גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פסק הדין שצריך להדאיג את אפי נוה: ביהמ"ש העליון מרשיע גם אחרי פסילת ראיות

קו ההגנה של יו"ר לשכת עוה"ד המתפטר מתבסס בשלב זה על הטענה כי הראיות מהטלפון שלו הושגו תוך ביצוע עבירה; אלא שלמשטרה ראיות נוספות הודות לחשדות שביססה מהפריצה למכשיר ● מה דינן של הראיות הנגזרות הנוספות הללו? פסיקת העליון בעבר לא מבשרת לנוה טובות

אפי נוה ואסתר חיות. ייפגשו כשופטת וכבעל דין? / צילום: רפי קוץ
אפי נוה ואסתר חיות. ייפגשו כשופטת וכבעל דין? / צילום: רפי קוץ

החשדות נגד אפי נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין המתפטר שחשוד בביצוע עבירות מתחום טוהר המידות בנוגע לבחירת שופטים, מבוססים בעיקרם על חומרים שהושגו מתוך מכשיר הטלפון הנייד הישן שלו, שמצא את דרכו לעיתונאית גלי צה"ל, הדס שטייף. שלשום (א') הגיש נוה תלונה במשטרה, שבה טען כי הטלפון הנייד שלו נגנב ונפרץ בניגוד לרצונו ולידיעתו. נכון לעכשיו מכשיר הטלפון הישן של נוה נמצא בליבת קו ההגנה שלו. לטענת נוה וסנגורו, עו"ד בעז בן-צור, כל הראיות שהושגו מתוך הטלפון הושגו תוך ביצוע עבירה על 3 חוקים - חוק הגנת הפרטיות, חוק האזנת הסתר וחוק המחשבים - ולכן יש לפסול אותן.

שלשום ניתח "גלובס" בהרחבה את הנפקות המעשית של טענת ההגנה המרכזית של נוה. בחוק הגנת הפרטיות קיימת הוראה שלפיה עיון בהודעות ששמורות במכשיר טלפון ופרסומן מהווה פגיעה בפרטיות, וכי חומר שהושג תוך פגיעה בפרטיות אינו יכול לשמש כראיה בבית המשפט - אלא אם הפגיעה "הוכשרה" על-ידי בית המשפט. אולם המשטרה במקרה של נוה קיבלה את אישור בית המשפט לעיין בחומרים שהוצאו מהטלפון. לפיכך, ההערכה היא כי הדיון בשאלת קבילותם של החומרים שהושגו מתוך הטלפון של נוה יתמקד בעיקר בשאלת המשקל שיש לתת להם במקרה של הגשת כתב אישום. ככל שאכן הראיות הושגו מהטלפון הנייד של נוה תוך ביצוע עבירה, ייתכן בהחלט שייקבע כי יש לתת להם משקל פחות ביחס לראיות אחרות בתיק.

שאלה נוספת שעולה מטענותיו של נוה היא כיצד משפיעות הראיות שהושגו מהטלפון, ככל הנראה תוך פגיעה בפרטיותו של נוה, על יתר הראיות שנאספו וייאספו בתיק. נוה יוכל לטעון כי גם הראיות הנוספות פסולות, מאחר שהן הושגו הודות למידע שהוצא לכאורה באופן לא חוקי מהטלפון שלו. לפי ההערכות, שאלה זו היא אחת מהשאלות המרכזיות שתעמוד בבסיס החלטה אם להגיש כתב אישום נגד נוה.

גורל הראיות הנוספות

מפרוטוקול הדיון בהארכת מעצרו של נוה, עולה כי בידי המשטרה ראיות נוספות בתיק בנוסף לראיות שהושגו מהמכשיר הנייד שלו. השופט עלאא מסארווה ציין, למשל, את עדויות הנחקרים בפרשה וציין לגביהן כי הן "קידמו את החשד מעבר לרמתו בטרם הפיכת החקירה לגלויה". עוד ציין השופט כי "מאז תחילת החקירה ועד היום נאספו ראיות ממקורות שונים".

בין אותם מקורות ניתן למצוא את עדותו של נוה, עדותיהם של חברים בוועדה לבחירת שופטים ואת עדויותיהן של שתי החשודות הנוספות בפרשה - שופטת שלום שלפי החשד ניהלה קשר אינטימי עם נוה ושעל מינויה לשיפוט השפיע נוה לכאורה; ועורכת דין שניהלה יחסים קרובים עם נוה ושלפי החשד נוה היה מעורב בניסיון, שלא צלח, להביא למינויה של בן זוגה, שופט שלום, לשופט מחוזי.

בשלב זה לא ידוע אילו ראיות נוספות יש למשטרה בפרשה, מה גם שהחקירה נמצאת בעיצומה, ולכן סביר שלא כל הראיות נאספו. בהנחה שהראיות הנוספות הושגו הודות למידע הראשוני שהגיע למשטרה מהמכשיר הנייד של נוה, עולה לדיון שאלת קבילותן של הראיות הנוספות. זאת, אם אכן יוחלט כי הראיות שהתקבלו מהטלפון הושגו תוך ביצוע עבירה. סוגיה זו נדונה בעבר בבית המשפט העליון בעניינו של איתן פרחי. 

על-פי פסק הדין של בית המשפט העליון בעניין איתן פרחי מ-2011, המהווה המשך ישיר להלכה לפיה בנסיבות מסוימות ניתן לפסול ראיות שהושגו באופן פסול (הלכת יששכרוב) - לבית המשפט יש סמכות לפסול ראיה שהושגה כחוק במטרה להכשיר בדיעבד ראיה פסולה. השיקול העיקרי של בית המשפט בהקשר זה הוא הזיקה בין הראיה ה"מולבנת" לבין הראיה הפסולה. כלומר, לפי עניין פרחי בית המשפט יכול לפסול ראיות שתכליתן "להלבין" ראיות פסולות, אולם הדבר תלוי בנסיבות המקרה.

איתן פרחי נחשד במעורבות ברצח עו"ד ענת פלינר המנוחה. המשטרה התחייבה בפניו כי דגימת ה-DNA שסיפק לה בהסכמתו תשמש אותה אך ורק לצורך בדיקת החשד אם היה מעורב ברצח. מהדגימה עלה כי פרחי לא ביצע את הרצח. אולם בדיעבד התברר כי המשטרה השתמשה בדגימה גם כדי לבדוק אם החשוד היה מעורב במספר עבירות מין, ומצאה התאמה מלאה בין ה-DNA של פרחי ל-DNA שנאסף מהזירות שבהן בוצעו עבירות המין.

מכיוון שהמשטרה התחייבה שלא לעשות שימוש בדגימה שנאות לספק פרחי במסגרת הליך משפטי, הפיקה המשטרה דגימה נוספת שלו, הפעם מבדל סיגריה שעישן בעת ששהה במעצר. דגימה זו - המכונה בעגה המשפטית "ראיה נגזרת" - בצירוף ראיות נוספות שהשיגה המשטרה לאחר שכבר ידעה כי קיימת התאמה בין החשוד לבין מי שביצע את עבירות המין, כגון איכוני טלפון ותיאורן הכללי של הנשים שתקף - הובילו להגשת כתב אישום חמור נגד פרחי. פרחי הורשע בביצוע שורת עבירות מין, ונגזר עליו עונש מאסר ממושך.

בעקבות הרשעתו ערער פרחי לבית המשפט העליון, כשהשאלה המרכזית שעמדה לדיון הייתה: מהי מידת השפעתה של דגימת ה-DNA שנתן פרחי בהסכמתו, על המוטיבציה של גורמי האכיפה לקחת ממנו את דגימת ה-DNA השנייה (מתוך בדל הסיגריה) ולהשיג את יתר הראיות ששימשו בסיס להרשעתו?

פער בין הרטוריקה לפרקטיקה

בפסק הדין בעליון בעניין פרחי נקבע אמנם בדעת רוב (השופטים בדימוס אדמונד לוי ויורם דנציגר) כי יש לפסול את דגימת ה-DNA שנאות פרחי לתת בעת שנשחד בביצוע מעשה הרצח, וגם את הדגימה שהושגה מבדל הסיגריה שלו. זאת, בנימוק ש"זיקתה לראיה הפסולה (הדגימה המקורית - מ' ב') היא כה הדוקה", וברור שהיא הופקה אך ורק על-מנת להכשיר את דגימת ה-DNA המקורית, שאותה אין לקבל כראיה. עם זאת, יתר הראיות שביססו להרשעת פרחי בעבירות המין התקבלו בדעת רוב כראיות קבילות, על אף שגם הן נאספו אך ורק בעקבות דגימת ה-DNA הראשונה.

השופטת דאז אסתר חיות, כיום נשיאת העליון, סברה בדעת מיעוט כי ההפרדה בין ראיות ה-DNA ליתר הראיות ששימשו להרשעת פרחי היא אבחנה מעושה, וקבעה כי הזיקה בין כל הראיות הנגזרות מדגימת ה-DNA הראשונה היא זהה. עם זאת, חיות סברה כי אין לפסול את כל הראיות הנגזרות ששימשו להרשעת פרחי, בעיקר לאור חומרת העבירות בהן הואשם פרחי. "אם היינו נעתרים לבקשת הנאשם (לפסול את כל הראיות שהושגו בתיק בהיותן נגזרת של דגימת ה-DNA הראשונה - מ' ב'), המשמעות הייתה כי מי שלכאורה ביצע עבירות חמורות ביותר ומהווה סכנה ממשית ומוחשית לאחרים, ובמיוחד כשמדובר בנשים ובקטינות חסרות ישע, ישוחרר לחופשי באופן שיכול ויבצע עבירות נוספות כפי שביצע", הסבירו השופטים את הנימוק העיקרי בגינו נדחה הערעור של פרחי.

כלומר, פסק הדין בעניין פרחי קובע כי אין לעשות שימוש בראיה נגזרת שיש בקבלתה על-מנת להכשיר ראיה שהושגה שלא כדין. אולם קביעה זו לא שינתה את השורה התחתונה בעניינו של פרחי, בעיקר לאור חומרת העבירות שביצע. זאת, כשברור לכל כי גם יתר הראיות שהושגו בתיק ושישמשו בסיס להרשעתו של פרחי, הושגו בעקבות הראיה הראשונה הפסולה.

העליון קבע באופן כללי מה הם התנאים לפסילת ראיה נגזרת. לפי קביעתו, כדי שראיה נגזרת תיפסל מלשמש במשפט, יש להוכיח כי קבלתה תוביל לפגיעה מהותית שאיננה מידתית בזכות נאשם להליך הוגן. בנוסף, נקבע כי יש להביא בחשבון את הזיקה המתחייבת בין הראיה הנגזרת לבין הראיה הראשית שנפסלה.

הלכת פרחי בתיק נוה

אילו עוד ראיות יש למשטרה בפרשת נוה? בשלב זה ידוע כי למשטרה יש את הודאות החשודים ויתר הנחקרים בפרשה, שקשורות ככל-הנראה במידה רבה לאותן ראיות ראשוניות שהושגו מתוך הטלפון הנייד של נוה.

מומחית למשפט פלילי ששוחחה עם "גלובס" מסרה כי לדעתה העדויות של הנחקרים בפרשה שנגבו בחקירת המשטרה לא ייחשבו כראיה נגזרת שיש לפסול אותה, על אף פסק הדין בעניין פרחי.

ככל שהמשטרה תבקש להסתמך גם על חומרים שמקורם במי שהיה הצד השני לתכתובות הטלפוניות שעומדות בבסיס החשד נגד נוה - תעלה ביתר שאת השאלה אם ניתן לעשות כן לאור הלכת פרחי. במקרה כזה שימוש בתכתובות שמקורן במכשיר הטלפון של שתי החשודות בתיק, יכול להיות משול ל"תרגיל" ה-DNA שביצעה המשטרה בתיק פרחי, כשלקחה ממנו דגימת DNA שנייה בהתבסס על תוצאות הדגימה הראשונה.

עד כמה משפיעה הראיה שהושגה, לטענת נוה, באופן לא חוקי על שאר הראיות בתיק? עד כמה חמורים המעשים שעשה נוה? כנראה שאלה יהיו השאלות העיקריות שיעמדו גם לפתחו של בית המשפט שידון בפרשה, אם וכאשר יוגשו בה כתבי אישום.

פסק דין פרחי

● המשטרה התחייבה בפני איתן פרחי, חשוד ברצח, כי דגימת ה-DNA שסיפק לה בהסכמתו תשמש אותה אך ורק לצורך בדיקת החשד אם היה מעורב ברצח. 

● ממצאי הדגימה העלו כי פרחי לא ביצע את הרצח. עם זאת, המשטרה מצאה התאמה מלאה בין ה-DNA של החשוד ל-DNA שנאסף מזירות שבהן בוצעו עבירות מין. 

● מכיוון שהמשטרה התחייבה שלא לעשות שימוש בדגימה שנאות לספק פרחי, הפיקה המשטרה דגימה נוספת של החשוד מבדל סיגריה שעישן בעת ששהה במעצר - שהובילה להרשעתו. 

● פרחי ערער לעליון, שדן בשאלה - מהי מידת השפעתה של דגימת ה-DNA שנתן פרחי בהסכמתו ופסולה לשימוש על דגימת ה-DNA השנייה ועל יתר הראיות ששימשו בסיס להרשעתו?

● דעת הרוב: יש לפסול את דגימת ה-DNA שנאות פרחי לתת וגם את הדגימה שהושגה מבדל הסיגריה שלו, שכן "זיקתה לראיה הפסולה היא כה הדוקה". עם זאת, יתר הראיות שביססו את הרשעתו בעבירות המין התקבלו. 

● דעת המיעוט: ההפרדה בין ראיות ה-DNA ליתר הראיות ששימשו להרשעת פרחי היא מעושה. עם זאת, אין לפסול את הראיות ששימשו להרשעה, בעיקר לאור חומרת העבירות. 

השורה התחתונה: אין לעשות שימוש בראיה נגזרת שיש בקבלתה על-מנת להכשיר ראיה שהושגה שלא כדין. עם זאת, הדבר לא שינה את השורה התחתונה בעניינו של הנאשם, שהורשע על סמך הראיות האחרות. זאת, למרות שגם הושגו הודות לראיה הבלתי קבילה.

 *** חזקת החפות: חקירת המשטרה בפרשת השחיתות לכאורה במינוי שופטים נמצאת בראשיתה. יודגש כי כל המעורבים בה ובהם אפי נוה הם בחזקת חשודים וזכאים ליהנות מחזקת החפות.  

עוד כתבות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם