גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השופט ברנר: "משה חוגג הימר. אני לא אתן לו צ'אנס נוסף"

ביהמ"ש המחוזי דן היום בבקשת בעלי המניות בחברת AOH למנות מפרק זמני לחברת IDC, שנטען כי חוגג הבריח ממנה נכסים ● השופט לא נתן את החלטתו בסוף הדיון, אלא החליט להמתין עד שיעיין בטענות הצדדים וייבחן את הפסיקה הקיימת בנושא ● חוגג לא נכח בדיון

משה חוגג / צילום: רויטרס
משה חוגג / צילום: רויטרס

ביהמ"ש המחוזי בת"א (השופט חגי ברנר ) דן היום (ה') בבקשה למינוי מפרק זמני שהגישו בעלי המניות בחברת AOH) AnyOption Holdings Limited) נגד חברתIDC (Investdotcom Holdings Limited) שבשליטת יזם הבלוקצ'יין משה חוגג . IDC המוכרת יותר בשם invest.com, עוסקת בהנפקת מטבעות דיגיטליים לציבור.

השופט ברנר שמע את טענות באי כוח באריכות וביקש את התייחסותם למספר בעיות העולות בבקשה ובכלל אלה: קיומה של תניית בוררות בין הצדדים, היותה חברת IDC (שאת פירוקה מבוקש) רשומה בקפריסין, העובדה שהחוב לא הוכח דיו (טענת הכנ"ר). בעקבות כל אלה ועוד, החליט השופט ברנר שלא לתת את החלטתו כבר בסוף הדיון, אלא לקחת את הזמן לעיין בטענות הצדדים ולבחון את הפסיקה הקיימת בנושא.

נוסף שזכה להתייחסות מצד כל הנוכחים באולם הוא העובדה שחברת IDC בחרה שלא להגיב לבקשה ולא לשלוח נציג מטעמה לדיון ומבלי שחוגג הגיע לדיון. יחד עם זאת ולמרות שלכאורה קולם של חוגג ו-IDC לא יכול היה להישמע בדיון. מי ששמרו מרחוק על כך שלא יינתנו החלטות מרחיקות לכת, הם עוה"ד מימי צמח ואהוד שניידר, אשר מייצגים את חוגג ואת IDC בימים כתיקונם, אך במסגרת ההליך היום, טרם ייפו האחרונים את כוחם לייצגם.

בכל הקשור להיעדרות של חוגג מהדיון, לגביו הועלו טענות קשות מאוד לגניבה, שוד, והברחת נכסים מ-IDC (לכאורה), וכי לא נכח בדיון כל נציג מטעמו, ציין השופט ברנר כי יש בכך מימד של הימור מצדו של חוגג: "מי שמהמר מהמר, או שהוא מנצח או שהוא הפסיד, אדון חוגג הימר, ואו שהוא הפסיד או שהוא ניצח, אני לא אתן לו צ'אנס נוסף". עוד נציין, כי אתמול הודיעו נציגיו של חוגג, על כך שזה התפטר מתפקידו כדירקטור בחברת IDC.

הכנ"ר ממליץ

מי שכן נכחו בדיון, הם נציגותיו של כונס הנכסים הרשמי , אשר יוצג ע"י עוה"ד נחמה אבן ספיר ודקלה גל-סתו. אלה, הביעו תמיהה על כך ש-IDC בחרה שלא לשלוח נציג מטעמה.

נציגות הכנ"ר בהליך, הביעו בפני ביהמ"ש מספר הסתייגויות וציינו כי אנו עלולים להימצא במצב בעייתי לכאורה בו הליך פירוק של חברה בקפריסין יבוצע על ידי מפרק זמני כאן בישראל. בכל הקשור לעילות הפירוק שציינו באי כוחם של המבקשים, עוה"ד ליאור דגן, עופר פירט ולירון ליברמן, הביע הכנ"ר את חששו כי החוב הנטען על ידי המבקשים לא באופן המספיק להורות על מינוי מפרק זמני.

למרות הסתייגות זו, התבקשו באי כוח הכנ"ר ע"י ביהמ"ש, להציע מועמדים למינוי מפרק זמני. וזאת, למקרה שבו ביהמ"ש יחליט לקבל את הבקשה למנות מפרק זמני.

בהתאם, ולאחר התייעצות עם גורמים בכנ"ר הציע הכנ"ר כמועמדים אפשריים את עוה"ד עופר שפירא, גיל אורן ממשרד יגאל ארנון, עו"ד שלמה נס, עו"ד שלום גולדבלט ועו"ד ישראל בכר.

העיסוק התקשורתי בפרשה

השופט ברנר, מצא לנכון לבקר את העיסוק התקשורתי בפרשה, וציין כי נראה שזו "הוגשה" ע"י המבקשים לתקשורת לפני שהגיעה לעיונו. גם חוגג עצמו קיבל "נזיפה" בהקשר זה, כאשר השופט ברנר ציין, שהוא ראה שחוגג "מגיב אף הוא בעיתונים".

הסאגה הנוכחית, מגיעה בהמשך לפרסום הראשון ב"גלובס", על כך ש-17 בעלי מניות בחברת AOH, שעסקה בשיווק אופציות בינאריות ונרכשה על ידי IDC, מקבוצת סינגולריטים, טוענים כי חוגג מבריח נכסים, כספים וזכויות של IDC לתאגידים אחרים בשליטתו או לאנשי קש מטעמו ומשכך הם ביקשו את פירוקה של IDC.

בין קבוצת המבקשים נמנים, בין היתר, נציבת מס הכנסה לשעבר עו"ד טלי ירון אלדר, איש העסקים רוני פלד ומורשעת פרשת הסליקה האסורה בויזה כאל עוה"ד דגנית באשא-שגב. לצד בקשת הפירוק, הגישו המבקשים בקשות למתן צווי איסור דיספוזיציה האוסר על IDC או מי מטעמה, לרבות בעל השליטה חוגג, מלבצע כל שינוי בזכויות החברה או בנכסיה.

בקשה אחת שלהם כבר נדחתה מוקדם יותר השבוע ע"י השופט ברנר, אשר קבע כי לא יורה על מתן צו איסור דיספוזיציה (שינוי זכויות) אישי נגד חוגג. ברנר ציין בהחלטתו כי "מדובר בהליך חדלות פירעון נגד חברה, ולא בהליך חדלות פירעון אישי נגד בעל השליטה בה (משה חוגג - מ' ש')". ו"ממילא, אין מקום בגדרו של הליך זה ליתן צו איסור דיספוזיציה ביחס לנכסים אישיים של בעל השליטה".

חברת סינגולריטים, טענה בשבוע שעבר באמצעות עוה"ד שניידר וצמח (שכיום כאמור לא ייצגו אותן באופן רשמי), כי ביום ד' שעבר (יום לפני הגשת הבקשות למינוי מפרק זמני ופירוק החברה), הגישה קרן סינגולריטים תביעה בקפריסין נגד AOH ובעלי מניותיה בגין מרמה, הפרת הסכם התקשרות ובגין איומים. לטענת החברה, האיומים התממשו עם הגשת הבקשה לפירוק את חברת IDC הקפריסאית בבית המשפט בישראל.

חוגג עצמו גם לא נשאר חייב והוציא הודעה מפורטת לעיתונות ובה תקף את בעלי המניות. מלבד הודעה זו, הוסיף חוגג באמצעות עוה"ד שניידר וצמח, כי דווקא בעלי המניות ב-AOH הם אלה שרימו את סינגולריטים במצגי שווא מגמתיים, כאשר בקשת הפירוק היא תגובה לתביעה, שהגיש חוגג באמצעות סניגולריטים נגדם בקפריסין. לאחר ההחלטה לדחות את הבקשה לאסור עליו שינוי בזכויותיו מסר חוגג לתקשורת כי בעלי המניות ב- AOH "מנצלים את בתי המשפט בהגשת הליכי סרק, במטרה לפגוע בשמי הטוב, תוך הפעלת לחצים דרך אמצעי התקשורת. יש להדגיש כי אין לי כל חובות, בוודאי שלא לשוק האפור. מדובר בשקר נתעב ובעלילת דם אשר תתברר במהרה בבית המשפט".

עוד כתבות

פעילות כוחות צה''ל ברפיח (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

בתגובה לתקרית ברפיח: חיל האוויר תקף בדרום רצועת עזה

ארבעה לוחמים נפצעו בהיתקלות ברפיח, אחד מהם במצב קשה; צה"ל תקף מפקד שטח בחטיבת רפיח בתגובה ● החל הליך הזיהוי של החטוף החלל במכון לרפואה משפטית ● מעבר רפיח ייפתח בימים הקרובים ליציאת תושבים בלבד מרצועת עזה למצרים ● העצרת הכללית של האו"ם אישרה החלטה הקוראת לישראל לסגת מרמת הגולן ● עדכונים שוטפים

אריאל בבלי / צילום: קבוצת בראל

1.5 מיליון שקל לשלוש שנים: איש העסקים שלוקח חסות על אצטדיון ילדותו

אריאל בבלי, שגדל כמה מאות מטרים מאצטדיון גרין בנוף הגליל, חוזר אליו כעת עם קבוצת הנדל"ן בראל ● טכנולוגיית הדפוס הדיגיטלי של HP Indigo הישראלית עומדת בלב קמפיין חג המולד בספרד למותג השוקולד Suchard ● וזה המינוי החדש של המפקח על הבנקים בבנק ישראל לשעבר ● אירועים ומינויים

מייסיד MHR1, צח חרמון ויגיל מנוביץ' / איור: גיל ג'יבלי

המאבק המשפטי בחברת הנדל"ן הגרמנית מתקרב לסיום

הסכם שהוגש לבית המשפט הכלכלי מסדיר לראשונה שליטה משותפת על התאגיד ההולנדי שמחזיק במרבית נכסי MHR1 ● השליטה תעניק למשקיעים גם 50% בקבלת החלטות בתאגיד ההולנדי ובחברות-הבנות שלו

צילום: ap, Francisco Seco

סוכני AI ולוחמי לוויינים: צה"ל מקים שתי חטיבות ומסמן את פני העימות הבא

כחלק מלקחי המלחמה, הצבא מודיע על הקמת חטיבת הבינה המלאכותית, שתשתלב בוטים בלחימה ותספק תמונת מצב לכוחות בשטח ● בנוסף, הצבא מקים חטיבה שתתמחה בתחום החלל

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות ומצפה להורדת ריבית; מיקרוסופט איבדה גובה

הנאסד"ק עלה בכ-0.2%, הדאו ג'ונס התחזק בכ-0.9% ● דוח התעסוקה של ADP העיד על האטה מפתיעה, עם ירידה של 32 אלף במספר המועסקים בנובמבר ● מניית מיקרוסופט ירדה בכ-2.5%, בעקבות דיווח על כך שקיצצה את מכסות המכירה שלה לתוכנות AI ● יום המסחר באירופה ננעל במגמה מעורבת, הדאקס נסחר ביציבות ● הניקיי טיפס בכ-1.1% ● הביטקוין נסחר ביותר מ-93 אלף דולר

אוטובוס של אגד

בלי מקור תקציבי: מחירי התחבורה הציבורית לא יעלו בינואר הקרוב

נציג האוצר אמר הבוקר בוועדת הכלכלה שעליית מחיר התחבורה הציבורית ל-9 שקלים, שהייתה מתוכננת לינואר, תידחה ● באוצר יעדכנו בימים הקרובים לגבי המקור התקציבי לכך

העיריות מקבלות שוב הזדמנות לייקר את הארנונה / אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

העיריות מקבלות שוב הזדמנות לייקר את הארנונה. איפה היא צפויה לעלות?

כפי שנחשף בגלובס באוקטובר, הממשלה מאפשרת לרשויות להגיש בקשות להעלאת ארנונה גם ב־2026 ● מדובר על עלייה של כמעט 9% בהיקף הארנונה שנגבית, בתוך שלוש שנים בלבד ● גלובס עושה סדר

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

רשות ני"ע אוסרת על שיווק פיקדון ה-S&P 500 של לאומי

בהמשך לחשיפת גלובס, בנק לאומי החליט לעצור את שיווק הפיקדון המובנה של לאומי, אשר עורר התנגדות עזה מצד קרנות הנאמנות ● ברשות צפויים לפרסם בתקופה הקרובה נייר עמדה המסדיר את המגבלות החלות על המוצרים המובנים

מפעלי ICL בים המלח / צילום: ap, Ariel Schalit

בג"ץ קבע: ICL תשלם מאות מיליוני שקלים על שאיבה מים המלח

בעקבות עתירות שהגישו אדם טבע ודין ולובי 99, בג"ץ חייב את חברת ICL לשלם על המים ששואבים מפעלי ים המלח ● היקף התשלום עשוי להגיע לכ-500 מיליון שקל משנת 2018 ועד סוף הזיכיון, שנכון לעכשיו צפוי להסתיים בשנת 2030 ● ICL בתגובה: "פסק הדין אינו מידתי וסותר את עמדת המדינה ואת לשון החוק"

פאנליים סולריים על שטחים חקלאיים / צילום: תמר מצפי

לראשונה: מינהל התכנון עוקף רשות מקומית ונותן היתר בנייה

רשות הרישוי הארצית הוציאה לראשונה היתר בנייה, לאחר שהמועצה האזורית הגלבוע סירבה לאשר הקמת שדה סולארי בתחומה למרות הוראות ועדת הערר ● מדובר בשימוש תקדימי בסמכויות שקיבלה הרשות השנה, במסגרת מהלך שמטרתו להסיר חסמים תכנוניים ● האם נראה בקרוב שינוי כיוון גם בתחום הבנייה למגורים?

יו''ר בזק תומר ראבד, הפרזנטור אסי כהן והמנכ''ל ניר דוד / צילום: אלעד גוטמן

בתוך שלוש שנים בלבד: 92% מהישראלים משתמשים בכלי AI

מסקר שנערך, עולה כי בממוצע הישראלים מקדישים 1.5 שעות לכלי AI, על חשבון גלישה רגילה, צפייה טלוויזיונית ורשתות חברתיות ● כלי ה–AI שבו משתמשים הישראלים הכי הרבה הוא ChatGPT ובמקום השני נמצא ג'מיני

אפליקציית יד2 / צילום: Shutterstock, shutterstock

העסקה הגדולה בתולדות אתרי האינטרנט בארץ: האם יד2 שווה מיליארדים?

קרן אייפקס העולמית רוכשת את אתר היד שנייה תמורת 3.1 מיליארד שקל - פי ארבעה מהשווי שבו נמכר לפני עשור ● בשוק מביעים ספק לגבי היכולת של הקרן להשביח את אתר יד2 באופן דרמטי כמו רוכשיו הקודמים ● וגם: איך הכול התחיל, ומתי הייתה הפריצה הגדולה?

טקס קבלת מערכת חץ 3 בגרמניה / צילום: Reuters, Jan Woitas/dpa

"הכפר הישראלי" שהוקם ליד ברלין והבקשה של הקנצלר: חץ 3 הושק היום בגרמניה

מהנדסים, חיילים ודיפלומטים פעלו בשנתיים האחרונות כדי להעביר את מערכת החץ 3 לאדמת גרמניה - והיום היא הוכרזה כמבצעית בטקס חגיגי ובנוכחות הצמרת הביטחונית משתי המדינות ● מאחורי הקלעים עומד שיתוף פעולה חסר תקדים, שהועמק דווקא בתקופה מתוחה ביחסים ● וגם: כיצד סייעה העסקה ההיסטורית בעת המבצע באיראן ביוני?

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

גיוס הון מגופים זרים והעלאת דמי ניהול: כך מנצל מיטב את הזינוק המטאורי במניה

זינוק של 1,000% במניית בית ההשקעות בשלוש שנים, תורגם לגיוס הון של חצי מיליארד שקל, בעיקר ממוסדיים זרים ● הדוחות של בית ההשקעות מלמדים כי הוא מעלה את דמי הניהול לכספים חדשים שנכנסים אליו בגמל, בניגוד למגמה בענף, אך עדיין הוא "זול" בממוצע

פעילות במחנה קיץ של סימד / צילום: מצגת החברה

מחנה קיץ בארה"ב ב־10,000 דולר: המגייסת החדשה בבורסת ת"א

סימד הולדינגס השלימה גיוס אג"ח של 610 מיליון שקל, שישמשו בעיקר לרכישת נכסים מידי בעליה ולפירעון הלוואות ● החברה מפעילה מחנות קיץ לנוער, בעיקר יהודי

משרד הפנים בירושלים / צילום: Shutterstock, shutterstock

חברות שיתמודדו במכרזי הרשויות המקומיות יחויבו להצהיר על עבר פלילי

משרד הפנים מבטיח מנגנון שיחסום התמודדות של חברות תחת חקירה במכרזים עירוניים, לאחר שנים שבהן הרשויות המקומיות נמנעו מבדיקת עבר פלילי – בניגוד לנעשה בשירות המדינה ● זאת על רקע מספר פרשיות שחיתות ובעקבות לחץ ציבורי

כלי רכב חדשים בנמל אשדוד / צילום: Shutterstock

השיא של הסינים וההצלחה של "אפס ק"מ": מסירות הרכב מתחילת השנה

מנתוני המסירות הרשמיים עולה כי בחודש נובמבר נרשמה עלייה של 22.5% במסירת רכבים לעומת נובמבר אשתקד ● בנוסף, בענף מעריכים כי סך רכבי "אפס קילומטר" שנרשמו השנה נע סביב 50-40 אלף רכבים

לשכת גיוס תל השומר / צילום: מיטב ודובר צה''ל

באוצר משרטטים את המחיר הכלכלי הכבד של הצעת חוק הגיוס

באגף התקציבים במשרד האוצר פרסמו ניתוח כלכלי מקיף להצעת החוק שהציג יו"ר ועדת חוץ וביטחון, בועז ביסמוט, והציפו שורת כשלים מהותיים ● ממנגנון "גיל הפטור" שמרחיק את הצעירים החרדים משוק העבודה, דרך החורים בסנקציות ועד להשבת ההטבות שנלקחו ● וגם: איך שינוי אחד יכול להזניק את הכלכלה

הקרנות הכספיות גייסו הכי הרבה כסף גם השנה / אילוסטרציה: Shutterstock

זינוק של 100% בשלוש שנים: תעשיית קרנות הנאמנות בשיא כל הזמנים

ב-11 החודשים הראשונים של השנה גייסו הקרנות המסורתיות, המנוהלות על ידי בתי השקעות סכום של 23 מיליארד שקל ● זוהי הפעם הראשונה מאז 2021 שהן יעקפו את הקרנות המחקות וקרנות הסל, שגייסו באותה תקופת זמן כ-18.6 מיליארד שקל

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

בחצי מיליארד שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הסגורה של דוראל?

דוראל הנפיקה אמש מניות ב-500 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025