גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

70 אלף דולר לחופשה בת 180 יום: הכירו את האורחת שעגנה בנמל חיפה

וגם: מה חיפשה המשלחת הישראלית בבורסה בסינגפור?

סיפון האונייה Insignia / צילום: מיכל רז–חיימוביץ'
סיפון האונייה Insignia / צילום: מיכל רז–חיימוביץ'

נמל חיפה שוקק חיים בימים אלה - בסמוך לאתר שבו נערכים הצילומים לעונה השנייה של נינג'ה ישראל, עגנה אורחת מפוארת שהגיחה לארץ הקודש וליומיים בלבד. מדובר באוניית הקרוזים Insignia של מותג הקרוזים אושיאנייה מבית NCL, שהיא אומנם בת 21 אבל בדיוק סיימה שיפוץ ושדרוג טוטלי. האונייה נמצאת ביום ה-140 מתוך קרוז שנמשך 180 ימים. היא הרימה עוגן בחודש ינואר במיאמי וצפויה לשוב לשם בחודש יולי כשעל סיפונה כ-680 אורחים (ובהם משפחה אחת). שני שלישים מהם נשארים לאורך המסע כולו. עוד על הסיפון: 400 אנשי ונשות צוות.

אונייה זו נחשבת למפנקת ברמ"ח סיפוניה (בכל זאת, המסע עולה כ-70 אלף דולר): במסעדה האיטלקית הפסטה מונחת בצלחות של ורסאצ’ה אורגינל (300 אירו לחתיכה) ובמסעדת הסטייקים נתחי הבשר על צלחות של פולו. יש גם סוויטה שעיצב ראלף לורן בעצמו. עם זאת, נראה כי המותג האמיתי באירוע שהתקיים אמש על סיפונה, היה הארי סומר, ג’ינג’י טמפרמנטי וחביב במיוחד, שעבור רבים מהעובדים הוגדר "כאלוהים". לא פחות.

סומר מונה לפני כשנה לנשיא השוק הבינלאומי האמון על שלושת מותגי NCL. הוא הגיע בטיסה ממיאמי שם הוא מתגורר והבוקר כבר המריא לוונציה. סומר עוקב אחר האוניות שהוא משיט - דווקא דרך האוויר. כי למי יש זמן להפלגות (פעם בשנה אגב, הוא יוצא לקרוז משפחתי כאורח).

יש כאן מישהו מבת ים

סיפורו של סומר מתחיל דווקא (היכונו להפתעה) בבת ים. מרים אמו היא ילידת העיר, והיא הבוגרת מבין 8 אחים, שהיגרה בשנות ה-60 לניו יורק. שם היא פגשה בבעלה לעתיד והקימה עמו משפחה. סומר, שלא מפסיק לחייך, אולי כהשפעות הג'ט לג ("אני טס בערך שישה חודשים בשנה, ולכן לא תמיד יודע היכן אני מתעורר") מבין עברית ומדבר "קצת". ארבעה מדודיו עדיין מתגוררים בבת ים. לרגל הגעת האונייה לחיפה, הגיעו לנמל בכירים נוספים מחברת הקרוזים: ברנרד קרטר, סגן נשיא בכיר ומנהל איזור EMEA בחברת אושיאניה קרוזים; ניק וילקינסון, סגן נשיא ב-NCL; בכירים מענף התיירות המקומי בהם - עפר ועודד חודורוב, בעלי דיזנהאוז בי טי סי; בעז ויוני וקסמן, מאופיר טורס, שעליהם, אגב, "בונה" סומר ביעד שאפתני של הכפלת מספר הנופשים בקרוזים מהשוק הישראלי מ-100 אלף כיום לכפול מכך תוך 4 שנים.

לחברה יש נציגות בישראל יחד עם 13 נציגויות בעולם - ישראל היא השוק ה-7 בעולם בהיקפו. החיבה של שומר לישראל ניכרת גם במידה בה הוא מעורה במצב הפוליטי. לשמע הפרסומים שייתכן שישראל תיכנס למערכת בחירות נוספת אמר כי "זה רע מאוד לעסקים. בתקופה של בחירות יש חוסר וודאות במגזר העסקי ועסקאות נעצרות".

הבוקר, האונייה שהגיעה לישראל מדובאי כבר יצאה לדרכה לכיוון איי יוון. במסעה היא תגמא  42 אלף מייל והיא תעבור ב-36 מדינות. 72 שפים ידאגו שהאורחים יצאו משם מדושני עונג. גם דום פריניון תרם את חלקו, עם שמפניה במהדורה מיוחדת. אגב נופש על סיפונה של האונייה, הוא כבר "סולד אאוט" לשנה הבאה. נסו אותה בעוד שנתיים.

הארי סומר / צילום: מיכל רז-חיימוביץ'

טובות השתיים: מה חיפשה המשלחת הישראלית בבורסה בסינגפור?

משלחת של 10 חברות טכנולוגיה ישראליות פרטיות נחתה אתמול בסינגפור. המטרה: בחינת פוטנציאל הנפקה משותפת בשתי הבורסות, ומפגש עם משקיעים מקומיים. המשלחת, ובה בין היתר - בועז אביב, מייסד וסמנכ"ל בלנדר; אנה אלדוגי, מנהלת משאבי אנוש בבלנדר; ארז כהני, סמנכ"ל כספים בקאנדו, כמו גם נציגי Elminda, MMDSmart ואחרות - יצאה כמהלך משותף של שתי הבורסות והנספחות הכלכלית של ישראל בסינגפור.

נזכיר כי לפני כשנה הכריזו הבורסה בתל אביב והבורסה בסינגפור על הסכם לשיתוף פעולה במסגרתו יוכלו חברות הייטק ישראליות לגייס הון בשני השווקים במקביל. 

את המשלחת מובילים מטעם הבורסה בתל אביב חני שטרית בך, סמנכ"לית בכירה ומנהלת המחלקה הכלכלית בבורסה וליאור נבון, מנהל המכירות ופיתוח שווקים. השניים עמדו מאז ההכרזה בקשר עם מוחמד נאסר, סמנכ"ל הפיתוח העסקי ושווקים גלובליים בבורסת סינגפור וסוטאט צ'או, סמנכ"ל מוצרים פיננסיים בבורסת סינגפור, קשר שהוליד בסופו של דבר את המשלחת. לקבוצה זו הצטרף גם רון קליין, מנהל מערך פיתוח עסקי של רשות ניירות ערך.

את פני המשלחת קיבלו סימונה הלפרין, שגרירת ישראל בסינגפור ויואב סיידל, הנספח הכלכלי בסינגפור. עוד במסגרת הביקור, יבקרו נציגיה בבנק אוף סינגפור. בעוד כיומיים תמשיך המשלחת במסע ותטוס להונג קונג.

המשלחת בביקור בבורסה בסינגפור / צילום: הבורסה לניירות ערך

 

מי ייצור את ההזדמנות ל"עולם חכם יותר ולעתיד טוב יותר"?

בבית אנדרומדה ביפו ערכה בשבוע שעבר חברת פתרונות ה-IT היטאצ'י ונטרה ישראל (חברה בת של התאגיד היפני היטאצ'י) אירוע להנהלה הבכירה, ללקוחות ולשותפי החברה. 

האירוע התקיים תחת הכותרת: "האם אתם מפיקים את המירב מהנתונים שלכם?", ובאורחי הכבוד היו: פטריק מארקי, סגן נשיא לאזור מרכז EMEA בהיטאצ'י ונטרה; גיא מורגן ריב, אחראי תחום ענן ושירותים מנוהלים לאזור EMEA; וסרי ואסירדי, מנהל טכנולוגיות לתחום שירותים ופתרונות גלובליים באזור EMEA. 

מארקי הסביר על הבמה כי "העסקים משתנים כיום במהירות רבה ולדיגיטל יש תפקיד משמעותי בשינוי מואץ זה. אין לי ספק שהדורות הבאים יחיו חיים שונים בתכלית, ואנחנו בונים את העתיד שלהם באמצעות דיגיטציה ושימוש במידע. הכל היום קשור למידע וליכולת שלנו למדוד אותו. יש לנו הזדמנות לבנות עולם חכם יותר ועתיד טוב יותר והכול מושתת על מידע". מורגן ריב העריך כי "בעוד פחות מעשור השוק יהיה במקום שונה לחלוטין, כשתחום ה-IT יהיה כמו חשמל - אנו נזמין אותו ונשלם על זה כשירות".

על התוכנית האמנותית של הערב היה אמון אמן החושים ליאור סושרד. עוד נכחו: שי בראונשטיין, מנהל לקוחות בהיטאצ'י ונטרה; איתיאל מוקדסי, מנהל מדור תשתיות רוחביות בבנק הבינלאומי; אבי ברששת, מנהל יחידת אחסון וגיבוי מידע בבנק הפועלים; וחיים כהן, מנכ"ל זמני בהיטאצי ונטרה.

שי בראונשטיין, איתיאל מוקדסי, אבי ברששת וחיים כהן / צילום: ניב קנטור

מצמיחים שת"פ: מה חיפשו נציגי ממשלת גואה בישראל?

חברת ננו אנטרפייז (Nanu Enterprises) הנחשבת לאחת חברות האחזקה הגדולות בהודו, ומחזיקה בחברות בנות בתחומי תשתית החשמל, הנדל"ן, הייצור והחקלאות, מתכוונת להשקיע בחברות ישראליות.

בימים אלו מבקרת בישראל משלחת מטעמה של החברה, ובראשה נריאן קרישקאן ניק, נשיאת החברה. במשלחת חברים גם בכירים בממשלת גואה, ביוזמת משרד החוץ. בין היתר הגיעו לכאן בשבוע שעבר וייאי סרדסאיי, מ"מ ראש ממשלת גואה ושר החקלאות, ושרים נוספים.

בשבוע שעבר הגיעה המשלחת למשרד עורכי הדין AYR - עמר רייטר ז'אן שוכטוביץ ושות', שם סוכם על הטמעת המערכות של חברת טבעטרוניק, המפתחת מוצרים מווסתי מים, ועמי טנס, המפתחת ערכות בדיקת מים וציוד עזר לניטור ובקרת ההשקיה ודישון בחקלאות. זאת, בדרך לרכישה אפשרית של שתי החברות. 

עו"ד גדי בלושטיין, שותף במחלקה המסחרית במשרד AYR, הסביר כי "אם ישראל תשכיל ליצור שיתוף פעולה בין מהמגזר העסקי - משני הצדדים ובתמיכת הממשלות - שתי המדינות ירוויחו". את המשלחת מלווה אלברט בן-אבו, לשעבר דיפלומט במשרד החוץ, המשמש היום מנכ"ל חברת Bluben ליצירת קשרים עסקיים בין הודו לבין ישראל.

וייאי סרדסאיי, אלברט בן-אבו וגדי בלושטיין / צילום: גל פפו

עוד כתבות

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק