גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוזן: שתי פרקליטות שיקרו לביהמ"ש במסגרת ניהול תיק רצח

נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות קיבל תלונה שהגישו סנגורים נגד פרקליטות בכירות על התנהלותן בתיק רצח שנוהל נגד נאשמת ● התיק הסתיים בהסדר טיעון, ובמסגרתו הורשעה הנאשמת בעבירה של מתן אמצעים לביצוע פשע בלבד, ושוחררה לאלתר לאחר ששהתה במעצר למעלה מ-3 שנים

נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט בדימוס דוד רוזן / צילום: תמר מצפי
נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט בדימוס דוד רוזן / צילום: תמר מצפי

שתי פרקליטות שיקרו לבית המשפט במסגרת ניהול תיק רצח, באשר לשיחות שערכו 3 ימים קודם לכן עם שב"ס בנוגע לנאשמת בתיק (וטוענות בדיעבד כי "לא זכרו" שניהלו את השיחות); במהלך אותו משפט הוציאה הפרקליטות ראיה מהתיק והעבירה אותה לגרפולוג מבלי להודיע על כך לבית המשפט; וקצת קודם לכן, בהנחיית הפרקליטות, אסרו שוטרים על הנאשמת (בעודה חשודה בחקירת הרצח) למסור את גרסתה למעורבותה בפרשה, אלא אם תצביע על מיקום הגופה. השוטרים ביצעו לנאשמת הליך "הובלה והצבעה" - במסגרתו נדרשה לקחת אותם למקום הגופה - אך אסרו עליה להסביר לאן היא מובילה אותם ומה הרקע לכך שהיא יודעת היכן הגופה. בנוסף, הפרקליטות לא תיעדה שיחות שקיימה עם עד מומחה מטעמה בתיק הרצח.

ליקויים אלה בחקירה ובניהול תיק הרצח הוגדרו על-ידי נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט בדימוס דוד רוזן, כ"פגמים חמורים בהתנהלות הפרקליטות בניהול תיק הרצח", תוך שהוא מותח ביקורת על הפרקליטות ומציין כי "נעשו מעשים פסולים בתכלית".

בהחלטה שפורסמה היום (ד') קיבל הנציב רוזן תלונה שהגישו סנגורים נגד פרקליטים בכירים על התנהלותם בתיק רצח שנוהל נגד נאשמת, שנחשדה בתחילה ברצח. התיק הסתיים בהסדר טיעון, אשר במסגרתו הורשעה הנאשמת בעבירה של מתן אמצעים לביצוע פשע בלבד, ושוחררה לאלתר לאחר ששהתה במעצר למעלה מ-3 שנים.

הגם שהתיק הסתיים עבור הלקוחה, הסנגורים הגישו תלונתם נגד הפרקליטות, לאחר שלטענתם החקירה והתיק נוהלו באופן שפגע בזכויות הנאשמת.

לטענת הסנגורים, בהנחיית הפרקליטות, קוים הליך "הובלה והצבעה", תוך הימנעות מחקירת הנאשמת על מה היא מצביעה ולאן היא מובילה, על אף בקשתה להיחקר. כפי שפורט בתלונה, השוטר שניהל את הליך "ההובלה וההצבעה" העיד בבית המשפט כי את ההנחיה שלא לתת לנאשמת לדבר, הוא קיבל מהפרקליטות. "הונחתי שלא לקבל ולא לשמוע. זו הייתה ההנחיה של פרקליט המחוז", העיד ואף לשאלת בית המשפט, שהתפלא כיצד ראש הצח"מ לא מעוניין לשמוע את גרסת הנאשמת במהלך הליך ההובלה וההצבעה, השיב הפקד: "עוד הפעם, קטונתי. אני עשיתי את מה שהונחיתי. אנחנו כבר אחרי כתב אישום". ובהמשך אמר: "אני חוזר על מה שאמרתי קודם - זו הייתה הוראה של הפרקליטות. דרך אגב, היא שלחה אחר-כך מכתב, היא לא התייאשה, בואי נאמר ככה, היא לא התייאשה ושלחה לנו מכתב".

לטענת הפרקליטות, לאור התנהלות הנאשמת ותעתועיה בעבר, ונוכח עיתוי הפנייה מצידה (לאחר הגשת כתב אישום וחשיפתה למלוא חומר הראיות), הונחתה המשטרה לאפשר לנאשמת למסור גרסה נוספת, רק אם תגלה רצינות ותצביע על גופת המנוחה, ולאחר שיתאפשר לה להיוועץ, שוב, בעורך דינה.

הנציב לא השתכנע מתשובת הפרקליטות בעניין זה וקבע כי נפל פגם חמור בהוראה שלא לאפשר לנאשמת למסור את גרסתה, אלא אם תצביע על גופת המנוחה.

הנציב קבע בהחלטתו כי "הלכה עקיבה ומושרשת היא כי חוקרי המשטרה מצווים לתעד בצורה מלאה ושלמה דברי נאשם בחקירה. הדברים מוטעמים עוד בעת שהנאשם מעוניין למסור גרסה במהלך הליך הובלה והצבעה, במסגרת החקירה". עוד קבע הנציב כי לנאשמת עמדה הזכות למסור את גרסתה במהלך החקירה, וכי החוקרים היו מחויבים לתעד הגרסה במלואה.

העובדה היא כי למרות הנחיית הפרקליטות, היה על ראש צוות החקירה לתעד נכוחה את דברי הנאשמת במהלך ההובלה.

עוד טענו הסנגורים כי התובעת בתיק ביקשה מאחד המומחים מטעמה חוות-דעת נוספת, נוכח בעייתיות שהתגלתה בחוות-הדעת הפתולוגית מול גרסת ההגנה, מבלי שמצאה לתעד שיחתה עם המומחה כנדרש. מסיבה זו אף לא היה ידוע להגנה לאילו ראיות נחשף המומחה, אשר עדותו אמורה הייתה להיות אובייקטיבית.

לטענת הפרקליטות, בית המשפט הכריע בטענות הסנגוריות ודחה אותן, ועל כן אין לנציבות מקום לדון בטענות אלה. עוד ציינה הפרקליטות כי חוות-הדעת המשלימה הועברה להגנה בסמוך לאחר עריכתה, כחצי שנה טרם עדותו של המומחה. בנסיבות אלה ניתנה להגנה הזדמנות סבירה לעיין בראיה ולהתכונן כראוי לחקירתו של המומחה.

הנציב קבע בהקשר זה כי "על תובע שמקיים דו-שיח שכזה עם מומחה מטעמו מוטלת חובת תיעוד בכתב בצורה סדורה, מלאה ובהירה, ובזמן אמת, של חילופי הדברים שנתקיימו בין הצדדים, וכן מוטלת על התובע החובה לוודא כי תיעוד זה יוכנס לתיק החקירה ויועבר במסגרת רשימת החומר לסנגור".

על-פי קביעתו, הדברים עולים בקנה אחד גם עם הקבוע בהנחיית פרקליט המדינה בנוגע ל"ראיון עד". על-פי ההנחיה, מקום שבמהלך השיח בין התובע למומחה מוצגת למומחה שאלה מהותית, שלא הוצגה לו קודם לכן, ומקום שהעד מוסיף בעקבות כך מידע מהותי - כפי שאירע, על התובע לתעד הן את השאלות והן את המענה הניתן על-ידי המומחה, ולהעביר זאת כחומר חקירה להגנה. "זאת לא נעשה בענייננו, ובטח לא בזמן אמת", כתב הנציב.

בנסיבות אלה קבע הנציב כי נפל פגם חמור באי-העברת תיעוד אודות הנסיבות שהובילו לעריכת חוות-הדעת הנוספת, להגנה כחלק מחומר החקירה בתיק.

טענה נוספת שהעלו הסנגורית הייתה כי הפרקליטות הוציאו מחזקת בית המשפט מוצג ללא אישורו או ידיעתו. נטען כי הפרקליטות לא יידעו את בית המשפט כי המוצג, אשר הוצא מתיק בית המשפט ללא בקשה מתאימה, יצא אף מידי הפרקליטות ונשלח למז"פ במטה הארצי בירושלים.

הפרקליטות טענה בתגובה כי מדובר בבירורים מותרים כדי לבחון היתכנות של הבאת ראיות הזמה הרלוונטיות למשפט.

הנציב דחה גם טענה זו וקבע כי עריכת בירורים מקדימים לצורך הבאת ראיות הזמה אינה מכשירה את הוצאתו של מסמך מחזקת בית המשפט, מבלי יידועו של בית המשפט בדבר, וממילא, מבלי קבלת אישורו לכך.

"הדברים מקבלים משנה תוקף נוכח העובדה שהמסמך שהוצא מחזקת בית המשפט נשלח על-ידי הפרקליטות, בצירוף מסמכים נוספים, למז"פ, ואף זאת ללא יידועו של בית המשפט וללא קבלת אישורו, הכול בכול, במהלך פרשת ההגנה, למשמעות עובדה זו", העיר המבקר.

בהמשך הדיון, ורק לאחר שבית המשפט הורה לתביעה להחזיר את המוצג עוד באותו היום לבית המשפט, הצהירה הפרקליטה המטפלת: "המוצג לא ברשותנו, העברנו את זה כבר לגרפולוג. מעבדת המז"פ נמצאת בירושלים". על כך השיב בית המשפט: "איך עשיתם דבר כזה? העברתם מוצג לגרפולוג בלי ידיעת בית המשפט? היעלה על הדעת?". 

על כך כתב הנציב כי "דברים אלה מעוררים תחושה בלתי נוחה של התנהלות לא ראויה, שהיה בה כדי להסתיר ולחסות פעולות תביעה במהלך פרשת ההגנה, מעיני ההגנה ומעיני בית המשפט... הוצאת מוצג בית משפט מרשות בית המשפט לגורם שלישי, ללא אישור מפורש של בית המשפט, היא מעשה פסול בתכלית".

הנציב הוסיף כי "כלל גדול הוא כי הפרקליטות מצווה לנהוג בהגינות ובשקיפות מלאה כלפי הצדדים המופיעים מולה, ובוודאי כלפי בית המשפט. לא כך נעשה במקרה דנן".

נקבע כי נפל פגם חמור בהתנהלותה של התביעה בהוצאת המסמך מחזקת בית המשפט ושליחתו למז"פ במהלך פרשת ההגנה.

עוד טענו הסנגורים בתלונה לנציב כי בעת דיון בבקשת ההגנה, ממנה עלה בבירור כי נדרשה מהנאשמת דגימת יד באמצעות מילוי טופס ביקורים, הסתירו הפרקליטות המטפלות מבית המשפט ומההגנה את העובדה שהן פנו לשב"ס 3 ימים קודם לכן, בבקשה לקבל דגימות מכתב-ידה של הנאשמת לצורך השוואת כתבי-יד. הפרקליטות הצהירו בבית המשפט כי לא שוחחו עם אף אחד מהגורמים בשב"ס, וכי הן לא ביקשו דגימות מכתב-ידה של הנאשמת. דברים אלה התבררו כחסרי כל יסוד.

לטענת הפרקליטות, הדברים שנמסרו לבית המשפט התבססו על זיכרונן של הפרקליטות המטפלות באשר לתוכן פנייתן לשב"ס, מבלי שעמדה לנגד עיניהן התכתובת עם גורם בשב"ס. עם חזרת הפרקליטות למשרדן בתום הדיון, שבו האחרונות ובדקו את התכתובת האמורה, ובעקבות בדיקה זו עלה הצורך להבהיר לבית המשפט כי תשובת הפרקליטות לבית המשפט ביחס לפנייה שנעשתה לשב"ס, לא הייתה שלמה. על כן, למחרת הוגשה לבית המשפט הודעת ההבהרה.

הנציב לא קיבל את עמדת הפרקליטות גם בעניין וקבע כי למרות דברים נחרצים שנמסרו על-ידי הפרקליטות לבית המשפט, הרי שמ"הודעת הבהרה ובקשה למתן צו לקבלת מוצגים" התחוור כי בניגוד להצהרות הפרקליטות בפני בית המשפט, נערכה שיחה טלפונית עם היועצת המשפטית של שב"ס באותו מחוז, בעקבותיה אף נשלח מייל מהפרקליטות המטפלות ליועצת המשפטית, במסגרתו ביקשו הראשונות "לקבל מכתבים בכתב-ידה של האסירה מתיק האסיר שלה לצורך השוואת כתבי-יד".

"לאמור, הפרקליטות המטפלות הצהירו בצורה שאין ממנה, במסגרת הדיון ביום לשאלות בית המשפט, בלשון המעטה, עובדות לא מדויקות", ציין הנציב. "הפרקליטות הצהירו כי לא שוחחו עם אף אחד משב"ס, וכי הן לא ביקשו דגימות מכתב-ידה של הנאשמת, אלא, כלשונן, הייתה להן בדיקה בנושא אחר מול שב"ס ('רצינו לדעת עם מי היא ישבה בתא'). דברים אלה התבררו כחסרי כל יסוד. כאמור, בהודעת ההבהרה מטעמן, הפרקליטות שוחחו עם יועמ"ש שב"ס וביקשו במפורש 'מכתבים בכתב-ידה של האסירה... לצורך השוואת כתבי-יד'".

בהחלטת הנציב צוין כי הפנייה לשב"ס נעשתה 3 ימים בלבד לפני הדיון בו נמסרה ההצהרה הלא נכונה של הפרקליטות. בנסיבות אלה, ציין הנציב, "קשה לקבל הטענה כי נשמט מזיכרונן של שתי פרקליטות בכירות, כל אחת במקומה ובנפרד, כי 3 ימים קודם לכן הן פנו בעל-פה ובכתב לגורם בשב"ס בבקשה מפורשת לקבל לידיהן דוגמאות לכתב-ידה של הנאשמת".

לפיכך, הנציב קבע כי נפל פגם חמור בהתנהלותן של הפרקליטות המטפלות במסגרת התשובות שהשיבו לבית המשפט בדיון. עם זאת, הנציב מצא כי יש, בין היתר, בהודעת ההבהרה שהוכנה על-ידי הפרקליטות המטפלות כבר באותו הערב שלאחר הדיון, כדי להקהות מהתנהלותן בבית המשפט.

ממצאיו של נציב תלונות הציבור בפרשה נתפסים כחמורים במיוחד, אך האם הם יעזרו לנאשמת? התשובה לכך היא שלילית, היות שאין בישראל את תורת "פרי העץ המורעל", אשר מביאה לפסלות הליכים וראיות נוכח התנהלות פסולה של רשויות האכיפה והתביעה. בנוסף, התיק כבר הסתיים בהסדר טיעון, והנאשמת שוחררה לביתה. אז מה הועילו חכמים בתקנתם? במה הועילה התלונה לנציב? רק בשביל לעשות נו-נו-נו לפרקליטות?

לנציב תלונות הציבור יש סמכויות להורות לפרקליטות לתקן את הליקוי, ובמקרים חמורים הוא יכול להעביר את מסקנותיו ליועץ המשפטי לממשלה להמשך טיפול על-פי שיקול-דעתו.

בתלונה הנוכחית, לנוכח הפגמים החמורים שהתגלו בבדיקת התלונה, המליץ הנציב בפני פרקליט המדינה להפיק את הלקחים המתאימים ולרענן ההנחיות הרלוונטיות למניעת הישנות מקרים דומים בעתיד - ובכך הגיעה הפרשה לסיומה.

מפרקליטות המדינה נמסר: 

"כפי שכבר מסרנו בעבר, עם קבלת החלטת הנציב לפני מספר שבועות - הפרקליטות תלמד את ההחלטה, תתייחס לכל ההיבטים שעולים ממנה ותפיק את הלקחים הנדרשים. נשוב ונדגיש כי חלק מלקחים אלה כבר יושמו, במסגרת הנחיית פרקליט המדינה שהתייחסה לדרך התיעוד של ראיונות עדים.

"חשוב להדגיש כי על אף הקביעות בדבר פגמים שנמצאו, הנציב קבע כי הפרקליטות פעלה בתום-לב וללא כוונת זדון, וכן כי כלל הטענות החמורות שייחסו לפרקליטות מתן הנחיות לביצוע חקירה פסולה ומגמתית, נדחו כולן.

"להשלמת התמונה נבהיר:

"ביחס להליך ההובלה וההצבעה - בשל העובדה שהנאשמת ביקשה למסור את גרסתה חודשיים אחרי הגשת כתב האישום, לאחר שנחשפה למלוא חומר הראיות, ומסרה שפע גרסות סותרות ושקריות בחקירתה, הפרקליטות סברה כי לא היה מקום לאפשר לה למסור את גרסתה, אלא אם תצביע על מקום הטמנת הגופה, שלפי טענתה היה ביכולתה להצביע עליו, וזאת כאינדיקציה לכך שהפעם מדובר בגרסת אמת, וכי לא מדובר בעוד גרסה שקרית, שבאה לעולם רק בעקבות עיון בחומר הראיות שנחשף בפניה. הפרקליטות סבורה כי מדובר היה בהחלטה סבירה, המצויה בלב-ליבו של תחום שיקול-הדעת המקצועי של הפרקליטות. למען הסר ספק יובהר כי הפרקליטות הנחתה את צוות החקירה לתעד באופן מלא את הליך ההובלה וההצבעה, ורק בדיעבד התברר לה כי בשל טעות אנוש לא הוסרט כל ההליך, ועל כך יש להצר.

"ביחס לחוות-הדעת המשלימה של המומחה לאנתרופולוגיה ותיעוד ראיונות העדים - הפרקליטות סברה כי בעניין זה היא פעלה על-פי הדין ובהתאם לנהלים שחלו באותה העת. יודגש כי הנחיית פרקליט המדינה, עליה מבסס כבוד הנציב את מסקנותיו, פורסמה כשנתיים לאחר המועד בו התקיים ראיון המומחה ולא הייתה בתוקף באותה העת.

"ביחס להוצאת המוצג ת/50 - נבהיר כי הפרקליטות קיבלה לידיה את המוצג ברשות בית המשפט. הפרקליטות סברה כי לשם בחינת האפשרות להגיש ראיית הזמה, באמצעות המוצג, היא אינה מחויבת להבהיר לבית המשפט או לנאשמת לשם מה נתבקש המוצג, כפי שאין היא מחויבת ליידע אותם מראש על כל פעולת חקירה שנועדה לבחון אם יש מקום להבאת ראיית הזמה לפתחו של בית המשפט.

"ביחס להצהרת הפרקליטות לבית המשפט מיום 26.4.17 - אכן נפלה טעות בתום-לב בהצהרת הפרקליטות בפני בית המשפט. יודגש כי טעות זו תוקנה באופן מיידי, הפרקליטות הודתה בטעותה, הצרה עליה והביאה בפני בית המשפט את כלל העובדות הצריכות לעניין ואת כלל המסמכים הרלוונטיים. יודגש כי גם הנציב מצא שהסכמת הפרקליטות, במעמד הדיון עצמו ועוד בטרם נמסרה ההצהרה, להעדת עדים משב"ס והעברת כלל המסמכים בעניין לבית המשפט ולהגנה, תומכת בעמדת הפרקליטות כי לא ביקשו להסתיר את פנייתן לשב"ס. עוד קבע הנציב כי בתיקון הטעות המיידי יש כדי להקהות מהתנהלות הפרקליטות בבית המשפט, והוא אף התרשם, לאחר פגישה עם הפרקליטות, כי לא הייתה להן כל כוונת זדון להטעות את בית המשפט, בעניין זה או בכלל".

עוד כתבות

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: יוסי גם זו לטובה, אורן דאי, אייל טואג, ראובן קפוצ'נסקי

אלו החברות שהכי מעניינות משקיעים בת"א

את בנק לאומי, חנן מור ואל על המשקיעים חיפשו הכי הרבה במאיה, כך עולה מנתוני הפעילות באתר הבורסה ● כ-20% מהחברות הנסחרות בת"א המתינו עם פרסום הדוחות השנתיים עד לרגע האחרון, ושיעור נמוך יותר תרגמו את הדיווחים לאנגלית ● וגם: מי החברה שאחריה עוקבים הכי הרבה משקיעים באופן קבוע

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

260 מיליון דולר: כל הפרטים על עסקת הנשק שארה״ב מעכבת לישראל

ממשל ביידן מעכב את אספקת התחמושת לתקיפה ישירה משום שהוא לוחץ על בעלת בריתו ישראל לא להיכנס לרפיח

חדרה. אין מספיק אוטובוסים / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

בגלל מאבק על כביש בחדרה: במשרד התחבורה מאיימים לבטל נת"צים בכל הארץ

בעקבות סכסוך בין משרד התחבורה למשרד האוצר, מנכ"ל משרד התחבורה מאיים לבטל נת"צים ברחבי הארץ ● הסיבה: משרד האוצר לא אישר חתימה על הסכם עם עיריית חדרה לחידוש רחובות והקמת נתיבי העדפה

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

היועץ האסטרטגי מוטי שרף הופך לשותף במשרד הפרסום סיטימדיה

שרף ייכנס למשרד שבבעלות דניאל וינר במקום המייסד-שותף שעוזב, ליאור ששון, בהשקעה של כמה מיליוני שקלים ● במהלך נוסף בענף, עידו מינקובסקי מרחיב את פעילות קבוצת התקשורת בבעלותו ומקים את ג'נסיס - מתחם תוכן ומוזיקה חדש

דב קוטלר, מנכ''ל בנק הפועלים / צילום: תמר מצפי

אחרי חמש שנים: מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר פורש

דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו ● דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל, בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

טנק ישראלי בצד העזתי של מעבר רפיח / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן לשעבר מסביר: למה חמאס מפחד מכניסה ישראלית לרפיח

אלוף (מיל') אהרן זאבי-פרקש סבור שעיקר הלחימה נגד חמאס הסתיימה: "השמדת שלושה-ארבעה גדודים ברפיח לא תשנה" ● בשיחה עם גלובס הוא אומר שיש לדאוג שארגון הטרור לא יתחמש שוב: "רק אז נוכל לומר שהמלחמה שיפרה את המצב" ● וגם: מה דעתו על סערת המינויים בצה"ל

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה ב-2%, טסלה בכ-4%

הנאסד"ק ירד ב-0.1% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות ● לאחר 10 ימים של עליות, ההנג סנג ירד ב-0.5% ● אפל תחל לייצר שבבי AI ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" • עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● הבנק המרכזי של אוסטרליה הותיר את הריבית ללא שינוי, 4.35%

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

פרשת חברת הגמל סלייס מזכירה שיש תובענות ייצוגיות חשובות

המקרה של סלייס מלמד באופן מובהק כי גם באסדרה עתידית, מאוד לא כדאי לשפוך את התינוק עם המים ● תובענות ייצוגיות הן כלי של אכיפה פרטית, שבמסגרתו אזרחים יכולים לפעול במקומות שיש בהם ריק, או כאשר הרגולטור זקוק לדחיפה על מנת לפעול

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

מחלקת מוצרי חשמל / צילום: תמר מצפי

החרם הטורקי יעלה את מחיר המקררים והתנורים. המרוויחה הגדולה תהיה סין

בענף החשמל מחפשים פתרונות למחסור בעקבות המהלך הטורקי, מהחלפת ספקים ועד הובלה דרך יוון וקפריסין ● ההערכות הן שבכל מקרה המחירים יעלו ב־20%-10%, וזמן האספקה יתארך - וכולם מנסים לעקוף את הגזרה: "זה פוגע גם ביצרנים הטורקים"