גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המשרד סגור, ניפגש בדרופבוקס: חברות וירטואליות ללא משרדים בכלל כובשות את העולם

בארה"ב לבדה פועלות היום כ-170 "חברות וירטואליות" מלאות, ללא משרדים בכלל - זינוק של 550% לעומת מספר החברות הווירטואליות ב-2014 ● IBM, שאימצה תוכנית עבודה מרחוק, אמנם נסוגה, אבל היא לאו דווקא מעידה על המגמה ● הרעיונות שמשנים את שוק העבודה ● חללי עבודה משותפים - כל מה שצריך לדעת

חברות וירטואליות / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
חברות וירטואליות / צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב

ב-1994 שכרה חברת פרסום אמריקאית בשם Chiat\Day את שירותיו של האדריכל האיטלקי גאיטנו פשה לעצב את המשרדים החדשים בניו-יורק. באותה תקופה, Chiat\Day הייתה אחד המשרדים היוקרתיים והמצליחים בעיר, ובחברה רצו לבצע שינוי רדיקלי ולחרוג מהסטנדרט התאגידי שהיה מקובל אז - קיוביקלז או משרדים, ובכל מקרה עיצוב יעיל, אחיד וכלכלי.

פשה תכנן משרדים שמעולם לא נראו לפני כן: חלל פתוח עם פינות ישיבה מרובות, תחנות עבודה מודולריות, ספות, כיסאות, שולחן פינג-פונג ואפילו רצפה שנראתה כאילו שפכו עליה דליי צבעי פלסטיק כתומים ולבנים. כל השולחנות והכיסאות היו מפלסטיק ועם גלגלים. זה היה אחד המשרדים הפתוחים המודולריים הראשונים שהציעו את קונספט ה"שולחן החם" (שיתוף שולחנות או הקצאתם אד-הוק) והחליפו בסערה את הקיוביקלז, אותם תאים נלעגים.

חברות טכנולוגיה אימצו בזריזות את הקונספט המהפכני בכוונה טובה: להסיר מחסומים בין העובדים, לאפשר תקשורת חופשית ולהיעזר בחלל ככלי לבניית תרבות ארגונית פתוחה ושיתופית. זה היה כל מה שצעיר, נכון ומלא באור טבעי. התופעה הפכה להיות מאפיין ארגוני של חברות מכל הענפים. חלקן אף הוסיפו פינות סלון, שולחן אוכל או חדרים שנראו כמו ברים. האיזון בין העבודה לחיים הפך לערבוב של עבודה עם חיים.

ב-2017, כ-70% מהמשרדים בארה"ב היו ללא מחיצות. רוב הסיכויים הם שאתם קוראים את השורות האלו בחלל הפתוח שלכם. אבל המהפכה לא באמת עזרה לעסקים. בסקר מצוטט שבוצע בשנה שעברה על ידי איש התוכנה ויליאם בלק, נמצא ש-58% מהעובדים בחללים האלו טוענים כי הם זקוקים לסביבה שקטה יותר לפתרון בעיות, ו-54% ציינו כי סביבת העבודה מסיחה את דעתם. עוד קודם לכן, ב-2013, מצא מחקר שפורסם בכתב העת לפסיכולוגיה סביבתית כי משרדים שמעוצבים על פי עקרון החלל הפתוח הם יעילים פחות, רועשים יותר ומורידים את רמת הפרטיות ושביעות הרצון של העובדים. לא פחות חשוב מכך, היה נראה שבהיעדר שולחן חלק מתחושת הזהות המקצועית של העובדים נפגעה. כך, בפחות משני עשורים, הפך המשרד הפתוח לנושא אותות קלון כגורם רועש מדי, הומה מדי, ריחני מדי.

המשרדים הנועזים של Chiat\Day היו בסופו של דבר כישלון. נכון, בהתחלה הם היו השראה למשרדים שיבואו, הם משכו את "ניו-יורק טיימס" לכתוב כתבות פרופיל רק על המשרד, שהעניין הגובר בו הביא אף ליוזמת סיורים מודרכים לסקרנים. אבל הצבעים הבוהקים וריח הפלסטיק הכניעו את העובדים, שמצאו שקט נפשי דווקא בעבודה מהבית (עד שהמשרדים עוצבו קצת מחדש), וכאילו ניבאו את השלב הבא ואת העידן השלישי של העיצוב משרדי: זניחתו לחלוטין, או עסקים ללא משרדים.

יתרונות בעבודה מרחוק

עבודה מהבית כאידיאולוגיה

מה שמכונה היום עבודה בשלט רחוק, או עובדי Telecommuters, היה צורת עבודה שנחשבה יוצאת דופן שהוגבלה למספר מצומצם של עובדים, שעבדו מדי פעם מהבית. לתקופה מסוימת היה מדובר על החלטה פופולרית במיוחד מצד חברות גדולות כמו יאהו ו-IBM, שרצו לא רק להצטייר בעיני העובדים הקיימים כמעסיקים גמישים, אלא גם בפני העובדים הפוטנציאליים, ובכך לייצר יתרון תחרותי בגיוס כישרונות. בנוסף, כאשר פותחים משרה לאפשרות שתהיה וירטואלית לחלוטין, מעסיקים נהנים מאוצר מטמון בינלאומי של כישרונות. הדבר מאפשר לעתים גם להתגבר על קשיים באספקת ויזות מקומיות.

מתחת לפני השטח, פעפעה ההנחה שעבודה מהבית לא רק שלא תפגע באיכות ובהיקף התוצרים, במקרים מסוימים היא אף תעלה את רמת הפרודוקטיביות - הודות לעלייה במחויבות העובדים למעסיק שמוכן להסתכן ולהסיר את הקיבעון הגיאוגרפי או בזכות האימוץ של עקרון "השקיפות הרדיקלית", בלי שיחות בדלתיים סגורות, באמצעות מערכות פנימיות נגישות היכולות למנוע תקלות בתקשורת ולאתר בעיות בתהליכי העבודה מהר יותר.

כל זאת בלי שהתייחסנו ליתרונות לאיכות הסביבה עם הפחתת זיהום האוויר משימוש בתחבורה, שימור זמן שמתבזבז על נסיעה לעבודה או למוטיבציה הכלכלית של המעסיקים למהלך. לפי הערכות של IBM, העובדה כי עד 2017 קצת מתחת ל-40% מעובדיה ברחבי העולם עבדו מהבית אפשרה לה למכור נכסים ברווח מצטבר של 2 מיליארד דולר בארה"ב לבדה או לחסוך כ-100 מיליון דולר בהוצאות משרד.

למרות המספרים הנאים, בשנה שעברה הכריזה ענקית המחשוב על ביטול התוכנית וביקשה מעובדיה לעבור לגור בסמיכות למרכזים שלה. מהלך דומה עשו באותה התקופה גם בנק אוף אמריקה, ענקית הביטוח Aetna וכמה שנים קודם לכן יאהו. אף שאלו היו מהלכים מתוקשרים במיוחד, לא מדובר על הכלל. באותה תקופה, לדוגמה, חברת המחשבים דל הכריזה שעד 2020 מחצית מעובדיה בכל העולם יעבדו מהבית, באמזון, אמריקן אקספרס ו-Salesforce זינקו גם מספרי העובדים מהבית בהגדרה, כאידיאולוגיה, לא במקרה.

מחקר של גלופ מצא שאף שתעשיות כמו הנדסה, שירותים חברתיים, אדריכלות וחינוך פחות פופולריים בכל הקשור לעבודה מרחוק, רוב התעשיות אימצו את הרעיון בשנים האחרונות, ובמיוחד תעשיות הפיננסים, הביטוח והנדל"ן. מי שבעיקר דוחף את התופעה הם העובדים עצמם, שרוצים סביבת עבודה שקטה וגמישות. סקר של דלויט, לדוגמה, מצא כי 64% מבני דור המילניום מחזיקים בעבודה עם מיקום "גמיש", והיקף העובדים מהבית, לפחות מחצית מהזמן, בארה"ב כולה הכפיל את עצמו מאז 2005. מחקר של סיסקו מצאו כי 45% מהעובדים יהיו מוכנים לספוג הפחתה בשכר אם יוכלו לעבוד מהבית, 31% מוכנים לקצץ בימי חופשה. ממחקר של ענקית ניהול המשרדים הבלגית IWG plc ממאי האחרון, עולה כי 70% מהעובדים המקצועיים ברחבי העולם עובדים לפחות יום אחד בחודש מרחוק. הדרישה למה שנראה כמו "חיים טובים יותר" אינה נחלת הצעירים ביותר. למעשה גילו הממוצע של ה-Telecommuter הוא 45, והשכר הממוצע גבוה יותר ב-4,000 דולר בממוצע והיחס בין גברים לנשים זהה (כלומר, לא מדובר בעיקר באימהות עובדות).

"מספר שולחנות המשחק זהה למספר האנשים"

היום יש בארה"ב לבדה כ-170 "חברות וירטואליות" מלאות (לעומת 26 ב-2014), זאת אומרת שאין להן משרד אחד לרפואה. מדובר על זינוק של 550% לעומת מספר החברות הווירטואליות ב-2014. ולא מדובר רק על סטארט-אפים בראשית דרכם. Automattic, למשל, שפיתחה את הוורדפרס ונוסדה לפני 13 שנה, החליטה לפני שנה לסגור את המטה שלה בארה"ב והיום היא פועלת באופן וירטואלי לחלוטין. כל עובדי החברה, כ-550 במספר, עושים זאת מביתם או מחללי עבודה ארעיים ב-43 מדינות ברחבי העולם.

"יש לנו משרדים כבר שש-שבע שנים", אמר מנכ"ל החברה מאט מאלנווג בהודעה על סגירת המטה, "חוזה שכירות די טוב, אבל אף אחד לא נכנס למשרד. חמישה עובדים נכנסים ביום אל תוך 15 אלף רגל מרובע... מספר שולחנות המשחק זהה למספר האנשים". לחברת התוכנה Elastic יש 500 עובדים שפזורים בבתיהם ב-35 מדינות ברחבי העולם. ב-Toptal, חברה שמאתרת כישרונות לפרויקטים קצרי טווח, יש היום 400 עובדי שפועלים מ-60 מדינות ברחבי העולם. פעמיים בשנה לערך היא אוספת אותם כדי שיכירו זה את זה ולא יבססו את כל מערכות היחסים ביניהם על אימיילים או על הודעות טקסט.

הרעיון של Automattic ואחרות הוא פשוט: הוצאה של אלפי דולרים בחודש על שכירות, תחזוקה והחזרי עלויות נסיעה לעובדים אינה שווה שורת כתובת קצרה בכרטיס הביקור. את ההון הזה עדיף להשקיע חזרה בחברה, אם בהעסקת עובדים נוספים או בשיפור תנאים כדי להשיג יתרון תחרותי בגיוס כישרונות יקרים.

עלייתו של המשרד הנזיל

במרכז השינוי בטעמים האחרונים פועלות היום כמה שחקניות דומיננטיות שמעניקות את המענה הפיזי והטכנולוגי לרצונות העובדים. היום התקשורת של העובדים בשלט רחוק נעשית באמצעים דיגיטליים ופלטפורמות ייעודיות כמו Slack, Dropbox, Trello או zoom. במקביל, חברות השכרת חללי עבודה התחילו לעלות בפופולריות שלהן. הבולטת ביניהן, WeWork, כבר פועלת ב-24 מדינות ברחבי העולם ומעניקה שירות ל-400 אלף שוכרים. קבוצת הלקוחות אינה הומוגנית. WeWork מעניקה את שירותיה לחברות פורצ'ן 500, חדי קרן, סטארט-אפים בשלבים שונים ואף ליחידים. חלקם משתמשים במשרדי החברה באופן קבוע, וחלקם משתמשים בהם רק כשעולה צורך נקודתי.

היום אחד הסגמנטים הצומחים של החברה הוא דווקא ה-We Membership, מנוי על בסיס חודשי שמעניק בין היתר גישה נזילה לחללי עבודה ברחבי העולם. רעיון שתומך באידיאולוגיה של החברה שהדור הנוכחי רוצה, יכול וצריך להיות מסוגל לעבוד מכל מקום בעולם. מעצבת גרפית פרילנסרית, למשל, יכולה לעבוד יום אחד במתקן החברה בתל-אביב, חודש אחרי כן בלונדון ואחר כך בניו-יורק. המודל העסקי של WeWork נשען על הרעיון שאותה מעצבת ואחרים ששותפים לקהילת המקצוענים העצמאים ברחבי העולם ויתרו על המשרדים לחלוטין.

זה אולי נשמע אוטופי, מעין נוודות עסקית לעובדי כל העולם. אבל למגמות האלו יש גם עלויות. עבור העובדים מדובר בעיקר על אובדן מהותי של גבולות בין הפרטי לציבורי ועל הצורך לשמור על זמינות גבוהה ולעתים אף פולשנית, שלא לדבר על סיגול מיומנויות חדשות של משטור עצמי יוצא דופן, עמידה בציפיות לתפוקות מהמעסיקים, ניהול הקריירה לטווח ארוך, בדידות ומיעוט בקשר אנושי.

מבחינת החברות, המרחקים הגדולים עשויים להיות עול כלכלי בגלל הוצאות גבוהות לנסיעות וכן הקושי המובנה בניהול צוות מבוזר, גם אם העובדים מבינים את המשימות שלהם או פועלים במוטיבציה. לעבודה ללא משרדים, תאים או מחיצות עלול להיות גם מחיר כבד. 

עוד כתבות

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

רונית אשל, לירון ישראלי ושי כהן, בשיחה עם גלית חתן, גלובס / צילום: כדיה לוי

המומחים שקוראים: יש להגדיר יעדי ייצור בחקלאות כדי להפחית את התלות ביבוא

במסגרת כנס ביטחון המזון של גלובס ותנובה, התקיים פאנל מומחים בנושא פתרונות הביטחון התזונתי הלאומי ● "אנחנו חייבים גם לתמוך בייצור מקומי בצורה הרבה יותר משמעותית, לרבות תמיכה ישירה בחקלאים ובתעשיינים", קרא שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

עלות היירוט של ישראל של כמחצית מהמטח האיראני בסוף השבוע נאמדת ב-2.1 מיליארד שקל / צילום: Reuters, IMAGO/Bashar Taleb\ apaimages

הטקטיקה של רוסיה נגד אוקראינה ובעיית המיירטים שיכולה להגיע גם לישראל

המתקפה של איראן על ישראל מצביעה על הביקוש הגובר למיירטים ואת ההמתנה הארוכה עד להשגתם ● "אין ספק שהעומס על מלאי התחמושת עומד להיות בעיה, עבור כולם", אומר טום קראקו, מנהל צוות חשיבה אמריקאי בפרויקט הגנה מפני טילים במרכז למחקרים אסטרטגיים ובינלאומיים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה