גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שדה קרב: מדוע נסוג המנכ"ל המיתולוגי של פרוטרום מהשקעתו בחברת הקנאביס "שדה"

חברת הקנאביס שהקים עמית שדה שמרה על פרופיל נמוך עד שאורי יהודאי הצטרף כיו"ר ברעש גדול - ועזב כעבור זמן קצר במהלך שהוביל לתביעה של קבוצת משקיעים שאליה השתייך נגד החברה ● עם חתימת הסכם פשרה שיצמצם בכ-75% את היקף ההשקעה של קבוצת יהודאי, מדבר מייסד החברה לראשונה על הפרשה ועל החברה

אורי יהודאי הוא לא ה"סלב" הראשון שתפס בחודשים האחרונים פוזיציה בתחום הלוהט של עסקי הקנאביס. המנכ"ל הכל יכול לשעבר של חברת פרוטרום, הוא רק אחד בשורת בכירים ארוכה - ראשי ממשלה לשעבר, גנרלים בדימוס, פוליטקאים, בעלי הון ופיננסיירים - שתפסו טרמפ על תעשיית הקנאביס המקומית, שבינתיים מהווה בעיקר הבטחה, ללא קבלות עסקיות של ממש.

היום, לאחר שהאוויר יצא בחלקו מבועת הקנאביס בבורסה המקומית, עתיד היצוא לא ברור והרפורמה בתחום מייצרת יותר כותרות ממכירות בבתי המרקחת - לא רק יהודאי, אלא גם בכירים נוספים מתחילים לשאול את עצמם מדוע הם היו צריכים את זה.

הפלטפורמה אליה בחר יהודאי להצטרף בחודש מאי, כמנהל ומשקיע, היא זו של חברת הקנאביס הפרטית "שדה", שמפעילה מתקן גידול ברפובליקת מקדוניה הצפונית ומעבדה בנס ציונה. עד לפרסום מינויו ליו"ר במשרה חלקית, במקביל להשתתפותו בגיוס הון, שאמור היה לעמוד על כ-40 מיליון שקל, החברה התנהלה מתחת לראדר.

נראה כי יהודאי עצמו חיפש באותו זמן את ה"בייבי" הבא, לאחר שאשתקד הוביל את פרוטרום, יצרנית חומרי גלם ותמציות טעמים לתעשיית המזון והמשקאות, למיזוג עם המתחרה האמריקאית איי.אפ.אפ. העסקה שיקפה לפרוטרום שווי של כ-7 מיליארד דולר ויהודאי יצא ממנה איש עשיר מאוד, עם מאות מיליוני שקלים בחשבון הבנק.

בשיחה עם "גלובס" בתחילת ה"רומן" עם שדה, טען יהודאי כי "לקח לי זמן להבין מדוע חברות קנאביס פונות אלי, עד שהבנתי שזה תחום של מיצויים, זנים, גם עניין של טעמים". הוא ציין כי תחילה חשש מתדמית התחום, אבל "מעולם לא הייתי בתעשייה שצומחת כך. הבנתי שזה אמיתי".

עוד סיפר כי אז "התאהב" בעמית שדה, המנכ"ל המייסד של החברה. "הבטחתי להשקיע יום בשבוע, ואני משקיע בפועל יותר. זה תחום שמתאהבים בו. מזמן לא הייתי חלק מתחום שנמצא בתהליך התהוות. אפשר לבנות עוד פרוטרום תוך זמן יחסית קצר", אמר.

אלא שתוך פחות מחודשיים בלבד התפוצצה העסקה ברעש גדול, ואפילו הגיעה לידי תביעה של קבוצת המשקיעים שכללה את יהודאי בראשות רן נוסבאום (שותף בקרן פונטיפקס). בתביעה נחשף לראשונה כי בעקבות פרישת יהודאי מתפקיד יו"ר שדה, דורשים המשקיעים לבטל את השקעתם. בתביעה נחשפה הודעת טקסט בה כתב יהודאי כי "ראיתי דברים שאסור שיעשו". ובמקביל דיבר יהודאי בכנס על "פסטיבל מספרי הסיפורים של הקנאביס".

היום, כך נודע ל"גלובס", הגיעו הצדדים לפשרה לפיה תקטין קבוצת המשקיעים שבה חברים נוסבאום ויהודאי את השקעתם בשדה - על פי ההערכות בשיעור משמעותי של כ-75% מהיקפה המקורי. בראיון ראשון לתקשורת, מספרים עמית שדה, יזם ומנכ"ל החברה וירון גיסין, סמנכ"ל החדשנות, מיהי חברת שדה, ומה משך את יהודאי אליה מלכתחילה, ופחות על הסיבות שגרמו לו לפרוש מתפקידו, הגם שלטענתם אלו אינן קשורות להתנהלות החברה.

"פגשנו את יהודאי דרך קבוצת המשקיעים (שהגישה את התביעה, ג' ו'), אליהם הגענו דרך קשרים שונים בתעשייה. הם הפגישו אותנו עם יהודאי והוא עשה עבודה נפלאה של דיו דיליג'נס", מפרגן שדה. "הוא ישב עם כל הצוות שעות על גבי שעות, יום יום, במשך כמעט חודש וחצי. מתוך השאלות שלו למדנו המון, גם על עצמנו".

כסיבה להחלטתו לפרוש הם רומזים לחילוקי דעות בין קבוצות המשקיעים בשדה - זו "החדשה", שבראשות נוסבאום, וזו הוותיקה שבה חברים טייקון הנדל"ן יקיר גבאי, איל המלונאות מני ויצמן (ששניהם פועלים בעיקר בגרמניה) ומשפחת ישראל (בעלי חברת הנדל"ן האחים ישראל).

"זה היה מעגל לא פשוט עם קבוצות חזקות של משקיעים. החברה די נקלעה לסיטואציה הזו. ואז מסיבותיו שלו, אחרי שנתן לנו הרבה יותר ממה שציפינו ממנו, אורי החליט לפרוש מהתפקיד. משהו שם לא התחבר לו. אולי זה היה קשור לעומס שהיה עליו ואולי גם להתנהלות בין המשקיעים בחברה. זה מה שאנחנו מבינים, כי אלינו הוא מעולם לא בא בטענות".

בהסכם הפשרה שנחתם כעת, המשקיעים כאמור הקטינו משמעותית את החשיפה לשדה, אם כי עשו זאת לפי אותו שווי כבהשקעה הראשונה. שדה: "לא היה בכלל צורך להגיע לתביעה - וגם השופטת אמרה שהתביעה היא הזויה, והייתה במטרה לייצר את הלחץ עלינו, שבכלל לא היה נדרש. אנחנו מבינים לגמרי: אם יהודאי לא שם - אנשים רוצים לצמצם את הסיכון. לא התכוונו להחזיק אצלנו אף משקיע עם אקדח לרקה".

אחרי כל זה איך יכולה להתנהל מערכת היחסים שלכם עם המשקיעים?

"מערכת היחסים טובה, הם נשארו בחברה ועוזרים כבר בגיוס הון נוסף. היה מהלך שיצא מפרופורציה קצת, אבל כולו קרה בעצם במעטפת של החברה ולא בפנים, ולכן לכולם נוח לחזור. חברה מהסוג הזה צריכה את המשקיעים שלה, הם גורם מאוד מהותי, לא רק בכסף, אלא בשם הטוב והיכולת להביא עוד כסף וקשרים. לכן עשינו כל מה שיכלנו כדי לא להיות במלחמה".

לדעתכם יהודאי מחפש היום פעילות קנאביס שונה להיות מעורב בה?

גיסין: "אנחנו לא יודעים אבל נראה לי שהוא קצת נבהל מכל התחום הזה, שהוא קצת סטארט-אפי באופיו, אבל אני לא רוצה לדבר בשמו".

פטנטים על צמחים שמבטאים חומרים מסוימים

שדה, 36, יוצא אמ"ן המתגורר במושב ניר ישראל, למד בפקולטה לחקלאות ברחובות. "נחשפתי לקנאביס עוד לפני ההייפ בתחום וקיבלתי את אחד הרישיונות הראשונים לגידול על פי הרפורמה החדשה", הוא מספר ומוסיף כי "לאחר שנפגשתי עם כל המגדלים המיתולוגיים פה בארץ הגעתי למסקנה שאין טעם להקים חווה בארץ ולהתחרות מולם כמגדל. עדיף ליצור יתרון יחסי בתחום המחקר והפיתוח".

בשלב הזה פגש שדה את גיסין, שהגיע במקור מתחום העיצוב והמיתוג ולפני המהלך הנוכחי היה יזם בחברות דיגיטל וקלינטק. שדה: "השקענו שנינו בחברה בשם IPS - Israeli Plant Science , חברת החזקות למספר חברות בנות שצמחו ממכון וולקני, בתחום הקנאביס. אנחנו מחזיקים שם נתח משמעותי, אבל לא את השליטה. וכשהתחלנו לפתח את היכולות בתחומים האלה, הבנו שקשה מאוד לפתח מוצרי קנאביס כשאין לך בעצם גישה לצמח, ואז הגענו למקדוניה".

שדה יצר קשר עם קבוצת יזמים שוודים המתגוררים במקדוניה, שהחלו אז (לפני כשנתיים) בבנייה של מתקן גידול מקורה במקדוניה, "שהיה מאוד מרשים ומכוון לשוק הקנדי", לדבריו. אלא שהרגולציה והשינויים בשוק הקנאביס התנודתי שיבשו את התכנית, לאחר שהתברר כי הקנדים מתכננים לשים חסמים ליבוא כדי לשמור על המגדלים המקומיים. זו הייתה מכה לכל המגדלים הישראלים (והמגדלים הישראלים בפוטנציה), שבנו את התוכניות העסקיות שלהם על יצוא לקנדה.

שדה: "פתאום כולם צריכים לשווק למדינה השנייה בגודלה המתירה יבוא, גרמניה, אבל הגרמנים הכניסו למשוואה שלוש אותיות חדשות - GMP", כלומר תקני יצור נאותים. ישראל דורשת עמידה בתקני GMP כדי לייצא, אם היצוא אכן אי פעם יגיע. אבל גרמניה דורשת יצוא לפי תקן EU-GMP, ששונה מעט מתקן GMP הישראלי, ובימים אלה מבצעים כל המגדלים את ההתאמות הללו. מי שלא עושה זאת, לא יהיה בשוק הגרמני.

גם שדה מתאים בימים אלה את המתקן שהקים במקדוניה מחדש לתקן GMP, אם כי ברמה העקרונית, שדה וגיסין לא חושבים שזה נחוץ. "לגדל צמח בתנאים סטריליים זה כמו לגדל ילד בתנאים סטריליים - הוא יחטוף מחלה אוטואימונית, הוא לא יהיה עמיד כלפי החוץ". אבל, הוא אומר, עד שהעולם יתעשת ויצטרף לדעה הזו, הוא פועל לגדל GMP. היצוא אמור להתחיל ב-2020.

מדוע במקדוניה משתלם לכם לגדל ובישראל לא?

שדה: "כי זו מדינה מאוד תומכת יצוא, למרות ששוק מקומי אין שם". גיסין: "למקדונים היה חשוב לנצל את הזדמנות היצוא, אז הם דאגו לזה לפני שהתחילו להסתבך עם מדיקליזציה ולגליזציה מקומית, שיוצרות הרבה מאוד רעש".

מה הייחוד שהצלחתם למצוא מול המגדלים המקומיים?

שדה: "אנחנו מתמקדים יותר במחקר קליני, ובחיבור למחלות. כשאנחנו מגדלים צמח, אנחנו יודעים למפות את כל הגנטיקה שלו, את האופן שבו הצמח גדל (פנוטיפ) ואת החומרים הכימיים שיש באותו צמח. אנחנו יודעים למפות עשרות חומרים כימיים".

גיסין: "אנחנו פועלים בשני אופנים. האחד הוא מיצוי של צמחים שאנחנו יודעים שמבטאים חומרים מסוימים. במקרה הזה הפטנט שלנו הוא על הצמח. במקביל, אנחנו גם עושים מיצוי שכולל רק חלק ממרכיבי הצמח.

"מוצר כזה עדיין נהנה מ'אפקט הפמליה' בו הפעילות תלויה בכמה מולקולות יחד, אבל הוא שונה מפעילות הצמח השלם. בגוף יש כמות מוגבלת של קולטנים למולקולות שהן דומות, ולכן להוציא מצמח הקנאביס חלק מן המולקולות כדי להשאיר את היעילות ביותר, זו פעולה שעשויה לשפר את השפעת המוצר הסופי במחלות מסוימות. זה עדיין מותר לשיווק כמוצר קנאביס רפואי". לחברה מעבדה אנליטית בנס ציונה.

כך למשל בחברת פלאנטקס שבה משקיעה החברה, גילתה המדענית פרופ' חיננית קולטאי ממכון ויצמן, יחד עם הרופאה פרופ' תמנע נפתלי מבית החולים מאיר, הרכב מסוים של חומרים פעילים של צמח הקנאביס, שמתאים במיוחד לטיפול במחלות דלקתיות של המעי. כעת החברה מטפחת צמח כך שיכיל את הרכב החומרים הזה במקסימום האפשרי, וגם מפתחת שיטת הולכה של פתיליה (נר) כדי להביא אותו למקום הנכון. פלאנטקס מתכננת כעת מיזוג עם שלד בקנדה.

במקרה של פלאנטאקס מדובר בחברה ששדה רק השקיעה בה, אולם שלושה פרוייקטים נוספים מסוג זה מתוכננים תחת שדה עצמה.

יש חברות נוספות בעולם שעובדות בגישה דומה לשלכם?

"קולומביה קר. אנחנו כל הזמן בקשר איתם. מדברים באותה שפה. הם מאוד ממוקדים בצד של החולים ואנחנו מהצד של הצמחים, כך שיש שם פוטנציאל לסינרגיה". 

עוד כתבות

רואי סויסה / צילום: תמונה פרטית

המשקיע הזה ראה עשר דירות יד שנייה, ובסוף מבצע אחד שינה את התמונה

רואי סויסה קנה דירה חדשה מקבלן בבת ים ואז מכר אותה לפני שתכנן, כדי להשיג עסקה טובה יותר: "לקחתי בחשבון שאולי אצטרך להחזיק את שתיהן לתקופה מסוימת" ● האזינו

רכבים ליצוא בנמל בסין / צילום: Reuters

מהפך: יצוא המכוניות מסין לישראל התרסק ברבעון הראשון

ברבעון הראשון של 2024, יצוא הרכבים החשמליים הסיניים לישראל התכווץ ב-51%, כך לפי נתונים שפרסם המכס בסין. אלו הסיבות לכך ● קבוצת ב.מ.וו חשפה חשמלית חדשה של המותג "מיני", XPENG מתחילה לייצא קרוס־אובר חשמלי חדש ו־DAYUN משיקה סדאן גדולה ומפוארת - וכל אלו יגיעו לישראל עוד השנה ● השבוע בענף הרכב

התקיפה הישראלית מכריחה את איראן לחשוב מחדש על מערכות ההגנה שלה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: איראן צריכה לשנות את מערכות ההגנה שלה כדי להתמודד עם ישראל ואיך היא יכולה להתחמק מהסקנציות שהוטלו עליה, ולמה סטודנטים אמריקאים מצטרפים למחאות נגד ישראל ● כותרות העיתונים בעולם 

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ויקטורי ערכה חיפוש בקניות של לקוחה, איזה פיצוי היא תקבל?

אישה שרכשה מוצרים בויקטורי ונדרשה להתלוות לקצין הביטחון לבדיקת הרכישה, תבעה את הרשת על לשון הרע המדינה נדרשת להשיב מדוע לא נקבעה הוראת תשלומים למערכת הבריאות ● אם ביקשה לעבור לעיר מרוחקת עם בנה בן ה־9 ואביו, בן זוגה לשעבר, התנגד. מה קבע בית המשפט? ● 3 פסקי דין בשבוע

ההפגנה בתל אביב הערב / צילום: יעל גדות

שני לוחמים נפלו ברצועת עזה; אלפי מפגינים בת"א בעד עסקת חטופים

רס"ר במיל' עידו אביב ורס"ר במיל' קאלקידן מהרי נפלו בקרב במרכז רצועת עזה ● משפחותיהם של החטופים קית' סיגל ועמרי מירן קיימו מסיבת עיתונאים בעקבות אות החיים שהתקבל מהשניים בימים האחרונים • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • עדכונים בולטים

טהראן, אמצע חודש  אפריל / צילום: ap, Vahid Salemi

דיווח: ישראל חיסלה בתוך איראן איש משמרות המהפכה

כתב איראן אינטרנשיונל דיווח כי ישראל חיסלה קצין במשמרות המהפכה שהיה מעורב בניסיון פיגוע נגד יהודים בגרמניה ● בסוף דצמבר דווח כי מספר חשודים נעצרו בחשד לניסיון פיגוע בברלין

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

חברות הביטוח האמריקאיות מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

מוחים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה משתלטים על בניין המילטון שבתוך הקמפוס, היום / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

מהומות, התנכלות לישראלים וגדודי חיילים: כך נראות המחאות באוניברסיטאות בארה"ב

המהומות בקמפוסים בארה"ב: קולומביה החלה להשעות סטודנטים ואלה פרצו לבניין והתבצרו בו ● קבוצה של סטודנטים יהודים בקולומביה החלה בגיבוש תביעה ייצוגית נגד האוניברסיטה ● במקביל: ישראלית נבחרה לראש אגודת הסטודנטים בקולומביה

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לאחר עזיבת הבכירים בשופרסל: האחים אמיר בשורת מינויים להנהלת הקבוצה

האחים אמיר הודיעו על שורה של מינויים להנהלת שופרסל, לאחר שהמשנה למנכ"ל ושתי סמנכ"ליות בקבוצה הודיעו על עזיבתם ● לדברי האחים, המשמשים כמנכ"לים משותפים של הקבוצה, המהלך הוא חלק מתוכנית התייעלות שמגובשת בימים אלו בחברה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

קבינט המלחמה נדחה 3 שעות לפני שאמור היה להתכנס

מחבל בעל אזרחות טורקית דקר ופצע קל לוחם מג"ב בירושלים • בשומרון: לוחמת מג"ב נפצעה קל מדריסה, המחבל נמלט • המגעים לעסקה: ישראל עדיין ממתינה לתשובת חמאס; הבית הלבן: הנשיא ביידן ונשיא מצרים א-סיסי דנו בעסקה. ארה"ב, מצרים וקטאר יפעלו להבטחת תנאיה • דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים" • כל העדכונים 

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא הגיע לגיל 55. ואז הקים את החברה החשובה ביותר בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב"ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

חיילי מילואים בגבול רצועת עזה, אפריל 2024 / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

הגיע מועד תשלום תגמולי המילואים: כמה תקבלו והאם אתם זכאים למענק מיוחד?

מאות אלפי חיילי מילואים יקבלו תשלום ב-1 במאי, כאשר מודל התגמולים מורכב במיוחד - אך גם נדיב ● מה כוללים סוגי המענקים השונים ואיזה מס משלמים עליהם, מי זכאי לשוברי סיוע, והאם גם העצמאים יקבלו פיצוי הולם? ● גלובס עושה סדר

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור (22.17%), תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

מדפי סופר / צילום: טלי בודנובסקי

הגל נמשך: עליות מחירים במוצרי טרה וקוקה קולה

מוצרי החלב הלא מפוקחים של טרה, ביניהם מעדנים, משקאות חלב וגבינות, יתייקרו בשיעור ממוצע של כ-3.2% ● המשקאות הממותקים והמשקאות האלכוהוליים של החברה המרכזית למשקאות יתייקרו בשיעור של כ-4.5%

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים