גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוח גבית למיזוג בין כלכלית ירושלים לחברה הבת מבני תעשיה: אנטרופי ועמדה ממליצות להצביע בעד העסקה

שתי חברות הייעוץ המליצו לבעלי המניות של שתי החברות לתמוך במיזוג ● מחירי השוק הנוכחיים מקנים לחברה הממוזגת שווי של 4.5 מיליארד שקל, שיעמיד אותה במקום ה-34 ברשימת החברות הגדולות וצפוי להפוך אותה למועמדת לכניסה למדד ת"א-35

דודו זבידה \ צילום: שלומי יוסף
דודו זבידה \ צילום: שלומי יוסף

רוח גבית לעסקת המיזוג בין חברת הנדל"ן כלכלית ירושלים לחברה הבת, מבני תעשיה, לקראת כינוסן מחר של האספות הכלליות של שתי החברות. ל"גלובס" נודע כי שתי חברות הייעוץ לגופים מוסדיים, אנטרופי ועמדה, המליצו ללקוחותיהן להצביע בעד העסקה בהצבעות שיתבצעו במסגרת האספות מחר.

הן אנטרופי והן עמדה שיגרו ללקוחותיהן שני דוחות שונים, אחד הבוחן את כדאיות העסקה עבור בעלי מניות כלכלית ירושלים והשני הבוחן את כדאיות העסקה עבור בעלי מניות המיעוט במבני תעשיה. מעיון בדוחות עולה כי שתי חברות הייעוץ המליצו לבעלי המניות של שתי החברות לתמוך במיזוג.

"לאחר בחינתו את ממצאי עבודת הייעוץ החיצונית, עבודת הייעוץ החיצונית שהוזמנה על ידי ועדת המיזוג של החברה ונימוקי הוועדה והדירקטוריון החברה למיזוג, אנו מתרשמים כי העסקה עתידה להיטיב עם בעלי המניות של החברה", כתבה אנטרופי בכל אחד מהדוחות.

בעמדה הדגישו בין השאר, כי היקף המסחר הגבוה יחסית במניות שתי החברות מעניק משנה תוקף לכך שקיים שוק פעיל למניותיהן, ובהתאם מחיר מניותיהן בבורסה מהווה אינדיקציה להוגנות העסקה. מאז פרסמו החברות דיווח מיידי על מיזוג אפשרי ביניהן ביוני 2018 ועד סוף מרץ השנה, עמד יחס ההחלפה הממוצע בין המניות על 1.92 - בדומה ליחס שנקבע לבסוף במסגרת העסקה.

כלכלית ירושלים היא אחת מקבוצות הנדל"ן המניב הגדולות בישראל. עם זאת, עיקר פעילותה של כלכלית ירושלים מרוכז בחברה הבת, מבני תעשיה, ומשום כך הוחלט כי במסגרת עסקת המיזוג תהיה מבני תעשיה החברה הקולטת, בעוד שכלכלית ירושלים תהיה החברה הנקלטת.

כלכלית ירושלים מחזיקה כיום ב-68.3% ממניות מבני תעשיה . החברה נסחרת כיום בבורסה לפי שווי של 3.6 מיליארד שקל, לאחר שמנייתה זינקה ב-46% בשנה האחרונה. במקביל, זינקה גם מניית מבני תעשיה ב-33% באותה התקופה ושווי החברה טיפס ל-2.8 מיליארד שקל.

במסגרת המיזוג, יקבלו בעלי מניות כלכלית ירושלים 1.935 מניות של מבני תעשיה כנגד כל מניה שברשותם. את העסקה ליוו כמה גופי ייעוץ, ובהם חברת MNS שביצעה את הערכת השווי ופרופ' צבי וינר מאסכולה יעוץ כלכלי ומימוני שהעניק חוות דעת על הוגנות העסקה. בנוסף, העניקה חברת שווי הוגן של אלי אלעל חוות דעת לאנטרופי על הוגנות העסקה וסבירותה.

מחירי השוק הנוכחיים מקנים שווי של 4.5 מיליארד שקל לחברה הממוזגת. מנתוני הבורסה הנוכחיים עולה כי השלמת המיזוג היום הייתה מעמידה את החברה הממוזגת במקום ה-34 ברשימת החברות הגדולות במונחי שווי שוק. מצב זה צפוי להפוך את החברה הממוזגת למועמדת אפשרית לכניסה למדד ת"א-35 באחד מעדכוני המדדים הקרובים.

מבני תעשיה גם צפויה להציג לאחר השלמת המיזוג הון עצמי של 4.6 מיליארד שקל המיוחס לבעלי המניות, מה שיהפוך אותה לחברת הנדל"ן החמישית בגודלה בישראל במונחי הון עצמי. כחלק מהמיזוג, יומרו גם איגרות החוב של כלכלית ירושלים לאיגרות חוב של מבני תעשיה בעלות תנאים זהים, כך שהחוב של החברה הממוזגת יעמוד על כ-6 מיליארד שקל.

המוסדיים עשויים לפעול להגדלת כוחם

השלמת העסקה מותנית בקיומם של תנאים מתלים, ובעיקר באישור בעלי המניות של כל אחת מהחברות, באסיפות שיתכנסו כאמור מחר. כלכלית ירושלים היא חברה ללא גרעין שליטה ולכן תידרש להשיג רוב רגיל בקרב בעלי מניותיה, בעוד שאישור העסקה באסיפת מבני תעשיה יחייב השגת רוב רגיל ורוב מקרב בעלי מניות המיעוט. רם דגן מפועלים אי.בי.אי וטלור ארדן מפועלים שוקי הון שימשו כיועצים לדירקטוריון כלכלית ירושלים בעסקת המיזוג.

בעל המניות הגדול ביותר בכלכלית ירושלים הוא איש העסקים דוד פורר, עם החזקה של 24.2% בחברה. לאחר השלמת המיזוג יחזיק פורר ב-19.38% מהחברה הממוזגת, כך שהגופים המוסדיים ומשקיעים אחרים יחזיקו ב-80.62% מהחברה.

אם יאושר המיזוג בשתי האספות, יחל תהליך לבחירת הדירקטוריון החדש של מבני תעשיה שיכלול תשעה דירקטורים בלבד. שניים מתוכם הם הדירקטורים החיצוניים, ברכה ליטבק ויעקב גולדמן, שמכהנים כיום בחברה ושימשיכו בתפקידם. כך, שעל יתרת המקומות צפויים להתמודד מרבית הדירקטורים של שתי החברות.

יש לציין כי לצורך מניעת מאבקים מיותרים, נבנה במסגרת העסקה מנגנון מיוחד לקביעת הרכב הדירקטוריון החדש. עם זאת, לנוכח הגידול בהחזקותיהם של הגופים המוסדיים בחברה הממוזגת והירידה בשיעור ההחזקה של דוד פורר, עשויים המוסדיים לפעול להגדלת כוחם בדירקטוריון על חשבון נציגיו של פורר. אם כך אכן יקרה, אזי עשוי כוחו של פורר בדירקטוריון להצטמצם, לשני דירקטורים או אחד בלבד.

עוד כתבות

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

הכנסת הרחיבה את סמכויות בתי הדין הרבניים בתחום המזונות. מה המשמעות?

רק בפברואר האחרון בג"ץ קבע כי בתי הדין הרבניים אינם מוסמכים לדון במזונות ילדים ללא הסכמת שני ההורים ● האם הוא צפוי להתערב כעת בחקיקה של הכנסת שעקפה את פסיקתו, ומה היה המצב המשפטי עד עכשיו? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בבורסת ת"א; השקל נחלש, נייס צנחה ב-19%

מדד ת"א 35 נפל ב-1.9% ● המניות הדואליות חזרו מוול סטריט עם השפעה שלילית של כ-1% ● מדדי ה-S&P 500 והנאסד"ק נפלו מתחת לממוצע הנע של 50 יום שלהם - מה שעלול להצביע על ירידות נוספות בדרך ● בקנטור מסתכלים על הירידות בביטקוין ומזהים הזדמנויות

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

בתעשייה הביטחונית מאותתים: הפסקת האש פותחת דלת לשורה של עסקאות ענק

אלביט דיווחה על אחת העסקאות הגדולות בתולדותיה עם "לקוחה בינלאומית" - בהיקף של 2.3 מיליארד דולר ● בכך היא מצטרפת לשורת עסקאות שנרקמו לאחרונה, ובתעשיות הביטחוניות המקומיות מעריכים כי בתקופה הקרובה יבשילו לכדי עסקאות מגעים נוספים ● בשורה חיובית גם מגרמניה: מסירה את האמברגו על ישראל

דוגמאות למודעות ובהן התחזות לאנשי מפתח למטרת הונאה / צילום: צילום מסך

"המניות יעלו ב-300%": גל ההונאות הפיננסיות מתפשט במודעות גוגל

פרסומות המתחזות לאישים בכירים במטרה לבצע הונאה שטפו תחילה את הרשתות החברתיות, וכעת מופיעות ביעד חדש ● גוגל: "השקענו רבות במערכות לשיפור האיתור והאכיפה"

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: הדס פרוש

נתניהו מעיד בתיק 4000: אין הקבלה בתולדות המדינה לשיטפון ההתקפות עליי בתקשורת

רה"מ בנימין נתניהו החל להעיד בתיק 4000 ● עו"ד יהודית תירוש חוקרת אותו בחקירה נגדית לגבי האישום נגדו בשוחד סביב מתן הטבות רגולטוריות לקבוצת בזק שהייתה אז בשליטת שאול אלוביץ', תמורת הטיית הסיקור באתר וואלה לטובתו ולטובת משפחתו ● נתניהו: "לא הייתה שום הבנה עם אלוביץ'" ● עו"ד תירוש: "אנחנו נמצאים בתיק של היענות חריגה לבקשות סיקור; אנחנו נראה שלנתניהו הסיקור התקשורתי מאוד חשוב"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

"המשקיעים לקחו קשה את התחזית": מה הוביל לצניחה במניית נייס

מניית הטכנולוגיה השלימה ירידה של יותר מ־40% בשנה האחרונה לאחר שסיפקה יעדי צמיחה שכוללים השקעות שיפגעו ברווחיה ● אופנהיימר: "המשקיעים לא אוהבים ירידה בשיעורי רווחיות והיעדר מנוף תפעולי, המעלים חשש מתחרות"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

וול סטריט ננעלה שוב בירידות; אנבידיה ירדה במעל 2%, אמזון ב-4%

וול סטריט ביום רביעי רצוף של ירידות ● הרוטציה ממניות הטכנולוגיה אל המניות הקטנות נמשכת ● מנכ"ל גוגל: "אם הבועה תתפוצץ, אף חברה לא תישאר חסינה" ● לא רק מניות, גם איגרות חוב של חברות טכנולוגיה בירידה ● לראשונה זה 7 חודשים, הביטקוין ירד מתחת ל-90 אלף דולר לפני שהתאושש, מייקל סיילור ממשיך לרכוש את המטבע ● ישראליות: נייס נפלה לאחר הדוחות, סיוה בעקבות הנפקת מניות

מטוס F-35 ''אדיר'' מתוצרת לוקהיד מרטין / צילום: לוקהיד מרטין

ישראל מאבדת את היתרון במזרח התיכון. רק דבר אחד יכול להציל אותה

מכירת המטוס המתקדם פותחת מרוץ חימוש במזרח התיכון שאין לדעת איפה יעצר ● אי־הכרעת חמאס שידרה מסר בעייתי לציר הסוני המתון, והיעדר האופק המדיני בנושא הפלסטיני מרחיק את ערב הסעודית - על כן, טראמפ כאיש עסקים, עושה ביזנס בצירים אחרים ● רק נורמליזציה עשויה לאזן את מחיר ההפסד לישראל

רוברט אנטוקול מנכ''ל ומייסד פלייטיקה / צילום: יח''צ אוהד רומנו

סבב פיטורים שני בפלייטיקה השנה: עלול להשפיע על מאות עובדים

חברת הגיימינג הישראלית יוצאת לסבב פיטורים נוסף בשבועות הקרובים, שעשוי להשפיע על מאות עובדים - ככל הנראה בין 10% ל-20% מתוך מעל ל-3,000 ● הקיצוצים בחברה החלו כבר ב-2022, אז הועסקו בחברה מעל ל-4,000 איש ● בפלייטיקה הסתפקו בתגובה קצרה: "בהתאם למדיניות החברה, איננו נוהגים להתייחס לנושאים מסוג זה"

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר בכנסת: בית דין רבני יוכל לדון במזונות ילדים גם ללא הסכמת שני ההורים

החוק, שאושר במסגרת הסכמות עם המפלגות החרדיות, עוקף את פסיקת בג"ץ שאסרה על בתי הדין הרבניים לדון במזונות קטינים אלא אם שני ההורים הסכימו לכך

קניות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock, Natee Photo

ביום הרווקים הסיני, האונליין ניצח את החנויות הפיזיות בהיקף הרכישות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על עלייה של יותר מ-20% ברכישות בענפים הבולטים ב-11 בנובמבר

השקל מול הדולר / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר קופץ מול השקל. למה זה קורה?

מתחילת השנה התחזק השקל ב–10.4%, וביותר מ–2% בחודש האחרון ● אך הורדת הריבית הצפוייה, הירידות בוול סטריט והתאוששות הדולר בעולם, מאיימות על המשך המגמה ● דיסקונט: בתרחיש ביטחוני-גיאופוליטי אופטימי, השקל עשוי אף לרדת מתחת ל-3 שקלים

טראמפ ובן סילמאן לוחצים ידיים בארוחה שהתקיימה הלילה בבית הלבן / צילום: ap, Alex Brandon

גרעין אזרחי והסכם ביטחוני נרחב: עסקת הענק בין טראמפ לבן סלמאן נחשפת

נשיא ארה"ב ויורש העצר חתמו על שורת הסכמים בבית הלבן ● ארה"ב תספק מטוסי F35 לסעודיה, הממלכה תרכוש כ-300 טנקים אמריקאים ותשקיע כטריליון דולר בתשתיות אמריקאיות ● טראמפ ובן סלמאן אף חתמו על מזכר הבנות בתחום ה-AI ועל הסכמים כלכליים וטכנולוגיים ● במסיבת העיתונאים המשותפת, הנשיא החמיא ליורש העצר ואף סיפק תגובה חריגה למעורבותו ברצח העיתונאי ב-2018: "דברים קורים"

קארין קלר־סוטר, נשיאת שוויץ ודונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson, Julia Nikhinson

הדיפלומטיה של מטילי הזהב שהביאה לשווייץ הסכם סחר עם טראמפ

מכסים משתקים על שווייץ יופחתו לאחר מאמץ דיפלומטי שנתפר במיוחד עבור נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, כולל מטילי זהב חרוטים ושעון שולחני של רולקס ● "בעלי עסקים מדברים באותה השפה כמו טראמפ, ולכן היה חשוב שהם ייכנסו לתמונה"

בית חולים שיבא תל השומר / צילום: נעמה עזריאלי פרנק

אנבידיה ושיבא חושפות שיתוף פעולה שאפתני לפיענוח הגנום האנושי

בית החולים שיבא וענקית השבבים אנבידיה הודיעו על שיתוף פעולה אסטרטגי בפרויקט מדעי שאפתני שיתקיים בישראל: פיענוח ההשפעה של גנים לא מקודדים על בריאות האדם ● בהסכם, שמוערך בעשרות מיליוני דולרים, לוקח חלק גם בית החולים האמריקאי מאונט סיני ● "הפרויקט הזה יכול להוות בסיס דרמטי לצמיחה הכלכלית שלנו", אומר מנכ"ל שיבא, פרופ' יצחק קרייס, בראיון לגלובס

בצלאל מכליס, מנכ''ל ונשיא החברה / צילום: אסף שילה ישראל סאן

אלביט שוברת שיאים: "רואים סגירת מעגל בין הגידול בצבר לשיפור ברווחיות"

הענקית הביטחונית מציגה צמיחה דו-ספרתית בהכנסות וברווח וצבר הזמנות שיא ● המנכ"ל בצלאל מכליס: "המגמה תימשך גם קדימה" ● מניית אלביט הכפילה את שווייה מתחילת השנה והבעלים מיקי פדרמן כבר "שווה" כ-10 מיליארד דולר

שתי המדינות שסיפקו לישראל 70% מהנפט במהלך המלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ישראל נתפסה במלחמת "חרבות ברזל" כמבודדת, אבל בפועל 25 מדינות נרתמו למכור לה נפט במשך שנתיים; הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית מאסה בהתנהלות איראן; והאיום החות'י בים האדום ממשיך לתת את אותותיו על התקשורת הבינלאומית ● כותרות העיתונים בעולם 

אמבולנסים של מד''א / צילום: דוברות מד''א

הנרצח בפיגוע בגוש עציון: אהרון כהן מקריית ארבע

חיל האוויר תקף מתחם אימונים של חמאס בדרום לבנון ● טראמפ על מכירת מטוסי ה-F35 לסעודיה: "הם יהיו די דומים לאלה שאנחנו מספקים לישראל" ● חמאס גינה את ההחלטה במועצת הביטחון ואמר כי הוא לא מוכן להתפרק מנשקו ● צה"ל מאשר: חיסלנו בעזה שני מחבלים שחצו את הקו הצהוב ● עדכונים שוטפים

הדמיה של תוכנית ''קרן הקריה'' / צילום: רשות מקרקעי ישראל

11 שנים לאחר שמשרד הביטחון פינה את השטח: מכרז "קרן הקריה" יוצא לדרך

המכרז, המשתרע על שטח של כעשרה דונמים, מאפשר בנייה של 741 יח"ד ושטחי מסחר, במגדלים בני 50 קומות ויותר ● במשרד הביטחון מציינים כי המכרז פורסם "לציון היערכות לפינוי השטח"

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

הרווח של בנק לאומי זינק ל-2.7 מיליארד שקל ברבעון; יחלק דיבידנד בהיקף שיא

לאחר שחרור מגבלת החלוקה של הדיבידנדים ע"י בנק ישראל, לאומי יחלק לבעלי מניותיו דיבידנד בסכום של 2 מיליארד שקל - הדיבידנד השוטף הגבוה אי-פעם של בנק בישראל