גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרשות השנייה: הליך שימוע לבקשת המיזוג של רשת וערוץ 10

במסגרת השימוע יתבקשו הערוצים להגיש חומרים שהגישו לממונה על ההגבלים בנוגע לבקשת המיזוג ולהוכיח לרשות השנייה כי אבדה התקווה למצוא קונה פוטנציאלי לערוץ 10

מועצת הרשות השנייה החליטה הערב (א') לצאת להליך שימוע, במסגרתו תיבחן בקשת המיזוג בין רשת וערוץ 10. במסגרת השימוע יתבקשו הערוצים להגיש חומרים שהגישו לממונה על ההגבלים העסקיים בנוגע לבקשת המיזוג ולהוכיח למועצה בין היתר כי אבדה התקווה למצוא קונה פוטנציאלי לערוץ 10.

נראה כי ברשות השנייה לא משוכנעים כי קביעתה של הממונה על ההגבלים, עו"ד מיכל הלפרין - שאישרה את המיזוג על-פי דוקטרינת הפירמה הכושלת - היא מוצדקת, והם מקשים להיווכח בכך בעצמם.

ההחלטה על השימוע, שהובילה יו"ר הרשות יוליה שמאלוב-ברקוביץ', התקבלה ברוב מוחץ של חברי המועצה, ומשמעותה כי בניגוד לתקוות אנשי ערוץ 10 ורשת, לא מדובר בתהליך קצר שיסתיים מהר אלה בתהליך שעלול לקחת מספר שבועות.

מוקדם יותר היום נפגשו אנשי חברת חדשות 10 עם חברי מועצת הרשות השנייה והציגו את בקשתם לאשר את המיזוג.

"כ-30% מכוח-האדם של ערוץ 10 עזב את עבודתו בערוץ", כך סיפרו חברי ועד העיתונאים של ערוץ 10 בפגישה עם חברי מועצת הרשות השנייה. העיתונאים, שהגיעו הבוקר להפגין ודרשו כי המועצה תאשר את הקשת המיזוג של ערוץ 10 ורשת, הוזמנו על-ידי חברי המועצה להצטרף אליהם, ובמהלך פגישה שנמשכה כמעט שעתיים הציגו את עמדתם לפיה אין מוצא אחר פרט לאישור המיזוג שימנע את סגירת ערוץ 10, מה שיותיר את השוק עם חברת חדשות אחת.

אמנם הטיעונים שהציגו העיתונאים אינם חדשים ברובם, אבל המפגש איתם איפשר לחברי המועצה לראות ולהבין מקרוב לא רק את ההשלכות הכלכליות שעשויות להיות להחלטתם - אלא גם את הסיטואציה עמה מתמודדים בימים אלה מאות עובדים.

"קבלו החלטה מהר - אל תמשכו אותנו זה אכזרי", אמרו העיתונאים לחברי המועצה. לדבריהם, הדאגה שלהם מופנית לא רק לאנשי חברת החדשות אלא גם לעובדי הערוץ. "ברור לנו שבמיזוג חלק מהאנשים אצלנו וברשת ילכו הביתה. שיהיו תפקידים כפולים, ולא כולם יוכלו להישאר. אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שרשת היא הכוח המוביל. דיברנו עם בעלי המניות של הערוץ, וכ-30 אנשים שהועברו בעבר לערוץ ונגרעו מרשימת חברת החדשות בתחומים כמו מחשוב, תמיכה טכנית וכדומה, יוחזרו לחברת החדשות. חלק יעבור את המיזוג, ומי שלא - לפחות שייהנה מתנאי פרישה משופרים. עם המיזוג חלק מהעובדים ילכו הביתה. בלעדיו - כולם ילכו".

פרט לצמצום צינורות המידע ופגיעה בדמוקרטיה שתתרחש לשיטתם אם הערוץ ייסגר, הובע חשש מההשלכות שעשויות להיות לסגירת ערוץ 10 על כלל שוק העיתונות, כש-500 אנשים ייפלטו לתוכו ויגדילו באופן משמעותי את ההיצע שקיים. "יהיו לזה השפעות טקטוניות ביום שאחרי על כלל שוק התוכן", אמרה העיתונאית אושרת קוטלר.

העיתונאית נגה ניר-נאמן סיפרה על התגייסות של כל אחד מאנשי המערכת כדי לסייע בשמירת מקומות עבודה של העובדים: "אחת התחקירניות שלי יוצאת לחופשת לידה", סיפרה, "ואין דרך בעולם שנעשה כעת מכרז כדי לבחור מישהו אחר. אנחנו נאחזים בציפורניים באנשי המערכת".

יוליה שמאלוב-ברקוביץ', יו"ר הרשות השנייה, כמו גם חברי מועצה אחרים, תהו באשר לעובדים ברשת והסיכון שמיזוג כזה מהווה עבורם. שמאלוב-ברקוביץ' גם רמזה כאילו חברי הוועד ביקשו ממנה לפעול לחייב את רשת לקלוט את מלוא העובדים של ערוץ 10 - תביעה שאת קיומה חברי הוועד דחו על הסף: לדברי מתן חודורוב, דווקא שמאלוב-ברקוביץ' הביעה דאגה שרשת תבלע את חברת חדשות 10 אך תימנע מלקחת חלק מהתכנים החדשותיים שמופקים בה ,ועל כך הבהירו בוועד כי אם והמועצה חושדת כי בסיטואציית מיזוג מבחינה ציבורית ולא כלכלית עלולים להיגרע מהציבור תכנים שהמועצה רואה בהם חשיבות - יש בידיה כלים לוודא שהם ישודרו גם בערוץ הממוזג.

שמאלוב-ברקוביץ' מבחינתה החמיאה לערוץ 10 על התכנים שלו ואמרה: "כל החלטה תהיה עניינית ועל-פי דין. אנחנו באותו צד". אמירה זאת דווקא גרמה לעיתונאים להבהיר לה כי אם היא בצד שלהם ורוצה להמשיך לראות את התכנים שהם מייצרים - אישור המיזוג הוא חיוני.

שמאלוב-ברקוביץ' העלתה טענות לוועדת המדרוג וטענה כי הרייטינג כפי שהוא נמדד לערוץ 10 איננו אמיתי, ובפועל הביצועים של הערוץ טובים יותר. אנשי הערוץ הבהירו לה כי בין אם הרייטינג אמיתי ובין אם לא - זהו המטבע שלפיו פועל כיום השוק, וכל שינוי ורפורמה שהיא מקווה לעשות יכולים להתרחש רק אחרי מיזוג הערוצים, שכשבשוק יפעלו שני שחקנים ולא שלושה.

לאורך כל הדיון מי שדיבר היו בעיקר העיתונאים שענו לשאלות חברי המועצה. אחרי שעתיים התפזרה הפגישה, בלי שנאמר לעיתונאים מה צפוי בהמשך והאם תתקיים בעניין המיזוג הצבעה היום.

עוד כתבות

סניף הבנק הבינלאומי / צילום: אייל טואג

הדיווח שהגדיל את הונו של צדיק בינו בחצי מיליארד שקל בתוך יום

בעקבות דיווח על כוונת פיבי של צדיק בינו להתמזג עם הבנק הבינלאומי שבשליטתה, זינקה מניית חברת ההחזקות בכ־17% וצמצמה את הדיסקאונט העמוק בו נסחרה ביחס לשווי החזקותיה בבנק ● אי.בי.אי: "השוק חיכה למהלך הזה. בינו מעוניין לסגור את הדיסקאונט ו'להתקרב לצלחת'"

חומרים: Shutterstock, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

התמכרנו ל-AI: מנוע הצמיחה של וול סטריט הפך למשקולת

וול סטריט בפאניקה ● תחנת הרדיו שרק רוצה לעשות נעים ● והחוק שגוזר עלינו ביצים יקרות ל–17 שנה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

פתיחת שולחן ב''גריל 65'' / צילום: אנטולי מיכאלו

כל הדרך ממאיר אדוני לתחנת דלק: מסעדה שהיא חזרה הביתה

"גריל 65", השיפודייה על כביש 65 מול פרדס חנה, עושה חסד לקונספט האהוב, עם חתימת היד המובהקת של השף והרבה כבוד לז׳אנר

איליה סוצקבר / צילום: כדיה לוי (עיבוד תמונה)

בכיר בחברה של איליה סוצקבר בישראל עוזב לסטארט־אפ חדש

עזיבה נוספת במרכז הפיתוח של SSI בתל אביב: שחר פפיני, מהמהנדסים הבכירים בחברה של איליה סוצקבר, פרש ומצטרף כ־CTO לסטארט־אפ Attestable AI, שגייס כ־20 מיליון דולר עוד לפני השקת מוצר

בדיקת ינשוף / צילום: Shutterstock

האנשים שהשתכרו בלי ששתו אלכוהול, וההסבר המפתיע

דמיינו שאתם נעצרים ע"י שוטר. לא שתיתם אלכוהול, ואתם אפילו מסכימים לבדיקה - אבל בדיקת הינשוף מצביעה על שכרות ● כעת, מחקרים מסבירים את התופעה הנדירה: "תסמונת המבשלה העצמית" - מצב רפואי שבו הגוף שלכם מייצר אלכוהול באופן טבעי, מבלי ששתיתם אפילו טיפה

שילוט של פולימרקט לקראת הבחירות לראשות עיריית ניו יורק / צילום: ap, Olga Fedorova

"מכונת האמת" של פולימרקט: איך פלטפורמת ההימורים הפכה לענקית בשווי 9 מיליארד דולר

שיין קופלן, מייסד פלטפורמת ההימורים פולימרקט, הצליח להפוך מיזם קריפטו שנוי במחלוקת לאחד המדדים המשפיעים ביותר באמריקה ● בין הימורים על מלחמות לטענות על מניפולציות בפרסי נובל, הפלטפורמה שהוגדרה כ"מכונת אמת" כבשה את המיינסטרים והכניעה את הרגולטורים ● האם זהו עוד קזינו או עתיד המידע?

הקאמבק של הקרנות אקטיביות

הקאמבק של הקרנות האקטיביות: רשמו בינואר את החודש הטוב ביותר זה עשור

אחרי שנה שבה עקפו לראשונה זה שלוש שנים את הקרנות הפסיביות בהיקפי הגיוס, הקרנות המנוהלות רשמו בינואר את החודש הטוב ביותר שלהן זה לפחות עשור ● מה עומד מאחורי המהפך בתעשייה הצומחת, לאן זורמים הכספים, והאם המגמה צפויה להימשך בשנה הקרובה?

מטוס ארקיע / צילום: ארקיע

המשקיע האמריקאי מעולמות הבריאות שלוטש עיניים לארקיע

האחים נקש מנהלים מגעים למכירת השליטה בחברת התעופה לפי שווי של כ-50 מיליון דולר ● המשקיע שנמצא במשא ומתן סופי הוא אליוט זמל, אמריקאי עם פעילות בענפי הבריאות וההשקעות

הנהלת Vast Data / צילום: Vast Data

גיוס הענק בוואסט דאטה: המשקיעים והעובדים צפויים לקבל מאות מיליוני דולרים

חברת ניהול אחסון הנתונים הישראלית צפויה להכריז על שווי של כ־30 מיליארד דולר, אך לפי מקורות בשוק, עיקר העסקה הוא סקנדרי, לפי שווי אפקטיבי של כ־25-27 מיליארד דולר ● המשמעות: עובדים ומשקיעים צפויים ליהנות ממאות מיליוני דולרים

חייל חשד א–שעבי באירוע לציון הניצחון על דאע''ש בבגדד / צילום: Reuters, Ahmed Saad

תקציב של 3.4 מיליארד דולר ו"חיילי רפאים": נתיב הכסף האחרון של איראן

טהרן מהדקת אחיזה בעיראק כצינור מימון לפעילות הטרור ● באמצעות משרות פיקטיביות ושליטה על משרדי ממשלה, ארגון פרו־איראני מקומי בונה אימפריה כלכלית על חשבון האזרחים

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

זו תהיה הטעות הכי גדולה לתיק ההשקעות שלכם

בין המתיחות הגאו־פוליטית בעולם לראלי הארוך בשווקים, הניסיון "לתזמן את השוק" הוא טעות שעלולה לעלות ביוקר ולחתוך לכם חלק משמעותי מהתשואה ● וגם: מי שברח ל־S&P 500 גילה שהעוצמה הישראלית השאירה לו אבק ● עכשיו גם בגרסת הפודקאסט

מחקר אלצהיימר / צילום: Shutterstock

מחקר חדש מגלה מה הגורם שמכריע אם יהיה לכם אלצהיימר או לא

שני מחקרים חדשים מנסים לשפוך אור על השאלה - מדוע חלק מהאנשים מפתחים אלצהיימר וחלק לא, למרות שיש להם את אותם גורמי סיכון עיקריים למחלה ● הממצאים, שבין היתר מתייחסים לכמות חלבון TAU במוח, עשויים לעזור ביצירת תרופות חדשות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

דיווח: איראן מוכנה לדון גם בטילים - וגם בתמיכתה בארגוני טרור

הניו יורק טיימס דיווח: באיראן מוכנים להעלות נושאים נוספים, מעבר לגרעין, בשיחות המו"מ שייפתחו מחר ● כמעט שנתיים וחצי עברו מתחילת המלחמה ולקראת המעבר המתוכנן לשלב ב' של הסכם הפסקת האש - צה"ל טיפל רק בכמחצית מהמנהרות ברצועת עזה ● לפחות תשע מדינות מהאזור העבירו מסרים לבית הלבן וביקשו - אל תבטלו את הפגישה עם האיראנים ● סגן נשיא ארה"ב ג'יי.די ואנס: "לאיראן לא יכול להיות נשק גרעיני - זה המטרה העיקרית של טראמפ" ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: ap, M. Spencer Green

ירידות בוול סטריט; הביטקוין צולל ב-10% לשפל של כמעט שנתיים

נאסד"ק יורד בכ-1% ● הביטקוין ירד ל-65 אלף דולר, חצי מהשיא שנקבע באוקטובר ● זינוק של 118% בהודעות הפיטורים בארה"ב, בינואר הגיעו לרמתם הגבוהה ביותר מאז 2009 ● דו"חות אמזון אחרי נעילת המסחר: ההכנסות צפויות לעלות לראשונה על 200 מיליארד דולר ● מחירי המתכות היקרות יורדים

פרסומת של ארטליסט לסופרבול / צילום: צילום מסך

יותר מ-8 מיליון דולר ל-30 שניות: אף אחד כמעט לא מזפזפ בפרסומות הסופרבול

הסופרבול, שישודר ביום ראשון הקרוב, הוא לא רק אירוע ספורט משמעותי עם 120 מיליון צופים - אלא גם אחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● השנה יקחו בו חלק שלוש חברות ישראליות, והטרנד הבולט הוא מעבר מפרסומת חד-פעמית לחוויה אינטראקטיבית "360"

הזבל עולה על גדותיו / צילום: Shutterstock

בין ההצהרות למעשים: ישראל לא נגמלת מקבירת הפסולת באדמה

בישראל, בניגוד לעולם, עדיין רוב הפסולת מוטמנת בקרקע ● מדובר במצב בעייתי ממגוון סיבות, כשאחת מהן היא שהמקום הולך להיגמר ● מאמצי הממשלה לא הביאו לשינוי בשטח, והמשבר מעבר לפינה ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי הטיפול בפסולת

יצחק תשובה / צילום: גדעון לוין

תשובה חושף את עסקיו בניו יורק ופלורידה לקראת גיוס אג״ח של 100 מיליון דולר

ארבע שנים אחרי שהגיע להסכמות עם מחזיקי האג"ח, איש העסקים יצחק תשובה רוצה להחזיר את פעילות הנדל"ן שלו בארה"ב לבורסה המקומית ● החברה, המחזיקה בארבעה נכסי נדל"ן למגורים בהקמה, תבקש לגייס מהמוסדיים 100 מיליון דולר

הנפיקו בוול סטריט ונחתכו ביותר מחצי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

נפלו במעל 50%: ייסורי המנפיקות הישראליות בוול סטריט

שלוש חברות ישראליות שהצליחו לצאת בהנפקה אשתקד, איטורו, ויה ונאבן, התעוררו למציאות שונה מזו שייחלו לה בעת הצילום המסורתי ביום הגדול בניו יורק ● הסיבות לכך: סנטימנט שלילי לחברות התוכנה, בשל חשש מהתחרות שיעוררו שחקנים מבוססי AI ● אצל מי מזהים האנליסטים אפסייד אפשרי?

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

שליש מהשטח מזוהם: מה עומד לקרות כעת בפרויקט שדה דב?

ממצאים ראשוניים של זיהום בקרקע ובמי התהום ברובע שדה דב העלו שאלות לגבי המשך קידום הפרויקטים במתחם ● באילו אזורים אותרו החומרים שמקורם בקצפי כיבוי אש, מדוע שווקו הקרקעות מלכתחילה, ואילו יזמים כבר מבהירים שהשטח שלהם נקי? ● גלובס עושה סדר

בצלאל זיני / צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בצלאל זיני, אחיו של ראש השב"כ, מואשם בהברחות לעזה במאות אלפי שקלים

הפרקליטות מייחסת לבצלאל זיני, שהיה אחראי על הכנסת כלים הנדסיים לעזה, עבירות של סיוע לאויב במלחמה, פעולה ברכוש למטרות טרור ולקיחת שוחד, אחרי שהבריח סיגריות לרצועה בשלושה סבבים ● "הנאשמים היו מודעים לאפשרות שהסחורות יגיעו לידי חמאס ויסייעו לו לשמר שרידות כלכלית ואחיזה שלטונית"