גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפרטיות מתה? חמישה מוצרים שיגרמו לכם להרגיש שהמידע שלכם מוגן ומוצפן

המידע האישי פרוץ ונאסף על ידי כל מי שרק יכול - וזו סיבה טובה למנוע את גניבתו בעזרת ראוטר מוצפן בגודל של כרטיס אשראי, מכשיר שמגן על המחשב הנישא, רכיב שיחליף סיסמאות מרחוק, או כרטיס עם הצפנה צבאית

אחת הסיסמאות האהובות על עובדי תעשיית אבטחת הסייבר היא "הפרטיות מתה". אכן, בעידן שבו רשתות חברתיות, אתרים, תוכנות מסחריות, רשתות אלחוטיות, מצלמות, שרתי בינה מלאכותית בענן, ממשלות ועוד, אוספים מידע פרטי ואישי בהיקפי ענק, קשה מאוד להתחמק מעינו של האח הגדול. אבל כמה חידושים טכנולוגיים אחרונים בתחום מוצרי הצריכה מבטיחים להעניק הגנת סייבר גם למשתמש הקטן ולאנשי המקצוע שנמצאים בדרכים, הרחק ממטריית ההגנה של הרשת הארגונית.

להגן על המחשב הנייד עם חומת אש אישית

האקרים ברשתות ציבוריות, חיבור התקני USB ניידים ("דיסק און קי") נגועים ודלתות צדדיות נוספות הם רק חלק מהאיומים על שלומו של המחשב הנייד בעודנו נושאים אותו בדרכים. מקצוענים יאמרו, שבמטרה להגדיל משמעותית את יכולות ההגנה יש להתקין רובד נוסף של חומרה - וזה בדיוק מה שעושה התקן בשם LPS (ראשי תיבות של Laptop Personal Shield - מגן לפטופ אישי) מבית חברת Devpriv.

המכשיר, שגודלו כמחצית מגודל סמארטפון, ידידותי למטיילים והוא מתחבר למחשב באמצעות שקע ה-USB. לאחר החיבור הוא הופך למעין שרת מוגן שמתווך בין המחשב לבין התקנים פיזיים או רשתות אינטרנט אלחוטי. הוא אמור לזהות באופן מיידי איומים ברשתות אלחוטיות ציבוריות עוד לפני שהגיעו לרובד התוכנה במחשב, ולאטום את המחשב הנייד במקרה שהוא מזהה התקנים פיזיים מאיימים. לבסוף, ההתקן גם אמור לאפשר הובלת נתונים רגישים באמצעות הצפנת חומרה, שימוש בבלוקצ'יין מוטמע ואפילו בינה מלאכותית - לטענת החברה בסיוע טכנולוגיות ברמה צבאית.

זהו המוצר המסחרי הראשון של סטארט-אפ שבסיסו בצרפת, שהוקם על ידי יזמים וחוקרים שפרשו ממספר חברות הייטק מובילות. הוא צפוי להיחשף באופן רשמי בתערוכת הטכנולוגיה CES הקרובה, שנערכת מדי שנה בחודש ינואר בלאס וגאס.

מחיר: לא ידוע בשלב זה.

נתב ביתי מוצפן בגודל של כרטיס אשראי

הולנד לא הוציאה לעצמה שם של מעצמת סייבר, אך הנתב (ראוטר) הביתי המוגן של חברת Scalys, שפותח ומיוצר בהולנד, בהחלט נראה מרשים. המוצר הקומפקטי הוא באורך וברוחב של כרטיס אשראי טיפוסי אולם הוא מסוגל להגן על כל תעבורת נתונים אלחוטית המאפיינת משתמשים ביתיים או משרדים ועסקים קטנים. הקופסה הקטנה מבוססת על מעבדי 64 ביט של NXP (שגם היא הולנדית) והיא כוללת בתוכה שני מפרצים לתקשורת רשת קווית בקצב של 2 גיגהביט, שני שקעי USB מהירים ורכיבים לתקשורת אלחוטית כולל ווי-פיי ובלוטות', עם אופציה לתקשורת LTE באמצעות כרטיס סים.

החברה טוענת שהמוצר מבטיח הגנה מלאה של התקשורת העוברת דרכו מקצה לקצה וכי הוא מסנן איומים אלחוטיים ופיזיים בעזרת חומת אש פנימית, או הצפנת חומרה ותוכנה ברמה צבאית, שיכולה גם לשמש לצורך אחסון מוגן של נתונים, הן בתוך המכשיר והן בענן. ניתן לשאת את ההתקן בכיס המעיל, ולהשתמש בו בחדרי מלון, שדות תעופה וכדומה. השיווק המוקדם מתחיל החודש.

מחיר: טרם פורסם.

למנוע גניבה עם דיסק SSD ברמה צבאית

הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת ליחידים ולעובדים להעביר ממקום למקום כמויות משמעותיות מאד של מידע באמצעות דיסקים ניידים וקומפקטיים בטכנולוגיית SSD. אלא שככל שההתקנים הללו הופכים להיות קומפקטיים וקלים יותר, כך גדל הסיכוי שלהם להגיע לידיים לא נכונות בעקבות אובדן או גניבה. פיתרון לבעיה מציע הדיסק הנייד הזעיר המכונה DiskCrypt M10 של חברת ST הנדסה. המכשיר נראה כמו כרטיס אשראי עם מקלדת בחזיתו, אך הוא למעשה דיסק SSD מהיר בטכנלוגיית SATA 3, עם שקע USB מהיר לצורך אחסון וקריאה של נתונים.

ייחוד המכשיר הוא ביצירת כמה שכבות של הגנה והצפנה שעומדת בתקן בין-לאומי מחמיר, כולל הצפנת חומרה של 256 ביט ובקרת גישה דו שלבית. כדי לאחזר את הנתונים צריך להקליד קוד אימות אישי, שמשתנה תדיר, וגם להכניס למכשיר כרטיס חכם פיזי לזיהוי נוסף. הדיסק עדיף לפלטפורמות ולמערכות ההפעלה שאליהם הוא מתחבר ואינו דורש עדכוני תוכנה חיצוניים. ניתן להזמין אותו בשלל צבעים.

פורטל תקשורת ביתי מבית פייסבוק

פייסבוק ספגה בעבר לא מעט אש בנוגע לסוגיית אבטחת הנתונים ושמירת הפרטיות של המשתמשים. לפיכך כאשר תכננה את מוצר שיחות הוידאו הביתי שלה החדש שלה, פורטל, שהושק החודש, היא הוסיפה לו כמה וכמה שכבות הגנה.

השכבה הראשונה היא הצפנה, שלטענת החברה מאבטחת כל שיחת וידאו שמתנהלת באמצעות המכשיר ולא מאפשרת יירוט שלה על ידי גורמים חיצוניים. שכבת הגנה שניה היא תוכנת בינה מלאכותית, שנמצאת באופן מקומי על המכשיר ולא על השרתים של פייסבוק. המצלמה אינה משתמשת בזיהוי פנים ולפיכך אינה מאפשרת זיהוי של המשתמש על ידי אחרים. בנוסף ניתן למחוק את כל היסטוריית הפקודות הקוליות שבוצעו במכשיר באמצעות יומן הפעילות של פייסבוק.

החברה גם מתחייבת שהיא אינה מאזינה, צופה או שומרת את התוכן של השיחות. ואם גם זה לא מרגיע את החרדים לפרטיותם מצויד המכשיר בכפתור כיבוי פיזי של המצלמה והמיקרופונים ואפילו מכסה פלסטיק לעדשת המצלמה.

פרט לכך מדובר בחבילה מתוחכמת מאד של תקשורת אישית. דגם ה"פלוס" כולל מצלמה חכמה, שמלבד שיחות וידאו - עד שישה משתתפים בו זמנית - מסוגלת גם להסריט אוטומטית סיטואציות ביתיות, כולל מעקב אחרי תנועה ברחבי החדר והתמקדות אוטומטית באובייקטים מרובים (בזמן מסיבה למשל), וכמובן שיתוף החומר המצולם עם החברים בפייסבוק או ביישומי העזר.

יש גם פונקציה של מציאות רבודה, שמאפשרת, למשל, "להלביש" על המצולמים דמויות מסרטים מצוירים ולהשתמש במכשיר כמסגרת לתמונות אישיות מהפייסבוק. בנוסף זהו מסוף של הסייענית אלקסה, המאפשר לשלוט קולית בפונקציות שונות של הבית החכם, להוריד ולהשמיע קטעי וידאו ומוזיקה מהענן ולרכוש מוצרים באופן מקוון. הדגם מצויד במסך 15.6 אינץ' ברזולוציה גבוהה.

מחיר: 325 דולר, או 200 דולר לדגם בסיסי וקטן יותר.

ניהול מרחוק של גישה לנתונים מוצפנים

בשנים האחרונות ראינו כמה וכמה התקני USB נשלפים (דיסק-און-קי) שמציעים אבטחת נתונים באמצעות הצפנה. אולם SecureUSB BT לוקח את הטכנולוגיה עוד צעד קדימה. כמו מוצרים אחרים מסוגו הוא מסוגל לאחסן נתונים בנפח 4 עד 128 גיגה ולהצפין אותם באמצעות חומרה בתקן AES256 המחמיר עם מעבד הצפנה ייעודי.

אולם במקום להסתמך על תוכנה או על התקן פיזי לצורך "שחרור" הנתונים, מכיל ההתקן הקטנטן רכיב תקשורת בלוטות' מוצפנת לאפליקציה מוגנת בסמארטפון. באמצעות האפליקציה בטלפון ניתן לשחרר את ההצפנה מההתקן באופן מקומי באמצעות סיסמה, ליצור ולהחליף סיסמאות ואפילו להשתמש לשחרור המידע באמצעים כמו תוכנת זיהוי הפנים וטביעת האצבע של אפל.

באמצעות תוכנת ניהול יכול משתמש בעל הרשאת ניהול גם לנהל מרחוק את הגישה לנתונים המוצפנים בהתקנים של קבוצת משתמשים, לשלוח הרשאות מרחוק, להגדיר מגבלות זמן ואיזורים שבהם ניתן לאחזר את הנתונים המוצפנים ואפילו למחוק אותם מרחוק. ההתקן אמור לעבוד על כל המכשירים המארחים וכל מערכות ההפעלה המקובלות והוא מגיע כשלתוכו מוטענת מראש תוכנת אנטי-וירוס של ESET.

מחיר: החל מ-120 דולר באתר חברת SecureDrive. 

עוד כתבות

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

מספר 2 ברמ"י על התוכניות לקרקעות באזורי הביקוש: "אני באמת מקווה שהקריה תתפנה"

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת