גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בכירים בפרקליטות: זה המועמד המוביל להחליף את שי ניצן

הקפאת המכרז לתפקיד המשנה הכלכלי לפרקליט המדינה היא רק פרומו לאופן שבו עלולה להיראות ההתמודדות על תפקיד פרקליט המדינה הבא ● עו"ד שי ניצן יסיים את כהונתו בדצמבר, כחודשיים בלבד אחרי השימוע לנתניהו, וועדת איתור תבחר את מחליפו ● הערכות: עו"ד מומי למברגר הוא המועמד המוביל

עו"ד שלמה (מומי) למברגר / צילום: דוברות משרד המשפטים
עו"ד שלמה (מומי) למברגר / צילום: דוברות משרד המשפטים

זאת עומדת להיות התמודדות רגישה, חשובה ורוויית לחצים, שיגיעו מכיוונים שונים - על אחד התפקידים החשובים ביותר בשירות הציבורי בכלל ובמערכת אכיפת החוק בפרט. בעוד כחמישה חודשים, באמצע דצמבר הקרוב, חודשיים בלבד אחרי שצפוי להסתיים הליך השימוע לראש הממשלה בנימין נתניהו, יסיים עו"ד שי ניצן את כהונתו כפרקליט המדינה, וימונו לו מחליף או מחליפה.

בהנחה שראש הממשלה יועמד לדין פלילי, מי שיחליף את ניצן יצטרך לצלול מהר מאוד למלאכת ניהול התיק הרגיש. אם נתניהו יצליח להגיע להישג שהוא מצפה לו בבחירות בספטמבר, יהיה זה גם פרקליט המדינה הראשון שאחראי על ניהול תיק פלילי נגד ראש ממשלה מכהן.  

מחליפו של ניצן ייבחר באמצעות ועדת איתור שבראשה יעמוד היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט. ככל הנראה, בוועדה יהיו חברים, בין היתר, מנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור (או המחליף שלה), נציג אקדמיה, נציג מקרב ציבור עורכי הדין ונציב שירות המדינה. בחירת הוועדה היא מעין המלצה לשר המשפטים, שמביא את המועמדות לאישור הממשלה.

שי ניצן בטקס הפרידה של איילת שקד ממשרד המשפטים / צילום: רפי קוץ

בעבר התקבלו המינויים שעליהם המליצו ועדות האיתור בהובלת היועמ"ש, ללא הפרעה. אולם היחסים המידרדרים בין מערכת המשפט לבין ההנהגה הפוליטית בישראל של 2019, על רקע הסתבכותו הפלילית של ראש הממשלה נתניהו, עלולים להביא למצב של התנגשות בין עמדת הוועדה לעמדת הממשלה. התשובה לשאלה אם המינוי יעבור בקלות או בקושי, תלויה בזהות האדם שעליו תמליץ הוועדה, כמו גם בתוצאות הבחירות לכנסת ובזהות שר המשפטים הבא.

"מתאבן" לקשיים שבפניהם צפויה לעמוד ועדת האיתור, ולהתערבות של הדרג הפוליטי במינויים בכירים בפרקליטות המדינה, ראינו בשבוע שעבר במכרז לתפקיד המשנה הכלכלי לפרקליט המדינה. ב-24 ביוני הקפיאה נציבות שירות המדינה, במעורבות שר המשפטים החדש אמיר אוחנה, מכרז לתפקיד המשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית, שבו התמודדה, בין היתר, עו"ד ליאת בן-ארי, פרקליטת מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה).

זאת, בעקבות תלונה אנונימית שהוגשה לנציבות, שבה נטען כי לא ראוי שפרקליט המדינה שפורש בדצמבר, יהיה מעורב במינוי משנה שיכהן בשנים הבאות. נזכיר כי עו"ד בן-ארי היא הפרקליטה המובילה שמלווה את חקירות ראש הממשלה בתיקים 1000 (המתנות), 2000 (נתניהו-מוזס) ו-4000 (בזק-וואלה), שבסופן החליט היועמ"ש כי נתניהו יועמד לדין, בכפוף לשימוע, בעבירה של מרמה והפרת אמונים בתיקים 1000 ו-2000 ובעבירה של קבלת שוחד בתיק 4000.

"גלובס" ממפה את המועמדים הפוטנציאליים להחליף את ניצן בתפקיד פרקליט המדינה. 

1. שלמה-מומי למברגר: הלוחם בגורמי פשיעה

גורמים בכירים בפרקליטות שעימם דיבר "גלובס" העריכו כי המועמד המוביל להחליף את ניצן בתפקיד פרקליט המדינה הוא עו"ד שלמה (מומי) למברגר, המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים.

למברגר החל את דרכו בפרקליטות ב-1991. בתחילה בפרקליטות מחוז ירושלים, שבה שימש כפרקליט הן בתחום הפלילי והן בתחום האזרחי. מאז הוא עלה והתקדם בסולם הדרגות וכיהן בשורה של תפקידים. ב-2003 מונה למברגר לסגן מנהל המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש); ב-2009 הוא מונה לפרקליט מחוז דרום (פלילי); ביולי 2014 נבחר לשמש כפרקליט מחוז תל-אביב (פלילי); ובפברואר 2017 מונה למשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים.

במהלך השנים ניהל למברגר תיקים רבים, בהם תיקי שוחד, מרמה ושחיתות ציבורית. כפרקליט פלילי הוא הוביל, בין היתר, הגשה של שורת כתבי אישום נגד ארגוני פשיעה וגורמי פשיעה באזור הדרום ובאזור תל-אביב, בהם ארגוני דומרני, זגורי ועוד. בשנים האחרונות טיפל למברגר ב"פרשת 512" (שבה עמדו לדין בכירי עולם הפשע הישראלי, בהם מאיר אברג'יל ומוטי חסין) ובעבריינים הקשורים לעמיר מולנר, לאחים אלי ויוסי מוסלי ולאחרים.

במסגרת תפקידו הנוכחי עוסק למברגר בתחום המשפט הפלילי, בנושאים בעלי השלכות רוחב משמעותיות ובהנחיה המקצועית הניתנת בתחום הפלילי לכלל היחידות הפליליות בפרקליטות. בנוסף עוסק למברגר בקביעת יעדים ומדדים בתחום הפלילי ובהוצאת הנחיות מתאימות לכלל רשויות התביעה, בייזום ובליווי הליכי חקיקה פליליים ועוד.

למברגר היה גם שותף בכיר להליך קבלת ההחלטות בשלושת התיקים הפליליים המתנהלים נגד ראש הממשלה נתניהו, 1000, 2000 ו-4000. בדומה לניצן ולבן-ארי, גם למברגר סבר כי יש להעמיד לדין את נתניהו בגין קבלת שוחד בתיק 2000 (המלצה שנדחתה על-ידי היועמ"ש, שהחליט להגיש כתב אישום, בכפוף לשימוע, נגד נתניהו בתיק 2000 בגין מרמה והפרת אמונים "בלבד").

עם זאת, בניגוד לעמדה שהציגו ניצן ובן-ארי, שלפיה יש להעמיד את נתניהו לדין בגין שוחד גם בתיק 1000, למברגר היה שותף לעמדת הרוב בצמרת הפרקליטות, שלפיה בתיק 1000 יש להגיש כתב אישום נגד נתניהו "רק" בגין מרמה והפרת אמונים. זאת, הן בגין קבלת טובות ההנאה שקיבל לכאורה ראש הממשלה מאיש העסקים, ארנון מילצ'ן; הן בגין שורת הפעולות שביצע בניגוד עניינים חריף ומתמשך לכאורה בקשר לאינטרסים של מילצ'ן; והן בגין קבלת טובות ההנאה לכאורה מאיש העסקים ג'יימס פאקר. עמדה זו התקבלה על-ידי היועמ"ש.

2. עמית אייסמן: תיקים פליליים מורכבים

פרקליט בכיר נוסף שנחשב לבעל סיכויים בהתמודדות על תפקיד פרקליט המדינה אחרי פרישת ניצן, הוא עו"ד עמית אייסמן, פרקליט מחוז חיפה.

אייסמן החל כמתמחה בפרקליטות מחוז חיפה ב-1992. כפרקליט מ-1994 הוא טיפל בשורה ארוכה של תיקים פליליים מורכבים וקשים, בהם תיק הרצח על רקע לאומני של המאבטחת קטי דוד ותיק הניסיון לרצח של ח"כ לשעבר עיסאם מח'ול. אייסמן שימש כמנהל המחלקה הפלילית בפרקליטות מחוז חיפה, וב-2009 מונה לפרקליט המחוז.

אייסמן הסתבך בעבר בהתבטאויות לא ראויות ובקשר עם עובדת כפופה לו, שהובילו בין השאר לחשד להטרדה מינית. בפברואר 2018 סגרה נציבות שירות המדינה את תיק הבדיקה בעניינו. מאגף המשמעת נמסר אז כי האמירות שיוחסו לאייסמן עלו לכאורה כדי התנהגות שאינה הולמת עובד מדינה. עם זאת, הן אינן עולות לכדי הטרדה מינית, ולא נמצאו ראיות לקיומו של קשר שאינו מקצועי של אייסמן עם העובדת הכפופה לו.

מאז שיקם אייסמן את תדמיתו, יש לו ניסיון רב בליטיגציה, והוא מוערך מאוד על-ידי היועמ"ש מנדלבליט. מבין שלל הפרקליטים הבכירים שדנו בגורל תיק 2000 של ראש הממשלה, היה זה אייסמן שהגיע למסקנה כי אין תשתית ראייתית מספקת להעמדה לדין של נתניהו בעבירה של בקשה או התניית שוחד, אך קיימת תשתית ראייתית מספקת לעבירה של מרמה והפרת אמונים; וכן להעמדתו לדין של מו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס, החשוד השני בפרשה, בעבירה של הצעת שוחד. עמדת האמצע הזאת של אייסמן היא זו שאומצה בסופו של דבר על-ידי היועמ"ש, נגד עמדתם החולקת של רוב הפרקליטים הבכירים, ובראשם פרקליט המדינה ניצן ופרקליטת מיסוי וכלכלה בן-ארי.

3. ליאת בן-ארי: גישה מחמירה בתיקי נתניהו

המועמדת הבולטת השלישית מתוך הפרקליטות, היא עו"ד ליאת בן-ארי, פרקליטת מחוז תל-אביב (מיסוי וכלכלה). בן-ארי היא הפרקליטה המובילה שמלווה את חקירת ראש הממשלה נתניהו בשלושת תיקיו. בן-ארי סברה כי יש להעמיד את נתניהו לדין בגין קבלת שוחד בשלושת התיקים; וביחד עם ניצן הציגה בכך גישה מחמירה משמעותית יותר מזו של מנדלבליט ביחס למעשיו של נתניהו, כפי שעלו מחומרי החקירה.

נזכיר כי בן-ארי היא גם הפרקליטה שניהלה את משפטו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בתיק הולילנד והביאה להרשעה, אומנם חלקית, של כל החשודים המרכזיים בפרשה, ובראשם אולמרט.

בן-ארי נחשבת לפרקליטה ולמנהלת מצוינת, אבל סימונה כפרקליטה שדחפה יותר מאחרים להעמדתו לדין של נתניהו בגין שוחד בכל שלושת תיקיו, עלול להביא לכך שקידומה ייתקל בהתנגדות של גורמים פוליטיים מהימין בכלל ומהליכוד בפרט.

בנוסף, לדברי גורמים בפרקליטות, אם יש לבן-ארי חיסרון בהתמודדות על תפקיד פרקליט המדינה - בעיקר כשמשווים אותה ללמברגר - החיסרון הוא כנראה שהיא פועלת כבר שנים ארוכות בשכבת "האליטה" של הפרקליטות - פרקליטות מיסוי וכלכלה. בן-ארי אומנם שיקמה את היחידה במהירות, אחרי שהדימוי שלה היה בשפל מסוים בתקופת עורכות הדין אלה רובינק וטלי נג'רי, אבל בן-ארי לא "טיפסה מלמטה" ולא "לכלכה את הידיים" עם ניהול של אגפים פחות נוצצים ועם תיקים שאינם תיקי צווארון לבן.

לעומת בן-ארי, למברגר הוא "פרקליט שלושת המחוזות", שהוביל שנים רבות אגפים פחות נוצצים בפרקליטות וגם שיקם במידה רבה את פרקליטות מחוז תל-אביב (פלילי) אחרי תקופתה של פרקליטת המחוז רות דוד, שעומדת כיום לדין בפרשת רונאל פישר בגין שיבוש מהלכי משפט.

4. נורית ליטמן: תפקידים ניהוליים במחוז ירושלים

גם עו"ד נורית ליטמן, המשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים, עשויה להתמודד על תפקיד פרקליטת המדינה אחרי פרישת ניצן.

ליטמן כיהנה כפרקליטת מחוז ירושלים (פלילי) מאז שנת 2012. קודם לכן היא מילאה שורת תפקידים ניהוליים בתחום המחוז. ליטמן ייצגה את המדינה בתיקים פליליים מרכזיים, ובהם פרשת הבנק למסחר, פרשת השוחד של השר לשעבר שלמה בניזרי, תיקי פשיעה חמורה ותיקי צווארון לבן.

אפשרות נוספת, אך סבירה פחות, היא שלתפקיד פרקליט המדינה יובא מועמד חיצוני, שאינו מתוך הפרקליטות. ניסיונות דומים שנעשו בעבר, כשלו. למשל, בשנת 2007 הוזכר עו"ד איתן מעוז כמועמד לתפקיד. יצוין כי כל פרקליטי המדינה האחרונים - שי ניצן, משה לדור, ערן שנדר, עדנה ארבל ודורית ביניש - צמחו בפרקליטות. 

*** חזקת החפות: ההליכים המשפטיים בעניינם של ראש הממשלה בנימין נתניהו, מו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס והחשודים האחרים בפרשות נתניהו עדיין בראשיתם. הם מכחישים את המיוחס להם, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

קמפיין טורנדו

האם הצופים עדיין זוכרים מי הייתה הפרזנטורית הקודמת של טורנדו?

הנוכחות הגבוהה של מותג המזגנים על המסך הופכת את הפרסומת בכיכובה של נעמי לבוב לאהובה ביותר השבוע, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● המפרסם שהשקיע את הסכום הגבוה ביותר, זה השבוע השני, הוא free TV כ–1.4 מיליון שקל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

רכיב ההשקעה שנמצא בשיא: איפה רוב הישראלים שמים את הכסף

מה קרה במגמות ההשקעה של הציבור בשני העשורים האחרונים, האם התהפוכות בשווקים הפיננסיים או לחלופין אירועים מקומיים השפיעו על העדפותיו ושינו את טעמו ● ומה גורם בעיקר למשקיעים לחפש הזדמנויות בשוקי חו"ל

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

חדשות טובות לענף הבנייה: טורקיה אישרה לחדש אספקות לישראל

בזמן שבישראל משרד החוץ ומשרד הכלכלה פועלים בקדחתנות בימים האחרונים כדי להפסיק את התלות הישראלית ביבוא מטורקיה גם בטווח הארוך, משרד המסחר הטורקי שלח מכתבים למפעלים בענף הבניין המקומי ועדכן אותם על אישור זמני לחדש את האספקות לישראל

צילום: איל יצהר

38 שופטים חדשים נבחרו לבתי משפט השלום. הרשימה המלאה

הוועדה לבחירת שופטים מינתה היום 38 שופטים חדשים לבתי משפט השלום בתל אביב ובמחוז מרכז, בהם עורכי דין מהמגזר הפרטי בתחום האזרחי והפלילי, פרקליטים ורשמים בכירים ● מחצית מהשופטים החדשים - נשים

שוק הנדל''ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע / צילום: Shutterstock

הכלכלן הראשי: שוק הנדל"ן מתאושש אך עדיין נמצא ברמות נמוכות מהממוצע

ברבעון הראשון של השנה נמכרו הכי הרבה דיורת מאז הרבעון השני 2022 ● עם זאת, הנתונים נמוכים בכ-17% מהמוצע חודשי רב שנתי של רכישת דירות, והדרך להתאוששות הענף עוד רחוקה ● וגם, כמה דירות רכשו תושבי חוץ?

עמית גוטליב / צילום: ענבל מרמרי

"לא צריך להתנצל על זה שאני מרוויח": היו"ר החדש של ארגון הקבלנים בתל אביב בראיון

לתפקיד יו"ר איגוד הקבלנים בתל אביב נכנס עמית גוטליב בתקופה של משבר חמור בענף הבנייה, עם מחסור בכוח אדם וחרם על יבוא מטורקיה ● "אחי ואני באנו לאתר לעשות שפכטל בעצמנו כדי לסיים את הפרויקטים בזמן"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

וול סטריט ננעלה בעליות; פאגאיה זינקה ב-20%, פלייטיקה ב-14%

הדאו ג'ונס עלה ב-0.9% וחתם רצף של שבעה ימי עליות ● ישראליות: טאואר, קמטק, ופייבר עלו בעקבות הדוחות, סולראדג' נפלה ב-9% ● חברת משחקי הוידאו רובלוקס צללה ב-20% ● האנליסטית שמסמנת את החברה שתרוויח הכי הרבה מ-AI ● בבנק אוף אמריקה אופטימיים לגבי Arm, למרות התחזית הפושרת של החברה ● באופנהיימר ממליצים על גילת עם אפסייד של 43%, מתמודדת על שלושה חוזים גדולים

עידן עופר, בעלי או.פי.סי אנרגיה / צילומים: סיון פרג', shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שוב מפסיד ברכב החשמלי: עידן עופר מחק עשרות מיליוני שקלים במיזם עמדות טעינה

כעשור לאחר קריסת מיזם הרכב החשמלי בטר פלייס שהוביל עופר, הפחיתה או.פי.סי אנרגיה שבשליטתו כ־44 מיליון שקל מהשקעה שביצעה במניות חברת טעינת הרכב ג'ינרג'י ● זאת לאחר שניסיון להפריד כוחות עם יזם החברה נכשל

משלוח יצוא בנמל אשדוד / צילום: תמר מצפי

"תהיו עם היד על הדופק": האזהרה לישראלים שמייצאים לדרום אפריקה

ברקע עצירת היבוא מטורקיה, חברת הביטוח "אשרא" פירסמה אזהרה ליצואנים לדרא"פ ● הבחירות במדינה בסוף החודש עלול לפגוע "בקשרי המסחר בין המדינות, באופן דומה למקרה של טורקיה"

ערן כהן, מנכ''ל אלסטום ישראל / צילום: אלסטום

מנכ"ל אלסטום בישראל לא חושב שצפויה בריחת משקיעים: "הפן הכלכלי קובע"

ערן כהן, מנכ"ל אלסטום ישראל, תאגיד התשתיות הצרפתי, מסביר כי פעילות החברות הזרות לא נפגעה, למרות המלחמה: "מה שמוביל זה האינטרס העסקי" ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לראשונה לטענות על עיכוב בקו האדום ולעזיבת החברה הספרדית שבנתה את הרכבת הקלה בירושלים

תא''ל (מיל') פיני יונגמן / צילום: יוסי זמיר

המהנדס שישיא משואה: "טיל בליסטי עם ראש קרב מאיראן יכול לעשות נזק משמעותי"

פיני יונגמן, ראש חטיבת ההגנה האווירית ברפאל, נבחר להשיא משואה ביום העצמאות לאור תרומתו לקו ההגנה מפני איומים אוויריים ● "זה אחד מהרגעים המרגשים בחיי, אני מסתכל על כל מי שהלך איתי" ● בראיון מיוחד לגלובס לרגל בחירתו, הוא מספר על הפעילות האינטנסיבית מאז 7 באוקטובר, מדבר על האיומים האוויריים העתידיים ומסביר למה אינו "מתבשם משיעור היירוטים הגבוה"

עידו אהרונוביץ / צילום: מסע ישראלי

הסדנה שטייסי הקרב עוברים כדי לעבד את חוויות המלחמה

חיל האוויר וארגון מסע ישראלי מציעים לטייסים סדנה בת יומיים שבה הם רוכשים כלים להתמודדות עם קשיים רגשיים ומנטליים ● "אלה דברים שלא יעלו בתחקיר מבצעי", מסבירים המארגנים ● ישראל מתגייסת

מכונית הסופר–מיני ההיברידית MG3 / צילום: יח''צ

חסכונית וזולה: המכונית שעשויה לטלטל את השוק תגיע בקרוב לישראל

מכונית הסופר־מיני ההיברידית MG3 של קבוצת SAIC הסינית, שנחשבת ההיברידית "המלאה" הזולה באירופה, צפויה להגיע לישראל במחצית השנייה של השנה ● דלק מוטורס השיקה השבוע קרוס־אובר חשמלי חדש של NIO ● וגם: יצרנית הרכב הסינית GAC חוזרת לישראל ● השבוע בענף הרכב

פועלים של חברת החשמל / צילום: יוסי וייס, חברת החשמל

100 שעות בלי חשמל: הדוח שחושף את הנזק מאי הקמת תחנות כוח חדשות

דוח שהגיע לידי גלובס מונה את ההשלכות של העיכובים הנוכחיים בהקמת תחנות כוח חדשות בישראל ● לפיו, ב־2028 יתגברו הפסקות החשמל שיגרמו לנזק כלכלי של מיליארדי שקלים

הפגנה בירושלים נגד הקו הירוק / צילום: ap, Matt Rourke

התפרעויות נגד הקו הירוק: נזק של מאות מיליוני שקלים וחצי שנה עיכוב

בשבוע שעבר הוצתה מכונת קידוח בפרויקט ההקמה של הרכבת הקלה בבירה ● גורמים המעורבים בפרויקט חושדים כי היא הוצתה על ידי קומץ חרדים שמתנגדים להקמת הקו, וזה לא המקרה הראשון

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

רשות החברות דורשת להקפיא את הליך מינוי מנכ"ל נת"ע

דרישה מאחד מחברי ועדת האיתור לפרוש, גרמה למ"מ רשות החברות ינקי קוינט להקפיא את הליך בחית המנכ"ל "מחשש לתקינות ההליך" ● אך לגלובס נודע כי והבה לא השתתף בניקוד המועמדים ● ומי המועמדים המובילים לתפקיד?

מטוס הריגול הבריטי ''Shadow R1'' / צילום: צילום מאתר חיל האוויר הבריטי

דיווח: מטוסי ריגול בריטיים אספו 1,000 שעות של צילום ברצועת עזה

לפי הפרסום באתר Declassified UK, במהלך גיחות האיסוף של חיל האוויר נאספו עד 1,000 שעות של צילומים מאז חודש דצמבר, ואלו נמשכות גם בימים האחרונים ● בין 132 החטופים שנמצאים בשבי חמאס מאז ה־7 יש שני אזרחים בריטים, והמשימות נובעות גם מהצורך לאתר אותם

אפליקציית Gett / צילום: סטודיו גט

העסקה נחתמה: פנגו רוכשת את גט תמורת 175 מיליון דולר

סכום הרכישה דומה לשווי שפורסם בגלובס בחודש מרץ האחרון, אז לפי ההערכות התנהל המו"מ לפי שווי של 150-160 מיליון דולר עבור גט ● לפי גורם המקורב לעסקה, שתי החברות ימשיכו לפעול בצורה נפרדת ועצמאית, ולא מתוכננת כל השפעה על מצבת כוח-האדם

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

הדוחות המאכזבים שהפילו את המניה הישראלית בוול סטריט

סולאראדג', המפתחת טכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית, מסכמת רבעון חלש נוסף ● ההכנסות צללו בכ-80% וההפסד הנקי גדל ● גם התחזיות להמשך שהציגה החברה מאכזבות

אלכס קארפ, מנכ''ל פלנטיר / צילום: ap, Thibault Camus

ענקית ה-AI הייתה אחת מהמניות האהודות בוול סטריט. ואז היא פרסמה דוחות

פלנטיר, אחת החברות הגדולות בתחומי ה־AI, נסקה בשנה האחרונה ביותר מ־175% והפכה לאחת המניות היקרות בוול סטריט ● עד שהגיעו הדוחות שהביאו לצניחה של 15% במניה