גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נסגר תיק חקירת מותה של מזל הדדי: "אין חשדות לפלילים"; בני המשפחה: "נערער"

מזל הדדי ז"ל, מנהלת חשבונות בחברת LLD של לב לבייב, נפלה אל מותה מחלון הבניין בו עבדה, מספר ימים לאחר חקירתה בפרשת "יהלום שחור" ● לדברי גורמים המעורים בחקירה, קיימים ממצאים המחזקים את הקביעה כי הדדי קפצה אל מותה • בא–כוח המשפחה: "המשטרה הייתה נעולה על קונספציה מההתחלה; אנו מבקשים צוות חדש שיחקור"

מזל הדדי ז"ל / צילום: תמונה פרטית
מזל הדדי ז"ל / צילום: תמונה פרטית

ב-20 בנובמבר אשתקד נפלה מזל הדדי ז"ל, מנהלת חשבונות בחברת היהלומים LLD שבבעלות איש העסקים לב לבייב, אל מותה מהקומה העשירית בבניין בו עבדה, הסמוך לבניין הבורסה ליהלומים. האירוע הטרגי, שהתרחש ימים ספורים לאחר שנחקרה באזהרה כחשודה במסגרת פרשת הברחת היהלומים לכאורה המכונה "פרשת יהלום שחור", היווה את יריית הפתיחה של קרב גרסאות משולש בין המשפחה, למשטרה ולחברת LLD בנוגע למי האחראי למותה. בעוד שהמשטרה קבעה די מהר כי מדובר בהתאבדות, החברה הפנתה את האצבע המאשימה למשטרה בטענה כי לחצי החקירה הובילה אל מותה. המשפחה האבלה העלתה טענות אחרות לחלוטין - לטענתה הדדי נרצחה.

היום (ב') שמה הפרקליטות סוף לתעלומה הטרגית, כאשר הודיעה כי אין חשד לפלילים בקשר למותה של המנוחה. משמעות הודעת הפרקליטות, הלכה למעשה, היא אישור עמדת המשטרה מראשית הדרך, שלפיה הדדי שמה קץ לחייה ולא נדחפה אל מותה מחלון הבניין בו עבדה (הגם שבהודעה לא נאמר הדבר במפורש).

"לאחר בחינה מעמיקה של נסיבות האירוע והראיות שנאספו בתיק חקירת מותה של מזל הדדי ז"ל, נמצא כי אין חשד לעבירה פלילית, ומשכך תיק החקירה נסגר בהיעדר ראיות למעשה פלילי. מטעמי צנעת הפרט לא נפרט את כלל ממצאי החקירה", נכתב בהודעת הפרקליטות.

ההודעה נמסרה בשעות הבוקר גם למשפחתה של הדדי, שהודיעה היום כי בכוונתה לערער על סגירת החקירה.

יצאה וחזרה

הדדי, אם לשלושה בשנות ה-40 לחייה, נחקרה באזהרה בימים שלפני מותה על-ידי היחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל) במשטרה, כחלק מחקירת פרשת "יהלום שחור", שבמסגרתה נחשדת מעורבות של החברה, מספר בני משפחת לבייב ומספר עובדים ועובדים לשעבר בחברה, בהברחת יהלומים ובהלבנת הון. חלקה של הדדי בפרשה נחשב למשני ביותר, והיא נחקרה באזהרה, כחשודה ולא רק כעדה, במשך כשעתיים, ואז שוחררה לביתה.

ביום שבו מצאה את מותה, יצאה הדדי מהעבודה והייתה בדרכה לרכבת, אך זמן קצר לאחר שהגיעה לתחנת הרכבת תועדה במצלמות אבטחה שונות כשהיא חוזרת בחזרה לבניין בו עבדה. זמן קצר לאחר מכן נכנסה לחדר שירותים בקומה העשירית בבניין, משם נפלה אל מותה.

ככל שנקפו הימים שלאחר המוות, גברה הביקורת של בני המשפחה על המשטרה ועל המהירות בה קבעה כי הדדי שמה קץ לחייה ולא נרצחה. בעלה של המנוחה קרא לשר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, להתערב בחקירת מותה ולוודא כי חוקרי המשטרה יחקרו את נסיבות מותה של אשתו כראוי.

צעדה לבד

חקירת המשטרה בנוגע לנסיבות מותה עסקה בשאלה האם יש סימנים וראיות המעלים חשד לכך כי הדדי לא הייתה לבד בעת שנפלה אל מותה, וכי מותה נגרם על-ידי אדם אחר. גורמים המעורים בחקירה מסרו ל"גלובס" כי החקירה שללה באופן מוחלט חשדות לפלילים.

בין היתר, נמצא כי בניגוד לטענות שהעלו גורמים בחברת LLD, מזל הדדי לא קיבלה כל שיחת טלפון או הודעה כשהייתה בדרכה לרכבת, ושהובילה לכך שחזרה לעבודה. עוד מלמדים סרטי מצלמות האבטחה בבניין שבו עבדה הדדי, כי היא הייתה לבדה כל העת - מרגע שנכנסה אל הבניין ועד הרגע שנכנסה אל חדר השירותים שמחלונו נפלה אל מותה. "המנוחה צעדה אל הרכבת לבד, וכן בחזרה, ובבניין מצולמת צועדת במסדרונות לבדה, עד כניסתה לחדר השירותים. היא לא קיבלה כל הודעה או טלפון בסמוך למותה - וכל הממצאים מעידים כי אין חשד לפלילים", כך אומר גורם המעורה בחקירה.

עוד אומר אותו גורם כי קיימים ממצאים המחזקים את הממצא כי הדדי קפצה אל מותה, ואולם מטעמי צנעת הפרט לא המשטרה אינה מפרסמת אותם.

החקירה נמשכת

פרשת "יהלום השחור" שהתפוצצה בנובמבר 2018, עוסקת בחשדות להברחת יהלומים בהיקף 300 מיליון שקל, בהלבנת הון ובהשמדת ראיות.

לבייב, שנחשב לאחד החשודים המרכזיים בפרשה ולמי שניהל לכאורה את האופרציה הפלילית הנחקרת, נדרש אף הוא לחקירה עקב החשדות. אולם הוא מתגורר במוסקבה שברוסיה והבהיר כי אינו מתכוון להתייצב בישראל לצורך חקירתו, אלא אם המדינה תתחייב שלא להוציא צו עיכוב יציאה מן הארץ נגדו, והוא יוכל לשוב לרוסיה.

בימים אלה עושה המחלקה הבינלאומית בפרקליטות עושה מאמצים לשכנע את הרשויות ברוסיה כי יסייעו להם להביא את לבייב לארץ או לכל הפחות יאפשרו להם לחקור את לבייב ברוסיה על-ידי חוקרים ישראלים באזהרה. עד כה הרשויות הרוסיות לא נעתרו לבקשות.

לפי החשד, תחת שרביטו של לב לבייב ניהלו החשודים שנעצרו, מערך משומן היטב שפעל במשך למעלה מ-16 שנה בקו שבין רוסיה לנתב"ג וגלגל סכום של מאות מיליוני שקלים. המעורבים חשודים בכך שהבריחו לישראל יהלומי גלם וליטשו אותם בארץ כדי למוכרם בחו"ל, וכן כי הכניסו לארץ יהלומים מלוטשים שנמכרו בישראל. על-מנת שיוכלו "להלבין" את אותם יהלומים מוברחים, הוציאו וקיבלו המעורבים, על-פי החשד, חשבוניות פיקטיביות שלא שיקפו את שווי היהלומים במלואם.

מאז גל המעצרים וגל החקירות הראשון בנובמבר אשתקד נרשם שקט תעשייתי סביב הפרשה, והחקירה נוהלה בעיקר מאחורי הקלעים. אולם ל"גלובס" נודע כי בשבועיים האחרונים זומנו מספר חשודים בפרשה לחקירות קצרות של כשעתיים, שהתמקדו בעיקר בפן הכלכלי של העבירות ובניסיון של המדינה למפות את רשימת הנכסים, הכספים וההעברות שבוצעו על-ידי מי מהחשודים.

לפי הערכות של גורמים המעורים בחקירה, השלב הבא בחקירה הוא זימונם לעדות במשטרה של יהלומנים ישראלים שעימם ניהל עד המדינה את עסקי מכירת ורכישת היהלומים. במשטרה יבקשו לבחון את היקף החשבוניות הנחשדות כפיקטיביות. 

בא-כוחה של משפחת הדדי, עו"ד ששי גז, מסר בתגובה: "הודיעו לנו שהתיק נסגר מחוסר הוכחות שהייתה עבירה כלשהי. אנחנו לא קיבלנו את הממצאים ולא את המסקנות, ואנחנו רוצים לערער על זה. לא קיבלנו תשובות לשאלות ששאלנו, ולא חקרו מספיק את התיק הזה. המשטרה הייתה נעולה על קונספציה מההתחלה, והם לא הצליחו להשתחרר מאותה קונספציה שגויה, ולכן אנו מערערים על ההחלטה לסגור את התיק ומבקשים לחקור את התיק הזה מחדש על-ידי צוות חדש עם חשיבה חדשה". 

*** חזקת החפות: כל החשודים בפרשת הברחת היהלומים, ובהם לב לבייב, הם בגדר חשודים בלבד במעשים המיוחסים להם. מדובר בשלב מקדמי בהליך הפלילי, ולכן החשודים הם בחזקת חפים מפשע, כל עוד לא הורשעו בדין.

עוד כתבות

מייסדי Spacial. מימין: מאור גרינברג ועמי אברהמי / צילום: Spacial

"אנחנו מחליפים את מהנדסי הבניין והאינסטלציה ב-AI, מי שיישאר זה רק האדריכל"

עמי אברהמי רצה להדפיס קירות במפעל ולהרכיב בית חדש בתוך שבועות. אבל החברה שהקים, Veev, קרסה - עד שצצה מחדש תחת בעלות אחרת ● עכשיו הוא חוזר עם סטארט־אפ חדש לשילוב בינה מלאכותית בתכנון, ומגייס מיליוני דולרים מאחת מקרנות הצמרת הישראליות

מוצרי סוגת בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנפקת סוגת מתקרבת: תגייס 300 מיליון שקל, לפי שווי של 850 מיליון שקל

חברת המזון, שבשליטת פורטיסימו, ממשיכה לקדם את הנפקתה שצפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● הנהלת סוגת, בראשות המנכ"ל גיא פרופר, תחזיק מניות בהיקף של כ-28 מיליון שקל

מודעות של כאל, טפחות, בנק לאומי, ישראכרט / צילום: צילומי מסך

הסיבה שהלוואות מפתות עם פרזנטור מחויך דווקא מייצרות אצלנו דחייה

מחקר ישראלי חדש ניתח את הבעות פנים ותנועות העיניים מול פרסומות של בנקים וחברות כרטיסי אשראי וביטוח ● תנאי ההלוואה והסכום התגלו כחשובים בהרבה מהמעטפת השיווקית

מערכת חץ 3 בפעולה / צילום: דוברות משרד הביטחון

דיווחים בגרמניה: מערכת החץ תתחיל לפעול כבר בשבוע הבא

ע"פ דיווחים בכלי התקשורת הגרמנית, מערכת החץ 3, שנרכשה מהתעשייה האווירית במחיר של 3.5 מיליארד אירו, תחל לפעול באופן חלקי כבר בשבוע הבא ● "המערכת תאפשר הגנה של 360 מעלות, מה שיבטיח להגן על תושבי גרמניה והתשתיות שלה מפני התקפות בטילים ארוכי טווח", נכתב בהודעה לעיתונות של חיל האוויר הגרמני

איראן מנסה לשכנע את המדינה הגרעינית: תתמכי בנו מול ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: בעולם חושבים שהפסקות האש בלבנון ועזה עלולות לקרוס, איראן רוצה להבטיח שפקיסטן תפעל איתה נגד ישראל אבל לא בטוח שזה יקרה, מה ישראל רוצה בסוריה, ואיך נשיא סוריה עוזר לסכל הברחות נשק של חיזבאללה ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל מקורות, עמית לנג, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

דוחות מקורות: הרווחים קפצו ב-47% בתשעת החודשים הראשונים של 2025

הזינוק ברווחי חברת המים הממשלתית נרשם בעיקר בעקבות עלייה בשיעור התשואה על ההון שמוכר לה, בעקבות העלייה בתשואות על אגרות החוב הממשלתיות ● מתחילת השנה, השקיעה החברה כ-1.3 מיליארד שקל בהקמה וחידוש מפעלי מים

סכר מרכזי באיראן שנפגע מהבצורת / צילום: Reuters, Vantor

כך מייצר המחסור במים במדינות שכנות הזדמנות לגופי אנרגיה והתפלה בישראל

בעוד איראן מתפוררת כתוצאה ממחסור במים, גם ירדן ומצרים בסיכון גבוה להתייבשות, והופכות לתלויות בישראל לאספקת מים ואנרגיה ● מהן המשמעויות הכלכליות שייגזרו מכך, היכן הזדמנויות ההשקעה, ואיך זה יתגלגל עד האג"ח הממשלתיות והדירוג של ישראל

לב לבייב / צילום: תמר מצפי

המחוזי קבע: חברת היהלומים של לבייב תשלם עשרות מיליונים במס

שנים לאחר שחברת היהלומים ארגנה מחדש את פעילותה בחו"ל ומכרה את חלקה בחברות בארה"ב, קובע המחוזי כי העסקאות ההן יובילו כעת לחיוב מס בישראל

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה בשופרסל / צילום: יונתן בלום

הנתון המדאיג בדוח והשאלה: האם העלאת המחירים חוזרת להתנקם בשופרסל?

מניית רשת המזון צנחה ב–7% לאחר שדיווחה על רבעון שלישי רצוף של ירידה במכירות בחנויות זהות ● גם אצל המתחרות ניכרה חולשה, אך בשוק חוששים שהמצב בשופרסל קשה יותר ונובע ממהלכי ההתייעלות והעלאות המחירים: "המשך הירידה בהכנסות עלול לקרב הרשת להפסד"

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מאחורי הנתונים על ירידת מחירי הדיור יש עיר אחת שהמחירים בה רק עולים

מדד מחירי הדיור מבשר כבר שבעה חודשים רצוף על ירידות שלא נראו זמן רב בשוק המקומי ● אבל כשצוללים לנתונים מגלים שהירידות מתמקדות במרכז, בעוד שבירושלים ובפריפריה המחירים ממשיכים לעלות ● מה הסיבות לתופעה ואיך תשפיע הורדת הריבית של בנק ישראל על השוק?

חי גאליס, מנכ''ל ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

"פופוליזם זול, ובסוף הציבור ישלם": מנכ"ל ביג נגד הצעד של סמוטריץ'

שר האוצר פרסם מוקדם יותר היום (ד') את כוונתו להכפיל את תקרת הפטור ממע"מ על רכישת מוצרים מחו"ל דרך האינטרנט, ובעלי העסקים בישראל זועמים ● "בכל העולם לא רק שלא מגדילים את הפטור, אלא מבטלים אותו לחלוטין", אומר מנכ"ל ביג חי גאליס ● "אם שר האוצר רוצה לדפוק את המשק הישרלי ואת העסקים בישראל - שיחתום על הצו"

אילוסטרציה: Shutterstock

שני עורכי דין חשודים בתרמית של מאות מיליונים. כך עבדה השיטה

פרקליטות המדינה הגישה כתבי אישום חמורים נגד חמישה נאשמים, בהם שני עורכי־דין ומהנדס, בטענה כי פעלו במשך שנים לשיווק קרקעות ציבוריות באזור סכנין תוך זיוף מסמכים, הצגת מצגי שווא והלבנת הון בהיקף של כ־200 מיליון שקל ● יחד עם כתבי האישום הוגשה בקשה לתפיסת רכוש בשווי כ־55 מיליון שקל

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי מבצר שליטה בנופר באמצעות לאומי פרטנרס

ינאי יעביר את מניותיו בנופר לחברה משותפת, שלתוכה תזרים לאומי פרטנרס כחצי מיליארד שקל בהון וחוב לטובת רכישת מניות נוספות ● בחודש האחרון מניית החברה סובלת ממומנטום שלילי ואיבדה כ-11%

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן

דוחות שיכון ובינוי: מספר העסקאות של מכירות דירות צנח, אך הרווח זינק

למרות צניחה חדה במכירות הדירות, שיכון ובינוי מציגה זינוק ברווח הנקי - שהגיע ל־55 מיליון שקל ברבעון ו־325 מיליון שקל מתחילת השנה ● העלייה מיוחסת בעיקר לצמיחה במגזרי התשתיות והנדל”ן בחו”ל ● בחברה מעריכים כי אי־הוודאות בענף תתמתן ותחזיר את הביקושים ב־2026

מפעל מרצדס־בנץ. תעשיית הרכב הגרמנית היא בין הנפגעות העיקריות מהמשבר הכלכלי / צילום: Reuters, Christoph Steitz

כך קורסת התעשייה הגרמנית: רבבות עובדים מפוטרים בעלות של מיליארדים

שישה מיליארד אירו הוציאו השנה חברות ענק כחלק מ"ארגון מחדש" בגרמניה ● "הן מפטרות בלי להתחשב בעלויות", נכתב ● הרקע: המשבר הכלכלי בתעשייה וקריסת שוק הרכב הגרמני בסין

בועז ביסמוט, יו''ר ועדת חוץ וביטחון / צילום: ראובן קסטרו- פול וואלה

ביסמוט חשף את הטיוטה לחוק הפטור מגיוס: "יוצאים לדרך"

במסגרת השינויים בהצעה - תבוטל הדרישה למכסה של לוחמים קרביים, ושירות אזרחי-ביטחוני יוכר כחלק מהמכסה ● בנט תקף: "החוק הכי אנטי-ציוני בתולדות המדינה, לא ניתן לזה לעבור" ● גם איזנקוט ביקר בחריפות: "הממשלה בוחרת בהחלשת הצבא. ההצעה - תעודת עניות לפוליטיקה הישראלית"

סופר ספיר ו-A2Z חתמו על עסקת עגלות חכמות בהיקף 30 מיליון דולר

בעסקה ששווה 30 מיליון דולר, חברת A2Z חתמה על הסכם לאספקת 3,000 עגלות חכמות לרשת סופר ספיר ● "זה יאפשר לנו להגדיל ב–10% את סל הקנייה", אמר אורן ספיר, מנכ"ל הרשת

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; אורקל קפצה במעל 4%, לצד מניות AI נוספות

הנאסד"ק עלה בכ-1% ● אלפאבית ירדה, אנבידיה טיפסה • הבנקים הגדולים בארה"ב מעריכים: מה יקרה ל-S&P 500 בשנה הבאה? ● הביטקוין התאושש ונסחר לזמן קצר מעל 90 אלף דולר ● מחירי הנפט רשמו עליות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

מה שחק את הרווח של רמי לוי, ואלטשולר ממשיך לאבד לקוחות

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● התחזקות השקל וירידה בתיק ני"ע פגעו ברווח של רמי לוי ● אלטשולר שחם איבד 150 אלף לקוחות מתחילת השנה

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

"תפסיקו להדליף ואני אענה": החקירה הנגדית של ח"כ דוד ביטן יצאה לדרך

במהלך החקירה הנגדית ניסתה התובעת להראות שוב ושוב כי ח"כ דוד ביטן התחמק מלמסור תשובות מלאות על אף שידע אותן ● ביטן, שמואשם בקבלת שוחד לצד עבירות של הלבנת הון, הפרת אמונים ועבירות מס, טען כי חשש מהדלפות וכי הוא "לא יכול לזכור את כל הפרטים ב-12 שעות חקירה" ● וגם: איך הוא מפרש את המילה "שטינקר"?