גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ה-Airbnb על הכוונת: רשות המסים מרחיבה את בדיקת השכירות לטווח קצר, ופתאל מרחיבה את היוזמה בת"א

בכיר ברשות המסים ל"גלובס": "אף אחד לא יוכל לחמוק מדיווח. נגיע לכל אחד" ● רשת פתאל, שמציעה כיום 10 דירות להשכרה לטווח קצר בשני בניינים שבבעלותה בת"א, בוחנת להרחיב את השירות גם לערים נוספות בארץ ולאחר מכן גם לחו"ל ● על סוגיית המס אומר פתאל: "להבדיל מאחרים, אנחנו עושים הכול לפי החוק"

דוד פתאל / צילום: אלון רון
דוד פתאל / צילום: אלון רון

מזה שלושה חודשים שרשת פתאל מציעה 10 דירות להשכרה לטווח קצר בשני בניינים שבבעלותה בתל-אביב - האחד בשכונת נווה צדק ובו 4 דירות, והשני בשכונת כרם התימנים ובו 6 דירות. בקרוב, כך נודע ל"גלובס", יתרחב השירות לבניין שלישי שממוקם ברחוב שינקין בעיר, ובו יהיו 19 דירות. "הצהרתי על כוונת הרשת להיכנס לתחום הדירות להשכרה לטווח קצר מספר פעמים בעבר", אומר היום ל"גלובס" דוד פתאל, בעל השליטה בחברה. "אנחנו מסתכלים על השינויים שענף המלונאות והאירוח עובר בכל העולם. זה עולם שמשתנה לנגד עינינו. חובתי כלפי החברה שלי והמשקיעים שלי וכלפי עצמי לבחון את השינויים המתרחשים ולפעול בהתאם". לדבריו, אחרי תל-אביב תבחן הרשת להעתיק את השירות גם לערים נוספות בארץ כמו ירושלים או אילת, ולאחר מכן גם לחו"ל - שם מרוכזת עיקר פעילותה. 

לדבריו, "אני יודע שיש גורמים נוספים בתחום הזה, ועוד יהיו אחרים. יש מגמות בשוק שבו אנחנו פועלים, יש שינויים, אנחנו נבדוק הכול כי זו חובתנו. היתרון שלנו הוא שאנחנו מוכנים ליזום ולהתחדש ולא להיות מקובעים".

את השכרת הדירות לטווח קצר מבצע פתאל באמצעות חברה-בת שפתח בשם "Master", שבראשה עומד בנו, יובל פתאל. לדברי פתאל האב, הכניסה לתחום השכרת הדירות לא דווחה לבורסה היות ש"מדובר ב-10 דירות מתוך 36 אלף חדרים וזה לא מהותי". 

לדברי יובל, 80% מהאורחים הם תיירים והשאר ישראלים שמשכירים את הדירה לטווח של עד 10 ימים. "בקיץ נוכל להסיק מסקנות לגבי הניסוי שכרגע נערך בתל-אביב, אבל המטרה היא ברורה - להתרחב הלאה לערים אחרות בארץ ומעבר לים בדיוק כמו במלונות".

לדברי פתאל, "'Airbnb' הוא שם גנרי לעולם השכרת הדירות, שלמעשה מדובר בצינור שיווק בלבד. המגמה מראה לנו שהאורח רוצה חוויה מקומית שהיא מעבר לחדר ולמיטה. עם כל הצניעות אנחנו לא הראשונים שנכנסים לתחום הזה, גם רשתות בינלאומיות גדולות נכנסו בשנתיים האחרונות לכל העולם של ה-Service Apartment. להייאט, למשל, יש את המותג 'Hyatt House'. המטרה היא לתת ללקוח את אותה החוויה הלוקלית שהוא חיפש עם איזושהי מטריה של איכות. כשאורח בא לדירה של הייאט הוא יודע שזה לא כמו דירה ב-Airbnb שהמצב שלה לא משהו ושיש לה בעיות תחזוקה. כשזו רשת של מלון יש התחייבות על האיכות".

ואכן פתאל לא המציאה את הגלגל. לאחרונה התארח בישראל גלן פוגל, מנכ"ל ונשיא ענקית התיירות בוקינג, שהתייחס לשילוב של דירות Airbnb לאתר המתמחה בעיקר בהשכרה של חדרי לינה בבית מלון כהכרח המציאות שקם מתוך הצורך להעניק לתייר את כל מכלול השירותים שהוא מחפש. השקפה הוליסטית כזו הופכת להיות שכיחה יותר ויותר בעולמות התיירות והתעופה.

ומה בהיבט החוקי של נושא הדירות להשכרה לטווח קצר שלא מוסדר בישראל מבחינת החוק והמיסוי?

"להבדיל מאחרים, אנחנו עושים הכול במסגרת עסקית שזה אומר לפי כל החוקים. אנחנו משלמים מע"מ ומס הכנסה ונשלם ארנונה כפי שנידרש ולפי מה שיוחלט אם מחליטים להגדיר את זה כדירות או כבית מלון. אני מקווה רק שמה שיוחלט יושת על כולם. גם אנחנו וגם יו"ר התאחדות המלונות בהווה ובעבר אמרנו שאנחנו לא נגד דירות להשכרה לטווח קצר אלא בעד אסדרת השוק - וזה המסר. צריך להחליט האם מטילים מע"מ על אורח ישראלי שלוקח דירה כזאת לצד כל הנושא של מס הכנסה".

"כל נושא הארנונה נמצא בבדיקה של עיריית תל-אביב שעוד לא החליטה איך לגשת אליו והאם לדרוש ארנונת מגורים רגילה או לאו", מוסיף יובל פתאל. "הנושא הזה נמצא בבדיקה על-ידם, וגם אנחנו בשיחות על זה".

נציין כי "גלובס" חשף לאחרונה את התמקדותה של רשות המסים בתפיסתם של משכירי דירות לטווח קצר שלא דיווחו כראוי על הכנסתם. כך, במסגרת מבצע רחב-היקף לתפיסת מעלימי מס בקרב ציבור משכירי הדירות בכלל, ערכה רשות המסים מבצעי ביקורת מרובים גם בקרב משכירי דירות לטווח קצר באמצעות אתרי אינטרנט דוגמת Airbnb ובוקינג.קום. 

בתוך כך נחשפה בדיוני השומה של המשכירים שנתפסו פרשנות של רשות המסים בנוגע לאופן מיסוי ההכנסות של בעלי הדירות הללו כבית מלון ולא כדירה. לסיווג הזה יש משמעויות דרמטיות מבחינת נטל המס המוטל על בעלי הדירות. בין היתר, הם אינם זכאים לפטור או לשיעורי מס נמוכים המוטלים על משכירי דירות פרטיים, ובנוסף במקרים מסוימים הם גם חייבים בתשלום מע"מ. מנגד, הם זכאים להנחה מסוימת במיסוי בעת רכישת הדירה וכן להכרה בהוצאות, בין היתר בכל הנוגע לתחזוקת הדירות, הניהול, הבלאי וכדומה.

בשורה התחתונה, השכרת דירות נופש היא השכרה עסקית שצריך לשלם על הכנסתה את המס השולי בניכוי כל ההוצאות הנדרשות - כאשר המס שיוטל על בעלי דירות אלה יכול לעמוד על סכומים של בין 10% לכ-50% מס. זו המציאות גם במקרה של בעלי רשת מלונות שמשנים את המודל העסקי שלהם ונכנסים לתחום השכרת דירות נופש בבניינים שהם רוכשים לצורך כך, ולא רק חדרים במלונות.

"נפעל בנחישות נגד המתחמקים ממס"

"אף אחד לא יוכל להסוות מפני רשות המסים השכרה עסקית כהשכרה פרטית של דירות. נגיע לכל מי שינסה לחמוק מהרדאר ולדווח דיווח לא נכון", כך אומר היום גורם בכיר ברשות המסים על רקע הפרסומים בנוגע לכניסתו של בעלי רשת מלונות פתאל לתחום השכרת הדירות לטווח קצר, וכן על כך שישנם עוד בעלי רשתות אחרים שנכנסו או מתכוונים להיכנס לתחום. 

לדבריו, "בעקבות הפנייה של 'גלובס' התחלנו בבירור של הדיווחים של בעלי רשת מלונות, ונפעל בצורה נחושה כנגד אלה שבוחרים להתחמק מתשלום מס באמצעות דיווח לא מתאים של עסקי ההשכרה שלהם". נזכיר כי מנהל רשות המסים, ערן יעקב, הצהיר לא אחת על כך שהרשות לא תניח לשוק הזה שמגלגל מיליוני שקלים.

יודגש כי רשת מלונות פתאל אינה על המוקד של רשות המסים, אלא דווקא מתבצעת בדיקה האם ישנם בעלים אחרים של רשתות בתחום המלונאות שנכנסו לזירת השכרת הדירות, וזאת על-מנת לוודא שהדיווחים שלהם כנדרש. "ברגע שפתאל פרסמו את המודל העסקי החדש שלהם - כניסה לתחום השכרת הדירות לנופש - הם למעשה הצהירו כי הם פועלים כחוק מבחינת היבטי המיסוי, אז אין סיבה לבחון את הנושא", מבהיר הגורם ברשות המסים.

כפי שנחשף ב"גלובס" לאחרונה הבהירה רשות המסים כי המיסוי של השכרת דירות לטווח קצר, לנופש, זהה למיסוי של מלונות ולא למיסוי דירות. על-פי חוק, השכרת דירת מגורים בישראל ממוסה על-פי מספר מסלולי מיסוי אטרקטיביים הכוללים פטור על הכנסה משכירות עד סך של כ-5,000 שקל בחודש, תשלום מס סופי בשיעור מופחת של 10% מגובה שכר הדירה (אם שכר הדירה גבוה מ-5,000 שקל המס משולם החל מהשקל הראשון), ומסלול מס שולי על-פי שיעורי המס של בעל הדירה, כאשר זה מגיש דוח כספי שנתי.

מסלולי מיסוי אטרקטיביים אלה רלוונטיים לגבי השכרת דירה למגורים בלבד על-ידי יחיד, אך הם אינם חלים על השכרות דירות/חדרים לטווח קצר. האחרונים נתפסים על-ידי הרשות כבית מלון לכל דבר ועניין.

נציין כי שיעורי המס על השכרת דירות כעסק יכולים להגיע גם לכ-50%, ואולם בצדם יש גם הכרה בהוצאות שמפחיתה את הנטל, וכן הנחות מס בעת רכישת הדירה למטרות השכרה לנופש.

ברשות ערכו מיפוי ראשוני של הזירה הזאת וזיהו עשרות אלפי דירות ברחבי הארץ שמושכרות לטווח קצר, ועוד כ-10,000 דירות רק באזור גוש דן המושכרות לטווח קצר דרך האתרים של Airbnb ו-booking.com. מדובר בדירות המוצעות להשכרות יומיות כמו בית מלון, רובן לתיירים מחו"ל. ההשכרות האלה פטורות ממע"מ, כמו בתי מלון, כאשר הן מושכרות לתושבי חוץ. 

מלבד המבצעים שנערכים בשנה החולפת במסגרתם מתחזים עובדי הרשות לשוכרים פוטנציאלים של דירות ומזמינים נופש באתרים השונים, מתבצעת בימים אלה במחלקת ניהול ספרים ברשות עבודת מיפוי משמעותית של השוק. "הם מאתרים את הדירות המושכרות לטווח קצר. אנחנו מגיעים אליהם והם משלמים את המס הנדרש על הפעילות שלהם ונכנסים לרשת הדיווח", מספר ל"גלובס" אותו בכיר ברשות המסים. 

"צריך לדאוג לסביבה רגולטורית הגונה" 

יצוין כי יו"ר התאחדות המלונות, אמיר חייק, התבטא לא אחת על הנזק שמסבות הדירות להשכרה לטווח קצר לענף המלונאות. עם זאת, חייק עצמו מכהן כדירקטור בפתאל, כך שבמובן מסוים הוא אוחז במקל בשתי קצוותיו (חייק סירב להגיב על כך - מ.ר.ח). "מעולם לא הפסקתי לטעון ולא אפסיק לטעון שיש להסדיר את כל ההתנהלות הרגולטוריות מול דירות להשכרה לטווח קצר, כפי שעשו מדינות אחרות בעולם וכפי שזה נעשה בערים מרכזיות כמו ברלין, ברצלונה, פריז או ניו-יורק", אומר היום חייק ל"גלובס".

ההתאחדות פעלה, פועלת ותפעל להביא לאסדרה בתחום, ואני מניח שגם הרגולטורים יבינו שאין מנוס אלא להסדיר את התחום הזה שנהנה כיום מיתרונות תחרותיים שאינם ראויים. הרגולטור צריך לבחור את המודל הנכון ביותר ולהעתיק אותו. בתל-אביב יש היום יותר פתרונות Airbnb לעומת חדרי מלון - 10,000 חדרים בדירות לעומת כ-9,000 בבתי מלון. זה אבסורד".

יש בענף שטוענים שהנושא לא מוסדר במכוון לאור הגידול במספר התיירים והמחסור בפתרונות לינה.

"אני מכיר ומכבד את העמדה של שר התיירות בעמדה הזו. אם רוצים להביא עוד משקיעים ויזמים לתחום חייבים לדאוג לתת סביבה רגולטורית הגונה ותחרות הגונה".

מבחינת המלונאים שילוב של דירות הוא עוד פתרון לינה שהם מציעים כחלק מהפורטפוליו. כיצד ההתאחדות רואה את זה?

"המלונאים בצר להם יפעלו גם כדי לנצל את המצב כל עוד הוא לא מוסדר. התחום הזה חייב להיות מוסדר, וכשהוא יהיה מוסדר לא תהיה ברירה ואז ייכנסו אליו מלונאים ומשקיעים. אני לא מדבר על ההשפעה על מחירי הנדל"ן או הדירות להשכרה במרכזי הערים, רק על נושא האסדרה בדרך האיזון. קיבלתי טלפונים ממלונאים שאמרו שהדבר היחיד שהם מצטערים עליו הוא שהם לא חשבו על זה קודם".

גם במשרד התיירות תומכים באסדרת התחום ואומרים היום כי "לאור השיאים שנשברים בתנועת התיירות הנכנסת לישראל, משרד התיירות תומך בהרחבה ובגיוון של אמצעי הלינה לתיירים, ובתוך כך גם בפתרון של דירות להשכרה לתיירים. כל אסדרה, מבורכת לכשעצמה, צריכה להיות פשוטה כך שתאפשר את המשך פעילות ה-Airbnb והרחבתה".

"אחרי הקיץ נהיה חכמים יותר"

עיקר הפעילות של 200 המלונות שבהם מחזיקה פתאל היא במדינות שונות באירופה, וגם שם תיבחן האפשרות להיכנס עם דירות להשכרה לטווח קצר. "בברלין זה לא חוקי וגם באמסטרדם, אבל נקבל החלטות בנוגע ליעדים נוספים".

דירת Airbnb של פתאל בשוק הכרמל תל אביב / צילום: WeSnapp

פתאל מדגיש כי האופן שבו הרשת פועלת בדירות להשכרה היא באמצעות רכישה של בניין שלם והשכרה של כל הדירות שבו. מדובר כאמור בשני בניינים פעילים כעת והשלישי שייפתח להשכרה בקרוב. "אנחנו לא רוצים להפריע לדיירים וכשהקמנו את הקונספט, עם אנשים מתוך הרשת וגם מחוצה לה, קיבלנו החלטה שלא נלך על דירה בתוך בניין. זה לא הוגן כלפי הדיירים וכלפי הלקוחות. אנחנו מחפשים בניינים קטנים עם 6-10 דירות שיש פוטנציאל להשכיר את כולן".

איך עובד מודל התמחור?

דוד: "בכל הענף המודל בנוי על היצע וביקוש. אף אחד לא רוצה להישאר עם חדר ריק. המחירים יכולים לנוע מ-300 שקל ללילה ועד ל-3,000 שקל ויותר, אבל אם אין ביקוש המחירים יורדים ולהיפך, וזה נכון גם לשוק הדירות. זה עניין של עונתיות ושל איכות הדירה".

"התמחור לא יכול להיות בהשוואה לבית מלון", מוסיף יובל. כאן לא מדובר בחדר של 25 מ"ר בלי מטבח וסלון. ההשוואה והאינדיקציה היא מול דירות אחרות שההיצע שלהן ברמה הזו הוא מצומצם". לדבריו, שיווק הדירות נעשה בכמה ערוצים. "Airbnb היא אחת הפלטפורמות והיא ממש לא החזקה עבורנו. יש לנו את האתר שלנו והמוקדים הטלפונים, וגם אתרים כמו בוקינג ואקספדיה ושלל האתרים האחרים".

מפהדירה  שמציע פתאל בנווה צדק/  צילום: מאסטר

מאסטר מתחזקת לעצמה את הדירות, מסביר יובל שגם מדגיש כי לרשת אין כוונה להיכנס לניהול נכסים להשכרה של חברות אחרות. "אנחנו לא חברת ניהול. כרגע לפחות זה לא הכיוון". 

אתם פונים רק לנישה של יוקרה?

יובל: "אנחנו לא מכוונים רק לשם. היו לנו כבר חבורות של 6-10 אנשים בדירה ששילמו 2,000 שקל ללילה. הדירות יוקרתיות ומושקעות אבל לא פונות לקהל מסוים".

ומה המסקנה אחרי שלושה חודשים של פעילות?

"קשה לדעת בינתיים. היה חודש טוב, היה חודש חלש. זו לא תקופה שאפשר להסיק לגביה מסקנות. צריך לבחון את זה ברמה השנתית. אחרי הקיץ נהיה חכמים יותר". 

עוד כתבות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-680 מיליון דולר, ואף עשוי להגיע ליותר מכך ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לישראל

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה״ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר