גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שוק האג"ח האמריקאי מריח סכנה: עליית הריבית צפויה להימשך - ולחולל הרס בשוק המניות

כשהפדרל ריזרב עובר ממדיניות מרחיבה למדיניות מצמצמת, והממשל האמריקאי דווקא מבטיח להגדיל את הגירעון ולהרחיב את ההלוואות שהוא לוקח, ברור כי המחיר שלהן, הריבית על האג"ח - עומד לעלות ● זאת הסיבה לנפילות בשוק האג"ח בשבוע שעבר, וזאת הסיבה שהן יימשכו וישפיעו באופן הרסני על שוק המניות ● פרשנות

ג'רום פאואל, יו"ר הפדרל ריזרב / צילום: רויטרס
ג'רום פאואל, יו"ר הפדרל ריזרב / צילום: רויטרס

מי שקרא את המאמרים ב"גלובס" בשמונת החודשים האחרונים לא הופתע מהנפילות בשוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות בשבוע שעבר.

במאמר שפורסם בינואר 2018, בניסיון לחזות את המגמות לשנה הקרובה, כתבנו מפורשות: "כבר עתה, הריבית על אג"ח של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים, הנחשבת לסטנדרט מדד הריבית, כמעט הכפילה את עצמה - מ-1.4% בקיץ 2016 ל-2.66% כיום. בקצב הזה, ואם יעמוד הפד בהתחייבויותיו, הריבית יכולה להגיע ל-3.2%, ואולי אפילו ל-3.6% עד סתיו 2018". הרעש הגדול שעשו הנפילות בשוק, הוא הזדמנות לעשות סדר בנושא הזה.

אז מה הקשר בין הריבית על האג"ח לבין הנפילות בשוק האג"ח?

איגרת החוב מונפקת כשהיא נושאת ריבית קבועה. הריבית הזו יכולה להיות משולמת בכסף כל חצי שנה או כל שנה, או להיות מנוכה מראש ממחיר האיגרת - למשל, איגרת חוב של 100 דולר במועד הפירעון, שתימכר בהנפקתה רק ב-90 דולר. הפער הזה, ה"הנחה", הוא מעין תשלום מראש של הריבית המובטחת. לאחר ההנפקה, איגרות החוב נסחרות בשוקי ההון.

מאחר שהתשואה הדולרית הסופית של איגרת החוב ידועה (ה"הנחה" בדוגמה שלעיל - 10 דולרים), הקונים והמוכרים יכולים לסחור באיגרת ולהסכים למחיר המבטא הנחה גדולה יותר או קטנה יותר. ה"הנחה" על ערך האיגרת בפדיון, כשהיא מחושבת על בסיס שנתי ובאחוזים ממחיר האיגרת, מכונה "תשואה" (Yield). בפשטות, התשואה מבטאת את הריבית השנתית שהאיגרת נושאת לפי מחירה בשוק.

מה משפיע על התשואה - כלומר, על הריבית שהאג"ח נושאת בשוק?

ראשית יש להבהיר, תשואה גבוהה יותר משמעותה "הנחה" גדולה יותר על מחיר הפדיון, כלומר מחיר האיגרת בשוק יורד, ולכן התשואה כשהיא מחושבת באחוזים שנתיים - הריבית - גדלה. מאחר שהריבית שמשלם מנפיק האיגרת קבועה, נניח 2%, הרי ברור כי אם השוק דורש 3% ריבית, הרי המחזיק באיגרת "מסבסד" את עודף הריבית על ידי הפסד חלק מהקרן.

נקודת מפנה? התשואה על האג"ח ל 10 שנים חוזרת לטפס

מדוע שלא יחזיק את האיגרת עד לפדיונה ויקבל את התשואה המובטחת?

לכך יכולות להיות כמה סיבות, והעיקריות הן ציפייה לאינפלציה, או הנחה כי בעסקה אלטרנטיבית הרווח יהיה גבוה יותר. שתי הסיבות משולבות זו בזו, אך אינן בהכרח חופפות.

נתחיל באינפלציה: נניח שמחזיק האיגרת סבור כי בשנים הבאות עד לפדיון האיגרת תהיה אינפלציה גבוהה יותר - כלומר, ערך התשלום הנומינלי בעתיד יהיה נמוך בערכים ריאליים מערך קבלת פחות כסף כיום. אם כך, ברור כי הוא ירצה למכור את האיגרת בהפסד קטן יחסית היום כדי למנוע הפסד גדול הרבה בעתיד, ולחפש נכס אלטרנטיבי שייתן לו הגנה טובה יותר.

אך גם ללא חשש מאינפלציה התשואה יכולה לעלות ומחיר האיגרת יכול לרדת. זאת, כאשר יש בשוק אלטרנטיבות השקעה טובות יותר. לדוגמה, נניח שהתשואה בשוק, קרי הריבית על האיגרת, היא 2.5% בשנה, ועתה הממשלה מנפיקה איגרות חדשות ב-3% בשנה. ברור כי יהיה משתלם למכור את האיגרות הממשלתיות הנותנות ריבית של 2.5%, ולקנות איגרות זהות הנותנות ריבית של 3%.

במלים פשוטות, מחיר האיגרות החדשות שמנפיקה הממשלה, משפיע מאוד על מחיר האיגרות שכבר נסחרות, ושיעורי הריבית החדשים, או הציפייה להם, יישרו את האיגרות הישנות ויחייבו אותן לשאת ריבית דומה, אפילו שהמשמעות היא שלשם כך על מחירן בשוק לרדת.

מה החשיבות של האג"ח הספציפית ל-10 שנים של ממשלת ארה"ב?

הריבית על איגרת החוב לעשר שנים של ממשלת ארה"ב נחשבת לסטנדרט הבסיסי של הריבית. ממנה נגזרות רבות מהריביות בשוק. אם ממשלת ארה"ב, הנחשבת ללווה בטוח, מוכנה לשלם ריבית שנתית של נניח 3.5%, אזי ברור שהריבית שחברה מסחרית תיאלץ לשלם על איגרות החוב שלה, תהיה גבוהה יותר - שכן אצלה הסיכון גבוה יותר.

למה, אם כן, התשואה במגמת עלייה ומחיר האג"ח צונח?

כמו כל מוצר, גם המחיר של כסף, קרי הריבית שהלווים נאלצים לשלם, מושפע מההיצע ומהביקוש לו. כשהפדרל ריזרב הדפיס טריליונים של דולרים והלווה אותם לממשלה בריבית הקרובה לאפס, ההיצע הגדול של הכסף במחיר נמוך דחף מטה-מטה את מחירו, כלומר את הריבית שהממשלה הייתה חייבת לשלם למלווים כדי לקבל מהם את כספם.

ב-2007, קודם למשבר הפיננסי, עמדה התשואה על איגרות החוב ל-10 שנים של ממשלת ארה"ב על כ-5%. עם התפתחות ההרחבה הכמותית - הכסף שהדפיס הפדרל ריזרב ובו ניקנו איגרות חוב - והצפת השוק בכסף בגין הורדת הריבית הבין-בנקאית (Federal Fund rate) לאפס, גדל היצע הכסף במידה ניכרת. כך הגיעה התשואה לכ-1.4%. הייתה זאת נקודת השפל של מחזור בן 35 שנה לעומת הגבהים של 16% בשנת 1981, שעה שהפד בראשות פול וולקר נאבק באינפלציה של שנות השבעים.

בסוף 2014 סיים הפדרל ריזרב את תוכנית הדפסת הכספים ורכישת האג"ח, ובסוף 2015 הוא התחיל להעלות את הריבית הבין-בנקאית, והתשואה על האג"ח החלה לטפס בהתאם.

בסוף 2016 עמדה התשואה באזור 2.4%, ושם נותרה במהלך 2017. בספטמבר 2017 הודיע הפד כי הוא מתכוון להקטין את המאזן שלו שעתה התנפח לשיא של כ-4.5 טריליון דולר. זאת באמצעות הימנעות מרכישה חוזרת של חלק מאיגרות החוב שהוא מחזיק המגיעות לפירעון. ההקטנה הזו, המכונה גם צמצום כמותי, החלה ב-10 מיליארד דולר לחודש ואמורה לגדול ל-50 מיליארד דולר לחודש החל באוקטובר 2018. כך עד שייעלמו כ-1.2 טריליון דולר מהמאזן של הבנק המרכזי.

8.3 טריליון דולר

יו"רית הפד דאז, ג'נט ילן, הסבירה: "המסר כאן הוא שהביצועים של המשק האמריקאי היו טובים. שוק העבודה (התעסוקה) השתפר באופן משמעותי. על הציבור האמריקאי להבין שהצעדים שנקטנו כדי להחזיר את המדיניות המוניטרית לנורמליות הם כאלו שאנחנו חושבים למוצדקים בהחלט בהתחשב בהתקדמות המשמעותית שאנחנו רואים בכלכלה".

ובתרגום לשפה מובנת יותר: הפד התחיל לחשוש כי המדיניות המרחיבה תביא לאינפלציה בלתי נשלטת. הוא גם האמין, ורצה להציג את האמונה הזו לציבור, כי המדיניות יוצאת הדופן של הדפסת טריליוני דולרים וריבית האפס היא אירוע יוצא דופן שיש לו סוף, והוא נמצא תחת שליטה. חשוב לציין כי הצמצום הכמותי פירושו שריפה או העלמה של כסף מהשוק - בדיוק ההפך מאשר הלוואה-הרחבה, שהיא ייצור כסף מהאוויר.

ואולם, בה בשעה שהפד מתחיל לצמצם את כמות הכסף ולהעלות ריבית, הממשלה הפדרלית לחצה על דוושת הגז והגדילה את גירעונותיה.

לפי דיווח מספטמבר 2018 של משרד התקציבים של הקונגרס, הגירעון התקציבי ב-11 החודשים הראשונים של התקציב בשנת 2018 (שנת התקציב של הממשלה הפדרלית מסתיימת בספטמבר) היה גדול בכ-222 מיליארד דולר יותר מאשר הגירעון ב-11 החודשים המגבילים אשתקד - כלומר, גידול של 30%, ובסך הכל גירעון של כ-895 מיליארד דולר.

סך הגירעון לשנת התקציב 2018 צפוי אפוא להסתכם באזור טריליון דולר. זאת, בהשוואה לגירעון של 666 מיליארד דולר לשנת התקציב 2017 וכ-587 מיליארד דולר לשנת 2015.

לתנועת המלקחיים הזו, שבה הממשל האמריקאי מגדיל באופן משמעותי את הביקוש לכסף - הלוואות - ובמקביל, הפדרל ריזרב מצמצם את היצע הכסף, יש רק אפקט אחד - עליית מחיר הכסף - כלומר, עלייה בריבית שהממשלה נאלצת לשלם על ההלוואות. ומאחר שהציפיות הן כי התהליך הזה יתעצם בשנים הקרובות, שכן הפד הבטיח להגביר את הצמצום, והממשלה הבטיחה להרחיב את הגירעון, השוק פועל בהתאם כבר כיום.

במלים אחרות, למה להחזיק אג"ח בתשואה לפדיון של 3.1%, אם אפשר למכור אותן היום ולקנות בעוד כמה חודשים אג"ח זהות בתשואה לפדיון של נניח 3.6%?

עד כמה התשואה תעלה?

לעניות דעתי, אם הפדרל ריזרב ימשיך במדיניותו המוצהרת ואם בנקים מרכזיים אחרים גם הם יבצעו "צמצום כמותי", ובכך יעלו את הריבית גם בשווקים מתחרים, סביר כי נראה את התשואה עד סוף השנה או בתחילת השנה הבאה באזור 3.6%-3.8%.

איך תשפיע עליית התשואות על שוק המניות?

לעלייה בתשואה תהיה השפעה הרסנית על שוק המניות, במיוחד כיום, כשהשוק מתומחר בשיא והחברות עמוסות בחובות כמו שלא היו בעבר.

יש לכך כמה סיבות: ראשית, מחיר תחזוקת החובות של החברות יגדל משמעותית. כאשר חברות צריכות לשלם הרבה יותר על הוצאות מימון, יש להן פחות כסף להשקיע. ומאחר שתזרים מזומנים הוא מה שהורג עסקים, הן גם יעשו כל מאמץ לצמצם כל הוצאה אחרת, למשל עובדים, כדי לעמוד בתשלומי הריבית. ומאחר שהרבה עסקים שנוצרו בזמן הריבית הזולה אינם רווחיים וכל הסיבה לקיומם היא אותה ריבית זולה, הסיכוי לקריסה כלכלית של עסקים כאלו גדלה בסביבה של ריבית גבוהה.

קחו למשל את הבום המופלא בתעשיית הנפט וקידוחי הפראקינג (Fracking, טכניקה חדשה לשאיבת נפט). לפי דיווח ב"ניו יורק טיימס", 60 החברות הגדולות בתעשיית הפראקינג אינן מייצרות מספיק מזומנים כדי לכסות את הוצאות הציוד ואת ההוצאות השוטפות שלהן. מאז 2012 ועד 2017 היה להן תזרים מזומנים שלילי של 9 מיליארד דולר לרבעון. התעשייה חיה רק כי מספיק אנשים בוול סטריט היו מוכנים להאכילה בהון ולקחת את העמלות שלהם. ומסכם המאמר: "תעשיית הפראקינג לעולם לא הייתה ממריאה ללא מדיניות הריבית של הפדרל ריזרב. במילים אחרות, הפדרל ריזרב אחראי לבום של הפראקינג".

לא צריך להיות מומחה כדי לנחש מה תהיה השפעת צמצום הרווחיות, צמצום ההשקעות, צמצום הכסף הפנוי לדיבידנדים ולרכישה חוזרת של מניות, וקריסה של עסקים החייבים את קיומם לריבית אפס, על שוק המניות שכבר עתה מתומחר בשיא.

ואולם, יש גם סיבה נוספת. בריבית מובטחת של נניח 3.6% על אג"ח של ממשלת ארה"ב, שלא לדבר על תשואות על איגרות חוב של קונצרנים, שיכולות בנסיבות אלה בקלות לטפס לאזור 6%, מהוות האג"ח השקעה אלטרנטיבית לשוק המניות. לפיכך, סביר כי חלק מהכסף שנכנס לשוק בגלל העדר אלטרנטיבות יעזוב וינסה למצוא מקלט בשוק האג"ח.

גודל שוק האג"ח בארה"ב הוא כ-38 טריליון דולר. גודל שוק המניות, לעומת זאת, הוא כ-28 טריליון דולר. מכאן ששוק האג"ח יכול לעכל בקלות 3-4 טריליון דולר שיעברו משוק המניות לשוק האג"ח.

ההשפעה של העלאת ריבית ידועה. בעקבות "מדיניות ההצלה" שננקטה אחרי פקיעת הבועה של 2000, עמדה הריבית הבין-בנקאית במאי 2004 על 1% (ריבית האג"ח ל-10 שנים על 3.5%), ובועת הנדל"ן התנפחה. ואז הפד החל להעלות את הריבית. בספטמבר 2006 היא הגיעה ל-5.25% (ריבית האג"ח ל-10 שנים עמדה על כ-5.2%). התפוצצות הבועה לא איחרה לבוא, כידוע. היה זה, אגב, שידור חוזר של מדיניות הריבית של שנת 1999.

מה הסיכוי שהפד ישנה את מדיניותו ויעכב את הצמצום הכמותי והעלאות הריבית?

סיכוי כזה תמיד קיים, אך לעניות דעתי, בשלב הזה הוא קטן. לפד יש מעט מאוד כלים מלבד המוניטין שלו. מסיבות שהן תערובת של בורות ואינטרסנטיות, גם הקונגרס האמריקאי וגם התקשורת מרכינים ראש בהערצה בפני הפד.

הריבית הפדרלית

הבנק המרכזי חזר פעמים רבות על המיתוס שמדיניותו המוניטרית המרחיבה הייתה אמצעי זמני, וכי, כלשונו של היו"ר ג'רום פאוול רק בשבוע שעבר, "הבנק המרכזי עדיין נמצא מרחק גדול מהבאת הריבית למקומה המאוזן (והנכון)". כיצד ייראה המוניטין של הפד, אם ירידה של 10% או 20% בשוק המניות תגרום לו בין-לילה לשנות מדיניות מוצהרת בת שנים? וכיצד תקבל דעת הקהל היחלצות כזאת להגנת וול סטריט ובעלי ההון?

לסיכום, אנחנו עדיין עומדים מאחורי התחזית מינואר 2018. הפד ימשיך במדיניותו המצמצמת ובהעלאת הריבית, והממשלה תמשיך בהגדלת גירעונותיה, ולכן מחירי האג"ח ימשיכו לרדת והריבית תמשיך לעלות, ואין לכך קשר ישיר לדוח התעסוקה בחודש מסוים או למלחמות סחר עם סין.

להעלאת הריבית תהיה השפעה דרמטית על שוקי איגרות החוב והמניות. זוהי הסיכה שבלון האשראי מחפש, ולשם בסופו של דבר נגיע. אם לא השנה אז בשנה הבאה.

■ הכותב הוא עורך דין בהשכלתו העוסק ומעורב בטכנולוגיה. מנהל קרן להשקעות במטבעות קריפטוגרפיים, מחבר הספר "A Brief History of Money" ומקליט הפודקאסט KanAmerica.Com

עוד כתבות

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן