גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לשמור ליום גשום: 7 אפליקציות מזג האוויר השימושיות ביותר

לקראת ימי הגשם הקרבים, הכירו את אפליקציות מזג האוויר שיספקו לכם את המידע הטוב ביותר: זו שכבר מותקנת לכם על הטלפון בלי שידעתם, זו שמספקת מידע מפורט קדימה, זו שמעדכנת כיצד מזג האוויר ישפיע על פעילות הספורט שלכם והאפליקציות שיספקו לכם המון מידע מועיל בחו"ל

AccuWeather / צילום: SHUTTERSTOCK
AccuWeather / צילום: SHUTTERSTOCK

ילידי שנות השבעים וכמובן מבוגרים מהם בוודאי זוכרים את תחזית מזג האוויר של פעם, שחתמה את מהדורות החדשות. שקופית אחר שקופית של טווח הטמפרטורות הצפוי באזורים שונים בארץ: תל-אביב, השפלה, הצפון, חיפה, באר-שבע, ירושלים ואילת. וזהו. ואז הגיע דני רופ, שייבא מארה"ב את הקונספט של תחזית מזג אוויר עם מנחה שמשתף את הקהל בנתונים ובמודלים, ובשלל מונחים מקצועיים שקודם לכן נעלמו מעיני הציבור. היו שם המפה הסינופטית, הלחץ הברומטרי, חזיתות קרות וחמות וכמובן האפיק הפרסי, שהוא אחת ממערכות מזג האוויר שהכי משפיעות על חיינו.

המהפכה הטכנולוגית השאירה באבק את הדאטה של פעם, אבל משום מה עדיין אין בנמצא אפליקציית מזג אוויר אמינה, נעימה וכיפית לשימוש ועשירה באמת במידע מועיל, ששולטת בתחום ושכולם מכירים. לסמארטפונים יש אפליקציות מזג אוויר מובנות במכשיר, פייסבוק מציעה עדכוני מזג אוויר בנוטיפיקציות, גוגל מציעה תחזיות למחפשים במנוע החיפוש שלה. אבל בואו נודה על האמת, הציפיות שלנו גבוהות יותר.

העתיד, עושה רושם, מבטיח. לאחרונה דיווחנו בגלובס טק על גיוס של Climacell, חברה אמריקאית המנוהלת על ידי ישראלים, שמבטיחה לפתח את אפליקציית מזג האוויר הטובה בעולם. כבר כיום היא מסוגלת לדבריה לספק תחזית מדויקת דקה אחר דקה למשך שש השעות הקרובות, ביחידות שטח של 500 מטר, ובעתיד המידע הזה יוכל להגיע גם אלינו כצרכנים פרטיים.

לצערנו אנחנו עדיין לא שם. ביניים ניאלץ להסתפק באפליקציות שלא רק שאינן מדויקות, ולא תמיד נוחות לשימוש אלא שבישראל גם לא נהנות משכבות של מידע מועיל שזמין במדינות אחרות. עד כמה אנחנו מופלים? היכנסו להגדרות של כל אפליקציה ושנו את המיקום למשל לניו-יורק בארה"ב וראו זה פלא - נוספות אפשרויות רבות שכלל לא חשבתם עליהן.

ובכל זאת, אספנו לכם כמה אפליקציות שיעזרו לכם להוציא את המיטב לקראת עונת הגשמים (כי "חורף" זו מילה קצת מוגזמת).

1. המפורטת: Accuweather

AccuWeather / צילום: SHUTTERSTOCK

ללא ספק אחת מאפליקציות מזג האוויר הוותיקות והפופולריות. הדבר הראשון שיש לעשות לאחר שמתקינים אותה הוא לשנות את יחידות המידה מפרנהייט ומיילים לצלזיוס ומטר (כדי לעשות זאת, הקליקו על שלוש הנקודות בקצה הימני העליון של המסך ובחרו ב-Change to C).

עמוד ברירת המחדל של האפליקציה הוא Now והוא מרכז מידע בסיסי כמו כמו טמפרטורה, ולצידה בסוגריים RealFeel  - נתון שהוכנס לשימוש בישראל רק בשנים האחרונות ומציין את התחושה האמיתית שמתקבלת משקלול של הטמפרטורה ופרמטרים נוספים כמו רוח ולחות.

כל אחד מהפרקים בעמוד ה-Now מציג רק את הפרמטרים הכי חשובים. קליק נוסף על More Details יציג עוד כמה - כמו שטח כיסוי העננים באחוזים, לחץ ברומטרי ומרחק הראות המקסימלי (נמדד בק"מ).

לצד Now תמצאו לינקים לתחזית יומית מפורטת, לפי שעות. זהו מסך שימושי במיוחד לימי החורף הבהירים, שבהם יש הפרשי טמפרטורות קיצוניים בין היום ללילה, ובעוד בבוקר ובערב צריכים להתעטף בשכבות של מעילים, בצהריים יכולה השמש לאלץ אותנו להתקלף ולהישאר לבושים בטישירט.

תחת לשונית Daily תמצאו תחזית לשבועיים הקרובים, שזה הרבה יותר ממה שתמצאו כמעט בכל אפליקציה אחרת.

תחת Maps תמצאו את מפת האזור, כאשר קליק על הכפתור העגול הכתום עם ריבוע הנוטה בזווית, יפתח לכם מסך שבו תוכלו לבחור איזה מידע להציג על המפה. בישראל האפשרויות אפסיות אבל בטיולים בחו"ל אתם עשויים למצוא את הפיצ'ר הזה שימושי.

2. היעילה: 1Weather

1Weather / צילום: SHUTTERSTOCK

היתרון של האפליקציה הזו הוא ריכוז ופירוט המידע שבה, שהופך אותה לאחת מהאפליקציות היותר פרקטיות, על אף שהיא אינה מצטיינת בעיצוב יוצא מן הכלל. לשונית ברירת המחדל Today מסכמת את כל הפרטים שצריך לדעת על התחזית היומית, מבלי להצטרך לגלוש לאגפים שונים באפליקציה. זה כולל את מדד הקרינה (UV), הסיכויים לגשם, הלחות ומהירות הרוח. אה, והתצוגה של הסיכויים לגשם חמודה יחסית לכל המתחרות.

3. הנעימה: Yahoo Weather

Yahoo! Weather / צילום: SHUTTERSTOCK

לאפליקציית מזג האוויר של יאהו בהחלט יש יתרונות כמו עיצוב נעים, תחזית לעשרה ימים, ומפות מפורטות יותר, גם עבור ישראל, שמציגות מפת רוחות ומפת טמפרטורות.

שני הפיצ'רים החביבים עלי נמצאים בתחתית המסך הראשי: אחוזי הסיכויים לגשם בחלקים שונים של היממה, ומתחתיו גרף שמראה את מיקום השמש הנוכחי ביחס לשעת הזריחה ושעת השקיעה.

4. זו שכבר יש לכם: מזג האוויר של גוגל

עדכוני מזג האוויר של גוגל מתחבאים באפליקציה הכללית של גוגל. לאחר שתקליקו על אפליקציית גוגל הכללית, יופיעו בפניכם "כרטיסיות", ואחת הראשונות שבהן תהיה זו של מזג האוויר. לאחר שתקליקו עליה יוצע לכם להציב אייקון מזג אוויר גם במסך הבית של הסמארטפון, כך שתוכלו להפעיל אותה כאילו מדובר באפליקצייה נפרדת.

יש לה ממשק נקי מאוד, בסיסי וידידותי לעין, והמידע מגיע בעצם מ-Weather.com. אין לנו שום סיבה מיוחדת להמליץ לכם עליה מעבר לעובדה שהיא בעצם כבר על המכשיר שלכם, ואם הצרכים שלכם בסיסיים או יש לכם טלפון ישן שאתם לא רוצים להעמיס עליו אפליקציות חדשות - אז זו האפליקציה בשבילכם.

5. המשוכללת (בחו"ל): Weather Underground

Weather Underground / צילום: SHUTTERSTOCK

אפליקציה עשירה ומפורטת יותר מאלו שהוזכרו עד כה, והיא מומלצת בעיקר למטיילים בחו"ל. שנו את המיקום לניו-יורק וגשו לאזור המפות באפליקציה רק כדי לראות מה אנחנו מפסידים: חיווי טמפרטורה שונה לחלקים שונים של העיר, אייקונים קטנים על גביי המפה שמובילים לתמונות או לקטעי וידאו שצולמו בשכונות שונות בעיר ועוד. פשוט שחקו עם האפשרויות השונות - החליפו בין Overview, לבין Radar לבין Satellite וגם הhכנסו ל-Layers כדי להוסיף ולהסיר שכבות מידע שונות מהמפה.

פיצ'ר חמוד נוסף באפליקציה הזאת הוא ה-Smart Forecasts שנותן לכם אפשרות להגדיר את הטווח הרצוי לפרמטרים שונים שמשפיעים על היכולת לבצע פעילות באוויר הפתוח - את טווח הטמפרטורות, מהירות הרוח והסיכוי לירידת משקעים. ולא מדובר רק בפעילויות ספורטיביות. לצד הליכה וריצה וגלישה, תוכלו להגדיר את התנאים המתאימים לדיג, גינון, צילום ועוד כמה (הטסת עפיפונים למשל) והאפליקציה תשקלל אותם ותציג לכם באופן ויזואלי באיזה חלק של היממה שוררים התנאים המתאימים לפעילות המבוקשת ואת מידת ההתאמה.

מתחת לפרק הפעילויות תמצאו את sunrise/sunset עם תצוגה גרפית לחלוקת היממה לשעות יום ולילה, ואת המיקום של השמש בנקודת הזמן הנוכחית. לצד הגרף נתונים חשובים נוספים על שעות הזריחה והשקיעה: מהי שעת הופעת האור הראשון - לפני ה"זריחה", ומתי מחשיך סופית לאחר השקיעה. בקיץ, ככל שמתקרבים לקטבים, הזמן שבו השמיים מעט מוארים, גם לאחר השקיעה, ממושך למדי, כך שאם אתם בדיוק מטיילים באזור שכזה, מדובר בנתון שיכול להיות נחמד לדעת.

6. הספורטיבית: The Weather Channel

The Weather Channel / צילום: Shutterstock

האפליקציה הזאת, שגם היא מתאימה בעיקר לנסיעות לחו"ל, סובלת מפרסומות גדולות מדי של גוגל ומממשק לא מי יודע מה, אבל מתחבאת בה אופציה מכובדת ביותר של עדכוני בריאות וספורט, כולל הסברים על המשמעות של פרמטרים שונים והשפעתם על היכולת שלנו לבצע פעילויות שונות. למרות דף הבית המעצבן, החדשות הטובות הן שלאחר שתקליקו על כל אחת מהלשוניות באפליקציה, תגיעו לממשקים מתקדמים ומעוצבים יותר ונעימים מאוד לשימוש.

פרק הפעילויות נקרא Health & Activities והוא כולל ארבע הפניות: 'התקררות ושפעת' שמסכם דיווחי מחלות באזור ומציג אותן על המפה, פרק נוסף המעדכן לגבי מצב האלרגנים המקומי, פרק ספינות וחופים שפחות רלוונטי לרובנו, ופרק לריצות. בפרק זה הקליקו על כפתור ההגדרות (3 קווים מאונכים עם נקודות עליהם) והגדירו את העדיפות שלכם לגבי תנאי ריצה (טמפרטורה, לחות, משקעים רוח), על מנת שהאפליקציה תוכל לשקלל אותם ולהציגם בצורה גרפית נוחה.

7. הכי שימושית (רק בחו"ל) WeatherBug

WeatherBug / צילום: SHUTTERSTOCK

אפליקציה זו פחות מומלצת למשתמשים בישראל, אבל כשמדובר בנסיעות לחו"ל היא עשויה להיות שימושית יותר מכל השאר. החלק המומלץ במיוחד הוא פרק המפות, עם שלל אפשרויות לשכבות מידע להצגה על גבי המפה - מעקב אחר סופות (רגילות או ברקים/רעמים), זיהום אוויר, אלרגנים, טמפרטורה, לחות, רוח, לחות או נקודת עיבוי (Dew Point).

לבסוף, מי שמתעניין במידע עדכני ומפורט יותר ומוכן להשקיע בניווט באתר בעל עיצוב ארכאי וממשק מבאס, מוזמן לבקר גם במכ"ם הגשם של השירות המטאורולוגי הישראלי ולזרום משם אל שלל פרטי המידע העדכני וההיסטורי על מזג האוויר בישראל. 

עוד כתבות

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

החזית הבאה נגד ישראל? בארה"ב מחכים לדוח הדרמטי של ביידן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מחר צפוי להתפרסם דוח של ממשל ארה"ב שיקבע אם ישראל הפרה את החוק הבינלאומי בעזה, הלחץ עולה לקראת האירוויזיון והדילמה של האוניברסיטאות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

הבורסות באירופה עולות; פלנטיר צוללת ב-15% במסחר המוקדם בוול סטריט


מדד פוטסי עולה ב-1% ● לאחר 10 ימים של עליות, הנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

חסימת איילון דרום הערב / צילום: רוני שפירא

משפחות החטופים הפגינו הערב ברחבי הארץ: קוראות לעסקה מול החמאס

הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • תיעוד: חגיגות בעזה אחרי הודעת חמאס • גורמים בישראל: זו הטעיה, חמאס הסכים למתווה מרחיק לכת שלא מקובל על ישראל • עדכונים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

איש חיזבאללה מצלם את מטולה / צילום: ap, Bilal Hussein

ירי בלתי פוסק לצפון, דיווח בלבנון: "תקיפה משולבת של חיזבאללה"

המשלחת הישראלית תמריא לקהיר בשעות הקרובות ● הנייה הודיע לקטאר ולמצרים: "מקבלים את תנאי הפסקת האש" • אחרי הודעת חמאס, צה"ל החל בפעילות ממוקדת במזרח רפיח • גורם אמריקני: יש לממשל חששות לגבי מבצע גדול ברפיח, אך לא נראה שזה מה שקורה בשלב זה • עדכונים בולטים

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

באופנהיימר מעריכים שהמניה הזו מישראל תזנק שוב

בבנק ההשקעות החלו לסקר את אודיטי טק, לשעבר איל מקיאג', המייצרת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה שנמכרים באינטרנט ישירות לצרכן ● לאחרונה ירדה מנייתה ממחיר ההנפקה

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"