גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

8 דברים שצריך לבדוק כדי לבחור את הלפטופ הנכון

שנת הלימודים האקדמית בדרך להיפתח, ולא מעט סטודנטים יצטיידו לקראתה במחשב נייד חדש ● אליהם יצטרפו צרכנים שרוצים להשתדרג, או שהלפטופ הישן שלהם שבק חיים ● איך בוחרים את הדגם המתאים לכם, ממה צריך להיזהר ולמה חשוב לשים לב? אנחנו כאן כדי לעזור

מחשב נייד / צילום: Shutterstock
מחשב נייד / צילום: Shutterstock

אין ספק שבחירת מחשב נייד היא אחת המשימות הצרכניות הכי מתסכלות. כל כך מתסכלת, עד שבחירת המחשב הנייד המושלם נראית כמו משימה כמעט בלתי אפשרית. מילא ריבוי המותגים, הסדרות והדגמים - האפשרויות לאינספור קונפיגורציות בכל דגם ודגם מקשות על מיפוי האפשרויות, ומכאן על יכולת הבחירה. מאמצי השיווק של היצרניות, במקום להפחית את הבלבול, בעיקר מוסיפים עליו.

במדריך שלפניכם לא תקבלו תשובות לכל השאלות. לא נגיד אם מק עדיף על PC, או להיפך. לא נמליץ על יצרן כזה או אחר. לא נחליט בשבילכם אם ללכת על 13 או 15 אינץ', ואם להעדיף מעבד של אינטל או של AMD. כן ניתן שמונה עצות למיפוי השאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם ואת החנות שאתם רוכשים ממנה, כדי שלא תתייאשו ותבחרו במחשב הראשון שיציעו לכם רק כדי לגמור עם זה. שתהיה קנייה מוצלחת ומהנה.

1. הגדירו צרכים

אלא אם יש לכם 10,000 שקל מיותרים, אין הצדקה לקנות מכונת מלחמה, עם המעבד הכי חזק, המסך הכי חד ואינסוף זיכרון, שהיא גם קלה, דקה, מעוצבת, מתקפלת לשניים והורגת ג'וקים. לפני שניגשים למלאכת סקר השוק, צריך להבין את הצרכים, אחרת תטבעו בים האפשרויות.

נניח שהמחשב ישמש אתכם לצפייה בסרטים - מה יכול להיות הרכיב הכי חשוב אם לא איכות המסך וגודלו? אם אתם גיימרים - נוסף למסך, תצטרכו גם מעבד וכרטיס מסך עוצמתיים. גם אז הדבר תלוי בסוג המשחקים: לא דין משחקי אסטרטגיה כדין עולם תלת-ממדי מרובה משתתפים.

למי שנמצאים הרבה בדרכים חשובים המשקל וזמן הסוללה. מעצבים גרפיים ואמנים חייבים לפחות מסך איכותי, אבל עורכי וידאו ואנימציה מוכרחים שגם המעבד וכרטיס המסך יהיו חזקים. אפילו סטודנטים או אנליסטים שעובדים עם מספר רב של טאבים בדפדפן זקוקים לכוח עיבוד ולנפח זיכרון כדי לשמור על זמן תגובה מהיר.

אז מה עושים? ראשית, לא בוחרים מחשב "טוב באופן כללי", אלא מחשב שמתאים לקבוצה שאתם משתייכים אליה. אם אתם גיימרים או מעצבים, כדאי להתייעץ בפורומים ייעודים ולהתכוונן לדגמים ספציפיים שיצמצמו את טווח האפשרויות. שנית, מגדירים 2-3 פרמטרים שאתם לא מוכנים להתפשר עליהם. לא יותר.

2. אל תחסכו בכוח

בדברים שימושיים שיש לנו איתם מגע יומיומי ומשפיעים על איכות החיים והתפוקה שלנו - מומלץ לא לחסוך בכוח. זה נכון לגבי המכונית והמזרן, וזה נכון גם לגבי הלפטופ.

זה לא אומר שצריך לקנות מחשב ב-12 אלף שקל בשביל לגלוש ביוטיוב ולכתוב מסמכים בוורד (ראו סעיף 1), אבל מומלץ להגדיר תקציב סביר ולחפש את המחשב הכי טוב במסגרתו. אל תתפשרו על זיכרון רק כדי לחסוך כמה גרושים.

אגב זיכרון - מדובר בהשקעה משתלמת במיוחד, שתשמור על המחשב שלכם צעיר ורענן זמן רב יותר. אם המחשב הישן שלכם רק בן שלוש והוא כבר מרגיש תקוע, שווה לבדוק אם ניתן לשדרג לו את הזיכרון. תמורת 200-300 שקל אפשר לשחרר צוואר בקבוק משמעותי. הצלחתי פעם להחזיר לחיים מחשב שכבר היה מועמד לגריטה, בעזרת שדרוג זיכרון שעלה לי פחות מ-200 שקל.

זכרו: רובנו מחליפים סמארטפון אחת לשנה או שנתיים, גג שלוש. מחשב נייד טוב וחזק ימשיך לעשות את העבודה הרבה מעבר. לא משתלם להתקמצן.

3. ודאו שאתם צריכים לפטופ

בין אם הצלחתם להיסגר על הצרכים שלכם או שהתקשיתם בכך, עשו רגע הפסקה כדי לוודא - האם לפטופ הוא אכן סוג המכונה שדרושה לכם? אם אתם מחפשים מחשב שיתנייד בין חדר העבודה לסלון לצורך צפייה בסרטים, אולי בכלל אפשר להסתפק במחשב הנייח וסמאטרפון ולחבר אחד מהם לטלוויזיה החכמה? לא תמיד צריך לשם כך אפילו סטרימר.

ואם אתם משתמשים בלפטופ בתור מכונת כתיבה, אולי עדיף לחבר מקלדת בלוטות' לסמארטפון או לטאבלט? קיימים גם מחשבים בסיסיים זולים במיוחד, או כאלה שמשלבים טאבלט ומקלדת בפחות מאלף שקלים. לא תוכלו לצפות בהם בווידאו באיכות גבוהה ולעבוד עם 45 טאבים במקביל, אבל הם יספיקו לשימושים צנועים יותר.

ונניח שאתם בעלי משרד שמקבל קהל ורוצים לשדר פוזה, אולי שווה לשקול מחשב מסוג All-In-One? מחשב מהסוג הזה נראה כמו מסך בלבד, אך הבסיס או המסך שלו מכילים את כל רכיביו.

4. אל תפסלו מותגים

ככל הנראה, העצה הכי נפוצה שצרכנים שמחפשים לפטופ חדש מקבלים מחבריהם בפייסבוק היא "לא להתקרב ל-X", כש-X מייצג כל מותג שלמשיא העצה היה איתו ניסיון רע ומר. הבעיה היא שלכל אחד היה מתישהו ניסיון רע עם משהו, ואם תקשיבו לכל היועצים האלה - תוך זמן קצר תגלו שפסלתם בערך את כל המותגים. ואני לא מדבר על מחשבים שעולים באש: לרוב מדובר על חוסר שביעות רצון "מהשירות".

פעמים רבות ההמלצות הללו מבוססות על ניסיון מהעבר הרחוק, ומאז החברה בכלל החליפה נציגות בארץ, או סתם השתפרה (זה עלול להיות נכון, כמובן, גם בכיוון ההפוך). במקרים אחרים האכזבה נובעת מציפיות לא-ריאליות מצד הלקוחות לזמן מענה, עלות התיקון או תנאי ההחלפה של המוצר. כך או כך, עדיף לא למהר ולפסול חברות על סמך הצהרות גורפות ולא מבוססות.

עם זאת, אם אתם בעלי עסק שקונים מספר רב של מחשבים והעובדים שלכם מסתובבים איתם מחוץ למשרד, ענייני שירות ואחריות בהחלט עשויים להיות רלוונטיים לכם. במקרה כזה חשוב במיוחד לבדוק את האותות הקטנות של תנאי השירות והאחריות, ולהיוועץ עם עמיתים בעלי פרופיל שימוש דומה לשלכם שהתנסו בזמן האחרון בשירות של חברה מסוימת.

5. אבל התמקדו במספר מותגים מצומצם

אם לבחור סמארטפון חדש זה סרט, לבחור לפטופ זו כבר ספריית וידאו (היה פעם דבר כזה). המגוון באמת אינסופי, משום שלכל דגם של מחשב נייד יש אינספור תתי-דגמים.

לדוגמה, לאחרונה חשפה מיקרוסופט את הדור הבא של סדרת Surface. אחד המוצרים הבולטים שהושקו היה מחשב היברידי, לפטופ-טאבלט, שבו המקלדת והמסך ניתנים להפרדה. המחיר הרשמי לגרסה הבסיסית יעמוד על 900 דולר, ואילו הדגם המתקדם ביותר יעמוד על 2,300 דולר. בין לבין יש עוד כמה גרסאות, לכל אחת קונפיגורציה ומחיר שונה. וזה עוד מקרה פשוט.

הבעיה היא שאין מקום אחד, בטח לא אתרי השוואות מחירים, שיעשה לכם סדר - אולי אפילו להיפך. על כן, כדאי להתמקד בלא יותר מ-2-3 מותגים, ששמעתם עליהם דברים טובים או חוויתם איתם ניסיון מוצלח. וגם זה לא קל: אני החלטתי, לאחר ניסיון טוב עם מותג מסוים, שלא להתפזר ולמקד את סקר השוק שלי בדגמים החדשים שלו. גם זאת הייתה לא מעט עבודה.

6. בדקו את הרכיבים

אז על איזה מעבד ללכת? ואיזה כרטיס מסך? מספיק נפח אחסון של 128 ג'יגה, או שכבר עדיף ללכת על טרה? את זה אתם צריכים לברר בהתאם לצרכים שלכם. אנחנו כן יכולים להמליץ על כמה כללי אצבע:

גודל מסך. הרבה אנשים חושבים ש-10 אינץ' מספיקים להם, או אפילו 13, אבל זה רק כי בסוף מתרגלים להכל. לדעתי האישית ומניסיוני, אין כמו מסך גדול. המחשבים החדשים מספיק דקים וקלים, ולא בטוח שהחיסכון במקום בעת נשיאת המחשב על הגב תשנה לכם משהו. גם זמן הסוללה של המחשבים החדשים ממושך מבעבר. בקיצור, אל תתכלבו בתחום הזה.

מסך. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר המסך חד יותר, ויותר פרטים נכנסים בו מבלי שתצטרכו לגלול. לכו לפחות על 1,080*1,920. אם אתם עובדים במקומות מוארים ובאוויר הפתוח, שימו לב לבהירות המסך וליכולתו להתמודד עם אור שמש ישיר.

מעבד. מעבדי אינטל הם הנפוצים ביותר. מעבדי i3 משולבים במחשבים בסיסיים, i5 במחשבים המתאימים גם לעבודה אינטנסיבית, ו-i7 מתאים יותר לגיימר או לעורכת הווידאו. מעבדי i9 כבר נועדו לעורכי תלת-מימד או לחישובים מדעיים.

מעבר להתאמת עוצמת המעבד לצרכים שלכם, שימו לב שלא מוכרים מעבד מדור ישן מדי. עד כמה זה חשוב? בדור הנוכחי, השמיני (בקרוב יגיע התשיעי), אינטל מדברת על שיפור של 40% בביצועים ביחס לקודמו. איך יודעים מאיזה דור המעבד שמוצע לכם? מסתכלים על שם הדגם המלא. המספר הראשון מימין למקף הוא מספר הדור. לדוגמה, הדור של המעבד: Intel® Core™ i7-8550U הוא השמיני. כמובן, אין חובה להתמקד רק באינטל: גם ל-AMD יש מעבדים מעולים.

זיכרון RAM. לפחות 8 ג'יגה בייט. מי צריך יותר? בעיקר מי שעובדים על תוכנות עריכה מתקדמות.

כונן קשיח. רק SSD, וברוב המקרים אין צורך ביותר מ-256 ג'יגה-בייט. ממילא את רוב המוזיקה והסרטים צורכים בסטרימינג. תמונות וחיצונים אפשר לשמור בענן או בהתקן חיצוני.

מקלדת. אם אתם מרבים להקליד, מומלץ לבדוק את המחשב באופן אישי ולבחון אם המקלדת נוחה לכם. שימו לב האם ההקלדה גורמת לפאנל "לשקוע" ואם הכפתורים מפעילים התנגדות באופן מספיק נעים ונוח.

7. היעזרו באתרי החברות

אם הכל מבלבל, איפה כדאי להתחיל את סקר השוק? באופן מפתיע, ולמרות הטקסטים השיווקיים, התשובה במקרים רבים היא אתרי היצרניות עצמן. לרוב הן מסווגות את המחשבים על פי סוגיהם ואופי השימוש, וגם אם לא תמיד ברור מה ההגדרה שלהם למחשב "עבודה" או מחשב "סטודנטים", הדבר עשוי לסייע בצמצום אפשרויות הבחירה.

היתרון הוא שבאתר היצרנית תוכלו לראות בצורה נוחה את האפשרויות השונות לקונפיגורציה בתוך אותו דגם, מוצגות בטבלה. כך למשל תוכלו לראות, עבור דגם מסוים, עם אילו סוגי מעבדים הוא מוצע, אילו סוגי כוננים קשיחים, זיכרון או אפילו מסך. רק לאחר שהתפקסתם על דגם מסוים, קראו עליו ביקורות וחפשו אותו במנועי השוואת מחירים.

8. לגגל, לגגל, לגגל

את מנועי השוואות המחירים, הקופונים וחבריהם חייבים לקחת בערבון מוגבל ולהשתמש בהם בזהירות. מפרטי המחשבים לא תמיד מלאים, וגם התגובות והביקורות עלולות להיות מוטות או סתם לא מקצועיות.

עוד עניין טריקי הוא שחלק מהדגמים שקופצים לכם בתוצאות החיפוש עלולים להיות מיושנים, אף שהם נושאים את שם הדגם שהתענייתם בו. כמו בתחום המעבדים, לעיתים שם של דגם מסוים רץ שנים, ובכל פעם שהוא משודרג הוא מתקדם "דור" (Gen, קיצור של Generation).

מה עושים? קודם כל, מתפקסים על דגם באתר השוואת מחירים, רשת קמעונאית או קניון וירטואלי. אחר כך מעתיקים לגוגל את שם הדגם המלא, הארוך, זה שנראה כמו שם קוד עם הרבה אותיות ומספרים. ודאו שמה שמציעים לכם היא לא דגם בן שלוש שנים שנרקב על המדף. גם אם מדובר בדגם חדיש עם קונפיגורציה מעולה, בהזדמנות זאת תראו בכמה הוא מוצע במקומות אחרים ואף בחו"ל.

וכמובן, כדאי לקרוא ביקורות - רצוי כאלה המתפרסמות באתרים גדולים כמו Cnet, וכוללת פירוט מעמיק, צילומי מסך, השוואות וטבלאות. הדרך למצות את הביקורות מבלי לקרוא את כולן היא ללכת לסעיפי הסיכום, ולשים לב בעיקר אם יש התייחסות שלילית לפרמטר שחשוב לכם, ושלא מתבטא במפרט הטכני - התחממות, נוחות המקלדת ופד העכבר, צבעי המסך וכן הלאה. ושוב, שיהיה בהצלחה.

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ויו''ר ה־SEC פול אטקינס / צילום: Reuters, Kevin Lamarque

טראמפ רוצה לבטל את הדיווחים הרבעוניים. וול סטריט לא תיתן לו

נשיא ארה"ב קרא השבוע לבטל את הדוחות הכספיים הרבעוניים וטען: "פעם בשישה חודשים זה אמור להספיק". ברשות ני"ע החלו לקדם את השינוי ● אלא שירידה בדיווחים עלולה להוביל לתנודתיות במחירי המניות וייתכן שחברות ימשיכו בתדירות הנוכחית כדי לזכות באמון השוק

הנפקת ריסקיפייד, אוגוסט 2021 / צילום: CRC MEDIA

הנפקת הסייבר הגדולה של השנה מגיעה לוול סטריט. ואיפה הישראליות בתחום?

הנפקת נטסקופ, שתצא לדרך השבוע בניו יורק, נבחנת בזכוכית מגדלת ע"י תעשיית הסייבר כולה ● אחרי שנים שבהן חברות ישראליות ובינלאומיות העדיפו להימכר לרוכשים אסטרטגיים ולא לצאת לבורסה - ואלו שכן הונפקו בעיקר מאכזבות - בשוק מקווים לנקודת מפנה

השותפים בגלילות קפיטל. מימין: אריק קליינשטיין, ליאור ליטבק, נופר עמיקם, קובי סמבורסקי / צילום: בן יצחקי

קרן הסייבר הוותיקה מגייסת חצי מיליארד דולר להשקעה בחברות ישראליות. מה היא מחפשת?

קרן ההון סיכון הישראלית גלילות קפיטל תקים קרן סיד חמישית להשקעה בשלבים ראשונים וקרן צמיחה שנייה ● בתוך כך, רינת רמלר מצטרפת כשותפה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט לאחר הורדת הריבית הצפויה בארה"ב

הפד הוריד את הריבית, צופה עוד שתי הורדות השנה אך רק אחת ב-2026 ● מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, דיבר על אכזבתו לאחר הדיווח לפיו סין אסרה על חברות הייטק במדינה שלא לרכוש שבבים שלה ● וגם: ב-CNBC מסמנים שלוש מניות שירוויחו מהורדת הריבית המסתמנת

הכנסת / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

אושרה פריצת תקציב המדינה ל-2025 בוועדת הכספים

כעת, יועבר התקציב המתוקן לאישור סופי, בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת ● יתכן שזו לא תהיה פריצת התקציב האחרונה ל-2025, שכן עלות המבצע לכיבוש העיר עזה לא נכללת בה

מתוך ההגרלה של נגה / צילום: צילום מסך

לוטו גרסת נגה: הדרך החריגה שבה החליטו מי יזכה להתחבר לחשמל

בצל ביקוש אדיר לחיבור לרשת המתח העליון, בקבוצת נגה נאלצו לערוך הגרלה כדי לקבוע אילו פרויקטים יעברו סקירה ● שיכון ובינוי זכו ב־57% מההספק שנכנס לסקירה - כל ארבעת הפרויקטים שהגישו עברו ● אנלייט, שהגישה את ההספק הגדול ביותר, נאלצת להמתין לתורה ● בשוק מותחים ביקורת על חוסר הוגנות בהליך

אסף נתיב, ינקי קוינט, רם בלינקוב, אבי אדרי ועו''ד רונה ברגמן נוה / צילום: פרטי

ינקי קווינט נגד משרד האוצר: "רוב היום אני מתעסק בחסמים"

בכירי ענף ההייטק הגיעו לפתיחת המשרדים החדשים של קרן ההון סיכון פיטנגו ● פורום המנהיגות הנשית מציין 5 שנים להקמתו ● ואיזו שאלה הצליחה להוציא את ינקי קווינט משלוותו? ● אירועים ומינויים

דור עיני וחיים דנון / איור: גיל ג'יבלי

יבואנית הרכב יוצאת להנפקה: המספרים נחשפים וגם תכנון המס

המספרים בהנפקת UMI נחשפים: תגייס לפי שווי של 3.4 מיליארד שקל, ותחלק דיבידנד של 270 מיליון שקל לבעלים, משפחות עיני ודנון ● בשוק מסבירים את המהלך, שנקט לאחרונה גם רמי לוי, ב"דילוג" על תשלום מס חברות

מפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

היסטוריה: החל פינוי התעשייה המזהמת במפרץ חיפה

חברת תשתיות אנרגיה הממשלתית תפנה 9 מיכלי נפט שנמצאים היום ב"חוות דלק" הממוקמת ברצועה מדרום לשדרות דגניה בקריית חיים - כצעד ראשון ● הפינוי המלא ייקח כשנה וחצי, ובסופו תיפתח רצועה חדשה המובילה לחוף

מיכה קאופמן, מייסד ומנכ''ל פייבר / צילום: יואב הורנונג

ביד אחת מפטרת וביד השנייה שוכרת משרדים חדשים: לאן הולכת פייבר?

השבוע הודיעה חברת המסחר המקוון על פיטורי 250 עובדים והצטרפה למגמה בהייטק של החלפת עובדים ב־AI ● המנכ"ל רוצה לחזור ל"מצב סטארט־אפ", אז למה שכר לאחרונה משרדים בגלילות?

מגדל THE PARK / צילום: מתוך ויקיפדיה

בניין PARK כמשל: המעגל השני של גוש דן נאבק למצוא שוכרי משרדים

45 קומות המשרדים שבנו אמות ואלייד יקבלו בקרוב טופס אכלוס, אבל עוד לא דווח שנסגרו חוזי שכירות ● בשוק הנדל"ן המסחרי מצביעים בעיקר על האזור הבעייתי: "לא בני ברק ולא תל אביב"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בבורסת ת"א; מדד הביטוח איבד 4%, הבנקים 3%

מדד ת"א 35 ירד ב-2% ● איי.בי.איי: "הירידות נובעות יותר מההבנה שהצעדים מהעולם, הם אולי לא ברמה של סנקציות, אבל כן מוציאים לנו כרטיס צהוב" ● נקודות אור היום הן מניות נייס וארית שעולות בכ-2% ● פסגות מעלים את מחיר היעד של שופרסל ב-40% ● הערב תתקיים בארה"ב החלטת הריבית שהשוק מחכה לה

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: Shutterstock, Alexandros Michailidis

דיווח: בריטניה תכיר במדינה פלסטינית בסוף השבוע

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "עם תחילת התמרון הקרקעי, הושמדו בעזה 25 מגדלי טרור" ● ישראל העבירה לסוריה הצעה להסכם ביטחוני חדש בגבול ●  במערכת הביטחון נערכים לניסיון חטיפה של חיילים באזור הלחימה בעיר עזה ● גורמים מדיניים: הסיכוי לעסקה בזמן הקרוב - אפסי ● 48 חטופים - 712 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

מייסדי נבן אריאל כהן ואילן טוויג / צילום: טריפאקשנס

עוד הנפקה ישראלית: נבן צפויה להגיש תשקיף למסחר בניו יורק

כבר שנים שנבן נחשבת למועמדת ליציאה להנפקה, אך כעת זה קורה: חברת התיירות העסקית האמריקאית, שנוסדה בידי ישראלים, צפויה להגיש בקרוב תשקיף גלוי למסחר בבורסה בניו יורק ● עפ"י ההערכות, החברה תנסה לגייס לפי שווי של 7-8 מיליארד דולר ● ברקע, זו החברה הרביעית שיוצאת להנפקה, במה שנראה כמו הגל הישראלי הגדול ביותר מאז 2021

ירידה דרמטית בגיוסי קרנות ההון סיכון

דוח חדש: גיוסי קרנות ההון סיכון בישראל צנחו ב-80% בשנת 2024

תוצר ההייטק נותר קפוא זו השנה השנייה ברציפות, קצב הגידול בתעסוקה האט לפחות מ־2% בשנה, לראשונה זה עשור, ומספר עובדי המו"פ ירד ב־6.5% ● במקביל לכך 2025 כבר מסתמנת כשנת שיא של כל הזמנים בעסקאות מיזוג ורכישה, הרבה הודות לאקזיט ההיסטורי של וויז

שר ההגנה הפיליפיני, ג'יבו טאודורו / צילום: ap, Anupam Nath

הלקוחה הביטחונית הבולטת במזרח הרחוק מפסיקה לרכוש מערכות מישראל

שר ההגנה הפיליפיני הודיע אתמול כי מדינתו לא מתכוונת לרכוש אמל"ח נוסף מישראל, בשל המלחמה ברצועת עזה ● הפיליפינים מהווים יעד יצוא משמעותי של התעשיות הביטחוניות הישראליות, ובין השנים 2023-2019 היוו את יעד היצוא השני בהיקפו מתוך כל העסקאות, אחרי הודו ולפני ארה"ב

קארין קלר־סוטר, נשיאת שווייץ / צילום: ap, Julia Nikhinson

תרנגולות תמורת הפחתת מכסים: הדיל ששווייץ מציעה לארה"ב

שווייץ נדהמה בחודש שעבר לגלות כי בעקבות שיחת טלפון לא טובה של הנשיאה עם הנשיא טראמפ, הוא הטיל מכסים בגובה 39% כמעט על כל הסחורה השוויצרית ● כעת, המדינה העצמאית מוכנה לפתוח את השוק שלה לתרנגולות שעברו חיטוי בכלור, למרות התנגדות ארגון הצרכנים השוויצרי, בתמורה להפחתת המכסים

המדינה המפתיעה שמתנגדת להדחת ישראל מהאירוויזיון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: האם ישראל תתקוף בכירי חמאס בטורקיה, מצרים פורסת מערכת הגנה סינית בגבול עם ישראל, יפן לא תכיר במדינה פלסטינית, ורשת SBS האוסטרלית מתנגדת להדחת ישראל מהאירוויזיון ● כותרות העיתונים בעולם 

עבד אל-מלכ אל-חות'י, המנהיג הרוחני של החות'ים / צילום: ap, Osamah Abdulrahman

מסלול הנשק של החות'ים נחשף, והסנקציות עולות מדרגה

בצל הפסקת האש בתימן, הממשל האמריקאי מגביר את הלחץ הכלכלי על ארגון הטרור החות'י באמצעות סנקציות על ספינות, חברות ואנשי מפתח - כמו הקפאת נכסים ואיסור ביצוע עסקאות עימם ● זאת כדי לבלום את הרשת הכלכלית החות'ית לייצור אמל"ח, בין היתר בסיוע חברות שבסיסן בסין

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: ap, Jacquelyn Martin

תשעה חודשים של ציפייה: האירוע שכל הכלכלה העולמית מחכה לו מגיע

בשוק מעריכים בהסתברות של 96% שהפד יוריד את הריבית הערב ב-0.25% - לראשונה השנה ואחרי חמש החלטות רצופות ללא שינוי ● ב-CNBC סימנו מספר מניות שצפויות להרוויח מהורדת הריבית המסתמנת