גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המאבק בין חדשות 10 ליו"ר הרשות השנייה מסלים: "המניעים שלה לא כשרים"

יו"ר ועד העובדים טל שורר והפרשן הכלכלי מתן חודורוב טוענים כי יוליה שמאלוב-ברקוביץ' "פועלת בדרכים שקריות ובאופן נבזי ומבקשת להרוג את חדשות 10 ברכות" ● לטענת יו"ר ועד העובדים, יו"ר הרשות אמרה לו: "יהיה אשר יהיה - אני לא אאשר את המיזוג"

המאבק בין אנשי חדשות 10 ליו"ר מועצת הרשות השנייה, יוליה שמאלוב-ברקוביץ', הולך ומסלים. היום (ב') בצהריים כינס ועד עובדי ערוץ 10 וחדשות 10 אסיפת עובדים דחופה בדסק החדשות בגבעתיים, שבמהלכה עדכנו יו"ר ועד העובדים, טל שורר, והפרשן הכלכלי, מתן חודורוב, את העובדים בהתפתחויות, והגדירו את שמאלוב-ברקוביץ' ככזו ה"פועלת בדרכים שקריות ובאופן נבזי כדי לחבל במיזוג ערוץ 10-רשת ולחסל את חדשות 10, מניעיה לא כשרים ולא ברורים, והיא מנסה לדחות את ההצבעה על המיזוג כדי להחליף חברים במועצה שמתנגדים בתוקף לעמדתה". 

נזכיר כי אתמול (א') קיבלה מועצת הרשות השנייה החלטה לקיים שימוע בעניין מיזוג ערוץ 10 ורשת. בערוץ 10 חוששים שמאחר שלא נקבע תאריך לקיום ההליך, הוא עלול להימשך תקופה ארוכה, ולכן כינסו היום את אסיפת העובדים. 

שורר אף הצהיר באסיפה כי בשיחות סגורות עמו אמרה שמאלוב-ברקוביץ' לו ולעובדים נוספים כי "יהיה אשר יהיה - אני לא אאשר את המיזוג" - עמדה לדבריו שעל פניו מונעת דיון הוגן במועצת הרשות השנייה, ולכאורה אף עלולה להיות לא חוקית.

מתן חודורוב הוסיף כי "בהחלטתה לקיים שימוע, שאיש אינו יודע כמה זמן יארך, והוא עלול להימרח גם חודשים ארוכים - שמאלוב-ברקוביץ' מבקשת להרוג את חדשות 10 ברכות. היא יודעת שבעלי הבית שלנו אינם מוכנים לממן את הערוץ ולו יום נוסף, והיא מחכה למותו, או לכל הפחות להחלפת חברי המועצה שתומכים בעמדת חדשות 10 והכהונה שלהם במועצה אמורה להסתיים בחודש הקרוב - וכך להשיג לעצמה רוב". 

לדברי חודורוב, "הבקשה לדון במיזוג יושבת על שולחנה של שמאלוב-ברקוביץ' כבר 3 חודשים. תחילה היא הסתמכה על חוות-דעת משפטית, שאותה לא הציגה עד היום, שלפיה הרשות לא יכולה לדון בכלל במיזוג. אתמול, במהלך ישיבת המועצה, כשהבינה שחוות-הדעת אינה עומדת על קרקע משפטית יציבה, היא שינתה טקטיקה והחליטה ללכת על מסלול ארוך ומתיש של שימוע. כל זאת למרות שהממונה על ההגבלים העסקיים, עו"ד מיכל הלפרין, כבר ביצעה שימוע במסגרתו זימנה את הגורמים הרלוונטיים וקיבלה את המסמכים הרלוונטיים ולמעשה ייתרה את הבקשה של הרשות השנייה מאתמול. הממונה על ההגבלים לא יכולה על-פי חוק להעביר את הנתונים שבידיה לגורמים אחרים, ולכן כל מטרת הבקשה של שמאלוב-ברקוביץ' היא למשוך זמן.

"הלפרין לא אישרה לפני כמה חודשים את המיזוג בין אל-על לישראייר ואת המיזוג בין בנק מזרחי לאיגוד - ולמרות זאת, לאחר שהיא בדקה את בקשת המיזוג בין ערוץ 10 לרשת, היא החליטה לאשר אותו. עיכוב הליך המיזוג מעמיד את כלל עובדי החדשות והערוץ בסיכון", טען חודורוב. 

"כל יום הוא מלחמה" 

גם שורר סבור כי שמאלוב-ברקוביץ' נוקטת אסטרטגיה של מריחת זמן. "נפגשתי עם שמאלוב-ברקוביץ' לפני כחודש, והיא טענה כי יש בידיה 'תוכנית כלכלית' שתציל את הערוץ ואת החדשות", אמר באסיפה. "ביקשתי לראות את התוכנית, ולא אפשרו לי. עכשיו מתברר, כך היא טוענת, שאין בכלל תוכנית כזאת, וצריך לגבש אותה. עד אתמול דיברו על מניעה משפטית לדון במיזוג - עכשיו מסתבר שאפשר לדון במיזוג. שמאלוב-ברקוביץ' טוענת כי חוות-הדעת של הממונה על ההגבלים היא 'לא רצינית', ורוצה לקיים הליך כפול. הכול כדי ליצור סחבת, הכול כדי שהפרוצדורה תחסל את המיזוג". 

בתשובה לשאלת עובדת בחברה "איך עומדים העניינים מול בעלי המניות? יש להם סבלנות להמתין?", השיב שורר כי "כל יום הוא מלחמה. כל יום. יש לנו בעלי מניות שהם אנשים מכובדים, ג'נטלמנים, ואני מעריך שלא יהיה דבר כזה שלא נקבל משכורות על העבודה שביצענו. אבל כן - יש סיכוי שיום אחד, ובקרוב, סבלנותם תסתיים נוכח מה שקורה כאן". 

אחד העובדים פנה אל חודורוב ושורר באסיפה ושאל מה הם המניעים הפוליטיים של שמאלוב-ברקוביץ', ומי לכאורה "מפעיל אותה" כדי לסגור את חדשות 10. שניהם השיבו כי הם אינם מבינים מה הם האינטרסים שעומדים מאחורי החלטותיה, שמטרתם אחת: סגירת חדשות 10, תוך פגיעה קשה בדמוקרטיה, בחופש העיתונות ובפרנסתם של מאות עובדים.

"בודקים מי הפיץ את ההודעה" 

הקרב מול יו"ר מועצת הרשות השנייה התחיל כבר אמש, שעות ספורות לאחר שפורסמה ההודעה הרשמית של המועצה על השימוע. בחדשות 10 טענו כי שמאלוב-ברקוביץ' הטעתה את חברי המועצה, וכי היא עומדת מאחורי ידיעה לעיתונות שאיננה תואמת את רוח ההחלטה והדברים שנאמרו בישיבת המועצה.

בצעד יוצא דופן שחרר באישון לילה מתן חודורוב שיחה שלו עם מבקר הפנים של הרשות השנייה, עומרי וולף, שנכח בישיבת המועצה, שממנה ניתן להבין כי הוא ושתי חברות מועצה נוספות שנכחו בדיון סבורים כי ההודעה שיצאה לתקשורת אינה משקפת את רוח הדברים שבהם דנה המועצה, ולכן תתבצע בדיקה מי הפיץ את ההודעה ועל דעת מי יצאה.

בשיחה עם חודורוב שהופצה לעיתונות והוגדרה כשיחה לציטוט ולייחוס, מסכים וולף עם טענתו של העיתונאי כי אין קשר בין ההודעה לעיתונות לרוח הדברים בדיון. "אנחנו בתהליך של בירור... ההודעה שנכתבה אינה משקפת את רוח הדברים - לא בישיבה עם העובדים ולא בישיבה שהמשכנו בלעדיכם. לא זו הייתה רוח הדברים. לכן יצאה הודעה רשמית, והיא המחייבת. אנחנו בודקים מי הפיץ את ההודעה".

על-פי ועד חדשות 10, ההודעה הופצה על-ידי דוברות הרשות השנייה. "זו נראית ממש כמו החלטה לפסול את הסכם המיזוג בכפוף לשימוע. מי שנתן את הכותרת הזו רצה שהנרטיב יהדהד באופן שונה מכפי שחברי המועצה ביקשו לנסח את דבריהם. אם לא משנה מה החברים מחליטים, והמועצה מוציאה כותרות שלא תואמות את ההחלטה - זה כבר לא כל-כך משנה מה היא מחליטה".

עו"ד וולף אמר היום בתגובה ל"גלובס" כי הוא לא יודע אם ההודעה היא טעות ואם נכתבה בכוונה, ולכן הוא איננו מתייחס למסקנות בגינה. 

עוד כתבות

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר