גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אושר: עו"ד אופיר כהן - מועמד לתפקיד מנכ"ל משרד המשפטים במקום אמי פלמור

נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ', אישר את בקשתו של שר המשפטים אמיר אוחנה להציג את עו"ד אופיר כהן כמועמד לתפקיד מנכ"ל משרד המשפטים, במקום המנכ"לית המודחת אמי פלמור ● התנועה לאיכות השלטון: "החלטה תקדימית ומסוכנת"

אמי פלמור / צילום: תמר מצפי
אמי פלמור / צילום: תמר מצפי

הדחת אמי פלמור - הסוף? נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ', אישר את בקשתו של שר המשפטים אמיר אוחנה להציג את עו"ד אופיר כהן כמועמד לתפקיד מנכ"ל משרד המשפטים, במקום המנכ"לית המודחת אמי פלמור. השלב הבא הנדרש הוא כינוס ועדת המינויים לבחינת כישוריו והתאמתו של כהן למשרת המנכ"ל - השלב האחרון שסוגר את הליך המינוי.

במכתב ששיגר הנציב לשר המשפטים הודיע הרשקוביץ' כי החליט לאמץ את המלצת ועדת החריגים בנציבות שירות המדינה, אשר בדקה את בקשת אוחנה לפתוח בהליך מינוי מנכ"ל למשרד המשפטים, לאחר שבחר להדיח את המנכ"לית המכהנת בחמש השנים האחרונות, אמי פלמור. הוועדה סיימה את עבודתה בסוף השבוע והגישה את המלצותיה לנציב שירות המדינה, במסגרתן קבעה כי הגם שיש עדיפות למינוי בכיר בשירות המדינה לתפקיד - אין מניעה במינויו של כהן, שאינו עובד מדינה.

במכתבו של הרשקוביץ' לאוחנה צוין כי הנחיית היועץ המשפטי לממשלה, הדנה במינויים בתקופת בחירות, מורה כי ככלל יש להימנע מהחלפת מנכ"ל בתקופת הבחירות; וכן כי במקרה בו נציב שירות המדינה השתכנע כי אין מנוס מהחלפת מנכ"ל, יש למנות, ככלל, עובד/ת מדינה בכיר/ה כממלא/ת-מקום למשרה. ואולם, הנציב מציין כי לאור הודעתו של אוחנה כי לא הצליח לאתר עובדי מדינה בכירים בהם יש לו אמון מלא או רמת האמון הנדרשת בינו לבינם, המניחה את דעתו, הן מתוך משרד המשפטים והן מכלל שירות המדינה; ולאור העובדה כי המינוי של אוחנה לא יכבול את שר המשפטים הבא מלמנות מנכ"ל חדש - ניתן לאשר את המינוי של כהן לתפקיד.

במכתב צוין עוד כי "ביחס לחשש לפגיעה בתפקודו התיקים של המשרד, ועדת החריגים סבורה כי טוב היה אילו המינוי היה של עובד מדינה בכיר בתקופה זאת. עם זאת, לאור נימוקיך בדבר הצורך באמון בינך לבין המנהל הכללי, ולאור המבנה הארגוני של משרדך המורכב מיחידות מקצועיות עצמאיות, הוועדה התרשמה מהסבריך כי המנהל הכללי החדש יוכל להסתייע בדרג המטה המקצועי של המשרד, באופן שיאפשר המשך הליכי עבודה תקינים".

המינוי, כאמור, דרוש עדיין אישור סופי של ועדת המינויים. בנוסף, בפני בג"ץ תלויים ועומדים שני הליכים משפטיים נגד הדחת פלמור ונגד מינוי כהן, בין היתר בטענה כי המינוי נועד לסלול את הדרך למינוי פרקליט מדינה "נוח" לראש הממשלה נתניהו.

הטענה הזו עומדת בלב הסערה שהתעוררה בעקבות הדחתה של מנכ"לית משרד המשפטים. בחודשים הקרובים עתיד פרקליט המדינה לסיים את תפקידו, ועל הפרק עומדים הן מינוי של פרקליט מדינה והן של המשנים לפרקליט המדינה. 

איכות השלטון: "החלטה תקדימית ומסוכנת" 

בעקבות הודעת נציב שירות המדינה על אישור מינויו של אופיר כהן לתפקיד מנכ"ל משר המשפטים, מהתנועה לאיכות השלטון נמסר בתגובה: "מדובר בהחלטה תקדימית ומסוכנת מאוד של נציב שירות המדינה, שפותחת פתח לביצוע מהלכים מרחיקי לכת במשרדי ממשלה בתקופת ממשלת מעבר, באופן שמעולם לא קרה בהיסטוריה של מדינת ישראל. מפתיע מאוד לגלות כי הליך שעל פניו נעשה בניגוד לכל כללי המניהל התקין, עובר בכזאת קלות.

"אנו תוהים איזה צעדים נקט השר אוחנה על-מנת באמת למצוא מועמדים ראויים מתוך שירות המדינה, כפי שההנחיות מחייבות אותו. אנו מזכירים שמדובר בהליך שעודנו נמצא בפתחו של בג"ץ, ואנו מקווים שבית המשפט ישאל את השאלות הקשות, כדי שהציבור יקבל את התשובות הראויות".

עוד כתבות

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"