גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

38 מיליארד דולר יושבים במחסן: נחשפים לסקטור האחסון הפרטי בארה"ב

אורח החיים של האמריקאים, שמביא אותם, למשל, לנדוד מרחקים ארוכים בעקבות עבודתם, יוצר ביקוש לפתרון הולם לאחסון רכוש ● המחסנים כיום הם מבנים חדשים, ממוכנים ומנוטרים המחולקים ליחידות קטנות, הביקוש להם ממשיך לגדול למרות הגברת הבנייה בסקטור, ושיעור התפוסה המרשים עומד על יותר מ-90%

נחשפים לסקטור האחסון הפרטי בארצות הברית / צילום: shutterstock
נחשפים לסקטור האחסון הפרטי בארצות הברית / צילום: shutterstock

בניגוד למה שאפשר להסיק מצפייה בסדרות המאפיה האמריקאיות, כמו שובר שורות ואוזרק, לא רק ערימות של כסף לא חוקי מאוחסנות בעשרות אלפי מחסנים ברחבי ארה"ב. המציאות קרובה יותר למה שאפשר לראות בסדרות הריאליטי, דוגמת Storage Wars: בפועל, במחסנים של האמריקאים אפשר למצוא הכול. החל מתכולת בתים ומסמכים עסקיים, ועד מכוניות אספנים ומאגרי מזון.

נכון לסוף שנת 2018, מספר מתקני האחסון בארה"ב עומד על כ-50 אלף נכסים בכל רחבי ארה"ב, המתורגמים לכ-2.3 מיליארד רגל רבועות, או כ-230 מיליון מ"ר, דהיינו כ-7.06 רגל רבועה, או כ-0.66 מ"ר, בממוצע לאדם.

קל להבין איך אמריקאים, העשויים לנדוד מרחקים גדולים בעקבות עבודתם, ועוברים מבית בפרברים לדירה במרכז העיר, או משנים סטטוס משפחתי, צריכים פתרון טוב ולא יקר לרכושם. צורך משותף להרבה אנשים מייצר שוק נרחב והזדמנות השקעה. ההיקף הכספי של תעשיית האחסון הפרטי עומד על כ-38 מיליארד דולר.

עד לפני פחות מ-50 שנה נחשבה תעשיית האחסון הפרטי בארה"ב כתעשיית "Mom and Pop", מחסנים שהופעלו, נבנו ונוהלו בעיקר על-ידי משפחות, שפעלו בעיקר דרך תחושות בטן, וללא ניסיון. פעם, אם חיפשת מחסן, האופציה הייתה לשכור את החניה המקורה של השכנה. היום נכנסו לתעשייה הזו חברות ענק.

פילוח אכסון לפי תכולה

סקטור האחסון הפרטי עשה קפיצת מדרגה למבני אחסון משוכללים, המחולקים בתוכם ליחידות אחסון קטנות. החל מיחידת אחסון פשוטה, ועד ליחידות אחסון הכוללות בקרות אקלים ומערכות שמעבירות למחזיקים בהן מידע על התנאים השוררים בתוכן, דבר המאפשר לאחסן פריטים שונים ומגוונים.

יש לכם אוסף אמנות שירשתם, אבל אין לו מקום בדירה שלכם? יש לכם אוסף בקבוקי יין, ואין לכם תנאי בקרת אקלים מתאימים בבית? יש מחסן שמותאם בדיוק לאוסף שלכם.

לא עוד מחסנים מיושנים הסובלים ממפגעי טבע ומגניבות, ושמהווים סכנה לפגיעה בנכסים המאוחסנים בהם. המחסנים כיום הם מבנים חדשים, ממוכנים ומנוטרים, אשר נהנים מאבטחה של 24 שעות ביממה.

חוויית השכרת יחידה כזו דומה לבחירת חדר בבית מלון. שיטת ההשכרה של יחידות אלו בנויה לפי סוג היחידה, גודלה, תנאי האבטחה, הבקרה ותקופת השכירות.

אחד המאפיינים הייחודיים של סקטור האחסון הפרטי הוא שמרב ההשכרות הן על בסיס חודשי, דבר המאפשר לבעלים להתאים את דמי השכירות במהירות כאשר תנאי השוק משתנים, יותר מאשר לבעל משרד או לבעל נכס קמעוני, שבהם החוזה הנפוץ הוא בין שנה לחמש שנים.

גידול במחיר לרגל רבועה ביחס לשיעור ההיוון

האחסון הפרטי בארה"ב - ביקוש ותפוסה

הכלכלה בארה"ב הציגה צמיחה חזקה בשנת 2018, ושיעור האבטלה הוא הנמוך ביותר מאז שנת 2000. נתונים אלו מקדמים את נדל"ן האחסון הפרטי. היציבות הכלכלית מאפשרת לצעירים את החופש הפיננסי לעזוב את בית הוריהם ולשכור דירות קטנות, דבר היוצר צורך מוגבר לאחסון חיצוני.

מנגד, האוכלוסייה המבוגרת נזקקת לשטח אחסון חיצוני, בשל המעבר מבתים גדולים לדירות בעיר, לאחר שהילדים כבר עזבו את הבית. גורמים אלה מעלים את הביקוש לטווח הארוך לאחסון פרטי.

כתוצאה מכך, סך התפוסה בנכסים אלו עומד נכון לסוף 2018 על שיעור מרשים של 90.3%, אשר על פי התחזיות אף אמור לגדול בשנים הבאות, בהמשך לצמיחה בארה"ב. הביקוש לנכסים אלו נותר חזק, למרות הגידול בהיקף הבנייה בסקטור.

כיום, 15% מהמחסנים בארה"ב נמצאים בבעלות ובניהול של שש החברות הגדולות בתחום. 11% נוספים הם בבעלות של 100 המפעילים המובילים, והשאר בבעלות של מפעילים קטנים.

היקפי בניית מחסנים

נכון לדוחות הכספיים שפורסמו בסוף שנת 2017, לחברה הגדולה בארה"ב - Public Storage - יש 2,386 נכסים, והכנסות שנתיות של 2.5 מיליארד דולר. חמש החברות הבאות בתור מחזיקות יחד 5,109 נכסים, וסך ההכנסות שלהן לשנת 2017 עומד על 3 מיליארד דולר בשנה.

מספרים אלו מתאפשרים מכך שאחד מתוך 11 אמריקאים משלם 91.14 דולר בממוצע לחודש עבור יחידת האחסון שלו.

ביצועי הסקטור: חיוביים ויציבים

כמקובל בתחום הנדל"ן, נהוג לבחון את ביצועי החברות הפעילות בתחום בפרמטרים של הכנסות תפעוליות נטו ושל שיעור ההיוון. נכון למחצית השנייה של 2018, שיעור ההיוון (ה-Cap Rate) הממוצע הארצי בסקטור האחסון הפרטי, עמד על כ-6.5% יציבים במהלך ארבע השנים האחרונות. שיעור זה מעיד על כך שרמת היציבות של הענף נתפסת כגבוהה, אפילו ביחס לנכסי נדל"ן אחרים. הנכסים בסקטור רשמו רווחים חיוביים בהכנסות ובהכנסות התפעוליות נטו (NOI) לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

על פי ניתוחי הסקטור שביצענו וביקור פיזי בנכסים, במבט קדימה נראה שהביקושים הגבוהים, ורמת התפוסות הגבוהה לנכסים בסקטור - יחד עם המשך הצפי לגידול בתרבות הצריכה בארה"ב, והיציבות הכללית הקיימת בסקטור בשנים האחרונות - מוסיפים נדבך של ביטחון בהשקעה זו. בשורה התחתונה, אנו צופים כי השקעה בסקטור האחסון הפרטי בארה"ב צפויה להיות כדאית גם בשנים הקרובות. 

הכותבים הם מנכ"ל ושותף מנהל בקרן Comrit של אי.בי.אי בית השקעות, ואנליסט הקרן. הקרן משקיעה בנכסים מניבים בארה"ב, ועשויים להיות לה עניין והחזקות בנכסים ובחברות המוזכרים בכתבה. אין לראות באמור הצעה או ייעוץ לרכישה או למכירה של ני"ע, והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ או לשיווק המתחשבים בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

"הרבעון החזק ביותר בתולדותיה": הישראלית שמזנקת בחדות בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ●אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

נגע בשיא, ואז ירד: האתר הישראלי שמנסה לחזות מתי תהיה התקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"