גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יו"ר שיכון ובינוי מסכם שנה חזקה: "נתי סיידוף מבין שצריך להשקיע במנהלים הכי טובים"

בכנס שערכה הבוקר קבוצת הנדל"ן שיכון ובינוי, לאחר שפרסמה את דוחותיה הכספיים ל-2018, התייחס המנכ"ל, משה לחמני, לפרסום שנחשף ב"גלובס" על פרישתו: "אני מסיים בסיפוק ענק ומשאיר חברה חזקה עם הנהלה חזקה" ● היו"ר תמיר כהן על הפעילות באפריקה: "אנו מעריכים שב-2019 נראה את הפירות"

בוצת הבנייה והנדל"ן שיכון ובינוי  ערכה היום (ד') כנס משקיעים בת"א, יממה לאחר שנחשף ב"גלובס" כי המנכ"ל משה לחמני פורש, ושעות ספורות לאחר פרסום הדוחות הכספיים של שנת 2018. 

נזכיר כי אמש פורסם ב"גלובס" כי שיכון ובינוי מפנה את המקום לאייל לפידות, מנכ"ל קבוצת הביטוח הפניקס, ומשה לחמני יסיים את תפקידו כמנכ"ל שיכון ובינוי. מניית החברה מזנקת הבוקר בכ-9.5% בבורסת תל אביב, לאחר שאתמול זינקה בשיעור דומה.

על פי הדוחות הכספיים שפרסמה קבוצת הבנייה והתשתיות, הנמצאת בשליטת איש העסקים נתי סיידוף, היא הציגה בשנה שעברה הכנסות של כ-6.3 מיליארד שקל -ירידה קלה של 1.6% לעומת ההכנסות בשנת 2017. ברווח הנקי רשמה שו"ב קפיצה של 114% אשתקד, לעומת 2017, לרמה של כ-495 מיליון שקל. 

לחמני אמר הבוקר כי "כיף מאוד לסיים את השנה, כי הצלחנו לסיים שנה אתגרית בצורה מוצלחת. זה לא רק השורות התחתונות. החברה ממוקמת במבט קדימה במקום מצויין בכל גזרות הפעולה".

תמיר כהן, יו"ר הדירקטוריון, הוסיף: "כשמגיע בחור חדש מצפים ממנו להוכיח את עצמו ולעשות שינויים אבל בצורה שקולה. אני ירושלמי, קצין בגולני וכבר הרבה שנים חי בלוס אנג'לס. אבל בתקופה האחרונה אני הרבה יותר בארץ. שיכון ובינוי נרכשה בשנה האחרונה בידי קבוצת סיידוף של נתי סיידוף, ומה שמניע את הקבוצה זה להרוויח הרבה כסף ולהשיג את התשואה הכי טובה שאפשר. כדי לעשות זאת נתי מבין שצריך להשקיע במנהלים הכי טובים.

"עד היום המדיניות של החברה הייתה לבנות נכסים, ולמכור אותם אחרי שהם מייצרים ערך. אנחנו רוצים לנסות ולהשאיר את הנכסים הללו אצלנו, על מנת שתישאר לחברה תוצרת מניבה שתגדיל את התשואה היציבה, כאשר בעיקר מדובר בנכסי אנרגיה התשתיות. המקום הראשון שנחתנו בו לאחר הרכישה היה אפריקה, והופתענו מהרמה הגבוהה של הצוות והאנשים במדינה. החלטנו להשאיר את המנוע הזה, אבל לנהל אותו בצורה יותר טובה. אנחנו מעריכים שכבר ב-2019 נראה את הפירות".

כהן הוסיף ואמר כי "המדיניות הנוספת היא לחזק את הנוכחות העסקית של החברה בארה"ב. קנינו חברה בשם אייקון במטרה שהיא תהיה הזרוע הביצועית שלנו שם. אנחנו רוצים לראות התאמת הוצאות וייעול. אנחנו עובדים על תוכנית רב-שנתית, שתביא להתאמת ההוצאות למצב הנוכחי של החברה. אנחנו גם מאמינים שיש לנו הזדמנויות גדולות, ולכן נרצה לשתף פעולה עם שוק ההון בעבודה הזאת, בכל דרך אפשרית ובכל מכשיר פיננסי אפשרי, כדי שיחד כולנו נעשה הרבה הרבה כסף".

לחמני התייחס לדוחות שפורסמו הבוקר ואמר: "סיימנו את 2018 עם רווח שיא של 559 מיליון שקל. השנה הסתיימה גם חזק מאוד בתזרים מזומנים עם גבייה חזקה מאוד של 830 מיליון שקל ברבעון הרביעי, ומאמצי הגבייה האלו המשיכו גם ברבעון הראשון של 2019.

"השקנו תהליך למילוי הסינרגיות וחיזוק שיתופי הפעולה בין היחידות השונות בקבוצה. המשך זכיות גם בארץ וגם בחו"ל. כמות המגה-פרויקטים שביצענו במקביל לא היה מעולם בהיקף כזה. יש לנו צבר הזמנות מאוד יפה של 13 מיליארד שקל, ועוד הזמנות של יותר מ-1 מיליארד שקל שעדיין לא נכנסו לצבר.

"אנחנו מאוד אופטימיים לגבי 2019, ופתחנו אותה בסערה. אנו מתקרבים למחזור מאוד גדול של פרויקטים קדימה ועם רעב גדול. ב-7 בפברואר מכרנו ביום אחד 530 דירות עם תזרים יפה של 650 מיליון שקל. לגבי איי.די.או, החלטנו יחד עם תמיר שזה הזמן לממש, ועשינו זאת בצורה שקולה בארבע עסקאות שונות, שיוצרות לנו תזרים של יותר מ-900 מיליון שקל עם תשואה של 2% בשנה על השקעה מאוד סולידית בדירות מגורים בברלין".

לחמני התייחס לסיום תפקידו בחברה, ובסיום דבריו ציין: "בנימה אישית, אני מסכם תקופה של שבע שנים טובות בחברה. אני חושב שהעברת הבעלות הצליחה בצורה יוצאת מן הכלל, ויחד עם נתי ותמיר הגענו להחלטה משותפת. אני מסיים בסיפוק ענק ואני משאיר חברה חזקה עם הנהלה חזקה ואני מאוד גאה. שבע שנים מגיעות לסיום עם תוצאות שיא".

"משה משאיר מורשת מאוד מכובדת", שיבח כהן. "משה הוא אחד החברים היקרים שלי. הכל נעשה בחברות ונמשיך יחד בעתיד".

עוד כתבות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל-על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה, וכן על רשות שדות התעופה, המפעילה את נמלי התעופה בן גוריון, רמון וחיפה

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת

ניר ברקת יצא נגד הבורסה, והתנצל: "הוכיחה את עוצמתה"

שר הכלכלה טען כי "רק חברות נכות מנפיקות בישראל", וכי "חברות ההייטק המצליחות הולכות ישר לאמריקאים" ● בנוסף הוא קרא להנפיק את רפאל ואת התעשייה האווירית בארה"ב ולא בבורסה המקומית ● בהמשך ברקת פרסם הבהרה: "הבורסה הישראלית הוכיחה את עוצמתה ואת חסינותה; אני מצר על הניסוח הלא מוצלח"

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון ביטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

אילן רביב, מנכ''ל מיטב / צילום: רמי זרנגר

לאחר שזינקה 1,200% בשלוש שנים: ההמלצה שנותנת רוח גבית לבית ההשקעות הגדול בישראל

בג'פריס צופים שבית ההשקעות הגדול בישראל ימשיך ליהנות מהרוח הגבית שמספק לו שוק החיסכון הארוך וקצר הטווח ● שווי המניות של משפחות סטפק וברקת - כמעט 6 מיליארד שקל

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית באירופה; קרפור נופלת לאחר פרסום הדוחות

הפוטסי עולה בכ-1%, הדאקס מטפס בכ-0.8% ● מוקדם יותר, הניקיי רשם עליות של כ-1% ● ההוראה האחרונה של באפט: צמצום החזקות בחברת אפל ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות קלות ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● לאחר הירידות בתחילת השבוע, הזהב והכסף בעלייה ● עדכונים שוטפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

חשד למידע פנים במניה הלוהטת של ת"א: פשיטה על משרדי ארית

החוקרים הגיעו למשרדי החברה באור יהודה וחקרו מספר נושאי משרה ●  ארית דיווחה לבורסה כי בשלב זה אין חשדות נגד החברה עצמה ואין השפעה על הפעילות השוטפת של החברה או של חברת הבת רשף

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

חיים ביבס, יו''ר מרכז השלטון המקומי / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

חיים ביבס: "אחרי הבחירות נוכל לקדם מהלכים אמיצים"

ביבס אמר ב"פורום נדל"ן מוביל" כי "כרגע אין ממש שר במשרד הפנים, ולכן קשה לקדם דברים" ● הנהלת תאגיד השידור הוחלט ששידורי גביע העולם ישודרו באיכות הצפייה 4K, שהיא הסטנדרט בשוק, רק באפליקציית כאן Box ● הכנס של חברת ההשקעות הגלובלית נויברגר ברמן בגלריית דובנוב בתל אביב ● אירועים ומינויים

אור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: איל יצהר

הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נופלת בחדות במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה מגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים, והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי, שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אנלייט זינקה ב-12%, דלתא מותגים נפלה ב-16%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.3% ● דלתא מותגים הפילה גם מניות אופנה אחרות ●  טבע עלתה בעקבות ניסוי מוצלח ● אלביט טיפסה בקרוב ל-3%, לאחר שהודיעה על עסקאות בגובה 435 מיליון דולר ● לאחר שזינקו אתמול, מניות הבנייה והנדל"ן ירדו, מדד מניב חו"ל נפל במעל 4%

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

עפולה / צילום: Shutterstock

קשישה חיה 50 שנה בדירה שלא רשומה על שמה. האם היא הבעלים החוקיים?

קשישה בת 80 גילתה כי הדירה שבה התגוררה מאז שנות ה־60 רשומה על שם המדינה ● למרות היעדר כל מסמך בכתב, בית המשפט קבע כי בנסיבות חריגות של "זעקת ההגינות" ניתן להכיר בבעלותה על הדירה

הרצל חבס / צילום: רוני שיצר

כעשור לאחר מכירת קרקע ברעננה: משפחת חבס חויבה במע"מ בהיקף מיליוני שקלים

ביהמ"ש המחוזי דחה את ערעורה של חברת נוף נאה שבבעלות משפחת חבס וקבע כי מכירת קרקע חקלאית ברעננה ל-80 רוכשים שונים ב-15 עסקאות היא פעילות עסקית החייבת במע"מ - זאת למרות שהחברה החזיקה בקרקע במשך 60 שנה מבלי לעשות בה כל שימוש