גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בעקבות סקר TGI המחמיא, הפרסום בתחנות התאגיד מתייקר ב-10%

עליות המחירים של הפרסום בטלוויזיה לא לבד ● ל"גלובס" נודע כי טרגט ספיריט, בעלת הזיכיון לשיווק הפרסום של תאגיד השידור, הודיעה לחברות המדיה על התייקרות של 10% על כל זמן הפרסום ● הסיבה: העלייה בשיעור ההאזנה לתחנות הרדיו של "כאן" לפי סקר TGI האחרון

אורי נצר, מנכ"ל טרגט ספיריט / צילום: תמר מצפי
אורי נצר, מנכ"ל טרגט ספיריט / צילום: תמר מצפי

חודשים ספורים לאחר עליות המחירים של הפרסום בטלוויזיה, מתייקר הפרסום בכלי מדיה נוסף: ל"גלובס" נודע כי חברת טרגט ספיריט, בעלת הזיכיון לשיווק הפרסום של תאגיד השידור הציבורי "כאן", הודיעה לחברות המדיה על התייקרות של 10% על כל זמן הפרסום. הסיבה שבעטיה הוחלט לייקר את התעריפים היא נתוני סקר TGI האחרון שפורסם בשבוע שעבר, אשר לפיו חלה עלייה ממוצעת של 12% בשיעור ההאזנה לתחנות הרדיו של "כאן".

בהודעה לאקונית ששיגר לחברות המדיה, מנכ"ל טרגט ספיריט אורי נצר הודיע על עדכון מחיר הפרסום החל מחודש ספטמבר, והסביר: "עדכון זה מתחייב עקב עליה משמעותית בנתוני ההאזנה". לדבריו, "בסקר ה-TGI האחרון עלה שיעור ההאזנה בתחנות ב', ג', ו-88 ב-12%, ובנוסף נרשמה עלייה של 20% בשיעור ההאזנה בגילאי 18-44 - קהל צעיר שהמפרסמים מחפשים במיוחד".

נבהיר כי העלייה בשיעורי ההאזנה גוזרת על טרגט ספיריט העברת חלק יותר גדול מהכסף שהיא גובה עבור הפרסום כתשלום לתאגיד. המשמעות היא שאם החברה אינה רוצה להיפגע בהכנסותיה, עליה להעלות את מחירי הפרסום.

טרגט ספיריט קיבלה את הזיכיון לשיווק זמן הפרסום של התאגיד למשך שנתיים עם אופציה להארכה של שנתיים נוספות. לפי המכרז, העמלה של טרגט עומדת על 10% עד 60 מיליון השקלים הראשונים, ו-16% מעליה. בעת המכרז טענו גורמים בענף המדיה כי מדובר בעמלה נמוכה במיוחד שניתנה רק בגלל שטרגט ספיריט - שהוקמה רק לצורך המכרז על זמן הפרסום של התאגיד - הייתה נחושה מאוד לזכות, ועשתה זאת באמצעות הצעת מחיר אטרקטיבית. 

הבעיה המרכזית הצפויה: התאגיד יוצא מוועדת המדרוג

עוד נודע ל"גלובס" כי הזיכיון של טרגט ספיריט לשיווק זמן הפרסום של התאגיד הוארך בשנה נוספת, זאת למרות שלא ברור עדיין אילו סוגי פרסום ניתן יהיה לשווק בעוד חודשים ספורים ובאילו כלים: הבעיה המרכזית צפויה בשיווק הפרסום בטלוויזיה בגלל כוונת התאגיד לצאת בסוף השנה מוועדת המדרוג. במקרה שמהלך כזה יתרחש, נתוני הרייטינג שמספקת הוועדה לערוצים, המהווים את מטבע הבסיס למכירה וקניה של פרסום בטלוויזיה, לא יועברו לתאגיד - ולמפרסמים לא יהיה בסיס לבחון את עלויות הפרסום ב"כאן 11".

בערוץ אומנם אסור על-פי חוק לשדר פרסומות, אולם מותר לשווק חסויות, ומאז עליית התאגיד לאוויר קיבלו חסויות אלה צביון של פרסומות. טרגט ספיריט ניצלה בעבר הצלחה נקודתית של פרסום בטלוויזיה לצורך ייקור הפרסום, ומיד לאחר המונדיאל והאירוויזיון החלה לגבות על זמן האוויר תוספת של 10%. עם זאת, הפרסום ברדיו מהווה את החלק הארי של הכנסות התאגיד מפרסום. טרגט ספיריט מחזירה לתאגיד את מלוא הכסף תמורת הפרסום שהיא משווקת וגוזרת ממנו עמלה.

ברקע: אובדן הכנסות מפרסום של 12 מיליון שקל

מיד לאחר השקת תאגיד השידור הציבורי לפני כשנתיים, היה זה דווקא הפרסום ברדיו שספג מכה, כשהתברר כי במערכת שבחר התאגיד לצורך שיבוץ פרסומות קיימת תקלה שאינה מאפשרת את השיבוץ בפועל. מדובר היה במערכת חדשה של התאגיד, שלא נעשה בה שימוש בעבר. כזכור, עד תחילת הפעילות של התאגיד שווק זמן האוויר של רשות השידור באמצעות שפ"מ, שהחזיק מערכת שיבוץ פרסומות משלו.

במשך חודשיים ניסו בתאגיד למצוא פתרון לתקלה, אשר אובדן ההכנסות מפרסום כתוצאה ממנה נאמד בלפחות 12 מיליון שקל. בסופו של דבר הוחלט בטרגט ספיריט שלא לחכות לפתרון מהתאגיד ולשכור בכל זאת את המערכת ששימשה את שפ"מ. המערכת הושכרה למשך שנה עם אופציה להארכה חודשית.

בהמשך נדרש למצוא מנגנון פיצוי לטרגט ספיריט עבור אובדן ההכנסות שלה, כאשר לבסוף הוחלט על הארכת מועד פקיעת הזיכיון של טרגט בחודשיים, והחברה גם תפוצה על ההפסדים שלה בהיקף של כ-2 מיליון שקל. לא היה זה תשלום שהועבר לטרגט ספיריט, אלא שיפור באחוז העמלה שהיא גובה מהתאגיד על שיווק זמן הפרסום. סכום זה אמור היה לשקף את היקף ההכנסה שלכאורה איבדה טרגט בתקופה שבה לא ניתן היה לשבץ פרסום בשידורי הרדיו של התאגיד.

עם זאת, נראה כי "הטראומה" של תחילת הדרך באה לידי ביטוי בהתנהלות מול המפרסמים וחברות המדיה זמן רב לאחר שהבעיה במערכת הפרסום נפתרה, ובמהלך כל השנתיים שחלפו לא הועלו מחירי הפרסום כלל. 

עוד כתבות

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

דיון בבג"ץ על חוסר שיתוף-הפעולה בין לוין ועמית: "סיטואציה משברית מאוד"

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים יריב לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון יצחק עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט אלכס שטיין: "אם אין לי נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט עופר גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם השופט עמית אינה קבילה"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוז לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים ווי וורק, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר, והבעל נותר בלי זכויות בבית

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

"הרבעון החזק ביותר בתולדות למונייד": המניה מזנקת ב-12% אחרי הדוחות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ●אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

נייס עקפה את התחזיות ומזנקת בת"א ובמסחר המוקדם בוול סטריט

חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן, מעט טוב יותר מאשר בשנה שהסתיימה ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"