גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נסגר תיק חקירת מותה של מזל הדדי: "אין חשדות לפלילים"; בני המשפחה: "נערער"

מזל הדדי ז"ל, מנהלת חשבונות בחברת LLD של לב לבייב, נפלה אל מותה מחלון הבניין בו עבדה, מספר ימים לאחר חקירתה בפרשת "יהלום שחור" ● לדברי גורמים המעורים בחקירה, קיימים ממצאים המחזקים את הקביעה כי הדדי קפצה אל מותה • בא–כוח המשפחה: "המשטרה הייתה נעולה על קונספציה מההתחלה; אנו מבקשים צוות חדש שיחקור"

מזל הדדי ז"ל / צילום: תמונה פרטית
מזל הדדי ז"ל / צילום: תמונה פרטית

ב-20 בנובמבר אשתקד נפלה מזל הדדי ז"ל, מנהלת חשבונות בחברת היהלומים LLD שבבעלות איש העסקים לב לבייב, אל מותה מהקומה העשירית בבניין בו עבדה, הסמוך לבניין הבורסה ליהלומים. האירוע הטרגי, שהתרחש ימים ספורים לאחר שנחקרה באזהרה כחשודה במסגרת פרשת הברחת היהלומים לכאורה המכונה "פרשת יהלום שחור", היווה את יריית הפתיחה של קרב גרסאות משולש בין המשפחה, למשטרה ולחברת LLD בנוגע למי האחראי למותה. בעוד שהמשטרה קבעה די מהר כי מדובר בהתאבדות, החברה הפנתה את האצבע המאשימה למשטרה בטענה כי לחצי החקירה הובילה אל מותה. המשפחה האבלה העלתה טענות אחרות לחלוטין - לטענתה הדדי נרצחה.

היום (ב') שמה הפרקליטות סוף לתעלומה הטרגית, כאשר הודיעה כי אין חשד לפלילים בקשר למותה של המנוחה. משמעות הודעת הפרקליטות, הלכה למעשה, היא אישור עמדת המשטרה מראשית הדרך, שלפיה הדדי שמה קץ לחייה ולא נדחפה אל מותה מחלון הבניין בו עבדה (הגם שבהודעה לא נאמר הדבר במפורש).

"לאחר בחינה מעמיקה של נסיבות האירוע והראיות שנאספו בתיק חקירת מותה של מזל הדדי ז"ל, נמצא כי אין חשד לעבירה פלילית, ומשכך תיק החקירה נסגר בהיעדר ראיות למעשה פלילי. מטעמי צנעת הפרט לא נפרט את כלל ממצאי החקירה", נכתב בהודעת הפרקליטות.

ההודעה נמסרה בשעות הבוקר גם למשפחתה של הדדי, שהודיעה היום כי בכוונתה לערער על סגירת החקירה.

יצאה וחזרה

הדדי, אם לשלושה בשנות ה-40 לחייה, נחקרה באזהרה בימים שלפני מותה על-ידי היחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל) במשטרה, כחלק מחקירת פרשת "יהלום שחור", שבמסגרתה נחשדת מעורבות של החברה, מספר בני משפחת לבייב ומספר עובדים ועובדים לשעבר בחברה, בהברחת יהלומים ובהלבנת הון. חלקה של הדדי בפרשה נחשב למשני ביותר, והיא נחקרה באזהרה, כחשודה ולא רק כעדה, במשך כשעתיים, ואז שוחררה לביתה.

ביום שבו מצאה את מותה, יצאה הדדי מהעבודה והייתה בדרכה לרכבת, אך זמן קצר לאחר שהגיעה לתחנת הרכבת תועדה במצלמות אבטחה שונות כשהיא חוזרת בחזרה לבניין בו עבדה. זמן קצר לאחר מכן נכנסה לחדר שירותים בקומה העשירית בבניין, משם נפלה אל מותה.

ככל שנקפו הימים שלאחר המוות, גברה הביקורת של בני המשפחה על המשטרה ועל המהירות בה קבעה כי הדדי שמה קץ לחייה ולא נרצחה. בעלה של המנוחה קרא לשר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, להתערב בחקירת מותה ולוודא כי חוקרי המשטרה יחקרו את נסיבות מותה של אשתו כראוי.

צעדה לבד

חקירת המשטרה בנוגע לנסיבות מותה עסקה בשאלה האם יש סימנים וראיות המעלים חשד לכך כי הדדי לא הייתה לבד בעת שנפלה אל מותה, וכי מותה נגרם על-ידי אדם אחר. גורמים המעורים בחקירה מסרו ל"גלובס" כי החקירה שללה באופן מוחלט חשדות לפלילים.

בין היתר, נמצא כי בניגוד לטענות שהעלו גורמים בחברת LLD, מזל הדדי לא קיבלה כל שיחת טלפון או הודעה כשהייתה בדרכה לרכבת, ושהובילה לכך שחזרה לעבודה. עוד מלמדים סרטי מצלמות האבטחה בבניין שבו עבדה הדדי, כי היא הייתה לבדה כל העת - מרגע שנכנסה אל הבניין ועד הרגע שנכנסה אל חדר השירותים שמחלונו נפלה אל מותה. "המנוחה צעדה אל הרכבת לבד, וכן בחזרה, ובבניין מצולמת צועדת במסדרונות לבדה, עד כניסתה לחדר השירותים. היא לא קיבלה כל הודעה או טלפון בסמוך למותה - וכל הממצאים מעידים כי אין חשד לפלילים", כך אומר גורם המעורה בחקירה.

עוד אומר אותו גורם כי קיימים ממצאים המחזקים את הממצא כי הדדי קפצה אל מותה, ואולם מטעמי צנעת הפרט לא המשטרה אינה מפרסמת אותם.

החקירה נמשכת

פרשת "יהלום השחור" שהתפוצצה בנובמבר 2018, עוסקת בחשדות להברחת יהלומים בהיקף 300 מיליון שקל, בהלבנת הון ובהשמדת ראיות.

לבייב, שנחשב לאחד החשודים המרכזיים בפרשה ולמי שניהל לכאורה את האופרציה הפלילית הנחקרת, נדרש אף הוא לחקירה עקב החשדות. אולם הוא מתגורר במוסקבה שברוסיה והבהיר כי אינו מתכוון להתייצב בישראל לצורך חקירתו, אלא אם המדינה תתחייב שלא להוציא צו עיכוב יציאה מן הארץ נגדו, והוא יוכל לשוב לרוסיה.

בימים אלה עושה המחלקה הבינלאומית בפרקליטות עושה מאמצים לשכנע את הרשויות ברוסיה כי יסייעו להם להביא את לבייב לארץ או לכל הפחות יאפשרו להם לחקור את לבייב ברוסיה על-ידי חוקרים ישראלים באזהרה. עד כה הרשויות הרוסיות לא נעתרו לבקשות.

לפי החשד, תחת שרביטו של לב לבייב ניהלו החשודים שנעצרו, מערך משומן היטב שפעל במשך למעלה מ-16 שנה בקו שבין רוסיה לנתב"ג וגלגל סכום של מאות מיליוני שקלים. המעורבים חשודים בכך שהבריחו לישראל יהלומי גלם וליטשו אותם בארץ כדי למוכרם בחו"ל, וכן כי הכניסו לארץ יהלומים מלוטשים שנמכרו בישראל. על-מנת שיוכלו "להלבין" את אותם יהלומים מוברחים, הוציאו וקיבלו המעורבים, על-פי החשד, חשבוניות פיקטיביות שלא שיקפו את שווי היהלומים במלואם.

מאז גל המעצרים וגל החקירות הראשון בנובמבר אשתקד נרשם שקט תעשייתי סביב הפרשה, והחקירה נוהלה בעיקר מאחורי הקלעים. אולם ל"גלובס" נודע כי בשבועיים האחרונים זומנו מספר חשודים בפרשה לחקירות קצרות של כשעתיים, שהתמקדו בעיקר בפן הכלכלי של העבירות ובניסיון של המדינה למפות את רשימת הנכסים, הכספים וההעברות שבוצעו על-ידי מי מהחשודים.

לפי הערכות של גורמים המעורים בחקירה, השלב הבא בחקירה הוא זימונם לעדות במשטרה של יהלומנים ישראלים שעימם ניהל עד המדינה את עסקי מכירת ורכישת היהלומים. במשטרה יבקשו לבחון את היקף החשבוניות הנחשדות כפיקטיביות. 

בא-כוחה של משפחת הדדי, עו"ד ששי גז, מסר בתגובה: "הודיעו לנו שהתיק נסגר מחוסר הוכחות שהייתה עבירה כלשהי. אנחנו לא קיבלנו את הממצאים ולא את המסקנות, ואנחנו רוצים לערער על זה. לא קיבלנו תשובות לשאלות ששאלנו, ולא חקרו מספיק את התיק הזה. המשטרה הייתה נעולה על קונספציה מההתחלה, והם לא הצליחו להשתחרר מאותה קונספציה שגויה, ולכן אנו מערערים על ההחלטה לסגור את התיק ומבקשים לחקור את התיק הזה מחדש על-ידי צוות חדש עם חשיבה חדשה". 

*** חזקת החפות: כל החשודים בפרשת הברחת היהלומים, ובהם לב לבייב, הם בגדר חשודים בלבד במעשים המיוחסים להם. מדובר בשלב מקדמי בהליך הפלילי, ולכן החשודים הם בחזקת חפים מפשע, כל עוד לא הורשעו בדין.

עוד כתבות

מטה חברת נובו נורדיסק בדנמרק / צילום: Shutterstock

לא יעילה לאלצהיימר: התרופה של נובו נורדיסק אכזבה את המשקיעים

הרכיב הפעיל בתרופה אוזמפיק של נובו נורדיסק לא הצליח להראות יעילות בניסוי לטיפול במחלת האלצהיימר ● למרות שהיא הודיעה מלכתחילה למשקיעים כי מדובר בהימור, מניית החברת צוללת במסחר בדנמרק, ובמסחר המוקדם בוול סטריט

אתר בנייה, ההשפעה של הרפורמות עדיין חלקית / צילום: Shutterstock

כך השפיעו הרפורמות הגדולות בתכנון ובבנייה על המצב בשטח

ארבע רפורמות גדולות שהיו אמורות להוביל לשינוי משמעותי בעולם התכנון והבנייה יצאו לדרך בסוף 2024 ● הן מחייבות הסתגלות מקצועית בענף ושינוי פרדיגמות מצד גורמים רבים, וההשפעה שלהן עדיין איטית

בורסת תל אביב / צילום: איל יצהר

עליות קלות בפתיחה בתל אביב; סלקום ואל על קופצות בכ-4%

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.2% ● בנק ישראל הוריד את הריבית, אך מסתמן כי לא צפויות הורדות נוספות בקרוב ● התאוששות מרשימה בוול סטריט לאחר ימים של ירידות: הנאסד"ק סיכם את היום הטוב ביותר שלו מאז אמצע מאי ● מניית אלפאבית זינקה במעל 6% וגררה מעלה שחקניות נוספות בתחום ה-AI ● וגם: בבנק סיטי מאמינים שהסתיים עידן "שבע המופלאות"

רכב ותחבורה / צילום: יח''צ

התערוכה בגואנגג'ואו החלה: הדגמים הסיניים והמערביים שעשויים להיות להיטים מקומיים

יצרני הרכב מציגים השבוע קצב התפתחות המהיר ואת התרחבותם לפלחי שוק מרכזיים בתערוכה בגואנגג’ואו, סין ● במרכז הבמה: דגמים חשמליים והיברידיים חדשים המכוונים גם לשוק בישראל ובאירופה, בעלי טכנולוגיות חדישות ובמחירים תחרותיים ● השבוע בענף הרכב 

קובי שגב, שותף בבית ההשקעות אקורד / צילום: דודי פרץ

אחרי הורדת הריבית: מנהל ההשקעות שממליץ על ההזדמנות הבאה

קובי שגב, שותף מנהל בבית ההשקעות אקורד, קלע כשהמליץ לפני שנה על מניות הבנקים, חברות ה–IT ומניות הגז והנפט ● עכשיו הוא מסביר למה הוא עובר ל"סטוק פיקינג", בעיקר בת"א 90 וה–SME 60, ומדוע הוא מעדיף בחו"ל את מדד ראסל 2000 על פני ה–S&P 500

רייצ'ל ריבס, שרת האוצר הבריטית / צילום: ap, Leon Neal

בבריטניה בוחנים: הטלת מס חדש על כל תייר שנכנס ללונדון

בריטניה מתמודדת עם "בור" תקציבי שמוערך ב–30 מיליארד ליש"ט לפחות, ומפלגת הלייבור שבשלטון נאבקת להישאר מחויבת להבטחתה שלא להעלות מסים לציבור ● לפי הדיווחים האחרונים, שרת האוצר רייצ'ל ריבס, תנסה ליצור אוסף של צעדים שיגדילו את הכנסות המדינה ואחד מהם הוא הטלת "מס תיירים" חדש

אבישי אברהמי, מייסד ומנכ''ל וויקס / צילום: אלן צצקין

חשש מהרווח בטווח הקצר: מניית וויקס איבדה חצי מהשווי בתוך חודשיים

דוחות Wix שפורסמו בשבוע שעבר שעבר עקפו את התחזיות, והחברה גם העלתה מעט את התחזית שלה להמשך השנה ● עם זאת, המשקיעים שמו דגש על הגידול בהשקעות שלוחץ על שולי הרווח, והמניה נפלה בשלושת ימי המסחר האחרונים ב-25%

מרכז ביג אילת / צילום: ביג מרכזי קניות

צמיחה של 16%, לא רק בישראל: הרבעון החזק של קבוצת ביג

קבוצת ביג פרסמה דוחות לרבעון השלישי והציגה גידול בהכנסות וברוב הפרמטרים ● בתשעת החודשים הראשונים של השנה ההכנסות צמחו בסך הכל בכ-18% וגם הרווח מאמיר ● "זהו רבעון שיא בתוצאות, אבל אנחנו מאוד רחוקים מהשיא", אומר המנכ"ל חי גאליס

אריק טראמפ / צילום: ap, Daniel Ceng

מפולת הקריפטו עלתה למשפחת טראמפ מיליארד דולר. הבן אריק: "זו הזדמנות"

לפי בלומברג, קריסת שוק הקריפטו חתכה את ההון של המשפחה ל-6.7 מיליארד דולר בחודשיים ● אבל אלו שהשקיעו בעסקי הקריפטו של המשפחה הפסידו הרבה יותר ● אריק, הבן של הנשיא שמוביל את פעילות הקריפטו, משדר שעסקים כרגיל, "מעולם לא הייתי שורי יותר לגבי שוק הקריפטו"

מייסדי MineOS / צילום: שי דולב Shai Dolev

בעשרות מיליוני דולרים: מק'אפי רוכשת את אפליקציית הפרטיות של מיין הישראלית

מק'אפי רוכשת את אפליקציית הפרטיות של הסטארט־אפ הישראלי מיין בעסקה המוערכת בעשרות מיליוני דולרים ● הטכנולוגיה תשולב במוצרי מק'אפי, בעוד מיין תמשיך להתמקד בפעילות ה־B2B ובפתרונות לניהול פרטיות מבוססי בינה מלאכותית

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' / צילום: נגה מלסה, לע״מ

סמוטריץ' מקדם: הכפלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי

מי שמייבא היום מוצרים מחו"ל במחיר של עד 75 דולר, נהנה מהטבה מיוחדת: הוא לא צריך לשלם מע"מ, שעומד היום על 18% ● כעת, צפויה להתממש הצעה להגדיל את התקרה הזאת דרמטית: הכפלה שלה ל-150 דולר או אף ל-200 דולר ● עקב הפגיעה בייבואנים המגמה בעולם היא דווקא לצמצם או לבטל את הפטור

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בנק ישראל צפוי להוריד את הריבית אחרי קרוב לשנתיים. לאן הולכים מכאן?

בשוק צופים בהסתברות כמעט מוחלטת שבנק ישראל יפחית בהחלטה הקרובה את הריבית בשיעור סולידי של 25 נקודות בסיס - לרמה של 4.25% ● הפעם האחרונה שבה הריבית ירדה בשיעור זהה הייתה בינואר 2024 ● עם זאת, מי שמצפה לרצף הפחתות ריבית עשוי להתבדות

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

למרות הריבאונד בוול סטריט: מגמת יציבות באירופה

מדד הדאקס יורד בכ-0.1% ● בורסות שנגחאי והונג קונג טיפסו בכ-0.8% ● התאוששות מרשימה בוול סטריט לאחר ימים של ירידות: הנאסד"ק סיכם את היום הטוב ביותר שלו מאז אמצע מאי ● הביטקוין התאושש מעט אתמול ומחירו נע סביב 87 אלף דולר ● מחירי הנפט יורדים

חנות נייקי בהמבורג, גרמניה, שמפעילה ריטיילורס / צילום: באדיבות החברה

חולשת נייקי ממשיכה להכות בריטיילורס: הרווח נחתך ביותר מחצי

מפעילת חנויות נייקי בארץ ובאירופה אמנם הציגה צמיחה בהכנסות, אך המשיכה להציג חולשה בפעילות המרכזית שהביאה לשחיקה משמעותית בשורת הרווח ● המכירות בחנויות זהות של נייקי ירדו בכ-10% במהלך הרבעון החולף

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

קרן התשתיות ג'נריישן מציגה עלייה של 30% בתזרים המזומנים

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● מליסרון הציגה שיא רבעוני ב-NOI וב-FFO ● רשת הקמעונאות ויקטורי דיווחה על צניחה חדה של 30% ברווח הנקי ● וקרן ג'נריישן הציגה עלייה של 30% בתזרים המזומנת, לצד תחזית אופטימית להמשך

גדעון תדמור, מייסד ויו''ר נאוויטס / צילום: דניאל קמינסקי

לאחר הזינוק בשווי: נאוויטס מקפיצה את התגמול למנכ"ל לעד 7.3 מיליון שקל

במסגרת המהלך, שזקוק לאישור אסיפת בעלי המניות, יעלה שכרו הבסיסי של קורנהאוזר, העומד בראש השותפות בארבע השנים האחרונות, ב-50% ל-150 אלף שקל בחודש ● הבקשה מגיעה לנוכח הזינוק המתמשך במחיר יחידות ההשתתפות של נאוויטס, על רקע תחילת הפקת הנפט בפרויקט שננדואה במפרץ אמריקה

בורסת נאסד''ק, ניו יורק / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות חדות, בהובלת מניות הטכנולוגיה; אלפאבית זינקה במעל 6%

הנאסד"ק זינק בכ-2.7% ● ברודקום זינקה במעל 11% ● האנליסטים חלוקים באשר לכיוון אליו הולכת וול סטריט, אך התנודתיות כנראה כאן כדי להישאר ● בלומברג: מניות הקמעונאות זקוקות לנס כדי להציל את 2025 הקשה • במיטב מציעים את אסיה כאלטרנטיבה לשוק האמריקאי היקר

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

החברה הישראלית שקיבלה אישור FDA למכשיר להערכת תפקוד המוח

מערכת ישראלית להערכת תפקוד המוח מקבלת אישור FDA ● טבע יוצאת בסדרת אתגרי חדשנות בהשקעה שנתית של עשרות מיליוני דולרים ● סטארט־אפ לעריכה גנטית מגייס 8 מיליון דולר ● בדיקת ההיריון ברוק של סליגנוסטיקס מגיעה למדפי הפארם בגרמניה ● וגם: חוקר מהדסה זוכה להכרה בינלאומית ● השבוע בביומד

גיא פרופר, מנכ''ל סוגת / איור: גיל ג'יבלי

המנכ"ל שגדל בבית שבו הומצאה הבמבה ומוביל עכשיו הנפקה חדשה בשוק המזון

שורה של רכישות אסטרטגיות הפכו את סוגת לאחת מחברות המזון המובילות במשק ● כעת פועלת קרן פורטיסימו להנפיק את החברה, שמנהל גיא פרופר, לפי שווי של 900 מיליון שקל ● סוגת, שהפכה למרכזית במכירת מוצרי מזון בסיסיים, מציגה יציבות בהכנסות לצד קפיצה ברווח

שר האוצר בצלאל סמוטריץ’ וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

למרות ההתנגדות בקואליציה: נתניהו תומך ברפורמת החלב של סמוטריץ'

במשרד החקלאות כינו את התוכנית הזו "אובססיה", ארגוני הרפתנים תומכים בתכנון הריכוזי הקיים, וגם חלק ממפלגות הקואליציה והאופוזיציה מתנגדות ● אך כעת, הרפורמה בחלב של שר האוצר זוכה לתמיכתו של ראש הממשלה ● בינתיים, סמוטריץ' תוקף: "תנובה, טרה ושטראוס שופכים עכשיו מיליונים על מיליונים על מיליונים בקמפיין שקרי ודמגוגי נגדי"