היה מועמד לגריטה, בעזרת שדרוג זיכרון שעלה לי פחות מ-200 שקל.

זכרו: רובנו מחליפים סמארטפון אחת לשנה או שנתיים, גג שלוש. מחשב נייד טוב וחזק ימשיך לעשות את העבודה הרבה מעבר. לא משתלם להתקמצן.

3. ודאו שאתם צריכים לפטופ

בין אם הצלחתם להיסגר על הצרכים שלכם או שהתקשיתם בכך, עשו רגע הפסקה כדי לוודא - האם לפטופ הוא אכן סוג המכונה שדרושה לכם? אם אתם מחפשים מחשב שיתנייד בין חדר העבודה לסלון לצורך צפייה בסרטים, אולי בכלל אפשר להסתפק במחשב הנייח וסמאטרפון ולחבר אחד מהם לטלוויזיה החכמה? לא תמיד צריך לשם כך אפילו סטרימר.

ואם אתם משתמשים בלפטופ בתור מכונת כתיבה, אולי עדיף לחבר מקלדת בלוטות' לסמארטפון או לטאבלט? קיימים גם מחשבים בסיסיים זולים במיוחד, או כאלה שמשלבים טאבלט ומקלדת בפחות מאלף שקלים. לא תוכלו לצפות בהם בווידאו באיכות גבוהה ולעבוד עם 45 טאבים במקביל, אבל הם יספיקו לשימושים צנועים יותר.

ונניח שאתם בעלי משרד שמקבל קהל ורוצים לשדר פוזה, אולי שווה לשקול מחשב מסוג All-In-One? מחשב מהסוג הזה נראה כמו מסך בלבד, אך הבסיס או המסך שלו מכילים את כל רכיביו.

4. אל תפסלו מותגים

ככל הנראה, העצה הכי נפוצה שצרכנים שמחפשים לפטופ חדש מקבלים מחבריהם בפייסבוק היא "לא להתקרב ל-X", כש-X מייצג כל מותג שלמשיא העצה היה איתו ניסיון רע ומר. הבעיה היא שלכל אחד היה מתישהו ניסיון רע עם משהו, ואם תקשיבו לכל היועצים האלה - תוך זמן קצר תגלו שפסלתם בערך את כל המותגים. ואני לא מדבר על מחשבים שעולים באש: לרוב מדובר על חוסר שביעות רצון "מהשירות".

פעמים רבות ההמלצות הללו מבוססות על ניסיון מהעבר הרחוק, ומאז החברה בכלל החליפה נציגות בארץ, או סתם השתפרה (זה עלול להיות נכון, כמובן, גם בכיוון ההפוך). במקרים אחרים האכזבה נובעת מציפיות לא-ריאליות מצד הלקוחות לזמן מענה, עלות התיקון או תנאי ההחלפה של המוצר. כך או כך, עדיף לא למהר ולפסול חברות על סמך הצהרות גורפות ולא מבוססות.

עם זאת, אם אתם בעלי עסק שקונים מספר רב של מחשבים והעובדים שלכם מסתובבים איתם מחוץ למשרד, ענייני שירות ואחריות בהחלט עשויים להיות רלוונטיים לכם. במקרה כזה חשוב במיוחד לבדוק את האותות הקטנות של תנאי השירות והאחריות, ולהיוועץ עם עמיתים בעלי פרופיל שימוש דומה לשלכם שהתנסו בזמן האחרון בשירות של חברה מסוימת.

5. אבל התמקדו במספר מותגים מצומצם

אם לבחור סמארטפון חדש זה סרט, לבחור לפטופ זו כבר ספריית וידאו (היה פעם דבר כזה). המגוון באמת אינסופי, משום שלכל דגם של מחשב נייד יש אינספור תתי-דגמים.

לדוגמה, לאחרונה חשפה מיקרוסופט את הדור הבא של סדרת Surface. אחד המוצרים הבולטים שהושקו היה מחשב היברידי, לפטופ-טאבלט, שבו המקלדת והמסך ניתנים להפרדה. המחיר הרשמי לגרסה הבסיסית יעמוד על 900 דולר, ואילו הדגם המתקדם ביותר יעמוד על 2,300 דולר. בין לבין יש עוד כמה גרסאות, לכל אחת קונפיגורציה ומחיר שונה. וזה עוד מקרה פשוט.

הבעיה היא שאין מקום אחד, בטח לא אתרי השוואות מחירים, שיעשה לכם סדר - אולי אפילו להיפך. על כן, כדאי להתמקד בלא יותר מ-2-3 מותגים, ששמעתם עליהם דברים טובים או חוויתם איתם ניסיון מוצלח. וגם זה לא קל: אני החלטתי, לאחר ניסיון טוב עם מותג מסוים, שלא להתפזר ולמקד את סקר השוק שלי בדגמים החדשים שלו. גם זאת הייתה לא מעט עבודה.

6. בדקו את הרכיבים

אז על איזה מעבד ללכת? ואיזה כרטיס מסך? מספיק נפח אחסון של 128 ג'יגה, או שכבר עדיף ללכת על טרה? את זה אתם צריכים לברר בהתאם לצרכים שלכם. אנחנו כן יכולים להמליץ על כמה כללי אצבע:

גודל מסך. הרבה אנשים חושבים ש-10 אינץ' מספיקים להם, או אפילו 13, אבל זה רק כי בסוף מתרגלים להכל. לדעתי האישית ומניסיוני, אין כמו מסך גדול. המחשבים החדשים מספיק דקים וקלים, ולא בטוח שהחיסכון במקום בעת נשיאת המחשב על הגב תשנה לכם משהו. גם זמן הסוללה של המחשבים החדשים ממושך מבעבר. בקיצור, אל תתכלבו בתחום הזה.

מסך. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר המסך חד יותר, ויותר פרטים נכנסים בו מבלי שתצטרכו לגלול. לכו לפחות על 1,080*1,920. אם אתם עובדים במקומות מוארים ובאוויר הפתוח, שימו לב לבהירות המסך וליכולתו להתמודד עם אור שמש ישיר.

מעבד. מעבדי אינטל הם הנפוצים ביותר. מעבדי i3 משולבים במחשבים בסיסיים, i5 במחשבים המתאימים גם לעבודה אינטנסיבית, ו-i7 מתאים יותר לגיימר או לעורכת הווידאו. מעבדי i9 כבר נועדו לעורכי תלת-מימד או לחישובים מדעיים.

מעבר להתאמת עוצמת המעבד לצרכים שלכם, שימו לב שלא מוכרים מעבד מדור ישן מדי. עד כמה זה חשוב? בדור הנוכחי, השמיני (בקרוב יגיע התשיעי), אינטל מדברת על שיפור של 40% בביצועים ביחס לקודמו. איך יודעים מאיזה דור המעבד שמוצע לכם? מסתכלים על שם הדגם המלא. המספר הראשון מימין למקף הוא מספר הדור. לדוגמה, הדור של המעבד: Intel® Core™ i7-8550U הוא השמיני. כמובן, אין חובה להתמקד רק באינטל: גם ל-AMD יש מעבדים מעולים.

זיכרון RAM. לפחות 8 ג'יגה בייט. מי צריך יותר? בעיקר מי שעובדים על תוכנות עריכה מתקדמות.

כונן קשיח. רק SSD, וברוב המקרים אין צורך ביותר מ-256 ג'יגה-בייט. ממילא את רוב המוזיקה והסרטים צורכים בסטרימינג. תמונות וחיצונים אפשר לשמור בענן או בהתקן חיצוני.

מקלדת. אם אתם מרבים להקליד, מומלץ לבדוק את המחשב באופן אישי ולבחון אם המקלדת נוחה לכם. שימו לב האם ההקלדה גורמת לפאנל "לשקוע" ואם הכפתורים מפעילים התנגדות באופן מספיק נעים ונוח.

7. היעזרו באתרי החברות

אם הכל מבלבל, איפה כדאי להתחיל את סקר השוק? באופן מפתיע, ולמרות הטקסטים השיווקיים, התשובה במקרים רבים היא אתרי היצרניות עצמן. לרוב הן מסווגות את המחשבים על פי סוגיהם ואופי השימוש, וגם אם לא תמיד ברור מה ההגדרה שלהם למחשב "עבודה" או מחשב "סטודנטים", הדבר עשוי לסייע בצמצום אפשרויות הבחירה.

היתרון הוא שבאתר היצרנית תוכלו לראות בצורה נוחה את האפשרויות השונות לקונפיגורציה בתוך אותו דגם, מוצגות בטבלה. כך למשל תוכלו לראות, עבור דגם מסוים, עם אילו סוגי מעבדים הוא מוצע, אילו סוגי כוננים קשיחים, זיכרון או אפילו מסך. רק לאחר שהתפקסתם על דגם מסוים, קראו עליו ביקורות וחפשו אותו במנועי השוואת מחירים.

8. לגגל, לגגל, לגגל

את מנועי השוואות המחירים, הקופונים וחבריהם חייבים לקחת בערבון מוגבל ולהשתמש בהם בזהירות. מפרטי המחשבים לא תמיד מלאים, וגם התגובות והביקורות עלולות להיות מוטות או סתם לא מקצועיות.

עוד עניין טריקי הוא שחלק מהדגמים שקופצים לכם בתוצאות החיפוש עלולים להיות מיושנים, אף שהם נושאים את שם הדגם שהתענייתם בו. כמו בתחום המעבדים, לעיתים שם של דגם מסוים רץ שנים, ובכל פעם שהוא משודרג הוא מתקדם "דור" (Gen, קיצור של Generation).

מה עושים? קודם כל, מתפקסים על דגם באתר השוואת מחירים, רשת קמעונאית או קניון וירטואלי. אחר כך מעתיקים לגוגל את שם הדגם המלא, הארוך, זה שנראה כמו שם קוד עם הרבה אותיות ומספרים. ודאו שמה שמציעים לכם היא לא דגם בן שלוש שנים שנרקב על המדף. גם אם מדובר בדגם חדיש עם קונפיגורציה מעולה, בהזדמנות זאת תראו בכמה הוא מוצע במקומות אחרים ואף בחו"ל.

וכמובן, כדאי לקרוא ביקורות - רצוי כאלה המתפרסמות באתרים גדולים כמו Cnet, וכוללת פירוט מעמיק, צילומי מסך, השוואות וטבלאות. הדרך למצות את הביקורות מבלי לקרוא את כולן היא ללכת לסעיפי הסיכום, ולשים לב בעיקר אם יש התייחסות שלילית לפרמטר שחשוב לכם, ושלא מתבטא במפרט הטכני - התחממות, נוחות המקלדת ופד העכבר, צבעי המסך וכן הלאה. ושוב, שיהיה בהצלחה.

עוד כתבות

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

נתב''ג / צילום: Shutterstock

הרשות לבטיחות תעופה של האיחוד האירופי הסירה את אזהרת הטיסה לישראל: האם חברות התעופה הזרות יחזרו?

ב־24 ביוני הושגה הפסקת אש, אך הרשות לבטיחות תעופה של האיחוד האירופי (EASA) הזהירה שהמצב שברירי ועלול להתלקח מחדש ● תוקף האזהרה פקע, ולאחר דיונים הוחלט שלא לפרסם אזהרה חדשה במקומה ● זו עשויה להיות בשורה חיובית שתקרב את חזרתן של חברות תעופה זרות לישראל

השותפים בקרן רד דוט קפיטל (מימין למעלה: אטד פלד, יניב שטרן, ברק סלומון, מימין למטה: דניאל ארדון ברץ, יורם אורון) / צילום: עומר הכהן

אחרי מכירת פאראגון: זו הקרן שמגייסת 320 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית רד דוט, אותה הקימו הקימו יורם אורון ויניב שטרן ומאחוריה מספר אקזיטים בולטים, מגייסת קרן שלישית להשקעות בחברות בוגרות ● על פי הערכת גלובס, הקרן הראשונה של רד דוט שהיקפה כ-150 מיליון דולר, החזירה למשקיעים המוגבלים בקרן פי 5 על ההשקעה

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך / צילום: אסף גלעד

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: מי מהן תורמת יותר לכלכלת ישראל?

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

נאייקס מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה, רובם בישראל

חברת הפינטק תפטר כ-70 עובדים, רובם בישראל ● לפי החברה, הרכישות האחרונות שביצעה יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים ● מניית החברה זינקה בכ-53% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

הספקולציות חוגגות כאילו אנחנו ב-2021: שובן של מניות המם וה־YOLO

הראלי הנוכחי בוול סטריט הציף מגמה שמזכירה נשכחות: מניות של חברות לא רווחיות הניבו מתחילת אפריל ביצועים עדיפים גם ביחס למניות רווחיות ואיכותיות ולמדדים מרכזיים ● בין אלה בולטות חברות מכירת והשכרת רכב ● מה מוביל לכך ואיך הטרנד צפוי להסתיים הפעם

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

בנק ישראל / צילום: אורית דיל

הנגיד צופה אינפלציה של 2% בשנה הבאה, ומסמן: נסללה הדרך להורדת ריבית

בהתאם לצפי המוקדם, בנק ישראל הותיר את הריבית על כנה על רמה של 4.5%, בפעם ה-12 ברציפות ● ברקע ההחלטה: למרות התחזקות השקל והירידה בפרמיית הסיכון, בנק ישראל החליט כי האינפלציה לא מאפשרת עדיין להפחית את הריבית ● הנגיד פרופ' אמיר ירון אותת כי יהיו מספר הורדות ריבית בשנה הקרובה, אך ציין גורמים שעשויים לעכב זאת, בהם הגידול בביקוש לשכירות בשל המלחמה

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נתן ווייל, לע''מ

היועמ"שית: הליך הדחתי על־ידי הממשלה בלתי חוקי ופוליטי לגמרי

גלי בהרב־מיארה הגישה את עמדתה באשר לעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד הדחתה, בה קבעה כי ההליך הוא בלתי־חוקי ביסודו ● "השיקול המרכזי בבסיס ההחלטה - רצונה של הממשלה להסיר מגבלות על כוחה השלטוני, באמצעות הליך הפסקת כהונה פוליטי", כתבה היועמ"שית

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו ● לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות