גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השופט ברנר: "משה חוגג הימר. אני לא אתן לו צ'אנס נוסף"

ביהמ"ש המחוזי דן היום בבקשת בעלי המניות בחברת AOH למנות מפרק זמני לחברת IDC, שנטען כי חוגג הבריח ממנה נכסים ● השופט לא נתן את החלטתו בסוף הדיון, אלא החליט להמתין עד שיעיין בטענות הצדדים וייבחן את הפסיקה הקיימת בנושא ● חוגג לא נכח בדיון

משה חוגג / צילום: רויטרס
משה חוגג / צילום: רויטרס

ביהמ"ש המחוזי בת"א (השופט חגי ברנר ) דן היום (ה') בבקשה למינוי מפרק זמני שהגישו בעלי המניות בחברת AOH) AnyOption Holdings Limited) נגד חברתIDC (Investdotcom Holdings Limited) שבשליטת יזם הבלוקצ'יין משה חוגג . IDC המוכרת יותר בשם invest.com, עוסקת בהנפקת מטבעות דיגיטליים לציבור.

השופט ברנר שמע את טענות באי כוח באריכות וביקש את התייחסותם למספר בעיות העולות בבקשה ובכלל אלה: קיומה של תניית בוררות בין הצדדים, היותה חברת IDC (שאת פירוקה מבוקש) רשומה בקפריסין, העובדה שהחוב לא הוכח דיו (טענת הכנ"ר). בעקבות כל אלה ועוד, החליט השופט ברנר שלא לתת את החלטתו כבר בסוף הדיון, אלא לקחת את הזמן לעיין בטענות הצדדים ולבחון את הפסיקה הקיימת בנושא.

נוסף שזכה להתייחסות מצד כל הנוכחים באולם הוא העובדה שחברת IDC בחרה שלא להגיב לבקשה ולא לשלוח נציג מטעמה לדיון ומבלי שחוגג הגיע לדיון. יחד עם זאת ולמרות שלכאורה קולם של חוגג ו-IDC לא יכול היה להישמע בדיון. מי ששמרו מרחוק על כך שלא יינתנו החלטות מרחיקות לכת, הם עוה"ד מימי צמח ואהוד שניידר, אשר מייצגים את חוגג ואת IDC בימים כתיקונם, אך במסגרת ההליך היום, טרם ייפו האחרונים את כוחם לייצגם.

בכל הקשור להיעדרות של חוגג מהדיון, לגביו הועלו טענות קשות מאוד לגניבה, שוד, והברחת נכסים מ-IDC (לכאורה), וכי לא נכח בדיון כל נציג מטעמו, ציין השופט ברנר כי יש בכך מימד של הימור מצדו של חוגג: "מי שמהמר מהמר, או שהוא מנצח או שהוא הפסיד, אדון חוגג הימר, ואו שהוא הפסיד או שהוא ניצח, אני לא אתן לו צ'אנס נוסף". עוד נציין, כי אתמול הודיעו נציגיו של חוגג, על כך שזה התפטר מתפקידו כדירקטור בחברת IDC.

הכנ"ר ממליץ

מי שכן נכחו בדיון, הם נציגותיו של כונס הנכסים הרשמי , אשר יוצג ע"י עוה"ד נחמה אבן ספיר ודקלה גל-סתו. אלה, הביעו תמיהה על כך ש-IDC בחרה שלא לשלוח נציג מטעמה.

נציגות הכנ"ר בהליך, הביעו בפני ביהמ"ש מספר הסתייגויות וציינו כי אנו עלולים להימצא במצב בעייתי לכאורה בו הליך פירוק של חברה בקפריסין יבוצע על ידי מפרק זמני כאן בישראל. בכל הקשור לעילות הפירוק שציינו באי כוחם של המבקשים, עוה"ד ליאור דגן, עופר פירט ולירון ליברמן, הביע הכנ"ר את חששו כי החוב הנטען על ידי המבקשים לא באופן המספיק להורות על מינוי מפרק זמני.

למרות הסתייגות זו, התבקשו באי כוח הכנ"ר ע"י ביהמ"ש, להציע מועמדים למינוי מפרק זמני. וזאת, למקרה שבו ביהמ"ש יחליט לקבל את הבקשה למנות מפרק זמני.

בהתאם, ולאחר התייעצות עם גורמים בכנ"ר הציע הכנ"ר כמועמדים אפשריים את עוה"ד עופר שפירא, גיל אורן ממשרד יגאל ארנון, עו"ד שלמה נס, עו"ד שלום גולדבלט ועו"ד ישראל בכר.

העיסוק התקשורתי בפרשה

השופט ברנר, מצא לנכון לבקר את העיסוק התקשורתי בפרשה, וציין כי נראה שזו "הוגשה" ע"י המבקשים לתקשורת לפני שהגיעה לעיונו. גם חוגג עצמו קיבל "נזיפה" בהקשר זה, כאשר השופט ברנר ציין, שהוא ראה שחוגג "מגיב אף הוא בעיתונים".

הסאגה הנוכחית, מגיעה בהמשך לפרסום הראשון ב"גלובס", על כך ש-17 בעלי מניות בחברת AOH, שעסקה בשיווק אופציות בינאריות ונרכשה על ידי IDC, מקבוצת סינגולריטים, טוענים כי חוגג מבריח נכסים, כספים וזכויות של IDC לתאגידים אחרים בשליטתו או לאנשי קש מטעמו ומשכך הם ביקשו את פירוקה של IDC.

בין קבוצת המבקשים נמנים, בין היתר, נציבת מס הכנסה לשעבר עו"ד טלי ירון אלדר, איש העסקים רוני פלד ומורשעת פרשת הסליקה האסורה בויזה כאל עוה"ד דגנית באשא-שגב. לצד בקשת הפירוק, הגישו המבקשים בקשות למתן צווי איסור דיספוזיציה האוסר על IDC או מי מטעמה, לרבות בעל השליטה חוגג, מלבצע כל שינוי בזכויות החברה או בנכסיה.

בקשה אחת שלהם כבר נדחתה מוקדם יותר השבוע ע"י השופט ברנר, אשר קבע כי לא יורה על מתן צו איסור דיספוזיציה (שינוי זכויות) אישי נגד חוגג. ברנר ציין בהחלטתו כי "מדובר בהליך חדלות פירעון נגד חברה, ולא בהליך חדלות פירעון אישי נגד בעל השליטה בה (משה חוגג - מ' ש')". ו"ממילא, אין מקום בגדרו של הליך זה ליתן צו איסור דיספוזיציה ביחס לנכסים אישיים של בעל השליטה".

חברת סינגולריטים, טענה בשבוע שעבר באמצעות עוה"ד שניידר וצמח (שכיום כאמור לא ייצגו אותן באופן רשמי), כי ביום ד' שעבר (יום לפני הגשת הבקשות למינוי מפרק זמני ופירוק החברה), הגישה קרן סינגולריטים תביעה בקפריסין נגד AOH ובעלי מניותיה בגין מרמה, הפרת הסכם התקשרות ובגין איומים. לטענת החברה, האיומים התממשו עם הגשת הבקשה לפירוק את חברת IDC הקפריסאית בבית המשפט בישראל.

חוגג עצמו גם לא נשאר חייב והוציא הודעה מפורטת לעיתונות ובה תקף את בעלי המניות. מלבד הודעה זו, הוסיף חוגג באמצעות עוה"ד שניידר וצמח, כי דווקא בעלי המניות ב-AOH הם אלה שרימו את סינגולריטים במצגי שווא מגמתיים, כאשר בקשת הפירוק היא תגובה לתביעה, שהגיש חוגג באמצעות סניגולריטים נגדם בקפריסין. לאחר ההחלטה לדחות את הבקשה לאסור עליו שינוי בזכויותיו מסר חוגג לתקשורת כי בעלי המניות ב- AOH "מנצלים את בתי המשפט בהגשת הליכי סרק, במטרה לפגוע בשמי הטוב, תוך הפעלת לחצים דרך אמצעי התקשורת. יש להדגיש כי אין לי כל חובות, בוודאי שלא לשוק האפור. מדובר בשקר נתעב ובעלילת דם אשר תתברר במהרה בבית המשפט".

עוד כתבות

נפילה של 80% בזרימת הכספים למסלולי S&P 500

מכמעט 30 מיליארד שקל ל־6 מיליארד: האם טרנד ה-S&P 500 חלף?

בשנה האחרונה אכזבו מסלולי ה-S&P 500 עם תשואת חסר גדולה מול השוק הישראלי ● התוצאה: כסף חדש הפסיק לזרום ● ובכל זאת, יש הבדל גדול בין התנהגות החוסכים בגמל ובפנסיה - מה הסיבה לכך, והאם דווקא עכשיו כדאי להגדיל חשיפה למדד המניות המוכר בעולם

נשיא חברת טבע העולמית, ריצ'רד פרנסיס / צילום: סיון פרג'

טבע חתמה על הסכם להאצת פיתוח תרופה מקורית למחלת עור ומספקת תחזיות לשנים הבאות

החברה חתמה על הסכם של עד 500 מיליון דולר עם רויאלטי פארמה לפיתוח התרופה למחלת ויטיליגו שתיכנס לשלב 2 בניסויים הקליניים ● צופה השנה הכנסות דומות או ירידה קלה לעומת 2025 לצד גידול ברווחיות ובתזרים החופשי, וב-2027 צמיחה בהכנסות, ברווחיות ובתזרים

גבי ויסמן, יורם זלינגר, אורן הולצמן / צילום: נובה, ולנס סמיקונדקטור, יח''צ

חברת השבבים הישראלית שזינקה בכ-60% ביום אחד בוול סטריט

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● חברת השבבים הישראלית ולנס קפצה בכ-60% ביום שישי, ייתכן שבעקבות ציוץ שהצביע על פרסום שגוי לגביה באחד האתרים הכלכליים ● נובה עלתה לשיא כל הזמנים ● ואודיטי טק ירדה לשפל של מעל שנה, אך האנליסטים חיוביים לגביה

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Carlos Barria

יו"ר הפד חשף: "נפתחה נגדי חקירה פלילית"; החוזים על וול סטריט יורדים

בסרטון שפרסם ברשת X, חשף ג׳רום פאוול כי משרד המשפטים האמריקאי החל בחקירה פלילית נגדו ● הסיבה הרשמית: העדות שמסר בקונגרס על שיפוץ מטה הפד ● יו"ר הפד האשים כי הסיבה האמיתית היא שלא יישר קו עם הנשיא בנוגע לריבית: "צעד חסר תקדים" ● ואיך הגיבו בשווקים?

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

פירצה בגדר: כל אחד יכול לפתוח קרן גידור, ועשרות מיליארדים מתנהלים ללא פיקוח

קרנות הגידור בישראל מושכות בשנים האחרונות עוד ועוד משקיעים, למרות דמי הניהול הגבוהים והיעדר השקיפות של פעילותן ● כך קורה שאפיק ההשקעה המתוחכם, שקורץ למיליונרים, מנהל כבר יותר מ-70 מיליארד שקל ללא פיקוח של הרגולטור ● רשות ני"ע: "הקרנות רשאיות לפעול במסגרת הפטורים שקבע המחוקק"

גל אביב, מנכ''ל בלנדר / צילום: סיון פרג'

בשל שינויים בסביבת הריבית וקיטון בהפקדות: בלנדר יוצאת מההלוואות החברתיות

חברת האשראי של משפחת אביב הודיעה כי תפסיק להעמיד הלוואות P2P חדשות, בעקבות "שינויים מהותיים שחלו בסביבת הריבית, שגרמו לקיטון בהפקדות למערכת" ● בלנדר הונפקה בתחילת 2021, ומנייתה צנחה בכ-88% ביחס למחירה בעת ההנפקה

חץ דורבן, מערכת ההגנה של אלביט / צילום: אלביט

275 מיליון דולר: חוזה חדש לאלביט במדינה באזור אסיה-פסיפיק

אלביט תספק חליפות לוחמה אלקטרונית מתקדמות להגנה עצמית אווירית, כולל מערכת דירקם נגד טילים מבוססת אינפרה-אדום ● בנוסף תספק החברה מערכת הגנה על מטוסים קטנים ובינוניים, כולל מסוקים

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

עליות באסיה; ירידות בוול סטריט בעקבות החקירה נגד יו"ר הפד

מדדי שנגחאי והנג סנג עולים בכ-0.8% ● ירידות בחוזים בוול סטריט בצל פתיחת החקירה הפלילית נגד יו"ר הפד, טראמפ: "לא ידעתי על זה" • עונת הדוחות בוול סטריט נפתחת השבוע עם הבנקים ● השבוע יפורסמו נתוני אינפלציה בארה"ב

מנכ''ל ולנס יורם זלינגר / צילום: ולנס סמיקונדקטור

בלילה אחד: ציוץ אנונימי הקפיץ את מניית האוטוטק מהוד השרון ב־60%

מניית ולנס לא ראתה יום כזה מאז שהחלה להיסחר: עם מחזור גבוה פי 30 מהרגיל, המניה זינקה ב־60% בן־לילה ● זאת, בשל עסקה גדולה עם יצרנית רכב וציוץ אנונימי שטוען כי השוק כולו טועה בנוגע להיקף המלאים של החברה ● האנליסטים מעריכים: יש לה עוד מקום לעליות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

ירידות קלות בתל אביב; מניית עין שלישית מזנקת ב-7%, אלביט ב-3%

ירידות בחוזים בוול סטריט בצל פתיחת החקירה הפלילית נגד יו"ר הפד, טראמפ: "לא ידעתי על זה" ● מיטב: מעדיפים מניות ואג"ח ממשלתיות על פני אג"ח חברות ● השבוע יפורסמו נתוני אינפלציה בישראל ובארה"ב

גלעד שיינר / צילום: שלומי יוסף

"בשוק כבר מבינים שהמשקל של אנבידיה טמון בקישוריות - שנולדת בישראל"

הוא חולש על הסגמנט הצומח ביותר בחברה, מנהל את הקשר מול מאסק ואלטמן ומוביל את "החפיר" ששומר על ענקית השבבים בצמרת ● גלעד שיינר, סגן נשיא בכיר באנבידיה, מסביר לגלובס איך הפכה ישראל ללב המערכת של הואנג ● וגם: כך נסגר המעגל עם העובד שחזר מהשבי, אבינתן אור: "הבטחנו לו שהכיסא שלו במשרד שמור" ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד 

מצב השווקים / צילום: Shutterstock

המניות החביבות על האנליסטים לשנה החדשה - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

אפקט העליות בשוק המניות: הצעירים לא חוששים כמעט מהפסדים ● בנקי השקעות מובילים בארה"ב מזהים הזדמנויות ל-2026 ● 10 המניות שסומנו כהכי גרועות בת"א והפתיעו את המשקיעים ● ההמלצה המדהימה של בנק אוף אמריקה למניות הבנקים הישראליים ● וגם: למה האנליסט האופטימי מוטרד?

ראשי קרן אלומה, מימין אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש / צילום: נוי נפתלי

קרן אלומה רוכשת חצי מגרינמיקס ב-45 מיליון שקל

לגלובס נודע כי קרן התשתיות אלומה של אורי יוגב, מולי רבינא ויאיר הירש הופכת הלוואה קיימת של 20 מיליון שקל למניות בחברה ומשקיעה עוד 25 מיליון שקל נוספים ● על פי הערכות בשוק, גרינמיקס היא חברה רווחית

סניף של הרשת בעופר הקניון הגדול פתח תקווה / צילום: יח''צ

בלי קמפיינים ובלי רעש: מאחורי הקאמבק השקט של רשת סינבון לישראל

כשנתיים אחרי שחזרה לישראל, רשת המאפים האמריקאית מציגה פדיונות חריגים של כחצי מיליון שקל בחודש לסניף ● הזכיין הקודם נזכר איך טיל אחד באילת מוטט את הניסיון הקודם ● אבל המנכ"ל הנוכחי מסביר למה האסטרטגיה של "קודם פריפריה" ובנייה הדרגתית של קהל בקניונים מוכיחה את עצמה ● היעד: 30 עד 40 סניפים

ליאור סגל, מנכ''ל וממייסדי עין שלישית / צילום: יקיר שוקרון

הענקית מהאמירויות אישרה רכישת 30% מהחברה הביטחונית מישראל

הקונגלומרט הביטחוני האמירותי אדג' אישר את רכישת החברה הביטחונית הישראלית עין שלישית, בעסקה שנסגרה בינואר אשתקד ● האסיפה הכללית של החברה צפויה להתכנס ב־15 בפברואר כדי לאשר את מתווה העסקה הסופי

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

חד קרן חדש בסייבר: טורק מגייסת לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר

חברת הסייבר מתל אביב מגייסת 140 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר בהובלת קרן ההון סיכון האמריקאית מרלין ונצ'רס

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אברך תבע מזונות מאשתו בגלל משכורת נמוכה. מה קבע ביהמ"ש?

אברך טען כי הוא מרוויח 1,100 שקל בחודש, ולכן אשתו צריכה לשלם לו מזונות - ביהמ"ש העריך את הכנסתו ב־50 אלף שקל ● חברת תיווך הציגה נכס לרוכשת, והיא פנתה לבסוף למתווכת אחרת בקשר לאותה הדירה. מי זכאי לדמי התיווך? ● ובג"ץ החמיר את התנאים להוכחת זכאות לקרקע לבנייה ביישוב מגורים ● 3 פסקי דין בשבוע

קוטג' עם 7 חדרים בקריית גת

תושב חוץ קנה בית בקריית גת במחיר גבוה במיוחד

קוטג' בעל 7 חדרים בשכונת כרמי גת בקריית גת נרכש תמורת 5.18 מיליון שקל ● זוהי העסקה השנייה בגובהה בעיר, ולגלובס נודע כי הרוכש הוא תושב חוץ מארה"ב ● "יש ביקושים לצמודי קרקע בקריית גת, אבל בני המקום לא משלמים מחירים בסדרי גודל כאלה"

בניין ידיעות אחרונות בראשון לציון / צילום: כדיה לוי

הקיצוצים במערכות החדשות: פיטורים בידיעות אחרונות, 46 פורשים מרצון ב-i24NEWS

בידיעות אחרונות עוברים לשלב השני בהסכם שנחתם לפני כשנה וחצי ומתכוונים לקצץ כ-18 עובדים ● 46 עובדים ב-i24NEWS החליטו לפרוש מרצון לאחר שבערוץ הודיעו על החלפת הבעלים ● האירועים האחרונים מעידים: שינויים עמוקים עוברים על שוק התקשורת בישראל

כיצד לאזן נכון משאבים בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

ברוטו או נטו אחרי מס? כיצד לאזן נכון משאבים בזמן גירושים

המגמה הכללית בפסיקה הינה איזון על בסיס ברוטו של הנכסים בין בני זוג, אך יש דרכים נוספות שיכולות להועיל לשני הצדדים