גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה אדומה בוול סטריט: מדד דאו ג'ונס התהפך לקראת הסוף

מדד האמפייר סטייט, המדווח על מגזר הייצור באזור ניו יורק, הפתיע לטובה ● מניית סירס צוללה על רקע הבקשה הרשמית לפשיטת רגל והתפטרות המנכ"ל ● הגירעון התקציבי בארה"ב הגיע לרמה הגבוהה ביותר מזה 6 שנים ● באירופה המדדים נסגרו בעליות: מדד הדאקס קפץ 0.8%, הפוטסי ב-0.5%

פעיל בוול סטריט /צילום: רויטרס
פעיל בוול סטריט /צילום: רויטרס

סקירת המסחר בשוקי ההון בעולם: דיווחים שוטפים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח, סחורות, מגמות, מדדים והמלצות אנליסטים

 
 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל בירידות שערים לאחר שמדד דאו ג'ונס  עבר לירידות חצי שעה לקראת הסגירה. נאסד"ק כללי  ננעל בירידה של כ-0.9% ואילו S&P 500  בירידה של 0.6%.

22:30

מגמה מעורבת בשעה זו במסחר בניו יורק: מדד נאסד"ק  ממשיך לרדת ואליו הצטרף מדד S&P 500 , מדד דאו ג'ונס  רושם עליו שערים קלות.

משרד האוצר האמריקאי מדווח על הגירעון התקציבי הגבוה ביותר מאז שנת 2012 -  779 מיליארד דולר. 

מניות הטק אפל , נטפליקס , מיקרוסופט  ואמזון  כולן רושמות ירידות שערים.

מניית בנק אוף אמריקה  יורדת על אף דוחות כספיים מוצלחים מהצפוי.

מניות טבע  ומארוול  הישראליות בוול סטריט עולות בשעה זו.

21:00

המסחר בוול סטריט ממשיך להתנהל במגמה מעורבת, מדד נאסד"ק  יורד, מדדי S&P 500  ודאו ג'ונס  עולים.

מניות אפל , נטפליקס , מיקרוסופט  ואמזון  מושכות את מדד נאסד"ק מטה.

19:00

בורסות אירופה ננעלו בעליות וזאת בניגוד לפתיחה השלילית שנרשמה הבוקר. מדד הדאקס הגרמני סיים את יום המסחר הראשון לשבוע זה בעלייה של 0.78%, הפוטסי בבריטניה עלה 0.48% ומדד הקאק הצרפתי נסגר ללא שינוי.

18:45

המדדים בבורסות וול סטריט נסחרים כעת במגמה מעורבת, כאשר מדד הנאסד"ק משיל 0.3%, מדד S&P 500 ללא שינוי ומנגד מדד דאו ג'ונס עולה 0.3%.

18:00

אחרי פתיחה יציבה של המסחר בניו יורק, המדדים נסחרים כעת תחת לחץ כאשר מדד הנאסד"ק מאבד 0.4%. הרקע לתנודה שנרשמה מיוחס לדבריה של יו"ר הפד לשעבר, ג'נט ילן, שנשאה דברים בכנס של אגודת בנקאי משכנתאות בוושינגטון.

יילן התייחסה לביקורת של הנשיא טראמפ על מדיניות הנוכחית של הפד, כאשר טראמפ תקף את העלאות הריבית אותם הפד מתעתד לבצע. "אני לא מאמינה שההצהרות של הנשיא טראמפ ישנו את מה שהפד עושה", אמרה ילן. לדבריה, הפד צריך להזיז את הריבית לסביבה הניטרלית שלה, ולייצב את שוק העבודה. עם זאת, יילן הדגישה כי היא מודאגת מהתחממות הכלכלה.

16:30

המדדים המובילים בוול סטריט נפתחו ביום המסחר הראשון לשבוע זה בירידות קלות, כשמדד הנאסד"ק משיל 0.2%, ומדד דאו ג'ונס נותר ללא שינוי.

באירופה מדדי המניות נסחרים בסנטימנט חיובי, כשמדד הדאקס הגרמני עולה בכ-0.45% ומדד הפוטסי הבריטי מטפס בכ-0.2%.

אדוארד למפרט, מנכ"ל סירס , התפטר מתפקידו ברקע לבקשה שהגישה החברה לפשיטת רגל באופן רשמי (צ'פטר 11). המניה צוללת ב-20% ברקע לדיווח ולפשיטת הרגל עליה הודיעה החברה.

מניית נטפליקס  מאבדת 1.6% בצל הורדת מחיר יעד מצד גולדמן זאקס. מחר החברה צפויה לפרסם לאחר המסחר את תוצאותיה הרבעון.

פריגו  השיקה את הגרסה הגנרית של אנדרוגל 1.62% לטיפול בגברים הסובלים בחוסר טוסטסטורון.

טאואר  דיווחה על הרחבת ההיצע הטכנולוגי שלה המוסמך על ידי משרד ההגנה האמריקאי (ITAR) על ידי הוספת גישה לטכנולוגיות ה-65 ננומטר שלה, המאפשרות ייצור שבבים עבור יישומי חלל וביטחון לתכניות ההגנה בארה"ב. 

15:55

בארה"ב פורסמו נתוני מאקרו מעודדים, שלפיהם מדד הייצור של האמפייר סטייט, המדווח על מגזר הייצור באזור ניו יורק, עלה ב-2.1 נקודות ל-21.1 נקודות בחודש אוקטובר. מדובר בנתון שעלה על תחזיות הכלכלנים לקריאה של 20 נקודות.

15:30

החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מאותתים בשעה זו על יציבות בפתיחת המסחר, וזאת בהמשך לסגירה החיובית של המדדים בניו יורק ביום שישי האחרון. 

באירופה המדדים עברו לטריטוריה הירוקה, מדד הדאקס מטפס ב-0.2%. מחיר הזהב מטפס ב-0.94% ל-1,233 דולרים לאונקייה, מחיר הנפט עולה ב-0.76% ברקע למתיחות בין ארה"ב לסעודיה בצל היעלמות העיתונאי הסעודי הגולה בקונסוליה בטורקיה, שהינו אזרח ארה"ב.

מנייתה של חברת סלקט ביוטכנולוגיה  הישראלית הנסחרת בנאסד"ק (APOP) קופצת בכ-7% בשלב של טרום הפתיחה, וזאת על רקע תוצאות קליניות חיוביות שפרסמה החברה לפיהן, הערכה שבוצעה לאחר חודש במחצית מהחולים שעברו השתלה של תאי גזע במסגרת הניסוי הקליני ב-ApoGraft, הראתה קליטה מושלמת של תאי הגזע שנבררו ללא תופעות לוואי הקשורות לטיפול. 

14:15

עונת הדו"חות לרבעון השלישי בוול סטריט ממשיכה עם פרסום תוצאות בנק אוף אמריקה , שהיכה את התחזיות המוקדמות של האנליסטים. הרווח למניה של בנק אוף אמריקה ברבעון השלישי הסתכם ב-66 סנט - מעל התחזיות המוקדמות לרווח של 62 סנט למניה. הרווח עלה ב-35% ל-7.2 מיליארד דולר לעומת רווח של 5.4 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. בשורה העליונה, ההכנסות של בנק אוף אמריקה טיפסו ל-22.77 מיליארד דולר ברבעון, לעומת הכנסות של 21.83 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. תחזיות האנליסטים בשוק היו להכנסות של 22.69 מיליארד דולר ברבעון.

בשעה זו הירידות שנרשמו בחוזים העתידיים בוול סטריט התמתנו במעט, כאשר החוזים על מדד הנאסד"ק יורדים בעד 0.6% לעומת ירידה של יותר מ-1% מוקדם יותר. 

 

11:35

בורסות אסיה נעלו את יום המסחר הראשון לשבוע זה בטריטוריה האדומה, כאשר מדד הניקיי היפני צנח ב-1.87%, מדד שנחאי בסין איבד 1.49% ומדד ההאנג סאנג שבהונג קונג ירד 1.38%.

בשעה זו החוזים העתידיים בניו יורק מאותתים על המשך הירידות בשווקים. החוזה על מדד הנאסד"ק מאבד יותר מ-1%, החוזה על מדד דאו ג'ונס משיל 0.6%.

11:00

המסחר בבורסות אירופה מתנהל במגמה שלילית: הקאק  ווהדאקס  והפוטסי  רושמים ירידות.

בורסות אסיה ננעלו בירידות חדות, כשהניקיי היפני  ננעל בירידות של כמעט 1%, ומדדי ההנג סנג  ושנחאי  ננעלו בירידות של כ-1.5%.

לפי כלכלני לאומי, השבוע נרשמו ירידות שערים חדות במדדי המניות בעולם, אם כי לקראת סופו המדדים העיקריים רשמו עליות שקיזזו את עוצמת הירידה בסיכום שבועי. הסיבה העיקרית להתגברות הסנטימנט השלילי נעוצה מחששם של המשקיעים מהמשך עלייה בתשואות אגרות החוב הממשלתיות בארה"ב, שהגיעו לאחרונה לרמת שיא של כ-7 שנים. להתייקרות מחיר הכסף על פני זמן (כלומר לעליית ריבית) יש מגוון השפעות על השווקים. מבין ההשפעות העיקריות אפשר למנות את ההשפעה הממתנת על הביקושים לצריכה פרטית ולהשקעות במשק, וכתוצאה מכך על קצב הצמיחה, ואת ההשפעה הישירה על עלויות המימון ושיעורי ההיוון, וכתוצאה מכך על מחירי הנכסים. תשואות גבוהות יותר בשוק אגרות החוב תורמות אף הן לעלייה באטרקטיביות האפיק האג"חי ביחס לזה המנייתי, במיוחד לנוכח רמת תמחור שאינה זולה של מדדי המניות בעולם. תרומה נוספת לאווירה השלילית בשווקים התקבלה מעדכון מסוים כלפי מטה של תחזיות הצמיחה של הכלכלה הגלובלית מצד קרן המטבע הבינלאומית, לראשונה מאז יוני 2016. זאת בעיקר על רקע התגברות המתיחות בנושא הסחר בעולם, והעלייה בפגיעות השווקים המתעוררים כתוצאה מהתחזקות הדולר.

לקראת סוף השבוע נרשמה כאמור רגיעה מסוימת במסחר ומדדי המניות העיקריים עלו, במקביל להתמתנות מסוימת בתשואות אגרות החוב הממשלתיות. בין היתר, אלו הושפעו מנתון האינפלציה שפורסם בארה"ב ביום חמישי והיה מעט נמוך מהצפי. התמתנות האינפלציה לקצב של 2.3% (12 חודשים אחרונים) הפחיתה במידה מסוימת את חששותיהם של המשקיעים מהמשך האצה בסביבת המחירים, דבר העשוי לאפשר לפד בהמשך למתן את קצב העלאת הריבית ביחס לתוואי החזוי הנוכחי. יחד עם זאת, נציין כי גם כעת החוזים על הריבית מצביעים על הסתברות גבוהה יחסית להעלאת ריבית נוספת בארה"ב בחודש דצמבר.

10:00

בורסות אירופה נפתחו היום במגמה שלילית. כך, הקאק , הדאקס  והפוטסי  נסחרים בטריטוריה שלילית. 

הבוקר פוסם כי ההכרזה על הברקזיט לא תינתן בקרוב, וכי למרות שיחות מרתוניות והפעלת לחץ על הצדדים, המשא-ומתן נכשל.

הצדדים קיוו כי יצליחו להכריז באופן רשמי על הצלחת המשא-ומתן כבר השבוע, במהלך פגישת הפסגה הקריטית של מנהיגי האיחוד האירופי, אולם נושא הגבול האירי הפך לסוגיה מרכזית שגם הכשילה את המשא-ומתן: חילוקי הדעות מצטמצמים סביב אחת הנקודות השנויות במחלוקת, והיא כיצד למנוע הקמת גבול פיזי בין אירלנד וצפון אירלנד.

מנהל המשא-ומתן מטעם האיחוד האירופי, מישל ברנייה, אמר לאחר הפגישה עם שר הברקזיט, דומיניק ראב, כי עדיין בלתי אפשרי לגשר על הפערים בין הצדדים. כבר לפני שבוע שר החוץ האירי, סיימון קובני, ניסה להפחית את הציפיות לפריצת דרך מהירה ואמר כי הדיונים בסוגיית הגבול האירי עלולים להימשך עוד כמה שבועות.

שני הצדדים הצהירו כי ברצונם לסיים את המשא-ומתן עד אמצע נובמבר, לאחר שהוא נמשך כבר למעלה משנה. זאת, במטרה לאפשר לפרלמנטים של בריטניה והאיחוד האירופי לאשרר את ההסכם לפני מועד הברקזיט שנקבע ל-29 במארס.

באסיה מעמיקות הירידות, ובורסות טוקיו , הונג קונג  ושנחאי  נסחרות בירידות של כ-1.5%.

8:30

חברת האגרוכימיה אדמה (לשעבר "מכתשים אגן") מדווחת הבוקר כי "בהתאם לדרישות הבורסה בשנזן, שבה נסחרת חברת האם של החברה, המאחדת את החברה, דיווחה החברה המשולבת את הערכותיה בדבר טווחים של הרווח הנקי המאוחד שלה הצפויים לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים של שנת 2018". החברה הממוזגת אדמה-סנונדה, הנשלטת על ידי התאגיד הסיני כמצ'יינה, מעריכה כי בתשעת החודשים הראשונים של 2018, הרווח הנקי שלה יסתכם ב-393.5-403.5 מיליון דולר, בהשוואה לרווח של 233.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2017. ברבעון השלישי של 2018, מעריכה החברה, יסתכם הרווח הנקי שלה ב-22-32 מיליון דולר, לעומת רווח של 42.3 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה.

רשת בתי הכלבו האמריקאית הקורסת סירס הגישה היום (ב') בקשת פשיטת רגל ולהגנה מפני נושים, בצעד המסמן את התמוטטותה של החברה השולטת בקמעונאות האמריקאית במשך רוב המאה ה-20. סירס הגיעה להסכם עם המלווים שלה, שיאפשרו לחברה בת ה-125 לשמור על מאות חנויות פתוחות לעת עתה. במסגרת העסקה צפויה סירס לסגור לפחות 150 חנויות באופן מיידי, על-פי גורמים המקורבים לנושא. כיום מפעילה החברה כ-700 חנויות של סירס וקיימארט ומעסיקה כ-70,000 איש. 

06:00

המסחר בבורסות אסיה מתנהל היום בירידות, לאחר שבוע הפכפך שחוו השווקים. במהלך השבוע שעבר רשמו המדדים העיקריים באסיה ירידות חדות, אולם ביום ו' ננעלו המדדים בעליות חדות. היום, המדדים העיקריים בהונג קונג , טוקיו  ושנחאי  בטריטוריה שלילית.

ביום ו' ננעל גם המסחר בוול סטריט בעליות, לאחר הירידות החדות שנרשמו ביום המסחר הקודם וקפיצה במדד הפחד (VIX), שרשם עלייה של 45% בשבוע והגיע לשיא של 8 חודשים. 

לקראת פתיחת שבוע המסחר בבורסות וול סטריט הערב עיקר תשומת-לב המשקיעים תופנה לשוק האג"ח, ובעיקר כדי לראות האם התשואות ימשיכו לטפס מעלה, וגם לכיוון שוק המניות בשאלה האם העליות שנרשמו במדדים ביום שישי האחרון מסמנות את סוף התיקון האלים שנרשם יום קודם, כאשר מדד הנאסד"ק צלל ביותר מ-4% ומדד הפחד (VIX) זינק ב-43%.

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר התשואות על אגרות החוב של ממשלת ארה"ב, שרשמו בשבוע שעבר שיאים בצל החשש מהעלאת הריבית בארה"ב וצפי לתוואי העלאות ריבית ארוך ואף מהיר יותר. המשך עלייה משמעותית בתשואות האג"ח צפויה להמשיך ולהכביד על שוקי המניות. הטריגר שהביא לעליית התשואות בשבוע שעבר נעוץ בנתוני הכלכלה האמריקאית, שהמשיכה להציג התאוששות עם עלייה בשכר השעתי, לצד נתונים שמספקים קרקע נוחה לפד להמשיך בקצב העלאות הריבית.

גורמים נוספים שאפשר להציע בכל הנוגע ללחץ שנרשם על שוק החוב בארה"ב, ושעדיין נמצאים כאן כדי להישאר בשלב זה, מיוחסים להיצע וביקוש של האגח האמריקאי. גם הבנק המרכזי של אירופה (ECB) והבנק המרכזי ביפן קונים פחות אג"ח אמריקאי, וזאת לצד צמצום המאזן של פד באופן עקבי. דבר נוסף שתרם לירידת הביקוש לאג"ח האמריקאי טמון בסיום ההטבה ב-15 לספטמבר שניתנה לגופי הפנסיה להפריש כספים לקרנות.

עוד כתבות

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

איך המוסדיים מחליטים איפה תשב הפנסיה שלכם / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הבכיר שחושף באופן נדיר את הסודות על איך משקיעים את הפנסיה שלכם

הצצה אל מאחורי הקלעים של דיוני ועדת ההשקעות של גוף מוסדי: היכן להגדיל סיכון, כמה פיצוי נדרש עבורו, עד כמה משפיעים השווקים העולמיים על החוסך הישראלי, ואילו אתגרים ייחודיים עומדים בפני מנהלי קופות הגמל וקרנות הפנסיה וההשתלמות המקומיים

בניין הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock, Fabio Nodari

לאחר התקיפה הישראלית באיראן: הבורסות יורדות, הנפט מזנק ומה צפוי לשקל?

הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי מאבד כ-2.5% ● מחירי הנפט מזנקים: מחיר חבית ברנט קפץ ל-89 דולר ● מחיר הזהב בשיא של כל הזמנים ● הדולר צפוי להתחזק באופן משמעותי מול השקל

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

אנשי הפדרציה ואנשי המרכז הרפואי לגליל (במרכז איציק שמולי)

הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון

מאז תחילת המלחמה תמכה הפדרציה ביישובי קו העימות ביותר מ-300 מיליון שקל ● המנכ"ל בישראל, איציק שמולי: "יש תחושה שהצפון נשכח מאחור, והסיוע נועד להדגיש את מחויבותנו" ● ישראל מתגייסת

טיל בליסטי שנורה מאיראן בשבת ונפל בים המלח / צילום: N12

הממשלה נדרשת להחלטה לא פופולרית - הבלגה היא הדבר הנכון

ארה"ב שבה ומדגישה שהיא לא תהיה שותפה למהלך התקפי ישראלי נגד איראן, הגם שלישראל שמורה הזכות לפעול, ושארה"ב אף שתמשיך לסייע לה בהגנה ● אפשר לפעול. השאלה היא אם זה הדבר הנכון לעשות ● מבקרים יגידו שההמלצה להבליג היא חזרה על הטעויות שהובילו ל-7 באוקטובר, ולא כך ● הנסיבות השתנו מאז לטובה ולרעה ● דעה

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית