גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משקיע הקריפטו משה חוגג מנסה להוריד מגבו תביעה של 50 מיליון דולר

יו"ר ומייסד סינגולריטים טוען כי לבית המשפט בקליפורניה, שבו תובע אותו יזם האינטרנט אדם פרזו בגין הפרת חוזה הנוגע לפעילות אתר invest.com, אין סמכות לדון בתביעה ● השופט בקליפורניה יעיין בבקשת חוגג ויקבל החלטה בעניין ללא נוכחות הצדדים ● מחר יושק באוניברסיטת ת"א מכון הבלוקצ'יין שנקרא ע"ש חוגג, 8 חודשים לאחר שתרם 7 מיליון שקל להקמתו

משה חוגג / צילום: יונתן בלום
משה חוגג / צילום: יונתן בלום

משה חוגג, יו"ר ומייסד קרן ההון סיכון סינגולריטים ובעלי מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים, מבקש לדחות את בקשת התביעה נגדו ונגד שניים משותפיו בסך 50 מיליון דולר, בטענה כי אין לבית המשפט בקליפורניה סמכות שיפוטית בתביעה זו - כך עולה מהבקשה שהגישו עורכי דינו של חוגג לבית המשפט בארה"ב.

על פי הודעת בית המשפט אתמול, השופט בקליפורניה יעיין בבקשת חוגג ובבוא העת יקבל החלטה בעניין ללא נוכחות הצדדים, ולכן בוטל הדיון בתיק שנקבע ליום שני הקרוב. לטענת חוגג, התובע אדם פרזו (Adam Perzow) לא עמד בחובתו להוכיח כי בית המשפט בקליפורניה הוא בעל סמכות שיפוטית בנוגע לחוגג. יו"ר סינגולריטים טוען כי טענותיו של פרזו, שלפיהן ההסכם ביניהם נחתם ב-2014 בקליפורניה, אינן נכונות; ומוסיף כי לפרזו אין למעשה עילה לתביעה.

קרן סינגולריטים הובילה בשנים האחרונות השקעות של מאות מיליוני דולרים בסטארט-אפים בתחום הבלוקצ'יין, שהגדול ביניהם הוא סירין לאבס. כפי שפורסם ב"גלובס" בחודש שעבר, סירין פיטרה באחרונה 15 מבין 60 עובדיה והודיעה כי המכירות של סמארטפון הבלוקצ'יין שלה, Finney, אינן בקצב שציפתה לו.

התביעה נגד חוגג ושניים משותפיו בקרן, המיליארדר הקזחי קינס רקישב והמשקיע הסיני-אמריקאי ג'וזף צ'ן, נחשפה לראשונה ב"גלובס" לפני כחודש. רקישב, מנהל שותף בסינגולריטים, הוכתר בעבר על-ידי מגזין "פורבס" כאחד מ-50 האנשים המשפיעים בקזחסטן, עם הון המוערך ביותר מ-2 מיליארד דולר. צ'ן, המכהן כדירקטור בחברת IDC Holdings (מפעילת אתר invest.com), שימש, לטענת התביעה, יועץ למיזמים שהובילה סינגולריטים, ובהם stox.com.

התובע, יזם האינטרנט הקנדי אדם פרזו, מכר לסינגולריטים של חוגג את דומיין האתר invest.com ב-2014 תמורת יותר מ-5 מיליון דולר. לטענת פרזו, חוגג ושותפיו הפרו הסכם שחתמו מולו להקמת מיזם משותף המבוסס על אתר זה. בכתב התביעה טוען היזם הקנדי כי חוגג לקח לכאורה חלק במזימה מאורגנת, שבה מעורבים לפחות 16 יחידים או חברות, ובהם רקישב וצ'ן.

התביעה מייחסת לחוגג ולשותפיו עבירות חמורות של הונאת משקיעים רבים בעולם במאות מיליוני דולרים. פרזו כלל בכתב התביעה שהגיש שישה סעיפים, ובהם הפרת חוזה, הפרה של חובת נאמנות, אי-תשלום במידה הראויה, הונאה (סעיף זה מיוחס לחוגג בלבד), עבירה על חוק רישוי עסקים ועבירה על חוק RICO (ראשי-תיבות של Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) - חוק של הממשל הפדרלי שנועד למאבק נגד הפשע המאורגן בארה"ב.

הליכים משפטיים נוספים צפויים בחודשים הקרובים

בבקשה שהוגשה לבית המשפט בקליפורניה בשבוע שעבר, טוען חוגג, כאמור, כי לפרזו אין עילה לתביעה בגין אף אחד מסעיפי כתב התביעה. יש לציין כי חוגג לא הורשע עד כה בעבירה כלשהי, וכמו לכל הנתבעים בפרשה, עומדת לו חזקת החפות, אבל התביעה החדשה בהחלט עלולה להדאיג אותו, שכן היא הגדולה והחמורה ביותר שהוגשה נגדו עד היום. כפי שנודע ל"גלובס", בחודשים הקרובים צפויים להינקט נגד חוגג הליכים משפטיים נוספים על-ידי משקיעים שנחלו אכזבה מהשקעות בסטארט-אפים שלו.

פרזו, יליד מונטריאול, סיפר על עצמו בראיון שפורסם באתר namepros.com כי בשנת 2003 הוא התחיל להשקיע בחברות אינטרנט ועבר לגור בארה"ב, וכי ב-15 השנים האחרונות הוא חולק את זמנו בעיקר בין לוס אנג'לס, ניו יורק ותל-אביב. לדבריו, הוא רכש בתקופה זו חמישה דומיינים בולטים של אתרי אינטרנט, ושילם תמורת כל אחד מהם סכום דולרי בן שבע ספרות. הדומיין האחרון שרכש פרזו הוא coins.com, שבאמצעותו הוא מתכנן להקים פורטל למטבעות דיגיטליים.

חוגג מיוצג בתביעה בארה"ב על-ידי עורכות הדין ריטה הויזלר ואביבה ורניק ממשרד עורכי הדין Hughes Hubbard & Reed מניו יורק, ואילו פרזו מיוצג בארה"ב על-ידי עו"ד מייקל באוז ממשרד עורכי הדין Bowse Law Group מקליפורניה.

מחר (ה'), אגב, ישתתף חוגג בטקס ההשקה הרשמית של המכון למחקר ביישומי הבלוקצ'יין באוניברסיטת תל-אביב. כפי שפרסמנו ב"גלובס" כבר לפני שמונה חודשים, חוגג תרם 7 מיליון שקל להקמת מכון הבלוקצ'יין שנקרא על-שמו, הפועל בפקולטה לניהול. ראש מכון הבלוקצ'יין הוא פרופ' דן עמירם, סגן דקאן הפקולטה לניהול, וכמנהל המכון מכהן ד"ר יעקב מנדל. מנהלת המחקר של המכון היא גל לנדאו-יערי, לשעבר מנכ"לית בפועל של הבורסה לניירות ערך בתל-אביב. 

לצד התביעות וההשקות שבהן מעורב חוגג, בשבוע הבא יקיים מועדון הכדורגל שבבעלותו, בית"ר ירושלים, משחק ידידות נגד מועדון הפאר הספרדי אתלטיקו מדריד, שאחד מבעליו הוא המיליארדר עידן עופר.

עוד כתבות

השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב / צילום: AI

אפס ק"מ, מלאי גדול ופחות חשמליות: השנה בה נשברו כל המיתוסים בשוק הרכב

בשנה החולפת השתנו חוקי המשחק בגזרת הרכב הישראלי: מלאים עצומים הכבידו על השוק ועיוותו את תמונת המכירות, המכוניות החשמליות נזנחו לטובת פלאג–אין, הסינים כבשו את השוק ומותגים ותיקים נדחקו לקרן זווית ● האם 2026 צפויה להיות סוערת יותר?

העסקה נסגרה: אלביט עקפה את טורקיה, ותספק נשק לפרו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: פרו תרכוש שלוש מערכות ארטילריה של אלביט בהיקף של 60 מיליון דולר, ארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל האשים את חמאס בפשעי מלחמה, ושיתוף הפעולה הצרפתי-אמריקאי שיכול לפרק את חיזבאללה מנשקו ● כותרות העיתונים בעולם

מטולה / צילום: איל יצהר

שיקום הצפון: במטולה יש 70% פחות פעילות כלכלית מאשר ערב המלחמה

לעומת זאת, קריית שמונה ושלומי חזרו לפעילות כלכלית מלאה, והפער בינן לבין מטולה מעורר שאלות על אופן השיקום של עיירת הגבול ביחס לשכנותיה ● הזינוק הדרמטי ביותר בפעילות הכלכלית הוא זה של שדרות, כך שנראה ששיקום הדרום מתקדם בקצב מהיר בהרבה מאשר שיקום הצפון

לאיזה כיוון ילך השקל? / איור: גיל ג'יבלי

רוב המומחים מעריכים שהשקל יוסיף להתחזק. לפי סיטי הוא צריך ליפול ב־20%

בבנק האמריקאי טוענים, בניגוד לקונצנזוס, שהמטבע הישראלי אמור להיחלש לרמה של 3.87 שקלים לדולר ● כלכלן מקומי בכיר: "לא הייתי מייחס למודל שלהם חשיבות גדולה מדי, אלא אם הנאסד"ק ייפול ב–30% או אם הולכים למלחמה עם איראן עם תוצאות מאוד גרועות לישראל"

ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה (יחסית) / צילום: יח''צ

מלחמת המחירים בין הסיניות מסלימה: ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה

קבוצת סמלת השיקה היום את הקרוס-אובר החשמלי המשפחתי החדש B10 של המותג ליפמוטור, במחיר "שובר סגמנט" של כ-139 אלף שקל לגרסת הבסיס ● המותג GEELY השיק בסוף השבוע האחרון את הקרוס-אובר החדש STARRAY ומחירו מתחיל מ-169 אלף שקל

חדשות הביומד / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, חומרים: שאטרסטוק

אילו מחלות נפש הן "אחיות" גנטיות? מחקר חדש חושף

מחקר ב־Nature ממפה קשרים גנטיים בין הפרעות פסיכיאטריות ● סטארט־אפ ישראלי לטיפול בכאב כרוני משלים גיוס הון ● קוצב מוח לאפילפסיה ופרקינסון נכנס לשימוש בישראל, בבית החולים הדסה ● מיקרוסופט מציגה כלי בינה מלאכותית חדש להתאמת טיפול בסרטן ● וגם: עמותת "אחת מתשע" יוצאת להאקתון להעלאת מודעות לאבחון מוקדם של סרטן השד ● השבוע בביומד

Poco F8 Ultra מלפנים ומאחור / צילום: יח''צ

הסמארטפון הסיני שפיצח את חוויית השמיעה בטלפון

מותג POCO של שיאומי שחרר לשוק את המכשיר החדש Poco F8 Ultra, תוך הצהרה כי מדובר בכניסה רשמית לפלח מכשירי הדגל היוקרתיים ● הרמקולים, המסך והסוללה אכן מרשימים, אך תג המחיר גבוה מדי

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap, Mark Baker

פיגוע ירי המוני בחגיגות חנוכה: 11 בני אדם נרצחו, בהם ישראלי אחד

לפחות 11 בני אדם נהרגו ועשרות נפצעו בפיגוע ירי באירוע הדלקת נרות של הקהילה היהודית בחוף בונדי שבמזרח סידני, אחד מהם הוא המחבל • בין ההרוגים: הרב אלי שלנגר, שליח חב"ד במדינה • בתיעודים קשים מהזירה נראה מחבל יורה מגשר, ובסרטון נוסף אזרח משתלט על אחד היורים • גורם ישראלי תקף: "העברנו לאוסטרלים התרעות, הם לא עשו מספיק"

האם התסריט הגרוע ביותר עבור ישראל בעזה בדרך להתממש?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: היום שאחרי הפיגוע הקטלני באוסטרליה, 25 מדינות צפויות לדון מחר בשליחת כוחות בינלאומיים לעזה ואנטישמיות בחגיגות החנוכה באמסטרדם ● כותרות העיתונים בעולם

ח'אלד משעל / צילום: ap, Osama Faisal

דיווח: הקרע שנחשף בציר הפרו-איראני - וההאשמות הקשות נגד חמאס

שנה לאחר נפילת משטר אסד ובצל המכות שספג המחנה הפרו-איראני בזירות השונות, נחשף קרע עמוק בתוך "ציר ההתנגדות" ● חיל האוויר אישר שחוסל המחבל זכריא יחיא אל-חאג' ששימש כבכיר בארגון הטרור במרחב ג'ויא שבדרום לבנון ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock

חברות הביטוח בראש, ומי בתחתית? בדקו מה עשו החסכונות שלכם בנובמבר

חברות הביטוח הן המנצחות הגדולות בתשואות של חודש נובמבר, מנורה מבטחים וכלל מובילות גם מתחילת השנה ● בתחתית: הגופים שחשופים לחו"ל - אלטשולר שחם וילין לפידות ● הסיבה היא זינוק של יותר מ-4% בשוק המקומי לעומת יציבות בארה"ב ● ומה קורה בינתיים בדצמבר?

שואב אבק רומבה / צילום: גלובס TV

יצרנית שואבי האבק Roomba הכריזה על פשיטת רגל, אך מנסה להרגיע חששות מפני "השבתת" המכשירים

במהלך הצגת תוכנית השיקום של החברה, iRobot הודיעה כי Picea, קבלן הייצור הראשי שלה, יקבל 100% מהבעלות בחברה - מהלך שלדברי iRobot יאפשר לה להמשיך לפעול ● לדברי החברה, שירות הלקוחות והאפליקציה לא ייפגעו למרות תהליך השיקום

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

תל אביב ננעלה בירידות קלות; מניות הטכנולוגיה והבנייה נפלו

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.5% ● מניית נקסט ויז'ן קפצה בכ-4% ● שבוע של שיאים חדשים עבר על תל אביב, אבל בוול סטריט הרוחות סוערות ● רגע אחרי הורדת הריבית, דוחות של שתי שחקניות מרכזיות בתחום ה-AI הציפו מחדש את החששות בשוק ● השקל לא מפסיק להתחזק מול הדולר, ובבנק סיטי טוענים כי הוא מוערך יתר על המידה בכ-20% ● וגם: שתי המניות הישראליות שצנחו בעשרות אחוזים - ועכשיו האנליסטים מזהים בהן הזדמנות

40 עד 40 2026

ההרשמה לפרויקט 40 הצעירים המבטיחים של גלובס יוצאת לדרך

לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים עד גיל 40 ל־‏2026, שמתפרסמת זו השנה ה־21, אנחנו מחפשים נשים וגברים מכל קצות החברה הישראלית שמובילים שינוי ויוזמה, בעלי עשייה מרשימה מוכחת ואופק מבטיח ● אם אתם רואים עצמכם מתאימים או מכירים אנשים ראויים, מוזמנים להגיש מועמדות ● ההרשמה תיסגר ב־31 בדצמבר

חנויות רחוב / אילוסטרציה: כדיה לוי

נציגי חנויות הרחוב לשר ברקת: הרחבת הפטור ממע"מ תחסל אותנו

במסגרת המאבק נגד הגדלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, 20 בעלי עסקים קטנים ובינוניים נפגשו הבוקר עם שר הכלכלה ניר ברקת ● "אם תקדמו את החוק, אתם מחסלים אותנו ומפקירים את הרחוב לטייקונים", טענו הנציגים בפני השר, שמתנגד אף הוא למהלך שמוביל האוצר ● נשיא איגוד לשכות המסחר: "המהלך מוצג כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה ההפך"

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

הקשיש מת? משרד המשפטים: הזכויות בפרויקט פינוי בינוי שיעברו בירושה

המשנה ליועמ"שית, עו"ד כרמית יוליס, פרסמה חוות-דעת העוסקת בסוגיית העברת התמורות הייחודיות המוקנות לבעלי דירות קשישים, במסגרת עסקאות התחדשות עירונית ליורשיהם ● בין היתר נקבע כי קבלת התמורות הייחודיות של הקשיש תיחשב כנכס מנכסי העיזבון שעובר בירושה ליורשיו

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

מה צפוי היום בנתוני האינפלציה בישראל?

הכלכלנים מביעים אופטימיות לגבי המשך התמתנות האינפלציה במדד המחירים לצרכן של חודש נובמבר ● לדבריהם המדד צפוי לרדת ב־0.4% עד 0.55% והאינפלציה השנתית צפויה להישאר על רמה של כ־2.5% או אף לרדת קלות

עומס תנועה בנתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

הקמתה של מערכת מס הגודש יצאה לדרך, ומומחי תחבורה סקפטיים לגבי יעילותה

220 שערי אגרה ו־140 אתרי חיוב יוקמו בשלוש טבעות סביב תל אביב ● המערכת צפויה להתחיל לפעול ב־2027 ● המומחים עונים: האם המהלך יעבוד בלי שיפור משמעותי בתחבורה הציבורית?

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

חנות לולו למון בלונדון / צילום: Shutterstock

המנכ"ל התפטר, המניה קפצה ב־10% ביום אחד: האם לולולמון בדרך לקאמבק?

מניית לולולמון, קמעונאית הלבשת הנשים שחוללה מהפכה בתחום, נחתכה במחצית מערכה בתוך פחות משנתיים ● בעקבות הביצועים החלשים, המנכ"ל קלוין מקדונלד הודיע על סיום תפקידו - והשוק הגיב באופטימיות ● האם מדובר בשינוי עומק של החברה?