גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארבעה גאדג'טים להולכים על ארבע ועוד אחד שיחליף אותם

מערכת בידור ומעקב לכלבים וחתולים, דלת לחצר שמזהה את הכלב, רובוט אלחוטי לאקווריום ומתקן ביתי משוכלל שיעזור לאלה שלא יכולים להוציא את הכלב לטיול

חיית מחמד / צילום: Shutterstock
חיית מחמד / צילום: Shutterstock

עונת הקיץ והטיולים כרוכה בייסורי מצפון של בעלי חיות מחמד, שנאלצים להשאיר אותן בבית. למרבה המזל, הטכנולוגיה המודרנית נרתמת לסיוע באמצעות בינה מלאכותית, מצלמות ותקשורת מתקדמת.

מרכז מעקב ובידור חכם

טכנולוגיית בינה מלאכותית לזיהוי קול, מצלמות יום ולילה, שליטה באמצעות פקודות קוליות וציין לייזר נשלט אלחוטית. זו לא מערכת נשק חדשה, אלא הדור החדש של יחידת המעקב והבידור לחיית המחמד הביתית Petcube, שמביא עימו מספר חידושים ביחס לדור הראשון שהוצג לפני שנתיים. בלב המערכת ניצבת מצלמה ברזולוציה גבוהה עם שדה ראייה של 180 מעלות וזום פי 4, שיכולה לכסות חדר שלם ביום או בלילה ולהעביר לבעלים דרך הרשת הביתית וידיאו זורם והתרעות.

המצלמה נעזרת במיקרופונים רגישים שמחוברים לאלגוריתמים של בינה מלאכותית ושבאמצעותם ניתן להבדיל בין קולות שונים כמו נביחת כלב, יללת חתול או קולות אנושיים, לזהות התנהגות החורגת מהשגרה ולצלם אותה.

גרסת הכלב של "הקובייה" מחוברת למתקן שמאפשר להשליך לכלב חטיף ייעודי מתוך מתקן מיוחד. בגרסה לחתול ניתן לשלוט מרחוק בסמן לייזר שנע אקראית או בצורה מכוונת על פני החדר ומספק לחתול פעילות גם כשהוא לבד בבית. תקשורת אלחוטית של 5 ג'יגה-הרץ אחראית לחיבור דו-כיווני לרשת הביתית ומשם לאפליקציה של בעל חיית המחמד, שאף יכול גם "לשוחח" עימה מרחוק.

בנוסף, יש תמיכה בפקודות קוליות של אלקסה, שמאפשרת להורות למכשיר לפזר חטיפים, למקד את המצלמה או פשוט להפעיל את כל פונקציות הבית החכם באמצעות קול. הגרסה עם מפזר החטיפים עולה 249 דולר, וגרסת החתול שמצוידת בלייזר עולה 199 דולר.

צוללת וידיאו לאקווריום

גם דגים זקוקים ליחס אישי כשאין מישהו בבית, ולשם כך יש את הרובוט האלחוטי MOAI, שתוכנן למעקב אחר הנעשה באקווריום - מתוך האקווריום. הרובוט הזעיר, שנשלט באמצעות Wi-Fi וקישור לאפליקציה, מצויד בגוף אטום למים ובמערכת הנעה חשמלית זעירה ומיועד לבצע שלוש משימות.

המשימה הראשונה היא סיור תת מימי לצורך זיהוי טמפרטורת המים ואיכותם, תוך מעקב מרחוק בוידיאו וסטרימינג לאפליקציה. הסיור באקווריום יכול להתבצע אקראית לאורך ולעומק, או כשיט מוכוון לנקודות ציון ספציפיות - מאחורי אלמוגים ובפינות נסתרות, למשל.

המשימה השנייה היא צילום סרטים או תמונות לצורך בידור, כולל צילום דגים מנקודת המבט של עצמם, והמשימה השלישית היא ניקוי אוטומטי ומתוזמן של דפנות האקווריום מאצות ומזהמים אחרים.

הרובוט יכול לפעול בתוך אקווריום ברוחב של עד 2 מטרים עם מים מתוקים או מלוחים. הסוללה שלו מתוכננת לספק עד 15 דקות פעולה רצופה, ובסיומן הוא מנווט את עצמו אוטומטית לנקודת טעינה שמותקנת בחלק הפנימי של האקווריום. המחיר הוא 105 דולר.

דלת חכמה לחצר

בית פרטי עם גינה הוא סביבת מחייה אידיאלית לחיות מחמד, ולכלבים במיוחד. אולם כאשר הבעלים רחוק, מסוכן להשאיר את הדלת לחצר פתוחה עבור חיית המחמד. זה הוביל לפיתוח Wayzn, מנגנון IoT (ה"אינטרנט של הדברים") חכם לדלת זכוכית שנעה על מסילה וחוצצת בין הבית לגינה הפרטית.

המתקן מצויד בחיישן תנועה ומחובר למצלמה. כשהבעלים בבית הדלת נפתחת ונסגרת אוטומטית כשהחיישן מזהה את חיית המחמד. כשהבעלים רחוק, המכשיר מתחבר באמצעות רכיב Wi-Fi למרכזיית בית חכם דוגמת אמזון אקו ומשם לאפליקציה בטלפון של הבעלים, שיכול להורות למתקן לפתוח את הדלת.

האפליקציה תומכת כיום בשליטה מרחוק במצלמות אלחוטיות של NEST , ובעתיד גם במצלמות מסוגים נוספים. מנגנון הפתיחה והסגירה כולל בוכנה נשלטת מרחוק, אותה ניתן להרכיב עצמאית על מסילות תקניות של דלתות מחליקות. המחיר הוא כ-110 דולר.

שירותים ביתיים לכלב

כלבים הם חיה יותר "מסובכת לתחזוקה", בשל הצורך לטייל עימם מדי יום ולאפשר להם לעשות את צרכיהם בטבע, אולם הטכנולוגיה המודרנית מוצאת פתרון גם למגבלה הזו.

המתקן INUBOX הוא מערכת שירותים מתוחכמת, שמרגילה את הכלב להשתמש בה, מבצעת סניטציה יסודית של הפסולת ומנטרלת ריחות. המערכת נראית כמו רהיט ביתי ואף מציעה גימור חיצוני מעץ, אבל כשחיישנים פנימיים מזהים את התקרבות הכלב, השירותים נפתחים ומופעל מנגנון לפינוי אוטומטי של הפסולת לתוך מארז סופג ואטום, שאמור להספיק לכ-45 יום בשימוש של כלב אחד.

בתום התהליך מעניק המכשיר לכלב חטיף כדי לחזק את ההתניה לשימוש במכשיר. כ-20 חיישנים שמשולבים במערכת משמשים גם למעקב אחרי פעילותו ובריאותו של הכלב - משקל, טמפרטורה, נשימה וכו'. כל המידע מועבר לאפליקציה בטלפון של הבעלים. המתקן מיועד לכלב במשקל של עד כ-30 קילו ומחירו כ-680 דולר.

תחליף רובוטי לחיית מחמד

מי שהחליט שגידול חיית מחמד "אמיתית" אינו מתאים לו, עשוי למצוא את מבוקשו בחיית המחמד הרובוטית LOVOT, שאמורה לצאת השנה לשוק היפני. הרובוט בעל עיצוב ידידותי שמזכיר פינגווין, גובהו 43 סנטימטרים ומשקלו ארבעה קילו, אבל הוא רחוק מלהיות צעצוע לילדים.

הרובוט מתוכנן לבצע אינטראקציה בקול ובמגע עם בעליו, וגם לתקשר אלחוטית באמצעות אפליקציה ורשת ביתית. החברה טוענת שעיניו וקולו מתוכנתים לספק "תחושה אנושית", ואף ניתן להלבישו במגוון פריטי אופנה.

מערכת העיבוד שלו מבוססת על שתי יחידות עיבוד עם שמונה ליבות ואלגוריתמים של למידה מכונה, והוא מצויד במצלמה ב-180 מעלות, מצלמה תרמית לתנועה בחשיכה ומערך היקפי של חיישנים, כולל חיישן מגע לצורך זיהוי ליטוף, חיישן אור, חיישן מרחק, חיישן טמפרטורה ועוד. לתקשורת עם הסביבה אחראים רכיבי בלוטות', Wi-Fi ועוד, ומקור הכוח הוא סוללת ליתיום נטענת שמספיקה לעד 45 דקות פעולה רצופה, שבסופן הרובוט מתביית אוטומטית על עמדת הטעינה שלו. המחיר ביפן כ-5,360 דולר, אך אפשר גם לחכור אותו בתשלום חודשי. הצפי לשיווק הוא אוקטובר. 

עוד כתבות

וולבו EX30 TWIN MOTOR / צילום: יח''צ

החל מ-234 אלף שקל: הרכב שמצליח לעורר סערה

רכב הפנאי החשמלי הקומפקטי של וולבו מצליח לשלב ביצועים רציניים מאוד עם טווח נסיעה שימושי ושלדה אירופית ● יש כמה מוזרויות בתא הנוסעים, אך החבילה הכוללת מרשימה מאוד

בנימין נתניהו. להחריש את האבדות / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הדרך לניצחון המוחלט עוברת בעצימת עיניים

ראש הממשלה שוכח את האבידות בדרך לניצחון הגדול ● עורכי הדין חונקים את המערכת עם עתירות חסרות תכלית ● ומה מלמדים הרגלי הצריכה של אנשי המילואים ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

צילום: איל יצהר

38 שופטים חדשים נבחרו לבתי משפט השלום. הרשימה המלאה

הוועדה לבחירת שופטים מינתה היום 38 שופטים חדשים לבתי משפט השלום בתל אביב ובמחוז מרכז, בהם עורכי דין מהמגזר הפרטי בתחום האזרחי והפלילי, פרקליטים ורשמים בכירים ● מחצית מהשופטים החדשים - נשים

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ / צילום: חיים צח-לע''מ

הגירעון זינק ל-7% וחצה את היעד השנתי כבר בארבעת החודשים הראשונים

הגירעון התקציבי עלה באפריל, והגיע לרמה שנתית של 7%, מעל היעד של 2024 כולה ● החשב הכללי אמר כי הוא צופה "שמגמת הגידול בגירעון תמשיך בחודשים הקרובים"

הפגנה בירושלים נגד הקו הירוק / צילום: ap, Matt Rourke

התפרעויות נגד הקו הירוק: נזק של מאות מיליוני שקלים וחצי שנה עיכוב

בשבוע שעבר הוצתה מכונת קידוח בפרויקט ההקמה של הרכבת הקלה בבירה ● גורמים המעורבים בפרויקט חושדים כי היא הוצתה על ידי קומץ חרדים שמתנגדים להקמת הקו, וזה לא המקרה הראשון

אלכס קארפ, מנכ''ל פלנטיר / צילום: ap, Thibault Camus

ענקית ה-AI הייתה אחת מהמניות האהודות בוול סטריט. ואז היא פרסמה דוחות

פלנטיר, אחת החברות הגדולות בתחומי ה־AI, נסקה בשנה האחרונה ביותר מ־175% והפכה לאחת המניות היקרות בוול סטריט ● עד שהגיעו הדוחות שהביאו לצניחה של 15% במניה

שר האוצר סמוטריץ' וראש הממשלה נתניהו. הבור התקציבי מעמיק / צילום: Reuters, Ronen Zvulun

מודי'ס בדוח על ישראל: הגירעון והחוב יהיו גבוהים מהצפוי. השלכות המלחמה על הכלכלה יימשכו שנים

סוכנות הדירוג לא שינתה את דירוג האשראי של ישראל והשאירה את התחזית השלילית, זאת לאחר שבפברואר הורידה את הדירוג ל-A2 ● במודי'ס ציינו כי למרות שהסיכון להסלמה לעימות צבאי עם איראן אינו זניח, הוא עדיין נמוך יחסית "בשל גורמים ממתנים"

חיילים וחיילות בצבא ברזיל, אפריל 2023 / צילום: ap, Eraldo Peres

בגלל מכתב מחאה? ברזיל משהה עסקה בשווי 145 מיליון דולר עם אלביט

לפי התקשורת המקומית בברזיל, הצבא במדינה החליט על השהיית רכישת 36 תותחי אטמוס מתוצרת אלביט ● המטרה מאחורי הצעד, על פי הדיווחים, היא להצדיק את ההחלטה לבחור באלביט בתור הזוכה במכרז ● סביר להניח כי מכתב מחאה עליו חתמו דמויות ציבוריות ברזילאיות, אמנים ופעילי זכויות אדם, תרם לעיכוב בעסקה

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך דחף נתניהו את ביידן אל קצה "הקו האדום" שלו

הפעולה הצבאית ברפיח דחפה את ביידן, ששאף להגיע להפסקת אש של 6 שבועות, לעצור משלוח נשק לישראל ● נשיא ארה"ב חטף ביקורת על ההחלטה מצד אנשי מפלגתו ומצד רפובליקנים ● ובמבט לאחור, נראה שביידן רמז על ההחלטה כבר לפני חודש

מרפסות מלון מפונים בקיבוץ גינוסר. ''שבר את המבנה הקהילתי'' / צילום: Associated Press, Ariel Schalit

המחקר שמגלה את עומק הפגיעה במפוני הצפון

סקר של הטכניון, שנערך בקרב 340 תושבים מגבול הצפון, משרטט תמונה עגומה בתחומי התעסוקה והחינוך וגם בפן הנפשי והמשפחתי של מי שפוזרו במאות נקודות ברחבי הארץ ● "המציאות שנוצרה סימנה להם - הממשלה לא מכירה בסיפור שלכם, אפשר בלעדיכם", אומרת פרופ' מירב אהרון–גוטמן

דורון טאובמן / צילום: אמנון חורש

זה עורך הדין שייצג את הממשלה בבג"ץ חוק הגיוס

בחודש שעבר אישרה היועמ"שית לממשלה לקבל ייצוג נפרד בבג"ץ חוק הגיוס ● מי שהסכים לקחת את המשימה הוא עו"ד דורון טאובמן, שותף במשרד רם כספי, בעל ניסיון בייצוג בבג"צים המציגים עמדה שמרנית ● בין היתר מייצג טאובמן את הרבנים הראשיים בבג"ץ מתווה הכותל

עמית גוטליב / צילום: ענבל מרמרי

"לא צריך להתנצל על זה שאני מרוויח": היו"ר החדש של ארגון הקבלנים בתל אביב בראיון

לתפקיד יו"ר איגוד הקבלנים בתל אביב נכנס עמית גוטליב בתקופה של משבר חמור בענף הבנייה, עם מחסור בכוח אדם וחרם על יבוא מטורקיה ● "אחי ואני באנו לאתר לעשות שפכטל בעצמנו כדי לסיים את הפרויקטים בזמן"

בית דיזנגוף, השבוע. ריק ועזוב / צילום: ניר וייס ודררו

על מצבו העגום של הבניין שבו הוכרזה עצמאות ישראל

כל מי שעובר בשדרות רוטשילד בתל אביב יכול לראות מה עלה בגורלו של הבניין האייקוני בו דוד בן גוריון הכריז על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל ● ההזנחה הפושעת של הבניין כמו מטאפורה למצב המדינה

תא''ל (מיל') פיני יונגמן / צילום: יוסי זמיר

המהנדס שישיא משואה: "טיל בליסטי עם ראש קרב מאיראן יכול לעשות נזק משמעותי"

פיני יונגמן, ראש חטיבת ההגנה האווירית ברפאל, נבחר להשיא משואה ביום העצמאות לאור תרומתו לקו ההגנה מפני איומים אוויריים ● "זה אחד מהרגעים המרגשים בחיי, אני מסתכל על כל מי שהלך איתי" ● בראיון מיוחד לגלובס לרגל בחירתו, הוא מספר על הפעילות האינטנסיבית מאז 7 באוקטובר, מדבר על האיומים האוויריים העתידיים ומסביר למה אינו "מתבשם משיעור היירוטים הגבוה"

''ספגטי'' טונה. כחולת סנפיר מיוון / צילום: אסף קרלה

אחת המסעדות הטובות בישראל שינתה גישה בגלל המלחמה - ובינתיים, זה כנראה משתלם

מסעדת העילית היפנית איי, שאיבדה טבח בנובה, נסגרה לכמה חודשים ● היא נפתחה מחדש נגישה יותר, תוך שמירה על עומק הטעמים והייחודיות

היישוב עלי ביהודה ושומרון / צילום: מיכאל יעקובסון

לראשונה: בג"ץ חייב את המשטרה לחקור בנייה לא חוקית ביו"ש

בג"ץ קבע כי על משטרת ישראל לפתוח בחקירה פלילית בגין בנייה לא חוקית במאחז היובל, שנמצא ביישוב עלי ● ההכרעה בעתירה, שהוגשה על־ידי תנועת "שלום עכשיו", נדחתה מאז 2018, עקב הצהרת המדינה כי תוקם יחידת אכיפה ייעודית שתחקור חשדות לבנייה לא חוקית - שהקמתה בסוף בוטלה

''גרניקה'' של פיקאסו, דוגמה לביקורת בדיעבד / צילום: ap, Manu Fernandez

החוקרים שמגלים: איזה תפקיד יש לתרבות במלחמה

ממוזיקה ואופנה ועד שירה ואמנות פלסטית, התרבות הישראלית בחצי השנה האחרונה מתכנסת בתוך עצמה ● חוקרים שדיברנו איתם מתעקשים שבניגוד לאימרה על מוזות בזמן מלחמה, הן לא שותקות, אבל גם לא ביקורתיות ● מה תפקיד האופנה בתיעוד, ומה אפשר ללמוד מסיפורם של משורר אנגלי והציור "גרניקה" על המשמעות שיצירות עשויות לקבל בעתיד?

הפגנה פרו־פלסטינית בטריניטי קולג' בדבלין, ביום שבת האחרון / צילום: Reuters, Mostafa Darwish

האוניברסיטה היוקרתית באירלנד שנכנעה למפגינים הפרו־פלסטינים

התקשורת בבריטניה דיווחה כי טריניטי קולג', המוסד האקדמי היוקרתי ביותר באירלנד, הודיע שיסיט השקעות מישראל, בתום משא ומתן עם מוחים פרו־פלסטיניים בקמפוס ● המפגינים השתלטו על הכניסה למכללה, המהווה אטרקציה תיירותית, ומנעו כניסה של תיירים ומבקרים לאתר

קיבוץ בארי אחרי הטבח. ''לתעד כשאנחנו עדיין בתוך האירוע'' / צילום: מיטל שטדלר

"יש ערך לכל חומר שנאסף, גם לעדויות ממצלמות הגוף של מחבלי הנוח'בה"

ד"ר רוני מיקל־אריאלי, היסטוריונית שמתמחה בשואה וברצח עם, הבינה היטב את חשיבות התיעוד מיד לאחר 7 באוקטובר, והביאה להקמת הפורום למובילי יוזמות תיעוד במלחמה ● לדבריה "מכחישים יהיו, לא משנה מה נעשה. התיעוד יאפשר לספר את הסיפור שלנו"

תע''ש רמת השרון / צילום: תמר מצפי

התוצאה המפתיעה והמטרידה של מחדל החימושים: תידחה בנייתן של 36 אלף דירות במרכז

הממשלה מקדמת בימים אלה החלטה לדחיית פינוי מפעל תע"ש רמת השרון, בשל "המאמץ המלחמתי", כך נודע לגלובס ● זוהי הודאה של מערכת הביטחון בכישלון לתכנן לטווח רחוק ובמחדל חימושים שפוגע כעת גם בשוק הדיור