גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרשות השנייה: הליך שימוע לבקשת המיזוג של רשת וערוץ 10

במסגרת השימוע יתבקשו הערוצים להגיש חומרים שהגישו לממונה על ההגבלים בנוגע לבקשת המיזוג ולהוכיח לרשות השנייה כי אבדה התקווה למצוא קונה פוטנציאלי לערוץ 10

מועצת הרשות השנייה החליטה הערב (א') לצאת להליך שימוע, במסגרתו תיבחן בקשת המיזוג בין רשת וערוץ 10. במסגרת השימוע יתבקשו הערוצים להגיש חומרים שהגישו לממונה על ההגבלים העסקיים בנוגע לבקשת המיזוג ולהוכיח למועצה בין היתר כי אבדה התקווה למצוא קונה פוטנציאלי לערוץ 10.

נראה כי ברשות השנייה לא משוכנעים כי קביעתה של הממונה על ההגבלים, עו"ד מיכל הלפרין - שאישרה את המיזוג על-פי דוקטרינת הפירמה הכושלת - היא מוצדקת, והם מקשים להיווכח בכך בעצמם.

ההחלטה על השימוע, שהובילה יו"ר הרשות יוליה שמאלוב-ברקוביץ', התקבלה ברוב מוחץ של חברי המועצה, ומשמעותה כי בניגוד לתקוות אנשי ערוץ 10 ורשת, לא מדובר בתהליך קצר שיסתיים מהר אלה בתהליך שעלול לקחת מספר שבועות.

מוקדם יותר היום נפגשו אנשי חברת חדשות 10 עם חברי מועצת הרשות השנייה והציגו את בקשתם לאשר את המיזוג.

"כ-30% מכוח-האדם של ערוץ 10 עזב את עבודתו בערוץ", כך סיפרו חברי ועד העיתונאים של ערוץ 10 בפגישה עם חברי מועצת הרשות השנייה. העיתונאים, שהגיעו הבוקר להפגין ודרשו כי המועצה תאשר את הקשת המיזוג של ערוץ 10 ורשת, הוזמנו על-ידי חברי המועצה להצטרף אליהם, ובמהלך פגישה שנמשכה כמעט שעתיים הציגו את עמדתם לפיה אין מוצא אחר פרט לאישור המיזוג שימנע את סגירת ערוץ 10, מה שיותיר את השוק עם חברת חדשות אחת.

אמנם הטיעונים שהציגו העיתונאים אינם חדשים ברובם, אבל המפגש איתם איפשר לחברי המועצה לראות ולהבין מקרוב לא רק את ההשלכות הכלכליות שעשויות להיות להחלטתם - אלא גם את הסיטואציה עמה מתמודדים בימים אלה מאות עובדים.

"קבלו החלטה מהר - אל תמשכו אותנו זה אכזרי", אמרו העיתונאים לחברי המועצה. לדבריהם, הדאגה שלהם מופנית לא רק לאנשי חברת החדשות אלא גם לעובדי הערוץ. "ברור לנו שבמיזוג חלק מהאנשים אצלנו וברשת ילכו הביתה. שיהיו תפקידים כפולים, ולא כולם יוכלו להישאר. אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שרשת היא הכוח המוביל. דיברנו עם בעלי המניות של הערוץ, וכ-30 אנשים שהועברו בעבר לערוץ ונגרעו מרשימת חברת החדשות בתחומים כמו מחשוב, תמיכה טכנית וכדומה, יוחזרו לחברת החדשות. חלק יעבור את המיזוג, ומי שלא - לפחות שייהנה מתנאי פרישה משופרים. עם המיזוג חלק מהעובדים ילכו הביתה. בלעדיו - כולם ילכו".

פרט לצמצום צינורות המידע ופגיעה בדמוקרטיה שתתרחש לשיטתם אם הערוץ ייסגר, הובע חשש מההשלכות שעשויות להיות לסגירת ערוץ 10 על כלל שוק העיתונות, כש-500 אנשים ייפלטו לתוכו ויגדילו באופן משמעותי את ההיצע שקיים. "יהיו לזה השפעות טקטוניות ביום שאחרי על כלל שוק התוכן", אמרה העיתונאית אושרת קוטלר.

העיתונאית נגה ניר-נאמן סיפרה על התגייסות של כל אחד מאנשי המערכת כדי לסייע בשמירת מקומות עבודה של העובדים: "אחת התחקירניות שלי יוצאת לחופשת לידה", סיפרה, "ואין דרך בעולם שנעשה כעת מכרז כדי לבחור מישהו אחר. אנחנו נאחזים בציפורניים באנשי המערכת".

יוליה שמאלוב-ברקוביץ', יו"ר הרשות השנייה, כמו גם חברי מועצה אחרים, תהו באשר לעובדים ברשת והסיכון שמיזוג כזה מהווה עבורם. שמאלוב-ברקוביץ' גם רמזה כאילו חברי הוועד ביקשו ממנה לפעול לחייב את רשת לקלוט את מלוא העובדים של ערוץ 10 - תביעה שאת קיומה חברי הוועד דחו על הסף: לדברי מתן חודורוב, דווקא שמאלוב-ברקוביץ' הביעה דאגה שרשת תבלע את חברת חדשות 10 אך תימנע מלקחת חלק מהתכנים החדשותיים שמופקים בה ,ועל כך הבהירו בוועד כי אם והמועצה חושדת כי בסיטואציית מיזוג מבחינה ציבורית ולא כלכלית עלולים להיגרע מהציבור תכנים שהמועצה רואה בהם חשיבות - יש בידיה כלים לוודא שהם ישודרו גם בערוץ הממוזג.

שמאלוב-ברקוביץ' מבחינתה החמיאה לערוץ 10 על התכנים שלו ואמרה: "כל החלטה תהיה עניינית ועל-פי דין. אנחנו באותו צד". אמירה זאת דווקא גרמה לעיתונאים להבהיר לה כי אם היא בצד שלהם ורוצה להמשיך לראות את התכנים שהם מייצרים - אישור המיזוג הוא חיוני.

שמאלוב-ברקוביץ' העלתה טענות לוועדת המדרוג וטענה כי הרייטינג כפי שהוא נמדד לערוץ 10 איננו אמיתי, ובפועל הביצועים של הערוץ טובים יותר. אנשי הערוץ הבהירו לה כי בין אם הרייטינג אמיתי ובין אם לא - זהו המטבע שלפיו פועל כיום השוק, וכל שינוי ורפורמה שהיא מקווה לעשות יכולים להתרחש רק אחרי מיזוג הערוצים, שכשבשוק יפעלו שני שחקנים ולא שלושה.

לאורך כל הדיון מי שדיבר היו בעיקר העיתונאים שענו לשאלות חברי המועצה. אחרי שעתיים התפזרה הפגישה, בלי שנאמר לעיתונאים מה צפוי בהמשך והאם תתקיים בעניין המיזוג הצבעה היום.

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה בעליות, מניות האנרגיה זינקו

ת"א 35 עלה בכ-0.7% לשיא ה-59 שלו השנה ● השקל תנודתי לאחר פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב ● מניות התקשורת יורדות ומעיבות על השוק, מנגד אישור עסקת הגז תומכת בשוק ● אפקון גייסה 74 מיליון שקל ממשקיעים מוסדיים, מור תהפוך לבעלת עניין ● ה-ECB הותיר את הריבית ללא שינוי, בבריטניה הריבית ירדה ברבע אחוז כצפוי

בלי להיות כמעט באוויר: מי הגיעו לצמרת דירוג הזכורות והאהובות, ואיך זה קרה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לדיסקונט והאהובה ביותר לביטוח 9, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● סטטיק ושלישיית מה קשור מובילים את פרטנר למקום השני באהדה, וההשקעה הגדולה ביותר לפי נתוני יפעת שייכת ל–freesbe

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

שכירים? גם בשנה הבאה קרן ההשתלמות שלכם תהיה שווה פחות

ההטבה הכי גדולה של השכירים מתכווצת ● ומכסת הגיוס היא רק המלצה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

נתניהו העניק את האישור: עסקת הגז הגדולה עם מצרים יוצאת לדרך

האישור של נתניהו מגיע לאחר הסדרת התנאים בין משרד האנרגיה לחברות הגז, לקראת הרחבת ההפקה ממאגר לוויתן והיצוא למצרים ● התמורה בעסקה: 35 מיליארד דולר

הפגנת בעלי העסקים הקטנים / צילום: פרטי

"הקרחון מתקרב, וסמוטריץ' לא רואה אותו": מחאת הקמעונאים על העלאת הפטור ממע"מ

בעלי העסקים שיצאו להפגין מבקשים לבטל את הרפורמה של שר האוצר בטענה כי זו תפגע דרמטית בעסקים שלהם ● הרפורמה, שצפויה להיכנס לתוקף בשבוע הבא, תעלה את תקרת הפטור ממע"מ על יבוא משלוחים מחו"ל עד לגובה של 150 דולר

היו”ר אילן בן ישי ועידן כץ, מנכ”ל ובעלים בנטו פיננסים / איור: גיל ג'יבלי

נטו פיננסים: למרות ביקורת מהמדינה, העליון אישר הליך גישור לפיצוי החוסכים

השופט גרוסקופף קבע כי הדיון בערעור שהגישו חוסכים על הפטור שקיבלו סוכני נטו מתביעות יידחה ל-2026 ● חלק מהחוסכים מתנגדים: "הגישור נועד לחפות על המחדלים וירחיק את הריפוי" ● בהסדר חוב נמכרה פעילות נטו לארבע עונות בכ-50 מיליון שקל

זום גלובלי / צילום: AP

קרב אגרופים בפרלמנט הבולגרי ו"סדר חדש" בבוליביה

מנהל נאס"א הנבחר ובעל בריתו של אילון מאסק גורם לחשש בארה"ב ● בעקבות ירידה בילודה, בסין מטילים מס חדש על האוכלוסייה ● ובצד השני של העולם - ממשלת בוליביה מפסיקה לסבסד את הדלק אחרי 20 שנה ● זום גלובלי, מדור חדש 

בחזית המדע. FOFO / צילום: Shutterstock

נמנעים מבדיקות? אולי יש לכם FOFO

אחרי ה־FOMO, הכירו את ה־FOFO, תופעה שמתארת את הפחד לדעת (Fear of finding out) ● פרופ' יניב שני חוקר בשנים האחרונות מה גורם לנו להימנע ממידע חשוב כמו תוצאות בדיקות או מבחנים, אבל גם מה מביא אותנו לחפש מידע חסר תועלת ● בראיון לגלובס הוא טוען: "אנחנו לא מחפשים מידע כדי לקבל החלטות, אלא לשם ויסות רגשי"

חתימה על צוואה / אילוסטרציה: Shutterstock

ההורה לא מימש את זכויותיו ונפטר. האם יורש רשאי להגיש תביעה בשמו?

בת הגישה בשם אמה המנוחה תביעה נגד אחיה, בדרישה לבטל עסקת מתנה של מקרקעין שביצע אביהם המנוח ● הבת טענה כי מחצית מהזכויות במקרקעין שייכות לאם מכוח נישואי הוריהם, ולכן האב לא היה רשאי להעניק במתנה זכויות שאינן בבעלותו ● מה קבע ביהמ"ש?

בנייה חדשה / צילום: Shutterstock

83 אלף דירות מחכות לקונים - וזו הסיבה שהיזמים ממשיכים לבנות

נתוני הלמ"ס מצביעים על כך שמלאי הדירות הלא מכורות בישראל הכפיל עצמו בתוך חמש שנים ועומד על שיא היסטורי ● תל אביב מובילה ברשימה, ואחריה ירושלים ובת ים ● מהן הסיבות שהיזמים לא מפסיקים לבנות, ואיפה ייקח 7 שנים להיפטר מהמלאי?

עבודות על המטרו בשכונת כפר גנים בפתח תקווה / צילום: דרור מרמור

פרויקט הענק עובר לשלב הביצוע: הונחה אבן הפינה להקמת המטרו בגוש דן

בטקס רשמי שנערך הבוקר, הפרויקט שאמור לשנות את מפת התחבורה במרכז הארץ עובר משלב התכנון לשלב ביצועי ראשון ● רשת המטרו צפויה לכלול 3 קווים שיחברו בין 24 רשויות לאורך 300 ק"מ של מנהרות ● עם זאת, המטרו עדיין ניצב בפני שורה ארוכה של אתגרים - תכנוניים, ניהוליים ותפעוליים

טארטלט לימון שומשום / צילום: הילה אבידן

אפייה משובחת וביסטרו חכם: "זיגו" מכניס דם חדש לזכרון יעקב

מי שהתגעגע ליד של גיא רוזמרין ישמח לבקר בבית האוכל שמציע בבוקר מאפים, בצהריים אוכל מקומי חם וערב אחד בשבוע – מתפרע

וואטסאפ / צילום: Shutterstock

האם הסכמה בוואטסאפ על מחיר הדירה נחשבת להסכם מחייב?

לאחר שהסכימו על מחיר בהודעת וואטסאפ, נסוג המוכר מהעסקה, מתוך תקווה לקבל תמורה גבוהה יותר ● ביהמ"ש קבע כי ההסכם לא היה מחייב, אך פסק פיצוי לרוכש

עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה? / צילום: ap, Mark Baker

הנתונים חושפים: עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה?

הפיגוע הקטלני בסידני היכה את העולם בהלם, אבל האם הכתובת הייתה על הקיר? ● התמונה העולה מהנתונים היא חד משמעית: האנטישמיות באוסטרליה מזנקת, ומגיעה לרמות שהמדינה לא ידעה כמותן ● וגם: איך מושפעות מזה הקהילות היהודיות?

שכונת הדר יוסף / צילום: ויקיפדיה

השכונה הוותיקה בצפון ת"א משתנה: מגדלים עם הרבה פחות חניה

התחדשות עירונית רחבת־היקף מתקדמת בתל אביב וברמת גן עם מאות דירות חדשות, בהן דיור בהישג יד להשכרה וללא חניה בחלק מהמתחמים ● קטה גרופ נכנסת לשוק ההון עם גיוס אג"ח ראשון ● ורובי קפיטל והפניקס סגרו עסקת מימון בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקל לפרויקט מגורים בירושלים ● חדשות השבוע בנדל"ן 

"שינוי כיוון מרהיב של נתניהו": כך מסקרים בעולם את עסקת הגז עם מצרים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: איך מסקרים בעולם את עסקת הגז הגדולה של ישראל ומצרים, שגריר ארה"ב בצרפת מדבר על האנטישמיות הגואה במדינה, איך משפיעה אסטרטגיית הביטחון של טראמפ על ישראל, ושגריר ארה"ב בישראל לשעבר במאמר מאלף לאטלנטיק: "הפסקת התמיכה בישראל - טעות אסטרטגית" ● כותרות העיתונים בעולם

רועי כחלון, מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: רשות החברות הממשלתיות

רשות החברות: חשש לאיתנות הפיננסית של מקורות בעקבות שינוי רגולציה

רשות החברות הממשלתיות מתנגדת לעדכון מנגנון האסדרה שמקדמת רשות המים וטוענת כי המהלך יסכן פיננסית את חברת מקורות ● עוד נטען כי רשות המים התעלמה מהמלצותיו של יועץ מיוחד שמונה לבחון את השפעת עדכון הרגולציה על החברה ● רשות המים: המהלך יאזן בין הצורך בהשקעות בתשתיות לבין שמירה על אינטרס הצרכנים

משרדי סלקום / צילום: עוזי פורת

שירותי האינטרנט של לקוחות סלקום חזרו לפעילות: "מתחקרים את האירוע"

לקוחות חברת סלקום דיווחו על תקלות בשימוש באינטרנט ● בסלקום מעדכנים: "השירות חזר לפעילות. אנחנו מתחקרים את האירוע ומתנצלים על אי-הנוחות"

תומר ראב''ד, יו''ר קבוצת בזק / צילום: אוראל כהן

האקזיט הענק של פורר וסרצ׳לייט: ביקום מחלקת 2.8 מיליארד שקל לבעלי המניות

כחודש לאחר שהשלימה את מכירת מניותיה בבזק, בי קומיוניקיישן הולכת לפירוק ותחלק את המזומן שבקופתה לבעלי המניות ● קרן סרצ'לייט תקבל 1.86 מיליארד שקל, ודוד פורר יקבל 350 מיליון שקל

רו''ח אפי סנדרוב, המנהל המורשה בסלייס ואסף גולדברג, מנכ''ל סלייס לשעבר / איור: גיל ג'יבלי

תביעת ענק חושפת את השיטה בפרשת ההונאה בסלייס

תביעה בסכום של כמיליארד שקל שהגיש המנהל המורשה בסלייס נגד בעל השליטה ונושאי המשרה לשעבר, חושפת את שיטת העבודה בחברת הגמל הקורסת - מחסכונות שעברו לקרנות עלומות ועד מנהלים שלא עשו דבר ● בעל השליטה: "הטענות יתבררו כלא נכונות"