גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הכשל הכי גדול בפרשת רומן זדורוב הוא של ביהמ"ש העליון"

את הדברים החריפים שבכותרת אמרה הסנגורית הציבורית הארצית לשעבר, עו"ד ענבל רובינשטיין, שהתייחסה בשיחה עם "גלובס" להתפתחות החדשה בפרשת רצח הילדה תאיר ראדה ז"ל ● "גלובס" שמע ממומחים שונים בתחום הפלילי מה לדעתם צריכה להיות ההשפעה של הראיה החדשה על גורלו של רומן זדורוב שהורשע ברצח

רומן זדורוב / צילום: דודי ועקנין
רומן זדורוב / צילום: דודי ועקנין

כמעט 13 שנה אחרי רציחתה של תאיר ראדה ז"ל בשנת 2006, בתא שירותים בבית ספרה בקצרין, והמדינה עדיין גועשת ומפולגת בעניין זה, ובעיקר סביב שאלה אחת: האם רומן זדורוב - שהורשע על-ידי בית המשפט המחוזי פעמיים, וערעורו לעליון נדחה - הוא הרוצח?

כעת, ובהמשך לפרסום אתמול (ה') בדבר השערה שנמצאה על גופתה של תאיר ז"ל - שערה שאינה שייכת למי שהורשע ברצח (זדורוב) אלא מתאימה לפרופיל הגנטי של א"ח, בן זוגה לשעבר של האישה המכונה א"ק שנחקרה בפרשה בעבר - הוחרפה המחלוקת הציבורית הקשה הקיימת בפרשת רצח תאיר ראדה המנוחה.

אם נרד לרזולוציה של המשפט הפלילי, השאלה שבמחלוקת היא: האם הוכח מעבר לכל ספק סביר שזדורוב הוא אכן הרוצח?

על השאלה האחרונה, אגב, כבר היה שופט עליון אחד (השופט בדימוס יורם דנציגר) שהשיב בשלילה - עובדה אשר לכשעצמה מעוררת ספק בדבר הרשעתו של זדורוב, ואשר בשיטות משפט שונות הייתה מביאה לזיכויו.

כעת, כאמור, מקבלת הפרשה המסתורית וארוכת-השנים - אשר החלה במציאתה של ילדה קטנה ללא רוח חיים בתא שירותים בבית ספר בקצרין; המשיכה בהודאה ברצח ושחזורו על-ידי רומן זדורוב; ולא הסתיימה עד היום גם לאחר שתי הרשעות במחוזי וערעור אחד שנדחה בדעת רוב על-ידי בית המשפט העליון (ראו מטה) - תפנית חדשה, אשר עלולה לשנות את כל התמונה הראייתית ולהוביל, אולי, לשחרורו של זדורוב מהכלא לאחר שנים רבות.

"גלובס" שמע בשיחה עם מומחים בתחום הפלילי, המכירים מקרוב את פרשת הרצח, מה לדעתם צריכה להיות המשמעות של גילוי הראיה החדשה על גורלו של רומן זדורוב.

"השערה היא רק הגושפנקה הסופית לכך שיש לזכות את זדורוב" 

אחת מאותם מומחים, ומי שמכירה את הפרשה "לפני ולפנים", היא עו"ד ענבל רובינשטיין, ששימשה כסנגורית הציבורית הארצית בין השנים 2003-2012 ועמדה בראש הסנגוריה הארצית בזמן שזו ייצגה את זדורוב.

השיחה עם רובינשטיין מתחילה כבר בשורה התחתונה והקריטית, לפיה גילוי הראיה צריך להוביל לשחרורו המיידי של זדורוב. לדעתה, "עוד לפני גילוי השערה היו בפני הפרקליטות מספיק ראיות נגד א"ק כדי ליצור ספק סביר בהרשעה של זדורוב וגם ראיות מספיקות להעמיד את א"ק לדין באשמת הרצח של תאיר ז"ל". בעיניה, "השערה היא רק גושפנקה סופית לכל הטענות שנשמעו הזויות".

יחד עם זאת, רובינשטיין לא חוסכת בביקורת מהמעורבים בפרשה. בהקשר זה מזכירה רובינשטיין את הראיות המזכות (בעיניה), מהן התעלם בית המשפט העליון, כגון עקבות הנעליים המלוכלכות בדם שנמצאו באסלת תא השירותים בו נרצחה ראדה ז"ל, שהיה ברור שהן לא של זדורוב; טביעת הנעל הנוספת שנמצאה ונקבע שאין לה משקל; וכן חוות-הדעת שניתנה על-ידי המכון לרפואה משפטית בעניין הסכין שבה נרצחה ראדה ז"ל.

בקשר לראיות הללו מציינת רובינשטיין כי חוות-דעתו של שופט בית המשפט העליון יצחק עמית בערעור הייתה "דחוקה ומלאת תירוצים לפערים ולבעיות שמעוררות ראיות מזכות אלה".

למרות הסברה שהפרקליטות והמשטרה "לא היו בסדר" בחקירת הפרשה, עו"ד רובינשטיין טוענת כי "הכשל הכי גדול בפרשה הטרגית הזו הוא של בית המשפט העליון", וזאת, לדבריה, "עקב סירובו העיקש והבוטה בשנת 2012 לקבל ראיות חדשות לעיונו".

ראיות אלה, משלימה עו"ד רובינשטיין, נגעו בין השאר למעורבותה לכאורה של א"ק ברצח, והסתמכו על עדותו של בן זוגה לשעבר א"ח, בה ציין כי א"ק הודתה בפניו כי היא זו שרצחה את תאיר ז"ל.

בעיני רובינשטיין, העובדה שהראיות הללו לא היו בפני בית המשפט המחוזי בשעה שהרשיע את זדורוב - אליה מצטרפת החלטתו הנחרצת של בית המשפט העליון שלא "לשמוע רמז של בדל או של ראיה בעניין א"ק וא"ח" - מהווה מחדל שלא מובן לה עד היום.

"כל יום נוסף שהמסכן הזה יושב בבית הסוהר זה כתם על מערכת המשפט שלנו"

מי שמסכים למרבית דבריה של עו"ד רובינשטיין, הוא פרופסור בועז סנג'רו, המלמד במרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת-גן ובמכללה האקדמית ספיר, אשר ציין בשיחה עם "גלובס" כי הפרסום אתמול "לא הפתיע אותי בכלל".

לפי פרופ' סנג'רו, מומחה למשפט פלילי ומועמד לשעבר לשפיטה בבית המשפט העליון, "פסקי הדין שניתנו בעניינו של זדורוב לא משכנעים כלל שהוא הרוצח".

פרופ' סנג'רו מסביר כי "ההודאה שנתן זדורוב מאוד בעייתית, ואין שום דבר משמעותי מלבדה". כל זאת, תוך שהוא טוען נחרצות (ובדומה לרובינשטיין) כי אף בטרם גילוי הראיה החדשה אתמול, לא רק שפסקי הדין שניתנו בעניינו של זדורוב אינם מוכיחים כי ביצע את העבירה מעבר לכל ספק סביר (כמצוות המשפט הפלילי), אלא שאלה אפילו לא עומדים ברף ההוכחה הקבוע במשפט האזרחי.

"כתבתי במאמרים אקדמיים שאני לא השתכנעתי שזדורוב ביצע את הרצח לפי פסקי הדין במחוזי ובעליון, אפילו לא במאזן הסתברויות. זאת אומרת, אפילו לא ב-51%... לפי הבנתי את החומר, רוב הסיכויים שזה לא הוא - כל זה לפני הפרסום אודות הראיה אתמול", טוען סנג'רו.

פרופ' סנג'רו מזקק את המשמעות של הראיה החדשה עליה פורסם וטוען כי "אם היום מוצאים שערה המתאימה לפרופיל הגנטי של א"ח בזירת הרצח על הגוף של תאיר ז"ל, אז זה מאוד-מאוד (ואפשר להוסיף עוד כמה 'מאודים') מחזק את המחשבה שא"ק (אשר א"ח הוא בן זוגה - מ' ש') היא הרוצחת".

אולם, פרופ' סנג'רו מבהיר כי "כדי לזכות את זדורוב, לא צריך לחכות להרשעה של א"ק, שאולי לא תועמד כלל לדין". לשיטתו, נוכח הגילוי "יש צורך להגיד שיש כאן ספק סביר שמחייב מיד את זיכויו של זדורוב... וכרגע זה מאוד קליר-קאט שרוב הסיכויים שזה לא הוא, וכל יום נוסף שהמסכן הזה יושב בבית הסוהר זה כתם על מערכת המשפט שלנו".

יוצאי הפרקליטות חלוקים בשאלת השפעתה של הראיה החדשה

גם יוצאי הפרקליטות התייחסו להשלכות האפשריות של גילוי הראיה החדשה. עו"ד נינה בסן, בכירה לשעבר בפרקליטות הפלילית במחוז תל-אביב, ציינה כי "כפרקליטה לשעבר וכמי שמתמצאת בנושא הודיית חשוד בפני מדובב, שחזור אירוע על-ידי חשוד והשתלשלות משפטית ארוכת-שנים בכמה ערכאות - האמנתי שזדורוב אכן אשם ברצח המנוחה תאיר ראדה".

לדבריה, גם הפרויקט "צל של אמת" ששודר בערוץ 8, במסגרתו נחשפו לראשונה סיפורה של א"ק, החשד שהיא זו שרצחה את המנוחה והעובדה שנחקרה על כך במשטרה - "לא הצליח להזיז אותי מהדעה שגבשתי".

יחד עם זאת, גם עו"ד בסן מודה כי "העובדה שראיה פורנזית כמו בדיקת דנ"א נמצאה בזירה, אכן הופכת בעיניי את הקערה על פיה ומחייבת מיד נקיטת פעולות שאולי נעשו בעבר, אך לא ביתר שאת ובמוטיבציה ראויה".

לטענתה, "כאשר קיימת בזירה ראיה שנושאת דנ"א של א"ח, בן זוגה של א"ק, ולמיטב ידיעתי אין ראיה פורנזית של רומן זדורוב - המשמעות חריפה ומגיעה עד כדי ספק במשפט הפלילי". לדבריה, "אם זה היה קורה במהלך משפט פלילי מתנהל, והייתה מוגשת ראיה כזו, הספק היה מביא לזיכוי הנאשם".

מי שמסרב להקדים את המאוחר הוא עו"ד אורי קורב, בכיר לשעבר בפרקליטות וכיום מנהל מחלקה הליטיגציה הפלילית במשרד עורכי הדין טולצ׳ינסקי, שטרן.

עו"ד קורב מציין כי "מהבחינה המשפטית, ראיית הדנ"א כאן אינה דומה לראיית דנ"א רגילה, במובן זה שהיא אינה מצביעה על זהות אדם ספציפי עם סיכון לטעות של אחד למיליארד, אלא סיטואציה הפוכה שבה כל מה שהראיה אומרת זה שהיא מתאימה לקבוצת אנשים - שלא ידועה גודלה בשלב זה - שבן זוגה של א"ק נמנה עמה".

לדעתו, השאלה האחרונה, בדבר זהות גודלה של קבוצת האנשים המתאימה גנטית לשערה, "היא קריטית להערכת חשיבות הראיה". משכך, עו"ד קורב מסביר כי "מוקדם מדי לומר האם יהיה בכוחה של הראיה להביא למשפט חוזר וכל שכן לזיכוי".

"אין תועלת בקיום משפט חוזר, ויש להורות על שחרור של זדורוב במיידי"

אז מה יכול לעשות סנגורו של זדורוב, עו"ד ירום הלוי?

ההליך המשפטי הרלוונטי במקרה כגון זה של זדורוב, בו התגלתה ראיה העשויה לשנות את תוצאות המשפט לטובת המורשע, הוא "משפט חוזר".

הליך זה, הקבוע בסעיף 31 לחוק בתי המשפט, מסמיך את בית המשפט העליון לקיים משפט חוזר בהליך פלילי שנפסק בו סופית, בין היתר אם הוצגו לפניו "עובדות או ראיות, העשויות, לבדן או ביחד עם החומר שהיה בפני בית המשפט בראשונה, לשנות את תוצאות המשפט לטובת הנידון".

לפי עו"ד רובינשטיין (אליה הצטרף פרופ' סנג'רו), יש בראיה החדשה עליה פורסם אתמול "להוביל בסופו של דבר להסכמה של היועץ המשפטי לממשלה לזיכוי של זדורוב על-ידי בית המשפט העליון גם מבלי לקיים משפט חוזר".

אפשרות זו קיימת בשיטת המשפט הישראלי מכוח סעיף 31(ד) לחוק בתי המשפט, המסמיך את נשיא בית המשפט העליון או את המשנה לנשיא או שופט אחר של בית המשפט העליון שנקבע, בהסכמת היועץ המשפטי לממשלה, להורות על זיכויו המיידי של המורשע, וזאת אם גורמים אלה נוכחו לדעת כי התקיימה אחת העילות למשפט חוזר, אך לאור נסיבות העניין אין תועלת בקיומו של משפט חוזר.

עו"ד רובינשטיין טוענת כי זהו בדיוק המקרה שבו צריך להפעיל את סעיף זה, דהיינו, לוותר על ניהול המשפט החוזר ולהורות על זיכויו של זדורוב.

מניסיונה, "ההליך של משפט חוזר - עם כל איתור הראיות החדשות, הגשת הבקשה על-ידי בא-כוחו של של זדורוב וקבלת התשובות לבקשה של הצדדים, שלא לדבר על עריכת המשפט החוזר עצמו - זה הליך שאורך שנים על גבי שנים, ובקצב הרגיל של הדברים, המשפט החוזר יסתיים עוד 7 שנים".

לכן, ממשיכה עו"ד רובינשטיין, "בהינתן שזדורוב יושב כבר 12 שנים בכלא, אני חושבת שצריך לשחרר אותו באופן מיידי".

באותה הרוח, פרופ' סנג'רו מוסיף כי הוא מקווה מאוד ש"היועץ המשפטי לממשלה יסכים לזיכוי גם בלי לענות את זדורוב בעוד הליך משפטי".

 *** חזקת החפות: א"ק נחקרה במסגרת הפרשה, ו-א"ח מסר בה עדות. שניהם זכאים ליהנות מחזקת החפות. רומן זדורוב, רצף שעבד באותה התקופה בבית הספר בו נרצה תאיר ראדה ז"ל, הורשע כאמור ברצח של המנוחה בפסק דין חלוט (בדעת רוב) על-ידי בית המשפט העליון. 

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

המדינה המפתיעה שבמו"מ מתקדם לרכישת מערכת הגנה אווירית מרפאל

קניה שמזהה צורך עולה וגובר למערכות הגנה אווירית - פנתה לישראל שידועה בעולם בתור המדינה בעלת מערך ההגנה האווירית הטוב מכל ● העסקה, אם תושלם, תהווה שינוי מגמה מעניין מבחינת רפאל, שפילוח המכירות שלה ל־2023 מצביע כי יבשת אפריקה היוותה רק 1% ממנו

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

מטוס קרב מדגם סוחוי 35 ממריא מבסיס חיל האוויר הרוסי חמיימים בסוריה / צילום: ap, Alexander Zemlianichenko

רוסיה מוכרת לאיראן 24 מטוסים, ומציבה לישראל אתגר חדש

אספקת מטוסי סוחוי ומערכות הגנה אווירית S־400 מרוסיה לאיראן מציבה את המזרח התיכון בפני אתגר חדש ● מומחים: "חיל האוויר האיראני בנוי על אמל"ח מיושן, הסוחוי מייצג דור אחר של מטוסים"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צולל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק עלה בכ-1.2% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

אתר בנייה. קצב מכירות הנדל''ן עלה / צילום: אייל פישר

קצב מכירות הדירות עלה, ובאוצר קוראים לעצור את מתווה הסיוע

תוכנית הסיוע לענף שאושרה בפברואר כללה מתווה שיעזור לקבלנים בשלב המכירה המוקדמת ● אולם לגלובס נודע כי קידום המתווה נעצר ונבחן מחדש, בין היתר בשל נתוני המכירות האחרונים

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

מפגינים פרו-פלסטינים באוניברסיטת ''סיינס פו'' בצרפת מסמנים מתוך בניין של המוסד עליו השתלטו / צילום: ap, Jeffrey Schaeffer

עימותים אלימים גם באירופה: המחאה נגד ישראל מתרחבת לקמפוסים ביבשת

בצרפת, בבריטניה, בברלין, בקופנהגן, באמסטרדם ועוד - מפגינים אנטי-ישראלים ופרו-פלסטינים מתעמתים עם המשטרה, עורכים תהלוכות ומקימים מאהלים מבוצרים ● מנכ"לית ICE, ארגון הקהילות הישראליות באירופה: "האוניברסיטאות לא יכולות להמשיך ולשבת על הגדר, ומדינת ישראל חייבת לפעול כבר היום ובאופן ממושך בקמפוסים"

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת