גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

6.5 שנות מאסר בפועל לגבר שהתחזה בפני 6 נשים כאיש מוסד

ביהמ"ש גזר 6 וחצי שנות מאסר בפועל על גבר שהתחזה בפני 6 נשים כאיש מוסד המכהן כראש יחידת "כידון", הציג בפניהן מצג כאילו הוא מגייס אותן למוסד - וניצל זאת על-מנת לנהל איתן מערכות יחסים אינטימיות ולקבל מהן סכומי כסף שונים על בסיס הונאה

גזר דין / צילום: פוטוס טו גו
גזר דין / צילום: פוטוס טו גו

"הפרשה נשוא הליך זה היא בהחלט יוצאת דופן. נגולו לפנינו מעשים שבהם הדמיון אינו עולה על המציאות. לשמוע או לקרוא, ולא להאמין" - כך פתח סגן נשיא בית המשפט המחוזי בלוד, השופט מנחם פינקלשטיין, את גזר הדין שבמסגרתו הטיל 6.5 שנות מאסר בפועל על גבר שהתחזה בפני 6 נשים כאיש מוסד המכהן כראש יחידת "כידון", הציג בפניהן מצג כאילו הוא מגייס אותן למוסד - וניצל זאת על-מנת לנהל איתן מערכות יחסים אינטימיות ולקבל מהן סכומי כסף שונים על בסיס הונאה.

במסגרת מצג-השווא נהג הנאשם לטעון בכזב בפני אותן נשים כי במסגרת תפקידו במוסד הוא נוטל חלק במבצעים מורכבים הדורשים ממנו לשהות בחו"ל פעמים רבות, הציג בפניהן תעודות שונות ואקדח דמה, התקשר אל חלקן כשהוא מתחזה לדמויות בדיות, נשיות וגבריות, הנחזות להיות עובדים במוסד תחת פיקודו ועוד.

עוד במסגרת אותו מצג-שווא, הנאשם הציע בכזב למתלוננות כי יגייס אותן למוסד, והחל בתהליכי גיוס פיקטיביים, אשר כללו, בין היתר, הטלת משימות רבות ומגוונות בתדירות יומית, אובססיבית וטורדנית, ובכלל זה קיום יחסי מין עימו וגיוס סכומי כסף עבורו. חלק מהנשים עברו את אותה התעללות במשך מספר שנים.

על-פי כתב האישום בו הודה הנאשם (ששמו נאסר לפרסום), "התנהלות הנאשם עלתה עד כדי השתלטות על שיגרת חייהן של חלק מהמתלוננות והתעללות בהן, תוך השפלה וביזוי של המתלוננות. בחלק מן המקרים אף נקט הנאשם אלימות כלפי אחת המתלוננות".

גזר הדין ניתן הבוקר (ב'), לאחר שהנאשם הודה והורשע, במסגרת הסדר טיעון שנחתם עימו, בריבוי עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, במסגרת 6 אישומים, שכל אחד מהם מייחס לו מעשים חמורים כלפי מתלוננת אחרת. באישום נוסף הורשע הנאשם גם בעבירה של תקיפה.

במסגרת הסדר הטיעון הוסכם בין הצדדים גם העונש אותו יציעו לבית המשפט, שכלל 6.5 שנות מאסר בפועל, מאסר על-תנאי ופיצוי כולל בסך של 170 אלף שקל שיחולק בין המתלוננות.

השופט פינקלשטיין ציין כי "מדובר בפרשה מיוחדת שבה החשכה ברורה כשמש (נתן אלתרמן, חגיגת קיץ)", והוסיף כי הקורא את מסכת ההתעללות הנוראה של הנאשם במתלוננות הצעירות משפשף את עיניו כלא מאמין, לנוכח דרגת הרוע שאליה יכול להגיע בן אנוש, ולאורך זמן".

בין אותם מעשים ורוע אליהם מתייחס השופט, ניתן לציין את מעשיו ב-א.א, ילידת 1987, שביקשה להתגייס למוסד, ובמהלך הליך "הגיוס הפיקטיבי" שערך לה הנאשם, הוא הורה לה לבצע משימות שונות, בהן הזמנת אוכל במסעדה מבלי לשלם, כניסה לבית של אנשים זרים ועריכת שיחה עם בעלי הבית, וכן לצלם סרטון "מפתה" ולשלוח אותו אליו. בהמשך הטיל הנאשם על הצעירה משימת גיוס כספים לטובת גן ילדים שנשרף בצרפת, וזו הוציאה 24 אלף שקל מחשבונה ומסרה לידיו. עוד במסגרת תהליך "הגיוס", במספר רב של הזדמנויות, קיים הנאשם יחסי מין עם א.א, כשזו הבינה כי יחסי המין עימו יקדמו את הליך גיוסה.

באישום אחר, הנאשם הכיר צעירה ילידת 1994 ביריד האוכל בתל-אביב ופנה אליה באמצעות הפייסבוק בשאלה האם היא מעוניינת לעבוד ביחידה מודיעינית במשרד הביטחון. לאחר שסירבה, נפגשו השניים שוב ביריד אוכל נוסף, אז נעתרה לבקשתו ונכנסה אף היא להליך "גיוס". במסגרת הליך "הגיוס" סיפר הנאשם ל-ב.ב כי הוא אינו נשוי, וכי האישה שנחזית להיות אשתו היא חלק מסיפור כיסוי במסגרת עבודתו במוסד, והריונה הוא כתוצאה מהליך של הפריה חוץ-גופית.

עוד במסגרת הליך "הגיוס", הורה הנאשם ל-ב.ב לשלוח לו סרטונים של עצמה בבוקר ובערב, כשבאחד המקרים ביקש שתתעד את עצמה רוקדת ריקוד אירוטי. עוד דרש הנאשם באחת ההזדמנויות מ-ב.ב לרוץ עירומה בחוף הים בראשון-לציון, לגעת בתמרור המוצב בחוף ולרוץ בחזרה לרכבו. "תעשי את זה צ'יק-צ'ק. זה נטו בשביל המדינה", אמר לה, והסביר כי מטרת המשימה היא לאפשר לה פריצת גבולות.

בהזדמנות נוספת דרש הנאשם מ-ב.ב לשלוח לו תמונות שלה ב"בייבי דול", להסריט את עצמה מתפשטת ולשלוח אליו את הסרטון, לקפוץ למים קפואים בעודה עירומה ועוד.

בהמשך אמר הנאשם ל-ב.ב כי היא נדרשת לקחת את הליך המיון "לנקודת השיא", למתוח גבולות, וזאת במטרה להגיע לדרגת פתיחת ואינטימיות מרבית כחלק מהתפקיד שתידרש לעשות, כרעייתו. באותו יום לקח אותו לחוף הים בראשון-לציון והסביר לה כי רק באמצעות יחסי מין ניתן יהיה להגיע לרמת הפתיחות הנדרשת בין שותפים למשימה במוסד. ב.ב התפשטה לדרישתו וקיימה עימו יחסי מין ברכבו, תוך שהיא בוכה כל העת. בתגובה אמר לה הנאשם כי הוא אינו מעוניין בקיום יחסי מין עימה, וכי גם עבורו זו משימה "קשה", אך המהלך הוא חלק בלתי נפרד ומחייב מגיוסה למוסד. בהמשך נהג הנאשם לדרוש ממנה קיום יחסי מין מעת לעת.

במסגרת הקשר הזה, שנפרש על פני 3 שנים, נהג הנאשם אף באלימות כלפי ב.ב וכן נטל ממנה במרמה 70 אלף שקל, בדמות "קנסות" שונים שהטיל עליה במסגרת משימות "הגיוס". כך למשל נהג הנאשם לכתוב לה הודעות בשעות הלילה המאוחרות, תוך דרישה כי תישאר ערה, ואם נרדמה - הטיל עליה "קנס" כספי.

בגזר הדין - שניתן על-ידי השופט פינקשלטיין, בהסכמת סגנית הנשיא ליאורה ברודי והשופט רמי אמיר - מגוללים כל מעללי הנאשם בששת האישומים המיוחסים לו, הכוללים התעללות ממושכת בצעירות בנות 25-27 וכן באחותה הקטנה של אחת המתלוננות שהייתה בת 18 בלבד כשהנאשם הכיר אותה ובשתי נשים נשואות שהכירו אותו באמצעות חברים משותפים, וגם עליהן הטיל הנאשם משימות בעלות גוון מיני.

השופט פינקלשטיין ציין בגזר הדין כי על אף שעמדתו היא שהעונש המוסכם "קל מאוד", הוא החליט שלא לסטות מהסדר הטיעון שנחתם עם הנאשם.

בסוף גזר הדין ציין השופט: "מקווה אני שהמתלוננות ישקמו את חייהן, לאחר מסכת ההתעללות הנוראה שעברו מצד הנאשם". עוד ציין פינקלשטיין כי הוא מודע לאכזבתן של המתלוננות מכך שהנאשם לא הורשע במסגרת ההסדר גם בעבירות אינוס במרמה, שכן זוהי העבירה האמיתית שבה היה עליו להיות מורשע לתחושתן, וצר לו על תחושותיהן; אך הוסיף כי על-פי הלכות העליון, בנסיבות העובדתיות של התיק, הרשעת הנאשם צריכה להיות בקבלת דבר במרמה ולא באינוס במרמה.

עוד כתבות

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המיסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

טראמפ מציב דד ליין לאיראן: "תגלו ב-10 הימים הקרובים"

ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● ראש ממשלת פולין: על אזרחינו באיראן לעזוב במיידי - ייתכן שבעוד כמה שעות הם לא יוכלו לצאת ● בשיא המתיחות: המפגינים באיראן מרימים ראש ● עדכונים שוטפים

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"