גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת פישר מסתעפת? אלון חסן חזר בו מפרט בעדותו

דוח האיכונים לטלפון של אלון חסן, שנחשף לראשונה ב"גלובס", חשף כי חסן היה במשרדו של עו"ד רונאל פישר במקרה אחד שעליו לא העיד בחקירתו ● לטענת ההגנה, חסן הסתיר פגישה עם פישר שבה יזם את הצעת השוחד לשוטרים תמורת סגירת התיקים בעניינו ● היום העיד חסן וטען: "אני לא זוכר מה היה בתאריך הזה. יתכן שהגעתי למשרד של פישר, והפגישה לא התקיימה"

אלון חסן ורונאל פישר/ צילום: רפי קוץ
אלון חסן ורונאל פישר/ צילום: רפי קוץ

חצי שנה אחרי שאלון חסן, לשעבר יו"ר ועד עובדי נמל אשדוד והעד המרכזי במשפטו של עו"ד רונאל פישר, העיד ארוכות על הצעותיו לכאורה של פישר לסגירת תיקי החקירה בעניינו בתמורה לתשלום שוחד לחוקרי משטרה, עלה היום (ה') חסן לדוכן העדים פעם נוספת.

הסיבה למהלך החריג הזה, אותו כינה היום שופט סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים משה סובל "סיטואציה חסרת תקדים", היא ראיה חדשה שביקשו להגיש סנגוריו של פישר, עורכי הדין עמית בר ואלי פרי, המעידה לטענתם על כך שחסן הסתיר את אחת הפגישות שערך עם פישר, בניגוד לעדותו לפיה כל הפגישות עמו תועדו והוקלטו על-ידו.

פישר, נזכיר מואשם בלקיחת שוחד בתמורה לסגירת חקירות משטרתיות ו/או מסירת מידע על חקירות לנחקרים. ברור לחלוטין כי ההקלטות שערך חסן במהלך פגישותיו עם פישר הן "ראיות הזהב" בתיק פישר. לכל הפחות, מדובר בראיות המשמעותיות ביותר שיש לפרקליטות המדינה בנוגע לאישום המרכזי בתיק ולעניין דפוס פעולתו של פישר, המואשם בהתנהלות דומה גם עם לקוחות נוספים שלו.

הראיה החדשה - איכונים לטלפון הנייד של חסן

הראיה החדשה, אשר תוכנה נחשף לראשונה ב"גלובס" בדצמבר אשתקד, היא דוח איכונים לטלפון הנייד של חסן. מדוח זה עולה כי חסן שהה במשרדו של פישר פעם נוספת, עובדה התומכת לשיטת סנגוריו של פישר בתזה לפיה חסן הוא זה שחולל את המהלך להעברת כספי שוחד לפישר, בתמורה לכך שידאג לסגירת התיקים נגדו.

כלומר, התזה של ההגנה גורסת כי פישר - שתועד על-ידי חסן ובהמשך גם על-ידי חוקרי המחלקה לחקירות שוטרים כמי שלוקח מזוודה עם 150 אלף דולר שמסר לו חסן - נגרר אחרי יוזמה של חסן. לטענת ההגנה, פישר הסכים לכך כי ראה בכך הזדמנות לגבות מחסן את שכר-טרחתו שטרם שולם. חסן, כמובן, דוחה את התזה האמורה מכל וכול.

הכרוניקה של הפגישות בין חסן לפישר נדונה באריכות במהלך חקירתו הנגדית של חסן בבית המשפט. לגרסתו של חסן, ב-8 או ב-9 ביוני 2014 הוא נפגש עם פישר והבין כי הלה מנסה לסחוט אותו. מיד לאחר מכן הוא פנה לעו"ד בני כץ, שייעץ לו להקליט את כל הפגישות הבאות עם פישר.

לדברי חסן, הפגישה הבאה בינו לבין פישר נערכה ב-15 ביוני 2014. באותו היום פנו עו"ד כץ וחסן לחוקרי המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) וסיפרו להם על מעלליו של פישר, כשהם מצוידים בהקלטה של הפגישה שערך חסן עם פישר באותו יום. בהמשך, וכשבאמתחתו מזוודה עמוסת מזומנים, שלחו חוקרי מח"ש את חסן לפגוש את פישר ולהעביר לו את הכסף שהתבקש על-ידו בתמורה לסגירת התיקים. חוקרי מח"ש תיעדו את מסירת המזוודה לפישר ומיהרו לעצור את עורך הדין המוכר.

במהלך חקירתו הנגדית של חסן, נתן האחרון את הסכמתו לכך שיופק דוח איכונים לטלפון הנייד שלו. מדוח האיכונים עלה כי בניגוד לדבריו של חסן, הוא נפגש ככל הנראה עם פישר פעם אחת נוספת לפני שפנה למח"ש.

במועד שבו התקיימה ככל הנראה הפגישה הנוספת בין חסן לפישר, 11 ביוני 2014, שהה חסן במעצר-בית בשל החקירות שנוהלו בעניינו (שתיים מתוך ארבע חקירותיו של חסן הבשילו לכדי כתב אישום, שממנו זוכה חסן זיכוי מהדהד בבית המשפט המחוזי בבאר-שבע. ערעור חלקי של המדינה על זיכויו של חסן תלוי ועומד בימים אלה בפני בית המשפט העליון).

כבר בחקירתו הנגדית ניסה צוות ההגנה של עו"ד פישר לרענן את זיכרונו של חסן ולהראות לו שפגישה נוספת אכן התקיימה ב-11 ביוני 2014, למרות מעצר-הבית שבו שהה. חסן הכחיש כבר אז שהיה באותו יום במשרדו של פישר, על אף פנייה מתועדת של עובדת ממשרדו של פישר למשטרה המבקשת אישור להגעתו של חסן למשרדים באותו יום, ואישור של המשטרה לקיום הפגישה. כמו אז גם היום אמר חסן: "אפשר לזייף מסמך כזה, זה לא אומר כלום".

לפי דוח האיכונים, ב-11 ביוני 2014 שהה חסן בשעה 14:13 בביתו שבאשדוד, אך כבר בשעה 14:53 הוא היה בסביבת משרדו של פישר. עוד עולה מהדוח כי שעה 15:39 שהה חסן במגדלי ב.ס.ר - שם ממוקמים משרדיו של פישר - וכן בשעה 16:04 אחר-הצהריים. כלומר, חסן שהה במגדלים שבו היו ממוקמים משרדיו של פישר כחצי שעה לפחות. בשעה 16:51 אוכן הטלפון של חסן באזור לה גווארדיה, ובשעה 19:05 הוא כבר שהה בחזרה באשדוד. עוד עולה מדוח האיכונים כי גם פישר שהה באותו זמן במשרדיו.

על ממצאי האיכונים לטלפון הנייד שלו, העיד היום חסן: "אני לא זוכר את ה-11 לחודש. אני זה שהצעתי להגנה להפיק דוח איכונים. למה שאציע את זה, אם יש שם פגישה שהסתרתי? אם אין תיעוד לפגישה הזאת, אז כנראה שלא נפגשתי עם רונאל ב-11. אולי יש לי בעיה בזיכרון".

עו"ד בר אמר לחסן בתגובה: "זו לא בעיה בזיכרון, זה משהו אחר", וחסן השיב לו: "אתה אומר שאני משקר?". בר: "אז איפה ההקלטה? אמרת שכל הפגישות שלך עם פישר אחרי שהבנת שהוא מנסה לסחוט אותך היו מתועדות". 

חסן: "אם אין הקלטה, אז כנראה שגם לא הייתה פגישה. אולי נסעתי לשם, ולא הייתה פגישה בסוף. לא הייתה פגישה עם רונאל שלא הקלטתי אחרי הפגישה שלי עם בני כץ. אז כנראה שלא הייתה פגישה ב-11. אולי הייתי שם, אבל פגישה לא הייתה. לא זוכר מאיזו סיבה".

עו"ד בר שאל את חסן: "האם הייתה פעם אחת שהוזמנת בזמן ששהית במעצר-בית, ורונאל אמר לך שהוא לא יכול לפגוש אותך?". חסן השיב: "לא זוכר."

במהלך הדיון נרשם עימות חריף מאוד בין פישר לראש צוות התביעה, עו"ד דן בהט. פישר עמד בכניסה לאולם וסינן בעקבות דבריו של חסן: "שקרן, פשוט שקרן". בהט, ששמע את ההערות, דרש בתוקף מהשופט סובל שיחדל את פישר, ואף אמר לו כי עליו להשית על פישר הוצאות. בתגובה עלתה חמתו של פישר, שהתקרב לבהט וצרח עליו: "אתה רמאי ומושחת! אתה מעלים ראיות! אל תדבר אליי!".

משנרגעו הרוחות, הטיח בר בחסן כי הגרסה שלו לא הגיונית. "עד כמה אתה יכול לעבוד עלינו שאתה לא זוכר מה קרה ב-11.6? זו הרי הפעם הראשונה שאתה אמור להיפגש עם רונאל אחרי שהבנת לטענתך שהוא מנסה לסחוט אותך. זה אירוע מכונן, אירוע קשה מאוד - גילית שעורך הדין שלך עושה מהלכים חמורים על גביך. דווקא את האירוע הזה אתה לא זוכר?" חסן השיב לבר: "מה לעשות, יש אנשים חזקים", וחזר שוב על גרסתו לאירועים.

הפגישה עם מכלוף - חסן נאלץ לחזור בו

לפי עדותם של חסן ואיילון מכלוף, עד תביעה נוסף בתיק שהעיד כי פישר הציע לו שיעביר לו כספים תמורת סגירת התיקים בעניינו, הייתה פעם אחת שהם נפגשו במשרדו של פישר במהלכה התוודע חסן לכך שפישר הציע גם מכלוף להעביר כספי שוחד בתמורת לסגירת תיקיו. לדברי ההגנה, הפגישה של חסן ומכלוף התרחשה ב-11.6, היום בו נערכה כאמור הפגישה הנוספת שלטענת ההגנה חסן העלים. גם לטלפון הנייד של מכלוף הוצא דוח איכונים, וממנו אכן עולה כי גם מכלוף נכח ב-11.6 במשרדו של פישר, ויותר מכך - כי לא היה תאריך נוסף בו נכח במשרדו של פישר יחד עם חסן.

בעקבות דוחות האיכונים למכשירהם של חסן ומכלוף, נאלץ חסן להודות כי כנראה שעדותו בעבר, לפיה הפגישה עם מכלוף נערכה ב-15.6, אינה נכונה. זאת, לא לפני שסנגוריו של פישר הציגו לחסן דברים שאמר במח"ש, לפיהם הוא פגש את מכלוף במשרדו של פישר ב-15.6, וכן דברים שאמר בחקירתו הראשית, אז הגדיל לטעון ואמר לעו"ד בר: "כבר אמרתי לך 20 פעם, פגשתי את איילון בלובי של המשרדים של פישר ב-15.6".

עו"ד בר תהה איך יכול להיות ששבועיים אחרי הפגישה, כשנתן חסן עדות במח"ש, הוא אמר שהפגישה עם מכלוף הייתה ב-15, וחסן שב והדגיש כי את העדות במח"ש הוא נתן לפנות בוקר והיה מבולבל ועייף.

חסן הסביר את המקור למה שהוא כינה טעות, וההגנה ביקשה לראות בו כשקר. "כנראה שברענון שעשיתי לפני העדות הראשית שלי, כשעברתי על התמלול של החקירה שלי במח"ש, הבנתי לא נכון שהפגישה הייתה ב-15.6. עכשיו אני מבין שהפגישה הזאת לא הייתה ב-15.6. נכון שאמרתי 22 פעמים שזה היה ב-15, אבל זה רק כי הסתמכתי על התמלול של מה שאמרתי במח"ש. כנראה שטעיתי בתאריכים", העיד חסן.

ההגנה ניסתה להוכיח כי העובדה שהפגישה עם מכלוף נערכה ב-11.6, ולא ב-15.6 כמו שטען תחילה חסן, מלמדת גם כי אכן התקיימה פגישה בין פישר לחסן ב-11.6, שלא תועדה על-ידי חסן. זאת ניתן להסיק, טענו עורכי הדין של פישר, מכך שבשום שלב לא טען חסן שהפגישה שלו עם מכלוף נערכה ביום שבו הגיע למשרדיו של פישר אך בסוף לא נפגש עמו. ואכן, בחקירה הראשית אמר חסן כי הוא נפגש עם מכלוף "לפני הפגישה".

חסן נמנע מלאשר את טענת ההגנה בהקשר זה. "אני חוזר ואומר, אני שפגשתי את מכלוף בלובי של המשרד של רונאל, אבל אני לא זוכר שהתקיימה אחרי זה פגישה עם רונאל". עו"ד בר שב והדגיש בפני חסן כי בשום שלב, לא במח"ש ולא בעדותו בבית המשפט, הוא לא אמר שהוא הגיע למשרדים של פישר ולא נפגש איתו ביום שבו נפגש גם עם מכלוף.

גם השופט סובל ביקש לוודא את גרסתו של חסן: "האם אתה זוכר שאתה מחכה הרבה זמן לפישר, פוגש במכלוף, מדבר איתו, וכל זאת בזמן שרונאל במשרד - ובסוף לא נפגש איתו?". חסן השיב: "לא זוכר". 

בהמשך עדותו אמר חסן: "היו פעמים שהגעתי למשרדים ולא נפגשתי עם רונאל. למשל, כשנפגשתי עם עורכי דין אחרים, או כשבאתי להביא חומר. היו גם פעמים שבאתי ספציפית להיפגש עם רונאל, וזה התבטל". 

*** חזקת החפות: רונאל פישר לא הורשע בכל עבירה במסגרת המשפט המתנהל בעניינו. המשפט הפלילי מצוי בשלב ההוכחות, ובמסגרת זו נשמעים עדי התביעה תוך ניסיון של המדינה לבסס את האישומים. בשלב הבא תינתן לפישר האפשרות להציג את עדי ההגנה ואת טענותיו. במהלך המשפט טוען פישר לחפותו, וכל עוד הוא לא הורשע, הוא זכאי ליהנות מחזקת החפות.

עוד כתבות

מערכת הלייזר ''מגן אור'' שתיקרא מעתה ''אור איתן'', על שמו של סרן איתן אוסטר ז''ל שנפל בלבנון / צילום: דובר צה''ל

כל יירוט יעלה דולרים בודדים: הושלמו הניסויים בקרן הלייזר

המערכת השלימה את סדרת הניסויים בטרם העברת המערכת לצה"ל, ונמסר כי היא הוכיחה את יעילותה מול טילים, רקטות ופגזי מרגמה ● המערכת תיקרא "אור איתן", על שמו של סרן איתן אוסטר ז"ל שנפל בלבנון

אורסולה פון דר ליין, נשיאת הנציבות האירופית / צילום: Reuters, Yves Herman

עדיין טעון אישור: הנציבות האירופית ממליצה על השעיית הסכם הסחר החופשי עם ישראל

בנציבות האירופית התכנסו היום כדי לגבות את הצהרת הנשיאה להמליץ צעדים משמעותיים נגד ישראל, ובראשם דרישה להשעות את הסכם הסחר החופשי ● אלא שהיא זקוקה לרוב מיוחס שעד כה לא התגבש ● הפוקוס על איטליה, שעד כה הביעה התנגדות למהלכים כאלה והייתה לצד גרמניה הבלם האחרון ● כך או אחרת, בממשלה לא יכולים לטעון שמדובר בהחלטה "חפוזה ומפתיעה"

הכנסת / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

אושרה פריצת תקציב המדינה ל-2025 בוועדת הכספים

כעת, יועבר התקציב המתוקן לאישור סופי, בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת ● יתכן שזו לא תהיה פריצת התקציב האחרונה ל-2025, שכן עלות המבצע לכיבוש העיר עזה לא נכללת בה

פרופ' רוני גמזו / צילום: כדיה לוי

בכירים ברשות שוק ההון: גמזו מתנהל בכוחנות ולא מתאים לתפקיד יו"ר חברת ביטוח

דירקטוריון מגדל אחזקות החליט למנות את פרופ' רוני גמזו לדירקטור במגדל ביטוח, בדרך למינוי אפשרי שלו כיו"ר החברה, בעוד שהדירקטור אבי דותן צפוי לסיים את תפקידו ● המהלך מנוגד לעמדת הממונה על שוק ההון, עמית גל, שהתריע מפני פגיעה בעצמאות מגדל

ערן זינמן ורועי מן, מייסדים ומנכ''לים משותפים של מאנדיי.קום / צילום: נתנאל טוביאס

לאחר שאיבדה 31% משוויה, מאנדיי תרכוש מניות של עצמה ב-870 מיליון דולר

הרכישה נועדה להצביע על אמון הדירקטוריון וההנהלה בכיוון החברה ולאותת לשוק שבחברה מאמינים שמחיר המניה מוערך בחסר ● החברה עורכת היום מפגש עם משקיעים בניו יורק, בו היא צפויה לספק מידע על החזון לעתיד על רקע ה-AI, על האסטרטגיה ועל יעדיה הפיננסיים

בנייה / צילום: Shutterstock

העדכון ההיסטורי של מדד תשומות הבנייה הפתיע לרעה את הקבלנים

בלמ"ס שינו את הרכב המדד לראשונה זה 14 שנה, ובענף ציפו לקפיצה חדה ● לאחר שנרשמה עלייה של 0.4% בלבד, הקבלנים טוענים: לא משקף את העלויות האמיתיות של שכר העובדים

השותפים בגלילות קפיטל. מימין: אריק קליינשטיין, ליאור ליטבק, נופר עמיקם, קובי סמבורסקי / צילום: בן יצחקי

קרן הסייבר הוותיקה מגייסת חצי מיליארד דולר להשקעה בחברות ישראליות. מה היא מחפשת?

קרן ההון סיכון הישראלית גלילות קפיטל תקים קרן סיד חמישית להשקעה בשלבים ראשונים וקרן צמיחה שנייה ● בתוך כך, רינת רמלר מצטרפת כשותפה

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

אחרי ספרד גם יוון מאיימת לבטל עסקת נשק עם ישראל

טורקיה מתקדמת עם פיתוח מטוס הדור החמישי קאאן וצפויה להטיס אב־טיפוס ב־2026 ● הקרבות בעזה מאיימים על עסקה ביטחונית של מאות מיליונים עם יוון ● לוקהיד מרטין ו־BAE מפתחות מל”טים אוטונומיים שילוו מטוסי קרב ● וארה"ב חושפת פצצות ימיות חדשות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פרויקט &EAST של רבוע כחול נדל''ן / צילום: רבוע כחול נדלן

כפי שנחשף בגלובס: Jfrog תשכור משרדים בעסקה של כ־650 מיליון שקל

על פי ההסכם עם רבוע כחול נדל"ן, תתפוס חברת התוכנה שטח של 15 אלף מ"ר בפרויקט, ותוכל להתרחב עד ל־20 אלף מ"ר • ההכנסות המוערכות לרבוע כחול נדל"ן בגין כל תקופת השכירות, כולל תקופות האופציה הן כ־500 מיליון שקלים

אוניברסיטת תל אביב / צילום: Shutterstock

שתי אוניברסיטאות ישראליות בצמרת הדירוג הבינלאומי הנחשב

אוניברסיטת תל אביב נכנסה זו השנה השנייה ברציפות למדד היזמות היוקרתי של PitchBook ומדורגת שוב במקום השביעי בעולם, ובמקום הראשון מחוץ לארה"ב ● הטכניון נכנס לראשונה לעשירייה הפותחת עם יותר מ־1,300 יזמים וגיוסים של כ־43 מיליארד דולר גיוסים ● ישראל היא המדינה היחידה מחוץ לארה"ב עם שני מוסדות בצמרת

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: Shutterstock, Alexandros Michailidis

דיווח: בריטניה תכיר במדינה פלסטינית בסוף השבוע

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "עם תחילת התמרון הקרקעי, הושמדו בעזה 25 מגדלי טרור" ● ישראל העבירה לסוריה הצעה להסכם ביטחוני חדש בגבול ●  במערכת הביטחון נערכים לניסיון חטיפה של חיילים באזור הלחימה בעיר עזה ● גורמים מדיניים: הסיכוי לעסקה בזמן הקרוב - אפסי ● 48 חטופים - 712 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

המניה שמשקיע העל הימר עליה: 3 הזדמנויות ליום שאחרי הריבית

הורדת ריבית נחשבת לבשורה טובה לשווקים, אבל יש מי שירוויחו במיוחד ● ניר אורגד, מבנק לאומי, מסמן מניות עם פוטנציאל גדול לעליות אחרי השינוי המוניטרי בארה"ב. אחת מהן נהנתה רק לאחרונה מהשקעת ענק מביל אקמן ● נתון בשבוע

פצצת MPR - 500 חודרת קירות בטון של אלביט / צילום: אלביט מערכות

"היינו צריכים מניות בשווי מיליארד שקל": למה הבורסה חיכתה שנתיים להשקת מדד ביטחוני?

מדד חדש שיושק בנובמבר יכלול כמה מהכוכבות הגדולות של הסקטור הביטחוני בבורסה בת"א - אלביט, נקסט ויז'ן וארית, שהניבו תשואה של מאות אחוזים ● בבורסה טוענים כי לא איחרו את הרכבת: "זה לא מדד ליום או יומיים. התפקיד שלו הוא לייצר מכשיר פיננסי בר־מעקב"

אילוסטרציה: Shutterstock

עלייה בהשמנה, בשימוש בתרופות נוגדות דיכאון וברעב אצל ילדים: דוח מדדי האיכות ברפואת קהילה

דוח מדדי האיכות ברפואת קהילה ל-2024: המצב הסוציו-אקונומי והשיוך המגזרי ממשיכים ליצור פערים גבוהים בבריאות הציבור ● הפערים מתבטאים בין היתר ברזון של הילדים בשכבות החלשות ובפערים באיזון הסוכרת ● הציבור נראה חרד יותר ומדוכא יותר

אמיר ירון וג'רום פאוול / צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ישראל בדרך לפער ריביות היסטורי מול ארה"ב: כך זה ישפיע על המשק

בצל חוסר הוודאות הביטחונית ורמת האינפלציה, ישראל מתקשה להצטרף למגמה הגלובלית של הורדות הריבית - ועל פי ההערכות, לאחר הורדת ריבית הפד אתמול, הפער ביחס לארה"ב צפוי להתרחב אף יותר בהמשך השנה ● ההשלכות עשויות להיות דרמטיות: מהשקל ועד לאג"ח ונוטלי המשכנתאות

השותפים ארנון דינור, גיל גורן ויורם שניר והשותפה הבריטית לורל באודן / צילום: 83North

בעיתוי מפתיע: קרן ההייטק הוותיקה מודיעה על סוף דרכה

ארבעת המשקיעים מאחורי קרן ההון סיכון 83North הודיעו כי הקרן הגיעה לסוף דרכה, וכי לא יגייסו קרן המשך ● "אף אחד מאיתנו לא חושב שאנחנו מדהימים בניהול ובבניית הדור הבא", אמר ארנון דינור ל-Institutional Investor

גיא ברנשטיין, מנכ''ל פורמולה / צילום: יח''צ

מכונת האקזיטים של פורמולה מאטה: חתכה את מחיר מניית מיכפל ב-17% בהנפקה כדי לעמוד ביעד הגיוס

אחרי סדרת אקזיטים מרשימים, חברת התוכנה פורמולה בניהולו של גיא ברנשטיין נאלצה לדלל את עצמה כדי לעמוד בגודל הגיוס בהנפקת מיכפל שהושלמה הלילה ● מיכפל גייסה 300 מיליון שקל, בדיוק כפי שתכננה לגייס, אך שווייה ירד ל-770 מיליון שקל (לפני הכסף), חלף תכנון מקורי לשווי של 900 מיליון שקל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ויו''ר ה־SEC פול אטקינס / צילום: Reuters, Kevin Lamarque

טראמפ רוצה לבטל את הדיווחים הרבעוניים. וול סטריט לא תיתן לו

נשיא ארה"ב קרא השבוע לבטל את הדוחות הכספיים הרבעוניים וטען: "פעם בשישה חודשים זה אמור להספיק". ברשות ני"ע החלו לקדם את השינוי ● אלא שירידה בדיווחים עלולה להוביל לתנודתיות במחירי המניות וייתכן שחברות ימשיכו בתדירות הנוכחית כדי לזכות באמון השוק

בנייה / צילום: Shutterstock

200 אלף דירות בבנייה: קצב התחלות הבנייה וההיתרים בשיא, אבל סיום הפרויקטים מתעכב

נתוני הלמ"ס מלמדים על קצב התחלות בנייה גבוה במיוחד: ב-12 החודשים האחרונים עד ליוני האחרון החלו להקים 77 אלף דירות ● בירושלים ובת"א נוספו בשנים האחרונות דירות בהיקף של ערים גדולות ● עם זאת, ענף הבנייה בישראל תקוע בין נתונים מרשימים של התחלות, לבין מספר גדל והולך של דירות שמצויות בפיגורים במהלך בנייתן

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תמר מצפי

נתניהו הסביר את "נאום ספרטה", ולא כל הנתונים היו מדויקים

אחרי הנאום שחולל סערה, ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקש להרגיע את הציבור והשווקים ● הוא רצה לגבות את דבריו בנתונים וגרפים, לא תמיד זה עזר ● האיחוד האירופי לא עד כדי כך חסר משמעות, וכשמסתכלים על התוצר צריך להתחשב בעוד גורמים ● אבל יש גם נתון שהוא אכן חיובי, אם כי גם אותו יש לשים בהקשר הנכון ● המשרוקית של גלובס