גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסכסוך היצרי במרכז האקדמי למשפט ברמת-גן חשף: תם עידן הפריחה במכללות למשפטים

סכסוך בין מרצה לבין המכללה בר"ג, שהתגלגל לביה"ד לעבודה והסתיים בפשרה, חושף את הקשיים הכלכליים של המכללות ללימודי משפטים ● התמונה הכללית: ירידה משמעותית בכמות הנרשמים, שמובילה לצמצומים בכוח-אדם ובתוכניות לימוד ● חלק מהמכללות מפסידות מיליונים ונאבקות כדי להמשיך להתקיים

טקס הסמכה של מתמחים במשפטים / צילום: תמר מצפי
טקס הסמכה של מתמחים במשפטים / צילום: תמר מצפי

סכסוך בין מרצה בכיר למשפטים לבין המרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן, שהתגלגל לאחרונה לבית הדין לעבודה בתל-אביב, חשף מציאות לא פשוטה עמה נאלצות להתמודד המכללות למשפטים. 

הסיפור החל לפני חודשים אחדים. בשל הירידה הגדולה בכמות הנרשמים ללימודי משפטים, נאלצו במרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן לנקוט במהלכי צמצום והתייעלות, במסגרתם ביקשו ראשי המרכז לפטר ארבעה מרצים למשפטים. אחד מהמרצים הללו הוא ל', פרופסור מן המניין במרכז האקדמי שמלמד מזה שנים קורס ביסודות המשפט וקורסים בדיני הוצאה לפועל ופשיטת רגל. ל', המיוצג על-ידי עו"ד סיגל פעיל, התקומם כנגד זימונו לשימוע לפני פיטורים, ובינו לבין המרכז האקדמי נוהל הליך משפטי בבית הדין לעבודה בתל-אביב. ההליך הסתיים לאחרונה בפשרה שבמסגרתה הוסכם כי פרופסור ל' ימשיך לעבוד במרכז למשפט עסקים ומעמדו יישמר, אך היקף משרתו יצומצם ל-70% למשך שנתיים. 

עריכת דין היא מקצוע שאיבד מזוהרו ומיוקרתו; מה גרם לכך? | חן מענית

ההליך המשפטי שבין הפרופסור למשפטים למרכז האקדמי חשף את תמונת המצב של המכללה, בתקופה שבה הולכים ומתמעטים כמות הסטודנטים למשפטים בה. תמונת מצב שמתברר כי אינה ייחודית למרכז האקדמי ברמת-גן, וגוררת לקשיים כלכליים בקרב המכללות ללימוד משפטים בישראל.

עורכי הדין החדשים מאיפה הם מגיעים

20%-30% ירידה בלימודי משפטים

הקמת המכללות ללימודי משפטים בראשית שנות ה-90 יצרה מהפכה בעולם המשפט. שעריה של האקדמיה נפתחו לסטודנטים שלא הצליחו להתקבל ללימודי משפטים באוניברסיטאות, עד שבשנת 2015 גלגלו עשר מכללות למשפטים לכיסיהן מאות מיליוני שקלים משכר לימוד של אלפי סטודנטים.

פתיחת המכללות למשפטים פתחה גם את שעריו של מקצוע עריכת הדין לציבורים שונים שעד שנות ה-90 התקשו מאוד להשתתף במרוץ אחר הגלימה השחורה. השערים נפתחו עד כדי הצפה של עורכי דין - ישראל הפכה למדינה שבה שיעור עורכי הדין הוא הגדול בעולם ביחס לגודל האוכלוסייה שלה.

ואולם, מבדיקת "גלובס" עולה כי החגיגה נמצאת בשלבי סיום, או לפחות היפוך מגמה. אחרי שנים של שגשוג ופריחה חלה בשנים האחרונות ירידה משמעותית בכמות הנרשמים ללימודי משפטים במכללות. לירידה יש משמעות עמוקה - היא הביאה לפגיעה כלכלית במכללות, שחלקן נאבקות כדי להמשיך להתקיים. ויש לה גם משמעויות רוחב - הירידה בכמות הנרשמים ללימודי משפטים לא פסחה גם על האוניברסיטאות. ואולם, בניגוד למכללות שאינן מתוקצבות על-ידי המדינה ושהמודל הכלכלי שלהן מתבסס בעיקר על לימודי המשפטים, האוניברסיטאות שמקבלות כספים מהמדינה מתמקדות בתחומי לימוד רבים נוספים.

גורם בכיר מאוד באחת מהמכללות למשפטים אומר ל"גלובס", כי הירידה בכמות הנרשמים ללימודי משפטים היא כה חדה, עד שיש כמה מכללות ללימודי משפטים שהן "כבר כמעט על סף גוויעה". לדברי אותו גורם בכיר, מכללות כמרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן, המכללה האקדמית נתניה והמרכז האקדמי "שערי משפט" בהוד השרון, נאבקות עם ירידה משמעותית של יותר משליש בכמות הסטודנטים שנרשמים ללימודי משפטים ביחס לשנים עברו.

לפי נתונים שהגיעו לידינו, גם בקריה האקדמית אונו, הנחשבת למכללה הגדולה ביותר ללימודי משפטים בארץ ולומדים בה אלפי סטודנטים למשפטים, חלה בשנתיים האחרונות ירידה של 20% ויותר בנרשמים ללימודים משפטים בקמפוס המרכזי של המכללה בקרית אונו. יצוין כי הקריה האקדמית אונו מפעילה ארבעה קמפוסים נוספים ללימודי משפטים, שניים בירושלים שבהם לומדים בעיקר סטודנטים חרדים, קמפוס בחיפה (לשעבר מכללת כרמל) וקמפוס באור יהודה שמיועד אף הוא לחרדים.

גורם בכיר במכללה נוספת אומר שבמכללת נתניה לומדים היום 200 סטודנטים במחזור, לעומת כ-400 סטודנטים במחזור בעבר.

הרצון / הסינון

בור של 9 מיליון שקל בשנה

שכר הלימוד הממוצע לסטודנט למשפטים במכללה (אחרי קיזוז מלגות והנחות) עומד על כ-25 אלף שקל לשנת לימוד בודדת. המשמעות היא ברורה - צניחה בכמות הסטודנטים למשפטים מביאה לצניחה בהכנסות של המכללות, שרובן נאלצות לבצע קיצוצים ולפתוח תוכניות לימוד חדשות בתחומים חדשים, בניסיון למשוך אליהן סטודנטים חדשים ונוספים.

הירידה בכמות הנרשמים ללימודי משפטים לא פסחה, כאמור, על המרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן. המרכז האקדמי הוא מוסד להשכלה גבוהה שבדומה למכללות הפרטיות האחרות הוא אינו מתוקצב על-ידי המדינה והכנסתו העיקרית היא משכר הלימוד של הסטודנטים שלומדים בו. המרכז פועל למעלה מ-20 שנה ולומדים בו כ-2,000 סטודנטים מדי שנה. נשיא המרכז הוא פרופ' משה כהן-אליה, יו"ר האסיפה הכללית הוא מפקד חיל האוויר לשעבר, אלוף איתן בן אליהו.

בתצהיר עדות ראשית שהגיש לבית הדין לעבודה נשיא המכללה, פרופ' כהן-אליה, ובתצהירים נוספים שהוגשו על-ידי דיקן הפקולטה למשפטים, פרופ' יעד רותם, ופרופ' אריאל בנדור, נאמר כי "בתקופה האחרונה נקלע המרכז האקדמי למשבר כלכלי שחייב צעדים של התייעלות וצמצום". לפי תצהיר נשיא המכללה, הרקע למשבר נעוץ במספר גורמים, ובראשם "ירידה של ממש בהיקף הרישום ללימודי המשפטים". ובהמשך נטען, כי "כאמור, המרכז האקדמי הוא מוסד שאינו מתוקצב או נתמך על-ידי המדינה, ועיקר הכנסתו מתבססת על שכר הלימוד שאותו משלמים הסטודנטים".

תצהיר נשיא המרכז האקדמי למשפט ועסקים חושף כי בשנת הלימודים תשע"ו למדו לתואר ראשון הפקולטה למשפטים במרכז האקדמי 1,446 סטודנטים, בשנת הלימודים תשע"ז, למדו 1,441 סטודנטים, בשנת הלימודים תשע"ח למדו 1,211 סטודנטים בלבד, ואילו בשנת הלימודים הנוכחית (תשע"ט) לומדים רק 1082 סטודנטים למשפטים. כלומר, ירידה של 25% במספר הסטודנטים שלומדים משפטים בתוך שלוש שנים.

אם לוקחים בחשבון ששכר הלימוד הממוצע לסטודנט עומד על 25 אלף שקל בשנה, המשמעות היא ירידה של יותר מ-9 מיליון שקל בהכנסה השנתית של המכללה. 

התוצאה: מתייעלים ומצמצמים מסלולים

מהמסמכים שהגיש המרכז האקדמי למשפט ברמת-גן לבית הדין לעבודה עולה שבנוסף לירידה בכמות הנרשמים ללימודי משפטים חלה עלייה בהיקף הסטודנטים שהפסיקו את לימודיהם בתום השנה הראשונה. המשמעות הכלכלית של הירידה במספר הסטודנטים בפקולטה למשפטים - הן בשלב הגיוס לשנה א' והן בהיקפי הנשירות בפועל היא ירידה של עוד למעלה משני מיליון שקל בשנה בהכנסות המרכז. נשיא המכללה ציין בתצהירו כי "ייתכן שהירידה בהכנסות מלימודי משפטים תהיה בפועל גדולה יותר שכן סביר להניח שמספר הסטודנטים שירשמו לפקולטה יהיה נמוך יותר מהשנה שעברה, דבר שיגדיל את עומק המשמעות הכלכלית של הירידה בביקוש ללימודי משפטים".

מהמסמכים שהגיש המרכז האקדמי לבית הדין לעבודה עולה כאמור כי הירידה במספר הנרשמים ללימודי משפטים במרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן החלה לפני מספר שנים. על הרקע הזה נחתמו בשנת 2015 ובשנת 2017 הסכמים קיבוציים בין המרכז לבין ארגון העובדים היציג בקרב הסגל האקדמי - כוח לעובדים. ההסכמים הללו עסקו, בין היתר, בהפחתות שכר ובצעד התייעלות על רקע מצבו הכלכלי של המרכז האקדמי.

מצבו הכלכלי של המרכז האקדמי נדון, בין היתר, בישיבה של המועצה האקדמית העליונה של המרכז שהתקיימה לפני כשנה, ב-4 בינואר 2018. כבר אז סקר נשיא המרכז האקדמי את תופעת הירידה בביקוש ללימודי משפטים.

במסגרת זו אמר פרופ' כהן-איליה כי "בעבר נרשמו 600 סטודנטים לשנה א' במרכז האקדמי, באוקטובר האחרון (הוא מתייחס ל-2017 - ח"מ) נרשמו כ-250 סטודנטים בלבד". לפי המסמכים שבידינו, עוד אמר נשיא המכללה באותה הזדמנות, כי "לאור הירידה המשמעותית במספר הסטודנטים שנרשמו ללימודי משפטים במכללה, ולאור מגמת הירידה הכוללת בשוק ללימודי משפטים, נאלצנו להתאים את תוכנית הלימודים במשפטים לתהליכים הללו: ראשית, מזה שנתיים הורדנו את אחד ממסלולי היום במשפטים בשנה א', ובנוסף, איחדנו מסלולי יום בשנים מתקדמות יותר. שנית, צמצום מספר התלמידים חייב גם צמצום משמעותי במספר קורסי הבחירה שאנחנו מציעים לסטודנטים למשפטים וכן במספר הסמינריונים המוצעים".

התהליך שעובר המרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן, כאמור, אינו ייחודי לו. אם המכללות שהוקמו על בסיס מודל כלכלי של גביית שכר לימוד מהמוני בית ישראל שחפצים ללמוד משפטים ולהפוך לעורכי דין, לא ישכילו להתפתח להכשרה בתחומי לימוד נוספים ולמשיכת סטודנטים נוספים, הן יתקשו לשרוד במציאות שבה האימהות היהודיות כבר הפסיקו לחלום שהבן שלהם יהיה עורך דין. במציאות שבה שוק עריכת הדין מוצף, לפחות חלק מההורים, מעדיפים שהילדים ישתלבו בתעשיית ההייטק או במקומות אחרים.

שכר המרצים למשפטים: החל מ-15.7 אלף שקל בחודש

מסמכים שהגיעו לידי "גלובס" מפרטים מהו השכר שמקבלים מרצים במכללות הפרטיות למשפטים. מהמסמכים הללו עולה כי מרצה בעל ותק של שנה מרוויח כ-15.7 אלף שקל בחודש. מרצה בכיר בעל ותק של שנה ישתכר כ-19 אלף שקל בחודש, פרופסור חבר בעל שנת ותק בודדת ירוויח כ-25.7 אלף שקל בחודש.

הדרגה האקדמית העליונה ביותר בישראל היא של "פרופסור מן המניין". בעבור סטטוס זה, בוותק של שנה אחת, עומד השכר הממוצע על כ-31.5 אלף שקל בחודש.

עם הוותק גם עולה שכר המרצים: מרצה בעל ותק של חמש שנים עומד על כ-16.7 אלף שקל בחודש, מרצה בכיר בעל ותק של חמש שנים ישתכר כ-20.2 אלף שקל בחודש, שכרו של פרופסור חבר יזנק ל-27.4 אלף שקל בחודש, ואילו פרופסור מן המניין ירוויח כ-33.5 אלף שקל בחודש. נציין כי חלק מהמרצים במכללות למשפטים מלמדים גם במוסדות אקדמאים נוספים.

הירידה המתמשכת במספר הנרשמים ללימודי משפטים במכללות ובאוניברסיטאות, מגבירה את התחרות בשוק, מביאה לכך שהמכללות ללימודי משפטים מקלות עוד יותר בתנאי הקבלה ללימודי משפטים ונותנות הנחות משמעותיות לנרשמים. התחרות הגוברת על לב ציבור הסטודנטים הפוטנציאלי, גם מחייבת את המכללות להשקיע בפרסום ובשיווק. כל אלה מאלצים חלק מהמכללות לקצץ בשכר המרצים או בהיקפי ההעסקה שלהם ולעתים גם לפטר מרצים.

תגובות

מהמרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת-גן נמסר: "אכן, מזה תקופה ניכרת ירידה במספר הנרשמים לתואר ראשון במשפטים בכל מוסדות הלימוד ברחבי הארץ. המצב הקיים מצריך התאמות, כולל בין היתר הוצאת המרצים הפחות נדרשים מהפקולטה למשפטים. אנחנו רואים בשינוי המגמה גם הזדמנות לייצר תוכניות אקדמיות איכותיות ומתוחכמות יותר עבור הסטודנטים למשפטים בתואר ראשון: ראשית, הגדלנו את מספר הסטודנטים הבינלאומיים, וכך ייצרנו תוכניות מעודכנות ומותאמות גם לסטודנטים ישראלים איכותיים לתואר ראשון שמבינים שהעולם הוא גלובלי. שנית, פתחנו תוכניות לתארים מתקדמים: תואר שני מחקרי במשפטים ותואר שני במשפטים ללא משפטנים, שמאפשרים לסטודנטים שלנו למשפטים להתפתח גם לתחומי המחקר. בנוסף, החלטנו לייצר ממשקים בין הפקולטה למשפטים לבין הפקולטה החדשה בהקמה בתחום מדעי המחשב ומערכות מידע, במסגרתה יוכלו הסטודנטים למשפטים להתמקצע בדיני ההייטק, נתוני עתק, ובתחום המסחר האלקטרוני (התמקדות בתחום הבלוקצ'ין והמטבעות הדיגיטליים)".

מהקריה האקדמית אונו נמסר: "לא קיימת ירידה במספר הסטודנטים למשפטים בקריה האקדמית אונו. פתיחת הקמפוסים הרב-תרבותיים בירושלים וחיפה מהווה מענה לסטודנטים ברחבי הארץ. אונו היא המכללה הגדולה ביותר בישראל עם עלייה במספר הסטודנטים בפקולטות השונות".

ממכללת שערי מדע ומשפט נמסר: "הירידה בביקוש ללימודי משפטים הן באוניברסיטאות והן במכללות לא פסחה על המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט. בהשוואה לתשע"ה חלה ירידה של כ-25%. לשמחתנו, בשנת הלימודים הנוכחית שהחלה באוקטובר 2108 חל גידול של 19% במספר הסטודנטים למשפטים בהשוואה למספרם באוקטובר 2017, זאת הודות למאמצי שיווק מוגברים, ללימודי הכנה ייחודיים שאנו מבצעים לקראת מבחני הלשכה ועוד".

 מהמכללה האקדמית נתניה לא נמסרה תגובה. 

עוד כתבות

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

משפחות חטופים חוסמות את כביש 1 בדרך לירושלים

משפחות חטופים חסמו את כביש 1: "כל חטוף חייב לשוב"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל, מפקד גדוד טולכרם של גא"פ חוסל • עדכונים בולטים 

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד