גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אנחנו כבר לא מנהלים קניונים אלא מתחמי חוויה שמצטלמים היטב ברשתות החברתיות"

בזמן ששוק הנדל"ן המסחרי בעולם חווה חוסר ודאות, ביצעה לאחרונה חברת אטריום מקבוצת גזית גלוב השקעות גדולות ברכישה והשבחה של קניונים בוורשה, בירת פולין, לצד מימוש נכסים בערים משניות במדינה האירופית ● ליעד ברזילי, מנכ"ל החברה, מסביר כיצד משתנה תפקיד מנהלי הקניונים כדי להתמודד עם הסחר האלקטרוני, ולמה הוא לא חושש שהקניונים ימותו

בזמן שעננת חוסר ודאות מרחפת מעל תחום הנדל"ן המסחרי ברחבי העולם, לנוכח התחזקות המסחר המקוון, מציגה אטריום - החברה הבת של גזית גלוב שמחזיקה ומנהלת מרכזים מסחריים קמעונאיים במרכז ובמזרח אירופה - פעילות ערה של רכישה ומכירת קניונים בשנה האחרונה.

במסגרת תהליך ההתמקדות בערים מרכזיות, דיווחה אתמול אטריום על מכירת שני מרכזים מסחריים בערים "משניות" בפולין (לובלין וקוסז'אלין) תמורת 298 מיליון אירו, לצד רכישת מרכז מסחרי קטן בוורשה (King Cross Praga) תמורת 43 מיליון אירו. הרכישה הגדילה את פורטפוליו נכסי המסחר שלה בבירת פולין לחמישה. זאת, לאחר שאשתקד החברה השלימה השקעה מסיבית של 450 מיליון אירו ברכישת נכס מרכזי מוביל בוורשה, לצד השבחת נכסים קיימים בעיר.

תחת ניהולם של ליעד ברזילי, מנכ"ל החברה, וחיים כצמן, היו"ר ובעל השליטה הפעיל, רכשה החברה מאז 2015 נכסי "פרימיום" בשווי של חצי מיליארד אירו, ובמקביל מכרה נכסים בערים משניות בהיקף כולל של 700 מיליון אירו - כך שהרכב תיק ההשקעות שלה ירד מ-153 נכסים בשבע מדינות ל-32 נכסים בארבע מדינות בלבד (פולין, צ'כיה, סלובקיה ורוסיה) בשטח מצרפי של כ-900 אלף מ"ר.

שווי השוק של אטריום עומד נכון להיום על כ-1.2 מיליארד אירו, לאחר שהמניה רשמה ירידה של כ-17% בשנה האחרונה, לדברי קברניטיה כחלק מסנטימנט שלילי של השוק כלפי חברות מרכזי מסחר ציבוריות באירופה. חולשת המניה של אטריום היא כנראה אחת הסיבות לביצועי החסר שמציגה מניית החברה האם, גזית גלוב, המפגרת אחר התשואות המלהיבות שמציגות בתקופה האחרונה מניות חברות הנדל"ן המניב הגדולות שפעילותן ממוקדת בישראל.

ברזילי (40, נשוי ואב לשלושה), נמצא בקבוצת גזית גלוב של כצמן כבר 13 שנה. הוא החל את דרכו כאנליסט, ובהמשך שימש מנהל מיזוגים ורכישות באטריום, בעת שהחברה נוהלה בידי רוחה לוין. למנכ"ל מונה בתחילת 2017 ומאז הוא מחלק את זמנו בין מטה החברה באמסטרדם, לבין השווקים העיקריים שלה - פולין וצ'כיה. בראיון עמו הוא אומר, כי "מאז התחלתי את דרכי בענף הקניונים באירופה, השוק התפתח והתמקצע מאוד. בשנים האחרונות, כתוצאה משינויים בהרגלי הצריכה, הוא נהיה הרבה יותר מתוחכם".

לדבריו, "הקמעונאים נהיו יותר מחושבים, הם עדיין מתרחבים אבל בצורה אחרת: במקום הרבה חנויות, הם נשארים עם פחות חנויות, אבל הרבה יותר גדולות. השוק עובר תהליך של רציונליזציה - יש הבחנה ברורה בין מיקומי פריים למיקומים משניים, והערים החזקות והאורבניות, דוגמת ורשה ופראג, נהיות יותר חזקות ומהוות מוקדי משיכה לקמעונאים ולקונים. אני רואה בשנים האחרונות תנופת בנייה גדולה במרכז ומזרח אירופה - גם של נדל"ן מסחרי וגם נדל"ן למגורים. התפוסות הקמעונאיות במקומות האלה נשארו מאוד גבוהות, וכך גם המרווחים התפעוליים".

הפגישה עם ברזילי נערכה באגף החדש של קניון "פרומנדה", הנחשב לנכס הבולט של אטריום בוורשה. שטח הקניון גדל במהלך העבודות שבוצעו בשנתיים האחרונות בכ-13 אלף מ"ר והוא עומד כיום על כ-62 אלף מ"ר שטחי משרדים ומסחר. לאטריום יש אפשרות להרחיבו בכ-40 אלף מ"ר נוספים בשנים הבאות, כך ששטחו הכולל יגיע להיקף של יותר מ-100 אלף מ"ר.

ההשקעה בפרומנדה היא חלק מסדרת השקעות אסטרטגיות של אטריום בוורשה בשנים האחרונות, שכללה את רכישת קניון Wars Sawa Junior - רצועת ריטייל הממוקמת בלב העיר - תמורת כ-301 מיליון אירו, תוספת של 9,000 מ"ר בקניון טרגובק (Targowek) ובנובמבר הסתיים השלב הראשון בחידוש קניון רדוטה (Reduta), שבמכרזו הקמת מתחם בתי קולנוע ומתחם כושר בשטח כולל של כ-5,000 מ"ר. בהרחבת שלושת הקניונים הקיימים הושקעו כ-150 מיליון אירו, מתוכם כ-100 מיליון אירו בפרומנדה בלבד.

למה דווקא וורשה?
"כי זו עיר חזקה וצומחת שתהליך האורבניזציה בה חי ובועט, עם אוכלוסיה משכילה, חרוצה ושאפתנית".

על פי נתוני חברת הייעוץ לנדל"ן Cushman & Wakefield אוכלוסיית ורשה, השוק המרכזי של אטריום, מונה כיום כ-1.75 מיליון איש ונחשבת למרכז תעסוקה חזק באירופה, עם שיעור אבטלה נמוך יחסית העומד על כ-2% בלבד.

העיר נמצאת בפיתוח מואץ של תשתיות, שכולל השלמת מנהרות וכבישים המחברים את מרכז העיר לפרברים, לצד תוספת שטחי משרדים בהיקף של 1.1 מיליון מ"ר, שיביאו את ההיקף הכולל של שטחי משרדים בעיר ל-6.3 מיליון מ"ר. לפי חברת הייעוץ עוד בטרם הושלמו מהלכי הברקזיט באנגליה, ניתן לראות שחלק ניכר מהחברות הגלובליות כבר החלו להעביר פעילות לפולין, בין היתר משום שהאוכלוסייה בוורשה נהיית יותר משכילה ומקצועית, ובעלות שכר נמוכה בהרבה מזו שבמערב אירופה.

"קניונים יצטרכו להמציא את עצמם מחדש"

את השליטה באטריום רכשה גזית גלוב במהלך 2008, לקראת שיאו של המשבר הכלכלי העולמי שפגע בשווקים. בעסקה הגדולה עד אז בתולדותיה רכשה גזית גלוב את החברה (שנקראה אז מיינל), יחד עם זרוע ההשקעות בנדל"ן של סיטי בנק, בהשקעה כוללת של כ-800 מיליון אירו, בעיקר באמצעות אג"ח להמרה. נכון להיום מחזיקה גזית גלוב בכ-60% ממניות החברה.

הרכישה בוצעה בעקבות קריסה במניה ועם חתימת ההסכם אמר כצמן בראיונות לתקשורת כי "הזמנים הרעים מיטיבים איתנו... לבנות תיק נכסים כזה לוקח עשרות שנים, ופה תפסנו הזדמנות". אטריום של היום היא חברה שונה לחלוטין מזו שנרכשה, רזה וממוקדת יותר. לדברי ברזילי: "גזית גלוב קנתה בזמנו חברה עם פלטפורמה ניהולית הפרוסה במרכז אירופה ותיק נכסים עם תזרים יציב ואיכותי שעם הזמן הלך והשביח את עצמו תוך ההתמקדות בנכסים דומיננטיים בערים מרכזיות.

"בזכות הרכישה האחרונה של קניון Wars Sawa Junior, שבו ובסביבתו כ-60 מיליון מבקרים בשנה, מיקדנו 84% מהפעילות שלנו בשתי הכלכלות החזקות ביותר במרכז אירופה, פולין וצ'כיה, עיקרה בלוקיישנים מרכזיים בוורשה ובפראג. זאת לתוך פיתוח משמעותי של אזורי הבילוי והפנאי בקניונים, כמו מתחמי האוכל, בתי הקולנוע ועוד, והפיכתם למוקד משיכה לבידור, אוכל וקניות ולצד יציאה מפעילות ברומניה ובהונגריה שהושלמה אשתקד".

לא מלחיץ לבצע השקעות ענק ברכישת נכסים מסחריים, בעולם שמשתנה במהירות?
"אני חושב שקבוצת גזית גלוב בכלל, ובתוכה אטריום, מתאימה את עצמה כל הזמן למציאות משתנה. אנחנו מתמקדים כיום רק באזורים אורבניים צומחים וצפופי אוכלוסייה, יוצאים מערים משניות לטובת ערים מרכזיות, משנים כל הזמן את תמהיל הדיירים ומתאימים אותו לעידן החדש - יותר פנאי ובילוי, מסעדות, בידור, עסקים חסיני מיתון כמו קליניקות רפואיות ושירותים שונים. אנחנו לא שאננים - הקשר שלנו עם הדיירים הוא יומיומי, ואנחנו ערים לכל שינוי בביצועים שלהם, כתוצאה מהתגברות של סחר אלקטרוני, שינויים בהעדפות של צרכנים ועוד".

האם מאחורי מכירות הנכסים האחרונות שלכם עומד הצורך להצטייד במזומנים ליום סגריר?
"לא, המכירות הן לא מצורך בכסף, אלא חלק מיישום האסטרטגיה המתמשכת לאחד את הנכסים שלנו ולהתמקד בנכסים באיכות גבוהה יותר במיקומים עירוניים אסטרטגיים, המסוגלים לייצר הכנסה גבוהה ויציבה בטווח הארוך. ורשה ופראג הן ערים מרכזיות באסטרטגיה זו הודות לגידול באוכלוסייתן ושיעור האבטלה הנמוך שמאפיין אותן, אלמנטים שיסייעו לצמיחה בהכנסות מהנכסים שלנו".

איך כל זה משפיע על המאזן הכספי שלכם?
"שוק החוב נפתח לגמרי, ועבור חברה כמו אטריום, שדירוג החוב הבינלאומי שלה עלה השנה מ-BBB מינוס ל-BBB, יותר קל להשביח את מצבה הפיננסי. בשנים האחרונות הרחבנו את קווי האשראי ל-300 מיליון אירו וגייסנו 300 מיליון אירו באיגרות חוב. המינוף הנמוך - יחס חוב נטו למאזן של כ-33% - לצד מכירת קרקעות ונכסים במיקומים משניים, מאפשרים לנו לחזק את המאזן מבחינת איכות הנכסים ומבנה ההון, ולבצע רכישות של נכסים במיקומי פריים".

מדוחות אטריום עולה כי ברבעון הראשון של 2019 גדלו ההכנסות נטו מהשכרה (NOI) בשווקים העיקריים של אטריום (לא כולל רוסיה) ב-1% ל-36.9 מיליון אירו ואילו ההכנסה נטו מנכסים זהים עלתה ב-1.4% ל-20.1 מיליון אירו.

 איך אתה רואה את השנים הקרובות?
"אטריום לטעמי היא מובילת שוק במרכז אירופה בתחום המרכזים המסחריים. היא תמשיך לחזק את מעמדה ואת המותג שלה, ותמשיך לרכז עניין מצד קונים ומוכרים של נכסים".

אתה לא שותף לחשש שקניונים ימותו?
"ממש לא, אבל הרבה קניונים יצטרכו להמציא את עצמם מחדש. חלק מהם יהפכו להיות משרדים, חלק יתמקדו רק באזורי בילוי והסעדה וחלק ימשיכו לתפקד כמתחמי קניות רגילים. זה בעיקר תלוי במיקומים שלהם".

האם התפקיד של מנהלי הנכסים משתנה בעקבות חדירת הסחר האלקטרוני?
"אני חושב שאנחנו בתהליך מעבר ממנהלי נכסים Asset Managers למנהלי מתחמים חווייתיים Venue Managers. כבר היום, רוב הקניונים שלנו מייצרים מקומות בילוי וצריכה ולא רק מספקים מענה לשופינג. החוויה מאוד חשובה לצרכנים ולכן בעלי הנכסים והקמעונאים מתאימים את החנויות והנכסים ומייצרים לקונים חוויות, מקומות בילוי. אנחנו כבר לא מנהלים רק קניונים אלא מתחמי חוויה שמצטלמים היטב ברשתות החברתיות, מקומות שהם Instagramable". 

הכותב היה אורח של גזית גלוב בוורשה במימון "גלובס"

עוד כתבות

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

מטוס AIR ONE מאויש של חברת AIR / צילום: חברת AIR

השחקנית הישראלית שמנסה לרכוש מעמד בשוק הכטב"מים

יצרנית כלי הטייס האוויריים החשמליים AIR צפויה לפתוח מתקן ייצור בכפר יונה, בהשקעה של מיליוני שקלים ● השחקן בר ברימר משיק מותג אופנת גברים חדש בשם CABO, יחד עם קבוצת משקיעים ● והפדרציה היהודית של ניו יורק העניקה סיוע בהיקף של 200 אלף שקל לאלמנות צה"ל ● אירועים ומינויים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

רוכשי הדירות היו אמורים לשלם פחות על המשכנתא, למה זה לא קורה?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

גם הפניקס דורשת מפריון לבטל את גלולת הרעל: "רואים בחומרה את התנהלות הדירקטוריון"

הפניקס מצטרפת לדרישה של ווליו בייס לבטל את גלולת הרעל ● השתיים מבקשות לכנס אסיפת בעלי מניות ובה להצביע על ביטולה ודרישה לאישורה ברוב רגיל ● בפניקס אומרים שהתוכנית אומצה תוך התעלמות מהנזקים שייגרמו לבעלי המניות

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

ראש הממשלה ביטל דיון בהקמת שדה תעופה ברמת דוד

המועצה הארצית לתכנון ובניה לא תדון היום בהקמת שדה התעופה ברמת דוד שבעמק יזרעאל והליכי התכנון יעוכבו ● הביטול מגיע אחרי שסגן השר אלמוג כהן התפטר מהממשלה במחאה על התכנון לקדם שדה תעופה בצפון ולא בדרום

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

מנכ''ל בלקרוק, לארי פינק / צילום: בלקרוק

ענקית ההשקעות שממליצה: תשכחו מהטווח הארוך. הכללים בשווקים השתנו

בבלקרוק סבורים שקשה היום יותר מבעבר, לחזות את העתיד הכלכלי, בשל השינויים המבניים שמובילה ארה"ב ושינוי זה "מחייב גישה חדשה כלפי סיכון" ● במקום שבע המופלאות, ענקית ההשקעות ממליצה על יצרניות החומרה ועל מגזר שירותי התשתיות

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים