גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לוקחים את מנהטן: הכירו את צמד המתווכים מאחורי עסקת הנדל"ן היקרה בתולדות ארה"ב

האחים אורן וטל אלכסנדר מכרו לפני כחודש את הבית היקר ביותר בהיסטוריה של ארה"ב: 238 מיליון דולר לדירה בסנטרל פארק סאות' 220 ● בראיון ל"גלובס" הם מסבירים איך שני מתווכים בתחילת שנות ה-30 הגיעו לפסגת הנדל"ן של מנהטן, ומה לקוחות אולטרה-עשירים באמת מחפשים

לגורד השחקים בסנטרל פארק סאות' 220 יש יותר תוצאות חיפוש מהשם של רובנו. יש לו אפילו עמוד ויקיפדיה, וזה לא במקרה. אף שסיימו לבנות אותו רק לפני שלוש שנים, הוא כבר פיסה אדריכלית שוברת שיאים: מהבניין המגורים הגבוה ביותר בחצי הכדור המערבי - 96 קומות המתפרשות לגובה 426 מטר - ועד לבניין שהניב את היקף עסקאות הנדל"ן המצטברות הגבוהות ביותר במנהטן - 2 מיליארד דולר.

"המחירים בבניין יציבים", מספר טל אלכסנדר (32), "והם נעים בהתאם לנוף בין 7,000 ל-8,000 דולר לרגל רבוע (כ-70-80 אלף דולר למטר רבוע). הדירות בקומות הנמוכות נמכרות תמורת 4,000 דולר לרגל רבוע". במחירים האלה סוג הדיירים קבוע מראש - מולטי מיליונרים ומיליארדרים. מהם, לכאורה, לא חסר.

"שוק הקצה הזה הוא החזק והנזיל ביותר בעולם", מעריך אורן (31), אחיו של טל. יחדיו הם מהווים את "צוות אלכסנדר" במשרד התיווך דאגלס אלימן בניו יורק. "יש בעיר לפחות שלוש עסקאות מכירה של יותר מ-30 מיליון דולר בשבוע, במיאמי היו אולי שלוש עסקאות כאלה כל השנה. רק בבניין הזה יש 4-5 דירות שמחירן גבוה מ-60 מיליון דולר".

"יש פה הרבה דירות, וכולם באים לניו יורק", מוסיף טל, "זו העיר הקטנה הכי גדולה בעולם".

טל ואורן אלכסנדר מוכרים דירות אולטרה-יוקרה כמו אלה שיש בבניין שבו אני פוגשת אותם. הם נחשבים למתווכים מובילים בשוק הקטן והצפוף.

"מה שעדיין מפתיע אותי", אומר אורן, "זו כמות העושר שיש בעולם. זה מטורף. מישהו יכול להיות בעסקי ייצור מפיות נייר ולקנות דירה בשווי של 20 מיליון דולר".

האחים אלכסנדר יודעים דבר או שניים על עושר. רק בתחילת החודש מכרו כאמור את הדירה היקרה ביותר בהיסטוריה של ארה"ב, כמה רחובות מפארק אווניו, תמורת 238 מיליון דולר. העסקה זכתה לתהודה גדולה ועל פי הפרסומים הקונה הוא מנהל קרן גידור. זמן קצר לפני כן תיווכו עסקת מכירת בית בלונדון תמורת 122 מיליון דולר ואחר כך ייצגו מוכר לבית במיאמי תמורת 50 מיליון דולר. עמלה ממוצעת לעסקאות אלה היא 6%, שבמחירים הגבוהים במיוחד אולי תרד באחוז או שניים, ומתחלקת בין הסוכנים שמייצגים את המוכר לבין אלה שמייצגים את הקונה.

אם זה נשמע לכם הרבה כסף, זה בגלל שזה המון. ואם אתם תוהים איך דירה יכולה לעלות כמו כמה מטוסי קרב, קשה לענות על זה, אבל אפשר לנסות. מעבר לעלות הדירה עצמה, גודלה, הנוף והמיקום למחיר מתווספים הפרטים השוטפים. בבניין שבפארק אווניו למשל יש אולם קולנוע, בריכה אולימפית, חדר כושר מלא, לאונג' הכולל שולחן ביליארד וספרייה, חדרי ישיבות ומשרדים, סאונה, חדר טיפולים ומסאג' ומסעדה פרטית בהובלת שון האגרט, שף מעוטר בכוכב מישלן - שעושה גם שירות חדרים.

יש כמובן שירותי קונסיירז' וחניה; חניון; כביש גישה; תקרות גבוהות - קצת פחות מ-4 מטר; חלונות ענק - 3 על 3 מטר, שלא נפתחים; רצפות שיש; מעליות מהירות כקליע מרופדות בעור; ושוער בכניסה שנראה כאילו כל תפקידו הוא להזיז עבור הבאים ושבים את הדלת המסתובבת. אבל יותר מהכול יש נוף - נוף עוצר נשימה מגובה שקשה להסביר אותו. "אני מרגיש שחלק מהדירות אפילו גבוהות מדי", מציין טל, בזמן שאני משתדלת לגלות איפוק למראה מנהטן בלילה, שנראית מהקומה ה-70 ערנית אבל לא אמיתית.

הדירות יכולות לעמוד ריקות במשך שנים

איחרתי בגלל שחיכיתי ב-432 פארק אווניו, בעוד שהכניסה לבניין היא בכלל מרחוב 56 הפחות זוהר. זו לא פעם ראשונה שכתובות זזות ומבלבלות בניו יורק (בעיקר בטיימס סקוור). לפי "בלומברג" היזמים שילמו כ-11 אלף דולר לעיריית ניו יורק כדי לקבל אישור מיוחד וחותמת שהבניין יוכל לשאת כתובת זו. כי מה יש בשם (שאל שייקספיר) והתשובה: בין 5% ל-10% נוספים למחיר הדירה, לפי הערכות. לא פלא שבמגזין פורצ'ן כינו את הבניין עם השלמתו "הבית שאי השוויון בנה".

לפי דוח של מדד העושר, ניו יורק היא העיר העדיפה על האולטרה-עשירים, אלה שהונם האישי עולה על 30 מיליון דולר. לפי מחקר של Wealth-X, ניו יורק היא העיר השנייה בעולם במספר האולטרה-עשירים שהיא מאכלסת - 8,865 איש - עם הון מוערך מצטבר של יותר מ-9 טריליון דולר. לפניה רק הונג-קונג (10,010) שלקחה ממנה את התואר רק לאחרונה ובזינוק חד במיוחד (31%) משנה לשנה. את הדירות קונים במזומן, רק במזומן. הקונים לא מתבלים את הרכישות בשום חליפין. לא ביטקוין, לא רכב אספנות או תיק מניות. "אנשים שקונים במחירים האלה לא מתעסקים בזה", מסביר טל.

למרות המספרים המפעימים, חלק מהדירות יכולות לעמוד ריקות גם כמה שנים. לפי ניתוח של Mansion Global במחצית הראשונה של 2018, 58.6% מדירות היוקרה (מעל ל-4 מיליון דולר) נמכרו בהנחה. אחת הדירות היקרות בפארק אווניו 432 למשל, שדרשו עליה 82 מיליון דולר, התפצלה בסופו של דבר לשתיים אחרי שהייתה בשוק שנתיים. כל אחת מהדירות נמכרה במחיר של כ-30 מיליון דולר. בבניין אחר בהלס קיצ'ן, דירת פנטהאוז שעומדת למכירה כבר חמש שנים הכוללת 10 חדרים במחיר מבוקש של 85 מיליון דולר, מציע היזם תמריצים להמתיק את העסקה הכוללים יאכטה בשווי מיליון דולר, בית בהמפטונס לשנה, שני רכבי רולס רויס מדגם פנטום ולמבורגיני אוונטדור.

האולטרה-עשירים לא סובלים ממצוקת הדיור כמו מרביתנו, למעשה עושרם עלה השנה - כמו כמעט כל שנה - ב-7%. ההחלטה אם לקנות או לא פיסת נדל"ן יוצאת דופן כזו היא בעיקר משיקולי העדפות וטעם, לא מאילוצים כספיים. זו הסיבה שרבות מהדירות מכונות "trophy apartments". עלותן היא "מחיר ההתרברבות" ואחזקה שלהן מאפשרת מגורים במגדלים מרוממים (מאיתנו) בשמיים.

המגדל בפארק אווניו הוא לא המגדל היחידי שהאחים מחזיקים בבלעדיות למכירת הנכסים שבו. יש להם דירות בסנטרל פארק סאות 220, בבניין סטנווי ורשימה ארוכה של דירות שמחירן נע בין מיליון דולר ל-240 מיליון דולר. צוות של עשרה עובדים, עוזר להם לנהל את המכירות והקניות של הנכסים האלה שנמצאים בניו יורק, במיאמי, בלונדון ואפילו כמה בישראל. "ניקח בית אם הוא מתאים ללקוחות שאנחנו מייצגים", מסביר טל, "זה לא משנה כל עוד המחיר מציאותי".

המדיה החברתית חשובה גם ביוקרה

בניו יורק רשומים 20 אלף מתווכים, אבל צמד האחים טל ואורן, שנחשבים לצעירים מאוד בתחום שבו הם פועלים, הצליחו לבנות לעצמם שם ולייצר לא מעט באזז תקשורתי ועסקי. הם מתראיינים לגופי התקשורת הגדולים כמו פורבס ו-CNBC כיודעי דבר, וזוכים לכתבות פרופיל במגזין ביזנס אינסיידר, בניו יורק פוסט והוגדרו על ידי ווריאטי כחלק מאליטת מתווכי הנדל"ן.

אף שתחום הנדל"ן נמצא אצלם בדם מהוריהם היזמים שהיגרו מישראל לפני 40 שנה, הם מקפידים לציין שהם התחילו מאפס. "התחלנו מלמטה בשוק השכירות", מציין טל, "את המכירה הראשונה שלי עשיתי רק אחרי שלוש שנים בתחום. עסקת המכירה שהביאה אותנו לעבוד ביחד והזניקה את העסק שלנו הייתה בבניין אלדורדו ב-2011, שם מכרנו דירה בקומה השביעית תמורת 14.5 מיליון דולר. זה קו-אופ ישן, מלפני המלחמה, שמרבית המתווכים שמוכרים בו דירות נמצאים בעסק 30 שנה. אנחנו היינו בני 25, זה עשה הרבה רעש ומינפנו אותו".

"אנחנו פועלים מהר ובאגרסיביות וזה מה שהלקוחות שלנו מחפשים", מוסיף אורן, "הרבה פעמים הנכסים שהלקוחות שלנו מחפשים לא פנויים ואנחנו צריכים להפוך אותם לפנויים. צריך לדעת איך לגשת לבעלי הנכסים ולהיות מספיק אמינים כדי שיסכימו לדבר איתנו. לוקח זמן לבנות את זה".

הגיל הצעיר עוזר להם גם בכל הקשור למדיה חברתית, שגם בשוק האולטרה-יוקרה חשובה. באינסטגרם לשניים יש כמה עשרות אלפי עוקבים שיכולים להתעדכן במחירי נכסים או בנכסים חדשים בשוק. "הקונים לא בהכרח נמצאים באינסטגרם", מסביר טל, "אבל המתווכים כן". זו פלטפורמה חינמית. אנשים פונים אלינו ואנחנו סוגרים עסקאות מקשרים שנוצרו באינסטגרם. זה קורה כל הזמן, בגלל זה יש לנו אנשים שעובדים על זה בצוות, כל פעם שאנחנו מעדכנים מחיר או מעלים דירה חדשה".

היום, טוען אורן, אחוז אחד מהמתווכים בניו יורק ומיאמי מבצע 99% מהעסקאות בתחום שבו הם פועלים. טל מעריך שהתחרות שלהם מורכבת מכ-100 מתווכים כשהיתרון התחרותי שלהם כרוך בחשיבות של להיות במקום הנכון ובזמן הנכון. "זה כמעט כמו רשת גרילה", מסביר אורן, "אנחנו לא מחכים שמישהו יתקשר אלינו. אנחנו תמיד הולכים לאכול ארוחות צהריים וערב במסעדות הטובות ביותר בעיר ואם אנשים מתחילים לדבר על נדל"ן אנחנו מציגים את עצמנו. אנחנו עושים את זה כל הזמן. אנחנו גרים בבניינים הנכונים ונופשים במקומות הנכונים".

אחת הדירות בפארק אווניו 432 היא בבעלות האחים. טל, המנהל חלק משמעותי מפעילות הצמד בניו יורק, מתגורר בה, בעוד שאורן שממוקד יותר במיאמי, מתגורר בדירה בבעלות האחים שם. לשניים גם פנטהאוז בתל-אביב. הם מספרים כי "את את הבתים והדירות המאוד יקרים בישראל לא קונים ישראלים אלא יהודים אמריקאים עמידים. מאהבה למדינה. יש בזה משהו סנטימנטלי להיות בעלים של חלק מישראל".כששאלתי אותם אם הם מנהלים את החיים שלהם בין הדירות השונות, כדי שיהיה להם קל יותר להבין את הלקוחות שלהם הסביר טל שהם לא זקוקים לזה. "ההורים שלנו גידלו אותנו בצורה כזו שבילנו את הקיצים בתל-אביב, את החורפים באספן והיה לנו קשר לניו יורק. אבל הבנו שאם אנחנו יכולים לחיות כמותם ולעבור בין הדירות זה ייצר לנו יתרון תחרותי".

"זה כמו משחק של לחבר את הנקודות"

היום האחים אלכסנדר מציעים הרבה יותר מתיווך, השירות הוא מה שמבדיל אותם מהשועלים הוותיקים בתעשייה. "הלקוחות שלנו לא רואים בנו רק מתווכים", מסביר אורן, "קחי לדוגמה לקוח שלי שמכרתי לו לא מזמן פנטהאוז במיאמי תמורת 25 מיליון דולר. הוא מתקשר אלי כל סוף שבוע ושואל אותי 'אורן, לאיזה מסעדה כדאי לי ללכת', או 'אורן, הבן שלי והחברים שלו רוצים ללכת למועדון - אתה יכול לסדר אותם?'. כל דבר שאני עושה הוא ברמה הכי גבוהה. אדאג לו למקומות במסעדה הכי טובה, או להיות חבר מייסד של בית חולים כדי שלא יחכה בתור במיון או שיהיה לו חדר פרטי במקרה שיקרה לו משהו. אנשים מעריכים דברים מסוג זה. הם יכולים לדבר אתנו על חופשות, לאן לטייל בעולם - סביר להניח שהיינו שם ואנחנו יכולים לסדר אותם.

"אנחנו משתמשים בקשרים שלנו כדי לעזור ללקוחות שלנו על בסיס יומי. סביר להניח שרק השנה - כדי לעזור ללקוחות לקנות סירות - עזרנו לעסקאות של 10 מיליון דולר בהפניות ואמנות בעשרות מיליוני דולרים. אנחנו מפנים אותם לטובים בתחומם, ויכולים לעשות עבורם את הקשרים. זה כמו משחק של לחבר את הנקודות".

עוד כתבות

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

CNN: תקיפה של ארה"ב באיראן אינה צפויה בקרוב

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן